Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλα ψέματα, ψέματα, ψεματάκια, ανακρίβειες και ανακολουθίες


"Η "Ομάδα Αλήθειας" είναι μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα. Τα κείμενα που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της αποτελούν θέσεις της "Ομάδας Αλήθειας" και όχι του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας." Γράφει κάτω από κάθε ανάρτησή της η "ομάδα αλήθειας" της Νέας Δημοκρατίας.

"Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε τί κρύβεται πίσω από τα ψέματα των πολιτικών και των κομμάτων και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δέχεται η Νέα Δημοκρατία" λένε στην κεντρική τους σελίδα και στο logo τους γράφει: 

"Μεγάλα ψέματα, ψέματα, ψεματάκια, ανακρίβειες και ανακολουθίες.
Ένα ανθολόγιο με τα μαργαριτάρια της πολιτικής παραπληροφόρησης.
Ποιό ψέμα εντοπίσατε;"

Στην σελίδα αυτή συμβαίνουν μερικά περίεργα πράγματα, συμπτώσεις χωρίς αμφιβολία.


Εδώ πρέπει να ανοίξουμε μία μικρή παρένθεση για να εξηγήσουμε μερικά πράγματα.

Το google δίνει την δυνατότητα να ψάξεις μέσα σε ένα site προσθέτοντας site:(το όνομα του site που θέλεις να ψάξεις)

Έτσι, αν θέλεις να δεις τι λέει η επίσημη Νέα Δημοκρατία παραδείγματος χάριν για τον Αλογοσκούφη και την περίφημη απογραφή που έκανε, γράφεις στο google “site:nd.gr Αλογοσκούφης απογραφή”.

Δοκίμασέ το αν θέλεις, σου το έχω έτοιμο, αν και το site της ΝΔ έχει επιλεκτική μνήμη, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης.

Μπορείς να το βάλεις και σκέτο αυτό το "site:nd.gr" οπότε σου βγάζει ένα σωρό σελίδες, ή να το χρησιμοποιήσεις ας πούμε για να δεις τι εικόνες έχουν εκεί μέσα ή και για βίντεο.

Το περίεργο συνέβη όταν έκανα αυτό για να δω τι άλλα καταπληκτικά βιντεάκια έχουν ανεβάσει εκεί στην ΝΔ μετά το απίθανο μοντάζ με τον Διαμαντόπουλο.

Δοκίμασέ το και πες μου.

Βάζεις site:nd.gr και επιλέγεις βίντεο. Και για να μην παιδεύεσαι σου το έχω έτοιμο, αρκεί να κάνεις κλικ εδώ.Το περίεργο είναι πως αντί να εμφανίζει μόνο οτιδήποτε προέρχεται από το nd.gr ή subdomain όπως το ekloges.nd.gr για παράδειγμα, βγαίνουν αποτελέσματα και από το truthteam.gr.


Περίεργο ε;

Πάμε για άλλη μία, την δεύτερη μικρή παρένθεση.

Αν θέλεις να βρεις μία συγκεκριμένη φράση στον γούγλη την πετάς εκεί με εισαγωγικά.
Για παράδειγμα, αν θέλεις να δεις πόσοι αναδημοσίευσαν την τελευταία επική μαλακία της Νέας Δημοκρατίας, βάζεις στον γούγλη "Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν ξανά" και σου βγάζει ένα σωρό. Αν θέλεις να βρεις όμως την original επική μαλακία αντί να ψάχνεις σε όλες αυτές βάζεις ένα “site:nd.gr” και το έχεις.

Ένα χαρακτηριστικό των σελίδων της “truthteam” που δεν θα βρεις σε άλλες της Νέας Δημοκρατίας είναι το κειμενάκι αποποίησης άλλων σχέσεων με την Νέα Δημοκρατία.Έτσι, αν θέλεις να βρεις σελίδες του truthteam στο επίσημο site της ΝΔ, μπορείς να κάνεις αυτό που κάναμε νωρίτερα με ένα κομμάτι από την χαρακτηριστική αυτή φράση.

Για δοκιμή έγραψα στον γούγλη: site:nd.gr "είναι μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα".


94 αποτελέσματα, καθόλου άσχημα ε;

Και όλα στο ekloges.nd.gr δηλαδή σε υποτομέα (subdomain) του nd.gr.

Θα μπορούσε να είναι φυσικά απλά mirror, δηλαδή αντίγραφα από τις σελίδες του truthteam.gr που η Νέα Δημοκρατία είδε, της άρεσαν και αποφάσισε να τα ανεβάσει και στο δικό της site για οποιονδήποτε λόγο.
Επομένως από μόνο του, δεν λέει και πολλά αυτό.

Μέχρι να κάνεις ένα reverse ip lookup και εδώ θέλουμε, δυστυχώς, μία τρίτη μικρή παρένθεση.

Ξέρω, πολλές παρενθέσεις αλλά πολλοί δεν ξέρουν τι σημαίνουν όλα αυτά τα τεχνικά και χρειάζονται νομίζω.

Κάθε σέρβερ λοιπόν, έχει έναν χαρακτηριστικό αριθμό που ονομάζεται διεύθυνση ip και που με απλές εντολές μπορεί να φανεί.

Στο truthteam.gr λοιπόν αντιστοιχεί το 184.154.245.134, η διεύθυνση ip του σέρβερ στον οποίο φιλοξενείται, κάπου στο Σικάγο, σύμφωνα με το statscrop.com.
Όμως εκτός από τον server εκεί βλέπουμε και κάτι άλλα περίεργα, όπως διεύθυνση "Λεωφόρος Συγγρού 340" και email:newtech@nd.gr αλλά σε αυτά θα επανέλθουμε σε λίγο.

Γίνεται όμως και το αντίστροφο, να δεις ποιο (ή ποια) ονόματα αντιστοιχούν στον αριθμό αυτό.

Και ω τι έκπληξη, το 184.154.245.134 φιλοξενεί δύο ονόματα, το truthteam.gr και το ekloges.nd.gr

Τα δύο αυτά site με άλλα λόγια φιλοξενούνται στον ίδιο server κάπου στο Σικάγο.Όμως το ekloges.nd.gr ως υποτομέας του nd.gr δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν άλλον από εκείνον που έχει και το nd.gr.

Για παράδειγμα δεν θα μπορούσα εγώ να φτιάξω gerogriniaris.nd.gr.

Αν και όπως καταλαβαίνεις θα είχε φοβερή πλάκα κάτι τέτοιο, μόνο η ομάδα που διαχειρίζεται το nd.gr μπορεί να φτιάξει υποτομέα με κατάληξη .nd.gr.

Αυτοί μπορούν να φτιάξουν όσους θέλουν τέτοιους υποτομείς, για παράδειγμα ξερωγώ, bullshit.nd.gr, goebbels.nd.gr mouroutis.nd.gr κοκ.

Μόνο αυτοί όμως, κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αφού ο τομέας nd.gr, ανήκει στην Νέα Δημοκρατία.

Παρ όλα αυτά, φαίνεται πως εδώ υπάρχει μία σατανική σύμπτωση, το truthteam.gr και το ekloges.nd.gr (που όπως είπαμε ανήκει στην ΝΔ) μοιράζονται την ίδια ip!

Οι συμπτώσεις, όμως, δεν τελειώνουν εδώ.

Αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου όταν ανοίγεις οποιοδήποτε site με κάποιον web browser όπως ο firefox ή ο internet explorer είναι η μετάφραση, που κάνει αυτός ο browser, ενός κώδικα.

Ο κώδικας αυτός είναι κάπως έτσι:

Και έχει μερικά πεδία που δεν τα βλέπεις εσύ αλλά είναι χρήσιμα για διάφορους λόγους.

Όπως για παράδειγμα στο truthteam.gr οι γραμμές:

<meta property="og:region" content="Αττική" />
<meta property="og:locality" content="Καλλιθέα" />
<meta property="og:country-name" content="Ελλάδα" />
<meta property="og:email" content="newtech@nd.gr" />
<link rel="shortcut icon" href="http://www.truthteam.gr/sites/all/themes/truthteam/favicon.ico" type="image/vnd.microsoft.icon" />
<meta content="Μην πατάτε την μπανανόφλουδα του λόμπι της δραχμής!" about="/node/88" property="dc:title" />
<meta property="og:site_name" content="Νέα Δημοκρατία | Ομάδα Αλήθειας" />
<meta property="og:street-address" content="Λεωφόρος Συγγρού 340" />


Δεν χρειάζεται να είσαι και χάκερ για να καταλάβεις πως εδώ έχουμε άλλη μία σύμπτωση αλλά αν θέλεις να τις δεις σε πιο ευανάγνωστη μορφή σου τις έχω εδώ.Δηλαδή στις σελίδες της "ομάδας αλήθειας" ως mail εμφανίζεται το newtech@nd.gr και διεύθυνση το "Λεωφόρος Συγγρού 340"

Συμπτωματικά αυτό το email και η διεύθυνση υπάρχουν σε μία σελίδα της Νέας Δημοκρατίας: Την σελίδα επικοινωνίας της γραμματείας νέων τεχνολογιών, έρευνας και καινοτομίας.

Νομίζω έχουμε βρει αρκετές συμπτώσεις μέχρι τώρα οπότε κάτσε να κάνουμε ένα ρεζουμέ πριν μπερδευτούμε.

Λίγο πριν τις εκλογές «κάποιοι» έφτιαξαν μία ιστοσελίδα με σκοπό «να ανακαλύψουμε τί κρύβεται πίσω από τα ψέματα των πολιτικών και των κομμάτων και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δέχεται η Νέα Δημοκρατία» όπως οι ίδιοι δηλώνουν.

Ποιοι είναι αυτοί δεν είναι γνωστό και είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει κατά της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, ας είναι όποιοι θέλουν και ας δώσουν στην ομάδα τους ό,τι πιο απίθανο για όνομα θέλουν, όπως, ας πούμε, "ομάδα αλήθειας"(!).

Σύμφωνα όμως με τους ιδίους, Η "Ομάδα Αλήθειας" είναι μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα. Τα κείμενα που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της αποτελούν θέσεις της "Ομάδας Αλήθειας" και όχι του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Μία ομάδα ανθρώπων λοιπόν που «πρόσκειται» στην ΝΔ χωρίς να την εκφράζει, και που οι θέσεις τους δεν αποτελούν επίσημες θέσεις του κόμματος.

Μία τέτοια ομάδα δεν θα μπορούσε φυσικά να στεγάζεται στα γραφεία του κόμματος, να έχει mail του κόμματος ή να χρησιμοποιεί τον επίσημο server του κόμματος, σωστά;

Φαντάσου δηλαδή να έφτιαχνε ο ΣΥΡΙΖΑ μία παρόμοια ομάδα, φαινομενικά ανεξάρτητη, και τα λαγωνικά της truthteam να ανακάλυπταν πως αυτή στεγάζεται σε κάποιο γραφείο στην Κουμουνδούρου, έχει mail επικοινωνίας στο syriza.gr και οι σελίδες του φιλοξενούνται στον ίδιο σέρβερ με το, ξερωγώ, ekloges.syriza.gr…

Και όλα αυτά ενώ δηλώνουν πως δεν έχουν άμεση σχέση με την Κουμουνδούρου, δεν τους εκφράζουν κλπ κλπ…

Θα έσκουζαν φαντάζομαι τα τζιμάνια του truthteam για τους ΣΥΡΙΖΑίους ψευταράδες που μας το παίζουν ανεξάρτητοι αλλά στην πραγματικότητα είναι υπάλληλοι της Κουμουνδούρου.

Εδώ κάτι τέτοια τα λένε εκεί στην ΝΔ χωρίς κανένα στοιχείο:


Φαντάσου να έβρισκαν ένα σωρό τέτοιες "συμπτώσεις" τα καμάρια της truth team για τον "αγαπημένο" τους ΣΥΡΙΖΑ πως θα σκούζανε… (ξέρω, το ξαναείπα αλλά μου αρέσει η εικόνα που φτιάχνω στο μυαλό μου με αυτή την σκέψη)

Είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι σατανικές συμπτώσεις που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αποκλείεται η Νέα Δημοκρατία να έκανε μία τέτοια χαζομάρα και να περιμένει πως δεν θα το παρατηρήσει κανείς.
Από την άλλη βέβαια κάνουν κάτι κοτσάνες σαν κάτι μονταρισμένα βίντεο που τους σκάνε στα μούτρα, αλλά και πάλι, δεν το πιστεύω.
Αποκλείεται να είναι τόσο ηλίθιοι ώστε την στιγμή που δηλώνουν περίπου ανεξάρτητοι να βάζουν στα meta data της σελίδας τους mail και διεύθυνση των κεντρικών της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού.

Σατανικές συμπτώσεις που αν είχαν βάση θα σήμαιναν πως η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε την «ηλεκτρονική» της προεκλογική εκστρατεία δημιουργώντας μία «ομάδα αλήθειας», η οποία το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να πει ψέματα σχετικά με το ποιοι είναι!
Και ακόμα χειρότερα πως συνεχίζει να αποδομεί υποτίθεται τα ψέματα των άλλων όταν σε κάθε σελίδα της έχει αναρτημένο ένα ψέμα η ίδια!

Μία «ομάδα αλήθειας» που η ίδια η ύπαρξή της είναι ένα ψέμα;


Κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως γελοίο!

Θα μου πεις, σιγά τα αυγά, ένα ψεματάκι...
Όχι όμως από μία ομάδα που έχει σημαία της το:
 "Μεγάλα ψέματα, ψέματα, ψεματάκια, ανακρίβειες και ανακολουθίες.
Ένα ανθολόγιο με τα μαργαριτάρια της πολιτικής παραπληροφόρησης."Ποιό ψέμα εντοπίσατε;


Αποκλείεται!
Είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση…


Υγ Ξέχασα κάτι σημαντικό. Ευχαριστώ τους φίλους στο τουίτερ που με βοήθησαν να βγάλω άκρη με το τεχνικό κομμάτι της ιστορίας αυτής. Χωρίς αυτούς δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Δεν ξέρω αν θέλουν να τους αναφέρω και γι αυτό δεν το κάνω, τους ευχαριστώ όμως έστω κι έτσι.

Ενημέρωση 10/4/2013: Η Νέα Δημοκρατία όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση έκανε πως δεν κατάλαβε. Μετά, όταν είδε πως ο κόσμος άρχισε να την διαβάζει και να κάνει ερωτήσεις για τον ρόλο της ομάδας αλήθειας προσπάθησαν να απαντήσουν αναλόγως, με τον δικό τους "μουρούτειο" τρόπο και κατάφεραν να προσφέρουν γέλιο.

Ο Μουρούτης που σύμφωνα με ρεπορτάζ είναι και αυτός που έχει οργανώσει και ελέγχει την ομάδα αλήθειας είπε και άλλα παρανοϊκά

αλλά ας μην ασχοληθούμε εδώ με τον Μουρούτη και τους εφιάλτες του.
Στην συνέχεια η νέα δημοκρατία έσβησε το ekloges.nd.gr και τα meta data της σελίδας της truthteam που έδειχναν ως διεύθυνση την διεύθυνση των γραφείων της ΝΔ και ως email τους το email της της γραμματείας νέων τεχνολογιών, έρευνας και καινοτομίας σε μία προσπάθεια να κάνουν τι; Υποθέτω να σβήσουν τα στοιχεία που συνέδεαν την ομάδα αλήθειας με την επίσημη ΝΔ.
Η ομάδα αλήθειας όμως παρέμεινε, και συνέχισε να γράφει τις γκεμπελίστικες ανοησίες της, ενώ επισήμως η ΝΔ έκανε σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα, δεν απάντησε ποτέ στις σχετικές ερωτήσεις ακόμα και από δημοσιογράφους.
Ακολούθησε το πολύ καλό ρεπορτάζ στο Unfollow από την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και τον Αυγουστίνο Ζενάκο για το ποιοί πραγματικά είναι η ομάδα αλήθειας της ΝΔ (αν δεν το έχεις διαβάσει πρέπει να το διαβάσεις οπωσδήποτε)


και λίγες ημέρες μετά (χθες 9/4/13 το είδα εγώ) η σελίδα της truthteam φαινόταν "suspended".
Σήμερα η σελίδα αυτή έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο.
Ο λογαριασμός τους στο τουίτερ κάνει σαν να μην συνέβη τίποτα, το ίδιο και το επίσημο site της ΝΔ_ το nd.gr.
Στο site του ΙΤΕ που είναι υπεύθυνο για την καταχώρηση ονομάτων στο ελληνικό διαδίκτυο φαίνεται πως το όνομα είναι καταχωρημένο μέχρι 18/9/2014 με ημερομηνία ανανέωσης μόλις χθες, 9/4/2013.
Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι παίχτηκε αλλά όπως και να είναι αποτελεί επική αποτυχία διαχείρησης site το αποτέλεσμα.

Ενημέρωση 13/4/2013: Το truthteam.gr επανήλθε σε νέο σέρβερ πλεον στο papaki.gr. Μετά το ρεπορτάζ του unfollow έσβησαν άλλο ένα ενοχοποιητικό στοιχείο του site που θύμιζε τις σχέσεις του με την Νέα Δημοκρατία χωρίς ποτέ να δώσουν κάποια απάντηση στις ερωτήσεις δημοσιογράφων και όχι μόνο. Το κειμενάκι που ισχυρίζεται πως είναι κάτι σαν ανεξάρτητη ομάδα παραμένει, όπως και τα μοντάζ, παλιά και νέα. Παρά του ότι έχουν αποδειχτεί ψεύτες, παρά του ότι ποτέ δεν έχουν απαντήσει, όχι πειστικά, δεν έχουν απαντήσει τελεία, συνεχίζουν να ονομάζονται "ομάδα αλήθειας".
Εκεί που σε πιάνει ανατριχίλα είναι πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του unfollow μέλος της ομάδας αλήθειας πριν τις εκλογές ήταν ο Θ. Δρααβίλλας που μετά τις εκλογές έγινε διευθυντής της ΕΥΠ.
Σκέψου το λίγο.
Μία ομάδα που δεν ήξερε ούτε τα βασικότερα, να κρύψει ας πούμε την σχέση της με την επίσημη Νέα Δημοκρατία λίγο καλύτερα, που άφησε ενοχοποιητικά δεδομένα "χύμα" στις σελίδες της έχει σήμερα ένα μέλος της ως διευθυντή της ΕΥΠ!
Η ίδια ομάδα που όταν αποκαλύφθηκε η σχέση της με την Νέα Δημοκρατία άρχισε τις αλλαγές στο site της, μόνο που το έκανε με τόσο ελλειπη τρόπο που και πάλι δεν είχαν σβήσει βασικά στοιχεία.
Έσβησαν ένα server (το ekloges.nd.gr) αλλά παρέμειναν αρκετά στοιχεία ώστε να ακολουθήσει μετά από αυτή την ανάρτηση το ρεπορτάζ του unfollow.
Και μετά άλλαξαν σέρβερ εντελώς για να σβηστούν τα ενοχλητικά αυτά στοιχεία αλλά και πάλι έκαναν εξαιρετικά ερασιτεχνική δουλειά σε σημείο που ακόμα και ο μέσος χρήστης του ίντερνετ με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις, ακόμα και σήμερα να μπορεί να βρει στοιχεία στο site τους.
Ένα μέλος αυτής της ομάδας, ηγερικό μέλος γιατί δεν νομίζω πως τον είχαν να κουβαλάει καφέδες, εξαργύρωσε την επιτυχία αυτή με τον διορισμό του ως διευθυντή της ΕΥΠ!
Νιώθεις ασφαλής;

Διάβασε επίσης:

Ο Α. Σαμαράς καλεί τον λαό σε ανυπακοή και αυτοδικία;   
Τα κοντά ποδάρια των... blogs
Τα κοντά ποδάρια των... URL
Εάν θες να με πείσεις... φέρε στοιχεία !!!
Ομάδα "fasistas" 
Επικοινωνιακό επιτελείο Σαμαρά: Το μεγάλο μας τσίρκο
Όταν η «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ. διαβάζει μόνο τους τίτλους

14 σχόλια:

 1. Μπραβο για τα ρεπορταζ σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή δεν έχω twitter για ρώτα τον https://twitter.com/Karastefanis κατά κόσμο Δημήτρη Καραστεφανή που διάβασε την πετσοκομμένη ανακοίνωση της οικογένειας ενός εκ των νεκρών της μαρφιν, στην εκπομπή του Ευαγγελάτου πόσο περίφανος είναι που ασκεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από χθες έχω σκοπό να το κάνω μόλις βρω λίγο χρόνο να ανεβάσω το συγκεκριμένο απόσπασμα.
   Δυστυχώς την "αλήθεια" τύπου "ομάδας αλήθειας" της ΝΔ φαίνεται πως υπηρετούν και τα περισσότερα αν όλα τα ΜΜΕ.

   Διαγραφή
  2. Την έφτιαξε ο @Kanaliotis: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hCTZ-bLAcOM

   Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ
   Έτσι για να είναι πιο προσβάσιμο, βάζω το βίντεο σε λίνκ (κλικ εδώ)

   Διαγραφή
 3. Έχεις ψωμί ακόμα: "Οι admins του ΣΥ.ΡΙΖ.Α"
  http://www.youtube.com/watch?v=eQeyNCPUvCI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν ήμουν Εισαγγελέας, αρκούσαν τα στοιχεία που παραθέτεις για να ασκήσω στην TruthTeamND αυτεπάγγελτη δίωξη για διάφορα αδικήματα (διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμιση, λόγω και έργω εξύβριση, υποκίνηση σε τέλεση αξιοποίνων πράξεων κλπ).

  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, GEROGRINIARI, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ.
   Αν ήμασταν σοβαρή χώρα πιστεύω θα είχε βρεθεί τέτοιος εισαγγελέας αλλά φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί τους

   Διαγραφή
 5. Σε βάθος και τεκμηριωμένη έρευνα-ανάλυση. Συγχαρητήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή