Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ποιος σκότωσε τον Ιησού;

Εμείς σε αυτό το ερώτημα απαντάμε: Όλα στο φως! Με αυτή την πυξίδα πορευόμαστε. Γιατί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν χρωστάει σε κανέναν. Σε κανένα επίορκο. Ό,τι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διερεύνησης σκανδάλων. Όποιους και να αφορά. Δεν μας νοιάζει. Αρκεί να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερα, όλα αν είναι δυνατόν, στο φως. Και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.
Σας καλώ να βοηθήσετε να ξεκαθαρίσουν αυτές οι τεράστιες πληγές που αφήσατε πίσω σας για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στη χώρα... να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας, αν δεν μπει τάξη στη χώρα, αν δεν υπάρξει ευνομία θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες. Απαιτώ κ. Σαμαρά τη συμβολή σας στα θέματα αυτά και τις προτάσεις σας.
Γεώργιος Παπανδρέου.

Κάποιοι δικοί μας, ίσως συμβιβάστηκαν με ένα σύστημα που εκλέχθηκαν για να το αλλάξουν η ευθύνη η δική μας - η μεγάλη δική μας ευθύνη - είναι πως όταν μας δόθηκε η ευκαιρία, ως κυβέρνηση, να αλλάξουμε την κατάσταση, δεν το κάναμε. Ή, ακριβέστερα, το προσπαθήσαμε μάλλον άτολμα. Αλλά κι όταν το προσπαθήσαμε, είχαμε το ΠΑΣΟΚ απέναντί μας. Άλλες φορές καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις λυσσαλέες αντιδράσεις του. Αλλά αυτές ήταν οι λιγότερες φορές. Κάποιες άλλες φορές μετριάσαμε τις μεταρρυθμίσεις μας, για να μην πυροδοτήσουμε έκρηξη. Την οποία πυροδοτούσε το ΠΑΣΟΚ, έτσι κι αλλιώς. Και κάποιες φορές διστάσαμε και κάναμε πίσω. Εμείς λοιπόν, φταίμε γιατί διστάσαμε. Η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους, όχι στήριξη!
Αντώνης Σαμαράς.

Καθαρή είναι η προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ και σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης να αξιοποιήσει τη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών και να πολλαπλασιάσει τις πιέσεις προς τα λαϊκά στρώματα, με στόχο να υποταχθούν στη βάρβαρη πολιτική, στόχος του αστικού πολιτικού συστήματος είναι να αξιοποιήσει τη δράση των προβοκατόρων για να μπει στο γύψο κάθε διεκδίκηση των εργαζόμενων, ειδικά μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επέλαση που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Για τη χώρα μας, οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΝ και τα σημερινά κόμματα, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., που ψήφισαν και έχουν δώσει έγκριση στο Μάαστριχτ.
Αλέκα Παπαρήγα.

Είναι στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει: «Αυτή εξυπηρετείται από την θεωρία της πρόκλησης, τη γνωστή, χιτλερικής εμπνεύσεως, άποψη, ότι ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια».
Θεόδωρος Πάγκαλος

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η βρώμικη υστερική ατμόσφαιρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναβιώνει λίγο πριν αλλά και την ίδια μέρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει ένα προφανές ιστορικό πακέτο μέτρων λεηλασίας της οικονομίας και των λαϊκών εισοδημάτων αλλά και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Αλέξης Τσίπρας

Ευχαριστώ τους συμμετέχοντες για την ευγενική ανάρτηση των ομιλιών τους στο διαδίκτυο.
Ποτέ άλλοτε το copy-paste δεν υπήρξε τόσο αποτελεσματικός αντίλογος...
Χρόνια Πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου