Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Προμοτέρ καμουφλαρισμένων ΧΑυγιτών

Στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό γίνεται μια ατέρμονη συζήτηση για το ποιός είναι χρυσαυγίτης και/η φασίστας και ποιός όχι.

Όλοι εναντίον όλων με τελικό επιχείρημα τελικά το "Είσαι φασίστας".
Κόκκινος, πράσινος μαύρος, μαυροκόκκινος, ροζ, όλες οι αποχρώσεις παίζουν αλλά τελικά ... είσαι φασίστας!
Λείπει ένα benchmarck, ένα παράδειγμα στο οποίο  θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, αυτός είναι φασίστας/χρυσαυγίτης για να μπορούμε μετά να συζητήσουμε.
Βλέπεις, ακόμα και όταν έχεις απολύτως αντίθετες απόψεις με κάποιον χρειάζεσαι ένα minimum συναίνεσης αν θέλεις να κάνεις οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του, αλλιώς καταλήγεις απλά να βρίζεσαι, πράγμα κουραστικό και αντιπαραγωγικό.

O Θεόδωρος Καρυπίδης πήρε μία συνέντευξη από τον Κασιδιάρη.
Στην συνέντευξη αυτή φαίνεται να μην κρατάει εχθρική στάση απέναντι στον Κασιδιάρη.

Αυτό σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού τον κάνει "προμοτέρ της ΧΑ".

Ο ίδιος ο Γιώργος Μουρούτης, εκ των στενότερων συνεργατών και διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού το λέει.


Στο twitter, γιατί στο facebook είναι ακόμα πιο σαφής:
Ο Θεόδωρος Καρυπίδης "χαριεντίζεται και προμοτάρει την ΧΑ"


Πιο επίσημος τρόπος να ορίσει η ΝΔ_/ΠΟΛΑΝ τον "προμοτέρ της ΧΑ" από τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού της χώρας άλλωστε δεν θα μπορούσες να βρεις.
Αλλά και ανεπίσημα, τα blogs και τα τρολς της Συγγρού συμφωνούν από ότι έχω δει.
Όχι μόνο προμοτέρ αλλά κρυφοχρυσαυγίτης, ίσως και κανονικός χρυσαυγίτης.
Το αγαπημένο blog του Γιώργου Μουρούτη τον χαρακτήρισε "καμουφλαρισμένο ΧΑυγίτη".


Και τείνω να συμφωνήσω.
Να κάνουμε μια παρένθεση εδώ για το "τείνω", γιατί όταν μιλάς για ή με Μουρούτιδες πρέπει να κάνεις ότι μπορείς για να μην παρεξηγηθείς.
Η στήριξη του Σύριζα στον Καρυπίδη για υποψήφιο περιφερειάρχη είναι προφανώς προβληματική (για να μην πω κάτι χειρότερο), όχι όμως μόνο και αποκλειστικά γι αυτή την συνέντευξη, υπάρχουν αρκετά άλλα.
Το "χαριεντίζεται" είναι χαρακτηριστική περίπτωση Μουρουτιάς.
Όμως κάθησα και άκουσα και τα 16 λεπτά της συνέντευξης και δεν τον είδα  και να ζορίζει τον Κασιδιάρη επομένως "τείνω" να συμφωνήσω.
Σε αυτό που συμφωνώ απολύτως με τον κύριο (για να μην πω κάτι χειρότερο πάλι) Μουρούτη είναι πως όποιος "χαριεντίζεται" ή "προμοτάρει" την ΧΑ είναι καταδικαστέος.

Κλείνει η παρένθεση με την ελπίδα (που πεθαίνει τελευταία πάντα) ότι ακόμα και οι διάφοροι Μουρούτιδες και οι σφουγγοκωλάριοί τους θα έχουν καταλάβει και πάμε παρακάτω.

Είναι σημαντικό το ότι βρήκαμε επιτέλους έναν τρόπο να συνεννοηθούμε πως χαρακτηρίζεται ένας "προμοτέρ της ΧΑ".
Που "χαριεντίζεται με την ΧΑ", ένας "καμουφλαρισμένος ΧΑυγίτης".
Μη σου πω σκέτος, κανονικός "ΧΑ υποψήφιος"


Τώρα όμως που συμφωνούμε πως η συνέντευξη που πήρε ο Καρυπίδης τον κάνει "προμοτέρ της ΧΑ", που "χαριεντίζεται με την ΧΑ" και "καμουφλαρισμένο ΧΑτη", (μη σου πω και σκέτος ΧΑγίτης), μήπως να πάμε λίγο παρακάτω;

Το Δεξί-Εξτρέμ που ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού συστηματικά προωθεί δεν είναι (με τα ίδια κριτήρια ) "καμουφλαρισμένος ΧΑυγίτης" και μάλιστα πολύ περισσότερο (ΧΑυγίτης, όχι καμουφλαρισμένος) αφού δεν μιλάμε για μία συνέντευξη αλλά για δεκάδες φιλικά προς την ΧΑ αναρτήσεις, αναδημοσιεύσεις από την επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ, δελτία τύπου της ΧΑ, ενημέρωση για τις "δράσεις" της ΧΑ, μέχρι και το βιβλίο του Κασιδιάρη διαφήμιζε.
Και πολλά από αυτά πριν καν έχει κάποια "υποχρέωση" (εντός ή εκτός εισαγωγικών) αφού πολλά είναι πριν να μπει η ΧΑ στην βουλή.
Δες και μόνος σου και πες μου:



Με άλλα λόγια το Δεξί-Εξτρέμ είναι, σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια πάντα (του Μουρούτη αλλά και του ίδιου του Δεξί-Εξτρέμ), "προμοτέρ της ΧΑ" που "χαριεντίζεται με την ΧΑ" και "καμουφλαρισμένος ΧΑυγίτης".
Τουλάχιστον.

Αφού συμφωνήσαμε για τον Καρυπίδη θα ήταν παράλογο να διαφωνήσουμε για το Δεξί-Εξτρέμ.
Ας μην αρχίσουμε τα Μουρούτικα, πάνω που βρήκαμε κοινό τόπο, θα ήταν κρίμα.

Μόνο που αυτό θα έκανε τον κύριο Μουρούτη "προμοτέρ" ενός "καμουφλαρισμένου ΧΑυγίτη".
Τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.
Προμοτέρ καμουφλαρισμένων χρυσαυγιτών.

Α γειά σου!

ΥΓ. Ελπίζω οι συριζαίοι να μην έχουν πέσει τόσο χαμηλά ώστε να θεωρούν πως η έμμεση αλλά σαφής παραδοχή των προμοτέρ καμουφλαρισμένων (και μη) ΧΑυγιτών μπορεί να συμψηφιστεί με τις δικές τους ανοησίες. Ελπίζω να καταλαβαίνουν ακόμα πόσο λίγοι θα ήταν αν τους αρκούσε κάτι τέτοιο.
Και κάτι άλλο.
Για τον αντισημίτη Καρυπίδη θα πρέπει να μιλήσουμε μια άλλη φορά.
Θα πρέπει βλέπεις να συμπεριλάβουμε τον Άδωνι Γεωργιάδη (που έχει το θράσος να μιλάει και μέσα στην βουλή για αντισημιτισμό), τον Θάνο Πλεύρη και άλλα αστέρια της "μεγάλης προοδευτικής παράταξης" στην κουβέντα μας και θέλει λίγο χρόνο αυτό.
Πάντως και γι αυτό, επιτέλους, έχουμε βάση συνεννόησης :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου