Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Δεν εννοούσαμε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ κύριε πρόεδρε...

Ο Πρόεδρος της βουλής διακομίσθηκε αεροπορικώς στην Α πανεπιστημιακή πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία, από το νοσοκομείο Καστοριάς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, λόγω άτυπης πνευμονίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του νοσοκομείου Καστοριάς, αυτό δεν διαθέτει πνευμονολογική κλινική. Δεν φαντάζομαι πάντως ότι όλες οι πνευμονίες του νομού Καστοριάς διακομίζονται αλλού...
Ακόμα όμως και έτσι να είναι, υποθέτω πως μεταξύ της ακριτικής Καστοριάς και της Αθήνας υπάρχουν κάποια νοσοκομεία όπου αντιμετωπίζονται οι πνευμονίες.

Ακόμα και αν οι VIP δεν γουστάρουν να είναι σε κλινική του ΕΣΥ με τον λαουτζίκο, υπάρχουν και τα πανεπιστημιακά στα Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, τα οποία διαθέτουν και άριστες ΜΕΘ σε περίπτωση που χρειαζόταν...

Αφού λοιπόν ο διευθυντής ή ο όποιος εφημέρευε στο Νοσοκομείο της Καστοριάς υπογράψει τη διακομιδή, τότε το ΕΚΑΒ αναλαμβάνει τη διακομιδή με το πιο κατάλληλο μέσο και στο πλησιέστερο τμήμα που διαθέτει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει το περιστατικό, και αυτό μετά από συνεννόηση ώστε το τμήμα αυτό να έχει διαθέσιμα κρεβάτια και να δεχτεί τη διακομιδή.

Επιπλέον, η αεροδιακομιδή ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα όπως η πνευμονία αντενδείκνυται καθώς όσο ανεβαίνουμε σε υψόμετρο τόσο πιο "αραιός" είναι ο αέρας.
Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως η άτυπη πνευμονία αν και μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τον ασθενή, δεν θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση και συνήθως υποχωρεί με αντιβίωση, μερικές φορές μάλιστα δεν απαιτείται καν ενδοφλέβια αγωγή! Επιπλέον, εφόσον ο πρόεδρος της βουλής εισήχθη μόλις την Κυριακή το απόγευμα, δεν μπορεί να έχει βγει σαφές συμπέρασμα για το αν ανταποκρίνεται στην όποια φαρμακευτική αγωγή, αλλά ούτε είναι δυνατόν να έχει βγει απάντηση από πιθανές εξετάσεις όπως η καλλιέργεια αίματος ή πτυέλων, και άρα δεν είναι γνωστή η βαρύτητα της λοίμωξης. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Σωτηρία εισήλθε περιπατητικός! Είναι επομένως πολύ πιθανό η διακομιδή να έγινε για "προληπτικούς λόγους", με άλλα λόγια για ψύλλου πήδημα!

Εκτός λοιπόν από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Καστοριάς που δέχτηκαν πως είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν άτυπη πνευμονία, ο υπεύθυνος για τη διακομιδή από τη μεριά του ΕΚΑΒ, προφανώς θεωρεί εξίσου ανίκανα όλα τα νοσοκομεία της βόρειας, δυτικής και κεντρικής Ελλάδας!
Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Λάρισας, αλλά και της Πάτρας που αν δεν κάνω λάθος αεροπορικώς είναι πιο κοντά στην Καστοριά από την Αθήνα...

Πριν λίγους μήνες δε το υπουργείο υγείας ανακοίνωνε με υπερηφάνεια το τέλος στις άσκοπες διακομιδές ασθενών...

Βέβαια, μιλάμε για το υπουργείο του οποίου προϊστάμενος είναι ο Λοβέρδος.
Ο νυν υπουργός υγείας κάτι περισσότερο από ένα χρόνο πριν επίσης είχε διακομιστεί από τη Βέροια στην Αθήνα, εκείνος στο ΝΙΜΤΣ, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αυτός, για "πιθανή" οξεία σκωληκοειδίτιδα, η οποία αντιμετωπίστηκε με συντηρητική αγωγή, δηλαδή με αντιβίωση.
Με άλλα λόγια και όπως ο κάθε γιατρός μπορεί να βεβαιώσει... για ψύλλου πήδημα!
Και εκείνος προσπέρασε τη μισή Ελλάδα για να καταλήξει στην Αθήνα...

Πριν από καιρό με αφορμή τις καταθέσεις του Βουλγαράκη στο εξωτερικό, αλλά και πιο πρόσφατα με αφορμή τις αξιώσεις των πρώην βουλευτών για αναδρομικά, γράφτηκαν πολλά για το πως το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.
Στις παραπάνω περιπτώσεις, οι εθνικοί μας VIP δεν φέρθηκαν ούτε νόμιμα, ούτε ηθικά.

Γιατί δεν είναι ηθικό να πηγαίνεις να δεις τους ψηφοφόρους σου για να δείξεις πως είσαι κοντά τους αλλά όταν έρθουν τα δύσκολα να αρνείσαι να τα αντιμετωπίσεις με τις ίδιες συνθήκες με αυτούς.
Δεν είναι ηθικό κύριε πρόεδρε από τη μια να λες πως είσαι κοντά στο ψηφοφόρο και από την άλλη να θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερό του ώστε να δικαιούσαι τόσο κραυγαλέα ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Και φυσικά δεν είναι νόμιμο καθώς είναι σε αντίθεση με τους νόμους, και τους κανονισμούς που καθορίζουν τη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, εφόσον ένοιωθαν ανασφάλεια μακρυά από την Αθήνα μπορούσαν με μια υπογραφή να απαλλάξουν τους γιατρούς της επαρχίας από την ευθύνη της νοσηλείας τους και να προχωρήσουν σε εκμίσθωση ιδιωτικών ασθενοφόρων (υπάρχουν ακόμα και ιδιωτικά αεροπορικά μέσα που μπορούν να αναλάβουν τέτοιες επιστολές) και να διακομιστούν όπου τραβάει η ψυχή τους με δικά τους έξοδα.
Τότε πάλι θα υπήρχε το ερώτημα για την ηθική του θέματος, αλλά τουλάχιστον θα ήταν νόμιμο!
Όμως θα έπρεπε να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους που κάθε άλλο από άδεια δεν είναι έχει όμως φαίνεται... καβούρια.

Σε αυτή τη χώρα είναι γνωστό πως άλλο είναι να μιλάς για εθνικό σύστημα υγείας, ειδικά όταν είσαι VIP, και άλλο να αρρωσταίνεις...
Όπως άλλωστε άλλο να μιλάς για παιδεία, ειδικά όταν είσαι υπουργός και άλλο για το μέλλον του παιδιού σου κλπ κλπ.

Όσο για τις νομικές ευθύνες των υπευθύνων για αυτές τις διαδικασίες... όπως και με την υπόθεση Λοβέρδου, προφανώς κάποιοι είναι πιο ίσιοι από άλλους...

Μετά θα σου πουν βέβαια πως πρέπει να αλλάξουμε για να μη βουλιάξουμε, πως είσαι τσαμπατζής που δεν πληρώνεις διόδια... αλλά και τραμπούκος του Σύριζα αν τους πάρεις με τα γιαούρτια...

Υγ. Κύριε πρόεδρε, πόσα πιτσιρίκια πρέπει να σπάσουν τους κουμπαράδες τους για να πληρώσουν τα έξοδα της διακομιδής σας; Μια απλή διαίρεση ζητάω...

Υγ2.  Πάρτα άρρωστε!

Εικόνα από το the torch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου