Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η φοιτήτρια, η Ελληνικός Χρυσός και μια ΜΚΟ

Ανόητα επικοινωνιακά παιχνίδια, με κατευθυνόμενη αρθρογραφία από διαπλεκόμενους που εμφανίζονται ως απλοί πολίτες ή «ανεξάρτητες» οργανώσεις αποκρύβοντας τα πραγματικά τους κίνητρα και τις πραγματικές τους ιδιότητες.

Στην σελίδα της Ελληνικός Χρυσός πρόσφατα αναδημοσιεύθηκε ένα άρθρο που έχει γραφτεί σύμφωνα με την εταιρεία από μία φοιτήτρια του ΑΠΘ.
Μία από τους φοιτητές/φοιτήτριες που ξενάγησε η εταιρεία στις εγκαταστάσεις της και που είχε να πει μόνο τα καλύτερα για την εμπειρία της και φυσικά για την εταιρεία.
Ένα κείμενο που αρχικά δημοσιεύθηκε στο περιοδικό μιας ΜΚΟ, αλλά που θα μπορούσε να έχει γραφτεί από το γραφείο τύπου της εταιρείας.
"Το ανθρώπινο δυναμικό και το περιβάλλον είναι κύρια συστατικά της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας"  μας ενημερώνει για παράδειγμα η φοιτήτρια ΑΠΘ που "υπογράφει" το κείμενο.

Ένα κείμενο που 4 ημέρες μετά αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας αλλά και σε αρκετές άλλες ιστοσελίδες και blogs. Που όλα ανακάλυψαν το καταπληκτικό αυτό κείμενο την ίδια ημέρα, στις 8/8/2014...

Οι επικοινωνιακές μέθοδοι της Ελληνικός Χρυσός έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν αρκετές σκιές.
Κάτι τα μερικές χιλιάδες Ρωσικά likes παλιότερα, κάτι το ότι πολύ συγκεκριμένα blogs μοιάζουν να έχουν αναλάβει τον ρόλο του άτυπου γραφείου τύπου της εταιρείας, κάτι που υπάρχουν περίεργοι λογαριασμοί στο τουίτερ με ελάχιστους «φίλους» που δεν κάνουν άλλο από το να «τρολάρουν» (ο θεός να το κάνει τρολάρισμα) εκείνους που είναι αντίθετοι στην «επένδυση», όλα αυτά, δημιουργούν την εικόνα μιας εταιρείας που ενδιαφέρεται να προπαγανδίσει χωρίς να ενδιαφέρεται για τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει για αυτό.

Όταν λοιπόν βλέπεις μία φοιτήτρια, να υπογράφει σε περιοδικό κάποιας ΜΚΟ ένα κείμενο που θα μπορούσε να έχει γραφτεί από το γραφείο τύπου μιας εταιρείας με αμφιλεγόμενη επικοινωνιακή τακτική, και το κείμενο αυτό λίγες ημέρες μετά αναδημοσιεύεται από αρκετά blogs και sites που φαίνεται να το ανακάλυψαν όλα μαζί την ίδια ημέρα, μπαίνεις σε σκέψεις.

Και αν το ψάξεις λίγο περισσότερο αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον.

Το άρθρο αυτό εμφανίζεται στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού της ΜΚΟ Ιωάννης Καποδίστριας, «Skeptic Youth». Πρόεδρος και ιδρυτής της ΜΚΟ αυτής είναι ο Προκόπης Μέριανος, παλιότερα στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θράκης όπου φοιτούσε. Πρόκειται επιπλέον για θερμό υποστηρικτή και πιθανώς φίλο του Παπαμιμίκου, άλλου ενός γαλάζιου παιδιού που έχει «ασχοληθεί» με μία τουλάχιστον ΜΚΟ την χρηματοδότηση της οποίας ελέγχει το ΣΔΟΕ.

Το περιοδικό της ΜΚΟ Ιωάννης Καποδίστριας, Skeptic Youth

Η φοιτήτρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, είναι η Μυτηλινιού Κυριακή, φοιτήτρια του ΑΠΘ. Δύσκολα θα βρεις κάποια Κυριακή Μυτηλινιού που να έχει σχέση με την Ελληνικός Χρυσός ή την ΜΚΟ.

Θα βρεις όμως αν ψάξεις στην ΔΑΠ, την φοιτητική οργάνωση της ΝΔ. Μία Κέλλυ Μυτηλινιού, τον Νοέμβριο του 2013, δήλωνε συμμετοχή μέσω facebook στο πάρτι της ΔΑΠ… σωστά μάντεψες, στο ΑΠΘ. Θα μπορούσε βέβαια να είναι συνωνυμία. Είναι και μεγάλο πανεπιστήμιο.

Αν όμως ρίξει κανείς μία ματιά στο προφίλ της Κέλλυ στο facebook βρίσκει πολλές συμπτώσεις.

Πρώτον η Κέλλυ, φαίνεται να ασχολείται ιδιαιτέρως με την ΜΚΟ «Ιωάννης Καποδίστριας». Στις σχετικά λίγες αναρτήσεις της θα βρεις αρκετές σχετικές με τις δραστηριότητες της ΜΚΟ αυτής. Όπως για παράδειγμα, εδώ, εδώ και εδώ.

Ναι, ο Φούχτελ είναι ο κύριος.

Δεύτερον και σημαντικότερο, στις «πληροφορίες» δηλώνει ότι έχει μία συγγενή, την «αδερφή» της. Το αδερφή το έχω σε εισαγωγικά γιατί υπάρχουν κάποιοι που εδώ δεν βάζουν πραγματικά αδέρφια αλλά κολλητούς ή κολλητές.
Όπως και να είναι, είτε πρόκειται για αδερφή είτε για κολλητή η Κέλλυ σίγουρα έχει στενή σχέση με την Μαρία. Άσε που ψιλομοιάζουν κιόλας. Και μάντεψε που δουλεύει η αδερφή/κολλητή της Κέλλυ, Μαρία.

Η "αδελφή"

Σωστά μάντεψες. Στην Ελληνικός Χρυσός.

Ή εκεί δούλευε αφού λίγο πριν την δημοσίευση του άρθρου της Κυριακής (που όπως είπα μπορεί να μην είναι η Κέλλυ), η Μαρία, αδερφή/κολλητή της Κέλλυς, δηλώνει ότι παραιτήθηκε. Έτσι δηλώνει σε ανάρτηση, όχι όμως και στις «πληροφορίες» όπου φαίνεται να δουλεύει ακόμα εκεί.

Αλλά και η ίδια η Κέλλυ φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την Καναδικών συμφερόντων εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Χαλκιδική, αν κρίνει κανείς από την συμμετοχή της στο «Ελληνικό-Καναδικό αντάμωμα», μάντεψε που… Ναι, στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Όχι μακρυά από τα ορυχεία της Καναδικών συμφερόντων εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός".

Ελληνικό-Καναδικό αντάμωμα στο Στρατώνι, 21/7/2014
Ελληνικό-Καναδικό αντάμωμα, στο χωριό που είναι στο επίκεντρο της κόντρας κατοίκων - εταιρείας καναδικών συμφερόντων... Και όχι μόνο!
Αν κάποιος θέλει να ενημερώνεται για τις απόψεις (και τις εκδηλώσεις φυσικά) της Ελληνικός Χρυσός, θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάζει το blog της πρωτοβουλίας πολιτών(!) δήμου Αριστοτέλη. Οκ, και τους “εργολήπτες”. Και μερικά ακόμα που αναδημοσιεύουν κατά λέξη το δελτίο τύπου της εκδήλωσης Όπως άλλωστε και το "άρθρο" της "φοιτήτριας".
Από εκεί μπορεί κανείς να ενημερωθεί ότι παρόμοια εκδήλωση έγινε και στην Θράκη.


Χαλκιδική και Θράκη.
Οι δύο περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η Καναδικών συμφερόντων Ελληνικός Χρυσός - Eldorado.  
Περιοχές που έχουν χρυσό.
Σε αυτές τις δύο περιοχές γίνεται μία πολιτιστική εκδήλωση με χορευτικό συγκρότημα ομογενών από τον Καναδά.
Οι δύο άγνωστες μάλλον αυτές εκδηλώσεις εμφανίζονται στα blogs που έχουν σχέση με την Ελληνικός Χρυσός.
Θα έπεφτα από τα σύννεφα αν η εταιρεία έχει κάποια ανάμειξη στην διοργάνωση μίας τέτοιας εκδήλωσης.
Και η Κέλλυ τυχαίνει να έχει συμμετάσχει στην μία (τουλάχιστον) από αυτές.

Το 'πιασες;

Πάμε να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση γιατί έγραψα πολλά πάλι και μπορεί να σε έχω μπερδέψει.

Έχουμε:

Μία εταιρεία που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί αμφιλεγόμενες (sic) τακτικές στον επικοινωνιακό πόλεμο που μαίνεται γύρω από τις δραστηριότητές της.

Μία ΜΚΟ πρόεδρος της οποίας είναι ένας πρώην ΟΝΝΕΔίτης, νεολαία του κόμματος που στηρίζει αναφανδόν την «επένδυση». Ενός κόμματος που επίσης έχει «περίεργη» (εδώ ταιριάζουν πολλά «sic») επικοινωνιακή πολιτική αλλά και σχέση με αρκετές ΜΚΟ.

Και μία φοιτήτρια που δημοσιεύει στο περιοδικό της ΜΚΟ αυτής ένα κείμενο που θα μπορούσε να έχει γραφτεί από το γραφείο τύπου της εταιρείας.

Μια εταιρία, μια ΜΚΟ και μια φοιτήτρια αλλά και αρκετές σατανικές συμπτώσεις.

Μία (άλλη;) φοιτήτρια που έχει το ίδιο επώνυμο, σπουδάζει στο ίδιο πανεπιστήμιο και μοιάζει να έχει και το ίδιο μικρό όνομα με την συντάκτρια του άρθρου αυτού. Αν δεν πρόκειται για την ίδια που έγραψε το "άρθρο" μιλάμε για σατανική σύμπτωση.

Η φοιτήτρια αυτή φαίνεται να είναι ΔΑΠίτισσα, να ασχολείται ιδιαιτέρως με την ΜΚΟ και η αδερφή  της να δουλεύει στην Ελληνικός Χρυσός.
Η φοιτήτρια αυτή συμμετέχει και στο «Ελληνικό-Καναδικό αντάμωμα» στην περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η Καναδικών συμφερόντων Ελληνικός Χρυσός, αλλά και σε σεμινάρια του ινστιτούτου Friedrich Naumann, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «μηχανισμός προπαγάνδας των Γερμανών», (που επίσης είναι υπέρ της «επένδυσης»).
Ο χαρακτηρισμός δεν ειναι δικός μου, είναι από το γαλάζιο antinews, που μάλιστα διάλεξε να στολίσει το άρθρο του με μία χαρακτηριστική εικόνα. Του Γκέμπελς.
Με αυτόν τον χαρακτηρισμό φαίνεται να συμφωνεί και η ΝΟΔΕ Καστοριάς.

Πολλές συμπτώσεις!

Αν δεν πίστευα στις συμπτώσεις θα υπέθετα ότι η εταιρεία, η ΜΚΟ και η Κέλλυ «φύτεψαν» ένα άρθρο - δελτίο τύπου, κάνοντας αυτό για το οποίο στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί η εταιρεία:

Ανόητα επικοινωνιακά παιχνίδια, με κατευθυνόμενη αρθρογραφία, από διαπλεκόμενους που εμφανίζονται ως απλοί πολίτες ή «ανεξάρτητες» οργανώσεις αποκρύβοντας τα πραγματικά τους κίνητρα και τις πραγματικές τους ιδιότητες.

Ίσως όμως όλα αυτά να είναι συμπτώσεις.

Μπορεί η Κυριακή Μυτηλινιού είναι απλά μία φοιτήτρια του ΑΠΘ που έτυχε να συμμετάσχει στην ενημερωτική επίσκεψη που οργάνωσε η εταιρεία και που κανένα λόγο δεν έχει να βάλει το όνομά της κάτω από ένα υπαγορευμένο κείμενο. Μπορεί να μην έχει κάποια σχέση με την ΔΑΠ, την ΜΚΟ και την εταιρεία, ούτε η ΜΚΟ να παίζει ρόλο στα επικοινωνιακά παιχνίδια της εταιρείας.

Και μπορεί η Ελληνικός Χρυσός μετά τον κάζο με τα Ρωσικά likes να έβαλε μυαλό και να μην θεωρεί ότι απευθύνεται σε ανόητους που δεν ψάχνουν τι συμβαίνει λίγο κάτω από την επιφάνεια.

Ένα μένει για να φύγουν οι όποιες σκιές.
Κάποιος να ψάξει σοβαρά την χρηματοδότηση και τις σχέσεις της ΜΚΟ και των στελεχών της με εταιρείες και κόμματα. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί τίποτα περίεργο και θα φύγει έτσι και η τελευταία αμφιβολία κάτι καχύποπτων όπως εγώ.
Δεν ξέρω αν θα βρω χρόνο να το κάνω, αξίζει όμως τον κόπο.
Αν δεν το κάνει κάποιος άλλος δηλαδή, πράγμα που δεν θα με ενοχλούσε καθόλου.

Άλλωστε είπαμε, πιστεύω ότι αποκλείεται όλα αυτά να συμβαίνουν με επίκεντρο μία σοβαρή εταιρεία σαν την Ελληνικός Χρυσός.

Κλείνω τώρα γιατί πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και θέλω να γράψω γράμμα στον Άγιο Βασίλη στον οποίο επίσης πιστεύω.

Ήμουνα και σχετικά καλό παιδί φέτος.

Μπορεί να του ζητήσω μια ΜΚΟ…

ΥΓ. Η απάντηση του παπαγάλου της Ελληνικός Χρυσός ήταν αναμενόμενη όσο και αστεία.
Ξεπερνάω τις ανοησίες περί διαπόμπευσης και μένω στην ουσία για την οποία θα πρέπει να τους ευχαριστήσω.
Επιβεβαίωσαν και με το παραπάνω όλες τις πληροφορίες μου.
Με το παραπάνω γιατί αν και στο κείμενο η φοιτήτρια αναφέρει "πρόγραμμα απασχόλησης" δεν ήταν σαφές τι ακριβώς ήταν αυτό. Πέρα λοιπόν του ότι ο "πελάτης" επιβεβαιώνει όσα έγραψα, μας ενημερώνει και ότι η φοιτήτρια εργάστηκε για έναν μήνα στην εταιρεία.
Τον ευχαριστώ.

Διάβασε επίσης:
Μεταλλεία Χαλκιδικής: Προσπάθεια παραπλάνησης ή απλώς κακό μάρκετινγκ;
Το μπλογκ «Πολίτες Αριστοτέλη» και η σχέση τους με το εταιρικό δίκτυο προπαγάνδας για τις #Skouries
Όταν τα πιστοποιητικά είναι σαθρά…, του Γιάννη Ζαμπετάκη
Εldorado Gold: Τα χρυσά πλοκάμια της φοροδιαφυγής 
Συνεισφέρει η Eldorado Gold στην ελληνική οικονομία;

21 σχόλια:

  1. Πολυ καλη η αγορευση,συγχαρητηρια!Φτωχη ομως η ερευνα σας και αξιολυπητη!Το γεγονος οτι μια φοιτητρια εχει το θαρρος να υπογραψει επωνυμα ενα αρθρο και μαλιστα για ενα θεμα που παραμενει φλεγον και αμφιλεγομενο δε σας δινει το δικαιωμα να "ξεκατινιαστειτε" κατασκοπευοντας τον λογαριασμο στο facebook και ακομη χειροτερα να βγαζετε αυθαιρετα συμπερασματα και να τα υποστηριζεται σαν αποψεις εμπεριστατωμενες!Θρασσος το λενε στα χωρια μας, στα μαντεμοχωρια αν εχετε ακουστα, οπου εκατονταδες φοιτητες ειχαν την ιδια εμπειρια με την Κελλυ!Να αρχισουμε λοιπον να πλαθουμε ιστοριες για αγριους,να κανουμε τους ντεντεκτιβ και μετα να αρθογραφουμε σε στυλ "λογια του καιρου και του ανεμου" καθε φορα που διαβαζουμε κατι αντιθετο στα κομπλεξ και στο στενο μας κεφαλι!τα αδερφια-επαναστατες βεβαια σιγουρα αρχισαν τα χεοροκροτηματα!Οταν κατι δεν μας αρεσει...απλα γυριζουμε σελιδα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκατίνιασμα θα ήταν να αναφερθώ στον χαρακτήρα της κοπέλας, να ειρρωνευτώ κάτι που έχει γράψει στην χρονογραμμή της, να ανεβάσω κάποια προσωπική της φωτογραφία με ειρωνικό σχόλιο.
      Ξεκατίνιασμα δεν είναι το ότι χρησιμοποίησα τις πληροφορίες που μπόρεσα να βρω από το προφίλ αυτό για να αποδείξω την σχέση της κοπέλας αυτής με την εταιρεία. Μία σχέση που θα έπρεπε να δηλώνεται στο κείμενο.
      Το ότι δεν δηλώνεται λέει πολλά.
      Αντί η Κέλλυ να πει είμαι από την περιοχή, έχω συγγενείς που εργάζονται στην εταιρεία και έχω την εξής άποψη, ισχυρίζεται ότι έτυχε να συμμετάσχει στην ξενάγιση και αυτός είναι ο λόγος που έγραψε το κείμενο.
      'Ενα κείμενο - δελτίο τύπου εταιρείας.
      Είμαι σίγουρος ότι την διαφορά μεταξύ ξεκατινιάσματος και αποκάλυψης την ξέρετε εκεί στα Μαντεμοχώρια.
      Απλά ορισμένους τους βολεύει να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

      Το ότι εκατοντάδες φοιτητές είχαν την ίδια εμπειρία όπως λέτε μάλλον υπέρ των απόψεών μου είναι.
      Αποτελεί σύμπτωση το ότι από τους εκατοντάδες φοιτητές έλαχε στην συγκεκριμένη να γράψει ένα κείμενο και αυτό να βρεθεί στα 3 πιο χαρακτηριστικά blogs?
      Δεν βρήκανε εκεί στην εταιρεία έναν από τους εκατοντάδες που να μην έχει σχέση με την περιοχή ή με τους εργαζόμενους της εταιρείας να πει μια καλή κουβέντα?

      Στα Μαντεμοχώρια το να εμφανίσεις ένα αποθεωτικό για εσένα κείμενο που το έχει γράψει συγγενής σου κρύβοντας το γεγονός ότι αυτός που το έγραψε είναι συγγενής σου πως το λένε;
      Μάλλον θράσος το λένε, αν όχι κάτι χειρότερο.
      Κάτι μου λέει ότι δεν είναι όλοι στα Μαντεμοχώρια της δικής σας άποψης περί θράσους.

      Όσο για τους "μύθους" εδώ πλέον είσαστε για γέλια.
      Παρά του ότι το κείμενο συνοδεύεται από δεκάδες λινκς που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς μου μιλάτε για μυθοπλασία.
      Περαστικά.

      Για στενό κεφάλι και αδέρφια-επαναστάτες ας μην απαντήσω.
      Από το "εμπεριστατωμένο" σας σχόλιο φαίνεται ποιός έχει το "στενό κεφάλι" και ποιός λειτουργεί σαν να προσπαθεί να προστατεύσει "αδέρφια" του.

      Μια συμβουλή μόνο.
      Αν κόπτεστε τόσο για την "επένδυση" και την "εταιρεία" για οποιονδήποτε λόγο θα ήταν καλύτερο αντί να σχολιάζετε εδώ να στείλετε σε αυτούς τα παράπονά σας.
      Η επικοινωνιακές τους τακτικές είναι για γέλια και για κλάματα.
      Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται εκτεθημένοι.
      Και όσο οι "φίλοι" τους δικαιολογούνε κάθε ανοησία τους θα συνεχίσουν να το κάνουν.

      Σε λάθος δέντρο γαυγίζεις με άλλα λόγια.

      Διαγραφή
    2. Πολλά "Likes" Γέρο μου. Τα είπες όλα, και ο νοών νοείτω.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμε ένα θέμα είναι αμφιλεγόμενο όταν μια σημαντική μερίδα κόσμου πιστεύει το ένα και άλλη μια σημαντική μερίδα κόσμου πιστεύει το άλλο. Όταν η πλειοψηφία του κόσμου της Χαλκδικής και όλης της Ελλάδας πιστεύει το ένα, και το άλλο το πιστεύουν μόνο ο Μπόμπολας, τα παπαγαλάκια, ο στρατός του και τα έμμισθα σκλαβάκια του που για ένα κομμάτι ψωμί χορεύουν στα παλαμάκια του, τότε δεν υπάρχει κανένα αμφιλεγόμενο θέμα. Υπάρχουν κάποια ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πετάει ο γάϊδαρος και άνθρωποι περήφανοι που αγωνίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε πατε καλα? υποτιθετε τωρα οτι αυτο ειναι σοβαρο blog? χα χα χα ας γελασω δυνατα μπας και με ακουσουν ολοι οι "φιλοι" σας... το να ξεφτιλιζετε με αυτον τον τροπο μια 20χρονη κοπελα και οσους αλλους εχει στο λογαριασμο της ειναι οτι πιο αποκρουστικο εχω δει μεχρι τωρα.. ειστε αξιοι της μοιρας σας... αν ολοκληροι μπαρμπαδες καθεστε και ασχοληστε τοσο λεπτομερως με τετοια θεματα οπως για το τι αρθρο εγραψε μια κοπελα (που καλα εκανε και το εγραψε γιατι αυτη ηταν η γνωμη της) αντι να δειτε αλλα τοσο σοβαροτερα πραγματα που συμβαινουν γυρω μας τοτε τι να πω... ειστε ξεφτιλισμενοι εσεις οι ιδιοι .. στο κατω κατω δημοκρατια εχουμε και ο καθενας εκφραζει την αποψη του ελευθερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "δημοκρατια εχουμε και ο καθενας εκφραζει την αποψη του ελευθερα"
      Μερικές φορές και την άποψη άλλων.
      Όπως του γραφείου τύπου μίας εταιρείας.

      Διαγραφή
    2. ανώνυμε: όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώμη μου.. με το ανάλογο αντίτιμο

      Διαγραφή
  4. όλοι οι αντιρρησίες ανήκουν στο -ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ - βλέπε γέρο griniari - που αυτός κρύβεται πίσω απ΄αυτό το προσωνύμιο - οπότε πάτσι ! η κοπέλα όπως ανακάλυψε ΝΟΔΕ, Ν.Δ., ΜΚΟ, γραφείο τύπου κτλπ. - ο γεροgriniaris - γραφείο τύπου antigold - που μάλλον ...geros...δεν είναι - ας μου επιτρέψει - όπως κι αυτός - να έχω τις αμφιβολίες μου και να μη πιστεύω σ΄όλα αυτά που γράφει ότι τα γράφει ο ίδιος και δεν εκτελεί εντολές ...άνωθεν..εξάλλου η κοπέλα υπογράφει, αυτός δεν υπογράφει............
    όποιος δεν ξέρει να ζυμώσει - δέκα μέρες κοσκινίζει..όταν δεν κάνουμε άλλη δουλειά και δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε,βαφτιζόμαστε αστυνόμοι Σαϊνιδες και κυνηγάμε τους ψύλλους στα άχυρα ! λυπάμε για σένα μπάρμπα - που κάθεσαι στην πολυθρόνα σου - απολαμβάνεις τη συνταξούλα σου και κυνηγάς τα νειάτα τα εικοσάχρονα -ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ - που ειστε σε όλα ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΙ - τελειώνετε με τα γελοία κουτσομπολιά σας - δεν σας τιμούν

    δεν είχα ιδέα απ΄ όλα αυτά - αλλά εισέπραξα αηδία και μόνο. και πάλι ντροπή στο γέροantigold

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το παράδειγμα :-)
      Είναι απείρως ευκολότερο να πετάς ανόητες κατηγορίες στον αέρα από ότι να εκθέτεις γεγονότα αφού τα έχεις ψάξει και παραθέτοντας στοιχεία.
      Εσύ προφανώς προτιμάς το πρώτο.
      Εγώ το δεύτερο.
      Τεράστια διαφορά.
      Αν ήμασταν το ίδιο θα μπορούσα να πω:
      "Άλλος ένα φασιστοειδές έμμισθο (γνωριζόμαστε άλλωστε) που προσπαθεί να πετάξει λάσπη εκεί που δεν κολλάει."
      Περαστικά.

      Διαγραφή
  5. Και όλοι οι υπέρμαχοι των εξορύξεων δεν ξέρουν ορθογραφία και συντακτικό ανώνυμε. Να μην περάσω στην λοβοτομημένη επιχειρηματολογία. Αν βάζατε το μυαλό σας να δουλέψει στα "νειάτα" σας δεν θα καταντούσατε παπαγάλοι του Μπόμπολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρακτηριστική ιστορία ελληνικής ψιλολαμογιάς...η δικτυωμένη στη ΝΔ και σε κάτι ΜΚΟ τύπισσα γράφει ένα άρθρο για να υπερασπιστεί,ως τρίτη και ανεξάρτητη φωνή τάχαμου,τον μισητό απο το σύμπαν εργοδότη της αδερφής της.Εν συνεχεία,όταν το ξεφτιλίκι αποκαλυφτεί,εργοδότης και τσιράκια του αμολάνε λυτούς και δεμένους για να βρίσουν και διαστρεβλώσουν...κλάσικ λέμε.Το 'να λαμογιοχέρι νίβει τ' άλλο.

    Συγχαρητήρια στον γερογκρινιάρη για το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλασσική περίπτωση μαύρης αντίδρασης από ψευτο-προοδευτικό.

    Προφανώς μόνον οι "οικολόγοι" και οι συνοδοιπόροι τους γνωρίζουν την Απόλυτη Αλήθεια και μόνον Αυτοί νοιάζονται γιά το καλό του τόπου και των παιδιών μας.

    Ολοι οι υπόλοιποι που θα τολμήσουν να αρθρώσουν αντίθετη άποψη, δεν μπορεί παρά να είναι πουλημένοι στ' αφεντικά, τσιράκια, προδότες, βαλτοί του Μπόμπολα, τα παίρνουν κλπ κλπ. Η δημοκρατικότητα σε όλο της το μεγαλείο.

    Φίλτατε Gero-detective, καλή η προσπάθεια εκτόξευσης λάσπης στην άτυχη κοπέλα, αλλά και μόνο το κράξιμο που έφαγες τα λέει όλα.

    Να ξέρεις πάντως ότι με κάτι τέτοια απλώς αποδεικνύεις τι "αγώνα" κάνουν κάποιοι "οικολόγοι" και "αριστεροί" και με τί μέσα. Αυτή η καρικατούρα ακτιβισμού που παρακολουθούμε δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με κοινωνικούς αγώνες και την πάλη γιά ένα καλύτερο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "κράξιμο" που "τρώω" από τους πληρωμένους παπαγάλους της Ελληνικός Χρυσός όντως τα λέει όλα.

      Διαγραφή
    2. Γιατί τραβάς τέτοιο ζόρι; Επίτρεψέ μας να λέμε ελεύθερα τη γνώμη μας κι άσε να κρίνουμε κι εμείς τίνος είσαι γερο-παπαγάλος. Από "αριστερούς" σαν εσένα πάντως έχουμε χορτάσει.

      Διαγραφή
    3. Το ζόρι δεν ξέρω που το είδες.

      Αυτό που βλέπω εγώ είναι χαρακτηρισμοί στον αέρα.
      Από αυτούς που ισχυρίζονται ότι ενοχλούνται από την "λάσπη".

      Καλύτερη επιβεβαίωση δεν θα μπορούσα να έχω.
      Κανένα ζόρι λοιπόν :-)

      Διαγραφή
  8. η αλητεία $υριζα, γερολαμόγιο, βλέπω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑ 20ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΤΟ ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ "ANTIGOLD" ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ...
    Η λέξη ντροπή είναι η μοναδική και ίσως η πιο επιεικής διατύπωση που αρμόζει γι’ αυτό το νέο τους ηθικό ολίσθημα. Μια δημόσια συγνώμη ίσως θα ήταν ο μοναδικός τρόπος για να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε αυτή η πρωτοφανής επιχείρηση στοχοποίησης και τρομοκράτησης με θύμα τη νεαρή φοιτήτρια από το Στρατώνι και τα μέλη της οικογένειας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τα παπαγαλάκια και οι έμισθοι υπαλληλίσκοι της επένδυσης-κλοπής υπέρ του μπόμπολα έχουν ξαμολυθεί αφρίζοντας και απειλούν, λοιδωρούν, συκοφαντούν, λασπολογούν με έναν και μοναδικό σκοπό:να ικανοποιήσουν σαν καλά δουλικά τα αφεντικά τους και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις επιθυμίες τους είναι συριζαία, αριστερά, αναρχική, ψεκασμένη κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ψεκασμένο σκλαβάκι του Μπόμπολα που θες να απουλωθούν οι πληγές της καημενούλας συντετριμένης φοιτήτριας, άκου δυο πραγματάκια. Τράβα σε κανά βιβλιοπωλείο εκεί κοντά στο Στρατώνι και αν δεν έχετε πήγαινε μέχρι Θεσσαλονίκη να ξελαμπικάρεις και λίγο με τη βολτούλα. Βρες να αγοράσεις ένα λεξικό. Βρες την σελίδα με τις λέξεις από "Στοχ" και βάλε την ούγκανη κεφάλα σου να μάθει τι σημαίνει στοχοποίηση. Μόλις το εμπεδώσεις, κάτσε σκέψουν αν εκτός από Γκεμπελίσκος που βάζει "μια ανεξάρτητη φοιτήτρια" να σου υμνήσει-προπαγανδίσει μέσω "ανεξάρτητου" άρθρου το μαγαζί του Μπόμπολα, είσαι και ολίγον φασιστοειδές που δεν αντέχει την κριτική σε επώνυμα άρθρα επώνυμων φοιτητριών που όμως περιέργως δεν δηλώνουν την σχέση τους με την εταιρία του Μπόμπολα αλλά μας παρουσιάζονται ως "μια φοιτήτρια". Και πριν βιαστείς και πεις ότι το να βρίσκει κάποιον το ποιόν κάποιας 20χρονης συντάκριας άρθρου δεν έχει σχέση με κριτική, έχει και παραέχει. Για την ακρίβεια αποδομεί τους ειλικρινείς σκοπούς του άρθρου και το κάνει να μην αξίζει καν στον κόπο να το αποδομίσεις επί της ουσίας. Κατάλαβες μπομπολοεργαζόμενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχου το μωρέ το γλυκούλικο... μια αποψούλα τόση δα. Αθώα όσο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι ΜΚΟ και η Eldorado. Αχού το μωρέ το γλυκούλικο το κοριτσάκι που το ταπείνωσε ο κακός Γερογκρινιάρης.
    Το ίδιο παιδί είναι σκεπτόμενος πολίτης όταν γράφει μια πληρωμένη έκθεση ιδεών, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα αθώο περιστεράκι όταν ο δημόσιος λόγος της βρίσκει αντίλογο.

    Αν με διαβάζει κανείς από το γραφείο τύπου της Eldorado: Φροντίστε να πάρετε στη δούλεψή σας κανένα σοβαρό παπαγαλάκι γιατί αυτοί εδώ είναι τόσο στόκοι που μας καίνε τον εγκέφαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή