Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τα σύντομα της εβδομάδας 24-30/10/2011

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας προσεβλήθη από τις ύβρεις κάποιων θερμοκέφαλων και απάντησε με οργή, αλλά για τις δικές του ευθύνες στην καταρράκωση του θεσμού που υπηρετεί δεν είπε κουβέντα. Αν δεν ήξερε τι λένε οι πολίτες γι αυτόν θα όφειλε να το ξέρει. Μπορεί αυτοί που τον έβρισαν να ήταν μια μειοψηφία θερμοκέφαλων αλλά ο πρόεδρος όφειλε να ξέρει πως οι πολίτες γενικότερα δεν έχουν και τα καλύτερα λόγια να πουν γι αυτόν. Όφειλε να έχει προστατέψει τον θεσμό που υπηρετεί και να αφουγκράζεται την κοινωνία. Αντί αυτού με τις οργισμένες του δηλώσεις έριξε λάδι στη φωτιά. Αν πριν το επεισόδιο υπήρχαν κάποιοι που επικρίνανε τη στάση του ή άλλοι που σιωπούσαν, σήμερα τον βρίζουν ξεκάθαρα και τον λοιδορούν. Ο θεσμός έχει σοβαρότατο πρόβλημα λαϊκής αποδοχής και έστω και την τελευταία στιγμή ένας έξυπνος και έμπειρος πολιτικός θα έπρεπε να το καταλάβει και να κάνει κάτι άλλο από το να ρίχνει την ευθύνη σε μειοψηφίες. Με την στάση του και μόνο οι μειοψηφίες αυτές τείνουν να γίνουν πλειοψηφία.

Και ο Γ Παπανδρέου είναι σοκαρισμένος από την απρέπεια των διαδηλωτών να αμαυρώσουν την ιστορική επέτειο του αγώνα... για την απελευθέρωση... την ποια;!;


"Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη" Handelsblatt: " Οι θεραπείες – σοκ είναι εχθροί της Δημοκρατίας."

Τελικά η μόνη άψογα οργανωμένη και ήρεμη παρέλαση είναι... αυτή που δεν έγινε. Στη Σύρο η περιφέρεια αποφάσισε να μην γίνει η παρέλαση αλλά οι πολίτες την έκαναν, χωρίς επισήμους αλλά με μικρά παιδιά στις θέσεις τους. Και η παρέλαση έγινε, και ήταν άψογη.

Σοκαρισμένοι οι "δημοσιογράφοι" του MEGA χθες με τη συμπεριφορά του κόσμου απέναντι στον Παπούλια που "από 15 χρονών πολέμησε τον Ναζισμό". Όταν όμως θέλησε ο Γλέζος να παρέμβει έφαγε πόρτα... Φαίνεται αυτός κάπου αλλού πολεμούσε, κάποιους άλλους... Ίσως ήταν αρκετό που μίλησαν για τον αγώνα κατά του φασισμού Πλεύρης και Βορίδης...

Πάνω που λες πως δεν μπορεί τίποτε να σε ξαφνιάσει με τους πολιτικούς μας έρχεται ο ΓΑΠ, ναι, αυτός που το γιουχάισμα των πολιτικών το χαρακτηρίζει απόπειρα εκτροπής, αυτός που έπνιξε σε χημικά την πλατεία συντάγματος και εκθειάζει την αραβική άνοιξη...

Αντί να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην TV ίσως θα ήταν καλύτερο να προβληματιστούν. Πως κατάφερε ένας δικτάτορας να ενώσει το σύνολο του Ελληνικού λαού πριν 71 χρόνια, ενώ ο σημερινός μας εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να κινητοποιήσει ούτε ένα 20%;

Όταν σταματήσεις να σέβεσαι τον πολίτη θα αρχίσεις να φοβάσαι τον όχλο. Δημιούργημά σου κι αυτός... @galaxyarchis

Οι Έλληνες σήμερα πραγματικά τίμησαν την μνήμη των ηρώων του '40. Ματαίωσαν όχι τις παρελάσεις, αλλά την παρουσία των επισήμων σε αυτές. Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της δημοκρατίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τους διαδηλωτές, αλλά η παρέλαση αυτή τη στιγμή γίνεται υπό τις επευφημίες των συγκεντρωμένων! Σε όλη την Ελλάδα γίνονται παρόμοιες ενέργειες!

28η Οκτωβρίου σήμερα, η Ελλάδα γιορτάζει όχι επειδή κέρδισε κάτι αλλά επειδή αντιστάθηκε. Αντιστάθηκε ο λαός, ο απλός κόσμος που δεν υπολόγισε τις θυσίες μπροστά στο καθήκον, που πολέμησε για μια ιδέα. Την τιμή της χώρας του. Το γιορτάζουμε σήμερα με παρέλαση σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, με κάγκελα στην Αμαλίας μην τυχόν και πλησιάσει ο λαός... Ας δώσουμε τη δική μας απάντηση.

Λίγες ημέρες πριν έγραφα πως το μόνο ανάχωμα στις ορέξεις των τραπεζιτών είναι το παγκόσμιο κίνημα των πολιτών που αντιδρούν. Ειδικά αυτές των Αμερικανών πολιτών έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού οι ΗΠΑ είναι και ημεγαλύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου. Φαντάζει απίθανο πως στη μητρόπολη του καπιταλισμού, το οχυρό των τραπεζιτών μπορεί να υπάρξουν θετικές αλλαγές, αλλά η αντίδραση του κόσμου εκεί ειδικά είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν θα αφήσουν να υπάρξει αμφιβολία πως η αντίσταση στην πολιτική τους θα έχει επιπτώσεις...

Δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ πιστεύω πως η πιο τρανταχτή απόδειξη πως κάποιος έχει αποτύχει είναι να συμβεί τελικά αυτό που απέκλειε πριν λίγο καιρό και να φέρει κάποιον άλλον για να κάνει τη δουλειά του. Βλέπε ΓΑΠ, Ράιχενμπαχ και κούρεμα.

Η ΝΕΤ θα καταθέσει λέει μήνυση και αγωγή στα blogs που ανέβασαν παραποιημένη εικόνα από το δελτίο ειδήσεων. Υπερβολική η αντίδραση, όσο και η σχετική τους ανακοίνωση που στη συγκυρία φέρνει συνειρμούς... Από την άλλη κάποιοι κλώνοι του τρωκτικού που επανειλημμένα παρουσιάζουν παραμύθια για ειδήσεις δεν το λες και πλήγμα στη δημοκρατία αν διωχθούν... Το θέμα είναι πως διαχωρίζεις αυτή τη δίωξη από την άλλη με την οποία το Παγαλέικο ζητάει 2 εκατομμύρια από έναν φοιτητή για δήθεν συκοφάντηση.

Ελέγχεται λέει ο τραπεζίτης που ενέκρινε τα δάνεια του alter, αφού δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στα περιουσιακά στοιχεία του σταθμού και τα δάνεια είναι "επισφαλή" και πιθανώς ανείσπρακτα. Πριν λίγο καιρό όμως η blackrock χαρακτήρισε και τα δάνεια των κομμάτων "επισφαλή". Μάλιστα εδώ έχουμε επίσημο χαρακτηρισμό από διεθνή οργανισμό. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα τα ελέγξει και αυτά; Ρητορικό το ερώτημα φυσικά...

Ότι και να γίνει στην σύνοδο της ΕΕ τα βάρη του πολίτη, η οργή και οι αντιδράσεις δεν θα υποχωρήσουν. Όσους λεκτικούς ακροβατισμούς και να χρησιμοποιήσουν δεν μπορούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανυποληψία αυτής της κυβέρνησης. Ελπίζω έστω αυτή τη φορά ο ΓΑΠ να εκμεταλλευτεί την σχετική ηρεμία που θα ακολουθήσει πριν την επόμενη κρίση, πριν τον επόμενο εκβιασμό για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις.

Το μόνο ισχυρό χαρτί που έχουν οι πολίτες (αλλά και κατ επέκταση οι εκείνοι οι πολιτικοί που πραγματικά τους εκπροσωπούν) σε αυτό το μπρα ντε φερ μεταξύ πολιτικών και τραπεζιτών είναι οι χιλιάδες που βρίσκονται στους δρόμους και διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο.

Μερικούς μήνες πριν μας έλεγαν πως είναι καταστροφή ένα "κούρεμα" του Ελληνικού χρέους. Τώρα καταστροφή είναι ένα πιστωτικό γεγονός. Αύριο θα μας πούνε πως θα είναι καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή και μεθαύριο ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτε...

Οι απανωτές φάπες που έχουμε φάει σαν λαός από την κυβέρνησή μας αλλά και τους εντολοδόχους τους στο εξωτερικό μας έχουν κάνει πολύ εσωστρεφείς τελευταία και αυτό είναι λάθος. Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες αντιδρούν σε αυτή την παγκοσμιοποίηση που έχουν επιβάλλει οι τραπεζίτες και οι μεγάλες πολυεθνικές εις βάρος τους. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε πως ο κόσμος μας έχει μικρύνει τα τελευταία χρόνια και πως οι λαοί έχουν την δύναμη να αλλάξουν πολλά.

Πριν το twitter υπήρχαν οι πλατείες, τα καφέ οι γνωστοί και φίλοι με τους οποίους μιλούσαμε. Ποτέ δεν είχα δει τόσους πολλούς να συμφωνούν πως αυτό που ζούμε και χούντα να μην το πεις, απέχει από τη δημοκρατία, ποτέ τόσοι δεν συμφωνούσαν πως αυτοί που μας κυβερνούν πρέπει να φύγουν και πως πρέπει να αλλάξουμε τόσα πολλά.

Εμφανίστηκε στο twitter και ο υπεύθυνος περιφερειακών ΜΜΕ της ΝΝΔ @Gerontopoulos. Καλώς τον, μου φαίνεται ταιριαστός ένας ιατροδικαστής στα κλιμάκια της ΝΝΔ. Δεν μου απάντησε όμως για τον Καραμανλή. Τελικά είναι νεκροφάνεια; ζόμπι; γι αυτό δεν μιλάει; Περίμενα μια επιστημονική απάντηση. Φαίνεται δεν θα τον γνωρίζει τον άνθρωπο. Στο βιογραφικό του άλλωστε άλλα γράφει. Δεν κρύβει το καμάρι του που ήταν γενικός εισηγητής του "κουκουλονόμου". Μεγάλη επιτυχία. Φαντάσου αν μπει σε μελλοντική κυβέρνηση τι νόμο θα κατεβάσει για blogs και ΜΜΕ γενικότερα. Εις ανώτερα.

Στην απλή ερώτηση του Πρετεντέρη τι θα ψηφίσει αν ζητηθούν 180 ψήφοι για το νέο "μνημόνιο" ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΝΔ Κ Μαρκόπουλος δυσκολεύτηκε να απαντήσει και στο τέλος είπε "η παράταξη έχει πει όχι"... Γνωστό. Οι βουλευτές μας είναι γλάστρες στη διάθεση του κόμματος... γλάστρες γεμάτες με σκατά

Όταν πολιτικός στην tv αγνοεί απλή ερώτηση δημοσιογράφου και λέει θα σας απαντήσω κ θα καταλάβετε ξέρεις πως θα πει παπαριά. Η καλύτερα όπως με διόρθωσε ο @manastasiadis όταν πολιτικός στην tv καλείται να απαντήσει ερώτηση δημοσιογράφου ξέρεις πως θα πει παπαριά.

Στα κεραμίδια και ο Ανδρουλάκης... τι διάολο, με ξώβεργες την μάζεψε την κοινοβουλευτική του ομάδα ο ΓΑΠ?

Μόλις έμαθα από τη @SylviaORenIshii στο twitter για τον τραγικό θάνατο του Marco Simoncelli στο motogp του Sepang. Τραγικό και σοκαριστικό ένα τόσο νέο ταλέντο να φεύγει τόσο απότομα και πρόωρα. Ciao Sic...

Σημεία των καιρών λέει η ΝΕΤ για την ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο από οπαδούς σε ποδοσφαιρικούς αγώνες προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη συπεριφορά της αστυνομίας. Σημείο των καιρών είναι πως παρά την 7λεπτη διακοπή του αγώνα του Παναθηναϊκού στις νυχτερινές ειδήσεις δεν είπαν κουβέντα. Τώρα που έχει βοήξει ο τόπος και δεν μπορούν πια να το αγνοούν θυμήθηκαν τον κανονισμό της UEFA.

Κάποιοι μιλάνε για πολιτική "κυβέρνηση πραγματικά έκτακτης ανάγκης", ανθρώπους στην εξουσία εκτός κομμάτων και άλλα τέτοια ωραία. Φυσικά χωρίς να ερωτηθεί ο κυρίαρχος λαός. Πες το με το όνομά του ρε, μην το κουράζεις, ονείρεύεσαι χούντα... Και να δεις που θα μας κάνουν να την ονειρευόμαστε και εμείς...

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου