Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Τα σύντομα της εβδομάδας 16-22/1/2017

Δευτέρα 16/1/2017

Το Κυπριακό είναι μεγάλη και πολύπλοκη υπόθεση και δεν είμαι από αυτούς που το ξέρουν σε οποιοδήποτε βάθος θα μου επέτρεπε να το σχολιάσω. Αυτό όμως που εύκολα μπορεί να σχολιάσει κάποιος είναι η στάση κάποιων δημοσιογράφων, όπως του Ευαγγελάτου. Δες το βίντεο από την εκπομπή του όπου λέει ότι τσακώθηκαν Κοτζιάς – Αναστασιάδης, με υπότιτλους «άγριος καυγάς» και «σκοτώθηκαν». Και μετά δες το βίντεο αυτό, είναι το ίδιο που έδειχνε ο Ευαγγελάτος. Σε βάζει να αναρωτιέσαι τι ρόλο παίζουν κάποιοι. Την στιγμή που κρίνεται ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτοί έχουν το μυαλό τους στο να κάνουν μικρόψυχη γκεμπελίστικη αντιπολίτευση.


Συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ και σε αυτή λέγονται σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε ο κόσμος να ξέρει. Σε κάποια φάση θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά. Και δεν θα είναι μόνο η οποιαδήποτε καταδίκη υπάρξει που θα λέει όλη την ιστορία της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτά που λέγονται στο δικαστήριο την περιγράφουν πολύ καλύτερα. Κανένα «μεγάλο» ΜΜΕ όμως δεν ασχολείται, με λίγες σημαντικές εξαιρέσεις όπως η Εφημερίδα των Συντακτών. Δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος; Εξακολουθούν ακόμα και τώρα να βλέπουν την ΧΑ ως εφεδρεία;

Stalker News. Ο τύπος έχει αφηνιάσει και τώρα ψάχνει λέξη λέξη το blog μπας και βρει κάτι που αποκομμένο από το υπόλοιπο κείμενο μπορεί να φανεί κακό. Ή κάποιο λάθος που μπορεί να έχω κάνει. Έχω κάνει και τέτοια, περίεργο ε; Όρεξη που την έχει όμως. Ο βλαμμένος έχει ρίξει τέτοιο ψάξιμο στο blog που η Google μου έστειλε email ότι «το Googlebot εντόπισε μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των διευθύνσεων URL που επιστρέφουν 404». Πόση αύξηση; Δες εδώ. Εντάξει, δεν έχει και τίποτα χιλιάδες views το blog, την πλάκα μου κάνω αλλά για να καταφέρει ένας βλαμμένος μόνος του να βαρέσει συναγερμό στο google θέλει να ρίξει πολλή δουλειά. Ότι η βλάβη του είναι βαριά το είπαμε ε;
Με αυτό τον ρυθμό όμως θα κουραστεί γρήγορα, τον συμβουλεύω να χαλαρώσει λίγο. Δεν είναι σπριντ, μαραθώνιος είναι. Και ο δικός του, που νομίζει ότι απαντάει στο bot δεν θα τελειώσει ποτέ.
Ευκαιρία και να εξηγήσω κάτι. Το bot βασίζεται σε ένα σκριπτάκι που έχω «ταΐσει» με αρκετά screenshots και το ανάλογο κείμενο. Το πότε θα τουιτάρει είναι τυχαίο, περίπου όμως κάθε 70-80λεπτά κατά μέσο όρο (για να μην ζαλίζω και τους followers). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ρίξει 2-3 απανωτά κ μετά να κάνει κάτι ώρες σιγής. Θα ξαναχτυπήσει όμως. Και επειδή είναι online όλα αυτά συνεχίζει και όταν κλείνω τον υπολογιστή, το router, τα πάντα.
Επίσης έχει πλάκα που ο άλλος φασίστας της παρέας, το φιλοχρυσαυγίτικο blog, νομίζει ότι μπορεί να προκαλέσει ένα bot ή ότι μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει την συμπεριφορά του. Αλλά τα έχουμε πει αυτά. Αν δεν ήταν ηλίθιοι δεν θα ήταν και φασίστες.

Το δισεκατομμύριο, ο Άδωνης και ο αμείλικτος Μέφρι. Άλλο ένα εξαιρετικό κείμενο από τον Σαραντάκο.

Α, ναι, παίζει και η αξιολόγηση, σκληρή διαπραγμάτευση, τα «αγκάθια» της αξιολόγησης και τέτοια. Déjà vu χρόνια τώρα, τι να γράψεις για αυτά; Δες οποιοδήποτε παλιότερο σχετικό κείμενο και αν δεις διαφορά σφύρα μου.

Λογικά η άποψη της ΝΔ για το Κυπριακό είναι να μην πληρώνεται ο Καρανικας. Από τον @VasilisXtM

Φίλος μου είχε πει ένα ωραίο ανέκδοτο.
Είναι λέει ένα γλυκό αλλά ζημιάρικο σκυλάκι, ο Ασπρούλης και ο πατέρας της οικογένειας παρά τις αντιρρήσεις των παιδιών αποφασίζει να το ξεφορτωθεί. Το πάει 2 ώρες μακριά με το αυτοκίνητο κ το αφήνει. Κάποιες ώρες μετά ακούν ξύσιμο στην πόρτα, την ανοίγουν και τι βλέπουν; Ο Ασπρούλης!
Το ανέκδοτο συνεχίζεται, προσθέτοντας όλο και πιο γελοίες αποστάσεις αλλά πάντα ανοίγουν την πόρτα και τι να δουν; Ο Ασπρούλης!
Στο τέλος όμως λες πέρασε μέρα, μήνας, whatever, ο Ασπρούλης δεν ήρθε.
Εκεί μοιάζει να τελειώνει το ανέκδοτο με κόσμο να σου πετάει ότι έχει μπροστά του, ή και με νευρικό γέλιο.
Αλλά λες κάτσε, έχω άλλο ένα για έναν φωτορεπόρτερ. Έχει πληροφορία ότι θα σκάσει στο Ελληνικό η Μαντόνα. Τρέχει, στήνεται και τι να δει. Βγαίνει από το αεροπλάνο η Τζένιφερ Λοπέζ. Ξενερωμένος δεν βγάζει φωτό, φεύγει. Άλλη πληροφορία λέει έρχεται ο Κλούνι. Πάει πάλι και τι να δει. Ο Μπράντ Πιτ.
Μπούρου μπούρου καταλαβαίνεις το πάτερν και στο τέλος ο φωτορεπόρτερ ενώ περιμένει στημένος να βγει ξερωγώ ο Ομπάμα από το αεροπλάνο τι να δει; Ο Ασπρούλης!
Αυτό το ανέκδοτο μου θυμίζει τον Πατούλη. Ο άνθρωπος δεν έχει χάσει ευκαιρία για φωτογραφία ΠΟΤΕ. Από την επίσκεψη Ελλήνων πολιτικών στον Λευκό Οίκο (με την αστερόεσσα στην γραβάτα) μέχρι την επίσκεψη του Πάπα στην Μυτιλήνη, ο Πατούλης όχι μόνο ήταν εκεί, αλλά ήξερε να τοποθετηθεί έτσι ώστε να είναι και στις φωτογραφίες. Και τώρα λένε θα παραστεί και στην τελετή ορκωμοσίας του Τράμπ. Μεγάλο ταλέντο ο Πατούλης. Σαν τον Ασπρούλη ένα πράγμα.

Τελείωσε και η εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και «η πλειοψηφία», δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έβγαλαν δικό τους πόρισμα, τιμώντας την παράδοση των επιτροπών της βουλής να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα και να κάνουν φασαρία για μια τρύπα στο νερό. Για την οποία τρύπα μετά θα τσακωθούν τίνος είναι, τι βάθους, τι χρώμα, αν πρέπει να την λένε τρύπα ή το ορθότερο είναι οπή, για τα πάντα.

Τρίτη 17/1/2017

Σαν σήμερα στις 17/1/2013 δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες ο Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν ήταν η πρώτη δολοφονική επίθεση και δεν θα ήταν ούτε η τελευταία. Όπως και σε δεκάδες άλλες πριν από αυτή τα αγαπημένα blogs της ΝΔ με πρώτο το Δεξί-Εξτρέμ και τις παραφυάδες του έσπευσαν να ρίξουν μπόλικη στάχτη στα μάτια του κόσμου για την πραγματική δράση της ΧΑ. Όταν λέω αγαπημένα, εννοώ με τον πιο επίσημα δυνατό τρόπο, μέσω του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού που έφτασε να έχει κάνει το Δεξί-Εξτρέμ πρώτο σε retweets.
Έπρεπε να δολοφονηθεί Έλληνας, ο Παύλος Φύσσας για να κινητοποιηθεί η δικαιοσύνη. Και πάλι όμως όχι έτσι απλά, αλλά αφού φάνηκε ότι δεν θα μπορούσε αυτή την φορά να καλυφθεί το θέμα. Βλέπεις αν και από την πρώτη στιγμή τα γνωστά κέντρα κινητοποιήθηκαν προσπαθώντας να πείσουν ότι επρόκειτο για μία απλή διένεξη για τα ποδοσφαιρικά, ο Φύσσας είχε πολλούς φίλους και ήταν πολύ γνωστός για να μπορέσουν να κουκουλώσουν και αυτό. Και ας έφτασαν μέχρι να κάνουν ρεπορτάζ πως ο χρυσαυγίτης δολοφόνος, ο Ρουπακιάς ήταν μέλος του ΚΚΕ.
Όταν έγινε φανερό ότι η επιχείρηση συγκάλυψης δεν μπορούσε να πετύχει μπήκε μπροστά το plan b. Να εμφανιστεί η ΝΔ ως τιμωρός της ΧΑ και προστάτης της κοινωνίας. Ο Δένδιας λέει έστειλε ένα πάκο δικογραφίες στην δικαιοσύνη. Δικογραφίες που μέχρι τότε, παρά του ότι πολλοί, μεταξύ αυτών και ο σύριζα, φώναζαν για την «δράση» της ΧΑ κρατούσε στα συρτάρια του.
Καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά.
Και να βλέπουμε και την σημερινή τους στάση. Όπως του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ που στις εσωκομματικές εκλογές εμφανιζόταν και σε τηλεοπτικά πάνελ ως εκπρόσωπος του Μητσοτάκη και που ακόμα και σήμερα συνεχίζει να διαφημίζει και να προωθεί τους φασίστες Δεξί-Εξτρέμ και antilogosblog.

Stalker News. No news. Εννοείται ότι συνεχίζει. Τα γνωστά παραληρηματικά. Βαριέμαι και να τσεκάρω τις μαλακίες του. Τώρα τον έχω βάλει στον αυτόματο. Υπενθυμίζω ότι τα tweets που τελειώνουν με #AT είναι από script, αυτόματα.

Και μια και πιάσαμε το φασισταριό, σήμερα στην Γερμανία συζητήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό κόμμα NPD. Και το δικαστήριο αποφάσισε πως δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις. Καλή επιτυχία στις εκλογές τους ευχήθηκαν;

Τελευταία όλο για πράγματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό γράφω. Τραμπ, το NPD στην Γερμανία, πολλά. Είναι που δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον να συμβαίνει σε τα μας. Η συζήτηση για μνημόνια, ΔΝΤ, Σόιμπλε, είναι κάτι χιλιοειπωμένο, είναι σαν να επαναλαμβάνεται ίδια και απαράλλακτη χρόνια τώρα. Τι να σχολιάσεις;

Η αυτού γελοιότης Άδωνης (ναι, με Η) Γεωργιάδης ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Αντώνη Σαμαρά. Και δεν υπάρχει λέξη (ή tweet) του γελοιοτάτου που να μην αναδεικνύει την γελοιότητά του. Για τον Σαμαρά για παράδειγμα έλεγε ότι η χρεοκοπία της χώρας έχει την υπογραφή του. Και ένα σωρό άλλα του έχει σούρει ο γελοιότατος του Σαμαρά. Τώρα τον λέει «αγαπημένε μας» και τον ευχαριστεί «για όσα έκανε για την Ελλάδα μας».

Συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ όπως και η σιγή των περισσότερων ΜΜΕ για το θέμα. Ευτυχώς υπάρχουν κάποια μέσα που ασχολούνται.

Μαζεύτηκαν λέει πάλι φέτος στο Νταβός (ένα από τα ακριβότερα θέρετρα του κόσμου), ξόδεψαν και ένα σκασμό λεφτά για την διοργάνωση και τα τραπεζώματά τους και ανέλυσαν τα σημαντικά θέματα του κόσμου ψάχνοντας λύσεις στα καυτά προβλήματα. Φέτος κεντρικό ζήτημα διαβάζω ήταν η οικονομική ανισότητα. Και αυτά είναι περίπου όλα όσα χρειάζεται κανείς να ξέρει για τον κόσμο σήμερα. Μη με παρεξηγήσεις, έχουν λυμένα άλλα προβλήματά τους όλοι αυτοί και δεν αποκλείω πραγματικά να τους απασχολεί το θέμα της οικονομικής ανισότητας. Όχι όσο τους απασχολεί να φτιάξουν ένα νέο εργοστάσιο στην Ινδία ή το Πακιστάν όπου θα εργάζονται παιδιά με μισό δολάριο την ημέρα αλλά τους απασχολεί. Ούτε όσο τους απασχολεί η τιμή των μετοχών κάποιας βιομηχανίας όπλων που έχουν στην κατοχή τους, αλλά σίγουρα τους απασχολεί.
*Το καλύτερο όμως νομίζω το είπε η @IvanaKottasova: " panel on angry middle class. Number of middle class people in the room (excluding angry journalists): 0"
Ή όπως θα λέγαμε στο χωριό, ναι, τους έπιασε ο πόνος.

Αριστεία λέμε. 5 νέα πρόσωπα προστέθηκαν στο τμήμα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ. Ο ένας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ένα βιογραφικό που δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» «κομβικό ρόλο στα να κεντρίσει το ενδιαφέρον των κορυφαίων επιτελών και του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη ήταν οι αναρτήσεις του στα social media». Ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς ότι ο νέος αυτός άνθρωπος με το καλό βιογραφικό ξεκίνησε στο twitter προσπαθώντας να πουλήσει μπλουζάκια, γυαλιά και παπούτσια, μέσω κάποιου περίεργου site που δεν υπάρχει πια, το μακρινό 2014. Στην συνέχεια έγινε φανατικός υποστηρικτής ενός άλλου πωλητή φθηνής μπούρδας, του αντιπρόεδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη. Τα όμοια έλκονται στην πολιτική. Και οι άριστοι επίσης.

Σε δημοτικό σχολείο. Σε δημοτικό σχολείο μπουκάρισε ο Λαγός μαζί με μερικούς ακόμα χρυσαυγίτες και γρονθοκόπησαν δασκάλους. Ο υπόδικος Λαγός. Σε δημοτικό σχολείο. Αλλά οκ, το υπουργείο παιδείας καταδίκασε. Απερίφραστα φαντάζομαι. Και οι χρυσαυγίτες τώρα τρόμαξαν και δεν θα το ξανακάνουν. Δεν είναι να παίζεις με αυτά, να σε καταδικάζει απερίφραστα κοτζάμ υπουργείο. Αυτό, η καταδίκη, είναι το καλύτερο που μπορούν ή απλά δεν θέλουν να κάνουν κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα να μπουζουριάσουν τον Λαγό και τα παλικάρια του στα πλαίσια αυτόφωρου; *Υπενθυμίζω ότι αν η αστυνομία είναι παρούσα (και ήταν) κατά την διάρκεια τέλεσης αδικήματος δεν είναι εμπόδιο η βουλευτική ασυλία, όπως έγινε με τον Γερμενή όταν τον πήγαν καροτσάκι στο τμήμα οι ασφαλίτες του Καμίνη.

Φοβερό scoop του vice με δημοσιογράφο που πέρασε 2 μήνες στα γραφεία μίας οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα. Αξίζει να το διαβάσεις.

Τα ύστερα του κόσμου. Ο ΔΟΛ πρότεινε στον Μουλόπουλο (του ΣΥΡΙΖΑ) «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του» και αυτός δέχτηκε. Τώρα τι σημαίνει ακριβώς αυτό, δεν έχω ιδέα. Αυτό που ξέρω είναι πως τέτοιες συνεργασίες (αν θεωρήσουμε ότι έπρεπε να γίνονται), έπρεπε τουλάχιστον να είναι διαφανείς και να μην μένουν στο «να συμβάλλει». Αφήνει πολλά στην φαντασία. Δικαίως.
Εδώ που τα λέμε όσο σαφές και να το κάνουν, μία τέτοια συνεργασία σε μία τέτοια στιγμή πάλι αφήνει πολλά στην φαντασία. Πάλι δικαίως.
Πάντως μία δόση ειρωνείας την έχει το ότι οι εργαζόμενοι στο Βήμα (κυρίως στους δημοσιογράφους αναφέρομαι) περιμένουν ένα συριζαίο να σώσει τις δουλειές τους. Πιθανότατα με κρατικό χρήμα ή έστω κρατική βοήθεια κάποιου είδους. Πάντως νομίζω ότι έχει δίκιο ο @tetRadio που λέει «Στο τέλος δεν θα σωθεί ο ΔΟΛ (γιατί δεν σώζεται) και θα έχουν ξεφτιλιστεί όλοι. Και ο Ψυχάρης και η κυβέρνηση και πολλοί δημοσιογράφοι.»

Αιφνίδια αυτοψία με κάμερες έκανε ο Μιλκος σε δομή φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη ναι ο ίδιος που το 2013 τους είχε κηρύξει τον πόλεμο. @33_3_3

Τετάρτη 18/1/2017

Συζήτηση σήμερα στην βουλή αλλά τίποτα νέο, τα γνωστά. Ο Αλέξης είπε πως έφερε ανάπτυξη και ο Κυριάκος ζήτησε εκλογές. Για 460η φορά. Αν δεν το είπε και άλλες φορές μεταξύ 14ης Ιανουαρίου που τα μέτρησε ο Ραπίδης και σήμερα.

Αριστείας συνέχεια με τον αριστότερο των αρίστων, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το καλύτερο βιογραφικό της χώρας να δηλώνει «απολύσεις δεν θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, θα γίνει όμως μια απόλυση, και αυτή θα είναι η δικιά σας από τον εντολοδόχο ελληνικό λαό». Εντολέα ήθελε να πει ο άριστος προφανώς.

Κάτι είπε και η Φώφη αλλά δεν θυμάμαι. Έχει σημασία;

Τουλάχιστον όπως κάθε φορά από τις τελευταίες εκλογές η βουλή είχε και κωμωδία όταν ανέβηκε στο βήμα ο Λεβέντης. Εχει γέλιο η κατάντια μας.

Stalker news. Over. Συνεχίζει να ασχολείται καθημερινά με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και θα συνεχίσει. Το είπαμε ότι βρίζει συνεχώς ενώ με έχει block από τον Δεκέμβριο του 2015 και χωρίς να απαντώ μέχρι πριν περίπου ένα μήνα ε; Έτσι είναι οι ψυχοπαθείς. Έχει καταντήσει βαρετό να ασχολούμαι μαζί του πλέον οπότε, εκτός και αν υπάρξει κάτι εντυπωσιακό κάπου εδώ τελειώνει η παράγραφος «stalker news». Πάντως ήταν ευκαιρία να φτιάξω το botάκι που μου άρεσε σαν project και λέω να το εμπλουτίσω με άλλα ωραία άλλων φασιστών, όπως το δεξί-εξτρέμ. Και αργότερα μπορεί και άλλων.

Ένας εντομολόγος ανακάλυψε ένα νέο είδος σκώρου με μικρά γεννητικά όργανα και πορτοκαλί κεφάλι. Και το ονόμασε N. Donaldtrumpi γιατί του θύμισε τον Τράμπ. Θεούλης.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα εφαρμόσει έντονο προστατευτισμό για την στήριξη των αμερικανικών επιχειρήσεων και στο Νταβός αυτός που του απάντησε ήταν ο κομμουνιστής πρόεδρος της Κίνας που είπε πως ο προστατευτισμός δεν βοηθάει την οικονομία. Ζούμε πολύ περίεργες εποχές.

Πέμπτη 19/1/2017

Απόλαυση η εκπομπή Ραβανού με Παπαπαναγιώτου στο Βήμα FM με καλεσμένο στο τηλέφωνο τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο Γεωργιάδης προσπαθούσε να τους κάνει να πουν κακό λόγο για τον Μουλόπουλο (κομματικό κομισάριο τον έλεγε) και οι «δημοσιογράφοι» αντιδρούσαν επιμένοντας πως ο Μουλόπουλος είναι δημοσιογράφος και συνάδελφος. Πλάκα έχουν. Αν βέβαια ήταν οποιοσδήποτε άλλος «συριζαίος», δεν θα είχαν πρόβλημα να του σούρουν τα εξ’ αμάξης, θα έκοβε ο Γεωργιάδης και θα έραβε το δίδυμο του ΒήμαFM. Φαντάσου μόνο τι θα έλεγε το παρεάκι αυτό αν ο Μουλόπουλος (ή άλλο στέλεχος του σύριζα) ανακοινώνονταν ότι θα βοηθήσει την σωτηρία κάποιου άλλου μέσου ή ομίλου. Βέβαια εκτός από το μένος των δημοσιογράφων, περίπατο πήγε και ο καημός του αντιπρόεδρου της ΝΔ για τους εργαζόμενους και τον ΔΟΛ. «Να σωθεί ο ΔΟΛ αρκεί να βρεθούν τα λεφτά» είπε ο αντιπρόεδρος, που επίσης είπε πως είναι κάθετα αντίθετος με κάθε ειδική ρύθμιση για τον ΔΟΛ που δεν θα ίσχυε για «οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση». Πάει ο καημός για το «ιστορικό συγκρότημα» και τους εργαζόμενούς του.

Είπα ότι θα σταματήσω τα stalker news αλλά έχουμε εξελίξεις. Έφτιαξε νέο account ο βλαμμένος και μου το αφιέρωσε. Και έχει και 40 ολόκληρους followers οπότε θα μου δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Γιατί ο διαταραγμένος είναι και ηλίθιος. Ναι, ξέρω, έχει και άλλο account, τεράστιο, με 230 followers. lol
Πάντως δεν είναι η 1η προβοκάτσια που προσπαθούν να στήσουν. Ακριβώς το ίδιο έχουν κάνει κάτι θυμωμένοι οπαδοί του Άδωνη παλιότερα (δες αυτό και αυτό) αλλά χαρακτηριστικότερο όλων είναι αυτό που πήγε να κάνει το αδερφάκι του Δεξί-Εξτρέμ, το antilogosblog, όταν άρχισα να αποκαλύπτω το δίκτυο ακροδεξιών blogs της ΝΔ, τις σχέσεις μεταξύ τους, αλλά και την αγάπη που έδειχναν από παλιά προς την ΧΑ. Τότε το antilogosblog έκατσε και έφτιαξε blog με παρόμοιο όνομα με το δικό μου (δες επίσης αυτό και αυτό). Η προβοκάτσια δεν του έκατσε όμως γιατί το ανακάλυψα έγκαιρα και αφού έφαγε ένα καλό κράξιμο το έσβησε. Τώρα την ίδια τακτική εφαρμόζει άλλος ένας διαταραγμένος φασίστας. Που είναι και ηλίθιος.
Πέρα από τα άλλα όμως οι χαφιεδίστικες τακτικές του λένε πολλά. Και λένε πολλά και για τους κρετίνους που τον σιγοντάρουν, αλλά για αυτούς ίσως τα πούμε κάποια άλλη φορά. Τώρα έχω να παλέψω με έναν τεράστιο λογαριασμό με 40 ολόκληρους followers και ζορίζομαι.
Το αστείο είναι πως πλέον δεν ασχολούμαι (ο λόγος που είδα το mention είναι ότι δεν είχα μπλοκάρει το νέο του account), ο τύπος μαλώνει με ένα script. Αν ξεβαρεθώ απλά μπορεί να το εμπλουτίσω με μερικά ακόμα διαμάντια του διαταραγμένου και της παρέας του για να μην είναι μονότονο αν και ήδη έχει αρκετά ώστε να τουιτάρει κανένα 15ήμερο χωρίς να επαναλάβει το ίδιο tweet.

Αριστείας συνέχεια και ο λόγος για τον ιατρό και βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο που ισχυρίστηκε ότι η ομοφυλοφιλία είναι «μεταδοτική ασθένεια». Ως γιατρός δηλαδή έχει ασχοληθεί και με την θεραπεία της ή μόνο στην διάγνωση μένει; Θα έλεγα κάτι τύπου «σε άλλες χώρες θα τον αναλάμβανε ο Ιατρικός Σύλλογος» αλλά στον Αθηνών έχουν πρόεδρο έναν άλλο ιατρό του κόμματος των αρίστων, τον Πατούλη οπότε καταλαβαίνεις.
Μετά τον έβαλε ο Κυριάκος να ζητήσει συγνώμη (και καλά έκανε, να λέμε και τα σωστά), και είπε «Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη». Κάτι σαν συγνώμη δηλαδή, που συγνώμη δεν την λες. Στο μεταξύ είναι τόσο καταπληκτικά απίθανος τύπος που ακόμα και σε μία τόσο μικρή δήλωσε έβαλε ένα χονδροειδέστατο ψέμα λες και δεν θα μπορούσε να το ψάξει κανείς. Ότι ψήφισε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Αφού λοιπόν αντί συγνώμης λέει περίπου ότι είναι είτε ηλίθιοι είτε βαλτοί αυτοί που έφριξαν με τις δηλώσεις του, πετάει και ένα χονδροειδές ψέμα, γιατί στην πραγματικότητα απευθύνεται μόνο σε ηλίθιους ή βαλτούς που είτε δεν ξέρουν τι θα πει πρακτικά της βουλής είτε θα το αγνοήσουν. Καταπληκτικά απίθανος τύπος. Καταπληκτικά απίθανο κόμμα.

«H ΔΡΑΣΗ (δηλαδή ένας άνθρωπος) προσχωρεί στη ΝΔ . Αναμένεται να κάνει το ίδιο και η "Δημιουργία Ξανά" (δηλαδή άλλος ένας άνθρωπος)» @spigaro. Φαντάζομαι τώρα που ο Σκυλακάκης οδεύει για ΝΔ θα μπορέσει να λύσει και τις απορίες που τον έκαιγαν καιρό τώρα. Για τα δάνεια της ΝΔ πχ.

Βγαίνει ο Τόμσεν (του ΔΝΤ) να πει τα δικά του, στραβώνει ο σύριζα και στέλνει τον γίγαντα Μπαλάφα να μιλήσει για αυτό. Τόση αντίληψη της σοβαρότητας του θέματος.

Ο Λαγός (ο Χαγίτης) λέει έκανε μήνυση στην Σκατιάνα (την trash), που την ψάχνει η αστυνομία να την χώσει στο αυτόφωρο, γιατί λέει είπε ότι βάραγε κόσμο ενώ αυτός δεν βάραγε, βάραγε η «φρουρά» του (όταν μπουκάρανε στο δημοτικό). Και είναι υπέροχο. Γιατί βάζει πολλά θέματα για κουβέντα.
Ας πούμε το ξέπλυμα που έκανε η σκατιάνα στους ναζί, με εκπομπές πχ που παρουσίαζαν τον Κασιδιάρη ως ένα ωραίο νέο παιδί, λίγο οξύθυμο μωρέ αλλά εντάξει.
Και για το αν πρέπει οι δημοσιολογούντες να φροντίζουν να είναι σχετικά ακριβείς στις περιγραφές τους, είτε πρόκειται για έναν χρυσαυγίτη, είτε όχι. Γιατί μπορείς και πρέπει να πεις την αρνητικότατη γνώμη σου για το στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, αλλά άλλο η άποψη όμως, άλλο το να παρουσιάζεις κάτι που δεν έγινε ως γεγονός. Ο Λαγός δεν βάρεσε κόσμο, δεν είναι τόσο χαζός να κάνει κάτι τέτοιο on camera τώρα που είναι υπόδικος, είχε τα άλλα ούγκανα να το κάνουν. Μπορεί κάποιοι να πουν «για τον Λαγό μιλάμε, καλά έκανε η σκατιάνα. Και ποιος κρίνει απέναντι σε ποιόν θα εκτοξευτεί ένα ψέμα; Η σκατιάνα; Σου αρκεί η κρίση της; Σε καλύπτει; Ή μήπως θα πρέπει να επιμείνουμε οι δημοσιογράφοι να έχουν την ευθύνη, όταν παρουσιάζουν κάτι ως γεγονός αυτό να είναι τέτοιο, ασχέτως για ποιόν μιλάνε; Γιατί αν είναι να εμπιστεύεσαι την κρίση τηλεπερσόνων σαν την σκατιάνα ή «δημοσιογράφων» σαν ας πούμε τον Παπαπαναγιώτου ή κάτι απροσδιορίστου ιδιότητας τύπων σαν τον Μπογδάνο, πες το να το ξέρουμε, να μιλήσουμε διαφορετικά. Εγώ αρνούμαι να εμπιστευτώ τυφλά την κρίση τους και να τους επικροτώ όταν λένε ψέματα και θέλω να υπάρχει κάποιος φόβος μην μπλέξουν ώστε να προσέχουν τι θα παρουσιάζουν ως γεγονός. Επαναλαμβάνω, όχι κρίση, γεγονός. Ας παρουσιάζουν τα σωστά γεγονότα και ας τα κρίνουν μετά όπως αυτοί θέλουν.
Και για τον ηλίθιο αυτό νόμο. Για αυτό και αν μπορείς να πεις κάμποσα αλλά εδώ φαίνεται και η υποκρισία των κομμάτων. Ας αφήσουν τα λόγια και ας αλλάξουν τον νόμο. Μέχρι τότε ας μην μιλάνε, είναι ενοχλητικό το θράσος τους.

Και βεβαίως όχι. Ο Λαγός ΔΕΝ έχει δίκιο. Ακόμα και ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει την σωστή ώρα δύο φορές το εικοσιτετράωρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει «δίκιο». Ούτε αν πεις ότι την συγκεκριμένη στιγμή το χαλασμένο αυτό ρολόι δείχνει την σωστή ώρα αυτό σημαίνει ότι συμφωνείς με το χαλασμένο ρολόι. Το ΄χουμε; Αυτό για να προλάβω τους κρετίνους που θα σπεύσουν να πουν «ο γερογκρινιάρης συμφωνεί με το χαλασμένο ρολόι», αν και αυτοί θα πουν ότι τους κατέβει έτσι κι αλλιώς. Χαλασμένα μυαλά.
*Δεν την λες και «σύντομο» αυτή την παράγραφο αλλά με τόσους έτοιμους να «παρεξηγήσουν» την κάθε λέξη πρέπει σε τέτοια θέματα να προσπαθείς να μην αφήνεις κενά.

Παρασκευή 20/1/2017

Ιναγκιουρέισο σήμερα, όλοι για αυτό μιλάνε. Και πρέπει να είναι η 1η φορά που διαδηλώνουν τόσοι πολλοί κατά του προέδρου elect που σήμερα γίνεται πρόεδρος σκέτο. Πολύ περισσότεροι από όσους συμμετέχουν στο πανηγύρι. Όπως πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που αρνήθηκαν να συμμετέχουν

Το ιναγκιουρέισο φυσικά είναι από εκείνες τις στιγμές που ξέρεις ότι θα λάμψουν «μέσα» σαν την «Ελεύθερη Ώρα». Σιγουράκι.

Συνεχίζεται για 2η μέρα το σίριαλ Λαγός vs Skatianna και είναι μια καλή ευκαιρία θα θυμηθούμε τον καιρό που η εθνική μας εκπρόσωπος του trash-tv ξέπλενε τους χρυσαυγίτες.

Σκάσανε λέει και οι μπάικερς φορ τράμπ στο ιναγκιουρέισο και έχουν πει ότι θα προστατεύσουν την εκδήλωση αν πάνε να κάνουν μπάχαλα διαδηλωτές. Ντου ιτ λάικ Πούτιν φάση, με τους πραιτοριανούς του, με τα πάντα. Μένει να καθαρίσει και κανέναν δημοσιογράφο ή κανέναν αυτοεξόριστο να δέσει. Ελπίζω ο Σνόουντεν να προσέχει.

Στο μεταξύ στην Γαλλία η Λεπέν σε νέα δημοσκόπηση προηγείται. Βασικά της δίνουν 25-26% έναντι 23-25% του δεύτερου Φιγιόν, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στα ίσια, γιατί τέτοιες διαφορές στις καλύτερες δημοσκοπήσεις είναι μέσα στο όριο σφάλματος (συνήθως +/-3%). Όπως και να έχει από ρατσιστές μέχρι φασίστες απειλούν παντού πλέον να έρθουν στην εξουσία. Ωραία πάμε ε;

Στην Μελβούρνη ένας τύπος πήρε σβάρνα με αυτοκίνητο πεζούς και σκότωσε 3 ανθρώπους. Και εκεί που πανηγυρίζανε οι Ελληναράδες για ISIS και τα ρέστα σου έρχεται επίσημα η αστυνομία της Μελβούρνης και σου λέει ότι είναι Έλληνας στην καταγωγή και χριστιανός που άκουγε φωνές και τέτοια. Βέβαια κάποιοι ψεκασμένοι διαταραγμένοι ξέρουν καλύτερα. Έδειξε προς τα απάνω, ξεκάθαρη απόδειξη ότι είναι του ISIS.

Πριν καλά καλά λήξει το ιναγκιουρέισο ξεκίνησαν οι αλλαγές. Πρώτη και χαρακτηριστικότερη η αλλαγή στην επίσημη σελίδα του λευκού οίκου από την οποία εξαφανίστηκε το κομμάτι για την κλιματική αλλαγή. Πάει αυτό.
Μετά η αλλαγή από την σελίδα της 1ης κυρίας Μισέλ Ομπάμα στην 1η κυρία Μελάνια Τράμπ. Στην προηγούμενη αναφέρονταν σπουδές και δράσεις. Στην νέα τα περιοδικά στα οποία έχει κάνει φωτογραφίσεις με μία δόση διαφήμισης για σειρά χρυσαφικών που πουλάει.
Το καλύτερο όμως το φύλαγε για το οβάλ γραφείο ο Τραμπ.
Με το που του δώσαν τα κλειδιά έριξε και μία υπογραφή για να διαλύσει το Obamacare. Ρεζουμέ, ανάπτυξη με κάθε μέσο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την καταστροφή του πλανήτη, να πεθάνουν οι φτωχοί και μία δόση γκλαμουριάς μαζί με αθέμιτη διαφήμιση μέσα από ένα θεσμικό site, αλλά ποιος τους γαμεί τους θεσμούς όταν έχεις Τραμπ;

Σάββατο 21/1/2017

Ο Άδωνης Γεωργιάδης συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει. Να βγάζει λεφτά, «διδάσκοντας» αφελείς πράγματα για τα οποία δεν έχει το παραμικρό τυπικό προσόν όπως για παράδειγμα να τα έχει διδαχτεί κάπου, από κάποιον, να έχει κάποιο σχετικό πτυχίο. Όπως έκανε όταν διοργάνωνε σεμινάρια αριθμολογίας, (καλά, για αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει πτυχίο, είναι ξεκάθαρη απάτη), μετά όταν δίδασκε αρχαία ελληνικά και ιστορία στο κεκ που είχε δημιουργήσει ΠΡΙΝ πάρει καν το βασικό πτυχίο, όπως επίσης όταν έγραφε βιβλίο για την ομοφυλοφιλία στην αρχαιότητα. Βιβλίο που κατέρριπτε μύθους που έχουν γράψει καθηγητές πανεπιστημίων, ελληνικών και του εξωτερικού. Και που το έγραψε τότε ο Γεωργιάδης χωρίς να διαθέτει καν το βασικό πτυχίο του ιστορικού της φιλοσοφικής, την οποία έκανε να τελειώσει μια δεκαετία και βάλε. Με το ίδιο θράσος τώρα «διδάσκει» ρητορική.
Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι ανήθικο να αφήσεις έναν ηλίθιο να κρατήσει τα λεφτά του. Από αυτή την άποψη ο Γεωργιάδης υπηρετεί την ηθική όταν εισπράττει δίδακτρα για τα μαθήματά του. Τώρα το ότι αυτό το διαφημίζει η huffington post δείχνει την κατάντια της ενημέρωσης αλλά αυτό είναι άλλη, μεγάλη κουβέντα.

Έκατσε η Ρούπα και έγραψε ένα σεντόνι 21 σελίδων (στο δικό μου word με τα default settings) για το πόσο γαμάτη είναι, αυτή και ο Μαζιώτης και ο Επαναστατικός Αγώνας και οι σύντροφοί της και πως τους τρέμει το κράτος και πως θα το γαμήσουν και τέτοια. Από την φυλακή.

Αυτοτραυματίστηκε κατά λάθος, με το όπλο του, ο αστυνομικός σκοπός στα γραφεία της ΝΔ. Πως το λένε οι φιλελεύθεροι; Trickle down effect. Ισχύει και στην «αριστεία» της ΝΔ από ότι φαίνεται. Και έχεις την Ρούπα να γράφει σεντόνια για το πως θα διαλύσει το κράτος. Κάτσε μάνα ‘μ, αυτοί αυτοπυροβολούνται.

Κυριακή 22/1/2017

Η πρώτη ημέρα της προεδρίας του Τραμπ ξεκίνησε με τον γραμματέα τύπου του λευκού οίκου να επιτίθεται στα ΜΜΕ για την κάλυψη του ιναγκιουρέισο και να λέει ότι είχε «το μεγαλύτερο πλήθος» ανθρώπων που το παρακολούθησαν από κάθε άλλο. Ξεκίνησε δηλαδή με ένα χονδροειδέστατο ψέμα. Ωραία πράγματα…

Στον λευκό οίκο πλέον μένει ένας άνθρωπος που όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή ιδέα ή σεβασμό για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά έχει πιαστεί να κάνει ακραίες σεξιστικές δηλώσεις. Επιπλέον φέρνει μαζί του κάτι άλλους περίεργους θρησκόληπτους που απειλούν να ανατρέψουν πολιτικές δεκαετιών για παράδειγμα στο θέμα των αμβλώσεων και όχι μόνο. Δικαίως λοιπόν πολλές γυναίκες στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο (ακόμα και στην ανταρκτική διαδήλωσαν χθες. Διαδηλώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις όπως στο Όστιν του Τέξας έσπασαν ρεκόρ μεγαλύτερης συμμετοχής στην ιστορία. Θα περίμενε κανείς οι υποστηρικτές του Τραμπ να προβληματιστούν λίγο, ή ακόμα και αν ασκήσουν την οποιαδήποτε κριτική αυτή να είναι προσεκτική. Και όμως, κάποιοι επιλέγουν να χτυπήσουν τέτοιες εκδηλώσεις όχι στην ουσία τους, αλλά με προσωπικές επιθέσεις. Και μάλιστα σεξιστικές. Και όταν βλέπεις να το κάνει γυναίκα αυτό ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με τον ορισμό της ανοησίας.

Αποστρατεύτηκε ο Σφακιανάκης, ο άνθρωπος που δημιούργησε την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, τους Έλληνες Σέρλοκ του διαδικτύου. Και κρίμα και ο μοναδικός ο ικανότατος και τέτοια.Ψιλοάσχετο θα μου πεις αλλά εμένα μου θυμίζει τον "καλύτερο δημόσιο υπάλληλο του κόσμου", τον Καρκατσούλη του ποταμιού. Άλλη μεγάλη κουβέντα αυτό όμως.
Εγώ πάντως ξέρω περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έβγαλαν άκρη με την ΔΗΕ και κατέληξε να τους βοηθήσει ο απλός αστυνομικός του τμήματος ασφαλείας με τελικό αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο δράστης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Μα είχαν επιτυχίες θα μου πεις. Ναι, είδα τον ίδιο τον Σφακιανάκη μια φορά στην tv να περιγράφει τις επιτυχίες τους. Ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος ας πούμε για περίπτωση ανθρώπου που είχε ανακοινώσει στο facebook ότι θα αυτοκτονήσει και τον πρόλαβαν. Στο facebook. Σε φίλους του. Που ήξεραν ποιος είναι και που μένει και τα πάντα. Και οι φίλοι του κάλεσαν την ΔΗΕ και της είπαν ο τάδε που μένει εκεί λέει ότι θα αυτοκτονήσει. Και οι Σέρλοκ της ΔΗΕ τον βρήκαν. Καταπληκτικό.
Είπε και για άλλες επιτυχίες ο Σφακιανάκης όμως, όπως την σύλληψη των εν Ελλάδι μελών κυκλώματος διακίνησης παιδικής πορνογραφίας. Που ήταν διεθνής επιχείρηση της Interpol, και που τους είπαν ποιοι είναι και τους ζήτησαν να τους συλλάβουν. Φοβερή επιτυχία και αυτό. Δεν τα λέω εγώ, ο ίδιος ο Σφακιανάκης τα είπε.
Καταλαβαίνεις όταν θεωρεί αυτά τις μεγάλες επιτυχίες που θα αναφέρει στην tv για τα υπόλοιπα, πόσο σημαντικά θα ήταν.
Και δεν είναι μόνο οι επιτυχίες που επιλέγει να προβάλλει, είναι και οι συμβουλές. Όπως για παράδειγμα πως αν δεχτείς "απειλές cyberbullying" (άντε να του εξηγήσεις) αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις το email σου. Pure genius, δεν το συζητώ.
Πάντως από pr ήταν πρώτος. Μας ζάλιζαν χρόνια τα κανάλια για το πόσο γαμάτη ήταν η ΔΗΕ και ειλικρινά έψαχνα να δω πότε θα πουν γιατί ακριβώς είναι γαμάτη αλλά μάταια. Απλά γαμάτη γιατί έτσι. Και γαμάτος ο Σφακιανάκης. Το λέει ο δημοσιογράφος στο γυαλί, έτσι πρέπει να είναι.
Κατά τα άλλα η ΔΗΕ φυσικά είχε κάποιες επιτυχίες. Στέλνει αίτημα σε facebook, twitter, blogger και άλλα τέτοια για πληροφορίες σύνδεσης χρηστών, εκείνα συνήθως απαντάνε και σε βρίσκουν. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια της ΓΑΔΑ δηλαδή. Και έτσι έδρασαν άμεσα για παράδειγμα στην περίπτωση του «παστίτσιου».
Έχουν κάνει όμως και χειρότερα δυστυχώς.

Ένα από τα πιο γνωστά και χυδαία fake news που κατασκευάστηκαν για να χτυπήσουν τους δημοκρατικούς προεκλογικά ήταν ότι η ομάδα της Κλίντον λειτουργούσε κύκλωμα παιδικής πορνείας για τα μέλη της. «Είδηση» εντελώς κατασκευασμένη αλλά και απολύτως χυδαία. Αργότερα κάποιος διέδωσε πως το κύκλωμα είχε έδρα του ένα εστιατόριο – πιτσαρία που ανήκει στον Ελληνοαμερικανό και φίλο του επιτελάρχη της Κλίντον Τζειμς Αλεφαντής. Και φυσικά ψεκασμένα ζώα στις ΗΠΑ αλλά και εδώ το έχαψαν και το διέδιδαν. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμα και πρώην εργαζόμενοι στο εστιατόριο αυτό να δέχονται ακόμα και σήμερα απειλές κατά της ζωής τους από εξοργισμένα ζώα. Μέχρι και ένοπλος έσκασε εκεί και έριξε στον αέρα γιατί ένα πρόβλημα με τα ούγκανα των ΗΠΑ είναι ότι αυτά συχνά οπλοφορούν.
Τέτοιες ιστορίες για ψεκασμένα ούγκανα είναι σαν το φως για τον σκώρο. Δεν μπορούν να μην τρέξουν πάνω του όταν το δουν.
Έτσι και ο φίλος μας, ένα από τα πιο ψεκασμένα ζώα που υπάρχουν. Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε αυτό,. Η επιμονή σε μία τέτοια ψευδή και χυδαία αθλιότητα ταιριάζει απόλυτα τόσο στο ανύπαρκτο μυαλό του όσο και στον χυδαίο χαρακτήρα του.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

1 σχόλιο: