Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Αυτούς ψήφισες;

Για την σταθερότητα της πορείας της χώρας λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δριβελέγκας, Μπόλαρης, Μωραΐτης, Ξυνίδης, Όθωνας, Πεταλωτής και Σαχινίδης "είναι ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με την Κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης" "έχοντας ως ορίζοντα ακόμη και τον Οκτώβριο του 2013, εφόσον χρειαστεί".
"Το κεντρικό πολιτικό προσωπικό που έχει ιστορικές ευθύνες για την κατάρρευση, ανασκουμπώνεται και ισχυρίζεται ότι έχει ξανά τη λύση στα διογκωμένα προβλήματα που το ίδιο προκάλεσε", λένε μεταξύ άλλων. Με άλλα λόγια το πολιτικό προσωπικό (οι υπογράφοντες το κείμενο δηλαδή) όχι μόνο απέτυχε, όχι μόνο έχει ευθύνες αλλά και δεν θα πρέπει να περιμένουμε λύσεις από αυτό.
Συμφωνούμε και μπράβο για την αυτοκριτική, μήπως τώρα θα έπρεπε να το βουλώσουν και να μας αδειάσουν τη γωνιά;
Όχι!
Αντίθετα προτείνουν, αφού αυτοί οι ίδιοι τα έκαναν ρόιδο, πως αντί αυτών θα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνάει ένας τραπεζίτης, ο οποίος αν και δεν εκλέχθηκε από τον λαό θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία!

Με άλλα λόγια, ενώ ο λαός ψήφισε τον "λεφτά υπάρχουν" ΓΑΠ να κυβερνήσει με την στήριξη αυτών των κατά δική τους ομολογία αποτυχημένων, θα πρέπει να ανεχθεί τον "δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές" Παπαδήμο για δύο χρόνια, με την στήριξη των ίδιων αποτυχημένων (κατά ομολογία τους) ψευταράδων (αφού σου είπαν για κυβέρνηση συγκεκριμένου χρόνου και σκοπού και αμέσως μετά συζητάνε να εξαντλήσει την τετραετία, όσο για τον σκοπό, ότι συμφέρει... αυτούς φυσικά!).
Ακόμα και μετά την υπογραφή του "συμφώνου σταθερότητας", τυχόν εκλογές (που θα εξαφάνιζαν την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ) θα απειλούσαν την "σταθερότητα της πορείας"!!!
Σύμφωνα με το σκεπτικό των λαοπρόβλητων αυτών πολιτικών, η σταθερότητα της πορείας κινδυνεύει από εκείνους που τους εξέλεξαν!
Δηλαδή δεν είναι μόνο αυτοί που είναι ψευταράδες και αποτυχημένοι, αλλά και ο λαός ψιλοηλίθιος που θα αποσταθεροποιήσει την πορεία την οποία αυτοί οι (ψευταράδες αποτυχημένοι όπως είπαμε) με σοφία επέλεξαν, αφού γλύφοντας τον ηλίθιο λαό και παραμυθιάζοντάς τον υφάρπαξαν την ψήφο του.
Η καλύτερη λύση για τον ηλίθιο λαό (εσύ είσαι αυτός αν δεν κατάλαβες) είναι επομένως να αγνοηθεί η βούλησή του και να παραδοθεί η εξουσία στους τεχνοκράτες.
Και φυσικά να διατηρήσουν την δουλίτσα τους οι βουλευτές (αυτοί οι ψευταράδες αποτυχημένοι που λέγαμε) και ας είναι πλέον ο ρόλος τους λίγο πολύ διακοσμητικός...
Επίσης, λένε, ο «πρωθυπουργός» Παπαδήμος έχει το δικαίωμα να κάνει όποιου είδους ανασχηματισμό θέλει.
Με άλλα λόγια μπορεί να μας κατσικώσει και άλλους τέτοιους που δεν θα είναι εκλεγμένοι, τεχνοκράτες τους λένε τώρα, λες και τα κόμματα δεν καυχιόταν πριν τις εκλογές για τους άριστους οικονομολόγους και λοιπούς –όγους που είχανε στις γραμμές τους.
Τα κόμματα που υποτίθεται είχαν «συγκεκριμένο πρόγραμμα» για την έξοδο από την κρίση και που τώρα παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς πως είναι ανίκανα να τα εφαρμόσουν.
Με λίγα λόγια μην κοιτάς που ψήφισες κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η γνώμη σου άμοιρε πολίτη δεν έχει σημασία, ο τραπεζίτης ξέρει καλύτερα.
Η πολιτική δεν έχει λόγο πια, ο λαός να κάτσει στα αυγά του και να μην ζητάει να χαλάσει τη σούπα που ο σοφός τραπεζίτης ετοιμάζει!
Αυτό είναι το δημοκρατικό τους φρόνημα, αυτή είναι η στάση τους απέναντι στον λαό, αυτή είναι η νοοτροπία τους!
Αυτούς ψήφισες μαλάκα!
Αυτούς τους 7 και άλλους που έχουν την ίδια "δημοκρατική" ευαισθησία.
Τι θα κάνεις γι αυτό;

Πως θα προστατεύσεις τα θεμελιώδη δικαιώματά σου από την χυδαιότητα τους;
Αν αυτοί και οι άλλοι που θέλουν να στηρίξουν ένα τέτοιο ξεκάθαρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα δεν τιμωρηθούν, οι επόμενοι τι θα σου ζητήσουν;
Η ακόμα χειρότερα τι θα σου επιβάλλουν;
Θα σκύψεις το κεφάλι και θα δεχτείς αυτές τις χυδαιότητες φοβισμένος από την επικείμενη χρεοκοπία με την οποία σε τρομοκρατούν εδώ και δύο χρόνια;
Ακόμα και έτσι, πιστεύεις ακόμα πως αυτοί και οι όμοιοί τους είναι ικανοί για να σε προστατέψουν;
Σε αυτούς θα εμπιστευτείς το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου;
Αν αυτοί δεν γίνουν παράδειγμα του τι μπορεί να πάθει ένας εκλεγμένος που τόσο χυδαία προσβάλλει τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού, τι έχεις να περιμένεις άμοιρε;
Τι έχουμε να περιμένουμε δηλαδή; δεν είσαι μόνος σου, είμαστε μαζί, οι επιλογές του ενός επηρρεάζονται από του άλλου!
Μπορώ να βασιστώ σε εσένα ή θα συνεχίσεις να τους ανέχεσαι;

Ενημέρωση 8/2/2012: Προφανώς οι αρχικοί 7 δεν ήταν μόνοι τους, αλλά οι πρώτοι που εκδηλώθηκαν τόσο ανοιχτά. Σήμερα ακολούθησε το παράδειγμά τους σύσσωμη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζητώντας "Να μην διακοπεί ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου".
Δεν ήξερα πως οι εκλογές λέγονται και διακοπή του πολιτικού βίου.
Έχουμε να δούμε πολλά...

Ενημέρωση 9/2/2012: Αν και υπήρχαν φωνές και νωρίτερα, η ουσιαστική συζήτηση για παράταση της θητείας Παπαδήμου ξεκίνησε με τους 7 βουλευτές.
Την σκυτάλη πήρε ο ΓΑΠ με την υποτιθέμενη σύμφωνη γνώμη της κοινοβουλευτικής ομάδας, μετά υποτίθεται η κοινοβουλευτική ομάδα "ομόφωνα" υπέγραψε ένα κείμενο και στο τέλος αποσύρθηκε η πρόταση λόγω μικρής στήριξης. Πρόλαβε όμως να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μαζί με τα ονόματα αυτών που το υπέγραψαν.
Πόσο δούλεμα μπορεί να αντέξει κανείς.
Με πόση ανευθυνότητα παίζουν παιχνίδια με κάτι τόσο σοβαρό!

Διάβασε επίσης:
Δικά μου:
Χούντα 2.0 beta version
Παρατήρησες κάτι;
Η δύναμη της δημοκρατίας...  
Αδιέξοδο
It's the democracy stupid!
Δημοκρατικές διαδικασίες...
Ούτε τα προσχήματα...
Δημοκρατία στο περίπου...  
Γουδή
Μπροστά στην κρεμάλα η φυλακή είναι ευλογία
Νομοσχέδια
Τηρουμένων των αναλογιών


Και άλλων:
Παπαδήμος: Ήρθε για να μείνει;
Θέμης Τζήμας: Εκπλήσσεται κανείς από τον κο Παπαδήμο;
Δείτε πόσοι πολιτικοί έχουν πάει φυλακή από το 1847 έως σήμερα
Γιώργος Δελαστίκ: "Ανατροπή Παπαδήμου αν πάρει νέα μέτρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου