Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Προς ηλιθίους (ξέρουν αυτοί)


Οι ηλίθιοι είναι πειρασμός.
Θέτουν ανοήτως θέματα τα οποία ξέρεις πως είναι περιττό να απαντηθούν.
Από την άλλη δεν θέλεις να τα αφήσεις και αναπάντητα.
Ο ηλίθιος φυσικά δεν πρόκειται να καταλάβει.
Όμως καλό είναι να υπάρχει μία απάντηση, μια κι έξω, και ότι καταλάβουν κατάλαβαν.
Μία περιεκτική όσο μπορώ απάντηση για όλους τους ηλίθιους.


Προς ηλιθίους λοιπόν:

Είσαι ηλίθιος.
Δεν το λέω με μίσος ή για να σε προσβάλλω αν και καταλαβαίνω πως είναι προσβλητικό.
Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω με όσο γίνεται πιο απλά Ελληνικά γιατί είσαι ηλίθιος.
Ξέρω, ελάχιστες πιθανότητες έχεις να το καταλάβεις, πόσο μάλλον να πάψεις να είσαι ηλίθιος αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ίσως κάτι να ψυλλιαστείς, θα δείξει.

Είσαι ηλίθιος γιατί όταν κάποιος αμφισβητεί την αλήθεια σου θεωρείς πως είναι εναντίον σου, εχθρός σου, ανθέλληνας, βλάσφημος, αναρχικός, κουκουλοφόρος, αριστερούλης, άπλυτος, επίδοξος καταστροφέας της πατρίδας και του μικρού κόσμου που έχεις στο μυαλό σου.




Σου λέω πως η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, του Κρανιδιώτη, του Βορίδη, του Γεωργιάδη και τόσων άλλων είναι μια ακροδεξιά παράταξη με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.
Σου το αποδεικνύω με τα λεγόμενά τους, με τις πράξεις τους, τις προτεραιότητές τους, με το παρελθόν και το διαφαινόμενο μέλλον τους κι εσύ απαντάς "άπλυτε".
Δεν μπορείς να καταλάβεις που οδηγεί το φαινόμενο μιας ακροδεξιάς παράταξης στην εξουσία με την δική σου μεταξύ άλλων στήριξη, δεν έχεις αντεπιχειρήματα, δεν θέλεις καν να το ακούς αυτό, θυμώνεις και απαντάς με χαρακτηρισμούς.
Εκείνος που σου τονίζει το πρόβλημα γίνεται αντίπαλος, είναι πιο εύκολο έτσι.
Όχι να πείσεις, να πειστείς.
Να νιώσει ξανά άνετα μέσα στην αυταπάτη σου που κάποιος "άπλυτος" πάει να σου γκρεμίσει.
Δεν είναι ο συνομιλητής σου εχθρός, ούτε αντίπαλος, ούτε το να ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς τον κάνει "αριστερούλη", εσύ είσαι ηλίθιος.

Σου δείχνω βίντεο, φωτογραφίες, στοιχεία, η αστυνομία να χτυπάει με λύσσα διαδηλωτές, σου δείχνω παραλίγο νεκρούς, παράνομες πρακτικές, αστυνομικούς που συμπεριφέρονται σαν συμμορίες χουλιγκάνων κι εσύ αντί να προβληματιστείς, να το συζητήσεις έστω, με αποκαλείς κουκουλοφόρο.
Θέλεις μία αστυνομία που θα ανοίγει τα κεφάλια των "εχθρών" της "δημοκρατίας".
Όποιου δηλαδή θεωρείς εσύ εχθρό, αυτού που εσύ θεωρείς δημοκρατία.
Χωρίς έλεγχο, χωρίς κριτική, χωρίς όρια.
Αρκεί να σπάει τα κεφάλια των άπλυτων, των αριστερούληδων, των κουκουλοφόρων και ας είσαι παντελώς ανίκανος να ορίσεις ποιοί είναι οι άπλυτοι, οι αριστερούληδες, οι κουκουλοφόροι.
Νομίζεις πως η αστυνομία είναι υπεράνω κριτικής, μέχρι να ανοίξει το δικό σου κεφάλι, μέχρι να συγκρουστεί με "κατοίκους".
Ωρύεσαι υπέρ της νομιμότητας, όταν όμως αυτή αφορά τους ίδιους τους υποτιθέμενους προστάτες της αδιαφορείς.
Δεν θέλεις αστυνόμους, θέλεις τον δικαστή Ντρέντ που θα σε κάνει να νιώσεις λίγο πιο ασφαλής μέσα στην πλαστή ανασφάλεια που επέλεξες να ζεις.
Και όποιος ανησυχεί για τις πρακτικές αυτές στο μικρό μυαλό σου είναι οπαδός της ανομίας, κουκουλοφόρος.
Είσαι ηλίθιος.

Σου λέω πως οι κραυγές δεν είναι ενημέρωση, τα ντόπερμαν της ενημέρωσης δεν είναι δημοσιογράφοι, τα σόου των αλαλαζόντων πολιτικάντηδων δεν είναι συζήτηση κι εσύ δεν λες να καταλάβεις.
Σου αρέσει που ο "οργισμένος" δημοσιογράφος στηρίζει αναφανδόν την θέση σου, γουστάρεις που αφαιρεί τον λόγο και επιτίθεται σε εκείνον που έχει διαφορετική άποψη γιατί δεν θέλεις να ακούσεις την άλλη άποψη.
Δεν θέλεις ενημέρωση, θέλεις προπαγάνδα.
Την προπαγάνδα στην οποία πιστεύεις, γιατί αν κάποιος δημοσιογράφος πάρει την θέση της αντίθετης άποψης ξαφνικά γίνεται βαλτός, ΣΥΡΙΖΑίος, κρατικοδίαιτος, διεφθαρμένος.
Ο μόνος που δικαιούται να διακόπτει, να αφήνει υπονοούμενα για τον συνομιλητή του, να ξεσκίζει τον καλεσμένο του on-air είναι ο "δικός σου".
Θέλεις Χίο, Μακελειό, Τρωκτικά και Δεξιά Εξτρέμ για να γουστάρεις.
Ούτε σε τρομάζει όταν συνεργάτες του πρωθυπουργού προαναγγέλλουν διώξεις  στα κρατικά ΜΜΕ.
Γουστάρεις κι όλας!
Και όποιος ενοχλείται από όλα αυτά είναι αριστερούλης.
Είσαι ηλίθιος.

Τρελαίνεσαι να βλέπεις τον βουλευτή σου να ξεσκίζει τον "αντίπαλο", όχι με επιχειρήματα αλλά με την δύναμη της φωνής του, με άθλια υπονοούμενα, αλλάζοντας θέμα, λέγοντας ψέματα, τσιρίζοντας, με άκυρα παραδείγματα και ρητορικές ακροβασίες.
Δεν σε νοιάζει πόσο αυτά θα φαίνονταν γελοία αν τα έβλεπες γραπτά, πόσο δεν θα στέκονταν σε οποιαδήποτε σοβαρή ανάλυση χωρίς χειρονομίες και κραυγές, γουστάρεις που "ο δικός σου τον έσκισε πάλι τον άπλυτο".
Δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις κάτι, αρένα θέλεις να δεις, μονομάχους να ανταλλάσσουν θανατηφόρα χτυπήματα, ας διακόπτουν ο ένας τον άλλο, ας φωνάζουν όλοι μαζί, δεν σε απασχολεί που δεν άκουσες μια ολοκληρωμένη άποψη.
Θέλεις τον δικό σου να κατατροπώνει τον αντίπαλο, τον εχθρό.
Τον δικό σου που έχει αλλάξει 10 θέσεις μέχρι τώρα, δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως όποια θέση και να είχε έσκιζε τον αντίπαλο.
Και πάντα ο δικός σου ξεσκίζει τους άλλους, κανένας δεν μπορεί να σταθεί απέναντί του.
Και όταν τα πράγματα ζορίσουν πετάς μέσα από τα δόντια ένα "ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται".
Ακόμα και οι γροθιές του"παλικαρά" σε μία μεγάλη γυναίκα σου άρεσαν, ποτέ δεν την συμπάθησες άλλωστε την αχώνευτη, να αγιάσει το χέρι του.
Δεν θέλεις πολιτική, θέλεις αρένα, δεν θέλεις δημοκρατία, θέλεις κάτι άλλο.
Είσαι έτοιμος να παραδόσεις τα ήδη λίγα δικαιώματά σου στον βωμό της ασφάλειας, της σταθερότητας, της πάταξης "των εχθρών του έθνους".
Και είσαι έτοιμος να δικαιολογήσεις την κάθε μπαρούφα και την κάθε κωλοτούμπα του "δικού σου" πολιτικού "ηγέτη", όσο γελοία ή επικίνδυνη και αν είναι αυτή.

Και όποιος αντιδρά σε αυτή την νοοτροπία είναι "άπλυτος".
Είσαι ηλίθιος.

Σου λέω πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα.
Ακόμα και ο αποδεδειγμένα δολοφόνος, ο βιαστής, ο παιδεραστής, όλοι!
(4/2 Ναι ρε βλάκα, ακόμα και ο τρομοκράτης!)
Δικαιώματα!
Ακόμα και οι μετανάστες!
Με λες λαθρολάγνο.
Κι ας ήταν ο παππούς σου μετανάστης, κι ας ετοιμάζεσαι κι εσύ να μεταναστεύσεις, θα βρεις χίλιες δικαιολογίες γιατί ο Έλληνας ήταν καλύτερος μετανάστης από αυτούς που έχουμε εμείς, σε έχουν τρομοκρατήσει κι εσύ είσαι έτοιμος να δεχτείς να τους φέρονται όπως θέλουν οι αστυνομικοί, να τους πετάνε σε κλουβιά χωρίς τουαλέτα, να ψοφάνε από την πείνα και την δίψα μέσα στην βρώμα.
Κάνεις πως νομίζεις πως όποιος ζητάει ανθρώπινη αντιμετώπιση των πάντων, μεταξύ αυτών και των μεταναστών είναι ανθέλληνας που θέλει μία χώρα γεμάτη μιναρέδες με τους Έλληνες μία καταπιεζόμενη μειοψηφία και τις Ελληνίδες να βιάζονται από αλλόφρονες φανατικούς μουσουλμάνους.
Χρειάζεσαι κραυγές, υιοθετείς κάθε ψεύτικη είδηση για τα πιο απίθανα εγκλήματα μουσουλμάνων κατά χριστιανών, τρέφεις το μίσος σου έτσι, ψάχνεις για θύματα, αίμα, φρίκη που να δικαιολογούνε το ρατσιστικό σου μίσος.
Δεν χωράει στο μυαλό σου πως μπορεί να υπάρχει σοβαρή λύση του υπαρκτού προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης με ταυτόχρονο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Δεν μπορείς να φανταστείς πως μπορεί μια κοινωνία να αμύνεται χωρίς να μισεί.
Πως μπορεί να ελέγχει σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα, πως μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με σεβασμό και ανθρωπιά.
Ούτε μπορείς να σκεφτείς πως μπορεί κάποιος να καταλαβαίνει πως το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα και ταυτόχρονα να επιμένει για σοβαρή λύση με σεβασμό στα δικαιώματα των μεταναστών.
Ούτε φαντάζεσαι πως κάποιος μπορεί να φρίττει όσο κι εσύ για διάφορα βάρβαρα εγκλήματα απαιτώντας όμως ταυτόχρονα την σοβαρή λειτουργία της δικαιοσύνης χωρίς κραυγές και να απορρίπτει το λυντσάρισμα ως λύση.
Δεν μπορεί, θα πρέπει να είναι λαθρολάγνος.
Μέχρι εκεί φτάνει η σκέψη σου.
Ε, είσαι ηλίθιος.

Σου λέω πως ο Παΐσιος και ο κάθε σοφός ή ανοϊκός γέροντας "Παΐσιος" έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ένα ολόκληρο σύστημα.
Ένας νεαρός σου το αποδεικνύει, σκαρφιζόμενος ένα "θαύμα" το οποίο αμέσως αναμεταδίδουν όλα τα λαμόγια που ζουν από την θρησκόληπτη ανοησία που σε δέρνει κι εσύ, αντί να προβληματιστείς, σκούζεις: "Βλασφημία!".
Τον στέλνεις και φυλακή με τις φωνές σου, νιώθεις δικαιωμένος από την δίωξή του και χαίρεσαι που η "πίστη" σου απολαμβάνει την προστασία του κράτους.
Δεν κάθεσαι μια στιγμή να σκεφτείς πόσο γελοία είναι η μυθολογία που έχει χτιστεί γύρω από το όνομα του γέρου αυτού και πόσες απίστευτες ανοησίες έχουν γραφτεί.
Μέχρι και μονομαχία με μοναχό σαολίν περιγράφουν!
Δεν σε ενδιαφέρει η καπηλεία της πίστης σου, εσύ εξοργίζεσαι διαβάζοντας στο Hellas-Orthodoxy ή την Ελεύθερη Ώρα για τον κακοήθη βλάσφημο νεαρό που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά που προσέβαλε ποιόν;
Τους άθλιους εκμεταλλευτές της πίστης ορισμένων, μεταξύ άλλων και την δική σου!
Δεν σου φταίνε εκείνοι που σου πουλάνε κομποσκίνια ή βρακιά του γέροντα και τα εκατοντάδες βιβλία για αυτόν θησαυρίζοντας, σε ενοχλεί εκείνος που σου γκρεμίζει τον μύθο.
Δεν σκέφτεσαι πως αν ο μύθος είχε γερά θεμέλια δεν γκρεμιζόταν με τίποτα, δεν σε απασχολεί πως κάποιοι κερδίζουν από τις κραυγές σου, δεν θέλεις να σκέφτεσαι, να πιστεύεις θέλεις.
Ο βλάσφημος σου φταίει.
Και αν σου πει κάποιος πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, είναι μουσουλμανολάγνος, ανθέλληνας, προδότης του έθνους, εχθρός της παράδοσης.
Είσαι ηλίθιος.

Σου δείχνω τους τρελαμένους ταλιμπάν που ωρύονται έξω από κάποιο θέατρο για την "βλάσφημη" παράσταση, τους βλέπεις, νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά, σε ανατριχιάζει τόσος φανατισμός αλλά ενδόμυχα χαίρεσαι που η "πίστη" σου έχει προστάτες.
Κι ας ξέρεις πως κάποιοι από αυτούς μέχρι και τον σατανά υμνούσαν πριν λίγο καιρό, και ας βλέπεις πως κάποιοι άλλοι είναι ξεκάθαρα ψυχιατρικές περιπτώσεις.
Δεν σε νοιάζει, βλάσφημο το έργο, να μάθουνε οι βλάσφημοι.
Και αν κάποιος σου μιλήσει για ελευθερία της έκφρασης του απαντάς να πάει να τα πει αυτά στο Ιράν.
Δεν το απεχθάνεσαι το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν, το ζηλεύεις, τέτοιο επιδιώκεις να αποκτήσεις με την ανοχή σου, αν όχι στήριξη, σε τέτοια φαινόμενα.
Και όποιος αντιδρά σε τέτοια φαινόμενα είναι θολοκουλτουριάρης.
Είσαι ηλίθιος.


Και δεν σου φτάνει ένα από όλα αυτά, οι πιθανότητες είναι πως αν ταιριάζεις σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες ταιριάζεις σε όλες.
Δεν σου φτάνει να γουστάρεις ακροδεξιά απολειφάδια, θα πρέπει να συμπαθείς και τους χριστιανοταλιμπάν, τους Χίους της ενημέρωσης, τους μεταναστοφάγους της πολιτικής και τους χουλιγκάνους της αστυνομίας.
Πάνε πακέτο αυτά.
Είσαι επικά ηλίθιος!

Γι αυτά και άλλα τόσα τέτοια είσαι ηλίθιος.


Δεν θέλεις πολιτική, θέλεις αρένα.
Δεν θέλεις δημοκρατία, θέλεις την δική σου "δημοκρατία".
Δεν είσαι πολίτης, είσαι οπαδός.
Δεν θέλεις ενημέρωση, θέλεις προπαγάνδα.
Δεν θέλεις αστυνομία, θέλεις χουλιγκάνους, τραμπούκους, προστάτες.
Δεν θέλεις ανθρώπινη κοινωνία, θέλεις ανθρωποφάγα κοινωνία που να σκίζει τους αδυνάτους αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους.
Δεν θέλεις θρησκευτικούς ηγέτες, θέλεις ταλιμπάν.

Και σου έχω νέα.
Δεν έχω ιδεοληψίες, δεν "ανήκω" πουθενά, δεν παπαγαλίζω απόψεις κανενός, δεν στηρίζω κανέναν, τα αυτονόητα λέω, αυτά που η ανατροφή μου και η όποια μόρφωσή μου απαιτούν, χωρίς κομματικές γραμμές ή φανατισμό.
Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑίος, αναρχικός, κουκουλοφόρος, αριστερούλης, λαθρολάγνος, εχθρός.

Από το κεφάλι σου τα βγάζεις αυτά γιατί σε βολεύουν, γιατί θέλεις έναν εύκολο αντίλογο σε αυτά που σου λέω, γιατί χωρίς αυτά ίσως να χρειαζότανε και να τα σκεφτείς σοβαρά.
Ίσως ακόμα, θεός φυλάξοι, και να σε γέμιζαν αμφιβολίες για την ορθότητα των ιδεοληψιών σου.
Και να χρειαζότανε να κάτσεις να σκεφτείς, να κρίνεις.
Όχι βέβαια, πιο εύκολο να είμαι ο αντίπαλος, ο εχθρός, ο άπλυτος, ο ανθέλληνας.
Σε προστατεύει απ' το να σκεφτείς.

Είσαι ηλίθιος.
Και όπως κάθε ηλίθιος περνιέσαι για έξυπνος.

Εκτός και αν είσαι βαλτός.

Υγ. Επειδή το βλέπω να έρχεται στα σχόλια. Διάβασε τον τίτλο! "Προς ηλιθίους" λέει. Αν δεν σε αφορά, μην ψαρώνεις.

40 σχόλια:

  1. Συμφωνω κι επαυξανω!Απλως με θλιβει το γεγονος πως πρεπει να υπερασπιζομαστε τα αυτονοητα! ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς πρέπει όμως.
      Ευχαριστώ (με καθυστέρηση) για το σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Πέρα από την πλάκα, το κείμενο είναι ένας αχταρμάς που προσπαθεί να τα χωρέσει όλα και ως συνήθως στο τέλος δεν περιγράφει... τίποτα. Υποπίπτει στην ίδια κατηγορία που αναφέρει ως βάση, θεωρεί δηλαδή πως οι απόψεις του είναι οι "σωστές" και χτίζει πάνω σε αυτές. Λαμβάνει υπόψη αυθαίρετες παραδοχές όπως για παράδειγμα

      "Δεν μπορείς να καταλάβεις που οδηγεί το φαινόμενο μιας ακροδεξιάς παράταξης στην εξουσία με την δική σου μεταξύ άλλων στήριξη" - ενώ εσύ γνωρίζεις φαντάζομαι καλύτερα από όλους, είσαι ο Νίο από το Μάτριξ.

      "Να νιώσει ξανά άνετα μέσα στην αυταπάτη σου που κάποιος "άπλυτος" πάει να σου γκρεμίσει" - οι άλλοι έχουν "αυταπάτες", εσύ κατέχεις "αλήθειες".

      "Δικαιώματα! Ακόμα και οι μετανάστες!"- φυσικά και έχουν φίλε μου. Όπως και οι άνθρωποι που ζουν εδώ. Όλοι. Όμως την κάθε Χρυσή Αυγή δεν την γέννησε η δράση, την γέννησε η αντίδραση. Αντίδραση στον αριστερό φασισμό που επέμενε γα μια εικοσαετία πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως (!!!) πρόβλημα με τους μετανάστες και προκλητικά έβγαζαν οι Λαφαζάνηδες και οι Αντάρσυοι ακόμα και τους κλέφτες (!!) από την φυλακή με το "έλα μωρέ, είναι καλό παιδί". Δεν τους έφεραν τα Χρυσά Αβγά με πληρωμένα εισιτήρια να καταλάβουν Νομικές σχολές και να εκβιάζουν ξέρεις. Ο Ανταρσύα τους έφερε. Οι Έλληνες ποτέ δεν ήταν κατά βάθος φασίστες και ούτε έγιναν ξαφνικά σε ένα βράδυ όπως ίσως σας(?) βολεύει να πιστεύετε κάποιοι. Η δικτατορία της μειοψηφίας δημιούργησε αυτή την πόλωση που κανείς δεν ξέρει που θα βγει - οκ εκτός από εσένα φαντάζομαι.

      Και πολλά άλλα.

      Σε πολλά θέματα έχεις μια άποψη "κοινής λογικής", όπως με τον Παϊσιο, τα απίστευτα γεγονότα στο θέατρο κλπ αλλά στα περισσότερα οι θέσεις σου είναι τουλάχιστον ακατανόητες (δηλαδή ή κάποιος θα θέλει αριστερή χούντα με καταλήψεις πανεπιστημίων, πορείες 10 ατόμων, αναρχία Ή θα θέλει.... θεοκρατικό Ιράν - αυτές είναι οι επιλογές του κατ εσένα!!! ). Το όλο κείμενο σου έχει μια αύρα "παντογνωσίας" που το ακυρώνει κατά την γνώμη μου πέφτοντας στην παγίδα του τίτλου του. Συγγνώμη που δεν συμφωνώ στο σύνολο του.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι :-)
      Ανακάλυψα τελευταία πως λείπει κάτι αλλά θέλω να το σκεφτώ πριν το φτιάξω.
      Το γνωστό για τους αλλοδαπούς εξεγείρεστε αλλά για τους Έλληνες θύματα των εγκλημάτων τους όχι μαζί με το για τον Γρηγορόπουλο κάνετε πορείες για την Μαρφίν όχι.
      Μπορεί να το συμπληρώσω αργότερα.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο

      Διαγραφή
    2. Ναι, αυτό θα χρειαζόταν μια καλή απάντηση γιατί κολλάω στο να αναπτύξω αντίθετη επχειρηματολογία επ'αυτών... Λ.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν πολλά να τους πεις, αλλά το πιο απλό απ' όλα είναι:

      Γιατί δεν κατεβαίνεις εσύ να διαμαρτυρηθείς; Να κάνεις την αρχή;
      Πρέπει να είναι άλλοι αυτοί που θα διαμαρτυρηθούν;
      Κρίνεις αυτούς που διαμαρτύρονται για τον Γρηγορόπουλο επειδή δεν διαμαρτύρονται για τους νεκρούς της Μαρφίν και εσύ τι κάνεις; Απλά κρίνεις; Η δικιά σου διαμαρτυρία και ένσταση είναι ουσιαστικά επί της διαμαρτυρίας των άλλων και όχι επί των γεγονότων της Μαρφίν. Με λίγα λόγια η ένσταση είναι επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας;

      Πέρα απ' αυτά υπάρχει ολόκληρη ιστορία γύρω απ' αυτό το ζήτημα και είναι βολικό που δεν ξεκαθαρίζει γι' αυτούς που κυβερνάνε. Δε λέω ότι ήταν δικοί τους παρακρατικοί που τα έκαναν, αυτό που λέω είναι ότι επωφελούνται απ' το ότι αυτή η ιστορία δε ξεκαθαρίζει. Κοίτα μόνο τι γίνονταν πριν την Μαρφίν από διαμαρτυρίες/πορείες κτλ και κοίτα μετά.

      J4ckGR

      Διαγραφή
  3. se kanei na anarwtiesai, poso ilithios einai kapoios pou asxoleitai me enan toso ilithio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εκείνος που ασχολείται με εκείνον που ασχολείται με έναν τόσο ηλίθιο;

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα είναι τόσο ηλίθιος που έγραψες ένα τόσο αναλυτικό κείμενο για την πάθησή του και δεν το έχει καταλάβει....

      Το κείμενο είναι καταπληκτικό. Όντως το χρειάζεται αυτό που έγραψες σε παραπάνω σχόλιο. Αν δεν γίνονταν απαγορευτικά μεγάλο (γιατί οι ενδιαφερόμενοι ως ηλίθιοι θα κουραστούν) θα είχε ενδιαφέρον να γράψεις και για τις πέρα για πέρα ηλίθιες φαστιστοπρακτικές τους.
      Εξηγούμαι:

      Μιλάς με τον Άρη Πορτοσάλτε, σου πετάει την αηδία του, του απαντάς, ζορίζει το πράγμα για τα απίθανα επειχηρήματά του και ξεκινάει το γνωστό:
      "Εγώ τουλάχιστον ανώνυμε έχω το θάρρος της γνώμης μου".

      Αυτό το έχω δει να γίνεται άπειρες φορές απ' όλους αυτούς τους τύπους και είναι αποτυχημένο σαν επιχείρημα σε τόσα πολλά επίπεδα που δεν έχει καν νόημα να απαντήσεις.
      Π.χ. έστω ότι έβαζα όνομα, πες Μπαμπης Στουρνάρας. Τώρα είμαι επώνυμος, άρα; Αυτά που έλεγα πριν είναι πιο έγκυρα; Το όνομα περιγράφει τον χαρακτήρα ή έχει οποιοδήποτε πληροφοριακό περιεχόμενο οπότε σου είναι χρήσιμο για να με αντιμετωπίσεις;
      Ακόμα κι έτσι να ήταν. Ένα επιχείρημα χρειάζεται επωνυμία από πίσω του για να νοιώθει ζεστασιά; Να μην είναι μόνο του; Η εγκυρότητα των επιχειρημάτων βασίζεται στο ποιος είναι αυτός που τα λέει; Δηλαδή να πει ο Κασσιδιάρης να κάνουμε σαπούνια τους μετανάστες είναι κατακριτέο ενώ αν το πει η Παπαρήγα είναι σωστό; (αν και τεχνικά δεν είναι επιχείρημα αυτό αλλά πρόταση. Όμως you get my point).
      Όπως και να 'χει, να μη σε κουράζω, νομίζω το έπιασες το νόημα. Αυτή είναι μια από τις ηλίθιες πρακτικές τους για να αλλάζουν το θέμα (υπάρχουν και άλλα στο ίδιο σκεπτικό, αυτό του discredit)....

      Είναι ένας περήφανος ανώνυμος,
      Με βάφτισαν ανώνυμο και έτσι διάλεξα ψευδώνυμο!
      J4ckGR (απ' το twitter)

      Διαγραφή
  4. Πες τα χρυσοστομε.....εε γερογκρινιαρη ηθελα να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ηλιθιος, του ηλιθιου,τον ηλιθιο,ω!ηλιθιε.
    Μπραβο για το κειμενο,χρειαζεται που και που να τα ακουνε,οχι οτι θα αλλαξουν σταση ζωης βεβαια. Αλλα μια ζωη τετοιος ηταν ο λαος μας. Μονο οι λιγοι εκαναν παντα τη διαφορα.
    Τελος παντων. Την ηλιθιοτητα δυστυχως δεν μπορεις να τη νικησεις.
    (συγνωμη που λειπουν οι τονοι,εχει χαλασει το πληκτρολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουμε πολλούς τέτοιους εκεί έξω,γι αυτό έχουμε φτάσει κ σε αυτό το σημείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα κάπως κάπου κάποτε διαφωτίζεται κανείς για τα πράγματα. Eν προκειμένω, για το γεγονός ότι θα πρέπει να περάσω το μπλογκ μου (http://sotosblog.wordpress.com) και στο blogspot, αν γίνεται. Ώστε να αποκτήσω την δυνατότητα να αναπαράγω και από εκεί κείμενα όπως αυτό, για να ωφεληθούν οι αναγνώστες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο και την τιμή.
      Πάντως δεν νομίζω είναι απαραίτητο να κάνεις στον μπλόγκερ αντίγραφο, νομίζω με copy-paste μια χαρά θα το περάσει και στο wordpress (αν και δεν ξέρω την πλατφόρμα καλά)

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε, θα είχα κάνει ήδη ευχαρίστως το copy/paste, αλλά έχω παρατηρήσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι αναγνώστες μου αντιδρούν αρνητικά, και μειώνονται κατακόρυφα. Κάτι σαν να λένε, λ.χ., "άκου φιλαράκο, τον γερογκρινιάρη τον διαβάζουμε και μόνοι μας, δεν περιμέναμε εσένα". Κι έτσι έχω θεσπίσει τη στήλη "Ιστολογικά Ερανίσματα", η οποία εμπλουτίζεται με κείμενα από blogs του wordpress, όταν τους κάνω ένα απλό like, που όμως εδώ δεν γίνεται. (Μην νομίζεις ότι τα ξέρω και όλα, πώς γίνονται κ.τ.λ. Είναι ακόμα κάπως τρυφερό το πόδι μου.) Ευχαριστώ για τον χώρο.

      Διαγραφή
  8. Το έχω κάνει ήδη στη Σελίδα μου στο FB, πράγμα που γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. poli fovamai pos to 99% twn anagnwstwn aftou tou keimenou DEN einai ilithioi kai ola afta pou grafontai diavazontai apla apo aftous pou idi simfonoun me afta..


    ESTO. kai afto to 1% twn anagnwstwn pou einai ilithioi kai pou ISOS katsoun kai to skeftoun einai idi kati poli simantiko

    opote mprabo sou gia tin prospatheia k sinexise etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσυπογράφω το κείμενο, λέξη προς λέξη. Μόνο που... τα είπε ΟΛΑ πολύ καλύτερα από μένα. :-) Σκέπτομαι να το αναδημοσιεύσω...

    Δίνω έμφαση στo τελευταίο τμημα κειμένου, που κατ΄εμέ μετατρέπει όλο το κείμενο σε είδος ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ (κατά της ηλιθιότητας).

    Δηλαδή τα εξής

    ...Και σου έχω νέα.
    Δεν έχω ιδεοληψίες, δεν "ανήκω" πουθενά, δεν παπαγαλίζω απόψεις κανενός, δεν στηρίζω κανέναν, τα αυτονόητα λέω, αυτά που η ανατροφή μου και η όποια μόρφωσή μου απαιτούν, χωρίς κομματικές γραμμές ή φανατισμό.
    Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑίος, αναρχικός, κουκουλοφόρος, αριστερούλης, λαθρολάγνος, εχθρός.

    Από το κεφάλι σου τα βγάζεις αυτά γιατί σε βολεύουν, γιατί θέλεις έναν εύκολο αντίλογο σε αυτά που σου λέω, γιατί χωρίς αυτά ίσως να χρειαζότανε και να τα σκεφτείς σοβαρά.
    Ίσως ακόμα, θεός φυλάξοι, και να σε γέμιζαν αμφιβολίες για την ορθότητα των ιδεοληψιών σου.
    Και να χρειαζότανε να κάτσεις να σκεφτείς, να κρίνεις.
    Όχι βέβαια, πιο εύκολο να είμαι ο αντίπαλος, ο εχθρός, ο άπλυτος, ο ανθέλληνας.
    Σε προστατεύει απ' το να σκεφτείς.

    Είσαι ηλίθιος.
    Και όπως κάθε ηλίθιος περνιέσαι για έξυπνος.

    Εκτός και αν είσαι βαλτός.

    Υγ. Επειδή το βλέπω να έρχεται στα σχόλια. Διάβασε τον τίτλο! "Προς ηλιθίους" λέει. Αν δεν σε αφορά, μην ψαρώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥχαριστώ.
      Όσο για αναδημοσίευση, ελεύθερα :-)

      Διαγραφή
    2. Κι ένα βίντεο από Βαξεβάνη

      http://www.youtube.com/watch?v=ALm1lu6CmFI

      "Η δικτατορία της βλακείας" -χεχε

      Διαγραφή
  11. Gerogriniari... πήρες τις σκέψεις μου, την οργή μου και την απογοήτευσή μου, τα διαμόρφωσες και έγραψες αυτό το καταπληκτικό κείμενο... Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα, ενώ θα έπρεπε αυτά να είναι δεδομένα!

    Σ'ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ.
      Ώρες ώρες σκέφτομαι πως γράφω τζάμπα, έρχονται όμως κάτι σχόλια σαν το δικό σου και με συγκινούν.

      Διαγραφή
  12. Gerogriniari... πήρες τις σκέψεις μου, την οργή μου και την απογοήτευσή μου, τα διαμόρφωσες και έγραψες αυτό το καταπληκτικό κείμενο... Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα, ενώ θα έπρεπε αυτά να είναι δεδομένα!

    Σ'ευχαριστώ {κι εγώ,είναι σαν να τα έβγαλες μέσα απ το το μυαλό μου ,που το νιώθω τόσο κουρασμένο τελευταία, που ,ώρες-ώρες λέω ,μήπως ως εδώ ήταν?}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝ ζούσαμε σε μία χώρα, όπου η παιδεία θα έβγαζε σκεπτόμενους ανθρώπους, ΑΝ ζούσαμε σε μία χώρα όπου δε θα χρειαζόταν ο οποιοσδήποτε GeroGriniaris (με όλο το σεβασμό φίλε), να παλεύει να πει τα αυτονόητα μπας και κολλήσουν σε κανά κλούβιο κεφάλι, ΑΝ ο κόσμος της Ελλάδος δεν είχε τέτοιες αρρωστημένες νοοτροπίες, Αν, Αν, Αν...

    Δυστυχώς τα παραπάνω, φαίνεται ξεκάθαρα ότι στην Ελλάς, ΔΕΝ υπάρχουν.

    ΑΝ ποτέ υπάρξουν, ίσως ο κάθε GeroGriniaris (πάλι με όλο το σεβασμό), θα σταματήσει να προσπαθεί να μιλάει σε ένα τοίχο και να περιμένει απάντηση.

    Μέχρι τότε, θα υπομένουμε τους κάθε λογής ηλίθιους, τους κάθε λογής κατεργάρηδες και θα παλεύουμε να εξηγήσουμε στον κάθε τιποτένιο και κακομοίρη ότι ο γαϊδαράκος δεν πετάει!

    Συγχαρητήρια για το κείμενό σου και μακάρι να ακουμπήσει και να κολλήσει έστω σε ένα από τα πολλά κλούβια κεφάλια αυτής της δυστυχώς πλέον Ελλαδίτσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα σέβη μου.

    Το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει ποτέ στο διαδίκτυο.

    ΙΩΑΝΝΗΣ -ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ blog

    Υ.Γ.

    Η "επίσημη" απάντηση μου εδώ φίλε....

    http://aienaristeyein.com/2013/03/10/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF/#comment-28342


    Να είσαι πάντα καλά και να γράφεις με την ψυχή σου κόντρα σε κάθε ηλίθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος Περιπατητής11 Μαρτίου 2013 στις 4:13 μ.μ.

    Όταν είδα τον τίτλο είπα ότι αυτό το κείμενο με αφορά!!! Ή θα είναι κάποιος πατριώτης που μου τα σέρνει αφού και άπλυτος είμαι, και αριστερούλης, αναρχικός κτλ αλλά και εχθρός ή θα είναι κάποιος σαλταρισμένος αριστερός που δεν αντέχει πλέον να τα λέει από μέσα του και άρχισε να τα γράφει. Είπε κάποιος πριν ποιος θα τα διαβάσει που τον αφορούν και ποιοί θα συμφωνήσουν με τη "φωνή τους". Να σου πω κάτι; Για σένα τα έγραψες και για τους φίλους και συντρόφους σου. Οι "ηλίθιοι" και αδυναμία ανάγνωσης έχουν και έλλειψη υπομονής για να διαβάσουν ένα τόσο μεγάλο κείμενο αλλά και δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους για τους λόγους που εξηγείς κι εσύ στο τέλος.
    Τουλάχιστον θα μου πεις όσοι συμφωνούμε μπορούμε να πούμε "ουφ τα είπα κι εκτονώθηκα" ανακουφισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "καποιος πατριώτης"?? Πατριώτες οφείλουμε να είμαστε όλοι Περιπατητή. Εθνικιστές δεν γίνεται... Η έννοια της πατρίδας από την αντίσταση στην φασιστική απειλή στην Σοβιετική Ένωση, στην Κούβα του Τσε, στο ΕΑΜ, και στα λόγια του Έκτορα όταν οι οιωνοί μαρτυρούν τον θάνατό του: "εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρις" Μην γινόμαστε κι εμείς ηλίθιοι λοιπόν, στις δικές μας ιδεοληψίες... ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. με τετοιους ανθρωπους διπλα μου ,ειμαι σιγουρος για το μελλον.Ειμαι σιγουρος οτι οι λυσεις οπου και να κρυβονται θα βρεθουν .ειμαι σιγουρος οτι η κριτικη σκεψη παραμενει ζωντανη .και κατι τελευταιο...αναρωτιεμαι αν θα υπαρξει ο ηλιθιος που θα θελησει να κανει αντιλογο σε αυτα που εγραψες .....πολυ γελιο...οχι δεν ειμαι ηλιθιος σας λεω,κατσε να σας το αποδειξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξαιρετική τοποθέτηση σε ένα κοινωνικό φαινόμενο που χαρακτηρίζει και σκιαγραφεί την ελληνική κοινωνία του 2013 .
    Θλίβομαι ωστόσο γιατί ζω και κινούμαι μέσα σαυτη την πραγματικότητα γιατί ως φαίνεται η πλειοψηφία των ηλιθίων με χαρακτηρίζει ως Έλληνα.
    Ντρέπομαι –γιατί έχω πολλούς φίλους που δεν είναι έλληνες- να ισχυριστώ ότι η η ελληνική κοινωνία είναι «κάτι άλλο» παρά από ανεγκέφαλους –ηλιθίους που κομπάζουν για την καταγωγή τους.
    Σφετεριστές της αρχαίας ακμής της γνώσης και σοφίας απλά και μόνο επειδή γεννηθήκαν στο χώρο όπου κάποτε κάποιοι έδειξαν τον χρυσό δρόμο του πνεύματος.
    Ημιμαθείς παραπληροφορημένοι εγωιστές που προσπαθούν να αποδώσουν την αλήθεια μέσα από ένα τεχνητό κατασκεύασμα μιας εικονικής πραγματικότητας.
    Εθνολιγουριδες με λάβαρα και σύμβολα που εφευρέθηκαν από κάποιους για να εξασφαλίζουν μισθούς για τους μισθοφόρους τους όπως έλεγε και κάποιος παλιός φίλος.
    Νοιώθω πραγματικά ανακούφιση που υπάρχουν άνθρωποι ακόμη σαν εσένα που καταδεικνύουν αυτή την άθλια πνευματική κατάντια των νεοελλήνων
    @D_Core1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποτέ καμια πλευρά δεν είναι καθαρή.
    Απο την μια έχουμε την χρυσή αυγή που χτυπά οποιδηποτε μετανάστη λες και όλοι ειναι,εγκληματίες.Σε μια τέτοια τακτική είμαστε εναντίον.Ειμαστε στο πλευρο ολων αυτων των ανθρωπων που ηρθαν να βγαλουν τιμια το,ψωμι τους και μαλιστα εχοντας γινει θυματα αισχρης εκμεταλευσης ,δουλεια χωρις ωραρια ,χωρις κατοχυρωμενο μεροκαματο,χωρις ενσημα και ασφαλειαΑπο το 90 και μετά σε όλη την επικράτεια υπήρχαν χιλιάδες μανολαδες.Απο την αλλη δεν μπορούμε να μην δουμε οτι υπάρχουν ξένοι που επιδίδονται σε εγκληματικές ενέργειες δολοφονιες,κλεψιές,που εχουν μπει σε σπιτια εχουμ σκοτωσει,τραυματισει ανθρωπους,συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα ρωσικές αλβανικές μαφίες,τα όπλα και τα καλασνικοφ που εχουν γεμίσει την χώρα.Ολοι μας μα όλοι μας έχουμε βάλει πόρτες ασφαλειας κάγκελα στα παράθυρα.Μην ξεχνάμε τις λεωφοροπειρατιες με νεκρό επιβάτη,μην ξεχνάμε την Γκινακη,μην ξεχνάμε τον ανθρωπο που πήγε να δει το νεογέννητο παιδί του και το σκότωσαν για μια κάμερα.Οπως επίσης δεν πρεπι να ξεχνάμε το μαχαίρωμα που εχουν δεχτει κατά καιρούς με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο αρκετών μεταναστών που έχει συμβεί σε δρομους της Αθήνας,την εισβολή μερικών τραμπούκων που ορμούν σε σπίτια μεταναστών και του χτυπούν βίαια τραυματιζοντας τους,που μπαίνουν σε μεσα μεταφοράς και κατεβάζουν ξένους,που τους εκφοβίζουν,τους βριζουν,τους γελοποιουν.
    Ας πάμε στο θέμα πίστης.Φυσικα πολλοί που πιστεύουν εχουν μετατρέψει την θρησκεία σε επιχείρηση.Παπαδες,μητροπολίτες,επίτροποι μοναστήρια εχουν μετατρέψει την θρησκεία και την πίστη σε μια επιχείρηση που τα έχει όλα χρηματα,καταθέσεις,οικόπεδα,κτήματα,ακίνητα.Φυσικα δεν έχουν όλοι αυτοί καμια σχέση με την πίστη την προσβάλουν.Ομως υπαρχει και η αλλη πλευρά όσοι δεν σέβονται επίσης αλλα με έναν διαφορετικό τρόπο με το να παρουσιάζουν έργα που προσβάλουν την πίστη του αλλου,με το να προσβάλουν έναν γέροντα τον Παΐσιο που σαφώς κάποιοι εκμεταλλεύονται αισχρά την φήμη του,αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι πρέπει να βγαινουν κάποιοι αλλοι κάνουν να διακωμωδουν έναν γέροντα που έχει φυγει απο την ζωή και να τον παρουσιάζουν με παστίτσια.
    Φυσικά και δεν θεωρούμε οτι είμαστε εμείς οι σημερινοι Ελληνες οι πρώτοι,οι καλύτεροι,το κέντρο του κοσμου,ούτε θέλουμε να φάμε και να κυριαρχησουμε πάνω σε αλλους λαούς.Φυσικακαι πρέπει να δειξουμε οτι μπορούμε να κάνουμε κάποια σπουδαία πράγματα και να μην μένουμε στα κατορθώματα των αρχαίων.Ουτε να κάνουμε τους Ελληναραδες οταν η συμπεριφορά μας και η ζωή μας δεν έχει σχέση με όσα δίδαξαν οι προγονοι μας ή οταν δεν ξερουμε ουτε να μιλησουμε καλα ελληνικα,οταν δεν εχουμε διαβασει την ιστορια και γενικοτερα δεν ξερουμε που οαν τα τεσσερα.Ουτε φυσικά να θυμιμαστε ξαφνικά την Ελλάδα και την ιστορία της μονο σε καιρούς κρίσης.Απο την αλλη όμως δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να ξεχνούμε και να τιμουμε όσους αγωνίστηκαν γι αυτο τον τόπο,ούτε να καίνε την σημαία,να καταστρέφουμε τα αγάλματα και τις προτομές ανθρωπων που αγωνίστηκα για την ελευθερία αυτου του τόπου.
    Φυσικά και δεν θέλουμε να έρθουν οι ξένοι και να αρχίζουν να εκμεταλλεύονται την δημοσια περιουσία,δρομους,λιμάνια,αεροδρόμια,ρεύμα,νερό,επικοινωνίες,υγεία,παιδεία.Απο την αλλη όμως δεν μπορούμε να ανεχτούμε το μπάχαλο,την τεμπελιά,το κομματικό βόλεμα και οι κομματικοί διορισμοί,την κατασπατάληση του δημοσιου χρηματος τις μίζες,την διαφθορα, να πατάει ο καθένας οπότε θέλει στην δουλεια του,να κλέβει ,να καταστρέφει οτιδήποτε ειναι δημόσιο.
    Απλα με όλα αυτα αναφερω οτι σε όλα τα θέματα υπάρχουν παντα δυο όψεις,δυο όψεις του ίδιου αρνητικού νομισματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μετά απο τόσο διάβασμα κατάλαβα ότι ο τίτλος του άρθρου σου έπρεπε να είναι "πόσο γαμάτα έξυπνοι είμαστε εμείς οι αριστεροί, ω! μα πόσο θα ήθελα, όλος ο κόσμος να είναι σαν εμένα έξυπνος" αυτοαναιρείσαι τραγικά άσχημα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασες δηλαδή
      "Είσαι ηλίθιος γιατί όταν κάποιος αμφισβητεί την αλήθεια σου θεωρείς πως είναι εναντίον σου, εχθρός σου, ανθέλληνας, βλάσφημος, αναρχικός, κουκουλοφόρος, αριστερούλης, άπλυτος, επίδοξος καταστροφέας της πατρίδας και του μικρού κόσμου που έχεις στο μυαλό σου."

      Και απάντησες "αριστεροί".
      Ναι, είναι προφανές ότι το άρθρο σε αφορά, όπως είναι προφανές γιατί ενοχλήθηκες.

      Εσένα περιγράφει.

      Διαγραφή