Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Οι indignados ανακατέλαβαν την Puerta Del Sol

4 μέρες μετά την εκδίωξή τους από την Puerta Del Sol οι indignados της Μαδρίτης ανακατέλαβαν την πλατεία τους.
Πριν 4 ημέρες με πρόσχημα το κυκλοφοριακό η αστυνομία της Μαδρίτης μαζί με δημοτικούς υπαλλήλους αφού έδιωξαν τους περίπου 90 εναπομείναντες αγανακτισμένους της πλατείας ξήλωσαν τις εγκαταστάσεις τους.
Προφανώς θεώρησαν πως όπως εδώ, το καλοκαίρι, η κούραση και η αδιαφορία πολλών έδιναν μια ευκαιρία να απαλλαγούν από αυτή την ενόχληση.
Όμως τα πράγματα εκεί φαίνεται να μην είναι έτσι.
Σε μια χώρα χωρίς ΔΝΤ και μνημόνιο όπου όμως η ανεργία είναι στο 20% η δράση αυτή της αστυνομίας μετατράπηκε σε μπούμερανγκ.
Την αμέσως επόμενη ημέρα ο λαός της Μαδρίτης απάντησε με μαζικές πορείες προς την πλατεία που τις τελευταίες ημέρες είχαν παραλύσει την Μαδρίτη.
Αντί να δοθεί η Puerta del Sol στην κυκλοφορία τελικά κατέληξε να βρίσκεται υπό κατάληψη από την αστυνομία που με τον φόβο της ανακατάληψης δεν άφηναν να κυκλοφορήσει κανείς.
Ακόμα και ο σταθμός του Μετρό ήταν κλειστός όλες αυτές τις ημέρες.
Στους γύρω από την πλατεία δρόμους όμως οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν σε μεγάλους αριθμούς απαιτώντας να φύγει η αστυνομία από την πλατεία.
Χθες η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές έξω από το υπουργείο εσωτερικών σε μια προφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τον κόσμο.
Όμως τελικά σήμερα τα ξημερώματα περίπου 16.000 άνθρωποι σύμφωνα με τους διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στην πλατεία και συμβολικά να ξαναστήσουν το κέντρο ενημέρωσης που είχε καταστραφεί από τους υπαλλήλους του δήμου.
Υπάρχουν αναφορές πως η αστυνομία αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας που ήθελαν να μην επιτραπεί η ανακατάληψη της πλατείας με κάθε κόστος.
Μάλιστα το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών είχε καυτηριάσει την πολιτική ηγεσία πως δίνει εντολές στους αστυνομικούς να παρανομήσουν.
Η λαϊκή συνέλευση δεν αποφάσισε για την αναδημιουργία του κάμπινγκ, όσοι ξαναστήσουν σκηνές θα το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία.
Πηγή: roarmag.org
Δες ένα σχετικό βίντεο εδώ και φωτογραφίες εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου