Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 13-19/8/2012

Χαμός στην Ύδρα όπου το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο σε επιχείρηση (σουβλατζίδικο;) ανακάλυψε πως δεν έκοβαν αποδείξεις. Η υπεύθυνη της επιχείρησης συνελήφθη και αυτό οδήγησε σε εξέγερση των Υδραίων, πολιορκία του αστυνομικού τμήματος, επεισόδια στο λιμάνι και τελικά παρέμβαση των ΜΑΤ που πήγαν την επόμενη ημέρα εκεί με σκάφος του λιμενικού. Από την μία έχεις την μεγάλη πληγή της Ελληνικής οικονομίας, δηλαδή όλων μας, την φοροδιαφυγή που πρέπει να παταχθεί. Από την άλλη μεριά όμως υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που όχι μόνο το επιτρέπει αλλά το προτρέπει. Και στο τέλος ένα κράτος μπουρδέλο που δεν μπορεί να επιβάλλει την φορολογική δικαιοσύνη με τον τρόπο που οφείλει. Δεν μπορείς να τραβολογάς μία μεγάλη γυναίκα στο τμήμα όταν αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και να μην περιμένεις αντιδράσεις. Αν η αυτή πέθαινε στο τμήμα τι θα γινόταν; Και αν αυτή τελικά δεν έπαθε τίποτα, αν συνεχιστεί αυτή η μέθοδος πάταξης της φοροδιαφυγής θα πάθει η επόμενη. Και τελικά πόσα λεφτά κέρδισε το κράτος από αυτή την ιστορία; Πόσα κερδίζει σέρνοντας επαγγελματίες, έστω φοροφυγάδες στο τμήμα; Δεν υπάρχουν αλήθεια άλλοι τρόποι να συνετιστούν και να τιμωρηθούν οι φοροφυγάδες; Τελικά πόση ήταν η φοροδιαφυγή και πόσο κόστισε όλη αυτή η ιστορία; Το κράτος δεν μπορεί να φέρεται σαν στρατός κατοχής σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλει να δείχνει και λογική και εξυπνάδα. Τρόποι να βάλεις στην θέση τους τους παρανομούντες υπάρχουν. Μήπως όμως τελικά κάποιοι ποντάρουν στον "κοινωνικό αυτοματισμό";


Από τον στρατό μου έχει μείνει μία φράση. Γιωτάς. Το "Ι" στον στρατό χαρακτηρίζει τον βαθμό "ικανότητας" του στρατιώτη, από Ι1, ικανός έως Ι5 που δεν υπηρετεί λόγω κάποιου προβλήματος υγείας. Ο γιωτάς είναι γενικά ο ανίκανος, ο άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει τα πιο απλά πράγματα. Όταν είσαι γιωτάς λοιπόν, σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, σε μία περιοχή όπως τα Φιλιατρά δεν μπορείς να βρεις μία παραλία της προκοπής και σου φταίνε τα πάντα εκτός από την μαλακία που σε δέρνει.

Γίνεται κάποιος να προωθεί τον ρατσισμό και τον φασισμό και ταυτόχρονα να δηλώνει πως δεν είναι ούτε ρατσιστής ούτε φασίστας; Γίνεται. Γιατί και τα δύο αυτά πια έχουν ποτίσει τόσο την κοινωνία μας που μοιάζουν φυσιολογικά.

Μετά τους μετανάστες σειρά σήμερα είχαν οι τσιγγάνοι. Με αφορμή μεγάλη φωτιά στον Βοτανικό ξηλώθηκε ο καταυλισμός (ή μέρος αυτού) και οδηγήθηκαν αρκετοί από αυτούς στην ασφάλεια. Είναι αλήθεια πως πολλοί από αυτούς μη έχοντας άλλη δουλειά κλέβουν καλώδια και τα καίνε για να πάρουν τον χαλκό και να τον πουλήσουν μετά. Είναι επίσης αλήθεια πως ο καπνός που παράγεται από αυτό το κάψιμο είναι τοξικός και απειλεί τους ίδιους και όσους μένουν κοντά στους καταυλισμούς. Και όντως κάτι πρέπει να γίνει. Όπως όμως είναι επίσης αλήθεια πως κάποιοι αγοράζουν τον χαλκό αυτό. Και το θέμα δεν αφορά μόνο τον χαλκό, αλλά και άλλα μέταλλα που κλέβουν όχι μόνο οι Ρομά αλλά και διάφοροι άλλοι προκειμένου να τα πουλήσουν σε ποιόν; Γιατί ποτέ δεν ακούμε για αυτούς που αγοράζουν αυτά τα μέταλλα συντηρώντας αυτή την κατάσταση; Ψιλά γράμματα... Από την άλλη, τους μαζέψανε, τους διαλύσανε και τους καταυλισμούς, τι θα τους κάνουνε; Αυτοί βλέπεις είναι Έλληνες πολίτες με χαρτιά και δεν μπορείς να τους απελάσεις. Τι θα τους κάνουν; Πάλι ψιλά γράμματα θα μου πεις... Οι επιτυχίες όμως της αστυνομίας συνεχίζονται, και σύμφωνα με κάποιους ο Δένδιας είναι ο πιο επιτυχημένος υπουργός δημόσιας τάξης από την μεταπολίτευση... "χωρίς ίχνος υπερβολής". Poblem solved!

Δεν εκβιάζομαι είπε ο Λυκουρέντζος, ο υπουργός των απλήρωτων γιατρών, προμηθευτών και φαρμακοποιών. Οι φαρμακοποιοί σε όλη την χώρα απειλούν να σταματήσουν πάλι να δέχονται τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ ο οποίος ούτε ξέρει σε ποιόν και πόσα χρωστάει. Οι ασθενείς πάλι θα ψάχνουν να βρουν το φάρμακο που τους είναι απαραίτητο και ο υπουργός το ρίχνει στην ψευτομαγκιά. Φυσικά και είναι αλαζών. Γιατί να μην είναι; Υπουργός της κυβέρνησης με την νομιμοποίηση του λαού που γνωρίζοντάς τον όπως και τους υπόλοιπους εκεί μέσα τους επέλεξε ξανά να τον κυβερνήσουν. Να τον χαιρόμαστε και αυτόν και τους υπόλοιπους.

Δεν είναι κακό να μην καταλαβαίνεις Αγγλικά, ούτε είναι κακό να μην καταλαβαίνεις ούτε τους απλούστερους στατιστικούς όρους. Κακό είναι όταν δεν καταλαβαίνεις να κάνεις τον έξυπνο.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Κ Ζούλα σήμερα. Φυσικά θα περιμένω ως έγκριτος δημοσιογράφος που είναι να στηρίξει τις απόψεις του με το ανάλογο σοβαρό ρεπορτάζ. Γιατί αν εννοεί αυτό, όχι, αυτό δεν είναι ρεπορτάζ. Θα περιμένω κύριε Ζούλα και θα επανέλθω.

8.023 αλλοδαποί προσήχθησαν και 1662 συνελήφθηκαν μέχρι τώρα με την επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς". Με άλλα λόγια 20% αυτών που προσήχθησαν ήταν παράνομοι ή το 80% αν θέλεις όχι μόνο ταλαιπωρήθηκαν άδικα αλλά αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι. 8 στους 10! Προφανώς όταν λένε πως η Αθήνα άδειασε από αλλοδαπούς μιλάνε για αυτούς τους 1.663 αλλά και τους υπόλοιπους που ενώ γυρίσανε στα σπίτια τους προτιμούν να μην πολυκυκλοφορούν παρά να υποστούν ξανά το ίδιο μαρτύριο. Αν βάλεις και το γεγονός πως πολλοί απασχολούνται σε εποχιακές δουλειές λόγω καλοκαιριού θα δούμε την όποια "αποτελεσματικότητα" του μέτρου τον Σεπτέμβρη. Από τα νούμερα που δημοσιεύει η ίδια η ΕΛ.ΑΣ είναι εμφανές πως δεν πρόκειται για επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών αλλά τρομοκράτησής τους ώστε να μην πολυκυκλοφορούν και να δημιουργείται η εικόνα μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Γι αυτό και η συνδρομή της Χρυσής Αυγής σε αυτή είναι πολύτιμη, άρα και επιθυμητή. Εν τω μεταξύ με 1.673 παράνομους λιγότερους φαντάζομαι οι νοικοκυραίοι θα νιώθουν πιο ασφαλείς, με την διαφορά πως έφυγαν επίσης 1.800 συνοριοφύλακες πανελλαδικά (πόσοι από την Αττική άραγε;) για τα σύνορα. Ακόμα και αν λιγότεροι από τους μισούς από αυτούς υπηρετούσαν στην Αττική, τελικά έφυγε περίπου ένας αστυνομικός για κάθε δύο "λαθρο"-μετανάστες. Νιώθεις ασφαλής; Γιατί όχι, όταν διαβάζεις "8.023 προσαγωγές ο πρώτος απολογισμός του «Δία»" Και τελικά ακόμα και από τους 1663 κάποιοι ήταν θύματα "παρεξήγησης".

Εδώ και λίγο καιρό ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στην Σουηδία όπου καταζητείται για να απολογηθεί σε μία τραβηγμένη από τα μαλλιά υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης. Για να καταλάβεις κατηγορείται από δύο γυναίκες, (δεν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη), ενώ στην μία περίπτωση ουσιαστικά η κατηγορία είναι πως δεν φόρεσε προφυλακτικό! Μάλιστα επισήμως δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα αλλά ζητείται η έκδοσή του για να καταθέσει! Ο λόγος που ο Ασάνζ δεν θέλει να καταλήξει στην Σουηδία είναι γιατί πιθανότατα θα εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου μπορεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε απομόνωση, ακόμα και να καταδικαστεί σε θάνατο για κατασκοπεία. Σημείωσε επίσης πως οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Ασάνζ αλλά η πρόθεσή τους να το κάνουν είναι σαφής και μπορούν να το κάνουν ανά πάσα στιγμή. Η Αγγλία σήμερα, απείλησε να εισβάλει στην πρεσβεία του Ισημερινού, μια πράξη που ισοδυναμεί με εισβολή σε έδαφος ξένου κράτους, για να συλλάβει τον Ασάνζ και να τον παραδώσει στις Σουηδικές αρχές. Δηλαδή απειλείται πολεμική πράξη εναντίων μίας χώρας για την σύλληψη ενός υπόπτου για βιασμό! Από την Αγγλία που αρνήθηκε την έκδοση του Πινοσέτ για εγκλήματα κατά του λαού του! Aμφιβάλλει κανείς για το ότι η υπόθεση έχει να κάνει με το wikileaks και καθόλου με τους υποτιθέμενους βιασμούς;

"O Xάρης είναι αστυνομικος. Η Χρυσάνθη είναι εκπαιδευτικός. Μην με ξαναρωτήσεις για τα χάλια μας..." λέει ο @dim2wDimitris. Μπορείς να πεις πως έχει άδικο; Δες εδώ το ρεπορτάζ και την φωτογραφία σε καλύτερη ανάλυση.

Τρίμηνη διαγραφή αποφάσισε η ΕΣΥΕΑ για τον Π Μανδραβέλη κάνοντάς του ένα αναπάντεχο δώρο.

Εύσημα έδωσε το ΔΝΤ στην Ισλανδία για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση. Έχω ξαναπεί, το αν ο τρόπος της Ισλανδίας θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα είναι άλλη ιστορία. Όμως την στιγμή που όλος ο κόσμος παραδέχεται πως η Ισλανδία τα κατάφερε με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από τον δικό μας κάποιοι εδώ προσπαθούν να μας πείσουν πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έμπειροι "δημοσιογράφοι" σαν ας πούμε τον Π Μανδραβέλη (υπάρχουν και άλλοι φυσικά) δεν μπορούν να δουν τόσο καιρό τι γίνεται εκεί. Απλά δεν εξυπηρετεί το θέμα της Ισλανδίας. Και οι "δημοσιογράφοι" αυτοί δεν υπηρετούν την ενημέρωση αλλά άλλους, είναι εργαλεία ενός κατεστημένου που ενοχλείται από τέτοιες ειδήσεις. Ο κόσμος δεν πρέπει να μαθαίνει τέτοια ενοχλητικά πράγματα. Και όταν μαθαίνει πρέπει να υπάρξει αντίλογος. Από τα δημοσιογραφικά εργαλεία ενός άρρωστου συστήματος που μας έφερε μέχρι εδώ και συνεχίζει. Εργαλεία καταστολής συνειδήσεων...

Ο Γιώργος Μουρούτης είναι, σύμφωνα με το site της ΝΔ, διευθυντής του γραφείο τύπου της. Μάλιστα άκουσα πως ήταν υπεύθυνος για τα social media. Μεγάλη επιτυχία. Όλο τον καιρό πριν τις εκλογές, μέσω του λογαριασμού του στο twitter έγινε τόσο αντιπαθής που αναγκάστηκε στο τέλος να κλειδώσει τον λογαριασμό του. Διευθυντής γραφείου τύπο κόμματος, υπεύθυνος για τα social media, με κλειδωμένο λογαριασμό! Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο για να περιγράψει κανείς την απόλυτη αποτυχία. Ένα από τα θέματα για τα οποία δέχτηκε δριμεία κριτική ο κύριος Μουρούτης ήταν πως παρενέβαινε σε συζητήσεις χωρίς να δηλώνει την ιδιότητά του, ούτε αυτή φαινόταν πουθενά στο προφίλ του. Εμφανιζόταν σαν απλός χρήστης δηλαδή σε όποιον δεν ήξερε. Με άλλα λόγια τρολάριζε εκ μέρους ενός κόμματος στο οποίο έχει έμμισθη θέση κρύβοντας ουσιαστικά την ιδιότητά του αυτή. Δεν μου κάνει εντύπωση, τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Λίγοι όμως έχουν τόσο θράσος ώστε λίγο καιρό μετά να κατηγορούν άλλους χρήστες πως είναι έμμισθα τρολ άλλων κομμάτων. Είπαμε, στα κόμματα εξουσίας και τα στελέχη τους το θράσος περισσεύει.

Η βλακεία των ακροδεξιών συνομωσιολόγων είναι πράγματι απύθμενη! Αφού δεν έκατσε το παραμύθι πως "το κτήνος της Πάρου" ήταν οργανωμένος με την αριστερά και μεταξύ των καταληψιών της Υπατίας τώρα είναι προστατευόμενος τουρκοσκοπιανού φόρουμ και πράκτορας, ενώ η δικηγόρος που του διόρισε το δικαστήριο ύποπτη για τις σχέσεις που έχει με την Αμερικανική πρεσβεία. Εντυπωσιακά ηλίθιοι! Όχι αυτοί που τα γράφουν φυσικά, εκείνοι που τα διαβάζουν και τα πιστεύουν!

"Έλα να βρεθούμε να κεντήσω το κορμάκι σου, όπως κεντήσμαε χθες τον Ιρακινό" λέει ο Ανδρέας Ασημακόπουλος στο facebook μαζί με πολλά άλλα "όμορφα" Χωρίς αμφιβολία ένας από τις 450.000 περίπου που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, πιθανότατα κάτι περισσότερο για το κόμμα, σίγουρα ρατσιστής και σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, όχι μόνο επικροτεί τον χθεσινό φόνο του Ιρακινού, αφήνει να εννοηθεί πως συμμετείχε αλλά και απειλεί να σκοτώσει. Σε κάποιο σοβαρό κράτος και μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε φαντάζομαι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα είχε τουλάχιστον θέσει τον τύπο αυτόν και τους on line "φίλους" του υπό παρακολούθηση. Θέλω να πιστεύω πως και η δική μας θα το κάνει. Αν δηλαδή εκεί τουλάχιστον δεν συμπαθούν τους ανθρώπους αυτούς όπως στην υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ. Αν και έχω τις αμφιβολίες μου. Αν ήθελαν όλους αυτούς θα τους είχαν σταματήσει πολύ καιρό πριν προαχθούν από το τραμπούκοι σε φονιάδες. **Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι anonymous. Ο παλικαράς που απειλούσε πως θα βρει τα στοιχεία άλλων χρηστών του facebook και θα τους κανονίσει "υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο"

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου