Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 21-27/1/2013


Σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα εκκλησία και αριστερά ο Κουράκης πρότεινε τον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και ως μία επιλογή για την μισθοδοσία της εκκλησίας την εθελοντική συμμετοχή των πιστών σε ειδικό φόρο υπέρ της εκκλησίας που θα δίνεται μέσω της φορολογικής τους δήλωσης. "Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν ξανά" έσκουξε η Νέα Δημοκρατία που δεν αφήνει δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ασχολίαστη και χωρίς να την διαστρεβλώσει. Και συνεχίζει ρωτώντας "Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον “ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ”, τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;" Ξέρωγω έπρεπε να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ρωτήσει τις χαοτικές συνιστώσες της κυβέρνησης αυτής. Βλέπεις τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ έχουν τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από αυτό στα προγράμματά τους. Αν μάλιστα δούμε τα κόμματα που έχουν τοποθετηθεί με σαφήνεια υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας κράτους (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΚΚΕ), αυτά συγκέντρωσαν στις τελευταίες εκλογές 49,92%. Η Νέα Δημοκρατία πια είναι σίγουρο πως απευθύνεται σε λοβοτομημένους. Μόνο τέτοιοι μπορεί να πειστούνε από τέτοια επιχειρηματολογία, αλλά προφανώς υπάρχουν τέτοιοι. Αλλά δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των δήθεν προοδευτικών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που ξεχνάνε τα προγράμματά τους και κάνουν γραγάρα τέτοιες εμετικές ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Η πλάκα είναι πως πριν "χτυπήσουν" οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (κατά ΝΔ πάντα) είχαν χτυπήσει οι χαοτικές συνιστώσες της κυβέρνησης αυτής, και μάλιστα διά στόματος του σημαντικότερου υπουργού της, του Γιάννη Στουρνάρα. Πόσο γελοία έχει γίνει πια η σημερινή ΝΔ και οι δήθεν αριστεροί σφουγγοκωλάριοί της; Μέσα σε μία εβδομάδα είδαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χρησιμοποιεί μονταρισμένο από συνεργάτες του βίντεο και λίγες ημέρες μετά να καταδικάζει τα μοντάζ και τώρα την ΝΔ να επιτίθεται σε έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης γιατί είπε κάτι που όχι μόνο γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά το είχε προτείνει πριν λίγο καιρό ο σημερινός υπουργός οικονομίας. Αν είχαν χιούμορ εκεί στην ΝΔ ο Κεδίκογλου θα απέλυε τον εαυτό του για αναπαραγωγή χαλκευμένων βίντεο, ο δε Σαμαράς θα απέλυε τον Στουρνάρα γιατί "ζητά τη φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ’ αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί." Αρμαγεδών...


Από πολιτικούς όλα τα περιμένεις, ειδικά όταν απαιτείται θράσος. Όπως ας πούμε μία βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, του κόμματος που στηρίζει την Νέα Δημοκρατία του γκεμπελισμού, της πλαστογραφίας και της καταστολής να γράφει ""Για να ανθίσει το κακό αρκεί οι καλοί να μην κάνουν τίποτα" - Simon Wiesenthal". Έτσι είναι το θράσος. Απύθμενο.

Έχουν πλάκα τα γαλάζια παιδιά της Συγγρού. Αφού έκαναν τρελό σαματά με ένα μονταρισμένο βίντεο (και όχι απόσπασμα ομιλίας) εξεγείρονται για "την παραχάραξη δηλώσεων από τους επικίνδυνους λασπολόγους", καλούν την ΕΣΗΕΑ και τα κόμματα να την καταδικάσουν και υπενθυμίζουν στα ΜΜΕ την "αυτονόητη υποχρέωση προβολής από το ΜΜΕ, ολόκληρων και όχι των μονταρισμένων αναφορών." Ξεπερνάει κάθε δυνατότητα σχολιασμού αυτή η Νέα Δημοκρατία, να την χαίρεσαι νοικοκύρη μου...

Μετά τον σάλο που ξέσπασε με τις προ διετίας δηλώσεις του Σαμαρά στις οποίες περίπου δικαιολογούσε την αυτοδικία και την ανομία η ΝΔ εξέδωσε οργισμένη (όπως συνήθως) ανακοίνωση. Σε αυτή επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ (ως συνήθως) αλλά δυστυχώς κάτι σημαντικό λείπει. Η Νέα Δημοκρατία για άλλη μία φορά αποφεύγει να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά την αυτοδικία...

Στην αντεπίθεση πέρασε o ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ανομίας που έχει κάνει σημαία της η Νέα Δημοκρατία με βάση τις σχετικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά προ διετίας. Περίπου δηλαδή, γιατί έβγαλε μία ανακοίνωση ό,τι να 'ναι.

"Δεν είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση". Όχι εγώ, ο υπουργός δικαιοσύνης της κυβέρνησης που διέταξε πολιτική επιστράτευση.

Οι "πρώην" ΠΑΣΟΚοι, από τον Λοβέρδο μέχρι την Κατσέλη (και ότι άλλο υπάρχει σε αυτό το "οικοσύστημα"), τσακώνονται πια μεταξύ τους για το ποιός ήταν πιο αντιμνημονιακός όσο ήταν στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Αν αυτό είναι το επιχείρημά τους για να προσελκύσουν ψηφοφόρους δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στον κόπο. Και φυσικά ο πατριωτισμός τους και η ανιδιοτελής τους διάθεση για να προσφέρουν στην χώρα και τους πολίτες είναι η πρώτη και κύρια προτεραιότητά τους, ένα μόνο μπορεί να είναι το συμπέρασμα.
Πως όλοι αυτοί, πρέπει να πάψουν να πολιτεύονται και να ορκιστούν ισόβια πίστη στην Σοφία Σακοράφα!
Βλέπεις, αν όπως προσπαθούν να μας πείσουν κριτήριο είναι το ποιός αντέδρασε πρώτος και πόσο δυναμικά απέναντι στο μνημόνιο και την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, χαλαρά τους βάζει τα γυαλιά η Σακοράφα.
Στο δε κριτήριο της ανιδιοτέλειας, πάλι η Σακοράφα που υπέστη την διαγραφή της από ένα ισχυρότατο κόμμα εξουσίας και την παραμονή της στο περιθώριο της πολιτικής για αρκετό καιρό για να μην προδώσει τα πιστεύω της πάλι υπερτερεί σαφώς απέναντι σε εκείνους που παρέμειναν σε υπουργικές θέσεις τάχα μου διαφωνώντας.
Ένας τρόπος μένει να διαφυλάξουν έστω και αυτή την κουτσουρεμένη τους αξιοπρέπεια και υστεροφημία όλοι αυτοί.
Να ορκιστούν αιώνια πίστη και στήριξη στην Σοφία Σακοράφα και για παράδειγμα να πάνε να εργαστούνε στον εκλογικό μηχανισμό της κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εξασφαλίσουν την επανεκλογή της στις επόμενες εκλογές και όσες έρθουν μετά.
Γραμματείς της Σοφίας Σακοράφας, αυτό τους πρέπει, όχι να επιδιώκουν να γίνουν ηγέτες νέων κομματιδίων.
Αν η Σοφία Σακοράφα τους δεχτεί φυσικά...

Είχα ξαναγράψει για την φοβερή κυβερνητική αριθμητική. Παίρνεις έναν αυθαίρετο αριθμό, πχ 1.000.000 δημόσιους υπαλλήλους (που ήταν τελικά 768.009), βγάζεις έναν άλλον επίσης αυθαίρετο αριθμό πχ 640.000 δημόσιους υπαλλήλους που υποτίθεται πως έχεις σήμερα, και αν δεν βγαίνουν τα νούμερα αφαιρείς άλλο ένα επίσης αυθαίρετο νούμερο, πχ πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα φύγουν άλλες 40.000 ΔΥ και βγάζεις το θριαμβευτικό αποτέλεσμα πως έφυγαν 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Το μόνο που θα μπορούσε να χαλάσει μία τέτοιου είδους αριθμητική είναι ένας δημοσιογράφος με στοιχειώδη λογική και ανεξαρτησία. Ευτυχώς, για την κυβέρνηση, τέτοιοι δημοσιογράφοι σπανίζουν σήμερα σε αντίθεση με τους παπαγάλους.

Τελικά σε αυτή τη χώρα οι μόνοι που μπορούν να απεργήσουν με την άδεια της κοινωνίας είναι οι άνεργοι. Όμως ακόμη και τότε είμαι βέβαιος ότι θα βγει ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον Αργύρη Ντινόπουλο και θα απαιτήσουν να παρακρατηθεί από το επίδομα ανεργίας το ποσό που αντιστοιχούσε στις ημέρες απεργίας των ανέργων. Εξαιρετικός "kartesios"

Ο γκεμπελισμός δεν είναι συγκυριακή στάση, είναι νοοτροπία. Και πάντα ο γκεμπελίσκος αρνείται πως είναι τέτοιος, αλλά με τον τρόπο που το κάνει απλά το επιβεβαιώνει. Είναι στην φύση του. Όπως ο Κεδίκογλου για παράδειγμα.

Είναι μερικές ατάκες που απλά δεν περιγράφονται, ούτε σχολιάζονται. Πρέπει να τις δεις για να καταλάβεις. Άλλη μία θεϊκή ατάκα από τον veolpky, κατά κόσμο Κυριάκο Βελόπουλο!

Δεν υπάρχει πάτος! Πριν λίγο καιρό η Ζαρούλια της ΧΑ έγινε μέλος της επιτροπής ισότητας του ευρωπαϊκού συμβουλίου με την συνδρομή της Ντόρας Μπακογιάννη. Λίγο καιρό μετά, αρκετά μέλη του συμβουλίου αντέδρασαν, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού δεν μπόρεσαν να ακυρώσουν αυτή την απόφαση αλλά η ανακοίνωση που το συμβούλιο τελικά έβγαλε ήταν ένα, αν και όχι ηχηρό, χαστούκι. Και σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη θριαμβολογεί για το έργο του συμβουλίου στο θέμα της "λαθρομετανάστευσης". Δεν υπάρχει πάτος στην αναξιοπρέπεια των πολιτικών πια.

Ποινική δίωξη άσκησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ για την λογιστική διόγκωση του ελλείμματος στα τέλη του 2009. Την υπόθεση οι εισαγγελείς την είχαν στείλει και στην βουλή για τον έλεγχο των Γ Παπανδρέου και Γ Παπακωνσταντίνου αλλά τότε η βουλή αρνήθηκε να άρει τις ασυλίες τους ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες τους. Και τώρα ο Γ Παπανδρέου θυμήθηκε να πει πως η προσπάθεια της ΕΛΣΤΑΤ να συμμορφωθεί με τους κανόνες "μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο". Μπα; Και ποιός άφησε στο απυρόβλητο εκείνους που δημιούργησαν το δημοσιολογικό πρόβλημα (την κυβέρνηση Καρμανλή δηλαδή, ας αφήσουμε τις σπόντες); Ποιός μπορούσε και όφειλε να σχηματίσει κάποιου είδους επιτροπή που θα έβγαζε ένα πόρισμα πως φτάσαμε ως εδώ; Και, κυρίως, γιατί δεν το έκανε;

Η χθεσινή κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη-Σταύρου Λυγερού στον Alpha μου θύμισε μία άλλη κόντρα που είχαν στο τουίτερ πριν λίγο καιρό. Δες την εδώ, έχει πλάκα πως "στρίβει" ο Άδωνις όταν τον αδειάζει ο Μουρούτης.

"Ένα ποστ δύο διαπιστώσεις: (1) Οι ΔΑΠίτες είναι παντελώς ηλίθιοι (2) ο ψηφοφόρος της ΝΔ δεν γνωρίζει ανάγνωση" λέει ο galaxyarchis. Όχι, διάβασέ το και πες μου αν έχει άδικο.

Για ποιά δικαιοσύνη να μιλάς στην χώρα που 8 χρόνια μετά ακόμα δεν μπορεί να κλείσει μία γελοία υπόθεση όπως την μήνυση του γραφικού Λιακόπουλου στον blogger Τσιπρόπουλο; Όπως θα έλεγαν στο χωριό μου, αυτοί δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαιδάρων άχυρο...

Την διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους έχουν καταντήσει να πανηγυρίζουν και να την χαρακτηρίζουν "κεφάλι".

Πάνω που ο Παπαδημούλης είπε την επική μαλακία πως ο Δένδιας ήταν στην ΕΝΕΚ και είπα ευκαιρία να τα ακούσει και ένας ΣΥΡΙΖΑίος, έρχεται ο Κεδίκογλου με το παραποιημένο βίντεο του Διαμαντόπουλου να το τερματίσει. Επική η μαλακία του Παπαδημούλη όχι επί της ουσίας, το ποιόν του Δένδια είναι γνωστό, αλλά γιατί δεν μπορείς να πετάς τέτοια χωρίς στοιχεία. O Δένδιας είναι "Δένδιας". Ας τον εκθέσουν για αυτό που είναι, όχι να γίνονται "Δένδιες" και οι ίδιοι. Πάνω όμως που λες πως βρήκες την μαλακία της ημέρας, ζηλεύει την προβολή φαίνεται η Νέα Δημοκρατία και ανεβάζει την πολιτική αντιπαράθεση σε άλλο επίπεδο, επίπεδο που θα ζήλευε ο Γκέμπελς. "Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καλεί να πάρουν τα όπλα οι σύντροφοί του" έχει τίτλο η "ομάδα αλήθειας" (και μόνο που υπάρχει τέτοιο πράγμα με ξεπερνάει) της Νέας Δημοκρατίας και έχει ένα βίντεο με κομμένα αποσπάσματα από ομιλία του Διαμαντόπουλου του σε μία απίστευτη προσπάθεια να ενοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για το Mall. Ένα μονταρισμένο βίντεο για το οποίο ο Γκέμπελς θα ήταν υπερήφανος. Το βλέπω ξανά και ξανά και δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω την κατρακύλα της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας με την αμέριστη υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Και η κατρακύλα, δυστυχώς, δεν είναι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μόνο, είναι της Ελληνικής δημοκρατίας, του Ελληνικού κράτους. Όταν βλέπεις τέτοιου είδους προπαγάνδα να την παπαγαλίζει το γραφείο τύπου του υπουργείου προστασίας του πολίτη λες δεν πάει πιο κάτω. Όταν όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φτάνει σε σημείο να μιλήσει για "φιλοτρομοκράτη" βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που "προκαλεί τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα" και φτάνει στο σημείο να καλέσει την δικαιοσύνη να παρέμβει, καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει πάτος πια. Ένα γραφείο τύπου υπουργείου και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θεσμικά όργανα της πολιτείας! Ανακοινώσεις που βρίσκονται αναρτημένες σε site της Ελληνικής κυβέρνησης, όχι σε κανένα περίεργο ακροδεξιό μπλογκ! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να καλεί την δικαιοσύνη, να κάνει τι; Να συλλάβει βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βάση ένα παραποιημένο βίντεο; Έχουν τρελαθεί; Καθόλου! Αυτή είναι η πραγματική νοοτροπία της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας! Την αποκαλύπτουν βήμα βήμα καιρό τώρα. Δεν έγιναν τώρα γκεμπελίσκοι, πάντα ήταν τέτοιοι. Απλά συνεχώς και σταθερά αποθρασύνονται όσο βλέπουν πως ό,τι και αν πούνε, ό,τι και αν κάνουνε, έχουν την στήριξη των γιαλαντζή προοδευτικών της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και των παπαγάλων τους στα ΜΜΕ. Αν μπορούσαν θα προχωρούσαν από την ρητορική στην πράξη των πολιτικών διώξεων. Ή μήπως το ορθότερο είναι ΌΤΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ;

Γύρισε ο πρίγκιπας Χάρι από το Αφγανιστάν και κοκορεύεται πως σκότωσε ανθρώπους. Ο χομπίστας δολοφόνος όπως έγραφα πριν λίγο καιρό. Άμα δεν είχε ξεβρακωθεί τότε σε ένα πάρτι στο Λας Βέγκας θα την έβγαζε και με καμία αλεπού ή καμία μπεκάτσα.

Ο Διαμαντόπουλος στοχοποίησε το mall λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και κάλεσε την δικαιοσύνη να παρέμβει. Δηλαδή, τι; Να συλλάβει έναν εκλεγμένο βουλευτή επειδή είπε τα αυτονόητα; Έλα όμως που δεν ήταν ο πρώτος που στοχοποίησε το mall! Άσε που με το σκεπτικό Κεδίκογλου και των γαλάζιων παιδιών της "ομάδας αλήθειας" της Νέας Δημοκρατίας ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς μπορείς να πεις πως προτρέπει σε ανυπακοή. Αν ο Σίμος Κεδίκογλου όλα αυτά τα έλεγε ξερωγώ στην Κορομηλά θα έβγαζε πολύ γέλιο. Δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και αυτή η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου και ο πρόεδρός του πρωθυπουργός της Ελλάδας με την συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Κατάντια.

"Εντάξει με το φαγητό, συνηθίσαμε», λέει η 10χρονη κόρη της. «Εμένα αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι το σκοτάδι. Φοβάμαι πολύ το σκοτάδι και δεν μπορώ να πηγαίνω μόνη μου από δωμάτιο σε δωμάτιο. Και ντρέπομαι που όλα τα παιδιά στο σχολείο έχουν τηλεόραση και υπολογιστή κι εγώ δεν έχω και λέω ψέματα ότι έχω" (παιδί 10 ετών).

Αυτή η Νέα Δημοκρατία πάει απ το αστείο στο γελοίο. Σήμερα έμαθα πως η Βούλτεψη είναι κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ. Χρειάζεται σχόλιο; Απλά θα πω πως ολοκληρώνεται η εικόνα που αποφάσισε ο Σαμαράς να προβάλλει η ΝΔ. Βούλτεψη, Γιακουμάτος, Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης, Ντινόπουλος και Κρανιδιώτης...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τρολάρει διαρκώς, τόσο που του έχει γίνει δεύτερη φύση. Δεν εξηγείται αλλιώς. Στις 21/1/2012 ο Ι Πανούσης της ΔΗΜ.ΑΡ. έκανε ερώτηση στην βουλή σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων στο πεδίο της ραδιοτηλεόρασης. Σε αυτή την ερώτηση ο κ Πανούσης ζητάει την αυστηροποίηση της εφαρμογής του νομικού πλαισίου για την προστασία των ανηλίκων από "ενδεχόμενη έκθεσή τους σε βλαπτικά ερεθίσματα προερχόμενα από το πεδίο της ραδιοτηλεόρασης". Την αμέσως επόμενη στον τηλεοπτικό σταθμό 0-6 που απευθύνεται σε παιδιά εμφανίστηκε... ο Άδωνις Γεωργιάδης με την γνωστή του εκπομπή. Πως το είπε ο Πανούσης; Έκθεση σε βλαπτικά ερεθίσματα προερχόμενα από το πεδίο της τηλεόρασης. Φοβερή τρολιά!

"διατηρώ και την ελπίδα ότι κάποτε θα μάθετε να δένετε και τα κορδόνια των παπουτσιών σας, για να μην τα πατάτε" λέει ο "galaxiarchis" και είναι απολαυστικός!

Είχα ξαναπεί πόσο γελοίο ήταν το γεγονός πως η Ελλάδα έστειλε την Ζαρούλια ως μέλος της Επιτροπής Ισότητας και Κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE). Λίγο καιρό μετά έμαθα πως για την επιλογή αυτή υπεύθυνη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ποτέ δεν θεώρησε σωστό να εξηγήσει αυτή της την επιλογή. Ευτυχώς που υπάρχουν όμως και μερικοί σοβαροί άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή ένωση και υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις. Άμα ήταν να περιμένουμε από τους δικούς μας...

Αφίσα Ναζί:"σύντροφε,60000 μάρκα το χρόνο στοιχίζει σε δικό σου χρήμα αυτός ο μόνιμα ανάπηρος".Βρείτε διαφορές με"Θέμα" @risinggalaxy

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν υπάρχει τέρμα, δεν υπάρχει όριο. Πάνω που λες τα έχω δει όλα, σου δείχνουν ένα βίντεο όπου υποστηρίζει πως η αστυνομία μπορεί (και εμμέσως ότι πρέπει κι όλας) να σκοτώνει και αθώους πολίτες. Απλά δεν έχω λόγια.

Δεν ασχολούμαι με το facebook οπότε δεν είχα δει την απάντηση της Αλ Σαλέχ στην ναζιστικού τύπου επίθεσή μου κατά της Αλ Σαλέχ. Την είδα στο iefimerida. Την στεναχώρησε λέει γιατί της θύμισα τις άσχημες στιγμές που είχε περάσει τότε. Και επιτίθεται σε εκείνον τον ναζί, δηλαδή εμένα, που τόλμησε να της θυμίσει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης τότε έκανε ερώτηση στην βουλή για το θέμα. Ο ίδιος Άδωνις που αργότερα έκανε μία πολύ χαρακτηριστική των ιδεών που πρεσβεύει ερώτηση. Τόλμησε ο ναζί να της θυμίσει κακές στιγμές. Κανένα πρόβλημα να κατηγορήσει τον απαίσιο αυτόν τύπο, εμένα λέμε, ως ναζί. Για τον Γεωργιάδη όμως κουβέντα. Καμία κριτική, ούτε λέξη. Ο ναζί είναι εκείνος που της θύμισε την δύσκολη περίοδο της ζωής της, όχι εκείνος που της την προκάλεσε. Ζητώ συγνώμη, το παίρνω πίσω. Δεν ξαναμιλώ στην Αφροδίτη Αλ Σαλέχ για κάτι σαν την εκπομπή "οι φυλές της Αθήνας" που τόσο την πλήγωσε προσωπικά. Ας το αντικαταστήσει με ένα, οποιοδήποτε θέλει από όλα αυτά. Γιατί η ερώτηση παραμένει, πως νιώθει που συνεργάζεται με τέτοιου είδους πολιτικούς; Και ας αφήσει τα μελοδραματικά πως εμείς οι φασίστες θέλουμε να εξαφανίσουμε τους δημοκράτες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που τους εξαφανίζει είναι η απροθυμία τους να κάνουν οποιουδήποτε είδους κριτική στην ακροδεξιά διολίσθηση του κυβερνητικού τους εταίρου. Αυτό που τους κάνει να κλαίνε (όσους εξ αυτών έχουν συνείδηση) είναι πως αυτολογοκρίνονται όταν πρέπει να ασκήσουν κριτική σε "φίλους". Και κατηγορούν για φασισμό αυτόν που έκανε την δύσκολη ερώτηση. Αυτό τους τρώει, όχι η ερώτηση. **Φαίνεται οι ερωτήσεις δεν ενοχλούν μόνο τις Αλ Σαλέχ αυτής της χώρας αλλά και τα μέσα ενημέρωσης. Εκτός και αν το iefimerida θεώρησε το σχόλιό μου συκοφαντικό ή υβριστικό. Άλλωστε όπως λένε "Tο iefimerida.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε." Για το σβησμένο σχόλιο απάντησαν περί "συστήματος" που δεν επιτρέπει links. Θα το δεχόμουνα αν δεν είχε "ξεφύγει" σχόλιο με link όπως αυτό, το οποίο σβήστηκε μετά την δημοσίευσή του, όχι όμως πριν προλάβει να το δει ένας τουλάχιστον. Τα "συστήματα" ή κόβουν ή αφήνουν ένα σχόλιο, δεν το αφήνουν αρχικά να δημοσιευτεί για να το σβήσουν αργότερα. Περίεργο σύστημα έχουν. Ας είναι, ελπίζω το τελευταίο σχόλιο να μην ενοχλήσει το "σύστημα".

Καταδίκασε ρε την βία! Καταδίκασε εσύ ρε πρώτος! Καταδίκασε εσύ ρε περισσότερο! Και για να μην μπερδευόμαστε, ενέργειες σαν την βόμβα στο Mall, από όπου και να τις δεις είναι απαράδεκτες. Όπως έχω ξαναπεί, βρες μου ποιός την έκανε να τον βαράμε μαζί. Μέχρι τότε, για εύκολα συμπεράσματα και κραυγές στον Άδωνι και συνεργάτες, όχι εδώ.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου