Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Τα σύντομα της εβδομάδας 17-23/2/14

Φύγε εσύ έλα εσύ στην Ουκρανία μετά από μία περίοδο αναταραχής που άφησε αρκετούς νεκρούς και από τα δύο μέρη και μία χώρα έντονα διχασμένη. Το να βγάλεις άκρη με το τι έγινε στην Ουκρανία χρειάζεται πολύ ψάξιμο και γνώσεις για την περιοχή που δεν έχω. Ξέρω όμως πως Ε.Ε και ΗΠΑ ήθελαν την αποφυλάκιση και επαναφορά της Τιμοσένκο και δεν δίστασαν για να το καταφέρουν αυτό να ρισκάρουν ακόμα και έναν εμφύλιο και να στηρίξουν ακόμα και το ανοιχτά φασιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης. Από την άλλη μεριά η Ρωσία του Πούτιν δεν μου φαίνεται και η μωρή παρθένα που κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως και να έχει η χώρα πλέον είναι πολιτικά ασταθής και σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεπεράσει την "περιπέτεια" στην οποία μπήκε. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η ταχύτατη αλλαγή της επαναφοράς της Γιούλια Τιμοσένκο στο προσκήνιο και η καθαίρεση του Γιανουκόβιτς. Έγινε "νόμιμα" σύμφωνα με τον δυτικό τύπο, με ψηφοφορία στην βουλή. Την ίδια βουλή που είχε εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες σύμφωνα με δυτικούς παρατηρητές και που μέχρι την προηγούμενη ημέρα στήριζε τον Γιανουκόβιτς που επίσης ήταν εκλεγμένος με δημοκρατικές διαδικασίες. Οι ίδιοι άνθρωποι που αν δεν στήριζαν, επέτρεπαν την φυλάκιση της Τιμοσένκο και την προεδρία του Γιανουκόβιτς καθαίρεσαν τον Γιανουκόβιτς και αποφυλάκισαν την Τιμοσένκο. Είμαι σίγουρος πως θα βρουν δικαιολογία για την "αλλαγή" τους αυτή. Αν οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο είναι καλοί σε κάτι, αυτό είναι το να βρίσκουν δικαιολογίες. Άλλωστε η Μέρκελ ήδη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις και το ΔΝΤ δήλωσε έτοιμο να "στηρίξει" την χώρα οικονομικά.


Δεν ξέρω πόσο γαμάτος ήταν ο Τσάβες και η επανάστασή του, τον Μαδούρο όμως που βλέπει οράματα με τον νεκρό Τσάβες, μεταφέρει νωρίτερα τα Χριστούγεννα, βάζει περιορισμούς στο ίντερνετ και διώχνει δημοσιογράφους (ακόμα και αν είναι "Πορτοσάλτες") από την χώρα, δεν τον λες και μεγάλη επιτυχία. Μάλλον τραγικό πρόσωπο της χώρας και της επανάστασης τον λες. Αν το επιχείρημα πως κέρδισε νομίμως τις εκλογές ή ότι τον πολεμούν οι Αμερικάνοι αρκεί για να δικαιολογήσει κανείς νεκρούς διαδηλωτές, φυλακισμένο τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και φίμωση του τύπου τότε ο ΓΑΠ θα κυβερνούσε ακόμα εδώ και γιατί όχι, μπορεί και εδώ να είχαμε ακόμα και νεκρούς (αν και μερικούς σακατεμένους τους είχαμε έτσι κι αλλιώς). Και η άκριτη στήριξη του Σύριζα στον Μαδούρο είναι απλά απαράδεκτη. Από την άλλη βέβαια ας το βουλώσουν λίγο αυτοί που θα ήθελαν "Γκουαντάναμο για τα αναρχοκουμμούνια" και πανηγύριζαν κάθε σπασμένο κεφάλι στην πλατεία συντάγματος και αλλού, από ανάποδα γκλομπς λυσσασμένων μπάτσων. Είναι οι ίδιοι που ζητούσαν εμμέσως αλλά σαφώς κάποιου είδους πραξικόπημα και την σύλληψη βουλευτή της αντιπολίτευσης με "στοιχείο" ένα παραποιημένο βίντεο. Αλλά πως να το βουλώσουν, μήπως έχουν κρίση, αξιοπρέπεια ή ντροπή; Μόνο να γκεμπελίζουν ξέρουν. Και είναι τόσο γκεμπελίσκοι που ακόμα και όταν τα γεγονότα είναι υπέρ της προπαγάνδας τους δεν μπορούν να αντισταθούν να μην χρησιμοποιήσουν πλαστές εικόνες προκειμένου να διογκώσουν το "θέμα".

Νταξ, δεν είναι της εβδομάδας αυτής αλλά τώρα το θυμήθηκα. Πριν λίγο καιρό έκανε πρεμιέρα η εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου 360 μοίρες με θέμα τον φασισμό. Στην εκπομπή αυτή η δημοσιογράφος κατάφερε ένα δύσκολο ταχυδακτυλουργικό. Έκανε μία ιστορική αναδρομή στην άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα από την δεκαετία του '80 ακόμα, με αναφορές ακόμα και στους Ιταλούς φασίστες και τις βόμβες που είχαν βάλει παρακρατικοί εκεί αλλά και τις βομβιστικές ενέργειες στις οποίες εμπλεκόταν ο Μιχαλολιάκος εδώ, εκτενές ρεπορτάζ στους χρηματοδότες φασιστικών οργανώσεων και ειδικά της ΧΑ χωρίς όμως να πέσει ούτε μία φορά στον Κωνσταντίνο Πλεύρη ή τον Μάκη Βορίδη. Αν σκεφτείς πως ο ίδιος ο Πλεύρης έχει παραδεχτεί τις σχέσεις του με τις φασιστικές οργανώσεις της Ιταλίας, ο δε Μάκης Βορίδης υπήρξε μαζί με τον Μιχαλολιάκο στέλεχος του κόμματος του τότε έγκλειστου δικτάτορα Παπαδόπουλου, πρέπει να παραδεχτείς πως δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Η Σοφία Παπαϊωάννου το κατάφερε. Πιο πρόσφατα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε εκπομπή για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Ο γνωστός δημοσιογράφος κατάφερε να κάνει εκτενές ρεπορτάζ χωρίς να πέσει πάνω στις καταγγελίες της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, τις καταδίκες της Ελλάδας σε διεθνή δικαστήρια και πολλά άλλα τέτοια, εντυπωσιακά. Χρειάζεται τέχνη για να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Τελικά η τέχνη σήμερα στην δημοσιογραφία είναι να αποφεύγεις και να αποσιωπάς κάποια θέματα και όχι τόσο να ανακαλύπτεις και να αποκαλύπτεις.

Είναι εμφανής εδώ και καιρό η "δημοκρατική" νοοτροπία των στελεχών της ΝΔ_. Μετά τον συκοφάντη διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού που έχει "μηνύσει" το μισό Ελληνικό τουίτερ πήρε άλλος δημοκράτης τώρα την σκυτάλη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως έχει εντάξει προσωπικά μηνύματα (dm's) ενός χρήστη του twitter, του @kopriths, στην μήνυσή του κατά του Κώστα Βαξεβάνη ως "εκβιαστικά". Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρνείται να αποκαλύψει ποια ήταν τα εκβιαστικά μηνύματα. Αν ο Γεωργιάδης είχε όντως δεχτεί τέτοια είμαι σίγουρος πως θα τα έκανε "σημαία" του. Ούτε έχει προσφέρει κάποιο στοιχείο τι σχέση έχει ο @kopriths με τον Βαξεβάνη. Απλά τουφεκιές στον αέρα και ποιος ξέρει, αν ο εισαγγελέας είναι λίγο πρόθυμος να βοηθήσει, ίσως ο ισχυρισμός του Άδωνι περί εκβιασμού να αποδώσει και να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών και αποκάλυψη των στοιχείων του @kopriths. Πιο πέρα δύσκολα να φτάσει. Με άλλα λόγια κρυμμένος πίσω από την βουλευτική του ασυλία και χωρίς ουσιαστικά στοιχεία ένας υπουργός καταφεύγει σε πλάγια μέσα (αφού δεν κάνει μήνυση στον ίδιο) ώστε να απειλήσει έναν χρήστη social media. Ποιος εκβιάζει τελικά ποιόν εδώ; Ο άλλος βέβαια, ο Μουρούτης, άκουσε για μηνύσεις και είπε να μην χάσει.

Ένας μητροπολίτης καταγγέλλει πως υπουργός τον εξεβίαζε προκειμένου να παραιτηθεί από το ΔΣ του ερυθρού σταυρού και στην μπανανία οι δημοσιογράφοι πετάνε αετό. *Ναι, ο Δημητράκης του Hellas-Orthodoxy είναι ένας γελοίος φανατικός αλλά εδώ μιλάμε για αυθόρμητες δηλώσεις μητροπολίτη και όχι για κάποιο άρθρο ή ερμηνεία. Και το θέμα έχει να κάνει με την κατάντια ενός πολύ μεγάλου νοσοκομείου, του Ερρίκος Ντυνάν και ενός πολύ σημαντικού οργανισμού, του Ερυθρού Σταυρού Ελλάδας που κινδυνεύει να αποβληθεί από τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Αλλά είπαμε, στην μπανανία ένας δημοσιογράφος να το ψάξει περισσότερο δεν θα βρεθεί.

"έχετε σκεφθεί ποτέ ότι εάν το Κράτος παρείχε σε όλους τις ίδιες υπηρεσίες τότε αυτό θα ήταν αδικία για όσους πληρώνουν;" Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοινώνη δωρεάν πρόσβαση σε οικογενειακούς γιατρούς για ασφαλισμένους. Αυτή είναι η απάντησή του σε κάποιον που τον ρώτησε: "Για ανασφάλιστους όχι;". Πάμε μία ακόμα: "έχετε σκεφθεί ποτέ ότι εάν το Κράτος παρείχε σε όλους τις ίδιες υπηρεσίες τότε αυτό θα ήταν αδικία για όσους πληρώνουν;". Η πρόσβαση σε γιατρό. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανασφάλιστων είναι αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν ασφάλιστρα. Η υγεία (ακόμα και νομικά αν το δεις, βάση διεθνών και όχι μόνο συμβάσεων), είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κάθε ανθρώπου. Όχι του πολίτη της χώρας, όχι του νόμιμου ή του παράνομου, όχι του πλούσιου ή του φτωχού, του κάθε ΑΝΘΡΩΠΟΥ! Ούτε στον χειρότερο εγκληματία δεν μπορείς να αρνηθείς την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Ακόμα και το σύνταγμα της Ελλάδας το προβλέπει "Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας" (άρθρο 5 παράγραφος 5). ΚΑΘΕΝΑΣ. Αυτό το δικαίωμα σύμφωνα με τον υπουργό υγείας της Ελλάδας είναι "άδικο". Προορίζεται για εκείνους που πληρώνουν, όχι για όλους. Και κάπως έτσι το 2014 στην Ελλάδα η υγεία από δικαίωμα έγινε προνόμιο και ο κυνισμός κυβερνητική γραμμή.

Η αρχική δίωξη των βουλευτών, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής στηρίχθηκε στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Το πόρισμα αυτό αναφερόταν σε καμια δεκαριά περιστατικά βίας με δράστες χρυσαυγίτες και θύματα μετανάστες ή αριστερούς. Ένα από αυτά τα περιστατικά ήταν η επίθεση χρυσαυγιτών σε κουρείο που διατηρούσε μετανάστης στην μεταμόρφωση. Δράστης ένας μαχαιροβγάλτης σύμφωνα με δημοσιεύματα χρυσαυγίτης με πλούσιο "βιογραφικό". Τότε, τα μπλογκς της "κεντρο"δεξιάς ΝΔ_ είχαν αντιδράσει σαν (ή μήπως να πω ως) να πρόκειται για δικό τους παιδί, προσπαθώντας να αμφισβητήσουν τα γεγονότα, να υποβαθμίσουν το γεγονός, ή να το αποσυνδέσουν από την Χρυσή Αυγή. Δες εδώ ένα μόνο παράδειγμα. Πιο αποκαλυπτική ακόμα ήταν η ερώτηση που ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε στην βουλή και με την οποία ενώ μιλούσε ξεκάθαρα για ρατσιστική επίθεση έστρεφε τα βέλη του στο θύμα και εμμέσως πλην σαφώς απειλούσε κρατικούς υπαλλήλους που έδειξαν αμέλεια στον έλεγχο του κουρείου! Για το περιστατικό δεν είχε να πει τίποτα ο Άδωνις τότε. Τώρα, βγήκε το πόρισμα των ανακριτριών που έχουν αναλάβει την υπόθεση με το οποίο ζητάνε την άρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Στο πόρισμα αυτό μεταξύ των στοιχείων που παρατίθενται για την τεκμηρίωση της δράσης της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης αναφέρεται το άρθρο 8 του αρχικού καταστατικού της (σελίδα 13) και συγκεκριμένα η φράση "Η Αρετή, το ήθος, το Αίμα που είναι "ο υπέρτατος φορέας των βιολογικών αρετών της φυλής μας". Θα πρέπει να μου εξηγήσει κάποιος που διαφέρει αυτό ουσιαστικά με αυτό που πολύ αργότερα έλεγε ο Άδωνις, "Δεν έχω κρύψει ποτέ και πουθενά, ότι πιστεύω στο Αίμα, στο Εθνος, στην Φυλή". Λίγο πιο κάτω στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται η φράση του Μιχαλολιάκου "αν χρειαστεί λερώνουμε και τα χέρια μας, αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες. Για την πατρίδα, γιατί πάνω από όλα η πατρίδα. Ούτε θεσμοί, ούτε τίποτα" (σελίδα 23). Και εδώ δυσκολεύομαι να βρω ουσιαστικές διαφορές από αυτό που έλεγε ο Θάνος Πλεύρης, "πρέπει να καταλάβουνε ότι θέλουμε την νομιμότητα, βεβαίως, στο βαθμό όμως που αυτή η νομιμότητα υπερασπίζεται το Ελληνικό έθνος. Εαν χρειαστεί να υπερασπιστούμε το Ελληνικό έθνος θα κάνουμε ότι μα ότι χρειαστεί". Α ναι, ξέχασα, ο Άδωνις, ο Πλεύρης, ο Βορίδης και άλλοι, είναι μνημονιακοί και Ευρωπαϊστές. Μνημονιακοί και ευρωπαϊστές που μέχρι λίγο πριν ενταχθούν στην ΝΔ συνεργάζονταν σε Ευρωπαϊκά θέματα με το κόμμα του Φαράτζ. Σε άλλα σημεία του πορίσματος αυτού αναφέρεται το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες αναφέρονται υβριστικά στους μετανάστες χαρακτηρίζοντάς τους "υπάνθρωπους" και "τρισάθλιους". Ψάχνω να βρω ουσιαστική διαφορά από το "οι λαθρομετανάστες εισρέουν σαν κατσαρίδες" της Παπακώστα και άλλα πολλά παρόμοια από στελέχη βουλευτές και υπουργούς της σημερινής ΝΔ_ αλλά και πάλι δεν βρίσκω. Ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας κατά της ΧΑ του οποίου η μαρτυρία αναφέρεται στο πόρισμα είναι ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Της επιτροπής δηλαδή που ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος περιφρονούσε αρνούμενος να συναντηθεί μαζί της και όταν τελικά συναντήθηκε δήλωσε πως την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τότε ελάχιστοι ασχολήθηκαν με την καταγγελία της επιτροπής. Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα που πρόχειρα μάζεψα για την παρόμοια ρητορική ΧΑ και ΝΔ_, υπάρχουν πολύ περισσότερα. Άλλωστε ο ίδιος ο Άδωνις το έχει πει, "υπάρχει κάποιου είδους διασύνδεση (μεταξύ Ν.Δ. και Χ.Α.) Αυτό είναι πλέον ολοφάνερο!". Φαντάσου μονο αν υπήρχαν δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ που θα έκαναν σχετικά ερωτήματα που θα ήταν ο Άδωνις και άλλα τέτοια κουμάσια σήμερα και αν θα τολμούσαν να σκούζουν πόσο ευρωπαϊστές και δημοκράτες είναι. Φαντάσου αν τα ΜΜΕ είχαν αναδείξει τις εμετικές δηλώσεις της Παπακώστα, του Μπαλτάκου και άλλων τόσων όλο αυτό τον καιρό και μετά έλα να μιλήσουμε για δημοκρατία στην χώρα αυτή. *Σημείωση, επειδή πολλοί είναι έτοιμοι να "παρεξηγήσουν" και να αρχίσουν να σκούζουν. Η Χρυσή Αυγή εφόσον αποδειχτεί πως λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση καλό θα είναι να διαλυθεί και τα μέλη της να καταλήξουν στην φυλακή. Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει την μιλιταριστική οργάνωση και άλλα χαρακτηριστικά βάση των οποίων η ΧΑ χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση. Πάνω όμως και πέρα από την οργάνωση υπάρχει η ιδεολογία. Και από τους ομοϊδεάτες της ΧΑ που μας έχουν κάτσει στον σβέρκο και αυτούς που διαμορφώνουν μια φασίζουσα κοινωνία για να έχουν πελάτες δεν θα ξεμπερδέψουμε τόσο εύκολα.

Το Lancet, ένα από τα σοβαρότερα ιατρικά περιοδικά δημοσίευσε μία έκθεση κόλαφο για την Ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας και την διεθνή κοινότητα για τις συνέπειες της κρίσης στην υγεία στην Ελλάδα. Του Άδωνι Γεωργιάδη πάντως του αρκούν τα ταξιδάκια αυτοεπιβεβαίωσης στις φοιτητικές εστίες του Harvard.

Το ήξερες πως ο Δρούτσας είναι ακόμα ευρωβουλευτής "μας"; Την είχα ξεχάσει αυτή την ψυχή...

Ψάχνοντας στις σελίδες του ευρωκοινοβουλίου την Νίκη Τζαβέλλα έπεσα σε μία σατανική σύμπτωση. Η Νίκη Τζαβέλλα έχει διαπιστευμένο βοηθό της έναν Σαλαβράκο. Όχι βέβαια τον άλλο ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ τον Νικόλαο Σαλαβράκο, έναν Ιωάννη Διονύσιο Σαλαβράκο. Αλλά η σατανική σύμπτωση είναι πως ο Νικόλαος Σαλαβράκος έχει ως βοηθό του μία Τζαβέλλα! Τζαβέλα Θεοδώρα. Σατανική σύμπτωση ε; *Τελικά όπου βλέπεις σατανικές συμπτώσεις καλό είναι να ψάχνεις λίγο περισσότερο. Βλέπεις, η Θεοδώρα Τζαβέλλα που είναι βοηθός του Σαλαβράκου είναι η κόρη της Νίκης Τζαβέλλα. Ο Ιωάννης Διονύσιος Σαλαβράκος τον Νίκο Σαλαβράκο τι τον έχει;

Πριν λίγο καιρό οι "κεντρο"δεξιοί του Σαμαρά θυμήθηκαν πως ο Φαράτζ είναι ένας ευρωσκεπτικιστής ακροδεξιός ρατσιστής και άλλα τέτοια. Το θυμήθηκαν όταν τα έχωσε στον ίδιο τον Σαμαρά, όχι πριν, αφού πριν αυτά που έλεγε για την Ευρωπαϊκή ένωση, για Ελληνικές κυβερνήσεις μαριονέτες και άλλα τέτοια δεν τους χαλούσαν. Προεκλογικά βέβαια γιατί μετεκλογικά η κυβέρνηση μαριονέτα έγινε αυτή του Σαμαρά οπότε χάλασε η "σούπα". Ο λόγος του Φαράτζ όμως στο ευρωκοινοβούλιο την ημέρα που η Ελλάδα αναλάμβανε την προεδρία της Ε.Ε. έγινε η αφορμή να αναδειχτεί η υποκρισία της ΝΔ_ και των Σαμαροφυλάκων και σε αυτό το ζήτημα. Οι ίδιοι που κάποτε τον εκθείαζαν για όσα έλεγε άρχισαν να σκούζουν "ακροδεξιός". Και η ΝΔ_ της μονταζιέρας ξαφνικά είδε "συνεργασία" των συριζαίων με τον "ακραίο" Φαράτζ. Διάβασε αν θέλεις την «Φαρατζιάδα» να γελάσεις με την υποκρισία τους. Βολικά ξέχναγαν πόσα έλεγαν λίγο καιρό πριν και κυρίως πως στην ΝΔ_ υπάρχουν δύο βουλευτές και ένας υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές και τώρα στέλεχος του κόμματος που μέχρι λίγο πριν τις εκλογές συνεργάζονταν επισήμως με το κόμμα του Φαράτζ στο ευρωκοινοβούλιο. Και όχι όποια και όποια στελέχη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης, ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο αποτυχημένος εκλογικά αλλά εξίσου προβεβλημένος Θάνος Πλεύρης. Βλέπεις όλοι αυτοί (και άλλοι) ήταν μέχρι λίγο πριν τις εκλογές στο ΛΑΟΣ, που ζητούσε δημοψήφισμα για την παραμονή στο Ευρώ και που συμμετείχε μαζί με το κόμμα του Φαράτζ στην "Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας", το ευρωπαϊκό κόμμα που ίδρυσε ο Φαράτζ. Το κόμμα του Άδωνι του Μάκη και του Θάνου, των ένθερμων "ευρωπαϊστών". Μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος για ευρωβουλευτής και αν εκλεγόταν θα πήγαινε να ενταχθεί στο ευρωσκεπτικιστικό, ρατσιστικό, ακροδεξιό κόμμα "Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας". Δεν τα κατάφερε τότε, τα κατάφερε όμως στην θέση του η Νίκη Τζαβέλλα που μέχρι χθες ήταν ευρωβουλευτής στο κόμμα του Φαράτζ. Της οποίας σήμερα ανακοινώθηκε η προσχώρηση στην ΝΔ_ του "ευρωπαϊστή" Αντώνη Σαμαρά. Πλέον η ΝΔ_ έχει εκτός από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και υπουργό συνεργάτες μέχρι πριν λίγο ενός ευρωσκεπτικιστή ρατσιστή ακροδεξιού, και μία ευρωβουλευτή. Και μάλιστα όχι ένα απλό μέλος αλλά όπως διαβάζουμε από την επίσημη σελίδα του ευρωκοινοβουλίου, "Ταμίας/Αντιπρόεδρος/Μέλος του Προεδρείου" του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος. Όταν ο Φαράτζ τα έχωνε στον Αντώνη Σαμαρά και την Ελληνική κυβέρνηση η Νίκη Τζαβέλλα πιθανότατα ήταν κάπου εκεί και χειροκροτούσε. Φαντάζομαι στην επόμενη ομιλία του Φαράτζ θα βγάλουν την Τζαβέλλα να του απαντήσει. Και χωρίς αμφιβολία θα αναφερθεί στις ακραίες ρατσιστικές ευρωσκεπτικιστικές του θέσεις. Σίγουρα πάντως θα συζητήσει με τον Αντώνη για την καταστροφική συνταγή της τρόικας και με τον Άδωνι για την τραγική κατάσταση στον τομέα υγείας και τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ή για την κατάσταση απελπισίας στην οποία οδηγούνται οι καρκινοπαθείς. Αμφιβάλεις;

Κάνανε μια βόλτα στην εθνική με τα "τρακτέρια" οι αγρότες, έκαναν και κάποιες οργισμένες δηλώσεις και μετά τα μαζέψανε και γύρισαν σπίτια τους χωρίς, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους. Άντε και του χρόνου. Την επόμενη φορά γιατί θα πρέπει η όποια κυβέρνηση να τους πάρει στα σοβαρά; Και την επόμενη φορά που οι συνδικαλιστές τους καλέσουν σε κινητοποιήσεις γιατί θα πρέπει οι αγρότες να τους ακούσουν; Εκτός και αν είναι κάποιου είδους έθιμο που θα πρέπει να τηρείται κάθε χρόνο.

Δώρο την φανέλα που φορούσε στο All Star game έκανε ο Ατεντοκούμπο στον Σαμαρά. Τον πιο απροκάλυπτα ρατσιστή πρωθυπουργό που είχε η χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον τίμησε με ένα ιδιαίτερης συμβολικής αξίας ένας μετανάστης. Την στιγμή που άλλοι μετανάστες σαπίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η προνομιακή αντιμετώπιση του Ατεντοκούμπο από τον Σαμαρά αφού ο τελευταίος παρενέβη για να πάρει ο πρώτος ταξιδιωτικά έγγραφα χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στα draft. Θυμίζει λίγο τον 17χρονο από την Πάτρα που χρειαζόταν χειρουργείο και σώθηκε τελευταία στιγμή με την προσωπική παρέμβαση Σαμαρά. Ένας πρωθυπουργός που "σώζει" με προσωπικές παρεμβάσεις την στιγμή που καταστρέφει θεσμικά. Γιατί μπορεί ο Ατεντοκούμπο και ο 17χρονος από την Πάτρα να σώθηκαν, άλλοι τόσοι όμως έχουν καταστραφεί από τις προσωπικές επιλογές του Σαμαρά για τους μετανάστες και για την υγεία. Πόσα παιδιά ανασφάλιστων γονέων έχουν ταλαιπωρηθεί στην καλύτερη ή ακόμα χάσει την ζωή τους στην χειρότερη από τις πολιτικές που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση; Και πόσα παιδιά μεταναστών μπορεί να έχουν χάσει ευκαιρίες από την άρνηση του ίδιου του "ευεργέτη" Σαμαρά να τους αφήσει να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή στον τόπο που γεννήθηκαν;

Απίθανος τύπος αυτός ο Τραγάκης. Πριν λίγο καιρό και μετά την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου βγήκε και είπε πως ήξεραν (οι βουλευτές της ΝΔ προφανώς, άρα και η ηγεσία της) όχι μόνο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά και για τον Γιάννο Παπαντωνίου εδώ και 10 χρόνια. Σήμερα στο Mega είπε πως ήξεραν και για τις ΜΚΟ τουλάχιστον από το 2011. Μπράβο βρε! Δηλαδή μας λένε πως ήξεραν για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια αν όχι μερικά δισεκατομμύρια που έτρωγαν κάποιοι και το κράταγαν μυστικό, ή έστω δεν προχώρησαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες. Και τώρα βγαίνει να μας πει πόσο μάγκας είναι που τα ήξερε όλα αυτά! Δεν είναι απλά πως μας δουλεύουν, είναι πως δεν έχουν συναίσθηση καν αυτών που ξεστομίζουν χωρίς ντροπή!

Το 2009 ο Brian Acton δεν έγινε δεκτός για εργασία στο FB. Το 2014 πούλησε το Whatsapp στο FB για 19 δις $. @IrrationalTalks

Πέθανε ο Στέλιος Σταυρίδης και ο Θανάσης Μαυρίδης σοκαρίστηκε από τους "ψόφους" "αριστερών" στα social media. Από κάποιους "ψόφους" κάποιων "αριστερών" γιατί αν το ψάξεις λίγο οι περισσότεροι δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα ενώ κάποιοι μνημόνευσαν ακόμα και την επιτυχημένη επιχειρηματική του πορεία. Αλλά ο Μαυρίδης βρήκε ευκαιρία να αρχίσει τα δικά του για "ασύμμετρη βία", φασισμό, μέχρι και στον Κασιδιάρη έφτασε. Τα έβαλε με τον Παπαδημούλη που πήρε τις αποστάσεις του (μην χαλάσει το politically correct και αυτός). "Αναγκάστηκε" σύμφωνα με τον Θανάση Μαυρίδη. Τον ίδιο Μαυρίδη που έχει φιλοξενήσει στο Capital τουλάχιστον 3 φορές "άρθρα" ενός από τα πιο χυδαίου τρολ του twitter, του gveltsi, με πιο χαρακτηριστικό ίσως αυτό που έχει τίτλο "Tρολάρετε σαν να μην υπάρχει αύριο". Τον gveltsi που μοίραζε "καρκίνους" για πλάκα μέχρι ένα "βρώμικο κόλπο" να τον κάνει να το βουλώσει. Τώρα τον Μαυρίδη τον χαλάει το τρολάρισμα και οι "ψόφοι". Είναι ο ίδιος Μαυρίδης που έχει σταθερά εδώ και πολύ καιρό τον gveltsi στους 10 χρήστες που κάνει πιο συχνά RT. Σοκαρίστηκε ο άνθρωπος από την αντίδραση κάποιων που αυτός χαρακτηρίζει αριστερούς στον θάνατο του Σταυρίδη. Και ζητάει να τους αφήσουμε να θάψουνε τους φίλους τους. Την ίδια στιγμή που άρπαξε την ευκαιρία να τραβήξει το θέμα από τα μαλλιά, να το ξεχειλώσει προκειμένου να χτυπήσει άλλη μια φορά την "αριστερά" όπως αυτός την αντιλαμβάνεται. Να τον αφήσουμε να θάψει τον φίλο του ή να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να βάλει στο ίδιο κείμενο τις λέξεις "ασύμμετρη βία", "Κασιδιάρης" και αριστερά; Και όταν συνέλθει από το σοκ αυτής της ασύμμετρης βίας θα δώσει φαντάζομαι ξανά βήμα μέσα από το Capital, στον αξιαγάπητο gveltsi, τον άνθρωπο, τον "Γκάντι" του διαδικτύου. Ο Μαυρίδης, το κόσμημα της δημοσιογραφίας. Και φυσικά το άλλο κόσμημα, της πολιτικής επικοινωνίας αυτή την φορά (έχει διαφορά από την δημοσιογραφία τύπου Μαυρίδη;), ο Γιώργος Μουρούτης, επίσης διαδικτυακός φίλος του χυδαίου υβριστή, δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να μιλήσει για κόκκινο φασισμό. Δεδικαίωται ο αποθανών; Όχι βέβαια, απλά καλό είναι να αφήνεται η κριτική για αργότερα, όχι για χάρη του νεκρού που υποψιάζομαι πως μετά τον θάνατό του έχει γραμμένη την όποια κριτική. Για τους δικούς του ανθρώπους που δεν θα πρέπει μέσα στην θλίψη τους να έχουν να αντιμετωπίσουν και τις επιθέσεις στον νεκρό. Δεν χτυπάμε κάποιον όταν είναι "κάτω". Αν όμως ο Σταύρος Σταυρίδης είχε όντως φίλους σαν τον Μαυρίδη και τον Μουρούτη, που μεταξύ του χρόνου για να πενθήσουν τον φίλο τους και της ευκαιρίας να χρησιμοποιήσουν πολιτικά τον θάνατό του διαλέγουν το 2ο, τότε οι "εχθροί" του τι θα πρέπει να κάνουν; Θα πρότεινα να μην πέσουν στο επίπεδό τους αλλά καταλαβαίνω πως αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο όταν έχεις τέτοια "κοσμήματα" απέναντί σου. Τελικά, όπως όλοι, έτσι και ο νεκρός, όταν περάσει το σοκ από τον θάνατό του, κρίνεται και από τους φίλους του. Και οι συγκεκριμένοι φίλοι του Σταυρίδη δεν πρόλαβαν να αναφερθούν καν στον θάνατό του (ούτε γραμμή δεν έγραψαν στα social media τουλάχιστον), πριν σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τον θάνατο αυτόν. Δείξε μου τους φίλους σου που λένε.

Τον Τέλλογλου τον ήξερα, κάποτε, ως τον σοβαρό ερευνητή δημοσιογράφο. Ο δημοσιογράφος τον οποίο όλοι άκουγαν για παράδειγμα όταν μιλούσε για την υπόθεση Siemens, αφού είχε φτάσει μέχρι την εισαγγελία του Μονάχου και είχε κάνει φοβερή έρευνα για την υπόθεση. Αργότερα ο ίδιος δημοσιογράφος μετέφερε τις απόψεις της εταιρίας αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, χωρίς να φτάσει καν μέχρι το Σχηματάρι να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά της. Ακολούθησε η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη πως υπήρχε παρακρατικός μηχανισμός παγίδευσης δημοσιογράφων και όχι μόνο με μαφιόζικες τακτικές. Στην υπόθεση αυτή σύμφωνα με τις καταγγελίες του Βαξεβάνη ένα από τα θύματα ήταν και ο Τέλλογλου. Μπορεί να μου έχει διαφύγει αλλά δεν είδα καμία αναφορά του Τέλλογλου στην υπόθεση. Ούτε για να επιβεβαιώσει, ούτε για να διαψεύσει, απόλυτη σιγή για μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Και μετά ήρθε η χαλυβουργία. Η εταιρία λέει πως πληρώνει πολύ ακριβά την ενέργεια και γι αυτό κλείνει το εργοστάσιο, αλλά αν η κυβέρνηση φροντίσει να παίρνει φθηνότερο ρεύμα τότε μπορεί και να τους επαναπροσλάβει. Σε παλιότερες εποχές θα το έλεγαν εκβιασμό αυτό, αλλά τώρα έχουμε φιλελευθερισμό και ο πελάτης (του κράτους) έχει πάντα δίκιο. Δεν είμαι από τους "θάνατος στα αφεντικά", δεν πιστεύω πως ιδιοκτήτες και μέτοχοι της χαλυβουργίας θέλουν να κλείσουν το μαγαζί από βίτσιο, αλλά δεν είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που έχει πρόβλημα και σίγουρα το ακριβό ρεύμα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα των Ελληνικών επιχειρήσεων. Όμως με το που έγιναν είδηση τα προβλήματα της χαλυβουργίας, τσουπ, ο Τέλλογλου. Με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της χαλυβουργίας. Φαντάζομαι το ρεπορτάζ θα είχε μήνες εξαντλητικής έρευνας και αποκαλύψεις όπως κάποτε.

Εκτός από τις απίθανες μπούρδες που μπορείς να βρεις στα επίσημα κομματικά site, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και αυτά που δεν μπορείς να βρεις πια. Ψάξε για παράδειγμα στο site της ΝΔ για τον άλλοτε "Τσάρο της οικονομίας", Γιώργο Αλογοσκούφη. Αλλά τις εντυπωσιακότερες απουσίες θα τις βρεις στο site του ΠΑΣΟΚ. Ψάξε να βρεις αν μπορείς την ιδρυτική του διακήρυξη ή το περίφημο "συμβόλαιο με τον λαό"! Περασμένες ξεχασμένες μπούρδες για έναν λαό "ιθαγενών". Δεν είναι όμως μόνο τα κομματικά site που φαίνεται να "ξεχνούν", είναι και τα "θεσμικά". Ψάξε για παράδειγμα να βρεις την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ το 2010. Μόνο στο Ελλαδιστάν λέμε!

Όπως την ΕΡΤ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον ΕΟΠΥΥ, με αιφνίδιο θάνατο. Όπως θα έκαναν σε ένα υπερχρεωμένο κυλικείο ή μπακάλικο. Καμία διαφορά μεταξύ ενός φορέα υγείας ή ενός οργανισμού ενημέρωσης και πολιτισμού από ένα μπακάλικο δεν αναγνωρίζουν.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου