Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Τα κοντά ποδάρια των... blogs

Οι πολιτικοί γενικώς, αυτής της χώρας ειδικώς έχουν αποδείξει την "ευελιξία" τους όταν πρόκειται να γίνουν αρεστοί στο "λαό".Χρειάζονται την ψήφο μας, και επομένως την προβολή.
Έτσι καιρό τώρα προσπαθούν να μπουν σε αυτό το μαγικό μέσο με τα εκατομμύρια χρήστες που λέγεται διαδίκτυο.
Δεν τους φτάνουν όμως τα υπέροχα portals του κόμματος για τα οποία έγραφα στην προηγούμενη ανάρτηση, πρέπει να έχουν και facebook, twitter, blog.
Όλα αυτά για κανένα μήνα το πολύ, όσο κρατάει ο προεκλογικός τους οίστρος, όπως για παράδειγμα αυτό, ή αυτό και πολλά άλλα...
Βλέπετε, η επιθυμία τους για ειλικρινή διάλογο και επαφή με τον πολίτη εξαφανίζεται την επόμενη των εκλογών.

Επειδή όμως εκτός από τους σφουγγοκωλάριούς τους η επισκεψιμότητά τους ήταν, προφανώς, στον πάτο τελευταία πολλαπλασιάζονται τα διαδικτυακά portal, blogs, εφημερίδες, "ανεξάρτητα" στα οποία μαζεύονται για να μοιραστούν τη σοφία τους με τον "απλό λαό".
Δε μας έφτανε η προπαγάνδα στην τηλεόραση, στον διαπλεκόμενο τύπο, στα κρατικά μέσα, λες και δεν υπάρχουν τα κομματικά site, έχουμε και τις "ανεξάρτητες" διαδικτυακές εφημερίδες τώρα!
Είδα φως και μπήκα σαν να λέμε.
Και εκεί που βάζεις πχ στο γούγλη -inurl:pasok.gr, -inurl:nd.gr ώστε να μη δεις την επίσημη κομματική γραμμή, νά σου το σκουπιδαριό να γεμίζει την οθόνη σου.
Κανονικό spam!
Και από πίσω οι διάφοροι "ανεξάρτητοι" bloggers, να αναδημοσιεύουν,τις βαθυστόχαστες "αυθόρμητες" αναλύσεις του ψεύτη δίπλα από το αποκλειστικό βίντεο των αεροψεκασμών που μας κοιμίζουν και του εξωγήινου που ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία.
Άντε τώρα η τεχνική ευφυΐα του γούλγη να τα βγάλει πέρα με την φυσική ηλιθιότητα!
Από την άλλη, βέβαια το νέο αυτό μέσο δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζουν.
Εκεί που έχουν συνηθίσει να αραδιάζουν τις μαλακίες τους χωρίς αντίλογο, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με την διαδραστικότητα.
Και εδώ είναι που το "μέσο" δείχνει τα δόντια του. Είναι πια τόσο εύκολο να βρεις παλιότερες αναρτήσεις τους όπως έγραφα εδώ και να τους βάλεις αντιμέτωπους με τα ίδια τους τα λόγια.
Και σχεδόν κανείς δε λέει πια αυτά που έλεγε πριν 2 χρόνια.
Η κομματική γραμμή άλλαξε!
Ρίξτε μια ματιά στα comments σε κάθε ανάρτηση πολιτικού και θα καταλάβετε.
Παρόλαυτά, συνεχίζουν.
Συνεχίζουν γιατί ξέρουν πως λένε μαλακίες, ξέρουν ότι ακόμα και όταν διαφωνούν προσωπικά, πρέπει να ενταχθούν στην κομματική γραμμή.
Έχουν μάθει να τους φτύνουν, έχουν αποκτήσει ανοσία στον αντίλογο. Συνήθως αρνούνται και να απαντήσουν, αλλά και όταν το κάνουν ξέρεις ακριβώς τι θα πουν. Υπάρχει γραμμή.
Πρέπει να στηρίξουν τον μικρό κύκλο στον οποίο βασίζουν το μέλλον τους και το κατεστημένο που τους ανέδειξε.
Φτάνει πια με αυτή την κακοφωνία!
Πάτε να γράψετε τις απόψεις σας στα κομματικά σας βιλαέτια. Εκεί είναι η θέση σας, αυτήν διαλέξατε, αυτήν υπηρετείτε και εκεί θα βρείτε αυτούς που θέλουν να σας ακούσουν.
Εκτός κομματικής γραμμής δεν έχετε να πείτε τίποτε!
Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου