Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τα σύντομα 8-28/8/2011


Πέθανε ο Λεωνίδας Κύρκος, σίγουρα από τους πιο αξιοπρεπείς πολιτικούς της χώρας μας. Σύγκρινε την ιστορία του με αυτή οποιουδήποτε από αυτούς που μας κυβερνάνε σήμερα και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα...

Ραντεβού στα τυφλά θα πάει η Αίθρα και μου αρέσει... λέω να πάω και εγώ. Διάβασέ το και σκέψου το

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν φήμες στο δίκτυο πως ετοιμάζονται γενετικά τροποποιημένα κατοικίδια για διάθεση στην αγορά. Θεωρώ τις φήμες αυτές άλλη μια ιντερνετική φάρσα,
αλλά μου θυμίζουν κάτι που πριν αρκετά χρόνια διάβασα αν δεν κάνω λάθος στο RAM. Η Αμερική για να κατακτηθεί χρειάστηκε η ελεύθερη πρόσβαση εκεί χιλιάδων πολιτών της Ευρώπης. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές όσο ήταν κτήμα μερικών μεγάλων πανεπιστημίων και εταιριών είχαν πολύ αργή εξέλιξη, όμως όταν κάποιοι πιτσιρικάδες άρχισαν να γράφουν προγράμματα στα υπόγεια των σπιτιών τους τότε η εξέλιξη ήταν ταχύτατη. Έτσι και με την γενετική, όσο ασχολούνται μερικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα θα εξελίσσεται αργά. Όταν με ένα κιτ χημείας στο υπόγειό του ένας φοιτητής θα μπορεί να πειράξει το DNA ζωντανών οργανισμών τότε θα δούμε πολλά.

Όταν έχεις αποκλείσει ένα τμήμα του πληθυσμού από κάθε συμμετοχή στη δική σου ευημερία χτίζοντας γύρω του ένα οικονομικό τοίχο, μην απορείς που αυτοί καταστρέφουν αδιάκριτα τα επιτεύγματα της δικής σου κοινωνίας. Ποτέ δεν τους αφορούσε ούτως ή άλλως, ποτέ δεν ήταν δική τους. Ή όπως το είπε καλύτερα η : "Πρώτα τους κάνεις να μην έχουν όνειρα και ελπίδες και μετά αναρωτιέσαι γιατί είναι μηδενιστές."

Yes," said the young man. "You wouldn't be talking to me now if we didn't riot, would you?"
"Two months ago we marched to Scotland Yard, more than 2,000 of us, all blacks, and it was peaceful and calm and you know what? Not a word in the press. Last night a bit of rioting and looting and look around you."

Το #londonriots στο Twitter έχει γεμίσει με κραυγές για καταστολή των ταραχών στο Λονδίνο, κάποιοι (όχι λίγοι) θα ήθελαν να δουν και τανκς στους δρόμους. Φαίνεται πως πολλοί αν όχι οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για τις αιτίες που οδήγησαν σε όλο αυτό. Δεν μπορώ να έχω άποψη για κάτι που συμβαίνει σε μια κοινωνία που δεν ξέρω καλά. Είναι λίγο δύσκολο όμως να το χαρακτηρίσεις ως μεμονωμένες ενέργειες χουλιγκάνων. Όμως φαίνεται πως ούτε τα μέλη αυτής καταλαβαίνουν αλλά ούτε και θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει σε αυτούς που ζουν εδώ και χρόνια στο όριό της. Είναι πιο εύκολο, φαίνεται, να πιστεύεις τις ανακοινώσεις της αστυνομίας και τα λόγια του αστυνομικού διευθυντή ή του αντιδήμαρχου στο BBC.

The business of the journalist is to destroy the truth, to lie outright, to pervert, to vilify, to fawn at the feet of Mammon, and to sell his country and his race for his daily bread. John Swinton (journalist)

Και άλλες εντονότερες ταραχές σε πολλές περιοχές του Λονδίνου. Η αφορμή ο θάνατος ενός νέου από πυρά αστυνομικών αν και η αστυνομία το αρνείται. Η αιτία όμως μήπως είναι η καταπίεση; Η έλλειψη ελπίδας; Η λύση μήπως είναι η περισσότερη δημοκρατία για όλους; Η απάντηση της αστυνομίας είναι μεταξύ άλλων πως όποιος υποκινεί τις ταραχές μέσω twitter θα διωχθεί ποινικά... τόσο καταλαβαίνουν!

Ταραχές στο Λονδίνο, αγανακτισμένοι και στο Ισραήλ! πολύ δύναμη αυτός ο Σύριζα ρε παιδί μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου