Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τα σύντομα της εβδομάδας 25-31/7/2011

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πλατεία συντάγματος απομακρύνθηκαν οι σκηνές που τόσο καιρό κρατούσαν μακρυά από την Αθήνα χιλιάδες τουρίστες και πλέον η οικονομία της Ελλάδας ανοίγει τα φτερά της και ετοιμάζεται να πετάξει προς την ουράνια ανάπτυξη. Χιλιάδες τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου συνωστίζονται σε τουριστικά γραφεία με την ελπίδα τώρα που έφυγαν οι σκηνές να επισκεφτούν την διάσημη πλατεία συντάγματος που άλλωστε είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως... Σωθήκαμε!

Όλη η μέση ανατολή και Βόρεια Αφρική είναι ένα καζάνι που βράζει. Στο κέρας της Αφρικής δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με τον λιμό. Ακόμα και στο Ισραήλ αρχίζουν ταραχές για τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Ο Ευρωπαϊκός Νότος αν και ακόμα δεν δείχνει συνολικά εξεγερμένος σίγουρα είναι δυσαρεστημένος με τις εξελίξεις. Ακόμα όμως και στον εύρωστο Βορά διαφαίνονται τα σημάδια της επερχόμενης ύφεσης. Στις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες γίνονται μαζικές διαδηλώσεις κατά των σχεδιαζόμενων περικοπών. Αν οι ηγέτες αυτής της γενιάς δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις το φθινόπωρο που μας έρχεται. Και μέχρι τώρα δεν φαίνονται να μπορούν.
Δεν φαίνονται καν να καταλαβαίνουν!

Η κυβέρνησε αναγκάστηκε να λάβει υπόψη την γενική κατακραυγή και την λαϊκή απαίτηση για περισσότερη δημοκρατία και φέρνει δημοψήφισμα. Ο τίτλος τα λέει όλα. Όμως προφανώς αντιδρούν με τον μόνο τρόπο που ξέρουν, και αυτός είναι η φτηνή κοροϊδία! Όποιος πιστεύει κάτι άλλο ας περιμένει λίγο ακόμα, θα έρθει και ο Άγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα... Όσο για τους άλλους που δεν πιστεύουμε τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, έχουν γνώση οι φύλακες...

Σχεδόν δύο χρόνια αφού ανέλαβαν να κυβερνήσουν, και 1,5 χρόνο αφού ο χοντρός ανέλαβε να καταργήσει οργανισμούς κλπ κλπ, "η κατάργηση δεκάδων οργανισμών συζητήθηκε στο Υπουργικό"... ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ!!! Κάποιος να τους καταργήσει πριν μας καταργήσουν!

Ο Κακογιάννης ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του κόσμου. Όμως ας μην τρελαινόμαστε. Ο άνθρωπος γεννήθηκε στη Λεμεσό, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία τα έκανε στην Αγγλία, και αρκετές ταινίες του ήταν διεθνείς παραγωγές. Στην Ελλάδα βρήκε τότε πρόσφορο έδαφος για το ταλέντο του σε μια κινηματογραφική βιομηχανία που δεν υπάρχει πια. Ναι, εδώ δημιούργησε και εδώ επέλεξε τελικά να ζήσει, αλλά ας μην προσπαθούμε να τον οικειοποιηθούμε τόσο ως «δικό μας». Και ας λάβουμε υπ όψη το σχόλιο του Καρτέσιου. Το προσυπογράφω

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο: Ανοιχτή επιστολή της Γεωργίας Τσούμπα, μητέρας δυο αυτιστικών παιδιών, προς τον υπουργό υγείας Α. Λοβέρδο

Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της Κύπρου. Παράξενο, δεν ήξερα πως υπάρχει η λέξη "παραιτούμαι" στα Ελληνικά. Πρέπει να έχουν άλλους κανόνες εκεί.

Φαγώθηκαν να αποδείξουν πως δουλεύουμε περισσότερο από όλους στην ΕΕ. Σίγουρα πάντως είμαστε οι λιγότερο παραγωγικοί. Αν τελικά όντως είμαστε δουλευταράδες, αλλά παράγουμε το λιγότερο, τι δικαιολογία μένει; Πως είμαστε εντελώς ανίκανοι;

Ρεπορτάζ για σεισμό στην Τουρκία. Η κάμερα που εμφανώς ο Τούρκος ρεπόρτερ κρατάει στο χέρι δείχνει μια λάμπα που κουνιέται, ενώ η κάμερα είναι σταθερή... Οι τηλεδημοσιογράφοι είναι ίδιοι παντού.

Η πεμπτουσία της δημοκρατίας... Αφού αποφασίσουν ποια θέματα δεν τους καίνε, αφού διαλέξουν προσεκτικά τον χρόνο που θα γίνει αυτό, αφού ρίξουν στη μάχη όλα τα επικοινωνιακά τους όπλα, και αφού φυσικά έχουν δέσει την οικονομική πολιτική με διεθνείς συμβάσεις, θα κάνουμε και δημοψήφισμα. Και αυτό θα είναι συμβουλευτικό... Δεν νιώθεις ξανά κυρίαρχος λαός;

Η Amy Winehouse την έκανε νωρίς. Δεν ήθελε να γελοιοποιηθεί σε άλλες συναυλίες. Σιγά μη συνέχιζε να ξεφτιλίζεται μπροστά σε όποιον διέθετε 20 ευρώ για να σπάσει πλάκα μαζί της. Μαγκιά της. RIP (Από τον Καρτέσιο)

Δεν αμφιβάλλω αν ο φονιάς του Όσλο που σκότωσε δεκάδες νέους ανθρώπους είναι τρελός. Φαίνεται όμως πως στην πορεία του είχε βρει και άλλους σε διάφορες χώρες που συμμερίζονταν την τρέλα του, ακόμα και στην Ελλάδα.

Στο πανεπιστήμιο ήταν λίγοι οι καθηγητές-δάσκαλοι που ενέπνεαν σεβασμό στους φοιτητές τους. Τώρα όλοι προσπαθούν να ακουστούν με αφορμή το νέο νομοσχέδιο. Εκτός από τους λίγους γιατί να πιστέψω τους υπόλοιπους; Τότε δεν με έπειθαν, ούτε καν προσπάθησαν, θα με πείσουν τώρα;

Επί προσωπικού: Ρε βαμμένε με το crx, προσπαθείς να με κλείσεις, δε σου βγαίνει, να με τρομάξεις, ούτε και αυτό. Με τα πιτσιλιστίρια τι νομίζεις πως κατάφερες; BTW, thanks για τα διόδια, απλά την επόμενη φορά δεν θα περιμένω να πάρεις ρέστα.

Διαβάζεις ένα ωραίο άρθρο στη προσωπική ή επαγγελματική σελίδα κάποιου, αφού αυτός το κοινοποίησε μέσω twitter. Μετά την ανεβάζεις στη δική σου, την κοινοποιείς και εσύ και του τρως hits και πιθανώς εισόδημα από διαφημίσεις... Μπράβο ρε μάγκα... Εγώ πάντως θα προσπαθώ να διαβάζω από το γνήσιο.

Βιάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι με τον ολίγιστο «Γιωργάκη» φτάσαμε στον πάτο της συμφοράς

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου