Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι anonymous χτύπησαν το υπουργείο δικαιοσύνης

Click στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση



Οι anonymous της Ελλάδας και της Κύπρου χτύπησαν την σελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης σήμερα από τις 05:00 περίπου.
Μέχρι αυτή τη στιγμή 07:00 δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το υπουργείο και η σελίδα εξακολουθεί να έχει την εικόνα που βλέπεις στο screenshot.
Όταν κάποτε ξυπνήσουν φαντάζομαι θα την αποκαταστήσουν, οπότε αν θέλεις δες εδώ το βίντεο/μήνυμα που ανέβασαν οι ανώνυμοι (και εδώ με Ελληνικούς υπότιτλους) στην σελίδα του υπουργείου και το δεύτερο βίντεο εδώ.
Δες αν θέλεις εδώ και (περίπου) πως ήταν η σελίδα το πρωί (όπως την έχει σώσει το google) 
Φυσικά κάποιος έχει πάρει ένα σωρό χρήματα για να στήσει τα δίκτυα εκεί και κάποιοι ακόμα πληρώνονται για την συντήρηση και την ασφάλειά του.
Πως το είχανε πει αυτό για την φοροκάρτα, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και άλλα τέτοια;
Απολύτως ασφαλή τα στοιχεία των πολιτών ή κάτι τέτοια δεν έλεγαν;
Μάλιστα....

Ενημέρωση: Λίγα λεπτά μετά τις 8:00, η σελίδα που είχαν αναρτήσει οι anonymous κατέβηκε. Τη θέση της πήρε μια διαφήμιση της Parallels Plesk Panel, της εφαρμογής που οι διαχειριστές προφανώς χρησιμοποιούσαν για την διαχείρηση της σελίδας. Η ξεφτίλα τους συνεχίζεται με άλλα λόγια, αφού φαίνεται πως δεν είναι ικανοί μέχρι αυτή τη στιγμή 13:00 (8 ώρες αφού εκδηλώθηκε η επίθεση) ούτε μια απλή default σελίδα να ανεβάσουν.
19:00 και η αρχική σελίδα είναι "under construction"... χαλαρά παιδιά, μόνο 14 ώρες έχουν περάσει, μη σκίσετε και κανένα καλτσόν τρέχοντας να την αποκαταστήσετε ε;
Τελικά λίγο μετά τις 21:30 η σελίδα επανήλθε.
Μόλις 17 ώρες έμεινε ανενεργή αλλά άξιζε.
Στην κεντρική σελίδα διαβάζω προτάσεις για ηλεκτρονική διακυβέρνηση μεταξύ των οποίων για παράδειγμα και ηλεκτρονικό ποινικό μητρώο πολιτών.
Σίγουρα τα ευαίσθητα αυτά προσωπικά δεδομένα θα είναι ασφαλή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου