Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 23-29/7/2012

Κάπου 200 εκατομμύρια χρωστάνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Αγροτική και από ότι φαίνεται αυτά θα πάνε στο "μη βιώσιμο" κομμάτι της τράπεζας ως "μη εξυπηρετούμενα δάνεια". Θεωρώ δίκαιο οι περίπου 2.500.000 που ψήφισαν αυτά τα κόμματα να ξηλωθούν από ένα 80άρι. Δεν είναι δικαιολογία το δεν ήξεραν, ήξεραν πολύ καλά τι θα γίνει. Όμως δημοκρατία έχουμε και σου αρέσει δεν σου αρέσει θα ξηλωθείς εσύ, εγώ και όλοι μας από περίπου ένα 20άευρω για τα δύο αυτά κόμματα. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα δύο κόμματα που μας οδήγησαν έως εδώ, δεν νομίζεις;

Αν χρειαζόταν να ζήσεις οικογένεια με δύο παιδιά με 1000 ευρώ τι θα πρωτοέκοβες; Χυδαία ερώτηση σύμφωνα με τον Ντόλια.

Στην υγειά του μαλάκα λέει ο Καρτέσιος στο πολύ καλό άρθρο του, στην υγειά του μαλάκα το αναδημοσιεύει το tvxs.gr χωρίς να αναφέρει καν την πηγή. Παραδείγματα δημοσιογραφίας από ένα site που θέλει να θεωρείται "σοβαρό".

Στον Σάλας και την Πειραιώς θα "πάει" το "υγειές" κομμάτι της Αγροτικής. Για το "μη βιώσιμο" θα μας έρθει ο λογαριασμός, μην ανησυχείς, φαντάζομαι με κανέναν λογαριασμό της ΔΕΗ, εκτός και αν κάποιος εκεί στο υπουργείο οικονομικών σκεφτεί κάτι ακόμα πιο πρωτότυπο. Κάπου εκεί μέσα φαντάζομαι, στο μη βιώσιμο κομμάτι που θα "απορροφηθεί" βρίσκονται και τα 200 περίπου εκατομμύρια που χρωστάνε τα κόμματα, αλλά όπως έχω ξαναπεί, κομμάτια να γίνουν, ο λαός μίλησε. Ο λαός επέλεξε υπερχρεωμένα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ένας στους τέσσερεις ψηφοφόρους/πολίτες (26%) ή αν μετράς έγκυρες ψήφους 42% επέλεξαν τα κόμματα για τα οποία ήταν ζήτημα επιβίωσης η διαγραφή των χρεών τους. Καλοφάγωτα λοιπόν και μην ακούω γκρίνιες, ο λαός μίλησε.


Καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρουμελιώτη και Παπανδρέου για το πως έγινε η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ με τον πρώτο να κατηγορεί ευθέως τον Παπανδρέου πως έκανε "του κεφαλιού του". Τέτοιες σοβαρές καταγγελίες θα περίμενε κανείς να γίνουν αντικείμενο σοβαρής έρευνας από την δικαιοσύνη, αλλά όσο είδαμε τον εισαγγελέα να παρεμβαίνει για τις σοβαρότατες καταγγελίες του Reuters και του Κ Βαξεβάνη κατά της τράπεζας Πειραιώς και της οικογένειας Σάλα, άλλο τόσο φαντάζομαι θα δούμε και για αυτή την υπόθεση. Ο Σάλας αντιθέτως επιβραβεύθηκε με την απόκτηση και της Αγροτικής τράπεζας. Όπως έχω ξαναπεί, τα δικαστήρια δεν είναι μόνο για να στέλνουν κόσμο στην φυλακή, αλλά και για μην αφήνουν κατηγορίες να αιωρούνται και να αθωώνουν. Όσο αυτό το σύστημα κρυπτόμενο εξακολουθεί να αρνείται την κάθαρσή του για εμένα απλά αποτελείται από εγκληματίες. Ναι, όλοι τους εγκληματίες, ένοχοι, προδότες και απατεώνες!

"Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί αποθηκευτικό και διαμετακομιστικό κέντρο απαγορευμένων ουσιών, που διακινούνται εκτός από τη Χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο." Έλα μωρέ, ποιός είναι αυτός ο ΣΕΓΑΣ που θα μας πει κι όλας; Από την άλλη μεριά, ο ΣΕΓΑΣ τι έχει κάνει για να καταπολεμήσει το πρόβλημα;

Το όποιο του λαού κάποτε ήταν η θρησκεία. Τώρα είναι το χρήμα.

"Σημειώνουμε πάντως οτι η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί και έρευνα στο διαδίκτυο δεν εντόπισε τα συγκεκριμένα σχόλια." Δημοσιογραφία αιχμής λέμε! Η "είδηση" αφορά υποτιθέμενο υποτιμητικό σχόλιο Γερμανίδας αθλήτριας των Ολυμπιακών για τους Έλληνες. Μόνο που το επίμαχο σχόλιο δεν κατάφερε περιέργως να βρει κανείς από τους τόσους δαιμόνιους δημοσιογράφους του διαδικτύου ή τους χιλιάδες ακροδεξιούς που καραδοκούν για τέτοια. Τόσο ηλίθιοι είναι ή τόσο ψεύτες; Και όμως, αν το έψαχναν λίγο θα έβρισκαν από που προήλθε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το σχόλιο που δικαιώνει τους "Ελληνόψυχους" όταν μιλάνε για ανθέλληνες. Υποτίθεται πως και Αγγλίδα αθλήτρια είπε πως "Ελπίζω οι πεινασμένοι Έλληνες, να μη φάνε όλο το φαί στο Ολυμπιακό χωριό". Που τα βρίσκουν ε; Σε ένα υποθετικό tweet δύο ημέρες πριν τα βρίσκουν και τα κάνουν είδηση! Φυσικά, τέτοια "είδηση" δεν θα μπορούσε να μην βρει την θέση της στο parapolitika.gr και φυσικά έγινε και ανακοίνωση στο site της ΧΑ, την οποία όμως καθώς ακόμα και αυτοί είδαν πως πάνε να γίνουν ρεζίλι λίγο αργότερα κατέβασαν αφήνοντας όμως το κουφάρι της. (Οι τέλειοι οι άνδρες οι σωστοί της ΧΑ θα περίμενα να έχουν τον ανδρισμό να ζητήσουν συγνώμη στην Γερμανίδα αθλήτρια που βοήθησαν να συκοφαντηθεί αλλά προφανώς αυτό δεν είναι στον δικό τους κώδικα συμπεριφοράς.) Φυσικά οι Ελληναράδες δεν μασάνε από διαψεύσεις .Το σχετικό γκρούπ στο facebook δημιουργήθηκε στο άψε-σβήσε και δεν το βλέπω να σβήνεται σύντομα. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι δημοσιογράφοι που κάνουν το αυτονόητο. ** Είναι εντυπωσιακό πως ακόμα και μετά από τόσες διαψεύσεις και ενώ όλα αυτά τα έγραφα στο μεσημερι, στις ειδήσεις των 19:00 στον Alpha το "θέμα" παρουσιάστηκε ως αληθινό! Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει υβριστικές δηλώσεις κατά της Γερμανίδας αθλήτριας o Σάκης Αθανασιάδης. προπονητής της κωπηλασίας Η ανικανότητα ή η άγνοια μετά από τόση κουβέντα και τόσες διαψεύσεις δεν αποτελεί δικαιολογία. Τι παιχνίδι προσπαθούν να παίξουν; Και η "δημοσιογραφία" συνεχίζει την βουτιά της σε απίθανα βάθη του βούρκου στον οποίο κατοικεί τελευταία παρέα με τα ακροδεξιά ασπόνδυλα.

Μέσα σε όλα όσα γίνονται έχεις και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν κατά την επίσκεψη στην ΣΕΚΑΠ "Οι δημόσιες επιχειρήσεις συνιστούν αναγκαία υποδομή για μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας" και τόνισαν "την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου". Δηλαδή μία ελλειμματική συνεταιριστική καπνοβιομηχανία είναι δημόσιος πλούτος, και μάλιστα αναγκαία υποδομή για την ανασυγκρότηση της χώρας; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει καλύτερα να μας πει ποιές επιχειρήσεις δεν θεωρεί δημόσιες και ποιές από αυτές δεν είναι αναγκαίες υποδομές για την ανασυγκρότηση της χώρας; Και αν βρει τον χρόνο να μας έλεγε και τι ακριβώς εννοεί όταν μιλάει για δημόσιο πλούτο;

Απίστευτα κακό, απαίσιο πράγμα να εύχεσαι σε κάποιον να δει τον άνθρωπό του να υποφέρει και να μην έχει τα απαραίτητα χρήματα να τον βοηθήσει! Όχι τόσο απαίσιο όσο το να το προκαλείς στην πράξη για μερικές χιλιάδες κόσμου υποθέτω.

Για το θέμα της Βούλας Παπαχρήστου δεν θα πω κάτι, έχουν ειπωθεί τόσα. Όμως μου άρεσαν τρεις αρκετά διαφορετικές απόψεις. Αυτή του Γεωργακόπουλου (που δεν τον χωνεύω κατά τα άλλα) αυτή του Διονύση Τσακνή και αυτή του Σαραντάκου. Διάλεξε και πάρε, αν και πιστεύω πως αν έχεις ανοιχτό μυαλό κάπου θα συμφωνήσεις έστω εν μέρη και με τους τρεις. Αν πάλι όχι, δεν υπάρχει λόγος να κάτσεις να τα διαβάσεις, ξέρεις εσύ καλύτερα.

Μπορεί οι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος να μονοπωλήσανε τα διεθνή ΜΜΕ ως υπουργοί οικονομικών του πρώτου χρεοκοπημένου μέλους της Ευρωζώνης με τις απανωτές αποτυχίες τους, αλλά και ο Λεβέρδος δεν θα πρέπει να νιώθει παραγκωνισμένος. Ποιός άλλος υπουργός υγείας είχε την ευκαιρία τα κατορθώματά του να γίνουν θέμα στα διεθνή ΜΜΕ; **Λίγο αφού είδα το δημοσίευμα αυτό, ήρθε η αποστομωτική απάντηση από το έγκυρο antinews με τον εύγλωττο τίτλο "Παραλήρημα «Ιndependent» κατά της Ελλάδας". Σωστά. Οι ανθέλληνες μας κυνηγάνε...

"Tο ΔΝΤ γνώριζε ότι θα αποτύχει το πρόγραμμα" δήλωσε ο Π Ρουμελιώτης αλλά δεν βαριέσαι μωρέ, ποιός είναι ο Ρουμελιώτης που θα μας πει πως οι πολυαγαπημένοι μας Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου μας οδήγησαν σαν πρόβατα στην σφαγή;

Μέσα σε 40 μέρες επέστρεψαν καταθέσεις 10 δις ευρώ! Στην εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ της, αφού όπως μας ενημερώνει το Reuters σύμφωνα με την ΕΚΤ οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 5%, όσο δηλαδή τον Μάιο! Η κατάληξη .gr σε ιστοσελίδες τείνει να γίνει συνώνυμο της αναξιοπιστίας.

Όσο μαθαίνω περισσότερα για την Βούλα Παπαχρήστου τόσο πείθομαι πως θα μπορούσε να κάνει εξαιρετική καριέρα ως πολιτικός της δεξιάς (και γιατί όχι και της ΔΗΜ.ΑΡ.) Φίλη της Χρυσής Αυγής και θαυμάστρια του Κασιδιάρη, χωρίς αυτό να την εμποδίζει να έχει Βούλγαρο προπονητή ή να πάει να δουλέψει σε Τούρκικη ομάδα. Όταν είδε πως το ρατσιστικό της σχόλιο έγινε θέμα που μπορούσε να της κοστίσει όμως δεν δυσκολεύτηκε να ζητήσει ταπεινά συγνώμη δηλώνοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και να αποκηρύξει τον ρατσισμό. Με τόση ευελιξία και λίγη βοήθεια από την αναγνωρισιμότητα που της έδωσε το όλο θέμα δεν θα μου έκανε εντύπωση αν την έβλεπα σε λίγο καιρό να αγορεύει από το κοινοβούλιο. Είναι και φωτογενής. Έχει σίγουρα τα προσόντα!

Κάποιοι λένε πως η Βούλα Παπαχρήστου είναι μία νέα κοπέλα που δεν είχε πρόθεση να θίξει κανέναν, που από άγνοια έκανε μία γκάφα και πως άξιζε μία δεύτερη ευκαιρία μετά και την συγνώμη που ζήτησε. Σίγουρα για μία κοπέλα που προετοιμαζόταν τόσα χρόνια η ποινή του αποκλεισμού από την αποστολή είναι πολύ σκληρή. Τελικά όμως, όπως και να το δεις, της ανατέθηκε ένας ρόλος, αυτός του εκπροσώπου της χώρας σε μία πολύ σημαντική οργάνωση και εκείνη, ασχέτως προθέσεων, ηλικίας, νοημοσύνης ή άλλων παραγόντων, δεν μπόρεσε να τον υπηρετήσει όπως θα έπρεπε. Ίσως θα έπρεπε να της δοθεί δεύτερη ευκαιρία, ίσως και όχι. Το σίγουρο είναι πως ο ρόλος αυτός στην πρώτη και μοναδική ευκαιρία που είχε να τον υπηρετήσει αποδείχτηκε πολύ βαρύς γι αυτήν.

Εξαιρετικά τα αντανακλαστικά της ΔΗΜ.ΑΡ. Η Βούλα Παπαχρήστου, αθλήτρια του τριπλούν (και φίλη απ' ότι φαίνεται της Χρυσής Αυγής) έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο στο twiter το οποίο για κακή της τύχη έγινε αντιληπτό από κάποιους χρήστες και αναμεταδόθηκε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Πολύ γρήγορα και πρώτη (νομίζω) από τα κοινοβουλευτικά κόμματα η ΔΗΜ.ΑΡ αντέδρασε έντονα και ζήτησε τον αποκλεισμό της από την Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή πράγμα που έγινε λίγο αργότερα. Βέβαια η ΔΗΜ.ΑΡ δεν είχε τα ίδια αντανακλαστικά όταν διορίστηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο δημόσιας τάξης ένας χουντικός. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι. Για άλλη μία φορά. Μπράβο μπάρμπα Φώτη.

Πόση ειρωνεία αντέχεις; Ο Τάκης Αθανασόπουλος ανέλαβε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δηλαδή. Είναι ο ίδιος Αθανασόπουλος που ήταν διοικητής της ΔΕΗ το 2007-2009. Τότε το ΠΑΣΟΚ τον εγκαλούσε για κακοδιαχείριση. Ο δε κύριος Αθανασόπουλος παραδίδοντας την σκυτάλη στην νέα διοίκηση έλεγε το 2009 "η παραμονή της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο είναι κατά τη γνώμη μου ενδεδειγμένη". Τώρα καλείται να την πουλήσει...

Άλλη μία παραίτηση τραντάζει αυτή την κυβέρνηση. Ο αρχηγός του ΓΕΣ, Κ. Ζιαζιάς, παραιτήθηκε το βράδυ καταγγέλλοντας πως "του έδωσαν λίστες με ονόματα αξιωματικών τα οποία του επιδόθηκαν για να κάνει κρίσεις". Και αυτό το σύστημα εξουσίας απάντησε με τον ίδιο στερεότυπο τρόπο με τον οποίο απάντησε στην παραίτηση του Νικολόπουλου από το υπουργείο εργασίας και του Μητρόπουλου από το ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα για την παραίτηση του Ζιάζα υπάρχουν ροζ ερωτήματα, και ίσως να το πάει ακόμα και για πραξικόπημα! Καλώς ήρθατε παλιά νέα ήθη. **Αργότερα η ΔΗΜ.ΑΡ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα. Όσο και αν διαφωνείς μαζί τους οφείλεις να παραδεχτείς πως την τέχνη του να μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα την έχουν ανεβάσει σε άλλο επίπεδο.

Υπάρχουν εξαιρετικοί γιατροί στην Ελλάδα, διάβασα κάπου. Ναι, υπάρχουν αλλά η τύχη σου δυστυχώς δεν εξαρτάται από αυτούς. Αυτοί θα κάνουν την δουλειά τους, ίσως και να υπερβάλλουν εαυτόν και ένα περιστατικό που ήταν να σωθεί θα σωθεί. Ένας πολύ βαριά πολυτραυματίας δεν σώζεται από τον ήρωα γιατρό ακόμα και αν αυτός είναι εξαιρετικός, αλλά από ένα ολόκληρο σύστημα φροντίδας που αν δεν λειτουργήσει ολόκληρο άψογα τίποτα δεν σώζει τον ασθενή. Ένας δε καρκινοπαθής στο τελικό στάδιο ελάχιστα θα ωφεληθεί από τον ήρωα, άψογο γιατρό. Από ένα σύστημα που ξέρει να ανακουφίζει τον πόνο με την ελάχιστη ταλαιπωρία για τον ασθενή ναι, από τον ήρωα γιατρό όχι! Από την άλλη υπάρχουν και αρκετοί άσχετοι, αγύρτες, ανήθικοι, πολλά τμήματα υποστελεχωμένα, διαλυμένα. Και κανένας τρόπος να ξεχωρίσεις μεταξύ του καλού και του απαράδεκτου. Η επιλογή συχνά δεν υπάρχει και άλλες φορές είναι απλά θέμα φήμης, συχνά απολύτως αστήρικτης. Εκεί αν πέσεις με αρχόμενο καρκίνο, με ένα σοβαρό αλλά όχι απαραίτητα θανατηφόρο τραύμα, με μία απειλητική για την ζωή σου ασθένεια, εκεί πια σε σώζει μόνο η τύχη, ίσως και ο Θεός για όποιους πιστεύουν. Ο εξαιρετικός ίσως και να σώσει ένα πολύ μικρό ποσοστό ασθενών που αν έπεφταν στον μέτριο μπορεί και να καταλήγανε. Ο κακός, ο άθλιος, ο ανήθικος, αυτός κάνει την διαφορά. Και αυτός βασιλεύει σε ένα διαλυμένο σύστημα.

Αυτή η κυβέρνηση έχει πιάσει δουλειά, όχι μαλακίες. Αφού έβαλε διοικητή της ΕΥΠ έναν 40χρονο μηχανολόγο (φαίνεται θα είχε πρόβλημα με τα ασανσέρ της η υπερεσία), έβαλε έναν χουντικό γγ του υπουργείου προστασίας του πολίτη (ποιός καλύτερος για να προστατέψει τον πολίτη;) και εξαφάνισε πράσινα και ροζ παπαγαλάκια από την ΕΡΤ (μέχρι και τον Λαζαρίδη είδα ως σχολιαστή σε πρωινή εκπομπή), σειρά είχε φυσικά το ξεκαθάρισμα του στρατού. Αν βάλεις και την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, είναι φανερό πως ήδη από την 39η μέρα ύπαρξής της η κυβέρνηση αυτή έχει στήσει τον μηχανισμό που χρειαζόμαστε για να βγούμε από την οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα. Και, φυσικά, η σκληρή δουλειά συνεχίζεται!

2 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ σκοτώθηκαν σήμερα στην Μιχαλακοπούλου όταν έπεσαν από την μοτοσικλέτα και χτύπησαν πάνω σε "προστατευτικά κολωνάκια". Ο θάνατος δύο νέων ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχει μικρότερο, ούτε μεγαλύτερο βάρος από τον θάνατο οποιοιδήποτε μοτοσικλετιστή. Όμως αυτός ο θάνατος πήρε αρκετή δημοσιότητα και προβλήθηκε αρκετά από τα ΜΜΕ. Για άλλη μία φορά όμως ενώ όλοι δηλώνουν σοκαρισμένοι, θλιμμένοι και άλλα τέτοια, κανείς δεν συζητά την ουσία της είδησης. Ποιός ήταν πράγματι ο λόγος που έχασαν την ζωή τους δύο νέοι άνθρωποι; Η κακιά στιγμή; Η ταχύτητα; Πάλι; Τα προστατευτικά κολωνάκια (αλήθεια, ποιόν προστατεύουν;) δεν έπαιξαν ρόλο; Η χάραξη της οδού; Το οδόστρωμα; Θα μου πεις, με τι ασχολείσαι τώρα, εμείς εδώ θρηνούμε τον θάνατο δύο παλικαριών. Και τα κολωνάκια, η οδός, το οδόστρωμα θα παραμείνουν εκεί ως έχουν. Μέχρι το επόμενο τραγικό "ατύχημα". Μέχρι να μάθουμε να ψάχνουμε τις αιτίες της κάθε "τραγωδίας" και να τις διορθώνουμε το μόνο που έχουμε είναι να περιμένουμε η επόμενη "τραγωδία".

Νέος γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ εξελέγη ο Θανάσης Μπούρας. Ίσως επειδή γνωρίζει την κυρία Κρούγκμαν. Από επιτυχία σε επιτυχία το πάει η ΝΔ και μου φαίνεται τα καλύτερα δεν τα έχουμε δει ακόμα.

"Η αρχή ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η επανάστασης της 21ης Απριλίου επεκράτησε πλήρως, εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη υφ' όλων των κρατών εξωτερικώς. ... Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται με τον νόμον αυτόν, ως σκοπούντες την ανατροπήν του κρατούντος πολιτεύματος και κοινωνικού συστήματος" Ποιός τα είπε όλα αυτά; Ο Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών επί χούντας και γενικός γραμματέας υπουργείου δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη επί κυβερνήσεως Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Συγχαρητήρια στον ίδιο, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και στο εκλογικό σώμα.

Πριν από μία εβδομάδα με αφορμή το κλείσιμο της ακρόπολης από τους εργαζόμενους λόγω υπερβολικής ζέστης πέσανε διάφοροι "αγανακτισμένοι" να τους φάνε. Τότε έγραφα πως κανένας δεν μπήκε στην ουσία, αν δηλαδή οι συνθήκες ήταν αυτές στις οποίες ο νόμος επιβάλλει οι εργαζόμενοι να προστατευτούν από την ζέστη ή όχι. Σήμερα στην ΝΕΤ ο ίδιος ο υφυπουργός παραδέχτηκε ουσιαστικά πως το κλείσιμο της ακρόπολης έγινε εντός των κριτηρίων που καθορίζει ο νόμος. Μόνη του ένσταση ήταν πως "αιφνιδιάστηκε". Φυσικά και δεν πρόκειται κανείς να πάρει πίσω τους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε τότε, το θέμα ήταν να δημιουργηθούν εντυπώσεις και έπιασε.

Πριν 10 ημέρες ο Γιώργος Καισάριος εξηγούσε πως ο Ρόναλντ Ρήγκαν, ο μέγας αυτός ηγέτης τσάκισε τους 13500 απεργούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Αμερική με την βοήθεια νόμου που απαγόρευε σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να απεργούν. Το θέμα του άρεσε τόσο πολύ που 10 ημέρες μετά, σήμερα το αναδημοσίευσε ελαφρώς αλλαγμένο αλλά στην ουσία το ίδιο. Το άρθρο άρεσε επίσης στον φίλο και ομοϊδεάτη του Άδωνη Γεωργιαδή που όπως και 10 ημέρες πριν έτσι και σήμερα το διέδωσε μέσω του twitter. Αν μάλιστα προσθέσουμε την μήνη των δύο αυτών φίλων κατά της αριστεράς γενικά, είναι προφανές πως θα προτιμούσαν να ζούνε σε μία εποχή και σε μία χώρα χωρίς αριστερά, με τις απεργίες να είναι παράνομες και τους απεργούς στην φυλακή. Δεν προκαλεί έκπληξη, είναι γνωστοί όπως και οι απόψεις τους. Μία απορία έχω μόνο: Γιατί τόση ξενομανία; Είχαμε και εδώ ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση. Υπήρξε και εδώ μία εποχή που οι αριστεροί κρύβονταν και που οι απεργίες ήταν λιγοστές και οι συνδικαλιστές δεν περνούσαν και τόσο καλά. Ήταν η ένδοξη περίοδος 1967-1974. Μήπως επειδή ακόμα και οι τότε κυβερνώντες δεν τόλμησαν να απαγορεύσουν δια νόμου τις απεργίες; Μήπως τελικά ονειρεύονται μία περίοδο 67-74 αλλά στο λίγο πιο "αποφασιστικό" της; Πάντως φαίνεται να μην μένουν στην νοσταλγία, προχωρούν ολοταχώς στην εφαρμογή των φιλοδοξιών τους

Evonymos είναι ένας "χρήστης" του youtube πολύ εργατικός και προσηλωμένος. Με το που θα μιλήσει σε κάποιο κανάλι ο Άδωνις Γεωργιάδης σε κάποιο κανάλι, μπορείς να στοιχηματίσεις πως το σχετικό απόσπασμα θα βρίσκεται στο κανάλι του Ευώνυμου. Μαζί με μερικά της Χρυσής Αυγής και των "στελεχών" της. Ο Άδωνις σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα έχει δηλώσει πως δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο, απλά τυγχάνει εκείνος να τον θαυμάζει και να ανεβάζει όλα αυτά τα βίντεο στο κανάλι του, αυτόνομα και φυσικά εθελοντικά. Το κακό είναι πως καμιά φορά στην βιασύνη του καρφώνεται (το βίντεο που "ανέβασε" είναι στο κανάλι Evonymos, και ανέβηκε λίγο αφού ο Άδωνις είπε το "ανεβάζω"). Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει που λένε... Το ερώτημα είναι γιατί επιλέγει να λειτουργεί έτσι; Τι τον πειράζει να πει, ναι, ο Ευώνυμος είναι συνεργάτης, έμμισθος ή μη δεν έχει σημασία. Μήπως η σχέση του με την ΧΑ; Κουτοπονηριά; Ή απλά δεν νοιάζεται θεωρώντας τους ψηφοφόρους του ηλίθιους που δεν πρόκειται να πάρουν χαμπάρι;

Πρέπει να ήταν πάνω από μια δεκαετία πριν που διάβασα στο RAM ένα άρθρο που έκανε μία τραβηγμένη υπόθεση που περιελάμβανε τον αποικισμό της Αμερικής, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την βιοτεχνολογία. Με λίγα λόγια ο συντάκτης (δεν θυμάμαι ποιός) έλεγε πως όσο το ταξίδι στην Αμερική ήταν υπόθεση μερικών αξιωματούχων, οργανωμένη από το κράτος ελάχιστη από την νέα αυτή ήπειρο είχε ανακαλυφθεί. Ο αποικισμός έγινε όταν αφέθηκαν ελεύθεροι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να ταξιδέψουν με κίνητρο την ελπίδα μίας νέας καλύτερης ζωής. Το ίδιο περίπου έγινε με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όσο η κατοχή ενός υπολογιστή ήταν πανάκριβη και αυτοί βρίσκονταν σε μερικά πανεπιστήμια ή ιδιωτικές εταιρίες υπό τον έλεγχο των διαχειριστών τους το λογισμικό αναπτύσσονταν με αργούς ρυθμούς. Η επανάσταση ήρθε όταν ο κάθε πιτσιρικάς μπορούσε από το σπίτι του να αναπτύξει το δικό του λειτουργικό. Το ίδιο συμπέραινε το άρθρο θα γίνει με την βιοτεχνολογία. Όσο αυτή αποτελεί το πεδίο δράσης λίγων επιστημόνων σε μεγάλα πανεπιστήμια και με μεγάλο κόστος η πρόοδος θα είναι σχετικά αργή. Όταν κάποτε τα εργαλεία που χρειάζεται η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής γίνουν προσβάσιμα στον πολύ κόσμο θα δούμε τεράστια άλματα έλεγε. Μου είχε κάνει εντύπωση αυτό το άρθρο. Και τώρα φαίνεται πως ίσως να ήταν και προφητικό.

Ο βουλευτής Σερρών με την Χρυσή Αυγή, Νικήτας Σιώης παραιτήθηκε αν και άνεργος λόγω "φόρτου εργασίας". Την θέση του λαμβάνει ο "αχ το Άουσβιτς πως το αγαπώ" Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Έτσι, οι φήμες που ήθελαν τον Μιχαλολιάκο να έχει πει στους υποψήφιους βουλευτές του πως θα ζητήσει τις παραιτήσεις ορισμένων από αυτούς που θα εκλεγούν προκειμένου να μπουν στην θέση τους οι δικοί του φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Δεν είναι περίεργο, το κόμμα των νοσταλγών του ναζισμού και της χούντας δεν περίμενα να σέβεται την λαϊκή βούληση. Ακόμα και αν μιλάμε για ένα κόμμα σαν την ΧΑ υπάρχουν ψηφοφόροι και άρα υπάρχει αυτό που λέμε λαϊκή βούληση. Μπορεί να μην μας αρέσει αλλά κάποιοι άνθρωποι με την ψήφο τους έβαλαν αυτό το κόμμα στην βουλή. Και τους το ανταποδίδει (τουλάχιστον στους Σερραίους) με απολύτως ταιριαστό για το κόμμα αυτό τρόπο. Περιφρονώντας τους.

Ωραία άρχισε η εβδομάδα με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να αντιδρούν στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ισπανίας και το ΧΑΑ να γκρεμοτσακίζεται. Όμως πέρα από την διεθνή οικονομική συγκυρία όταν βλέπεις με έναν τζίρο 25 εκατομμυρίων ευρώ περίπου ένα χρηματιστήριο να έχει τέτοιες διακυμάνσεις καταλαβαίνεις πόσο ευάλωτο είναι αυτό σε παιχνίδια μεγαλοεπενδυτών. Ευτυχώς όμως που γλυτώσαμε την παλαβή αριστερά και έχουμε την σιγουριά της σοβαρής κυβέρνησης. Με τέτοια κυβέρνηση δεν υπάρχει ανησυχία. Σωστά;

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου