Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Εάν θες να με πείσεις... φέρε στοιχεία !!!
































Τι σημαίνουν όλες αυτές οι εικόνες;

Στα screenshots αυτά βλέπεις ένα μικρό μόνο δείγμα από τους 2000 λογαριασμούς που παρακολουθεί ο λογαρισμός twitter _s_o_n_i_d_.
Για να είναι πιο εμφανές αυτό που θέλω να δείξω έχω διαλέξει επίτηδες λογαριασμούς με λίγους followers, αλλά και στους υπόλοιπους θα βρεις το ίδιο μοτίβο.
Το  _s_o_n_i_d_ δεν ακολουθεί μόνο του τους λογαριασμούς αυτούς αλλά "φέρνει" μαζί του το "παρεάκι" του

Το _s_o_n_i_d_ έχει κάποια "ιδιαίτερα" χαρακτηριστικά.

Το πιο προφανές είναι πως είναι "φίλος" του Άδωνη Γεωργιάδη.

Οπαδός σε βαθμό πώρωσης θα έλεγα, αφού φροντίζει συνεχώς να παρεμβαίνει σε συζητήσεις που αφορούν τον μέγα αυτόν πολιτικό με αξιοπρόσεχτη συχνότητα και συνέπεια.
Με το που θα πεις κάτι θετικό ή αρνητικό για τον Άδωνη δεν θα αργήσει κάποια απάντηση, αν όχι από τον ίδιο τον Άδωνη, από τον _s_o_n_i_d_ και αν όχι από αυτόν, θα βρεθεί κάποιος εκ των 2marietta2, mairanikolinako (ένα από τα τσατισμένα αυγά που λέγαμε παλιότερα), Arkady1975 (ή μήπως να τον φωνάζουμε Sam Voutas; Δες και προφίλ στο imdb αν αναρωτιέσαι ποιός είναι αυτός) και σίγουρα η λίστα δεν ολοκληρώνεται εδώ.
Αυτά όμως τα έχουμε ξαναπεί.

Το ιδιαίτερο με το (και όχι τον) _s_o_n_i_d_ είναι πως φαίνεται να "συνεργάζεται" με τα adonisgeorgiadi, 2marietta2 και συχνά και με άλλους όπως για παράδειγμα το (και όχι την) mairanikolinako (που τελευταία είναι ψιλοανενεργό) με τρόπο που δεν είναι συνηθισμένος.
Ο λόγος που λέω το και όχι τον είναι γιατί νομίζω είναι προφανές πια σε όσους έχουν διαβάσει και τις προηγούμενες αναρτήσεις πως εδώ μιλάμε για λογαριασμούς στο twitter και όχι για χρήστες.

Το _s_o_n_i_d_ λοιπόν ακολουθεί 2000 χρήστες, αρκετά περισσότερους από τους 1168 που το ακολουθούν.
Όμως αν ρίξεις μια ματιά στους λογαριασμούς αυτών που ακολουθεί θα παρατηρήσεις κάτι "περίεργο".
Τους περισσότερους (σχεδόν όλους τους παλιότερους) τους ακολουθεί μαζί με την υπόλοιπη παρέα του.
Κυρίως το 2marietta2 (που λίγο καιρό πριν ήταν mariettadima αλλά για κάποιον λόγο το άλλαξε αλλά που και αυτό είναι εξαιρετικά "φιλικό" στον Άδωνη όπως και το arkady1975 άλλωστε).
Αν δεις λοιπόν αυτούς που ακολουθεί το _s_o_n_i_d_ και κάνεις λίγο scroll down βλέπεις τις εικόνες που σου παραθέτω πιο πάνω.
Μη βιαστούν κάποιοι να πουν πως είναι τυχαίο, αυτά είναι λίγα μόνο από τα screenshots που έβγαλα με ένα πολύ πρόχειρο ψάξιμο, υπάρχουν τόσα πολλά που η περίπτωση σύμπτωσης είναι τουλάχιστον εξαιρετικά απίθανη.

Το _s_o_n_i_d_ μαζί με 2marietta2, και το ανενεργό πια mairanikolinako φαίνεται να αποφασίζουν όλα μαζί να ακολουθήσουν κάποιον και αρκετά συχνά φαίνεται να ακολουθούν κατά πόδας το adonisgeorgiadi.
Φαίνεται πως όπου είναι follower το _s_o_n_i_d_ μπορείς να βάλεις στοίχημα πως θα είναι και το 2marietta2 πολύ συχνά μαζί με το mairanikolinako ή/και το adonisgeorgiadi, και μάλιστα κολλητά ή πολύ κοντά, πράγμα που σημαίνει πως το follow έχει γίνει την ίδια στιγμή ή σε σύντομο χρόνο.
Τα screenshots που έχω βάλει εδώ είναι από λογαριασμούς με λίγους followers για να φαίνεται πιο καθαρά, αλλά ο αριθμός followers δεν παίζει ρόλο.
Υπάρχουν και άλλοι με πολύ περισσότερους που παρακολουθεί το _s_o_n_i_d_ και δίπλα θα βρεις σχεδόν σίγουρα ένα ή περισσότερα από τα άλλα accounts από τα οποία αποτελείται το παρεάκι αυτό.

Περίεργο σωστά;

Όμως πως και γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Μπορεί τελικά να είναι σύμπτωση, όσο απίθανο και αν φαίνεται αυτό;

Κι εγώ αναρωτιόμουν μέχρι που αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα.
Έφτιαξα ένα ψεύτικο account (φυσικά και δεν θα πω ποιό είναι, έχει ακόμα την χρησιμότητά του και βαριέμαι να επαναλάβω την διαδικασία) και έκανα μερικά άσχετα follow γνωρίζοντας πως θα έχω μερικά εξ ίσου άσχετα follow back ώστε να μοιάζει αληθινό.
Όταν ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία έριξα μερικά rt σε γνωστά δεξιά άτομα ή sites και άρχισα το λιβάνισμα στο adonisgeorgiadi λέγοντας τα γνωστά, εξαιρετικός και άλλες τέτοιες αηδίες.
Δεν άργησε καθόλου να μου απαντήσει σε ερώτηση που απευθύνονταν στον Άδωνη το _s_o_n_i_d_, και την ίδια στιγμή με έκανε follow, μαζί φυσικά με το 2marietta2 (μπορείς να πεις πως γίναμε φιλαράκια).
Αυτό χωρίς να έχω κάνει καμία "συνδιαλλαγή" (interaction) μαζί τους, ούτε follow, ούτε rt, ούτε mention, ούτε τίποτα απολύτως, ενώ η παρουσία του ψεύτικου account στο twitter και η δραστηριότητά του ήταν σχεδόν μηδενική.
Αλήθεια, πως ανακάλυψαν ένα σχεδόν ανύπαρκτο account με λιγότερους από 10 followers και σχεδόν σιωπηρό;
Αν δεν με πιστεύεις δοκίμασέ το και εσύ, αν και νομίζω πως μετά από αυτή την ανάρτηση θα αρχίσουν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί.

Επομένως έτσι για να ανακεφαλαιώσουμε:
Το _s_o_n_i_d_ είναι ένας λογαριασμός που στηρίζει εμφανώς, ενεργά και με συνέπεια τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Το _s_o_n_i_d_ επίσης είναι παρεάκι μαζί με 2marietta2, mairanikolinako και αρκετά ακόμα που δεν είναι του παρόντος.
Το _s_o_n_i_d_ απαντά σε όποιον κάνει mention τον Άδωνη Γεωργιάδη (έστω όσους προλαβαίνει ή/και κρίνει πως έχει νόημα να απαντήσει) και στην συνέχεια τον κάνει follow, αλλά σχεδόν ποτέ μόνο, φέρνει μαζί και τα άλλα μέλη της παρέας που αναφέρω παραπάνω.
Αν θέλεις επιβεβαίωση, φτιάξε έναν ψεύτικο λογαριασμό και κάνε ότι έκανα εγώ και δες τι θα γίνει, θα έχει ενδιαφέρον.
Αν το  _s_o_n_i_d_ σε έχει κάνει follow μετά από κάποια κουβέντα μπορώ να στοιχηματίσω με καλές πιθανότητες πως η συζήτηση αυτή είχε να κάνει με τον Άδωνη και πως μαζί με τον  _s_o_n_i_d_ απέκτησες και έναν δύο άλλους followers από το παρεάκι του.
Αν θέλεις να δεις περισσότερα παραδείγματα δες εδώ (μάζεψα με ένα γρήγορο ψάξιμο καμιά 80αριά)

Τα συμπεράσματα δικά σου.

Υγ. Ελπίζω να μην ενόχλησε τον διαχειριστή του  _s_o_n_i_d_ που έκλεψα το απόφθεγμα "Εάν θες να με πείσεις... φέρε στοιχεία !!!" από το bio του για τίτλο.
Φαινόταν τόσο ταιριαστό...

Ενημέρωση 6/8/2012: Αφού διάβασε αυτή την ανάρτηση ο διαχειριστής του _s_o_n_i_d_ άρχισε το ψάξιμο για να βρει ποιός είναι ο ψεύτικος λογαριασμός μου που ακολουθεί. Είναι όμως κομματάκι δύσκολο με τόσα follow που έχει κάνει τόσο καιρό. Το αποτέλεσμα είναι πως ενώ είχε φτάσει την τελευταία φορά που το είδα τα 2002 follow αυτή την στιγμή έχει 1863. Νομίζω πως το γεγονός και μόνο ότι έκανε 139 unfollow μέσα σε λίγη ώρα μόνο γι αυτό τον σκοπό είναι ενδεικτικό του ρόλου που έχει αυτός ο λογαριασμός. Και φυσικά ακόμα με ακολουθεί ;-)
Περίπου μισή ώρα αργότερα συνεχίζει, τώρα ακολουθεί (following) 1803 και μειώνονται!
Για του λόγου το αληθές:


Αργότερα ο ίδιος είπε πως "μηδένησε".


Το ίδιο είχε κάνει και αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου.


Εύλογο ερώτημα νομίζω είναι που ξαναβρήκε ποιούς να ξανακάνει follow ώστε την επόμενη ημέρα κι όλας να ακολουθεί πάλι κοντά στους 2000;


Κάποια λίστα;
Είναι οι ίδιοι που ακολουθούσε και πριν ή άλλοι; Ποιός χρήστης μηδενίζει κάθε τόσο αυτούς που ακολουθεί και την επόμενη ημέρα τους αντικαθιστά με άλλους τόσους;


Επίσης, με το που "έσκασε" το θέμα στο twitter όλο και περισσότεροι επιβεβαιώνουν πως αφού ασχολήθηκαν με τον Άδωνι το _s_o_n_i_d_ τους έκανε follow.
Έχεις ακόμα αμφιβολίες για το ότι το  _s_o_n_i_d_ (και το παρεάκι του) δεν είναι συνηθισμένοι λογαριασμοί;

ΥΓ2. Επειδή δέχτηκα κάποιες παρατηρήσεις και σχόλια στο twitter (αν ήταν εδώ θα τα είχα δημοσιεύσει όπως κάνω πάντα) πρέπει να διευκρινήσω κάτι.
Δεν ξέρω αν ο διαχειριστής ή οι διαχειριστές αυτών των λογαριασμών πληρώνονται για όλη αυτή την δουλειά ή το κάνουν απλά επειδή είναι γνήσιοι οπαδοί του μεγάλου πολιτικού ανδρός Άδωνι Γεωργιάδη.
Δεν θα μπορούσα άλλωστε.
Δεν ξέρω ούτε καν πόσοι είναι, αν αντιστοιχεί ένας σε κάθε λογαριασμό ή υπάρχουν κάποιοι που διαχειρίζονται περισσότερους του ενός (αν και μερικά από όσα παρατήρησα θα ήταν δύσκολα αν δεν υπήρχε κάποιου είδους στενή συνεργασία που δεν γίνεται χωρίς κοινό διαχειριστή).
Και δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά έτσι και αλλιώς.
Το αποτέλεσμα που είναι το λιβάνισμα του Γεωργιάδη, η προσπάθεια χειραγώγησης του μέσου και οι επιθέσεις σε όσους μπουν σε κουβέντα με αυτόν εξακολουθούν να συμβαίνουν, είτε μιλάμε για επαγγελματίες είτε όχι.

Ενημέρωση 9/9/2012: Σήμερα το _s_o_n_i_d_ έγραψε:


Η "αλήθεια" είναι το βίντεο αυτό


Με λίγα λόγια πως ο καημένος ο Παπαδόπουλος ήθελε να κάνει δημοκρατικές εκλογές και ανατράπηκε από τον Ιωαννίδη με παρέμβαση των Αμερικανών και την βοήθεια των παραστρατημένων φοιτητών.
Και φυσικά πως δεν υπήρχαν νεκροί στο πολυτεχνείο.

Μία αλήθεια που όπως φαίνεται από τα fav αρέσει όχι μόνο στον συγκεκριμένο αλλά σε όλο το παρεάκι,  2marietta2, Arkady1975 και @breeg75 (όλοι πιστοί διαδικτυακοί "φίλοι" του Άδωνι)

Νομίζω είναι εύλογη ερώτηση αν συμφωνεί με το παρεάκι των υποστηρικτών του και ο μέγας τηλε-πολιτικός, δεν νομίζεις;

Έτσι ρώτησα, ζήτησα και από άλλους να τον ρωτήσουν, ακόμα και από το ίδιο το παρεάκι ζήτησα να παρέμβει ώστε να λάβω μία απάντηση μια και μιλάνε με τον μεγάλο αυτόν τηλεπολιτικό.
Ακόμα δεν είχα κάποια απάντηση.
Φαίνεται μάλιστα πως ενώ το παρεάκι μέχρι και για να του πει καλημέρα το πρωί τον ενοχλεί, δεν επιθυμεί να τον ενοχλήσει με τέτοιες απαντήσεις.
Κρίμα, η θετική του απάντηση θα προσέθετε το κύρος ενός εκλεγμένου βουλευτή στην "αλήθεια" που υποστηρίζουν.
Αν ήμουν εγώ θα το επιδίωκα.

Όμως, σημασία δεν έχει τι προωθεί το "παρεάκι" αλλά κυρίως γιατί.
Αν θέλει να μας πει κάτι ο Άδωνις ας το πει μόνος του, δεν νομίζω έχει ανάγκη τους κλακαδόρους του.
 Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, μπορεί όπως στην περίπτωση του evonymos να πρόκειται απλά για φίλους τους οποίους "έχει το θάρρος να ζητήσει να ανεβάσουν κάτι", αλλά δεν τους ελέγχει κιόλας.

Όπως και να έχει, ο τηλεβουλευτής έχει και ευχέρεια στον λόγο, και ιστορικές γνώσεις, και τα λέει έξω από τα δόντια.
Είναι απλή η ερώτηση αν συμφωνεί με την "αλήθεια" αυτή.

Από την άλλη, λένε δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι.
Αν κρίνω λοιπόν από τους φίλους του, μάλλον συμφωνεί.
Αν κρίνω δε και από την ευκολία με την οποία μετακόμισε από το ΛΑΟΣ στην ΝΔ, σε περίπτωση που η ΝΔ αρχίσει να πέφτει δημοσκοπικά και συνεχιστεί η άνοδος της ΧΑ, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν αργότερα συμφωνήσει και με μια άλλη "αλήθεια".
Εκείνη για το ολοκαύτωμα που προωθεί ο Μιχαλολιάκος...

Ενημέρωση 17/1/2013:
Μερικές φορές στην κουβέντα ξεφεύγουν κάτι ατάκες:


Στην συνέχεια βέβαια απάντησε πως έτσι το είπε για να "τσιμπήσω".
Πότε λέει την αλήθεια το sonid?
Στο screenshot που σημαίνει πως έχει πιο στενή σχέση από αυτή που παραδέχεται με τον Άδωνι;
Τότε γιατί την αρνείται;
Ή λέει την αλήθεια μετά, όταν λέει πως έτσι το είπε για να "τσιμπήσω";
Και είπε ψέματα προσπαθώντας να με κάνει να τσιμπήσω, ή από υπερβάλλων ζήλο να "αποδείξει" πως ο Άδωνις είναι φοβερός δάσκαλος Ιστορίας ακόμα και χωρίς πτυχίο;
Έχει σημασία τελικά πότε ή πως το ψέμα είναι η τακτική που επιλέγουν ορισμένοι;

*Τελικά μόνοι τους τα λένε, δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.
Το ερώτημα είναι αφού αυτή η "σχέση" είναι μία απλή σχέση μαθητή-δασκάλου (μη χέσω) γιατί επέμεινε να την αρνείται;



Διάβασε επίσης:

Evonymos
Τσατισμένα ομιλούντα αυγά...  
Ομιλούντα (την αρχαιοελληνική) αυγά
Ανεξάρτητα Ελληνικά αυγά
Ο Άδωνις, οι Γερμανοτσολιάδες και η απάτη.
Payroll 
Παράσιτα και απατεώνες στο twitter
Twitter: Έως και το 46% των followers εταιρειών μπορεί να είναι Bots

1 σχόλιο:

  1. evonymos = _s_o_n_i_d_ (?)
    evonymos, άβαταρ sonic the hedgehog
    _s_o_n_i_d_, άβαταρ crash bandicoot
    ίσως να υπεραπλουστεύω αλλά το μοτίβο είναι προφανές

    ΑπάντησηΔιαγραφή