Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα...

Εικόνα από το "Ιστορικές φωτογραφίες"
Ο υπουργός "προστασίας του πολίτη" κος Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου σε όλα τα πλωτά με κατεύθυνση τη λωρίδα της Γάζας προκειμένου να αποτρέψει τον απόπλου του στόλου της ελευθερίας που μεταφέρει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια στη λωρίδα της Γάζας.

Επιπλέον, το λιμενικό εξανάγκασε υπό την απειλή όπλων ένα σκάφος υπό Αμερικανική σημαία που είχε αποπλεύσει να επιστρέψει στο λιμάνι, όπου και συνελήφθη ο καπετάνιος.
Ο μαχητής της δημοκρατίας της γενιάς του πολυτεχνείου, ο αγωνιστής πριν από λίγες ημέρες έπνιξε την πλατεία συντάγματος στα δακρυγόνα.
Ο φίλος του παλαιστινιακού λαού, που κάποτε φωτογραφιζόταν όλος καμάρι με τον Γιασέρ Αραφάτ, τώρα απαγορεύει τον απόπλου στόλου με ανθρωπιστική βοήθεια, στηρίζοντας έμπρακτα τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας από τους Ισραηλινούς...
Ο υπουργός δεν θεώρησε φυσικά απαραίτητο να μπει στον κόπο να εξηγήσει τους λόγους της μεγαλειώδους αυτής αλλαγής πορείας...
Μάλιστα ένα δύο χρόνια πριν, ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου ως αρχηγός της αντιπολίτευσης επαινούσε τους εθελοντές της οργάνωσης και θριαμβολογούσε για το σπάσιμο του αποκλεισμού από εκείνη την αποστολή στην οποία άλλωστε μετείχε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Σακοράφα

Ο Πρωθυπουργός μας, τότε που τον συνέφερε να έχει
έναν Παλαιστίνιο φίλο...


Ο Γ Παπακωνσταντίνου ως κοινοβουλευτικός τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καλούσε "το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, να μην παρεμποδίσει το πλοίο, το οποίο φέρνει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας."
Η δε βουλή των Ελλήνων ζητούσε άμεση, διαρκή και άνευ όρων διάνοιξη διόδων εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας, καταναλωτικών αγαθών και ανθρώπων προς και από τη Γάζα
Να τους χαιρόμαστε...

Update 5/7/2011. Ο δημοκράτης αγωνιστής του πολυτεχνείου Παπουτσής, απειλεί να αντιμετωπίσει το κίνημα των αγανακτισμένων με κρατική αλλά και παρακρατική βία... Καλεί τον εισαγγελέα να παρέμβει για αφίσα που κυκλοφόρησε με τις φωτογραφίες βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο, αν και πουθενά η αφίσα αυτή δεν προτρέπει σε βία και τόσο οι φωτογραφίες, όσο και τα ονόματα των βουλευτών σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Παρόμοιες απόψεις για κινητοποίηση των "ψηφοφόρων" του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να εκφράζουν και άλλοι δημοκράτες του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:
Στρατηγέ Νετανιάχου, ιδού ο στόλος σας, του Στ. Κούλογλου

3 σχόλια:

  1. To oti prosferthike h kyvernhsh na steilei thn anthrwpistikh vohtheia giati to prospernas ? Epilektikh enhmerwsh ? To oti ap' ta 10 ploia mono ta 2 eixan anthrwpistikh vohtheia kai ta alla 8 eixan sth pleiopshfeia tous persones pou hthelan apla na employtisoun to agwnistiko tous viografiko giati den to les ? Krine tous olous, ki egw mazi sou, alla na les olh thn alhtheia, oxi th mish. H kyvernhsh apagoreyse ton apoplou twn perissoterwn ploiwn, oxi thn apostolh anthrwpistikhs vohtheias genikws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσα να δεχτώ όσα λες, ακόμα και ίσως να πιστέψω αυτά για περσόνες και αγωνιστικά βιογραφικά.
    Φαίνεται βέβαια πως στο τελευταίο προσπερνάς το γεγονός πως βάζουν "το κεφάλι τους στον ντορβά".
    Πολύ απλά προσπερνάς τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και την ταλαιπωρία. Πολύ εύκολο το παρουσιάζεις, δε νομίζεις;
    Όσο για την ανθρωπιστική βοήθεια που θα έστελνε η κυβέρνηση μέσω επισήμων καναλιών, δεν είναι το θέμα.
    Φυσικά δεν πρόκειται προμήθειες από 10 βάρκες να σώσουν τον Παλαιστινιακό λαό. Το θέμα είναι η δημοσιοποίηση της μαζικής καταπίεσης 1.500.000 ανθρώπων στη μεγαλύτερη παράνομη φυλακή του κόσμου.
    Αλλά ας πούμε πως όλα αυτά και πολλά ακόμα τα έχει καλά καμωμένα το κόμμα του οποίου προφανώς είσαι οπαδός.
    Δεν μπορώ φίλε μου όμως να δεχτώ τέτοια στροφή στην πολιτική.
    Δεν μπορώ να δεχτώ πως εκείνοι που πριν λίγο καιρό συμμετείχαν στις προηγούμενες αποστολές τώρα τις απαγορεύουν.
    Δεν μπορώ να δεχτώ πως αυτοί που εξελέγησαν εν μέρη με αυτές τις προεκλογικές κορώνες ξαφνικά αποφάσισαν να στρίψουν 180 μοίρες προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
    Δες τις παραπομπές (links) και αν εσένα σε ικανοποιεί αυτή η αλλαγή τι να σου πω...
    Μου φαίνεται πως βλέπεις με παραμορφωτικούς φακούς.
    Βγάλε την κομματική σου ταυτότητα και θα δεις πως εσύ περισσότερο από εμένα έπρεπε να είσαι θυμωμένος με τα ψέματα που σου έχουν πει.
    Εγώ ούτε τότε δεν τους πίστευα, εσύ προφανώς τους πιστεύεις ακόμα.
    Προβληματίσου... το ξέρεις πως όσα σχόλια και αν ανεβάσεις δεν θα πείσεις κανένα, η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της, οι ομιλίες υπάρχουν στο internet.
    Δες τις παραπομπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάτι άλλο... πάνω δεξιά, κάτω από τη Μαφάλντα θα δεις ένα κουμπάκι που λέει "κάνε κλικ για νέα 'ατάκα'"
    Πάτησέ το καμιά εκατοστή φορές, δες και τις παραπομπές και πες μου αν θυμώνεις καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή