Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ομιλούντα (την αρχαιοελληνική) αυγά

Οι πολιτικοί και τα κόμματα παλιότερα κινητοποιούσανε μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες κλακαδόρους για να τους βοηθάνε να φαίνονται οι εκδηλώσεις τους επιτυχημένες.

Άνθρωποι που θα κουβαλούσαν τα σύμβολα του κόμματος και του πολιτικού και θα χειροκροτούσανε σε κάθε φράση του ώστε να παρακινούν και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να κάνουν το ίδιο.

Κάποιοι από αυτούς θα ήταν εθελοντές, κάποιοι επί πληρωμή, πάντως ήταν εκεί για να επευφημήσουν τον ηγέτη και να δείξουν πόσο δημοφιλής είναι.
Και φυσικά μετά θα μιλούσανε για το μέγα πλήθος και πάθος της συγκέντρωσής τους.

Ακόμα και στην σημερινή εποχή που υποτίθεται έχουν αλλάξει τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως επιστράτευσε μερικούς Πακιστανούς σε τέτοιο ρόλο στην τελευταία «μεγάλη» του προεκλογική συγκέντρωση στο σύνταγμα.

Τελευταία, όλο και περισσότερο οι πολιτικοί μας ανακαλύπτουν τα social media ως έναν χώρο όπου μπορούν πολύ πιο φθηνά και άμεσα να προβάλλονται και να εκθέτουν τις απόψεις τους.

Το μέσο μπορεί να είναι νέο, όμως κάποιοι φαίνεται πως δεν μπορούν να αποχωριστούν τις παλιές μεθόδους.
Έτσι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από εδώ οι κλακαδόροι.

Τέτοια είναι τα γνωστά αυγά στο twitter για τα οποία έχω γράψει παλιότερα, εικονικοί κλακαδόροι που δημιουργούνται μαζικά από κάποιους social media managers (τρομάρα τους) με προφανή σκοπό να φανεί ο πολιτικός δημοφιλής και φυσικά με το αζημίωτο.

Τα αυγά όμως δεν αρκούν, η μαζική τους παρουσία σε έναν λογαριασμό πολιτικού μπορεί μόνο να δείξει πως είναι δημοφιλής, αλλά δεν μπορεί να τον βοηθήσει να προβάλλει τις απόψεις του στον κόσμο, αφού οι εικονικοί αυτοί λογαριασμοί δεν μπορούν να μπαίνουν σε συζητήσεις και να υπερθεματίζουν τις απόψεις του λαοπρόβλητου ή να αντιδρούν στα αρνητικά σχόλια από τους επικριτές του.

Εκεί χρειάζεσαι άλλου τύπου κλακαδόρους, αληθινούς ανθρώπους πίσω από έναν ή περισσότερους  λογαριασμούς για να κάνουν αυτή την δουλειά εθελοντικά ή και με το αζημίωτο.

Έτσι όταν κάποιος πει κάτι αρνητικό για τον λαοπρόβλητο πολιτευτή θα υπάρχει κάποιος που θα απαντήσει άμεσα, ενώ όταν ο ίδιος ο λαοπρόβλητος πει κάτι θα βρεθεί κάποιος να υπερθεματίσει.

Πάρε για παράδειγμα τον Τάσο τον τσολιά.

Ο Τάσος ακολουθεί στο twitter τον Άδωνι.

Κάθε φορά που κάποιος θα πει κάτι θετικό ή αρνητικό για τον λαοπρόβλητο Άδωνι, ο Τάσος θα σπεύσει να απαντήσει άμεσα, πλέκοντας το εγκώμιό του ή και κατακεραυνώνοντας εκείνους που προσπαθούν να τον σπιλώσουν.

Τελευταία και επειδή μου την έχει δώσει το ότι η Νέα Δημοκρατία ενώ πήρε λιγότερες ψήφους εξέλεξε περισσότερους βουλευτές από ότι το 2009 λόγω του εκλογικού νόμου έχω αρχίσει να ρωτάω τους βουλευτές της που είναι στο twitter: Εσείς είστε κανονικός βουλευτής ή δωράκι (μπόνους) του Παυλόπουλου;

Την πρώτη φορά που έθεσα το ερώτημα αυτό στον Άδωνι η απάντηση ήρθε σε λίγα λεπτά από τον Τάσο, πως ο Άδωνις είναι κανονικός, αφού βγήκε 6ος .(δεν σκέφτηκα τότε να κρατήσω screenshot και το tweet έχει σβηστεί μάλλον)

Την επόμενη ξαναέκανα την ίδια ερώτηση και ο Τάσος ξανά, πολύ γρήγορα έδωσε την ίδια απάντηση.

Αυτό μου έκανε εντύπωση και μου δημιούργησε κάποιες εύλογες, νομίζω, απορίες.

Πως μπορεί τόσο άμεσα ο Τάσος να έχει δει τι έχω γράψει αφού ακολουθεί μόνο τον Άδωνι και επομένως στην χρονογραμμή του βλέπει μόνο όσα γράφει αυτός;

Για να είναι σε ετοιμότητα και να απαντάει τόσο άμεσα σε όποιον αναφέρουν το nickname του Άδωνι (ή και οποιουδήποτε), από χρήστες που δεν ακολουθεί ένας τρόπος υπάρχει.

Να ψάχνει συνεχώς μέσω του search το nickname.
Εκτός και αν... έχει ανοικτό κάποιο client σαν το twitdeck ας πούμε με πρόσβαση και στα δύο account, τόσο του τσολιά, όσο και του Άδωνι...*(διόρθωση) ή παρακολουθώντας εντατικά τα mentions δηλαδή τις αναφορές στο @adonisgeorgiadi
Αυτό όμως θα σήμαινε πως ο ίδιος διαχειριστής έχει τα password και διαχειρίζεται και τους δύο αυτούς λογαριασμούς!

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στην χρονογραμμή του Τάσου βλέπεις πως όλα, μα όλα τα tweets του αναφέρουν αυτό το nick και είναι απαντήσεις σε σχόλια διαφόρων χρηστών που απευθύνονται στον Άδωνι.

Μιλάμε για 100% replies και από τα δύο accounts του ( @Vsarrg και τον @V_sarrg)!
Αυτό σημαίνει πως ο Τάσος στο twitter δεν έχει ασχοληθεί με τίποτα άλλο από το να απαντάει σε σχόλια για τον Άδωνι.


Το θέμα είχαν αρχίσει να σχολιάζουν και άλλοι χρήστες του twitter.

Έτσι για επιβεβαίωση λοιπόν έγραψα αρχικά «Για να δούμε, θα τσιμπήσει;» και μετά από λίγο έγραψα: «Τελικά ο @AdonisGeorgiadi είναι κανονικός είπαμε ή δωράκι;»

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα και να σου ο Τάσος να μου απαντάει για τρίτη φορά και νομίζω καρφώθηκε πια, η αποστολή του ήταν πλέον ξεκάθαρη.



Είχε όμως ήδη καρφωθεί νωρίτερα, όταν απάντησε σε άλλον χρήστη του twitter σαν να ήταν ο ίδιος διαχειριστής του προσωπικού λογαριασμού του Άδωνι.



Με λίγο ψάξιμο είδα μάλιστα πως με το ίδιο όνομα χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς λογαριασμούς, τον @Vsarrg και τον @V_sarrg, μάλιστα μερικές φορές απαντάει στην ίδια συζήτηση μία από τον έναν, μία από τον άλλο.
Προφανώς έχει μπερδευτεί από την πολλή δουλειά, αφού προσπαθούσε ταυτόχρονα να πείσει πως δεν έχει άλλο προφίλ.

Είναι πιθανό βέβαια να διαχειρίζεται και άλλους λογαριασμούς πέρα από αυτούς τους δύο.

Το να έχεις περισσότερους από έναν λογαριασμό με το ίδιο όνομα δεν βοηθάει ιδιαίτερα να κρυφτείς, θα μπορούσε να έχει (και πιστεύω πως έχει) με άλλο όνομα.
Προς τι λοιπόν το διπλό (ή είναι τριπλό-τετραπλό-...;) account με το ίδιο όνομα;

Το twitter έχει όριο στο πόσα δεδομένα στέλνει κάθε φορά σε κάποιον χρήστη, που σημαίνει πως αν χρησιμοποιείς συνέχεια το search πολύ σύντομα το twitter σε μπλοκάρει και δεν μπορείς να συμμετέχεις σε συζητήσεις ή να ψάξεις περισσότερο, εκτός και αν έχεις κάποιον ή κάποιους άλλους λογαριασμούς.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Τάσος κάνει αρκετή δουλειά.

Μπαίνει στο twitter με ένα από τα δύο accounts του *(διόθρωση, τουλάχιστον 3) και ψάχνει συνέχεια το "AdonisGeorgiadi".

Όταν βρει κάποιο αρνητικό σχόλιο για τον Άδωνι απαντάει άμεσα.

Και επειδή όταν κάνεις πολλές φορές αυτή τη δουλειά σε λίγη ώρα το twitter σε μπλοκάρει, αλλάζει account και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι το επόμενο μπλοκάρισμα του twitter, που μάλλον δεν αργεί και πολύ οπότε αλλάζει και πάλι account και η διαδικασία συνεχίζεται.

Τον λογαριασμό @Vsarrg τον έχει φτιάξει στις 5/4/2012 αλλά φαίνεται να ήταν ανενεργός πριν να φτιάξει και τον @V_sarrg μόλις στις 11 Μαΐου.

Έχει προλάβει όμως να στείλει τις τελευταίες 2 ημέρες σχεδόν 700(!!!) tweets από τον 1ο και 169 από τον 2ο., δηλαδή περισσότερα από 800 tweets σε δύο μέρες!!!
Είχε φτάσει σε κάποια φάση δηλαδή να γράφει πάνω από 75 tweets την ώρα μόνο από τον ένα λογαριασμό!
Αν προσθέσουμε και τους δύο λογαριασμούς παίζει να έφτανε τα 100 tweets την ώρα!



Βάλε και την ώρα που χρειάζεται για να βρεις ποιοί αναφέρουν τον Άδωνι σε tweets και καταλαβαίνεις...

Μιλάμε για δουλειά, όχι αστεία…

Πραγματικά, αν τόση δουλειά την έβγαλε ένας άνθρωπος, τον παραδέχομαι.

Αν μάλιστα την έκανε και τζάμπα… τι να πω, τέτοιο ταλέντο κρίμα να χαρίζεται έτσι δωρεάν….

Θα μπορούσε μαθαίνω να παίρνει και 3.000 το μήνα για τις υπηρεσίες αυτές!

Όσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, εγώ μπορώ μόνο να γράψω το τι παρατήρησα.

Τώρα το αν ο Άδωνις ξέρει τι κάνει ο Τάσος, αν τον έχει βάλει αυτός να το κάνει, και αν γι αυτό έχει βάλει το χέρι στην τσέπη ή όχι μόνο εικασίες θα μπορούσα να κάνω και δεν θέλω.

Καλό θα ήταν αυτό να μας το πει ο ίδιος ο Άδωνις, μια και φαίνεται το φοβερό αυτό ταλέντο στην συγκραφή tweets τον ακολουθεί από την εποχή που ήταν στο ΛΑΟΣ.(*το λινκ ήταν στο φόρουμ του Άδωνι το οποίο -τυχαία χωρίς αμφιβολία- σβήστηκε)
Κάτι μου λέει πως γνωρίζονται...

Οι κλακαδόροι είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούσαν  οι πολιτικοί στο παρελθόν κυρίως αλλά φαίνεται πως ζει και βασιλεύει και σήμερα τόσο στον πραγματικό κόσμο της πλατείας συντάγματος όσο και στον εικονικό του twitter.

Δεν έχει όμως πάντα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όπως φάνηκε από την "μεγαλειώδη" συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία συντάγματος.

Περισσότερος κόσμος μιλούσε τότε για το φιάσκο με τους Πακιστανούς, παρά για την ομιλία του Βενιζέλου.

Κάτι παρόμοιο έχει γίνει με τα αυγά του Καμμένου, αφού πολλά blogs έχουν αναδημοσιεύσει την σχετική ανάρτηση.

Αν ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτιαχνε μία επίσημη ομάδα παρακολούθησης social media για την παρακολούθηση των αντιδράσεων των πολιτών και παρεμβάσεις ώστε ας πούμε να περνάει το μήνυμά του στον κόσμο, θα έπρεπε ίσως να του πούμε και μπράβο.
Η χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων όμως δεν μπορεί παρά να είναι καταδικαστέα.

Τελικά τέτοιες πρακτικές συχνά γίνονται μπούμερανγκ για αυτούς που τις χρησιμοποιούν.

Λες να γίνει το ίδιο και με τα ομιλούντα αυγά του Άδωνι;

Ενημέρωση, 13/5/2012 22:30: Έχουν περάσει αρκετές ώρες από όταν έγραψα αυτό το κείμενο και το κοινοποίησα στο twitter του Άδωνι και του Τάσου (του τσολιά, τι εννοείς ποιού Τάσου;).
Παρά το ότι το έχω γράψει τρεις φορές και παρά του ότι πολλοί άλλοι το αναπαρήγαγαν στο twitter, καμία απάντηση δεν έχει έρθει ούτε από τον Τάσο ούτε από τον Άδωνι.
Εν τω μεταξύ, τα περίπου 733 tweets του Τάσου έχουν γίνει σχεδόν 1000 (977 αυτή τι στιγμή) και προφανώς η φάμπρικα υποστήριξης του Άδωνι συνεχίζει κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα, εκτός του ότι είτε λόγω αναφορών, είτε αυτόματα ο λογαριασμός  @V_sarrg διαγράφηκε.
Business as usual που λένε...
Όμως ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο Τάσος προλάβαινε να απαντήσει σε κάθε σχόλιό μου σχετικό με τον Άδωνι και μάλιστα πολύ γρήγορα, ένα δωδεκάωρο και μετά την κοινοποίηση αυτής της ανάρτησης δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε ένα σχετικό σχόλιο, παρά τα 250+ που έχει γράψει σήμερα μόνο...
Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη επιβεβαίωση για όσα γράφω εδώ...

Ενημέρωση 14/5/2012: Ο Τάσος ο τσολιάς απάντησε από το νέο του account σε σεχτικό άρθρο σε άλλο blog και δικό μου σχόλιο πως είναι ένας απλός πολίτης, πρώην επιχειρηματίας που "λόγω της αγάπης μου με την Πατρίδα άρχισα να ασχολούμαι με το ιντερνέτ και τα πατριωτικά και έτσι έγινα φαν του Άδωνι Γεωργιαδη και έγινα ενεργό μέλος του τηλεοπτικού καλέσματος του σε σε αγώνας κατά της παράνοιας για να σώσουμε την πατρίδα" .
Με άλλα λόγια παραδέχεται πως είναι κλακαδόρος του Άδωνι ενώ δεν ξεκαθαρίζει αν πληρώνεται γι αυτό ή το κάνει εθελοντικά.
Από τον ίδιο τον Άδωνι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Ενημέρωση 15/5/2012: Το βασικό account του Τάσου @Vsarrg μετά την ανάρτηση αυτή φαίνεται να έχει μείνει κολλημένο στα 977 tweets, όσα δηλαδή είχε πριν δύο ημέρες.
Ενώ Παρασκευή και Σάββατο πυροβολούσε μέχρι και 100 φορές την ώρα, δύο ημέρες τώρα είναι μουγκό. Παράλληλα το δευτερεύον @V_sarrg είναι "απενεργοποιημένο".
Είχε φτιάξει εν τω μεταξύ και ένα τρίτο, το @sarrgv που φαίνεται πως ουσιαστικά χρησιμοποίησε μόνο για να "απαντήσει" σε εμένα, αφού λίγο μετά από την κουβέντα μας και αυτό είναι απενεργοποιημένο.
Δεν έχω σταματήσει να προκαλώ τον Άδωνι από όταν ανέβηκε αυτή η ανάρτηση να απαντήσει, πρέπει να του έχω ζητήσει να απαντήσει σε αυτή την ανάρτηση πάνω από 10 φορές αλλά μέχρι τώρα ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Δεν νομίζω όμως πως ο Άδωνις και άλλοι σαν αυτόν σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές, είναι στην φύση τους.
Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν.
Κάτι μου λέει πως κάποιος "Τάσος" είναι ακόμα εκεί έξω, ίσως λίγο πιο προσεκτικός, με άλλο όνομα, με άλλο account, έτοιμος να υπερασπιστεί τον Άδωνι και τον κάθε Άδωνι απέναντι σε κάθε κριτική.
Το νου σας, εκλογές έρχονται, οι κλακαδόροι έχουν πάρει θέσεις.
Το μέσο, αν θέλουμε να παραμείνει ένας χώρος "καθαρός" χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας.

Ενημέρωση 18/5/2012: Οι καλοί δεν χάνονται. Ο Τάσος ο τσολιάς αν και φαίνεται να έχει  εγκαταλείψει το  @Vsarrg επανεμφανίστηκε με νέο, το @Speedup4u και φυσικά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με πριν.
Ο Άδωνις ακόμα δεν έχει καταδεχτεί να μου απαντήσει, αν και βρίσκει τον χρόνο να συνομιλεί που και που με τον Τάσο...

Ενημέρωση 23/5/2012: Πάνω που λέω τέρμα, δεν ασχολούμαι άλλο πέφτω πάνω τους και δεν μπορώ να μην τα σχολιάσω. Τυχαία λοιπόν έπεσα πάνω σε μια κουβέντα ενός "υποστηρικτή" του Άδωνι με τον @arthsx και αμέσως κάτι μου θύμισε. Βλέπεις ανάμεσα στους 7 followers του είναι και τα Anastasaki Ceramics, Eleni Web Consulting και Factory Price Έπιπλα. Τρεις στους τρεις λογαριασμούς που προφανώς ανήκουν στον ίδιο οργανισμό που ασχολείται και με "social media management", και που είχα παρατηρήσει πως έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη για το twitter account του Καμμένου. Φαίνεται πως δεν υπάρχουν και πολλές εταιρίες και καταλήγουν να χρησιμοποιούν την ίδια...
Διαβάζω μάλιστα στο Πρώτο Θέμα πως ένας εκ των παραγόντων της τεράστιας επιτυχίας του Πάνου Καμμένου στο twitter είναι ο Δημήτρης Γιαλουράκης.
Αν αληθεύει αυτό που άκουσα, πως ο Δημήτρης Γιαλουράκης ήταν παλιότερα στο ΛΑΟΣ, αυτό εξηγεί πολλά, δεν νομίζεις;
Διάβασε αν θέλεις και το "Ανεξάρτητα Ελληνικά Αυγά" που είχα γράψει πριν λίγο καιρό και θα καταλάβεις...

Ενημέρωση 25/5/2012: Μεταξύ των εγγράφων που ανακάλυψαν οι διωκτικές αρχές στα σπίτια του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι και μία επιστολή που δείχνει πως λειτουργούν μερικοί "δημοσιογράφοι" και πως προσπαθούν (και πιθανότατα καταφέρνουν) να επηρεάζουν την κοινή γνώμη υπέρ (ή και γιατί όχι, κατά) ενός προσώπου. Διάβασε το σχετικό άρθρο, είναι ενδεικτικό και αρκετά διδακτικό.

Ενημέρωση 2/6/2012: Τα ομιλούντα αυγά τα πήραν με τις συνεχείς ερωτήσεις μου στον Άδωνι και έγιναν τσατισμένα ομιλούντα αυγά. Διάβασε αν θέλεις σχετικά εδώ.

Ενημέρωση
27/6/2012: Όσο πιστός και να είναι ένας κλακαδόρος δουλειά δεν γίνεται. Φυσικά και υπάρχουν περισσότεροι λογαριασμοί (χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως αυτοί αντιστοιχούν και σε αντίστοιχους χρήστες). Έτσι για του λόγου το αληθές ρίξε μία ματιά σε αυτούς τους λογαριασμούς του twitter. Νομίζω δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια από εμένα, οι χρονογραμμές τους "μιλάνε"
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.   (Αυτό άλλαξε το όνομα σε @fpangivta και κλείδωσε το account)
  8.  
  9.  
  10.  
  11.   
  12.  
Και φυσικά υπάρχουν και αρκετοί "άλλοι". Αυτούς "τσίμπησα" μόνο από ένα σχετικά πρόχειρο ψάξιμο.
Ενδεικτικό νομίζω είναι πως ο τσολιάς που λέγαμε λίγες μέρες μετά τις εκλογές έπαψε και την δραστηριότητά του στο διαδίκτυο.
Ενδιαφέρον account επίσης είναι το @nt__ που δεν "μιλάει" καθόλου, αλλά κάνει αρκετά RT
Και φυσικά ιδιαίτερη μνεία νομίζω αξίζει ο που με τίμησε με το να ασχοληθεί μαζί μου.
Και αν θέλεις ρίξε μια ματιά και στους followers του @MChryssoulis. Είναι ενδεικτικό

Ενημέρωση 24/7/2012:
Ναι ξέρω, το έχω παρακάνει ενημέρωση και ενημέρωση αλλά έτσι είμαι εγώ, όταν βρω ένα ενδιαφέρον θέμα το ακολουθώ όσο μπορώ. Ο λόγος για τον Evonymos και το κανάλι του στο youtube.
Ο Evonymos ανεβάζει όλα τα βίντεο (και ηχητικά αποσπάσματα) του Άδωνι σε όποιο κανάλι και αν μιλήσει αυτός με αξιοπρόσεκτη συνέπεια και ταχύτητα. Όχι όμως μόνο του Άδωνι, παρόμοια επιμέλεια δείχνει και για βίντεο της Χρυσής Αυγής. (Τυχαίο;)
Για αυτό χρήστες του twitter έχουν πιέσει τον Άδωνι να πει ποιά σχέση έχει με το κανάλι αυτό και τον διαχειριστή του αλλά ο βουλευτής της ΝΔ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση λέγοντας πως πρόκειται απλά για κάποιον θαυμαστή του που λειτουργεί εντελώς αυτόνομα.
 Όμως η βιασύνη και ο ενθουσιασμός μερικές φορές είναι κακοί σύμβουλοι.
Ο Άδωνις ανακάλυψε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΡΤ3 και που περιέγραφε πως η τότε Σοβιετική Ένωση κατέστειλε βίαια κάποια απεργία και κατουρήθηκε επάνω του από την χαρά του.
Επιτέλους μπορούσε να ικανοποιήσει το αντικομουνιστικό του μένος με αποδείξεις.
Έτσι είπε στο twitter: "Εντός της ημέρας θα ανεβάσω εδώ το ντοκιμαντέρ για το πώς αντιμετώπισε η Σοβιετική Κυβέρνηση (δηλ οι κομμουνιστές), την πρώτη απεργία που έγινε σε Σοβιετικό εργοστάσιο. Αν δεν το έχετε δει, χάνετε!". Και μετά από λίγο "Το ντοκιμαντέρ πού σας υποσχέθηκα: youtube.com/watch?v=eF1vMV…"
Μάντεψε σε ποιό κανάλι του youtube "ανέβασε" ο Άδωνις το σχετικό βίντεο...
Δες εδώ και τα σχετικά tweets 
Κάτι συμπτώσεις ε;

Ενημέρωση 17/8/2012: Η ανάρτηση αυτή ξεκίνησε με αφορμή τον Τάσο τον τσολιά και δεν θα μπορούσε να μην τελειώσει με αυτόν. Ο τσολιάς μας που από 3 τουλάχιστον λογαριασμούς λιβάνιζε τον Άδωνι ή την έλεγε σε όποιον τον σχολίαζε αρνητικά ανεβάζοντας μέχρι και 800 tweets την ημέρα σήμερα συμπληρώνει 55 ημέρες απόλυτης αδράνειας. Ο λογαριασμός του είναι εκεί, αλλά έχει να γράψει οτιδήποτε από τις 22 Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά τις τελευταίες εκλογές.
Δεν είναι ο μόνος φυσικά, σε αχρηστεία έχουν πέσει πολλά "αυγά" μετά τις εκλογές αφού ολοκλήρωσαν τον σκοπό τους
Το @Strong3Mike από τις 3 Ιουλίου, το @pani7676 από τις 20 Ιουνίου, το @AmpatielosG είναι "suspended", το @leonidas1k από τις 2 Ιουλίου και πάει λέγοντας.
Χρειάζεται να πω κάτι άλλο για να σε πείσω πως υπάρχουν λογαριασμοί συγκεκριμένου σκοπού στο twitter;

Ενημέρωση 
23/10/2012: Ο Τάσος ο τσολιάς είχε εξαφανιστεί αμέσως μετά τις εκλογές. Μάταια ρωτούσα το παρεάκι τι απέγινε. Είχα αρχίσει να ανησυχώ (λέμε τώρα) μέχρι που επανεμφανίστηκε σήμερα.


Διάβασε επίσης:

Τσατισμένα ομιλούντα αυγά
Παράσιτα και απατεώνες στο twitter
Ανεξάρτητα Ελληνικά αυγά
Ο Άδωνις, οι Γερμανοτσολιάδες και η απάτη.
Twitter: Έως και το 46% των followers εταιρειών μπορεί να είναι Bots
Μια ματιά στον κόσμο των ψεύτικων follower του Twitter (infographic)

7 σχόλια:

  1. Χαίρετε! Είμαι ο Κατηγορούμενος Αναστάσιος Βελετσιανίδης και αν δεν σας πειράζει θα ήθελα να κάνω Copy paste την απάντηση μου σε αυτήν την δημοσίευση για να ακουστή και η άλλη άποψη.

    (Η Απάντηση είναι από ένα παρεμφερές μπλογκ που λέει σχεδόν τα ίδια http://dethelontis-fotadistis.blogspot.com/2012/05/blog-post_13.html?showComment=1336988314178#c8393067852585647129)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Είμαι ο κατηγορούμενος Αναστάσιος και θα ήθελα αν δεν έχεις πρόβλημα να ακουστεί και η άλλη άποψη.

    1)Ο Άδωνις, οι Γερμανοτσολιάδες και η απάτη.

    Απάντηση: Καταρχήν δεν είμαι ούτε Γερμανός ούτε Τσολιάς ούτε απατεώνας. Είμαι Ελλην πατριώτης και υπηρέτησα στον στρατό ως Τ.Φ στον λόχο ευζώνων (Προεδρική Φρουρά) Δείχνω μέρος του ονόματος μου και την φωτογραφία μου διότι αυτός είμαι λέω αλήθεια και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. (Τσολιάς είναι τούρκική παραφορά της λέξεως Τσόλι και χρησιμοποιούταν για να καθυβρίσει τον γενναίο λόχο ευζώνων)


    2)κλώνοι στο twitter και η απάτη.

    Απάντηση: Απο το 2000 διατηρούσα Κατάστημα στο κέντρο των Αθηνών και ύστερα από 10 χρόνια στερήσεων και μόχθου, με λύπη το 2009 αναγκάστηκα λόγο της οικονομικής κρίσης να απολυσω το προσωπικό και τέλος να το κλείσω οριστικά και αμετακλήτως. Σαν άνθρωπος κατέρρευσα βλέποντας τους κόπους μου να γίνονται σταχτή και μπούρμπερη και απέκτησα οργή μεγάλη οργή πολύ οργή και λόγω των χρεών μου αναγκάστηκα να πάω ως οικονομικώς μετανάστης στον Καναδά. Εκεί λόγω της αγάπης μου με την Πατρίδα άρχισα να ασχολούμαι με το ιντερνέτ και τα πατριωτικά και έτσι έγινα φαν του Άδωνι Γεωργιαδη και έγινα ενεργό μέλος του τηλεοπτικού καλέσματος του σε σε αγώνας κατά της παράνοιας για να σώσουμε την πατρίδα. Τώρα στο τουιτερ που το ανακάλυψα πριν από λίγες ημέρες βρήκα πολύ κόσμο με οργή και μίσος που έχουν πέσει θύμα πλάνης και προσπαθώ με κάθε δημοκρατικό τρόπο να τους καλέσω σε διάλογο με επιχειρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι το τουιτερ μετά από ένα χ όγκο μηνυμάτων σε υποχρεώνει σε 2-3 ώρες "ξεκούραση" οπότε έφτιαξα άλλο ένα acount με το ίδιο όνομα την ιδία ονομασία και για τον ίδιο σκοπό. Που είναι η απάτη;



    3) Έως ότου ο Άδωνις Γεωργιάδης τερμάτισε την πολιτική απάτη, την ματαιοδοξία αλλά και την μαλακία του, μπερδεύοντας τα προφίλ του και απαντάει σαν Άδωνις Γεωργιάδης, στον @gerogriniaris που ρωτούσε τον τσολιά @Vsarrg.

    Απάντηση: Ατυχέστατο παράδειγμα και ατυχέστατο συμπέρασμα. Όπως προανέφερα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Άδωνι σε αγών κατά της παράνοιας υπερασπίζομαι ως μέλος αυτού του κινήματος τις θεσεις του Άδωνι. Στο τουιτερ ο Άδωνις είναι μόνος εναντίων εκατοντάδων κακεντρεχών προσωπικοτήτων τους οποίους ακόμα και τώρα καλώ σε διάλογο οι οποίοι καθυβρίζουν ιερά και όσια και εγώ ανέλαβα αυτοβούλως την υπεράσπιση του.



    4) Η Ματαιοδοξία του τον έκαψε ! Εκλέχθηκε ο 6ος Βουλευτής σε ψήφους στην Β΄Αθηνών. Απαντάει λοιπόν σαν Άδωνις μέσα από τον λογαριασμό του γερμανοτσολιά - κλώνου του.

    Απάντηση: Όποτε θες σε κερνάω καφέ. Πάρε και την φωτογραφία μου να δεις αν είμαι αυτός και θα φέρω και εγώ από το σπίτι μου και την αληθινή φωτογραφία που την σκαναρα για να την βλέπεις εσύ στο ιντερνέτ.



    5)Λίγο νωρίτερα ο κλώνος @Vsarrg είχε παραδεχτεί ότι δουλεύει σε προφίλ πολιτικού προσώπου, προδίδοντας έναν άλλο κλώνο προφανώς, τον Αντιγένη.

    Απάντηση: Και εδώ λες ψέματα. Μια κοπέλα με όνομα Μαρία υπερηφανευόταν ότι αυτή είναι καλύτερη από εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά και ότι εκείνη δεν ψηφίζει. Με αποτέλεσμα να της παρουσιάσω το γνωστό απόσπασμα του Θουκυδίδου που λέει ότι όποιος δεν ασχολείται με τα κοινά είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ! Εγω την αποκαλούσα Άχρηστη και την καλούσα να εγκαταλείψει την σελίδα του Άδωνι
    Και εκείνη μου ανταποκρίθηκε ότι δεν μιλάει στον Άδωνι άλλα σε κάποιων Άντιγένη και την κάλεσα να μπει στην σελιδα του Αντιγένη και ότι εδώ είναι πολιτική η συζήτηση και ότι είναι ανεπιθύμητη. Η βικυ είναι παντελώς άσχετη με Photoshop κόλλησε το δικό μου με το δικό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6)Το κράξιμο βέβαια ήταν τόσο έντονο ώστε σε χρόνο DT εξαφανίστηκαν ο Αδωνις Γεωργιάδης αλλά και οι κλώνοι του.

    Απαντιση: Ψέματα! ήμασταν μόνο εγώ και ο Άδωνις εναντίων 100+ Κακεντρεχών ατόμων που σπαμαρατε Κατά ριπάς. Ακόμα και τώρα σας καλώ σε διάλογο με επιχειρήματα.


    7)Και αυτόν τον καραγκιόζη, τον είχαμε υπουργό στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου. Αυτός ο καραγκιόζης δεν θα διστάσει να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να ικανοποιήσει τα αντικομουνιστικά του ένστικτα και την ματαιοδοξία του.

    Θα συμμαχήσει με την τρόικα, με την Μερκελ, Σόϊμπλε, Χούφτελ και θα δηλώσει υποταγή σε οποιοδήποτε Γερμανό, ξυπνά τα γερμανοτσολιάδικα έγγραμμα του.

    Τέτοιους πολιτικούς θέλουμε ;
    εεε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


    Με το ίδιο θέμα ασχολήθηκε άλλος ένας virtual φιλος, ο @Gerogriniaris. Δικό του άρθρο θα διαβάσετε εδώ: Ομιλούντα (την αρχαιοελληνική) αυγά

    Απάντηση: Ακόμα και αν είναι καραγκιόζης κατά την άποψη σου ελα εσυ που δεν είσαι καραγκιόζης να μας πεις την εναλλακτική πρόταση. Γιατί φοβάστε τον Διάλογο; Δεν είστε δημοκράτες εσείς;

    Ευχαριστώ πολύ!
    Αναστάσιος Βελετσιανίδης.

    Υ.Γ.Ευχαριστώ για την δημοσιότητα!
    F.B. Anastasios Vele

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια και μιλήσαμε και στο twitter να συμπληρώσω εδώ αυτά που μου είπες στην συνομιλία μας.
      Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δεν πληρώνεσαι από κάποιον για την δραστηριότητά σου στο twitter, και λειτουργείς αυτόνομα χωρίς συνεννόηση με τον Άδωνη ή κάποια σχετική οργάνωση.
      Θεωρείς τον εαυτό σου απλά οπαδό του Άδωνη και τίποτε παραπάνω.
      Ένας ιδεολόγος πατριώτης από ότι είπες.

      Ας πούμε πως σε πιστεύω.
      Δεν φαίνεται όμως να ασχολείσαι με κάποια πολιτική ή με κάποια ιδεολογία παρά μόνο με τον συγκεκριμένο πολιτικό.
      Μέχρι σήμερα δεν έχεις ανεβάσει ούτε ένα σχόλιο που να αφορά οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Άδωνη.
      Δεν έχεις ούτε ένα tweet που να μην είναι απάντηση σε σχόλιο για τον Άδωνη.
      Για να συμφωνήσει κανείς μαζί σου επομένως θα πρέπει να πειστεί πως η πολιτική, η ιδεολογία και η πατρίδα ταυτίζονται για εσένα με έναν και μόνο άνθρωπο.
      Τέτοια απόλυτη ταύτιση με τον έναν, τον μοναδικό, τον τέλειο δεν έχω ακούσει ούτε σε παραθρησκευτικές οργανώσεις.

      Η χρονογραμμή σου όμως (μέχρι που γράφτηκε αυτή η ανάρτηση) τα λέει όλα.
      100% replies.
      100% απαντήσεις σε σχόλια που αφορούν τον Άδωνη
      Απαντήσεις σε ανθρώπους που δεν ακολουθείς άρα για να δεις τι έλεγαν έψαχνες το twitter για σχόλια που να αναφέρουν τον Άδωνη.
      Και όλα αυτά τα έχεις κάνει μέχρι και 100 φορές την ώρα και πάνω από 800 φορές μέσα σε δύο ημέρες.

      Μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου ότι χαρακτηρισμό θέλεις.
      Για εμένα αυτό που σε χαρακτηρίζει καλύτερα είναι το "κλακαδόρος" του Άδωνη και δεν βρίσκω κανέναν λόγο να το αλλάξω αυτό.
      Και αν διαφωνούμε στον ορισμό στην ουσία εγώ νομίζω πως με επιβεβαιώνεις.

      Τώρα αν αυτό το κάνεις δωρεάν και χωρίς συνεννόηση με τον Άδωνη είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω και ούτε θέλω να σχολιάσω όπως έγραφα και στο κείμενο.

      Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

      Εγώ αρκετά νομίζω ασχολήθηκα, θα ήθελα όμως και την επίσημη άποψη του Άδωνη για το θέμα.

      Διαγραφή
  4. Αχαχαχ, είμαι το "ενδιαφέρον" @nt__, ευχαριστώ που με κάνετε διάσημο (πέρα απ'την πλάκα, πάλι καλά που επέλεξα να φτιάξω τουίτερ ινκόγκνιτο χωρίς προσωπικά στοιχεία, γιατί διαφορετικά θά 'χατε μπλέξει), αλλά είναι λίγο ανησυχητικό το πόσο χρόνο ξοδεύετε σε συνωμοσιολογίες που μέχρι και οι ψεκασμένοι θα σνόμπαραν.

    Δεν ξέρω αν έχετε αναθεωρήσει, γιατί βλέπω ότι η ανάρτηση είναι περίπου 9 μηνών (δε θα κάτσω να το διαπιστώσω γιατί πραγματικά ο μέγιστος χρόνος που μπορώ να αφιερώσω στην υπόθεση αυτή είναι όσο μου παίρνει η σύνταξη αυτού του ποστ), αλλά όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, υπάρχουν χιλιάδες Ελλήνων που εκτιμούν τον Άδωνι (μεταξύ αυτών κι εγώ, προφανώς) και ακολουθούν την πορεία του που απλώνεται σε πολλά μέσα (ως υπερ-προβεβλημένο άτομο).

    Εγώ για παράδειγμα έφτιαξα τουίτερ αρχικά για να παρακολοθώ το πρόγραμμα του Άδωνι (τηλεοπικές εμφανίσεις κλπ. που αναρτούσε) κι έπειτα είδα και περαιτέρω χρήση, κάνοντας φόλοου και άλλα άτομα που βρίσκω ενδιαφέροντα. Δεν είμαι των σόσιαλ μήντια (δεν έχω ούτε φέισμπουκ ούτε τίποτα) γι' αυτό και ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι 'ανώνυμος' (δεν ακολουθώ άτομα που γνωρίζω προσωπικά, σπάνια γράφω, κλπ).

    Προφανώς τίποτα απ' όλα αυτά δε σας αφορά, αλλά πραγματικά, μιας και θεωρώ τον Άδωνι μακράν τον κορυφαίο εν ενεργεία πολιτικό και έναν απ' τους κορυφαίους που έχουν περάσει απ' το Ελληνικό Κοινοβούλιο έβερ, πορώνομαι όταν βλέπω πόσο σας τη βιδώνει και πόσες ώρες αφειερώνετε μόνο και μόνο για λίγη λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλάβω.
      Ο λογαριασμός (και όχι ο χρήστης, μην μπερδεύεσαι) είναι αυτό που λέμε "ειδικού σκοπού".
      Τον έφτιαξες (αν είναι αλήθεια αυτά που γράφεις) για να ακολουθείς τον Άδωνι (που είναι κορυφαίος έβερ κλπ) και μετά προσέθεσες μερικούς ακόμα.
      Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, ο λόγος που είπα "ενδιαφέρον" ήταν γιατί δεν ήμουν σίγουρος.

      Διαγραφή
    2. έχουν πλάκα τα παιδιά και καρφώνονται μόνοι τους.
      έχουν ξεχυθεί κα στα φορουμ όπου συνεχίζουν τον τίμιο αγώνα τους, όπως στο phorum.gr με λογαρισμούς τύπου under(με φωτο μια χίτικη σημαία και υπογραφή τραγουδάκι του Μαγγανά) ή τον παλιόφιλο του αδωνι από την εκκλησία του δήμου και στο τουιτερ τον γνωστό ρωμανό.
      υ.γ. για να δούμε τι θα δούμε..

      Διαγραφή