Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 23-29/1/2012

Υπάρχουν και αυτοί οι δημοσιογράφοι. Ευγενικοί, χαμηλών τόνων, ανώδυνοι, έγκριτοι υπνωτιστές. Παρακολούθησα χθες την εκπομπή του Σ Θεοδωράκη στο MEGA για την "κρίση" και αυτή τη φορά δεν με υπνώτισε, με εξόργισε. Μια εκπομπή "μαζί τα φάγαμε", όπου με τον μειλίχιο τρόπο του ο έγκριτος μας θύμισε από τις Καγιέν της επαρχίας μέχρι το γεγονός πως έχουμε πολλά θέατρα. Όμως σε τέτοιες εκπομπές μιλάνε πολύ δυνατότερα αυτά που δεν λέγονται. Ούτε λέξη για τους πολιτικούς, ούτε υποσημείωση για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, άχνα για τον ρόλο των ΜΜΕ. Ακόμα και την επιτυχία της εθνικής ποδοσφαίρου στην Ευρώπη έπιασε με κριτική διάθεση ο έγκριτος, ξέχασε όμως να αναφέρει τους οικονομικά καταστροφικούς ολυμπιακούς αγώνες που κάναμε την ίδια περίοδο. Μαζί τα φάγαμε λοιπόν Σ Θεοδωράκη, με την διαφορά πως εγώ δεν έφτιαξα παράνομο ψευτογκουρμέ εστιατόριο. Φτάνει πια με το "μαζί τα φάγαμε"!

Χαμός με την πρόταση της Γερμανίας για επίτροπο που θα αναλάβει τον δημοσιονομικό έλεγχο της χώρας. Ακούγεται προσβλητικό, αντιδημοκρατικό, αισχρό. Όμως είμαστε μια χώρα που της απαγορεύτηκε ουσιαστικά να κάνει εκλογές, και της επιβλήθηκε ένας τραπεζίτης πρωθυπουργός. Επιπλέον έχουμε τον Ράϊχενπαχ και διάφορους άλλους "φον φούφουτους" να ελέγχουν "την πρόοδό" μας όπως φυσικά αυτήν την καταλαβαίνει η τρόικα. Αυτό δηλαδή δεν είναι ουσιαστική επιτροπεία; Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, δεν θα γίνουμε προτεκτοράτο, είμαστε ήδη.


Μετά τις εκδηλώσεις για τα την επέτειο της κρίσης των Ιμίων μέλη της Χρυσής Αυγής βρήκαν ευκαιρία να προβούν σε άλλο ένα πογκρόμ με τραμπουκισμούς εναντίων μεταναστών αλλά και Ελλήνων (φαντάζομαι των οποίων δεν τους άρεσε η φάτσα). Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η αστυνομία "δεν ενημερώθηκε". Η κατάσταση θυμίζει όλο και περισσότερο μεσαίωνα με το κάστρο του βασιλιά να φρουρείται από την φρουρά του τη στιγμή που κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται μερικά μέτρα πιο κάτω αρκεί να πληρώνονται οι φόροι...

"Να σεβόμαστε την πατρίδα μας, να μην την συκοφαντούμε... να σεβόμαστε και να εκτιμούμε τους συμπολίτες μας" είπε ο "οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος" και "στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας έντιμος πολίτης" Θεόδωρος Πάγκαλος. Το καταλαβαίνεις πως μας δουλεύουν ψιλό γαζί έτσι; Φαντάζομαι τους υπόλοιπους βουλευτές στο καφενείο να τον συγχαίρουν σκασμένοι στα γέλια και να του λένε "τους έστειλες πάλι μεγάλε", "τι είπε πάλι ο πούστης" και τέτοια. Μην έχεις καμία αμφιβολία, με εμάς γελάνε, με εσένα και εμένα.

Δεν ξέρω αν ο Λάκης Γαβαλάς είναι οικονομικός εγκληματίας και θα πρέπει να σαπίσει σε κάποια φυλακή, είμαι όμως σίγουρος πως ένα κράτος που για την ίδια ουσιαστικά υπόθεση συλλαμβάνει έναν πολίτη τρεις φορές μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα απλά για να τον αφήσει ελεύθερο μετά από κάθε απολογία του είναι γελοίο.

Αγρότες από την Βοιωτία μοίρασαν δωρεάν τα αγροτικά τους προϊόντα στην πλατεία συντάγματος σε μια προσπάθεια να αποδείξουν πως τα προϊόντα τους είναι ποιοτικά και δεν είναι μολυσμένα. Κατ αρχήν, θεωρώ την ενέργεια λάθος (για τους ίδιους) καθώς ακόμα και εκείνοι που μέχρι τώρα δεν ήξεραν το θέμα με την μόλυνση των προϊόντων της περιοχής μετά από την τόση δημοσιότητα που πήρε το θέμα πλέον το έμαθαν. Επιπλέον καθόλου δεν αποδεικνύει πως τα προϊόντα είναι ασφαλή η συγκεκριμένη ενέργεια. Όμως απέδειξε πως οι αγρότες αυτοί έχουν σοβαρό πρόβλημα εφόσον αναγκάζονται να δώσουν τα προϊόντα τους δωρεάν και ανάδειξε το πρόβλημα της μόλυνσης της περιοχής. Επίσης το γεγονός πως σχηματίστηκαν ουρές χιλιάδων ανθρώπων για να πάρουν μερικά κρεμμυδάκια δωρεάν ανέδειξε την φτώχια που έχει ριζώσει πια στην Αθήνα. Και ανέδειξε το πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι πολιτικοί σαν την Φ Πιπιλή που τους ενόχλησε αισθητικά η εικόνα της λαϊκής αγοράς στην πλατεία Συντάγματος.

Τα χαστούκια πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Τη στιγμή που φαίνεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπαναχωρεί για τα SOPA και PIPA η Ελληνική κυβέρνηση μαζί με άλλες Ευρωπαϊκές αθόρυβα υπέγραψε την ACTA, μία διακρατική συμφωνία που με πρόσχημα την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων συμπιέζει τα ατομικά δικαιώματα των χρηστών του διαδικτύου και εντείνει την ικανότητα του κράτους να παρεμβαίνει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά μας. Οι Έλληνες μέσα στα τόσα μας προβλήματα δεν πήραμε χαμπάρι τι έγινε, άλλωστε υπήρξε πλήρης η αποσιώπηση του γεγονότος από τα ΜΜΕ και το κράτος (τυχαίο;). Θα μου πεις με τόσα προβλήματα με την ACTA θα ασχολούμαστε τώρα; Κι όμως, είναι άλλη μια ήττα του "ελεύθερου" πολίτη από το κράτος μεγάλο αδερφό και άλλη μια επιβεβαίωση των προτεραιοτήτων των πολιτικών μας. Και αν αναρωτιέσαι ακόμα πόσο κακή μπορεί να είναι αυτή η συμφωνία αναρωτήσου καλύτερα γιατί η Γερμανία δεν την υπέγραψε. Η υπογραφή της συμφωνίας προς το παρόν δε σημαίνει ότι τίθεται σε ισχύ καθώς το Ευρωκοινοβούλιο χρειάζεται να δώσει την έγκρισή του τον Ιούνιο - μέχρι τότε χιλιάδες ψηφιακοί ακτιβιστές και οργανώσεις υπεράσπισης ψηφιακών δικαιωμάτων θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις σε αντιπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την ACTA.
Πριν καλά καλά προλάβουμε να ενημερωθούμε για το τι σημαίνουν ACTA, PIPA και SOPA έρχεται άλλο ένα "χτύπημα" στην ελευθερία της έκφρασης μέσω του διαδικτύου. Το twitter ανακοίνωσε πως θα βάλει σε λειτουργία τεχνολογίες που θα λογοκρίνουν επιλεκτικά τις απόψεις των χρηστών του σε συγκεκριμένες χώρες. Σύμφωνα με το twitter αυτό θα γίνει για να φιλτράρονται απόψεις που σε κάποιες χώρες μπορεί να θεωρηθούν παράνομες, όπως για παράδειγμα οι απόψεις υπέρ των Ναζί στην Γερμανία, ή η αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Γαλλία. Όμως όσοι έχουν σχέση με την τεχνολογία ξέρουν πως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι ακόμα πολύ δύσκολο να αντιληφθούν την φυσική γλώσσα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι και επομένως πως θα διακρίνει ένα πρόγραμμα την ειρωνική φράση για παράδειγμα για τους Ναζί από μια άλλη που θα τους εκθειάζει;
Η ελευθερία της έκφρασης δέχεται επίθεση από όλες τις πλευρές καθώς οι "πεφωτισμένοι" απαιτούν από τον υπόλοιπο κόσμο να τους παραδώσει τις ελευθερίες προκειμένου αυτοί να γίνουν οι κριτές του τι θα επιτρέπεται και τι όχι!
Λίγες ημέρες μετά άλλη μια μυστική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ βγήκε στο φως. Πρόκειται για μια συμφωνία που δίνει στις υπηρεσίες των ΗΠΑ πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των πολιτών της ΕΕ που θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, με το πρόσχημα της ασφάλειας. Ακόμα και αν κάποιος δεχτεί πως οι ΗΠΑ έχοντας το δικαίωμα να προστατευτούν από πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες δικαιούνται να πάρουν κάποιες πληροφορίρες για τους επισκέπτες τους, πως δικαιολογείται τόση μυστικότητα; Ακόμα και μέλη του Ευρωκοινοβουλίου μπορούσαν να διαβάσουν μόνο το κείμενο της συμφωνίας, χωρίς να έχουν δυνατότητα να κρατήσουν σημειώσεις ή αν πάρουν αντίγραφα!

Όπως το πάει το πράγμα ο ΓΑΠ στο τέλος θα τον συμπαθήσω. Αφού τρέλανε όλους τους Έλληνες, έστειλε "αδιάβαστους" τους ΠΑΣΟΚους, τώρα βάλθηκε να τρελάνει την σοσιαλιστική διεθνή. Ζήτησε (εντελώς τυχαία, λίγο πριν να τελειώσει η θητεία του) αλλαγή του τρόπου εκλογής προέδρου, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος!!! Άραγε να είπε και σε αυτούς πως "θα κάνει το καθήκον του"; Χαλαρά παίρνει τον τίτλο του παγκόσμιου μπαχαλάκια της χρονιάς, για να μην πω της δεκαετίας!!!

Η οργάνωση Reporters Without Borders έβγαλε το Press Freedom Index για τη χρονιά 2011/2012, την βαθμολογία κρατών σχετικά με την ελευθερία του τύπου. Η χώρα μας βρίσκεται στην 70η θέση, κάτω από κράτη όπως η Σιέρα Λεόνε και η Μπουρκίνα Φάσο. Τουλάχιστον είμαστε σε λίγο καλύτερη θέση από την Σενεγάλη και το Κουβέιτ...

Κάποιοι σχολίασαν το γεγονός πως ο Θ Αγγελόπουλος παρασύρθηκε από ειδικό φρουρό. Έφτασαν να γράψουν το γνωστό μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι. Δεν μου κάνει εντύπωση αφού και η υπόθεση με τους τοκογλύφους στην Θεσσαλονίκη κάποιοι θεώρησαν πως σχετίζεται με την "θρησκόληπτη και συντηρητική Θεσσαλονίκη". Μας ψεκάζουν...

Αν ισχύουν αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ένας παράγοντας που συνέβαλλε στον θάνατο του Θ Αγγελόπουλου είναι το μέρος που του έτυχε να περπατάει εκείνη τη στιγμή. Η Ελλάδα, και συγκεκριμένα μια υποβαθμισμένη περιοχή της. Χωρίς δρόμους, χωρίς σεβασμό για τον ΚΟΚ και με ένα ΕΚΑΒ με πολλά προβλήματα που σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν έκανε πάνω από 40 λεπτά "λόγω τεχνικών προβλημάτων". Ο Υπουργός υγείας Α Λοβέρδος δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό real και τον Ν Χατζινικολάου πως όταν το έμαθε πήρε τηλέφωνο τον διοικητή του ΕΚΑΒ "όπως θα έκανε για κάθε πολίτη". Αυτό θα πει να είναι ο υπουργός κοντά στον πολίτη και μια και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου τύχει η στραβή, γράψε τα τηλέφωνα του γραφείου του υπουργού 210-5232-821/9, 210-5249-011 και να τα έχεις στο πορτοφόλι σου. Όταν ο Χ Χατζινικολάου του είπε πως ακροατές σχολιάζουν πως από εδώ και πέρα αντί για το ΕΚΑΒ θα τηλεφωνούν στο γραφείο του ο υπουργός απάντησε: Όχι, τις διακομιδές τις κανονίζει το ΕΚΑΒ και αυτό έχει την ευθύνη για το ποιός θα διακομιστεί και που. Αναρωτιέμαι λοιπόν, ήταν πράγματι του ΕΚΑΒ η απόφαση να διακομιστεί ο κος Πετσάλνικος από την Καστοριά στην Αθήνα για "άτυπη πνευμονία";

Πέθανε ο σκηνοθέτης Θ Αγγελόπουλος μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό του από μοτοσικλετιστή. Ένας μεγάλος σκηνοθέτης με παγκόσμια ακτινοβολία.

Μεγάλος χαμός χθες με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία εκτός από μία τροπολογία που έφερε την τελευταία στιγμή ο Λοβέρδος για τα ωράρια των φαρμακείων. Για το θέμα των φαρμακείων δεν έχω άποψη, δεν ξέρω τα θετικά και τα αρνητικά του νομοσχεδίου και δεν μπορώ να σχολιάσω το θέμα, όμως μερικά πράγματα είναι ενδεικτικά. Από τη μια έχουμε έναν υπουργό που αντιμετωπίζει τη βουλή σαν τσιφλίκι του και χώνει ένα άρθρο σε ένα νομοσχέδιο τελευταία στιγμή. Από την άλλη, 101 βουλευτές ψήφισαν ναι, 65 κατά και 87 ψήφισαν "παρών". Δηλαδή 135 βουλευτές προτίμησαν είτε να απουσιάσουν είτε να εκφέρουν άποψη. 135 βουλευτές δεν είχαν τους όρχεις είτε να συγκρουστούν με την συντεχνία είτε να στεναχωρήσουν τον Λοβέρδο! Υπερδιπλάσιοι από αυτούς που ψήφισαν όχι. Δύο χρόνια και τώρα ψηφίζουν ότι τους δώσουν βουλιάζοντας τη χώρα και τους πολίτες της στον βούρκο και η μόνη τους επανάσταση ήταν το σημερινό "παρόν"! Κότες λυράτες, όρχεις βουλευτές αντί για βουλευτές με όρχεις διαθέτουμε, τους χρυσοπληρώνουμε και περιμένουμε από αυτούς να μας βγάλουν από την κρίση! Από ποιά κρίση περιμένεις να σε βγάλους όμως αυτοί που την ίδια στιγμή ψηφίζουν όλα τα άλλα άρθρα του "πολυνομοσχεδίου" καταπίνοντας την κάμηλον;

Στη φυλακή και ο Σ Φυντανίδης για χρέη προς το δημόσιο ενώ πληροφορίες θέλουν και την σύζυγό του να καταζητείται... Φαντάζομαι θα δκαιολογηθεί λέγοντας πως δεν έχει να πληρώσει.

Εύλογο λέει ο Παπακωνσταντίνου το τίμημα που πληρώθηκε ο Ασεμπίγιο -180.000- για την μελέτη που έκανε για το Ελληνικό. Βέβαια παλιότερα έλεγαν εκεί στο ΠΑΣΟΚ ότι ο αρχιτέκτονας "θα κάνει τη μελέτη αμισθί ως προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού". Μάλιστα αυτό το χρησιμοποίησαν ως αντεπιχείρημα στην παρέμβαση της ΕΕ που κατηγορούσε τότε την Ελληνική κυβέρνηση γιατί έδωσε το έργο χωρίς διαγωνισμό. Αλλά τι περιμένεις από εκείνους που παλιότερα πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί "αποκλειστικά για τη δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου χωρίς πρόσθετη δόμηση"; Αλήθειες;

Δεν είναι προδότες, είναι ΜΑΛΑΚΕΣ! Αυτό θέλουν να μας πούνε, ζητάνε την επιείκειά μας λόγω μαλακίας!!! Πως αλλιώς εξηγείται η δήλωση τόσο της Κατσέλη όσο και του Χρυσοχοΐδη πως δεν διάβασαν το μνημόνιο! Αυτό εδώ δηλαδή. Ο δε Χρυσοχοΐδης είπε μεταξύ άλλων "δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο"! Όπως παρατήρησε η @nera53 είναι σαν να πας στην τράπεζα και να πεις ξέρετε, δεν είχα διαβάσει τους όρους του δανείου, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις! Τότε που (ακόμα) σύσσωμη η αντιπολίτευση το χαρακτήριζε προδοτικό, την στιγμή που τρεις βουλευτές του ίδιου τους του κόμματος αρνήθηκαν να το ψηφίσουν, αυτοί οι αλήτες δεν το θεώρησαν απαραίτητο να δουν τι διάολο γράφει αυτό το παλιόχαρτο και έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις! Και ψήφισαν μια σύμβαση που δέσμευε τη χώρα για χρόνια χωρίς να την διαβάσουν! Και έχουν το θράσος να μας το λένε στα μούτρα μας αλλά το δούλεμα δεν σταματάει εκεί. Θέλουν και την ψήφο μας στο μέλλον. Διατηρούν ακέραιη αν όχι αυξημένη την φιλοδοξία τους μετά από αυτά να συνεχίσουν να μας κυβερνάνε! Χωρίς ντροπή, φαντάζονται πως απευθύνονται σε εντελώς μαλάκες! Και θα βρεθούν κάποιοι να τους ψηφίσουν πάλι... ΜΑΛΑΚΕΣ!
Λίγο αργότερα και μετά τον σάλο που έγινε στα social media (έγινε πρώτο στην λίστα του twitter στα Worldwide trends το: #den_diabasa_to_mnimonio_giati), θέλησε να "ξεκαθαρίσει την στάση του" και ανέβασε ένα κείμενο στο facebook όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ως απόδειξη πως τα πράγματα αλλάξανε το ότι "Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα."... Πως μετά να μην θεωρήσω εγώ πως το έχει ρίξει στους μπάφους πρωί πρωί;
Φυσικά ο Χρυσοχοΐδης συνέχισε την τσάρκα του και τις επόμενες ημέρες στα ΜΜΕ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είδες Μιχαλάκη που ακόμα και όταν έχεις δουλειά χρόνο βρίσκεις όταν θέλεις;
Βρίσκω εξαιρετική την εικόνα του "γκρινιαρόγατου". Πράγματι, ένας τυφλός βουλευτής μπόρεσε και διάβασε το μνημόνιο, το καταψήφισε (αν και όχι εξ αρχής, στο πρώτο δεν αντέδρασε) και διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ... ένας άλλος, απαράδεκτος, δεν το διάβασε, το ψήφισε και διεκδικεί να γίνει πρόεδρός του...

"Υπάρχουν έφηβοι 13 ετών οι οποίοι όχι μόνο συμφωνούν στη σεξουαλική πράξη, την αναζητούν, και αν είστε απρόσεκτοι θα την προκαλέσουν κιόλας." είπε ο Επίσκοπος της Τενερίφης πριν από πέντε χρόνια και είναι ακόμα αρχιεπίσκοπος... Μου θύμισε τον δικό μας, τον "αξιόλογο καλλιτέχνη" που είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις...

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου