Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 7-13/1/2012


Κέντρο ανομίας, έκτροπα, διακίνηση ναρκωτικών, αν σου τα έλεγαν πριν λίγο καιρό αυτά θα σκεφτόσουν κανένα κόμμα ή κανένα νησί σαν την Μύκονο. Τώρα θέλουν ακούγοντας αυτά να σκέφτεσαι τις καταλήψεις. Μήπως όμως τελικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι; Η υπόθεση μου θυμίζει την ερώτηση που έχει κάνει στην βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης για την... Γαύδο! "Μέρος παραθερισμού δολοφόνων της 17 Νοέμβρη", "διακίνηση ναρκωτικών" και "παράνομων ενεργειών". Αν κάποιος δεν έχει πάει ποτέ στην Γαύδο θα την φανταζόταν σαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα. Μη γελάς, η ίδια ρητορική είναι, η ίδια διαστρέβλωση της αλήθειας, το ίδιο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Να τρομοκρατηθούν οι νοικοκυραίοι και να επικροτήσουν μία ακραία δεξιά κυβέρνηση που δεν έχει να δείξει τίποτα άλλο ως έργο από την πάταξη της "ανομίας" με πολλά εισαγωγικά. Θα μου πεις, μα ο Γεωργιάδης (και οι άλλοι της Νέας Δημοκρατίας) πάντα ήταν υπέρ της νομιμότητας και κάθετα κατά της ανομίας. Πάντα;

Σε δημοσκόπηση της VPRC οι ειδήσεις του ΣΚΑΙ παίρνουν την καλύτερη βαθμολογία στην "εγκυρότητα/αντικειμενικότηταα". Και φυσικά κατουρήθηκαν από την χαρά τους, το επαναλαμβάνουν στα δελτία τους με κάθε ευκαιρία, παρά του ότι η βαθμολογία που πήραν είναι λίγο πάνω από την βάση, 5,9 στα 10. Και παρά το γεγονός πως γενικότερα η τηλεόραση δεν παίρνει καλή βαθμολογία και βρίσκεται σε εγκυρότητα/αντικειμενικότητα πολύ πίσω από το internet. Κι έχουν ένα δίκιο εδώ που τα λέμε. Αν δηλαδή εσύ κοροϊδεύοντας απ το πρωί ως το βράδυ το κοινό σου κατάφερνες να τους πείσεις να σου δώσουν ένα 5,9 στην εγκυρότητα/αντικειμενικότητα δεν θα χαμογελούσες ικανοποιημένος; Η χαμηλή βαθμολογία είναι το τίμημα που πληρώνουν όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για την παραπληροφόρηση που σερβίρουν. Και το ξέρουν. Όμως αντί να δούνε τον κόσμο να τους απορρίπτει απόλυτα βλέπουν βαθμολογίες από 4,2 έως 5,9. Καθόλου άσχημα, αποδεικνύεται πως ηλίθιοι που τους εμπιστεύονται υπάρχουν ακόμα. Η δουλειά τους γίνεται. Όσο για την άνοδο του ίντερνετ ως μέσο ενημέρωσης, παπαριές. Και εκεί οι κλώνοι των συμβατικών ΜΜΕ κάνουν το παιχνίδι, κλώνοι είτε φανεροί, είτε κρυφοί και πολύ λίγα σοβαρά ενημερωτικά sites υπάρχουν. Σίγουρα το ίντερνετ βοηθάει αλλά κάνει πραγματικά την διαφορά; Δεν νομίζω.

Έχει καταντήσει βαρετή η γκρίνια μου για το site της βουλής αλλά τέτοιο μπουρδέλο δεν έχω ξαναδεί. Η επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού κοινοβουλίου την Κυριακή ήταν offline για ώρες, από τουλάχιστον τις 14:00 μέχρι αργά το βράδυ. Χωρίς καμία εξήγηση και χωρίς να κάνει σε κανέναν εντύπωση.

Ο Τσίπρας είχε δηλώσει πως δεν θα πληρώσει το "χαράτσι" της ΔΕΗ αλλά θα δώσει τα χρήματα αυτά στο ΚΕΘΕΑ. Και τώρα δεν μπορεί να αποδείξει πως το έκανε. Όφειλε να το κάνει από την στιγμή που το είπε, αλλά όφειλε και να φροντίσει να έχει τις απαραίτητες αποδείξεις γιατί όφειλε να ξέρει πως πολιτικάντηδες σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη θα προσπαθούσαν να το χρησιμοποιήσουν αυτό εναντίων του. Τώρα κάθεται και παρακολουθεί τον Άδωνι να τον αποκαλεί δημοσίως ψεύτη, μπαταχτσή και άλλα τέτοια ωραία. Καλά τον κάνει! Όταν κάνεις τέτοιες πολιτικές δηλώσεις οφείλεις να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και τις επιπτώσεις τους, έστω και αν αυτές προέρχονται από έναν πολιτικάντη σαν τον Άδωνι. Από την άλλη ο Άδωνις είναι τόσο στόκος που δεν ξέρει πως η ΔΕΗ δεν δικαιούται να κόβει το ρεύμα για μη πληρωμή του ΕΤΑΚ; Θα μου έκανε φοβερή εντύπωση κάτι τέτοιο. Μάλλον έχει πάρει φόρα και πετάει μπαρούφες συνεχώς, το συνηθίζει άλλωστε. Τόσο η σχετική ερώτηση στην βουλή, όσο και η απάντηση αυτό δείχνουν.

Γιατρός του νοσοκομείου του Καρπενησίου πιάστηκε επ' αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι. Η υπόθεσή του ακόμα δεν έχει πάει ούτε σε πειθαρχικό, ούτε έχει δικαστεί αλλά επειδή πέρασε το 6αμηνο αργίας που προβλέπεται από τον νόμο γύρισε στην θέση του μέχρι το θέμα να προχωρήσει. Αίσχος μεν, Ελληνικό δε. Όμως η σύζυγός του διορίστηκε αναπληρώτρια διευθύντρια (μετά την υπόθεση με το φακελάκι) λέει το MEGAμου... Αίσχος και όνειδος, έφριξε ο Στραβελάκης και για να τον καθησυχάσει η υφυπουργάρα υγείας ο Σαλμάς έσπευσε να δηλώσει πως θα ανακληθεί ο διορισμός της! Έχουμε χάσει εντελώς το μέτρο σε αυτή την χώρα τελικά. Αλλά μια και το γαμήσαμε που το γαμήσαμε γιατί να μην το τερματίσουμε; Ας απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα των οποίων συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν κάποια καταγγελία εις βάρος τους. Γιατί όχι και ισόβιος αποκλεισμός από διορισμό στο δημόσιο! Γιατί όμως να μείνουμε στον δημόσιο, ας γίνει το ίδιο και στον ιδιωτικό! Όχι άλλα ημίμετρα!

Για τις καταλήψεις τα έχεις μάθει όλα από τα ΜΜΕ. Κέντρα ανομίας, διακίνησης ναρκωτικών, ορμητήρια κουκουλοφόρων που έσπερναν τρόμο στους νοικοκυραίους "κάτοικους" της περιοχής. Κάνε τώρα τον κόπο να διαβάσεις και την άλλη άποψη, για καλούς και κακούς καταληψίες ή κάποιας που έτυχε να περάσει από εκεί. Και ενημερώσου. Μην τρως αμάσητες τις μπούρδες του MEGA.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση τρώει χαστούκια από τον διεθνή τύπο και διεθνείς οργανισμούς για τα δικαιώματα του ανθρώπου και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Τώρα Ελληνικό δικαστήριο αθώωσε δραπέτες από τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας με το σκεπτικό πως οι συνθήκες κράτησης ήταν τόσο απάνθρωπες που οι κρατούμενοι είχαν κάθε δικαίωμα να δραπετεύσουν "για να αποτρέψουν σοβαρό και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο που απειλούσε χωρίς δική τους υπαιτιότητα την υγεία τους". Στ΄ αρχίδια τους! Τον τρομοκρατημένο νοικοκυραίο να έχουν στο πλευρό τους και πέρα βρέχει. Όπως όταν η διεθνής αμνηστία τους ξεμπρόστιαζε, έτσι και τώρα. Στ΄αρχίδια σου νοικοκύρη μου, συνέχισε να αποδεικνύεις πόσο τρομαγμένο σιχαμένο ανθρωπάκι είσαι.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης καταστολής της κατάληψης των γραφείων της ΔΗΜ.ΑΡ η ΕΛ.ΑΣ εμφάνισε το καινούριο της "παιχνίδι", το Manuhrin MR-35 punch gun. Θεωρητικά ένα "λιγότερο φονικό" όπλο που όμως στα χέρια φονιά δεν είναι τίποτα λιγότερο από φονικό.

"Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για επανάληψη του «βρώμικου '89», όταν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο... Φώτης Κουβέλης. Τι δεν καταλαβαίνετε;" @unfollow_mag

Εκεί στην ΝΔ δεν ξηγιούνται καλά. "Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά αδιάλειπτα από το 1993" λέει στο βιογραφικό του Φαήλου Κρανιδιώτη αλλά εκτός από αυτό στο site της ΝΔ σχεδόν φαίνεται σαν να μην τον ξέρουν. Δεν τους κρύβουν έτσι τους φίλους.

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Διώτης ήταν ο αδιάφθορος, ο τιμωρός των φοροφυγάδων, ο "διώκτης". Τώρα που υπάρχουν σκιές σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ κάποιοι θυμήθηκαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ του είχε προτείνει να μπει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, πράγμα το οποίο τελικά δεν έγινε. Και ο Διώτης που διόρισε το ΠΑΣΟΚ αλλά κανένα πρόβλημα μαζί του δεν είχαν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ κατά την συγκυβέρνηση Παπαδήμου τώρα έγινε "ο σκοτεινός Διώτης του ΣΥΡΙΖΑ". Το έχουμε ξαναπεί εδώ, δεν βρίσκεις λογικό επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ; Κανένα πρόβλημα, υπάρχουν και τα παράλογα. Προφανώς απευθύνονται σε μειωμένης αντίληψης αναγνώστες. Και το κάνουν συστηματικά. Για παράδειγμα ο συγκεκριμένος αναδημοσίευσε την ψευδή είδηση πως ο γιός του Βούτση ήταν στην ανακατάληψη της "Βίλα Αμαλία". Μπορεί αργότερα να απέσυρε την σχετική είδηση αλλά ποτέ δεν ανακάλεσε, ενώ το σχετικό σχόλιο παρέμεινε στο twitter. Αλλά και παλιότερα, συμμετείχε στην "είδηση" πως ο Παπαδημούλης είναι έτοιμος να συγκυβερνήσει με την Χρυσή Αυγή. Τότε, ενώ ο ίδιος ο Παπαδημούλης τον διάψευσε ζήτησε επιβεβαίωση... από τον Άδωι Γεωργιάδη. Τόσο σοβαρός!

Για το "Δεξί-Εξτρέμ", που τείνει να γίνει ο επίσημος φορέας προπαγάνδας της ΝΔ στο διαδίκτυο τα έχουμε ξαναπεί. Κάνε ένα τεστ αν θέλεις: Ψάξε να βρεις ποιοί αναδημοσιεύουν τακτικά άρθρα του. Θα βρεις τον Μουρούτη και άλλα στελέχη της ΝΔ (παρέα με μερικούς Χρυσαυγίτες φυσικά, μαζί πάνε αυτοί). Δεν μιλάμε εδώ για κάποιους οπαδούς, (το κάθε κόμμα έχει τους βλαμμένους του), αλλά για στελέχη του κόμματος με ρόλο τόσο στα εσωκομματικά όσο και στην χαρασσόμενη πολιτική. Αυτό είναι το επίπεδο της σημερινής Νέας Δημοκρατίας αλλά και της "ενημέρωσης" που καλλιεργεί. Και έχουν την απαίτηση να τους παίρνεις στα σοβαρά. Να με συμπαθάνε, αλλά "κεντροδεξιός" που να ενημερώνεται από Δεξί-Εξτρέμ, Hellas-Orthodoxy, εκδόσεις Λόγχη, και άλλα τέτοια (έχουν μέχρι και υποψήφιο βουλευτή που γράφει στην Ελεύθερη Ώρα). Ακροδεξιοί είναι όλοι αυτοί και το ότι τέτοιες "πηγές" τείνουν να γίνουν κυρίαρχες για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι απλά άλλη μία ένδειξη για την κατρακύλα του κόμματος αυτού.

Φαγώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ (και οι άλλοι της αντιπολίτευσης) να μπει στο κάδρο των ευθυνών για την τύχη της λίστας Λαγκάρντ και ο Βενιζέλος. Κόντρα στην λαϊκή εντολή! Ναι, κόντρα στην λαϊκή εντολή αφού ο υπερήφανος και σοφός λαός έδωσε 48,2% των ψήφων του στα τρία κόμματα που ήξερε σαφέστατα πως θα συνεργαστούν μεταξύ τους για να σχηματίσουν κυβέρνηση και που καμία διάθεση δεν είχαν να προχωρήσουν σε κάθαρση της πολιτικής σκηνής. Ας πει κάποιος τα πράγματα με το όνομά τους επιτέλους. Και για να σταματήσουμε να τσακωνόμαστε για τέτοια θέματα μία λύση υπάρχει. Με την υπάρχουσα πλειοψηφία να μειωθεί ακόμα η περίοδος παραγραφής, και να γίνει ακόμα δυσκολότερη η δίωξη πολιτικών. Ας καταργηθεί εντελώς στο κάτω κάτω της γραφής. Ας θεσμοθετηθεί απολύτως και τελεσίδικα η ατιμωρησία των πολιτικών. Να γλυτώσουμε τουλάχιστον τα σόου σαν αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες. Έτσι και αλλιώς κανείς δεν πληρώνει στο τέλος, μόνο μερικά πολιτικά πτώματα ταλαιπωρούνται για τα μάτια του κόσμου.

Χαμός χθες με την μαλακία που πέταξε ο Χαϊκάλης πως έχει πάει και σε "οίκο ανοχής". Ο Χαϊκάλης ενώ μιλούσαν για κοπάνες φαίνεται πως νιώθει την ανάγκη να προσθέσει αυτή την άχρηστη πληροφορία στην κουβέντα. Χαρακτηριστικό του σπασικλάκου που προσπαθεί να κάνει τον μάγκα προσθέτοντας στα "ανδραγαθήματα" του και αυτό. Και όπως πάντα, όταν ένα σπασικλάκι, όταν ένας κουραδόμαγκας προσπαθεί να κάνει τον μάγκα καταλήγει να είναι τουλάχιστον γελοίος και να εκτίθεται. Στον αντίποδα είχαμε στην ίδια συζήτηση τον Άδωνι που επέμεινε πως δεν έχει κάνει ποτέ ούτε καν κοπάνα. Όταν είδε όμως πως ακόμα και οι "δικοί" του έχουν άλλη άποψη επί του θέματος έσπευσε να πει πως έχει κάνει και αυτός κοπάνα. Ο ψευταράκος. Λεπτομέρειες θα μου πεις αλλά ενδεικτικές λεπτομέρειες. Κουραδόμαγκες και ψευταρούλιδες, σπασικλάκια και απατεωνίσκοι κάνουν τους καμπόσους ή τους σοβαρούς με την αμέριστη υποστήριξη των ΜΜΕ και την ψήφο του "σοφού" Ελληνικού λαού. Πολιτική συζήτηση επιπέδου χαμαιτυπείου με όλους τους τύπους που θα μπορούσες να βρεις εκεί και στην γωνία ο Έλληνας εξαθλιωμένος, τρομοκρατημένος, αποχαυνωμένος να παρακολουθεί χωρίς να κρίνει, να καταναλώνει καφρίλα χωρίς να αντιδρά. Πτώμα που διάλεξε με την διαθήκη του (τις τελευταίες εκλογές) να αναθέσει την φύλαξή του σε νεκρόφιλους.

Πρόσεξε τώρα πώς γίνονται οι σωστές, οι παστρικές οι δουλειές.

Η κυβέρνηση αυτή αφού εξίσωσε την τιμή πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο (προσωπείο καλύτερα) δίνοντας επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη. Ή τουλάχιστον αυτό είπε. Όμως τα κριτήρια που έβαλε σημαίνουν πως οι περισσότεροι δεν το δικαιούνται, ενώ ακόμα και οι λίγοι που το δικαιούνται, μένουν σε πολυκατοικίες οι οποίες δεν έβαλαν καθόλου πετρέλαιο είτε και να έβαλαν μείωσαν την κατανάλωση όσο περισσότερο μπορούσαν αφού οι υπόλοιποι ένοικοι δεν μπορούν να έχουν κάποια ελάφρυνση. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να υπάρξει πολύ μικρή απορρόφηση στο σχετικό κονδύλι. Αυτό στην τελική δείχνει και την αποτυχία του μέτρου. Άμα όμως είσαι πολιτικάντης της κακιάς ώρας ερμηνεύεις αλλιώς τα πράγματα. Τότε προσπαθείς να πείσεις πως η μικρή απορρόφηση του κονδυλίου οφείλεται στο ότι ο κόσμος "δεν το θέλει". Πως να σχολιάσεις τόση αναισθησία;

Φοβεροί τύποι. Ο Δούκας, πρώην υπουργός της ΝΔ που γλύτωσε την φυλακή για την ιστορία με το Βατοπέδι λόγω παραγραφής βρήκε την λύση στην ανεργία. Να δουλεύουμε δωρεάν! Σαν να μην έφτανε αυτό για να καταλάβουμε γιατί στόκο μιλάμε, μετά από το αναμενόμενο κράξιμο, άλλαξε το αρχικό του κείμενο νομίζοντας πως έτσι θα γλύτωνε. Όμως απλά απέδειξε πως εκτός από στόκος είναι και δειλός, ανίκανος είτε να υπερασπιστεί αυτά που έγραφε είτε να παραδεχτεί το λάθος του. Τέτοιοι μας αξίζουν όμως, ο Δούκας ήταν εκλεγμένος βουλευτής κάποτε και τώρα στέλεχος του κυβερνόντος κόμματος. Να τους χαιρόμαστε. Η πρόταση του Δούκα όμως υπήρξε θέμα σοβαρής συζήτησης από ορισμένους. Οι ίδιοι που ορκίζονται στην ελεύθερη οικονομία, εκείνοι που πιστεύουν πως τίποτα δεν πρέπει να είναι τζάμπα, ούτε καν το νερό, ούτε καν η θέρμανση, εκείνοι που πιστεύουν πως όλα πρέπει να έχουν μία τιμή και να πωλούνται και να αγοράζονται χωρίς περιορισμούς βρίσκουν ελκυστική την πρόταση του Δούκα η εργασία να είναι τζάμπα. Εξηγώντας την ιδέα του ο Δούκας πρότεινε μάλιστα το κράτος να αναλαμβάνει να πληρώνει κάτι σαν επίδομα ανεργίας για αυτούς τους τζάμπα εργάτες την στιγμή που η επιχείρηση που θα τους απασχολεί δεν θα πληρώνει φράγκο. Να το και το μικρό κράτος που λέγαμε, που δεν το θέλουν να μπλέκει με την οικονομία, που θα ήθελαν να το δούνε ακόμα και εκτός νοσοκομείων ή ασφαλιστικών οργανισμών ώστε να δουλέψει η ελεύθερη αγορά, εδώ το θέλουν. Άμα είναι να βάζει πλάτη στον επιχειρηματία παρέχοντάς του σκλάβους καλό είναι το κράτος. Άμα τους μιλήσεις όμως για δωρεάν παιδεία, για υγεία για κοινωνικές δομές, φτου κακά, κακό κράτος, δεν φτάνουν τα λεφτά και είναι αντιπαραγωγικό. Ωραίες θεωρίες, "ευέλικτες"... ** Λίγο μετά την καταπληκτική αυτή πρόταση του Π. Δούκα έσκασε η είδηση πως "ξέχασε" να δηλώσει ένα εκατομμύριο καταθέσεων από τα 2 εκατομμύρια που εμφάνιζε την προηγούμενη χρονιά. Φαντάζομαι τα έβγαλε δουλεύοντας τζάμπα.

Το "αφεντικό" ανεβάζει μία εμετική, ομοφοβική μαλακία και ο υπάλληλος που επέτρεψε επικριτικά σχόλια απολύεται. Τόσο απλά. Δεν μιλάμε για μέσα ενημέρωσης αλλά για επιχειρήσεις που ως σκοπό έχουν την προώθηση κάποιων απόψεων όσο εμετικές και αν είναι χωρίς αντίλογο. Και δεν μιλάμε φυσικά ούτε για δημοσιογράφους αλλά για υπηρέτες αυτού ακριβώς του σκοπού. Ξέρω, είναι δύσκολο να βρεις σοβαρή ενημέρωση τις ημέρες μας, σοβαρά ενημερωτικά μέσα τα ψάχνεις με το μικροσκόπιο, αν υπάρχουν τέτοια. Τουλάχιστον για τα πιο σιχαμερά όμως υπάρχει μια κάποια λύση.

Βρέθηκε κάτοικος του κέντρου να την πει στον ΣΥΡΙΖΑ για την βίλα Αμαλία και οι "δεξιοί" κατουρήθηκαν απάνω τους από την χαρά τους. Μόνο που αυτό το κάτοικος φαίνεται το εννοούν κάπως διαφορετικά όλοι αυτοί μαζί με τα παπαγαλάκια τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που βαπτίζονται ορισμένοι "κάτοικοι". Ούτε φυσικά είναι η τελευταία.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου