Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο κώδικας

Το ΠΑΣΟΚ μας φλόμωσε στα ψέματα προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές και τώρα κάνει πως δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε.
Δεν ήξεραν την πραγματική εικόνα και άλλα τέτοια που δεν τα πιστεύουν πια ούτε εκείνα τα πιτσιρίκια που έδωσαν το χαρτζιλίκι τους στον πρόεδρο της βουλής.
Για να μην ξεχνάμε λοιπόν, έφτιαξα ένα σκριπτάκι με 81 δεσμεύσεις, υποσχέσεις, μπούρδες του ΓΑΠ και άλλων "στελεχών" προεκλογικά, αλλά όχι μόνο, που εμφανίζονται με τυχαία σειρά. Μπορείτε να το δείτε πάνω δεξιά στη σελίδα.
Θα μου πεις, οι άλλοι δε μας φλόμωσαν;
Και με το παραπάνω, ίδιοι αλήτες είναι και εκείνοι, ξεκίνησα με το ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν βρω λίγο χρόνο θα ασχοληθώ και με τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι όμως λίγο πιο δύσκολο, μια και αλλάξανε αρκετά στελέχη, και το site τους δεν έχει τόσο πλούσιο υλικό όπως του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να το κάνω και αυτό μέχρι τις επόμενες εκλογές. Αν βρείτε παρόμοιο υλικό για οποιονδήπτε πολιτικό στείλτε το να το ενσωματώσω στο επόμενο.
Όσο για το ΚΚΕ, αυτό βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού.
Το μοναδικό κόμμα που δε χρειάζεται πια να γράφει τις θέσεις του αφού όπως έχω γράψει και παλιότερα υπάρχει το ΚΚΕ generator που κάνει τη δουλειά φίνα.

( Περισσότερα σχετικά με την προέλευση όλων αυτών μπορείς να δεις εδώ. )

Αν λοιπόν θέλετε να βάλετε το script και εσείς στη σελίδα σας ή στο blog σας η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Αντιγράψτε ότι βλέπετε κάτω από τη γραμμή.
Στο blogger στη σελίδα "σχεδίαση" επιλέγετε προσθήκη gadget -> HTML/JavaScript
Βάζετε ό,τι τίτλο θέλετε.
Στο περιεχόμενο επιλέγετε "επεξεργασία Html", όχι "Εμπλουτισμένο κείμενο" (όταν φαίνεται στο παράθυρο "Εμπλουτισμένο κείμενο" έιστε ok)
Επικόληση, αποθήκευση, έτοιμο.

Το script δεν είναι τίποτε σπουδαίο, και πιθανότατα έχει αρκετά λάθη.
Είχα χρόνια να ασχοληθώ, οπότε συγχωρέστε με.
Όποιος θέλει μπορεί να το αλλάξει.
Αν δε σας πειράζει μόνο αφήστε το Link στη σελίδα μου, η οποία ανοίγει σε νέο παράθυρο ώστε να μην φεύγει ο αναγνώστης από τη δικιά σας.
Προσοχή: Παρατήρησα πως το κουμπάκι που προσέθεσα στις 28/4 μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για το πλαϊνό μενού σε κάποια blogs. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό μπορείτε να το κάνετε μικρότερο:
Πηγαίνετε στο τέλος του script και βρίσκετε το
"<input type="button" value="Κλίκ για νέα 'ατάκα'" style="width: 130px" onclick="window.location.href=window.location.href" />"
Αλλάζετε το "width: 130px" με άλλη τιμή αλλά θα πρέπει να αλλάξετε και το κείμενο στο "value="Κλίκ για νέα 'ατάκα'" " ώστε να χωράει στο καινούριο κουμπάκι.
Σώζετε, έτοιμο.
Καλό είναι να το δοκιμάσετε και με explorer, και με firefox για να είστε σίγουροι τι βέπουν οι επισκέπτες σας.
Επίσης, αν αντί για το side bar θέλετε το script σαν κανονική ανάρτηση, θα πρέπει να κάνετε όλη τη διαδικασία σε "Επεξεργασία HTML", αλλιώς ο blogger το χαλάει. Έτσι, αν θέλετε να έχει κάποιο συνοδευτικό κείμενο, εικόνες ή whatever, πρέπει πρώτα να συνθέσετε την ανάρτηση κανονικά όπως κάθε άλλη, και μετά να προσθέσετε το script σε "Επεξεργασία HTML" και να μην το πειράξετε κατόπιν.
Παρατηρήσεις, σχόλια ευπρόσδεκτα.

Update 21/4: Τώρα πλέον τα μαργαριτάρια του script γίνανε 91! Επίσης πρόσθεσα τη δυνατότητα αν για κάποιο λόγο θέλετε να προβάλλετε ένα από αυτά (πχ λόγω επικαιρότητας), μπορείτε.
Πηγαίνετε εκεί που γράφει var i = i και αλλάζετε το 2ο i με τον αριθμό που θέλετε και σώζετε την αλλαγή.
Πχ αν βάλετε var i = 21 θα εμφανίζεται το "Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των λιμένων" μαζί με το ανάλογο link.
Μέχρι να το αποκαταστήσετε (var i = i) δεν θα αλλάζει το κείμενο.

Update 28/4: Μερικά ακόμα μαργαριτάρια, αλλά και κουμπάκι (WoW!) για να γίνεται ανανέωση.

Update 10/5: Οι ατάκες έχουν φτάσει πλέον τις 97 και κοντεύουμε την κατοστάρα, και φυσικά προσέθεσα και μια παραπομπή στο blog μου. Παρακαλώ, αν είναι να αλλάξει κάποιος το σκρίπτ, να αφήσει τις παραπομπές.

Update 13/5: Έκανα το κουμπάκι μικρότερο για να χωράει σε περισσότερα sidebars. Σε περίπτωση που δεν χωράει σε κάποια προσέθεσα στις οδηγίες πως μπορεί να το κάνει.

Update 24/5/2011: Οι μπούρδες έφτασαν τις 100!!! Ακόμα δεν το γιορτάζω αφού χρειάζεται να κάνω κάποιες βελτιώσεις στον κώδικα, αλλά αξίζει μια αναφορά. Κυρίως, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω την Ελληνική κυβέρνηση, και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό μας Γιώργο Παπανδρέου για την τόσο γεναιόδωρη προσφορά του υλικού. Χωρίς τις μπούρδες τους αυτό το project δεν θα ήταν δυνατό...
Α! Έβαλα και αυτόν εδώ LMAO, Male τον τυπάκο...

Update 13/6/2011: Όπως είπα το σκριπτάκι μπορεί να το πάρει όποιος θέλει και να το ενσωματώσει στη σελίδα του.
Όμως θα παρακαλούσα θερμά τα παράσιτα της αγανάκτισης να το αγνοήσουν, όπως άλλωστε αγνόησαν τις εκκλήσεις μου για καλύτερη συμπεριφορά.
Ξέρουν αυτοί...

Update 13/10/2011: Έχω προσθέσει μερικές ακόμα μπαρούφες και πλέον είναι 118. Να θυμηθώ να προσθέσω αυτό εδώ το εργαλειάκι που μου έχει φανεί πολύ χρήσιμο στην προσθήκη κώδικα στον blogger. Επίσης νομίζω χρειάζεται πια να εκσυγχρονιστεί. Καλό το javascript αλλά αν μπορεί κανείς να το μετατρέψει σε "gadget" (ή μήπως καλύτερα html5?) για τον blogger ή και wordpress ώστε να μπορεί πιο εύκολα να ενσωματωθεί και σε άλλες σελίδες τον παρακαλώ να επικοινωνήσει.
Το είχα ξεκινήσει αλλά κόλλησα στις διαστάσεις αλλά και στο background που θα ήθελα να είναι διάφανο ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε blog. Επίσης αν είναι δυνατόν να είναι αρκετά απλό ώστε να μπορεί να συνεχίσει η ενημέρωσή του με νέες ξεκαρδιστικές μπαρούφες που καθημερινά μας προσφέρουν άπλετα οι διαχειριστές της χώρας μας... Μου φαίνεται για κάποιον γνώστη δεν πρέπει να είναι δύσκολο.

Update 8/11/2011: Τις τελευταίες ημέρες με την συγκυβέρνηση μπήκε στο κάδρο και η ΝΔ. Καλώς τηνα κι ας άργησε...
Βέβαια έχουν φροντίσει να εξαφανίσουν (σχεδόν) από την επίσημη σελίδα τους τα λεγόμενά τους πριν τις τελευταίες εκλογές ώστε να εμφανιστούν σαν νέο και άσπιλο κόμμα στο διαδίκτυο.
Όμως δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πει αρκετές μπαρούφες και επιπλέον το διαδίκτυο διαθέτει μνήμη, το ίδιο και εγώ.
Λίγο παραπάνω ψάξιμο χρειάζεται αλλά δεν πειράζει.
Έτσι από σήμερα το scriptάκι αποκτά πλέον δύο τμήματα ώστε να περιλάβει τις μπούρδες και των δύο λαοπρόβλητων "μεγάλων" κομμάτων μας και των στελεχών του.
Βέβαια ακόμα υπάρχουν μόνο 9 μπούρδες της ΝΔ, σε αντίθεση με τις 135 του ΠΑΣΟΚ, αλλά υπομονή.
Είμαι σίγουρος πως και τα γαλάζια παιδιά δεν θα μας απογοητεύσουν και θα βηθήσουν να ανατραπεί αυτή η σίγουρα άδικη αναλογία.
Ευχαριστώ προκαταβολικά την Νέα Δημοκρατία, τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη για το επιπλέον υλικό.
Πάνω που το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να γίνεται βαρετό...



<script language="JavaScript">

<!--

var n_text = new Array ();
var n_lnkk = new Array ();
var r_text = new Array ();
var r_lnkk = new Array ();

//ND
n_text [0]="Η ΝΔ δεν μπορεί να γίνει συνένοχος στην καταστροφή της χώρας. Συνένοχοι έγιναν και γίνονται τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν και στηρίζουν μια αποτυχημένη πολιτική. Άραγε σήμερα νοιώθουν υπερήφανοι για αυτήν τους την στάση;";
n_text [1]="Το πολυνομοσχέδιο σφραγίζει το πολιτικό Βατερλό για το κυβερνών κόμμα, δυστυχώς όμως αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς το γκρεμό για την ελληνική κοινωνία";
n_text [2]="Εν κατακλείδι, η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει σε όσους υπαγορεύουν την άνευ όρων ταύτιση των θέσεων των ελληνικών κομμάτων ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1974 με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και στους θεσμούς της χώρας. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει το συγκυριακό άλλοθι της αλλοίωσης των βασικών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος, ούτε να εξαναγκάσει σε αποφάσεις και ενέργειες που θα πλήξουν τους πολίτες και τον τόπο.";
n_text [3]="«Συναίνεση» και «συναίνεση» και... πάλι «συναίνεση»! Δηλαδή, για όσους δεν κατάλαβαν, να προσχωρήσει η Νέα Δημοκρατία στην κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται ως τώρα και αποδείχθηκε λάθος. Λες και η διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας εμπόδισε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της, ή λες και η Νέα Δημοκρατία έχει την παραμικρή ευθύνη που η πολιτική αυτή δεν είχε αποτελέσματα... Να το πω αλλιώς: Λες και αν είχαμε συμφωνήσει εμείς, θα είχε επιτύχει η λανθασμένη πολιτική. Ή λες κι αν συμφωνούσαμε εμείς από δω και μπρος στην λάθος πολιτική, θα έπαυε να είναι... λάθος και θα άρχισε να αποδίδει.";
n_text [4]="Όταν έρθει η ώρα των Εθνικών εκλογών, η υπευθυνότητα που δείχνει η Κυβέρνηση στη διαχείριση της κρίσης θα ανταμειφθεί τελικά από τον κόσμο και η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει και πάλι με επιτυχία την εξουσία";
n_text [5]="Όταν έρθει η ώρα των Εθνικών εκλογών, η υπευθυνότητα που δείχνει η Κυβέρνηση στη διαχείριση της κρίσης θα ανταμειφθεί τελικά από τον κόσμο και η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει και πάλι με επιτυχία την εξουσία";
n_text [6]="Νομίζω ότι η σοβαρή δύναμη, που μπορεί να αντιμετωπίσει τα πολιτικά αδιέξοδα είναι η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής";
n_text [7]="Απορρίπτουμε όλα όσα ακούγονται περί συγκυβέρνησης. Είναι συνενοχή να υπάρχει μια τέτοια συναίνεση. Συναίνεση στο λάθος σημαίνει ότι είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι. Δεν πρόκειται να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με το ΠΑΣΟΚ για τη συγκυβέρνηση της χώρας";
n_text [8]="Όσον αφορά στα σενάρια συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων ο κος Γεροντόπουλος τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να βάλει «πλάτη». «Η Ν.Δ. σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει συναίνεση στο λάθος γιατί τότε θα είναι συνένοχη. Βγαλμένα από το μυαλό κάποιων τα όσα λέγονται για συγκυβέρνηση. Έχουμε συγκεκριμένη πολιτική και ζητάμε εντολή από το λαό. Η Ν.Δ θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές»";
n_lnkk [0]="http://www.nd.gr/web//secretary-production/press/-/journal_content/56_INSTANCE_1wmJ/42961/707644";
n_lnkk [1]="http://www.nd.gr/web/press-office/press/-/journal_content/56_INSTANCE_Rb5c/39762/794476";
n_lnkk [2]="http://www.nd.gr/web//secretary-politikou-sxediasmou/press/-/journal_content/56_INSTANCE_1wmJ/39762/675190";
n_lnkk [3]="http://nd.gr/web/proedros/press/-/journal_content/56_INSTANCE_Rb5c/36615/685248";
n_lnkk [4]="http://www.hatzigakis.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=541:2009-09-27-10-05-13&catid=45:2008-11-07-15-06-05&Itemid=103";
n_lnkk [5]="http://www.hatzigakis.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=541:2009-09-27-10-05-13&catid=45:2008-11-07-15-06-05&Itemid=103";
n_lnkk [6]="http://www.hatzigakis.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=480:-l-r&catid=42:2008-11-07-15-05-20&Itemid=100";
n_lnkk [7]="http://www.gerontopoulos.gr/arthra-diloseis/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A5%CE%9E%CE%97-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%BA-%CE%91%CE%9A%CE%97-%CE%93%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A5-%CE%A3%CE%A4-2.html";
n_lnkk [8]="http://www.gerontopoulos.gr/arthra-diloseis/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A5%CE%9E%CE%97-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%BA-%CE%91%CE%9A%CE%97-%CE%93%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A5-%CE%A3%CE%A4.html";

var i = Math.floor(9*Math.random())
var i = i

//PASOK
r_text [0]="Η πρόταση που ακούσαμε πριν από μια εβδομάδα, ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.";
r_text [1]="Χειρότερη είναι η νέα γενιά. Θα σας πάρω την επόμενη φορά προς τιμωρία σας να παρακολουθήσετε τη Βουλή των Εφήβων. Δεν υπάρχει αντιδραστικότερο, εθνικιστικότερο και ηλιθιοδέστερο συνοθύλευμα από τη Βουλή των Εφήβων, όπου πάνε όλοι σαν σκουλήκια, εγώ πήγα μία φορά και δεν ξαναπάτησα και κάθονται κι ακούνε και μετά χειροκροτούν.";
r_text [2]="Το τελευταίο διάστημα με αγανάκτηση παρακολουθούμε μια συστηματική προσπάθεια από συνεργάτες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και μάλιστα, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, να απαξιώνουν τον ρόλο, την λειτουργία και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Α. Παπανδρέου </b>21/02/2008<b>";
r_text [3]="Επειδή όμως φαίνεται ότι η θυσία των μικρομεσαίων δεν αρκεί για να καλυφθεί η πλήρης κυβερνητική αποτυχία στον τομέα της οικονομίας, θα πάρει σειρά και το σύνολο των φορολογούμενων. Η κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση των έμμεσων φόρων που πλήττουν βάναυσα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, όπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά, αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20%. Η κυβέρνηση έχει πάντα στο μυαλό της να αυξήσει και άλλο τον ΦΠΑ και δεν έχει απαντήσει αν έχει σκοπό να αυξήσει τα εισιτήρια των συγκοινωνιών. Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη. Κάθε επιβολή νέου φόρου, και ειδικά φόρων που πλήττουν τα δοκιμαζόμενα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα είναι απαράδεκτη και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.";
r_text [4]="Από το οικονομικό αδιέξοδο θα βγούμε μόνο μέσα από την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέου πλούτου στη χώρα";
r_text [5]="Αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό.";
r_text [6]="Κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα." ;
r_text [7]="Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ώστε το οκτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται";
r_text [8]="Συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ώστε να σταματήσει η προσχηματική εκμετάλλευση της κρίσης για μείωση της απασχόλησης και να αναπληρώνεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα των εργαζομένων.";
r_text [9]="Αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό με στόχο το 5% στην τετραετία.";
r_text [10]="Υποστηρίζουν κάποιοι ότι «παγώνουμε» τους μισθούς και τις συντάξεις στο δημόσιο, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Απαντάμε: εμείς τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις αυξήσεις 1,5% για υπαλλήλους με βασικό μισθό έως 2000 ευρώ.";
r_text [11]="Δεν γίνεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι μονίμως τα φορολογικά υποζύγια. Αυτή η Κυβέρνηση αυτό δεν θα το επιτρέψει.";
r_text [12]="Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα. Δεν μπορεί αυτοί που συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές και να παίρνουν υψηλά μπόνους να μας λένε κόφτε τους μισθούς των εργαζομένων και συνταξιούχων";
r_text [13]="Ξεχνάτε ότι ο Βασιλεύς πήρε στην Ελλάδα 37%, ότι αυτός ο υπέροχος ελληνικός λαός, τον οποίον τον πιπιλάς σαν να είναι καραμέλα εσύ, περιλαμβάνει έναν στους τρεις, που το ’75 ψήφισαν χούντα και βασιλιά. Φαντάζομαι ότι εδώ δεν υπάρχει αυτή η αναλογία, αλλά άμα περπατάς στο δρόμο κάνε σε παρακαλώ αυτή την άσκηση ψυχικής αυτοκάθαρσης. Κοίτα τις φάτσες που περνούν και πες ένας από αυτούς τους τρεις είναι φασίστας και ηλίθιος. Ποιος να είναι άραγε; Γιατί είναι. Είναι!";
r_text [14]="Και αυτό κάνουμε, με ένα μεγάλο βήμα στο χώρο της ανεργίας, επιδοτώντας την εργασία, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και νέα προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα σε νέους τομείς, όπως της πράσινης ανάπτυξης, στηρίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, που χρειάζεται η χώρα";
r_text [15]="Στήριξη και σύνταξη στην ανασφάλιστη νοικοκυρά..";
r_text [16]="Νομίζω υπάρχει μία μονόπλευρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην εφιαλτική αυτή δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Υπάρχει μια απόλυτα εισπρακτική λογική και καμία απολύτως προσπάθεια τόνωσης της ζήτησης της κατανάλωσης και της αγοράς γενικότερα.";
r_text [17]="Αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη και της αγρότισσας, ώστε να διαμορφωθεί στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι.";
r_text [18]="Το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει όλες τις πολιτικές, νομικές και οικονομικές δυνατότητες προκειμένου να ανακτήσει το ελληνικό δημόσιο τον έλεγχο του ΟΤΕ.";
r_text [19]="Διότι όταν αυξάνεις το φορολογικό βάρος και με τους έμμεσους και με τους άμεσους φόρους, προς τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αυτοί μειώνουν την καταναλωτική τους ζήτηση. Μειώνοντας την καταναλωτική τους ζήτηση, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης, κάθεται η αγορά ακόμη περισσότερο. Μα όταν κάθεται η αγορά, λαμβάνεις λιγότερα έσοδα.";
r_text [20]="Επιτρέψτε μου να πω δύο λόγια, για να θυμηθούμε όλη την πορεία. Ήμουν μεταξύ εκείνων που ζητούσαν σκληρά μέτρα αμέσως μετά από τις εκλογές του 2009. Δυστυχώς, ήταν άλλες οι προτεραιότητες εκείνη την περίοδο. Θεωρώ ότι αν είχαμε δράσει εγκαίρως, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος των όσων ακολούθησαν. Αλλά αυτό πια, είναι απλώς μία υπόθεση.";
r_text [21]="Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των λιμένων.";
r_text [22]="Για το ΠΑΣΟΚ, ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών αποτελεί επιλογή βιώσιμη και επιβεβλημένη, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα τους, στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.";
r_text [23]="Ο επικεφαλής του κλιμακίου Μ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι, το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την επιλογή της κυβέρνησης για πώληση της ΛΑΡΚΟ και ότι θα αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα.";
r_text [24]="Το ΠΑΣΟΚ δεν ανέχεται την απαξίωση και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αντιδρά στις επιλογές, που οδηγούν στην υπονόμευση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημόσιου συμφέροντος, στον αφελληνισμό της παραγωγικής βάσης της χώρας, και υποθηκεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της.";
r_text [25]="Πώς είναι δυνατόν να επιβάλλουν έκτακτη εισφορά σε χιλιάδες πολίτες και να παγώνουν μισθούς και συντάξεις εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, αντί να επιβάλλουν έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη 3 δις των τραπεζών;";
r_text [26]="Πώς είναι δυνατόν ποτέ να συναινέσουμε σε μία εγκληματικά άδικη φορολογική πολιτική στην οποία οι απλοί Έλληνες πολίτες βλέπουν φέτος τα εισοδήματά τους να φορολογούνται μέχρι και με 37%, την στιγμή που οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρήσεων φορολογούνται με 25% και οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών με 15% φέτος.";
r_text [27]="Και τέλος, γιατί το ελληνικό Δημόσιο, δεν κάνει ό,τι μπορεί για να εισπράξει τα 20 δις ευρώ (!) και πλέον που του οφείλονται, τα 20 δις των ανείσπρακτων φόρων; Ποιους εξυπηρετεί;";
r_text [28]=" Το ΠΑΣΟΚ θα φορολογήσει τον πλούτο εκεί που πραγματικά υπάρχει: μεγάλα εισοδήματα, φοροαποφυγή μέσω εξωχώριων εταιρειών, μεγάλη ακίνητη περιουσία, ακόμη και η εκκλησιαστική που αξιοποιείται οικονομικά.";
r_text [29]="Στηρίζουμε μόνο εκείνες τις τράπεζες που έχουν ανάγκη. Να υπάρξει διαφάνεια, να γίνουν γνωστά τα πραγματικά προβλήματα της κάθε τράπεζας, ποιες είναι οι πραγματικές της ανάγκες.";
r_text [30]="Υποχρεώνουμε τις τράπεζες να καταθέτουν ως εξασφαλίσεις νέα ή αναχρηματοδοτούμενα δάνεια, με ευνοϊκούς όρους, προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέσω ενός Ειδικού Ταμείου Αναχρηματοδότησης. Διασφαλίζουμε ότι τα χρήματα θα φτάσουν στην αγορά και δεν θακαλύψουν «μαύρες τρύπες» των τραπεζών.";
r_text [31]="Δεν μπορούν να έχουν εγγυήσεις μόνο οι τράπεζες. Χρειάζονται εγγυήσεις και οι πολίτες. Εγγυήσεις πως αυτοί θα είναι οι τελικοί αποδέκτες των μέτρων γιατί μόνο έτσι θα αποτραπεί η ύφεση και η έκρηξη ανεργίας.";
r_text [32]="Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης από 500 έως 1300 Ευρώ στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.";
r_text [33]="Διασφαλίζουμε το δικαίωμα στην εργασία δίνοντας κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, μεριμνούμε για τους ανέργους και τους απολυμένους.";
r_text [34]="Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τον Όμιλο των εταιρών της ΔΕΠΑ - όπως εξάλλου και τους αντίστοιχους της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ - ως οχήματα που, υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που σχεδιάζει και σύντομα θα αναλάβει να υλοποιήσει ως κυβέρνηση.";
r_text [35]="Αυξάνουμε την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες ως άμεσο μέτρο στήριξης του εισοδήματός τους.";
r_text [36]="Το πρόβλημα είναι η αναθέρμανση της οικονομίας και γι' αυτό έχουμε πει συγκεκριμένα μέτρα, οι μισθοί θα αυξηθούν από την 1η Ιανουαρίου, επίσης κρίσιμο ζήτημα είναι η στήριξη των μικρομεσαίων.";
r_text [37]="Δεν κοστίζει τίποτα να πάρουμε σκληρά μέτρα για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών, να είναι εμφανείς.";
r_text [38]="Δέσμευσή μας: ως το τέλος του 2010, οι συντάξεις θα απονέμονται το πολύ σε τρεις μήνες και θα παρακολουθώ τον υπουργό που θα έχει το φάκελο αυτόν.";
r_text [39]="Έχω ρωτήσει πολλές φορές ειδικούς πάνω στο θέμα αυτό, και θεωρείται ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Γι' αυτό, εμείς έχουμε πάρει θέση για τη μη αλλαγή των ορίων ηλικίας.";
r_text [40]="Για την Παιδεία, δέσμευσή μας το 5% του ΑΕΠ και ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον στον πρώτο προϋπολογισμό. Κάθε ευρώ που επενδύεται στην Παιδεία, επιστρέφει με τόκο. Τα παιδιά μας και η νεολαία μας δεν επιτρέπεται να είναι οι χαμένοι της οικονομικής κρίσης.";
r_text [41]="Δημιουργία Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής, αυτός είναι ο στόχος μας, στελεχωμένες με τον οικογενειακό γιατρό και τον οικογενειακό νοσηλευτή, ώστε να υπάρχει δωρεάν 24ωρη περίθαλψη επτά μέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο, στις γειτονιές μας και στα χωριά μας.";
r_text [42]="Εμείς ήμασταν η κυβέρνηση, που ξεκίνησε τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Και φαίνεται ότι εμείς θα είμαστε η κυβέρνηση που θα ολοκληρώσει τον αγωγό. Άρα, λοιπόν, είναι βούλησή μας να προχωρήσει.";
r_text [43]="Οι Εξεταστικές έχουν για πρώτη φορά αποτέλεσμα. Και με τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων που ζητάνε την αλήθεια δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να έρθουν όλα στο φως.";
r_text [44]="Εγγυόμαστε, ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Βουλή και σε όλα τα μέτωπα της κοινωνίας. Για να ανατρέψουμε, μαζί με τους πολίτες, την νεοσυντηρητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που υποθηκεύει την κοινωνική συνοχή. Για την αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τέτοιες αντί -ασφαλιστικές ρυθμίσεις, θα είναι σαν να μην έγιναν ποτέ. <br />ΣΣ αυτή η σελίδα όλως τυχαίως δεν εμφανίζεται πια. (10/2011) Υπάρχουν και τα αποθηκευμένα του google όμως";
r_text [45]="Το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα η πλατεία της Ομόνοιας και η περιοχή που εκτίνεται από την οδό Ευριπίδου, την Μενάνδρου, τη Βεραντζέρου και την πλατεία Βάθη έως και την πλατεία Βικτωρίας, περιοχή όπου άλλοτε χτυπούσε ο εμπορικός παλμός της πόλης και προκαλούσε το τουριστικό ενδιαφέρον, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γκέτο συμμοριών, εμπόρων ναρκωτικών, κυκλωμάτων εγκληματιών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών.";
r_text [46]="Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι χαρά μου που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα. Νομίζω ότι το μήνυμα είναι πάρα πολύ καθαρό: αναβιώνουμε μια παλιά σχέση Ελλάδας και Λιβύης, που είχε ξεκινήσει μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του ηγέτη σας, συνταγματάρχη Καντάφι.";
r_text [47]="Η φιλία μεταξύ των δύο λαών μας είναι γνωστή. Η στενή σχέση, και η δική μου με εσάς, και με τον ηγέτη της χώρας σας, τον συνταγματάρχη Καντάφι, είναι επίσης δεδομένη. Και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, για όλη την έμπρακτη στήριξη, και από τον λαό της Λιβύης, και βεβαίως από τον ηγέτη σας, τον συνταγματάρχη Καντάφι.";
r_text [48]="την Κυριακή ούτε μία ψήφος χαμένη. Δίνουμε όλοι το παρών την Κυριακή… Στις κάλτσες <br></b><small>(ok, αυτό στην επίσημη ιστοσελίδα έχει υποστεί... μετάφραση, αλλά γεγονός είναι ότι το είπε)<b></small>";
r_text [49]="Αλλάζουμε εκ βάθρων το τοπίο της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, για μια βιώσιμη και παραγωγική οικονομία.";
r_text [50]=" Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε το οχτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται. Συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ώστε να σταματήσει η προσχηματική εκμετάλλευση της κρίσης για μείωση της απασχόλησης και να αναπληρώνεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα των εργαζομένων.";
r_text [51]="Διαφωνούμε ριζικά με τον κ. Καραμανλή, και όχι μόνο διότι είναι κοινωνικά άδικο και ανάλγητο εν ώρα κρίσης να θίγεις τα εισοδήματα των φτωχών και της μεσαίας τάξης, τη στιγμή μάλιστα που όχι μόνο δεν έχεις κάνει τίποτα για να συλλάβεις τον προκλητικό πλούτο που φοροδιαφεύγει, αλλά έχεις χαρίσει φόρους στους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους μεγαλομετόχους.";
r_text [52]="Αντιταχθήκαμε στην εκχώρηση του ΟΤΕ σε κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία γιατί καμία προηγμένη χώρα δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε οι αποφάσεις για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών να λαμβάνονται στην Ελλάδα με βάση τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων καταναλωτών.";
r_text [53]="Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία.";
r_text [54]="Ιδιαίτερα το Δ.Ν.Τ. δεν έχει την ευθύνη, ούτε για την κοινωνική της δικαιοσύνη ούτε και βεβαίως και για την αποτελεσματικότητα της. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να ζητάει να τους λέει ότι, επειδή έχετε πολλά δάνεια, πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την Παιδεία, παραδείγματος χάριν, αυτές είναι επίσημες πράξεις που ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας";
r_text [55]="Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων. Κάνουν μεγάλο λάθος.";
r_text [56]="Οι δικές μας δεσμεύσεις, δεν είναι κούφια λόγια. Οι Έλληνες το ξέρουν. Ξέρουν πως ό,τι είπαμε, για ό,τι δεσμευτήκαμε, τα κάναμε πράξη."
r_text [57]="Εμείς έχουμε ένα άμεσο πρόγραμμα 2,5 -3 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα πάει για την ανάταξη της οικονομίας. Αυτά τα 2,5 δις ευρώ θα βρεθούν, πρώτα απ' όλα διότι αν δεν κάνουμε την ανάταξη της οικονομίας, θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Και αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει ανάταξη, δεν θα υπάρχουν έσοδα για το ίδιο το κράτος.";
r_text [58]="Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν αλλάζει το δικό μας σχέδιο. Διότι το δικό μας σχέδιο βασίζεται σε μια παραδοχή. Εάν δεν επανεκκινηθεί η οικονομία, εάν δεν υπάρξει οξυγόνο για να ξεκινήσει η οικονομία, ό,τι και να κάνουμε, δεν θα αντιμετωπίσουμε ούτε το έλλειμμα, ούτε το χρέος, ούτε και το αναπτυξιακό έλλειμμα.";
r_text [59]="Να παγώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις; Αυτή είναι η ανάταξη της οικονομίας; Αυτό θα πνίξει περισσότερο την οικονομία, θα παγώσει ακόμη περισσότερο την οικονομία. Δηλαδή, δεν είναι καν ρεαλιστικές. Είναι επίδειξη ρητορικής δύναμης, και όχι ουσιαστικής πολιτικής.";
r_text [60]="Εάν οι εκτάσεις του πρώην αεροδρομίου δοθούν, σύμφωνα με το αίτημα όλης της κοινωνίας και των περισσότερων κομμάτων, αποκλειστικά για τη δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου χωρίς πρόσθετη δόμηση, η έκταση αύτη μπορεί να αποτελέσει ανάσα ζωής για όλο το Λεκανοπέδιο, δίνοντας μια διαφορετική κατεύθυνση σε μια πόλη που σήμερα ξεχειλίζει από οικιστική ανάπτυξη.";
r_text [61]="Κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα άμυνας κάθε πολίτη σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της νόμιμης εξουσίας, κατάργησης του Συντάγματος και υποδούλωσης του Λαού μας. (Από την ιδρυτική διακύρηξη του ΠΑΣΟΚ)";
r_text [62]="Διαχωρίζεται οριστικά η εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία(Από την ιδρυτική διακύρηξη του ΠΑΣΟΚ)";
r_text [63]="Την κοινωνικοποίηση της υγείας, που συνεπάγεται τη δωρεάν ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, την προληπτική υγιεινή για όλους τους Έλληνες, την κατάργηση των ιδιωτικών κλινικών και όλων των προνομίων στην παροχή ιατρικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών.(Από την ιδρυτική διακύρηξη του ΠΑΣΟΚ)";
r_text [64]="Δεν τους νοιάζουν τα 250 λουκέτα που μπήκαν τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, ούτε τα καταστήματα που στοιχειώνουν στις γειτονιές της πόλης. Ούτε τους νοιάζουν οι χιλιάδες απολύσεις που οδηγούν τη Βόρεια Ελλάδα σε απόγνωση. Δεν τους νοιάζει που η μία στις τρεις επιχειρήσεις δανείζεται, για να πληρώσει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.";
r_text [65]="Και απόψε, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ζητώ από τον κ. Καραμανλή να μας μιλήσει ανοιχτά. Μια φορά, ας μας μιλήσει ειλικρινά. Τον προκαλώ να πει καθαρά στους Έλληνες πολίτες: Ποιους νέους φόρους ετοιμάζεται να επιβάλει μετά τις Ευρωεκλογές; Ποια και πόσα νέα βάρη ετοιμάζεται να φορτώσει στην ελληνική οικογένεια;";
r_text [66]="Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική, που στηρίζει τις τράπεζες και όχι την πραγματική οικονομία. Γιατί όλοι μας βλέπουμε την πραγματική οικονομία να βουλιάζει και τους δανειολήπτες να πνίγονται. Βλέπουμε σπίτια να χάνονται, οικογένειες να διαλύονται και οι τραπεζίτες να γράφουν υπερκέρδη. Γι' αυτό, όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος σ' αυτή τη βαρβαρότητα. Και θα το κάνουμε.";
r_text [67]="Δεν μπορούμε να λέμε ότι από τη μια ένα ανίκανο κράτος δεν μπορεί να μαζέψει φόρους αλλά από την άλλη θα σύρουμε το λογαριασμό στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους. Αυτό δε γίνεται να το κάνουμε πια. Αφήστε δε που η οικονομία αυτή τη στιγμή χρειάζεται αναθέρμανση δε χρειάζεται πάγωμα. Όσο παγώνεις του μισθούς παγώνεις την αγορά. Όσο δεν κυλάει το χρήμα μέσα στην αγορά δεν μπορεί η αγορά να πάρει μπρος.";
r_text [68]="Εχω συνεργαστεί μαζί του, έχει πολλά προτερήματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου.<br> Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ' όνομά του ενώνει. Εγώ δεν δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα. Θέλω ιδέες για να ενωθώ και θέλω μια προσωπικότητα που να έχει συνέπεια στην προώθηση των ιδεών. Ο Κ. Σημίτης είναι μια τέτοια προσωπικότητα. Ο κ. Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι.<br><small></b>(Αυτό δε θα το βρείτε στις επίσημες σελίδες, αλλά στην ελευθεροτυπία)<b></small>";
r_text [69]="Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την πλήρη και ενιαία λειτουργία των Ναυπηγείων. Θέλουμε Ναυπηγεία ανταγωνιστικά στην αγορά και ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε για την ενίσχυσή τους με την κατασκευή εξοπλισμών από την πλευρά του κράτους.";
r_text [70]="Παντού υλοποιείται ο ίδιος σχεδιασμός. Απαξίωση των επιχειρήσεων, κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα.Κι αυτό μάλιστα, βαπτίζεται και επικοινωνείται ως μεταρρύθμιση.";
r_text [71]="Γιατί δεν εκπληρώθηκε η υπόσχεση που είχατε αναλάβει περί εξόφλησης των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς εντός του Ιανουαρίου του 2009;<br> Πότε θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί από τον ΟΠΑΔ και πώς θα κατοχυρωθεί η εξομάλυνση της διαδικασίας πληρωμής τους από τον Οργανισμό προκειμένου να μην υφίστανται οι πολύμηνες καθυστερήσεις;";
r_text [72]="Η υπόθεση δημιουργίας του ΧΥΤΑ δεν είναι άλλωστε σημερινή υπόθεση. Η Κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο από το 2006 που ξεκίνησε τις διαδικασίες κατασκευής του να αναζητήσει τις προσφορότερες λύσεις, με διάλογο και συναίνεση των φορέων και κατοίκων της περιοχής.<br> Φτάνοντας όμως κυριολεκτικά στην εκπνοή των προθεσμιών θυμήθηκε τον παλιό, γνωστό εαυτό της προσφεύγοντας στις κατασταλτικές μεθόδους για να επιβάλει αυτό για το οποίο δεν μπόρεσε επί 2 χρόνια να πείσει τους κατοίκους.<br> Θυμίζουμε στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.<br> Οι λύσεις για το καλό των πολιτών, για τη δημοκρατία, βρίσκονται με τον ειλικρινή διάλογο και συμφωνία των πολιτών και όχι με τα γκλόμπς και δακρυγόνα των ΜΑΤ της κρατικής εξουσίας ενάντια στους πολίτες.";
r_text [73]="Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι ένα σοβαρό θέμα για την Ελλάδα με διαστάσεις περιβαλλοντικές και κοινωνικές. Για την Αττική ορίστηκε ως ένας από τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) περιοχή στην Κερατέα, η οποία ωστόσο έχει κηρυχθεί Αρχαιολογική περιοχή, ιστορικός τόπος και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.";
r_text [74]="Ο λαός δεν έδωσε την εντολή στον κ. Καραμανλή και στην κυβέρνησή του, να εκποιούν τον εθνικό και δημόσιο πλούτο και να αφελληνίζουν την ελληνική οικονομία. Αυτή η πολιτική, οδηγεί στην εφιαλτική προοπτική μιας χώρας χωρίς παραγωγικό ιστό, όπου θα καλπάζει η ανεργία και η υποαπασχόληση στις πόλεις και στην ύπαιθρο, χωρίς εργαλεία σχεδιασμού απ’ την πολιτεία.";
r_text [75]="Προστασία του δημόσιου πλούτου ή ξεπούλημα; Φόβος και υποταγή στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ή ισχυρή και περήφανη διαπραγμάτευση;Ο λαός, με την ψήφο του, θα διαλέξει. Θα διαλέξει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.";
r_text [76]="Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στερεί την Ελλάδα από βασικά εργαλεία δημοκρατικού και εθνικού προγραμματισμού. Γι αυτό, η δική μας πρωτοβουλία στέλνει κι αυτό το μήνυμα, είναι μία ηχηρή δήλωση ότι, δεν θα περάσουν, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην περάσουν τα σχέδιά σας, εκποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου.";
r_text [77]="Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα μειώσει το φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά στρώματα.";
r_text [78]="Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες. Οι πολίτες σε λίγες ημέρες θα κληθούν να επιλέξουν αν θα συνεχιστεί η πολιτική της φοροεπιδρομής και της σκληρής λιτότητας, ή αν η χώρα θα αλλάξει σελίδα, ώστε να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής.";
r_text [79]="Λέμε, επίσης, ότι ο στόχος ο οποίος ετέθη, για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% μέχρι το 2010, είναι ανέφικτος. Είναι ανέφικτος και δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει, γιατί αυτό θα βαθύνει ακόμα περισσότερο την ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Σε περίοδο μηδενικής ανάπτυξης, δεν κάνεις τέτοιες προσαρμογές, γιατί έτσι επιβαρύνεις την μέση ελληνική οικογένεια, το ελληνικό νοικοκυριό, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο.";
r_text [80]="Η πολιτική της απελευθέρωσης των αγορών, της ανταγωνιστικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων (Ολυμπιακή, ΟΤΕ, ΔΕΗ, λιμάνια, παιδεία, υγεία) Πελεκούν τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις.";
r_text [81]="Προ ολίγου, πληροφορηθήκαμε από την Σοφία Σακοράφα, τη βουλευτή μας, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας ότι, εάν το πλοίο μπει σε εμπόλεμη ζώνη, θα χτυπηθεί. <br />Καταγγέλλουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο αυτή την πράξη, εάν αληθεύει. Καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, να μην παρεμποδίσει το πλοίο, το οποίο φέρνει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. <br />Και καλούμε βεβαίως την ελληνική κυβέρνηση, να κάνει ό,τι πρέπει και ό,τι είναι δυνατόν, καταρχάς για να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών του πλοίου και, δεύτερον, για να κρατήσει ανοιχτή αυτή τη δίοδο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. ";
r_text [82]="Παντού σε κάθε οργανισμό έχουν αναρτήσει ένα τεράστιο ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Παντού υλοποιείται ο ίδιος σχεδιασμός. Απαξίωση των επιχειρήσεων, κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα.";
r_text [83]="Εμείς, λέμε ναι στον ανταγωνισμό, αλλά μέσα στο πλαίσιο που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και δεσμεύτηκε για την ασφάλεια του προσωπικού της ΔΕΗ, που αυτομάτως, όπως σημείωσε, αποτελεί ασφάλεια και της ίδιας της εταιρίας. Εκ μέρους των εργαζόμενων, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ. Φωτόπουλος, έκανε λόγο για «σικέ» παιχνίδι εις βάρος της ΔΕΗ";
r_text [84]="...δεν είναι αντιπολίτευση ενός σύγχρονου δημοκρατικού κράτους μια αντιπολίτευση που λέει 'όχι' σε όλα...";
r_text [85]="Με την επόμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εμείς θα παραμείνουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Τη μετοχική πλειοψηφία του 51% στο Δημόσιο. </b>(Χαιρετισμός Χρήστου Παπουτσή στο 32ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ)<b>";
r_text [86]="Η ΔΕΗ παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, τουλάχιστον με 51%. Διατηρεί και αναβαθμίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στις νέες συνθήκες της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.";
r_text [87]="Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, δηλώνουμε ότι η ΔΕΗ αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ενεργειακού τομέα, θα αγωνιστούμε με την κοινωνία για το δημόσιο χαρακτήρα της και το 51% να ανήκει στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου.";
r_text [88]="Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ανεύθυνο η πολιτική κάλυψης της χώρας σε ενέργεια να αφεθεί μόνο στους νόμους της αγοράς, σε τυχαίες συγκυρίες και ισορροπίες και τελικά στην αποκλειστική βούληση, άρα και συμφέροντα, ορισμένων Παραγωγών ή Εταιριών. Είναι απαραίτητη στον ενεργειακό τομέα η ύπαρξη συνολικής στρατηγικής και η οριοθέτηση της ισχύος των νόμων της αγοράς. Σε αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά η υπό δημόσιο έλεγχο ΔΕΗ ως επιχείρηση στρατηγικής σημασίας.";
r_text [89]="Στο παρελθόν και οι δικές μας κυβερνήσεις έχουν στείλει λάθος μηνύματα στην ελληνική κοινωνία. Πήραμε το μάθημα. Για παράδειγμα, κι εμείς ως κυβέρνηση κάναμε φορολογικές περαιώσεις. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: οι περαιώσεις δεν βοηθούν. Δημιουργούν λάθος φορολογικά κίνητρα.";
r_text [90]="Παρά την οικονομική κατάσταση, εμείς δεσμευόμαστε ότι θα βρούμε τα απαραίτητα χρήματα για να υπάρξει το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να προστατέψουμε το δικαίωμα της υγείας για κάθε Έλληνα πολίτη. Τουλάχιστον τρεις χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού κάθε χρόνο θα είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη μέρα, ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.";
r_text [91]="Το Πρόγραμμά μας για τη ΔΕΗ είναι πολύ συγκεκριμένο. Μιλούμε για μια ενιαία δημόσια ΔΕΗ, η οποία να είναι ανταγωνιστική και να είναι δύναμη στα Βαλκάνια. Αυτό κληροδοτήσαμε σε αυτή την κυβέρνηση και αυτό θα επαναφέρουμε όταν αναλάβουμε και πάλι την ευθύνη αυτής της χώρας και την ευθύνη να επαναφέρουμε την επιχείρηση αυτή στην κερδοφορία και να την επαναφέρουμε εκεί όπου ήταν πριν, αυξάνοντας όμως - γιατί εδώ είχαμε ένα έλλειμμα - τις υποχρεώσεις της απέναντι στο περιβάλλον. Γιατί αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, το οποίο και στο παρελθόν η ΔΕΗ δεν κοίταξε όσο θα έπρεπε.";
r_text [92]="Γιατί, πως είναι δυνατόν η χώρα να δανείζεται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2009 με επιτόκιο στο 2,5% και 3 μήνες μετά το επιτόκιο να ανεβαίνει στο 6,5% και 7%; (Όχι, δεν είναι λάθος, καί αυτό είναι απ' το pasok.gr...)";
r_text [93]="Γιατί δεν μας εξηγήσατε την δραματική, την τραγική κατάσταση τις πρώτες μέρες;<br>Γιατί το οικονομικό σας επιτελείο άφησε να κυλάει ο χρόνος χωρίς άμεσα μέτρα, με αποτέλεσμα μαζί με τον πολύτιμο πολιτικό χρόνο να σπαταλιέται κρίσιμο πολιτικό κεφάλαιο σε λάθη, σε αντιφάσεις, σε αδυναμία πρόβλεψης και σε ατολμίες;<br>Γιατί όταν, επιτέλους, μετά από προσωπική εμπλοκή του Προέδρου πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα, ο κλήρος έπεσε στον Πεταλωτή; Τόσο το κόστος για τον κ. Παπακωνσταντίνου; Δεν μετρήθηκε ο συμβολισμός;<br /></b>(Όχι, δεν είναι λάθος, καί αυτό είναι απ' το pasok.gr...)<b>";
r_text [94]="Και πείτε μου εσείς: είναι κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι σε εκείνους που έχτισαν νόμιμα τα σπίτια τους το να υποστηρίξουμε την αυθαιρεσία;";
r_text [95]="Από την άλλη μεριά, όμως, πρέπει να τονίσουμε ότι, αν θέλουμε έναν βουλευτή να αισθάνεται την σιγουριά της ανεξαρτησίας, και όχι της χειραγώγησης από ισχυρά εξωθεσμικά κέντρα, πρέπει αυτό να πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και είναι λίγα τα χρήματα, μπροστά στις μεγάλες ανάγκες αυτονομίας της πολιτικής.<br /></b>(ΓΑΠ για τις συντάξεις των βουλευτών...)<b>";
r_text [96]="Αυτό είναι αυτονόητο για δυο λόγους. Δεν είναι μόνο ότι το είπαμε προεκλογικά, είναι ότι όταν έχεις μεγάλη κρίση και ύφεση και πας να αντλήσεις πόρους από τους ασθενέστερους αντί να τους στηρίξεις, τότε πραγματικά βάζεις όχι μόνο τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση, αλλά βάζεις στο περιθώριο ακραίας φτώχειας μεγάλα στρώματα του πληθυσμού. Αυτό δεν μπορεί να προοιωνίσει τίποτε καλό για την οικονομία. Δεν συζητώ βεβαίως για την κοινωνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι αξία αυτής της Κυβέρνησης.";
r_text [97]="Είναι πια σαφές ότι η πολιτική συμφωνία της 25ης Μαρτίου πήρε και την τεχνική της μορφή και επομένως κάποιος τίτλος σήμερα σε μια εφημερίδα ήταν πολύ ακριβής, ότι το πιστόλι είναι στο τραπέζι και είναι γεμάτο. Και είναι και 45άρι.";
r_text [98]="Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, τις τελευταίες μέρες της εξουσίας της.";
r_text [99]="Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας λέει ότι: «Το ΠΑΣΟΚ έχει δυσκολία με τη λέξη και το περιεχόμενο της συναίνεσης». Να του εξηγήσω λοιπόν ότι συναίνεση, δεν είναι να ζητάς από τα άλλα πολιτικά Κόμματα να συμφωνήσουν με τις δικές σου πολιτικές, που έχουν αποδειχθεί και απολύτως αποτυχημένες.";
r_text [100]="Γράφοντας ο κ. Παπανδρέου ­ ανοήτως ­ κάτι τέτοια, μαζί με μερικά άλλα αφελή και παιδαριώδη, υπαινισσόταν ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της διαφάνειας ή ότι θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε σε κάτι αδιαφανές... Αλλά εγώ οπαδός της διαφάνειας και της νομιμότητας είμαι και ήμουν σε όλη μου τη ζωή. Δεν είχα χρηματίσει ποτέ σε παρακρατικούς κύκλους και σε κύκλους που λατρεύουν τη βία και την παρανομία. Αν κινήθηκα μαζί με τους άλλους συναδέλφους μου και με τον Πρωθυπουργό έτσι όπως από κοινού κινηθήκαμε, το κάναμε επειδή θέλαμε να απαλλάξουμε τη χώρα από αυτόν τον θανάσιμο κίνδυνο: την παρουσία του Οτσαλάν σε ελληνικό έδαφος. Αυτό έπρεπε να το καταλάβει ο κ. Παπανδρέου και να μην έρθει εκείνη την ώρα ­ τη δύσκολη για όλους ­ να φερθεί με αυτόν τον αφελή τρόπο. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να του το συγχωρήσω ποτέ, διότι το θεωρώ πολύ κακή πράξη και ανέντιμη";
r_text [101]="Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Σακοράφα, που στήριξε την προσπάθεια των ακτιβιστών, μετέφερε το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Ο αποκλεισμός της Γάζας έσπασε, η επιτυχία αυτή αποτελεί νίκη για την ανθρωπότητα. Ανθρωποι 16 εθνοτήτων αγωνίστηκαν συλλογικά, με ένα πολιτικό όραμα να τους ενώνει για ειρήνη και ελευθερία», ανέφερε μεταξύ άλλων.";
r_text [102]="Η εκ των υστέρων νομιμοποίηση αυθαίρετων πράξεων δίνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Δίνει το μήνυμα «κάντε παρανομίες σήμερα, θα νομιμοποιηθούν αύριο». Δεν πρόκειται να διορθώσουμε ποτέ τα κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα, αν συνεχίσουμε έτσι"
r_text [103]="Και πείτε μου εσείς: είναι κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι σε εκείνους που έχτισαν νόμιμα τα σπίτια τους το να υποστηρίξουμε την αυθαιρεσία;";
r_text [104]="Αυτοί δηλαδή είναι η αυλή του κ. Γιώργου Παπανδρέου; <br />-Ναι. Με το που ανέλαβε εμφανίστηκε ένα σύνολο ανθρώπων που δεν μιλάνε καν καλά ελληνικά ­ διότι είναι Ελληνοαμερικανοί ­, πράγμα που βεβαίως σοκάρει τους πάντες μέσα στο υπουργείο. Οι διπλωμάτες γελάνε... Στους διαδρόμους του υπουργείου λένε επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική με αμερικάνικη προφορά. (γέλια) Οχι ότι η χρήση της αγγλικής αποτελεί κανενός είδους ένδειξη για μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά το να υπηρετείς στο υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας και η μητρική σου γλώσσα να είναι άλλη οπωσδήποτε σοκάρει";
r_text [105]="Η κατόπιν διακοπών επιβολή πλαφόν στα καύσιμα ήταν ακόμα ένα επικοινωνιακό μέτρο κατά της ακρίβειας για τα μάτια του κόσμου. Για να έχουμε να λέμε αφού δεν κάνουμε τίποτα. Το τρομερό αυτό μέτρο, που αποφασίστηκε αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έκανε διακοπές συντροφιά με την ακρίβεια, δεν κατάφερε να σώσει ούτε τα προσχήματα.";
r_text [106]="Κατοχυρώνεται νομοθετικά και ουσιαστικά το Πανεπιστημιακό Άσυλο για όλους τους φορείς της Πανεπιστημιακό Άσυλο για όλους τους φορείς της Πανεπιστημιακής Κοινότητας χωρίς φαλκιδεύσεις. H κατοχύρωση αυτή αποτελεί στοιχειώδη δημοκρατική κατάκτηση και ασφαλιστική δικλείδα για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την επιστημονική έρευνα.";
r_text [107]="Θα ξαναδώσουμε στο άσυλο το αληθινό του περιεχόμενο, που είναι η περιφρούρηση του ελεύθερου και ανοιχτού Πανεπιστημίου. Του Πανεπιστημίου των πολλών και της γνώσης και όχι του Πανεπιστημίου των λίγων και του σκοταδισμού. <br />Το θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές. Δεν θα το αλλάξουμε, θα στηρίξουμε όμως τις Πανεπιστημιακές Αρχές, ώστε να εφαρμόσουν";
r_text [108]="Στόχος για το 2010 είναι να υπάρξει μία σταθεροποίηση στο -0,3%, με προοπτική το 2012 ο ρυθμός ανάπτυξης να ανέλθει στο 1,9% και να επιταχυνθεί περαιτέρω στο 2,5% το 2013";
r_text [109]="Ακολουθώντας τη γνωμοδότηση Λαμπρινίδη, η Έκθεση Sosa Wagner υπογραμμίζει ιδιαίτερα την ανάγκη να θεσπιστούν σοβαρές διασφαλίσεις έναντι νέων μορφών εποπτείας, ελέγχου και λογοκρισίας από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και η προστασία του ιδιωτικού βίου 'να αποτελούν πραγματικότητα και όχι αυταπάτη'.";
r_text [110]="Σας είχαμε προτείνει ένα laptop για κάθε μαθητή και δωρεάν διαδίκτυο. Δεν το θέλατε. Και τώρα, μάλλον όλα εξηγούνται: σας ενδιαφέρει η ελεγχόμενη ενημέρωση, ελεγχόμενα Μέσα, ελεγχόμενοι Εισαγγελείς και, βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει Blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο. Θεωρούμε απαράδεκτο για τη νεολαία μας το νέο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση του διαδικτύου. Καταφέρατε να βάλετε απέναντι ολόκληρη τη νέα γενιά με την πολιτική σας.";
r_text [111]="Σήμερα μπορούμε να νιώσουμε περήφανοι ότι δεν θα αφήσουμε στα παιδιά μας ένα πρόβλημα που είναι ανυπέρβλητο. Γιατί καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους μας διαχειρίσιμο";
r_text [112]="Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων. Όχι μόνο διότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Εμείς έχουμε καταφέρει μέσα από τις διαπραγματεύσεις, όπως καταφέραμε μέσα από τις διαπραγματεύσεις να μη θιγεί ο δέκατος τρίτος και δέκατος τέταρτος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, όπως καταφέραμε μέσα από τις διαπραγματεύσεις να υπάρχει έστω μία μικρή αύξηση στη συλλογική σύμβαση που έγινε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, ναι, μέσα από τις διαπραγματεύσεις, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευρύνουμε τα περιθώρια, να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε τον ασθενέστερο.";
r_text [113]="Ας μη βάζουμε λοιπόν τρικλοποδιές στην ίδια μας τη χώρα. Και έχουμε πολλά άλλα ακόμη, επίσης θετικά, στη διαπραγμάτευση που κάνουμε καθημερινά. Από τις γενικευμένες συντάξεις που ήθελαν να κόψουν - που δεν έγινε - από τη μείωση των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, από τη μαζική απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι και το θέμα των εγγυήσεων ακόμα, όλα αυτά είναι θέματα που δεν είναι πλέον στο τραπέζι.";
r_text [114]="Πολλοί έλεγαν ότι θα απολυθούν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι όπως συνέβη σε άλλες χώρες. Αυτό όμως δεν έγινε.";
r_text [115]="Δεν υπάρχουν μισόλογα. Ξεκάθαροι είμαστε. Απαιτείται και συμφωνούμε όλοι σε αυτό, δραστική μείωση του δημόσιου τομέα. Είπαμε, ότι η μείωση αυτή θα προέλθει από την αύξηση της αναλογίας προσλήψεων και αποχωρήσεων και από την κατάργηση οργανισμών στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν αποτελούν οι απολύσεις προϋπόθεση για την επιτυχία του στόχου αυτού και πραγματικά απορώ γιατί εστιάζεται εκεί η συζήτηση. Πάντως, για να μην θεωρηθεί ότι θέλω να αποφύγω το ερώτημα σας, θεωρώ ότι οι απολύσεις, όχι μόνο στο δημόσιο αλλά παντού, πρέπει να αποφεύγονται.";
r_text [116]="<b>ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ</b>: Εάν υπάρξει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ; <b>Β. ΕΞΑΡΧΟΣ</b>: Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.";
r_text [117]="Η καταρρέουσα δεξιά κυβέρνηση επιστρατεύει τώρα το τελευταίο μέσο που της απέμεινε, τη βία εναντίον διαδηλωτών, που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία. Φαντάζομαι ότι αν ήταν τραπεζίτες, θα είχαν διαφορετική μεταχείριση. Την παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.";
r_text [118]="Γιατί όσα καταφέραμε τους τελευταίους μήνες, τα καταφέραμε μαζί. Η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς. Και όπως μαζί καταφέραμε να σώσουμε την πατρίδα μας από τη χρεοκοπία, μαζί θα καταφέρουμε και να την αλλάξουμε ριζικά, να την αναμορφώσουμε, να την βγάλουμε οριστικά από την κρίση. Και αυτό γίνεται. Και βέβαια γίνεται.";
r_text [119]="Προχθές, στον Πειραιά, συνάντησα μια μεγάλη γυναίκα, συνταξιούχο, η οποία μου είπε «πώς θα ζήσω με 300 ευρώ» και ότι επιβιώνει μόνο, διότι γίνεται ρεφενές στη γειτονιά της απ' το υστέρημα - λέω υστέρημα και όχι περίσσευμα - των γειτόνων της. Θα ήθελα να μπορούσα σήμερα να ασχοληθώ με το δικό της πρόβλημα.";
r_text [120]="Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει απόλυτα καθαρή εικόνα της κατάστασης στην οικονομία, όχι μόνο των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά και των διαρθρωτικών αδυναμιών και όλων όσων εμποδίζουν να αξιοποιηθεί το πραγματικό δυναμικό που υπάρχει. Όμως δεν θα υποθηκεύσουμε εμείς το μέλλον της χώρας πηγαίνοντας στην ΕΕ και ισχυριζόμενοι ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι μεγαλύτερο από το επίσημο - και επίσημα αναγνωρισμένο από την ΕΕ - μόνο και μόνο για να απαξιώσουμε την προηγούμενη κυβέρνηση. Παρόμοια ανευθυνότητα εμείς δεν έχουμε. Εξάλλου το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν: όποτε παραλάβαμε την οικονομία σε δεινή κατάσταση, σηκώσαμε τα μανίκια, στρωθήκαμε στη δουλειά και ανοίξαμε νέους αναπτυξιακούς δρόμους για τη χώρα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.";
r_text [121]="Η Ελλάδα μπαίνει σε λιμάνι ασφαλείας";
r_text [122]="Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση";
r_text [123]="Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους. Ξέρω ότι πολλοί αναλυτές το συζητούν και πολλοί ήδη το έχουν προεξοφλήσει. Όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όλοι συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα εν δυνάμει οφέλη, για τους πολίτες μας, για την οικονομία μας, για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για όλη την Ευρωζώνη.";
r_text [124]="Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της πράσινης οικονομίας και επενδύουμε σε αυτήν. Ακόμη και το ΔΝΤ σήμερα δήλωσε ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο: μπορούμε να διαχειριστούμε το χρέος μας, χωρίς αναδιάρθρωση.";
r_text [125]="Katja Gloger: Πολλοί ειδικοί συστήνουν τώρα στην Ελλάδα να προχωρήσει σε ένα «hair cut», σε κούρεμα του χρέους. Γιώργος Α. Παπανδρέου: Έχουμε συζητήσει ανοικτά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, όλα τα σενάρια, ακόμα και το «κούρεμα» χρέους. Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο. Katja Gloger: Παρόλα αυτά, όμως, θα μειωνόταν έτσι το χρέος. Και θα πλήρωναν και οι πιστωτές το μερίδιό τους, όχι μόνο οι φορολογούμενοι. Γιώργος Α. Παπανδρέου: Τίθεται το ερώτημα: είναι η Γερμανία πρόθυμη να αναλάβει το ρίσκο που θα σήμαινε για τις γερμανικές τράπεζες μια αναδιάρθρωση του χρέους; Katja Gloger: Έχουν απαιτήσεις, που ανέρχονται σε 69 δις δολάρια. Να σώσουμε λοιπόν την Ελλάδα, προκειμένου να σώσουμε τις τράπεζές μας; Δεν γίνεται έτσι περισσότερο δημοφιλής η βοήθεια. Γιώργος Α. Παπανδρέου: Μια αναδιάρθρωση θα οδηγούσε, πιθανόν, στην κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν. Εκτός τούτου, θα οδηγούμασταν σε χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα τέτοιο τίμημα δεν θα μπορούσε να το πληρώσει η Ευρώπη.";
r_text [126]="Η αναδιάρθρωση θα γινόταν εις βάρος της αξιοπιστίας της χώρας μας και της υγείας του εθνικού και ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Θα οδηγούσε στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και θα προκαλούσε μια χιονοστοιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε μεγάλο αριθμό άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Επιπλέον, μια αναδιάρθρωση θα σήμαινε την άμεση και ουσιαστική οικονομική ζημία των συνταξιοδοτικών Ταμείων στην Ελλάδα, τα οποία έχουν επενδύσει τις οικονομίες των συμπολιτών μας σε κρατικά ομόλογα. Πρόκειται για ένα τίμημα πολύ βαρύ. Ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, των ελληνικών τραπεζών, των Ελλήνων πολιτών, αλλά ούτε και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Με λίγα λόγια, η αναδιάρθρωση δεν βρίσκεται στην ατζέντα της Ελλάδας και της Ευρώπης.";
r_text [127]="Έχουμε εκπονήσει ένα συνολικό πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται στην προϋπόθεση ότι, είμαστε αξιόπιστοι απέναντι στις αγορές και στους πιστωτές μας, επομένως, δεν θα υπάρξει ανάγκη αναδιάρθρωσης ή «κουρέματος». Όντως, το χρέος αυξάνεται, γιατί το έλλειμμα υπάρχει ακόμα, έστω κι αν το περιορίσαμε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Το έλλειμμα παραμένει υψηλό, περίπου 9,5%, και θα το περιορίσουμε περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα μας επιτρέψει να μειώσουμε και το χρέος μας και να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό αποτελεί κομμάτι του προγράμματος. Γνωρίζαμε ότι το χρέος θα ανέβαινε, πριν αρχίσει να περιορίζεται. Δεν είναι τίποτα το καινούργιο, είναι τμήμα του προγράμματος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα συνολικό πακέτο, για να εξασφαλίσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στην Ευρώπη. Η ασφάλεια, η σταθερότητα της Ευρωζώνης, κυρίως, και η βιωσιμότητα του ευρώ, θα βοηθήσουν το γενικότερο κλίμα. Υπάρχουν βέβαια πολλοί τρόποι διαχείρισης του χρέους, που δεν περιλαμβάνουν το «κούρεμα».";
r_text [128]="Alexia Kefalas: Η αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θεωρείται αναπόφευκτη από ορισμένους, δεν θα μπορούσε να είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας; Γιώργος Α. Παπανδρέου: Το σενάριο αυτό αποκλείεται. Θα ήταν μια καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες, με δεδομένες τις θυσίες που έχουν αποδεχτεί, θα ήταν μια καταστροφή για την εμπιστοσύνη τους έναντι της Ευρώπης και του ευρώ. Συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Έχουμε ήδη διαψεύσει όσους υποστήριζαν ότι η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται.";
r_text [129]="Θα ήθελα να είμαι πάρα πολύ σαφής στο εξής: όταν ένας υπουργός ή ένας διακεκριμένος οικονομικός παράγοντας βάζει στο τραπέζι αυτά τα σενάρια ή είναι αφελής ή στοχεύει συνειδητά στην υπονόμευση της χώρας. Σενάρια όπως η αναδιάρθρωση του χρέους, δεν είναι μέσα στις επιλογές και στα σενάρια που συζητάει η χώρα. H χώρα έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και οι υπουργοί της κυβέρνησης καλούνται να φέρουν σε πέρας αυτό το σχέδιο. Τελεία. Κάθε επίσημη αναφορά στα περί αναδιάρθρωσης συνιστά μορφή αυτοχειρίας.";
r_text [130]="Το δημοψήφισμα θα είχε το εξής ερώτημα: να πάρουμε όλα τα μέτρα, για να μπορούμε να επιβιώσουμε και να έχουμε τα απαραίτητα χρήματα για να λειτουργεί το κράτος και η κοινωνία - ή να χρεοκοπήσουμε; Νομίζω ότι θα βάζαμε την Ελλάδα σε μια περιπέτεια, όχι για ένα προφανές ερώτημα, αλλά και για μια προφανή απάντηση. Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη, ως έχοντες τη λαϊκή εντολή, και ισχυρή λαϊκή εντολή, να βγάλουμε τη χώρα από τον κατήφορο τον οποίο έχει πάρει, χωρίς να τη βάλουμε σε μια νέα περιπέτεια.";
r_lnkk [131]="Αυτή τη στιγμή, το να βάλεις περισσότερους φόρους στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα είναι αυτοκτονία!... Αυτό δεν κατάλαβε ούτε ο κ. Αλογοσκούφης, ούτε ο κ. Παπαθανασίου."
r_text [132]="Αν το λευκό είναι πολιτική αδυναμία, το άκυρο πολιτική ανευθυνότητα, το δημοψήφισμα είναι πολιτική ανικανότητα";
r_text [133]="Απαιτούμε όμως τον αναγκαίο σεβασμό και την ηρεμία για να δουλέψουμε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, για να μην τρομοκρατούνται οι πολίτες μας καθημερινά από τις φήμες ότι θα χάσουν τα χρήματα τους, ότι θα επιστρέψουμε στη δραχμή ή ότι θα μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά είναι ανοησίες. Είναι όμως και επικίνδυνα εφόσον θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες μας για αλλαγές στη χώρα";
r_text [134]="Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων πέραν των δημοτικών ή εν πάση περίπτωση των συνδεδεμένων με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλον σκοπό.";
r_lnkk [0]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/88010eb4-9503-4dd7-8301-ed9bab0d1fdd";
r_lnkk [1]="http://www.pangalos.gr/releasesgr/2008/ioulios08/Apostasia020708.htm";
r_lnkk [2]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/b1f542aa-dbce-414b-a4f2-c11b3a86a558";
r_lnkk [3]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/84ae200c-af91-43cb-b774-9aeef7f9ee54";
r_lnkk [4]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2d8e441f-650c-48c8-a55d-bf87605efdf6";
r_lnkk [5]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2d2cb3f2-4b43-4a23-9084-81b24623cacf";
r_lnkk [6]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2d2cb3f2-4b43-4a23-9084-81b24623cacf";
r_lnkk [7]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2d2cb3f2-4b43-4a23-9084-81b24623cacf";
r_lnkk [8]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/7a9be5c9-84c8-4ba7-aef2-2437356ab759";
r_lnkk [9]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2d2cb3f2-4b43-4a23-9084-81b24623cacf";
r_lnkk [10]="http://do.pasok.gr/kallikratias/?paged=4";
r_lnkk [11]="http://do.pasok.gr/kallikratias/?p=10";
r_lnkk [12]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/819fd0a1-5833-417e-891a-1d76dd786039";
r_lnkk [13]="http://www.pangalos.gr/releasesgr/2008/ioulios08/Apostasia020708.htm";
r_lnkk [14]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/99e6e5a6-abc6-45f4-9afb-5d7668e51ef6";
r_lnkk [15]="http://tm.pasok.gr/gynaikes/?cat=410";
r_lnkk [16]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/b45e2bf7-fdf4-4402-b99a-902d59b4950a";
r_lnkk [17]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/a7445de0-fc5c-492a-89ad-04142eb6fc83";
r_lnkk [18]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/59219386-a6c6-40ff-869b-0717a80e7583";
r_lnkk [19]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/f01af50d-1e23-4110-a564-27580c28f66b";
r_lnkk [20]="http://www.vpapandreou.gr/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B7-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B7%CE%BC%CE%B1-line-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9";
r_lnkk [21]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/59219386-a6c6-40ff-869b-0717a80e7583";
r_lnkk [22]="http://www.pasok.gr/content-api/f/binaryChannel/newpasokportal/datastore/8f/81/92/8f819226886f108de061ece0d30cd2265938cac6/application/pdf/contentDispositionType/attachment/to_programma_mas.pdf";
r_lnkk [23]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/9a1be1d5-9029-480f-a21f-e73b19407745";
r_lnkk [24]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/3ba8896d-752b-4f58-bcac-a577bef619c8";
r_lnkk [25]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/58bdc4b5-4d25-4790-81fd-cac630e3bd64";
r_lnkk [26]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/58bdc4b5-4d25-4790-81fd-cac630e3bd64";
r_lnkk [27]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/58bdc4b5-4d25-4790-81fd-cac630e3bd64";
r_lnkk [28]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/5688e993-4ffa-4eca-a880-d59010b42baf";
r_lnkk [29]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e0860277-efec-4850-8d93-d5d9d11e31a2";
r_lnkk [30]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e0860277-efec-4850-8d93-d5d9d11e31a2";
r_lnkk [31]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e0860277-efec-4850-8d93-d5d9d11e31a2";
r_lnkk [32]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e0860277-efec-4850-8d93-d5d9d11e31a2";
r_lnkk [33]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e0860277-efec-4850-8d93-d5d9d11e31a2";
r_lnkk [34]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2f9121db-ac8a-4b5a-9c3f-8c46e9981b6f";
r_lnkk [35]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/b4beb9ac-a253-45da-b4cf-643ec0433e34";
r_lnkk [36]="http://www.vpapandreou.gr/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%C2%AB%CE%BD%CE%B5%CF%84-105";
r_lnkk [37]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/da1941a5-1ff4-44a7-8a0b-78df39a55a00";
r_lnkk [38]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/b4beb9ac-a253-45da-b4cf-643ec0433e34";
r_lnkk [39]="http://ne.pasok.gr/xalkidiki/?cat=409&paged=10";
r_lnkk [40]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/88010eb4-9503-4dd7-8301-ed9bab0d1fdd";
r_lnkk [41]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/b4beb9ac-a253-45da-b4cf-643ec0433e34";
r_lnkk [42]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/1c85ff63-cd75-4cff-94e2-562543753b2c";
r_lnkk [43]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/faddf60b-f7a1-40b3-b28e-0d4dec482dbe";
r_lnkk [44]="http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Qpco7eb1Pa4J:anoiktimathisi.pasok.gr/%3Fp%3D258+site:pasok.gr+%22%CE%95%CE%B3%CE%B3%CF%85%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5,+%CF%8C%CF%84%CE%B9+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%B8%CE%B1+%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD+%CF%84%CE%B1+%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1+%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%B8%CE%B1+%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD+%CE%BF%CE%B9+%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82.%22&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr";
r_lnkk [45]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/37b69c6f-0319-406d-8a61-41dd317d8551";
r_lnkk [46]="http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?m=12964&rm=20167191&l=2";
r_lnkk [47]="http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?m=12964&rm=20167191&l=2";
r_lnkk [48]="http://www.youtube.com/watch?v=E80By1nWack&feature=related";
r_lnkk [49]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/7996d0aa-31b3-4def-b545-7814877f0759";
r_lnkk [50]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/43c1d85a-c46b-4422-be8c-1e672896aeb0";
r_lnkk [51]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/8b804ee8-f196-4b3a-98b9-191cc63956bc";
r_lnkk [52]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/8b804ee8-f196-4b3a-98b9-191cc63956bc";
r_lnkk [53]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/d544907a-adde-4e58-b6b5-3bf6159f953e";
r_lnkk [54]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/20d17616-9c95-49c1-a214-d11080a6976f";
r_lnkk [55]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c94e3427-ced3-4798-ac8c-a02e6264276d";
r_lnkk [56]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c94e3427-ced3-4798-ac8c-a02e6264276d";
r_lnkk [57]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c94e3427-ced3-4798-ac8c-a02e6264276d";
r_lnkk [58]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c94e3427-ced3-4798-ac8c-a02e6264276d";
r_lnkk [59]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c94e3427-ced3-4798-ac8c-a02e6264276d";
r_lnkk [60]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/dd2e7315-f807-4b7e-a9dc-3d8fe68d1aaa";
r_lnkk [61]="http://www.pasok.gr/portal/resource/section/idrutikiMenu";
r_lnkk [62]="http://www.pasok.gr/portal/resource/section/idrutikiMenu";
r_lnkk [63]="http://www.pasok.gr/portal/resource/section/idrutikiMenu";
r_lnkk [64]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e2823c07-7647-4753-aa69-5c30cc32f1f3";
r_lnkk [65]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e2823c07-7647-4753-aa69-5c30cc32f1f3";
r_lnkk [66]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e2823c07-7647-4753-aa69-5c30cc32f1f3";
r_lnkk [67]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/8879c04c-a75f-4240-9bd1-2d66465dcbfc";
r_lnkk [68]="http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=16.09.2001,id=12725604";
r_lnkk [69]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/9bd3e678-2c9a-4754-867c-d028c48de78f";
r_lnkk [70]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4f9fa66b-6f1a-4528-bc25-b4e66922d8f3";
r_lnkk [71]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/aa9e742a-4a4c-4ffd-a607-1dd5f73fdf5d";
r_lnkk [72]="http://ne.pasok.gr/kerkyra/?p=27";
r_lnkk [73]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/9fb7e4fe-e8b8-479f-bf24-34594d20671e";
r_lnkk [74]="http://ne.pasok.gr/arta/?p=106";
r_lnkk [75]="http://ne.pasok.gr/hmathia/?cat=418";
r_lnkk [76]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/b65daef3-2bda-44f4-ba56-dcd22ad7cc59";
r_lnkk [77]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/3bf31988-fb9d-4993-9993-6fa5e08738d7/t/pressRelease";
r_lnkk [78]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/3bf31988-fb9d-4993-9993-6fa5e08738d7/t/pressRelease";
r_lnkk [79]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/45334aed-f6b8-41d2-9fbf-9a98597be6eb";
r_lnkk [80]="http://vo.pasok.gr/drivelegkas/?p=230";
r_lnkk [81]="http://do.pasok.gr/athina/?p=1091";
r_lnkk [82]="http://tm.pasok.gr/anaptixi/?p=51#more-51";
r_lnkk [83]="http://ne.pasok.gr/arta/?p=440";
r_lnkk [84]="http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231108893";
r_lnkk [85]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4f9fa66b-6f1a-4528-bc25-b4e66922d8f3";
r_lnkk [86]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/59219386-a6c6-40ff-869b-0717a80e7583";
r_lnkk [87]="http://vo.pasok.gr/katsifaras/?p=592";
r_lnkk [88]="http://anoiktimathisi.pasok.gr/?p=1137";
r_lnkk [89]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4b5739e3-efd3-44ee-8c5e-41f81825f99c";
r_lnkk [90]="http://ne.pasok.gr/athessaloniki/?p=1000";
r_lnkk [91]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e3632cee-e5b9-4589-9732-9d7fbfaf2b63";
r_lnkk [92]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2b02f7bd-99eb-427c-b6eb-a37a7ca903d6";
r_lnkk [93]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2b02f7bd-99eb-427c-b6eb-a37a7ca903d6";
r_lnkk [94]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4d015b2a-1d14-4fd7-bee5-6f8f18e49659";
r_lnkk [95]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/7acec939-e319-4a3b-93b1-e255a7f14216";
r_lnkk [96]="http://www.christofilopoulou.gr/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=11&Itemid=88&limitstart=150";
r_lnkk [97]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/375e6f67-3963-481f-bbaf-3e3ca1cdb4c1";
r_lnkk [98]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e62f040f-8e9a-4173-b370-057525c7b15d";
r_lnkk [99]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/a446a5cf-e5b5-490b-bcbd-ba370eee909e";
r_lnkk [100]="http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=114757";
r_lnkk [101]="http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=06.09.2008,id=15385192";
r_lnkk [102]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4b5739e3-efd3-44ee-8c5e-41f81825f99c";
r_lnkk [103]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4d015b2a-1d14-4fd7-bee5-6f8f18e49659"
r_lnkk [104]="http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=114757";
r_lnkk [105]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/7502f623-ec03-4c20-8c54-7ad29a16e502";
r_lnkk [106]="http://www.pasok.gr/portal/resource/section/sumvolaioMenu";
r_lnkk [107]="http://ne.pasok.gr/arta/?p=3128"
r_lnkk [108]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/d198fc9f-a346-4d41-b56d-0480d1ef2f56";
r_lnkk [109]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/d9722c0e-f92a-4a40-be6a-d38666e59528";
r_lnkk [110]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/49b28d82-6866-4344-b61c-78933928de71";
r_lnkk [111]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/1ea3a7f7-08a2-4510-9d9f-c4c3aa432e49";
r_lnkk [112]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/dcb659d4-8f2d-47d5-a69b-5abc5e291857";
r_lnkk [113]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/8d8fe5d2-50bf-4d05-8c21-d82191398c25";
r_lnkk [114]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/d7d262cd-75a6-4342-aa3e-46bd0868317e";
r_lnkk [115]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4bd5e072-1777-41e9-88ad-edbc6d2e2cee";
r_lnkk [116]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/6a09dfa2-a010-4bcd-b651-fba5afc98df2";
r_lnkk [117]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/30203e48-a078-494e-9dc6-449bfafeb5fa";
r_lnkk [118]="http://www.primeminister.gov.gr/2010/09/11/2925";
r_lnkk [119]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/6913e736-b36f-490c-8eac-0a8b7ee6b745";
r_lnkk [120]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/79fea74d-1cdc-48bc-9879-3b1cdc25ad82";
r_lnkk [121]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/079e8c7a-ea0e-4210-bf44-e5d2513acb44";
r_lnkk [122]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/9a6fb6eb-8b3d-43c3-9f46-ffc00ee8181e";
r_lnkk [123]="http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1721&rf=-1853366823&m=13337&rm=18760263&l=2";
r_lnkk [124]="http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=-1&f=1721&rf=-1853366823&m=13334&rm=13955873&l=2";
r_lnkk [125]="http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1724&rf=-1856302628&m=13292&rm=3491825&l=2";
r_lnkk [126]="http://www.papandreou.gr/papandreou/content/DocumentPrint.aspx?d=6&rd=7739474&f=1724&rf=-1856302628&m=13274&rm=28490766&l=2&p=1";
r_lnkk [127]="http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1723&rf=-1848488485&m=13256&rm=17915369&l=2";
r_lnkk [128]="http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?m=13161&rm=19069793&l=2";
r_lnkk [129]="http://www.diamantopoulou.gr/beta/index.php?option=com_content&view=article&id=1668%3A101128-interview-ethnos&Itemid=29";
r_lnkk [130]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/dcb659d4-8f2d-47d5-a69b-5abc5e291857";
r_lnkk [131]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/07371d3b-ac84-47b0-ac2b-5cd9d5a05010";
r_lnkk [132]="http://vo.pasok.gr/ioannismichelogiannakis/?p=73";
r_lnkk [133]="http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/8ac22467-befe-4486-85d6-e8afc53be354";
r_lnkk [134]="http://www.youtube.com/watch?v=wkKiKwBCocw";

var k = Math.floor(135*Math.random())
var k = k


// ND WRITE
document.write('<b>');
document.write(n_text[i]);
document.write('<br><a href="http://fc02.deviantart.net/fs32/f/2008/224/0/3/LMAO__Male_by_Momma__G.gif" imageanchor="1" style="clear: left; float: center; margin-bottom: 1em; margin-right: 1em;"><img alt="LMAO, Male" src="http://fc02.deviantart.net/fs32/f/2008/224/0/3/LMAO__Male_by_Momma__G.gif" border="0" /></a>');
document.write(' ατάκα ΝΔ νούμερο '+(i+1))
document.write('</small>');
document.write('<hr /></b>');
document.write('<a href=');
document.write(n_lnkk[i]);
document.write(' target="_blank">');
document.write('Δες και το πλήρες κείμενο.');
document.write('</a>');

// PASOK WRITE
document.write('<hr /><b>');
document.write(r_text[k]);
document.write('<br><a href="http://fc02.deviantart.net/fs32/f/2008/224/0/3/LMAO__Male_by_Momma__G.gif" imageanchor="1" style="clear: left; float: center; margin-bottom: 1em; margin-right: 1em;"><img alt="LMAO, Male" src="http://fc02.deviantart.net/fs32/f/2008/224/0/3/LMAO__Male_by_Momma__G.gif" border="0" /></a>');
document.write(' ατάκα ΠΑΣΟΚ νούμερο '+(k+1))
document.write('</small>');
document.write('<hr /></b>');
document.write('<a href=');
document.write(r_lnkk[k]);
document.write(' target="_blank">');
document.write('Δες και το πλήρες κείμενο.');
document.write('</a><hr />');

//common write
document.write('<small>');
document.write('<a href=');
document.write("http://gerogriniaris.blogspot.com/2011/04/blog-post_19.html");
document.write('>');
document.write('Βάλτο και εσύ στη σελίδα σου');
document.write('</a>');

document.write('<hr />')
document.write('Script by Gerogriniaris</small>')
document.write('<hr />')
//-->
</script>
<noscript>Ώπα! Πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το JavaScript για να δεις τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ!</noscript>
<input type="button" value="Κλίκ για νέα 'ατάκα'" style="width: 130px"
onclick="window.location.href=window.location.href"
/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου