Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 8-14/10/2012

Είναι ανάγκη να παραγγείλουμε συννεφάκια χαμηλής νέφωσης για τους "νοικοκυραίους" κεντρο(;)δεξιούς που πέφτουν από τα σύννεφα με την άνοδο της Χρυσής Αυγής και τα καμώματά τους όπως τα χθεσινά στο Χυτήριο. Ελλάς Ελλήνων χριστιανών ψήφισαν, Ελλάς ναζιστών χριστιανοταλιμπάν θα λάβουμε όλοι μας. Είναι επόμενο. Και δεν τελειώσαμε εδώ. Τα χθεσινά επεισόδια χλευάστηκαν πολύ περισσότερο από τους κεντρο(λέμε τώρα)δεξιούς της Νέας Δημοκρατίας παρά από τους ίδιους τους Ελληναράδες της Χρυσής Αυγής. Βλέπουν το φίδι που έχει βγει από το αυγό σαν κάτι χαριτωμένο, ακόμα και χρήσιμο, και τα θύματά του ως άξια χλευασμού. Βλέπεις μέχρι τώρα έχουν έρθει για τους αλλοδαπούς, εκείνοι δεν είναι αλλοδαποί, μετά για τους βλάσφημους, εκείνοι δεν είναι ούτε βλάσφημοι, μετα για τις αδερφές και η ιστορία συνεχίζεται. Έχουμε να δούμε πολύ χειρότερα. Με τους Νεοδημοκράτες να γελάνε, τους ΠΑΣΟΚτζήδες να κάνουν πως δεν είδαν τίποτα, και τους ΔΗΜΑΡήτες να στηρίζουν την "σωτηρία της χώρας" γκρινιάζοντας για τα μάτια του κόσμου, οι νεοναζί θα συνεχίσουν να αλωνίζουν με την κάλυψη της αδελφής πια οργάνωσης που λέγεται ΕΛ.ΑΣ. Μιας αστυνομίας της οποίας τον έλεγχο είναι προφανές πως έχει χάσει το επίσημο κράτος και έχει αναλάβει το παρακράτος. Όλοι αυτοί δεν είναι άβουλοι συνένοχοι, είναι μαζί με τα ΜΜΕ ΤΟΥΣ συνεργάτες και συνοδοιπόροι στον πολύ ολισθηρό αυτό δρόμο που διάλεξαν να τραβήξει η χώρα μας.

Οι εφοπλιστές μας, όπως το κάθε χαϊδεμένο μέλος μίας οικογένειας, θεωρεί πως δικαιούται ιδιαίτερη περιποίηση αλλά τουλάχιστον δεν τα ζητάνε όλα έτοιμα στο πιάτο. Έχουν ετοιμάσει το κείμενο που θέλουν να συμπεριληφθεί ώστε οι καταθέσεις τους στην Ελβετία να εξαιρεθούν από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Η μόνη τους εντολή προς την κυβέρνηση είναι ένα copy-paste ώστε η πρότασή τους να συμπεριληφθεί σε τυχόν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας Ελβετίας. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;


Πριν από σχεδόν ένα μήνα γνωστά Ελληναράδικα "ενημερωτικά" σκουδομπλόγκ όπως το "Μακελειό", το "Λόγιος Ερμής" και άλλα είχαν ανεβάσει μία "αποκάλυψη σοκ" που γρήγορα αποδείχτηκε πως επρόκειτο για επική ανοησία. Το Μακελειό που νομίζω ανέβασε πρώτο την "είδηση" μετά από διαδικτυακό κράξιμο την κατέβασε. Ο "Λόγιος Ερμής" από την μεριά του αντιστάθηκε περισσότερο. Αντί να κατεβάσει την "αποκάλυψη σοκ" έσβηνε τα σχόλια που επισημαίνανε το "σφάλμα" τους. Την κατέβασε όμως τελικά και αυτό όταν κατάλαβε πως η φασαρία δεν πρόκειται να κοπάσει τόσο εύκολα και αφού φυσικά είχαν γίνει ρεζίλι σε όσους κατάλαβαν. Και αυτοί ήταν αρκετοί. Η Χρυσή Αυγή όμως, ε η Χρυσή Αυγή είναι άλλη υπόθεση. Τα "παιδιά" με τις μαύρες μπλούζες και το μυαλό κουκούτσι δεν μασάνε από διαψεύσεις. Η "είδηση" εξακολουθεί να υπάρχει για να αποδεικνύει το επίπεδο τόσο των οπαδών όσο και ηγετών αυτής της ναζιστικής οργάνωσης.

"Jesus cunt wide open
Pleased with his cross
Virgin Mary’s ass open
Fucked by Satan’s horn"
Όχι εγώ, ένας φίλος σου...

Ξέρεις Αντώνη Σαμαρά, και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1963 έπεσε από τα σύννεφα με την δολοφονία του Λαμπράκη. Κάνε τα κουμάντα σου να πάρεις ένα συννεφάκι χαμηλής νέφωσης, θα τα βγάλει τα λεφτά του.

Το φετινό Νόμπελ ειρήνης θα το πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση μαθαίνω, μεταξύ άλλων για την "προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Είναι προφανές πως δεν μας θεωρούν πια μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαμός στο διαδίκτυο για την ερώτηση του Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής στην βουλή. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ρωτούσε να μάθει πόσα Ελληνόπουλα και πόσα παιδιά αλλοδαπών επιλέχθηκαν στους Δημοτικούς και κοινοτικούς Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας. Όμως και σε αυτό η Χρυσή Αυγή έρχεται δεύτερη. Οι τότε βουλευτές του ΛΑΟΣ Πλεύρης και Γεωργιάδης είχαν κάνει ουσιαστικά την ίδια ερώτηση τον Σεπτέμβριο του 2011! Μάλιστα εκείνοι ζητούσαν ευθέως να δοθεί προτεραιότητα στα Ελληνόπουλα, ενώ ο Παναγιώταρος ζητάει γενικώς "μοριοποίηση". Δεν είναι η μοναδική φορά που η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται ρατσιστικότερη των ρατσιστών. Απόδειξη η ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας πια στις 16/7/2012 για το κόστος διάσωσης(!) των λαθρομεταναστών στην θάλασσα. Η Χρυσή Αυγή πολύ αργότερα "απάντησε" με ερώτηση του Χρήστου Παππά για το κόστος της "λαθρο"μετανάστευσης συμπεριλαμβανόμενου του κόστους περίθαλψης των "λαθρο"μεταναστών ασθενών. Όμως αν συγκρίνεις την ερώτηση του Παππά με εκείνη του Γεωργιάδη την λες και μετριοπαθή, αφού μπορεί να ρωτάει για το κόστος νοσηλείας ασθενών αλλά ούτε ο δηλωμένος φίλος του ναζισμού και του φασισμού Παππάς δεν τόλμησε να αναφέρει το κόστος διάσωσης ανθρώπων που πνίγονται όπως ο "κεντρο"δεξιός Άδωνις Γεωργιάδης της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα και εκείνο το περιστατικό με το κουρείο αλλοδαπού στην μεταμόρφωση, η Χρυσή Αυγή το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθήσει να πείσει πως δεν ήταν μέλη της εκείνοι που το έκαναν καλοκαιρινό, την στιγμή που ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να στοχοποιήσει το ίδιο το θύμα της ρατσιστικής (όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει) αυτής επίθεσης χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με τους δράστες της. Και για όποιον σκεφτεί πως όλα αυτά αφορούν μερικούς ακραίους βουλευτές της "μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης" ας θυμηθεί τα λόγια του ίδιου του Σαμαρά και ας μας πει που διαφέρουν από τα λόγια του Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής. Όπως έχω ξαναπεί ελάχιστα θέματα χωρίζουν την σημερινή Νέα Δημοκρατία με την Χρυσή Αυγή. Καιρός οι νοικοκυραίοι να κατέβουν από τα σύννεφα και να παραδεχτούν πως με την ψήφο τους όχι μόνο έβαλαν ένα νεοναζιστικό κόμμα στην βουλή αλλά έκαναν ένα ακροδεξιό κόμμα πρώτη δύναμη και τον ηγέτη του πρωθυπουργό της χώρας.

Εδώ και δύο χρόνια κυκλοφορεί μία λίστα με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία από γραφείο σε γραφείο. Από τον Παπακωνσταντίνου, στον Καπελέρη, στον Διώτη στον Βενιζέλο και ποιός ξέρει σε ποιούς άλλους ακόμα. Τελικά η λίστα αυτή μετά από πολλές περιπέτειες έφτασε στον οικονομικό εισαγγελέα Γ Πεπόνη. Αυτός με την σειρά του ζήτησε να ξανασταλθεί από την αρχική πηγή. Εκτός του ότι είναι απολύτως λογικό να έχει τις αμφιβολίες του για το αν η λίστα που έφτασε στα χέρια του μετά από τόση διαδρομή είναι η γνήσια, αυτό σημαίνει και κάτι άλλο. Είναι ένα ηχηρό χαστούκι απέναντι σε όλους όσους είχαν στα χέρια τους αυτή την λίστα. Είναι απολύτως λογικό και ταυτόχρονα τόσο προσβλητικό για τους πρώην υπουργούς οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο. Και καλά κάνει! Τους λέει εμμέσως πλην σαφώς πως δεν τους εμπιστεύεται, πως είναι αναξιόπιστοι, μέχρι και ύποπτοι ποινικού αδικήματος όπως η παραποίηση ενός τόσο σημαντικού ηλεκτρονικού εγγράφου. Και αυτοί με την σειρά τους όπως όλοι οι πολιτικοί των τελευταίων ετών κάνουν την πάπια. Δεν βρέχει, κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, σας φτύνει ο οικονομικός εισαγγελέας. Από την άλλη η υπόθεση είναι πολύ πιθανό να μην καταλήξει πουθενά. Τα Γαλλικά δικαστήρια έχουν πλέον αποφανθεί πως η λίστα Λαγκάρντ όπως έχει γίνει γνωστή αποτελεί προϊόν εγκλήματος και άρα είναι μάλλον απίθανο αυτή να δωθεί επισήμως στις Ελληνικές αρχές. Έτσι, αφού το περιεχόμενο της λίστας δεν θα μπορεί να διασταυρωθεί η υπόθεση μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξει στο αρχείο. Μην ξεχνάμε όμως πως για την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "αγανακτισμένοι".

Πρότυπο μας έχουν πει πια δεν είναι ο νέος που προσπαθεί να γίνει δημόσιος υπάλληλος, πρότυπο της νέας οικονομίας είναι οι νέοι που ανοίγουν τα φτερά τους στην νέα οικονομία και γίνονται επιχειρηματίες. Πως γίνεται τότε, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ένας νέος άνθρωπος που στα 31 του χρόνια να έχει καταφέρει μέσω της εταιρίας του να αναλάβει "την υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων" από επιχειρηματίας να γίνεται δημόσιος υπάλληλος;

Το έχω ξαναπεί, οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών ετών αν μη τι άλλο έχουν δαιμόνια φαντασία. Ίσως είναι που η οικονομική κρίση αποτελεί πρώτης τάξεως αφορμή κάθε αναστολές ηθικές ή άλλες να αναιρούνται με μεγάλη ευκολία. Το παν είναι να γίνει η δουλειά μας με το ελάχιστο κόστος και από εκεί και πέρα, πέρα βρέχει. Έτσι βρέθηκε λύση και για την σίτιση των πτωχών. Θα τρώνε ληγμένα. Όχι των πολύ πτωχών φυσικά, εκείνοι τρώνε από τα συσσίτια της εκκλησίας ή άλλων φιλόπτωχων οργανισμών, ή δεν τρώνε καθόλου. Εκείνοι θα εξακολουθούν να μην μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα, ούτε καν ληγμένα. Κι εκείνοι που θα αγοράζουν τα ληγμένα θα αυξάνονται για αρκετό καιρό ακόμα.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, με την πολιτική του, οδηγεί σε όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των πολιτών και, υιοθετώντας αυτές τις αποφάσεις περί απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων και πορειών, εισάγει από τη χαραμάδα νέες αντιλήψεις περί της τήρησης των Νόμων και του Συντάγματος, οι οποίες παραπέμπουν στο χειρότερο παρελθόν. Η ελάχιστη προσφορά του στον τόπο και τη Δημοκρατία πλέον είναι η παραίτησή του.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

4 σχόλια:

  1. Eίναι ρατσισμός να έχω θέμα, ενώ πληρώνω 15 χρόνια εισφορές στο κράτος, να έρχετε ένας ανθρωπος που δεν έχει δώσει ούτε ένα σεντς και να μου πέρνει τη θέση στο βρεφονηπιακό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ρατσισμός να μην λες "αυτός που δεν πλήρωνε εισφορές" αλλά ο αλλοδαπός.
      Υπάρχουν αλλοδαποί που πληρώνουν κανονικότατα εισφορές και πολλοί από αυτούς περισσότερα χρόνια από εσένα.
      Όπως είπα, ακόμα και ο Χρυσαυγίτης Παναγιώταρος που δεν κρύβει βέβαια τα ρατσιστικά του αισθήματα, μίλησε στην επίσημη ερώτηση γενικώς για μοριοδότηση.
      Ο Γεωργιάδης με τον Πλεύρη πήγαν ένα βήμα παρακάτω, μίλησαν για Ελληνόπουλα.
      Αν αυτό δεν το θεωρείς ρατσισμό, ψάξε τον ορισμό.

      Διαγραφή
  2. Το μόνο μου πρόβλημα είναι να όταν κάποιος απολαμβάνει τις όποιες υπηρεσίες χωρίς να έχει πληρώσει. Μόνο αυτό. Από εκεί και πέρα χέστηκα αν είναι Έλληνας, Άγγλος, Εσκιμόως ή Μογγόλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα μπορούσα να το συζητήσω αν και σου θυμίζω πως αφορά ανθρώπους που μένουν νόμιμα και τα παιδιά τους.
      Όμως στο κείμενο το οποίο επέλεξες να σχολιάσεις το θέμα είναι ο διαχωρισμός Ελλήνων και αλλοδαπών και πως ο Γεωργιάδης καταφέρνει ακόμα μια φορά να γίνεται πιο ακραίος από τους ίδιους τους νεοναζί.

      Διαγραφή