Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 30/7/-5/8/2012

"ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!" λέει στο twitter η Χριστίνα Σιδέρη (ορθογραφία και κεφαλαία δικά της, αν και αφού την ξεφωνήσανε κάποιοι διόρθωσε την ορθογραφία). Το προφίλ της στο twitter είναι πλέον "κλειδωμένο" αλλά αν θέλεις να δεις περισσότερα διαμάντια της δες εδώ ένα πρόσφατο screenshot. Έχει και προφίλ στο facebook, δες το αν θέλεις εδώ, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από το twitter. Έλα μωρέ θα μου πεις που ασχολείσαι με το κάθε φανατικό απολειφάδι της δεξιάς. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Η Χ. Σιδέρη είναι στέλεχος της ΝΔ και συνομιλήτρια με Φ. Πιπιλή, Φ. Κρανιδιώτη (δες το σχετικό βίντεο εδώ), Μ. Βορίδη (δες το σχετικό βίντεο εδώ), και άλλους, λένε μάλιστα πως είναι προσωπική φίλη του Σαμαρά, δηλαδή με κορυφαία στελέχη του κόμματος που έχει την ευθύνη της κυβέρνησης της χώρας. Και αυτό λέει πολλά, τόσο για την ΝΔ, όσο και για την κοινωνία μας.

Πακιστανός φαίνεται πως ήταν το τέρας που κακοποίησε την 15άχρονη στην Πάρο και τα φασιστοειδή έβρεξαν τα βρακάκια τους από την χαρά τους. Ο Δένδιας βρήκε την κατάλληλη αφορμή να ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση "σκούπα" με την απίστευτη ονομασία "Ξένιος Ζεύς". Ο δημοσιογράφος Π Τρουπιώτης συμφωνεί μαζί του, αλλά και με τον Παναγιωτόπουλο που λέει "Βαρεθήκαμε τους επαγγελματίες ρατσιστές και τους επαγγελματίες αντιρατσιστές." Λογικό; Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν σίγουρα!

Ο Κασσιδιάρης θέλει "ναρκοπέδια στον Έβρο τώρα!". Εκτός από τα άλλα, αποδεικνύουν και πόσο άσχετοι είναι, μια και η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που έχουν υπογράψει συνθήκη για την απαγόρευση χρήσης ναρκών από το 2003. Όμως ας το σκεφτούμε όμως λίγο καλύτερα αυτό. Το ναρκοπέδιο θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στους επίδοξους "λαθρομετανάστες" αλλά αν κάποιος στην απελπισία του μέσα τολμούσε να προσπαθήσει να περάσει πιθανότατα θα πέθαινε στην προσπάθεια. Όμως η εγκατάσταση και η διατήρηση ναρκοπεδίων σε μεγάλη έκταση είναι ακριβή, αντιοικολογική, και επικίνδυνη. Γιατί να μην βάλουνε μερικές εκατοντάδες σωστά εξοπλισμένους με διόπτρες νυκτός και άλλα τέτοια ωραία γκατζετάκια ελεύθερους σκοπευτές;
Τόσο στο αποτρεπτικό όσο και στο κατασταλτικό κομμάτι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαν με λιγότερο κόστος και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Βλέπεις με τις νάρκες είναι πιθανό να περνάνε κάποιοι ενώ άλλοι να τραυματίζονται μόνο. Ένας καλός ελεύθερος σκοπευτής άνετα μπορεί να καθαρίσει όποιον προσπαθήσει να περάσει, αλλά και τον τραυματισμένο μπορεί να τον αποτελειώσει. Άσε που σε περίπτωση πολέμου θα έχουμε μερικές εκατοντάδες άριστα εκπαιδευμένους ελεύθερους σκοπευτές. Γιατί όχι; Αν μάλιστα παρθεί ένα τέτοιο μέτρο θα είναι ευχαριστημένοι τόσο οι νοικοκυραίοι της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ αφού θα ανακοπεί το μισητό κύμα "λαθρομετανάστευσης", όσο και οι οπαδοί της ΧΑ. Και για να είναι ευχαριστημένοι και οι οπαδοί της νεοφιλελεύθερης ιδέας περί μικρότερου κράτους γιατί όλο αυτό το σύστημα να μην δοθεί σε κάποια ιδιωτική εταιρία; Ήδη στο Ιράκ δραστηριοποιούνται τέτοιες εταιρίες με τεράστια τεχνογνωσία, και, ως γνωστόν, η ιδιωτική πρωτοβουλία τα καταφέρνει συνήθως καλύτερα από το κράτος. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για "έξυπνους" πολιτικούς!

Το ερώτημα που τίθεται είναι, πως αν αυτές είναι οι συνθήκες αντιμετώπισης των φυλάκων, τι ακριβώς επιφυλάσσει η Κυβέρνηση για τους φυλασσόμενους. Σωστό το ερώτημα, και φυσικά ρητορικό.

Χωρίς αμφιβολία υπάρχει πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση, η οποία όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκίνησε με το άνοιγμα των συνόρων σε χιλιάδες Αλβανούς από τον Α. Σαμαρά. Φυσικά για άλλη μία φορά ούτε κουβέντα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την διαχείριση του τεράστιου ρεύματος μετανάστευσης προς την Ευρωπαϊκή ένωση της οποίας είμαστε το κατώφλι. Σήμερα λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για την "απώθηση των παράνομων μεταναστών από τον Έβρο και η σφράγιση των συνόρων" και την "επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους" την οποία κάποιο άρρωστο μυαλό ονόμασε "Ξένιος Ζεύς". Η ουσία σίγουρα είναι αλλού και σίγουρα το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν λύνεται μόνο με αστυνομικά μέτρα. Όμως το ότι ονομάσανε μία τέτοια αστυνομική επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς" δείχνει πόσο άρρωστοι εγκέφαλοι διοικούν σήμερα την ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο "δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη".

Αν έχεις στοιχεία στον εισαγγελέα σου λένε όταν αποκαλείς τους πολιτικούς λαμόγια και κλέφτες. Στοιχείο: Η απόλυτη κατάρρευση της οικονομίας της χώρας υπό το βάρος της απόλυτης κακοδιαχείρισης από εκείνους που είχαν την ευθύνη αυτής. Το αμφισβητεί κανείς αυτό; Αμφισβητεί κανείς πως οι ευθύνες για την κατάντια αυτή είναι και ποινικές; Στοιχείο: Κανείς δεν κλήθηκε ούτε θα κληθεί να λογοδοτήσει για την καταστροφή αυτή, ούτε κάποια σοβαρή έρευνα δεν έγινε ή θα γίνει για τα αίτιά της. Η διερεύνηση ενός εγκλήματος όμως δεν γίνεται μόνο για να τιμωρήσει τους υπεύθυνους, αλλά και για αποδώσει τα όποια ελαφρυντικά ή και να αθωώσει εκείνους που δεν είχαν ευθύνη. Γίνεται για τον καταμερισμό των ευθυνών αλλά και την αποτροπή άλλων παρόμοιων εγκλημάτων. Και η υπόθαλψη των εγκληματιών που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή είναι ευθύνη και έργο συνολικά του πολιτικού συστήματος που ενεργά επιδιώκουν την παραγραφή και την διαγραφή των όποιων ευθυνών αρνούμενο να προβεί σε οπουδήποτε είδους έρευνα για τα αίτια της κρίσης. Και όπου δεν υπάρχει διερεύνηση, όπου δεν υπάρχει κάθαρση δεν παύουν να υπάρχουν ένοχοι, αθώοι παύουν να υπάρχουν! Και ένοχοι που ετοιμάζονται να ξανακάνουν τα ίδια.

Άλλη μία φορά σήμερα πέτυχα "το" _s_o_n_i_d_ να τσακώνεται με κάποιον που είπε κάτι αρνητικό για τον μέγα πολιτικό άνδρα Άδωνη Γεωργιάδη. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ άλλη μία φορά με τους κλακαδόρους του Άδωνη αν και είχα πει πως δεν θα ασχοληθώ ξανά. Όπως λέει και στο bio του _s_o_n_i_d_ "Εάν θες να με πείσεις... φέρε στοιχεία !!!"

Προσπάθησε, λέει ο Βενιζέλος, διαφωνεί, αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση και τον Σαμαρά που "έχει την ευθύνη". Τι μου θυμίζει να δεις, τι μου θυμίζει...

Το ότι στην Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρχει επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης που να κάνει δουλειά και να τιμωρεί επίορκους δημόσιους υπαλλήλους από την αρχή μου φαινόταν περίεργο. Έτσι εδώ και καιρό η θητεία του επιθεωρητή έχει λήξει με αποτέλεσμα ο Λ Ρακιτζής να είναι παράτυπα μέχρι σήμερα στην θέση του. Σχεδόν όμως αφού στηρίχθηκε στο γεγονός πως δεν υπήρξε αντικατάστασή του και συνέχισε το έργο του. Όμως τώρα φαίνεται με τον νέο νόμο θα τα καταφέρουν να διαλύσουν έναν θεσμό που μέχρι τώρα είχε κάποια αποτελέσματα. Με την δικαιολογία πως τα νέα πειθαρχικά συμβούλια θα αποτελούνται από δικαστικούς και όχι από άλλους δημόσιους υπαλλήλους μαζί με συνδικαλιστές όπως γινόταν μέχρι τώρα, ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης δεν έχει πλέον δικαίωμα ένστασης στις αποφάσεις των πειθαρχικών όπως ο ίδιος είπε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Τα νέα πειθαρχικά δε, δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί, ένας θεός ξέρει πότε θα δημιουργηθούν και στο μεταξύ τα παλιά πειθαρχικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως το έκαναν και στο παρελθόν και χωρίς τον φόβο του επιθεωρητή. Κάπως έτσι αυτό το πολιτικό σύστημα, αυτό το κράτος διορθώνει σιωπηρά τα λάθη του. Και να μην ξεχνάμε και το λάθος που είχαν κάνει με τους οικονομικούς εισαγγελείς. Τους οποίους αφού είδαν πως δεν μπορούν να τους επηρεάσουν, προσπάθησαν να τους αποπέμψουν και στο τέλος τους ακυρώνουν αφήνοντάς τους χωρίς υπαλλήλους να τα βγάλουν πέρα με τεράστιες δικογραφίες. Κάτσε να δεις που στο τέλος θα τους αντικαταστήσουν με πρόσχημα πως καθυστερούν τις υποθέσεις. Είπαμε, λάθη γίνονται αλλά το θέμα είναι να διορθώνονται

Ο Σαμαράς απένειμε έπαινο στην προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων Ελένη Μαρτσούκου για την δουλειά της στο γραφείο αυτό, με την οποία κατάφερε να ενσωματωθούν περισσότερες κοινοτικές οδηγίες στο εθνικό δίκαιο και έτσι να γλυτώσουμε αρκετά λεφτά από πρόστιμα. Ο Θ Πάγκαλος δεν άργησε καθόλου να βγάλει μία ανακοίνωση λέγοντας ουσιαστικά πως αυτό ήταν δικό του έργο. Η απάντηση της κυρίας Μαρτσούκου ήταν απόλαυση, δες την εδώ (μετά το 1:01:10)... Από την άλλη πλευρά βέβαια η έκθεση Ρακιντζή παραμένει όσο ο Πάγκαλος προσπαθεί να βρει δικαίωση μέσω ανακοινώσεων την στιγμή που ετοιμάζει το βιβλίο του "Μαζί τα φάγαμε".

"Σε πέντε χρόνια θα to μηδενίσουμε" (το χρέος στην Αγροτική) έλεγε το 2009 ο Ροβέρτος. Τα κατάφεραν νωρίτερα. Μπράβο!

Ο υπουργός δημόσιας τάξης (και προστασίας του πολίτη βεβαίως) ανακάλυψε πως οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην φύλαξη προσώπων είναι πολλοί. Πάλι! Και θα φύγουν από αυτή την "υπηρεσία" για να ριχθούν στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Πάλι! Και τα ΜΜΕ ανακάλυψαν πως πολλοί εξ αυτών κάνουν ουσιαστικά τις φιλιππινέζες νυν και πρώην πολιτικών και δημοσιογράφων. Πάλι! Θα φύγουν και οι συνοριοφύλακες που υπηρετούν στην Αθήνα για να πάνε να φυλάξουν τα σύνορα. Πάλι! Εδώ και μερικά χρόνια πρέπει να έχει γραφτεί κάποιου είδους εγχειρίδιο, οδηγίες χρήσης του υπουργείου δημόσιας τάξης για νέους υπουργούς. Και πρέπει να υπάρχει και ένα δεύτερο, στα ΜΜΕ, οδηγίες για την σωστή υποδοχή του νέου υπουργού. Δεν εξηγείται αλλιώς η κατά λέξη επανάληψη εκατέρωθεν ακριβώς των ίδιων εξαγγελιών.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

2 σχόλια:

  1. Γηράσκω αεί διδασκόμενος...κάθε πολιτικός ανήρ έχει τελικά την ιστορία του και τα ένσημά του,ε κύριε Ροβέρτο μας;(νυν διοικητής του ΙΚΑ δεν είναι;)

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι, αυτός είναι.
      Όμως δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον μέσο πολιτικό κόμματος εξουσίας τα τελευταία 30τόσα χρόνια, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε.
      Θα πουν οτιδήποτε πιστεύουν πως θα τους ωφελήσει ασχέτως πόσο απίστευτο είναι, αρκεί να βοηθάει.
      Τόσο το pasok.gr όσο και το nd.gr είναι γεμάτα τέτοιες μπαρούφες.
      Σίγουρα και άλλων κομμάτων, αλλά σε αυτά τα δύο φαίνεται η διαφορά μεταξύ λόγων και έργων.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο.

      Διαγραφή