Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

1.400.000.000 σκλάβοι...

Ο "καπετάνιος" σήμερα μίλησε στους φακέλους του Παπαχελά...
Μεταξύ άλλων ο νούμερο 6 του κομμουνιστικού (και μοναδικού) κόμματος της κίνας και επικεφαλης της COSCO, τόνισε ότι ενώ για να επικυρωθεί η συμφωνία για την παραχώρηση του λιμένος Πειραιώς έπρεπε να περιμένει την απόφαση της ελληνικής βουλής, στην Κίνα τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται πολύ πιο γρήγορα.
Μάλιστα είπε ότι ενώ για εμάς τους δυτικούς μπορεί το μονοκοματικό σύστημα της Κίνας να φαίνεται παράξενο, η παγκόσμια οικονομική κρίση απέδειξε την αποτελεσματικότητά του.
Και έχει δίκιο...
Όταν έχεις 1,4 δισεκατομύρια σκλάβους να δουλεύουν σα σκυλιά για μια χούφτα πολυεθνικές σαν την COSCO, τότε τύφλα να 'χει η δημοκρατία.
Τι να τα κάνεις τα κόμματα και τη δημοκρατία, όταν μπορείς να πίνεις το αίμα τόσων εξαθλιωμένων ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που έχουν την οποιαδήποτε δουλειά με την οποιαδήποτε αμοιβή;
Από την άλλη, εμείς, οι Ελληναράδες, 10.000.000 άνθρωποι με 11.000.000 διαφορετικές απόψεις, στη δική μας "δημοκρατική" χώρα εξάγουμε λιγότερα από το Λουξεμβούργο... και τρώμε περισσότερα από την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου