Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 24-30/9/2012

"Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Σε αντίθεση με την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τάσσεται με τη νομιμότητα και όχι με τους κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους. Αλλά όπως φαίνεται, οι μάσκες έπεσαν". Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση της εποχής της χούντας για τους αντιφρονούντες. Ακόμα και της Σταλινκής Σοβιετικής Ένωσης, της φασιστικής Ιταλικής κυβέρνησης του Μουσολίνι. Δεν είναι όμως καν της Χρυσής Αυγής. Είναι ανακοίνωση του υπουργείου δημόσιας τάξης. Από την μία οι κατηγορούμενοι ως ταραχοποιοί και κουκουλοφόροι και από την άλλη η νομιμότητα. Η νομιμότητα που καταπατάται από την ίδια την αστυνομία και οι κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζονται ως ένοχοι. Αυτό το ήθος φέρνει η Νέα Δημοκρατία στο υπουργείο δημόσιας τάξης, αυτό το ήθος στηρίζει ολόψυχα το σάπιο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αυτό το ήθος στηρίζει και η "υπεύθυνη αριστερά" του Κουβέλη.

«Μη διαστρεβλώνετε τη σιωπή μου» Κάποιος έπρεπε να το πει αυτό και έτυχε αυτός να είναι ο Πέντρο Αλμοδοβάρ.

Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα έγραφε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο τραγούδι που μελοποίησε ο Γιώργος Θεοδωράκης και ερμήνευσε μοναδικά ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Σοφά λόγια. Δυστυχώς κάποια παιδιά δεν έχουν γλυτώσει από τους γνωστικούς, λογάδες και γραμματικούς. Κάποιοι δεν κλείσαν την πόρτα με κλειδί, την άφησαν διάπλατα ανοιχτή.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου είναι... η Τζούλια. Όλοι ξέρουμε ποιά είναι (μην φάω κι εγώ καμία μήνυση στα καλά καθούμενα). Η Τζούλια Αλεξανδράτου δεν παύει να είναι μία πολίτης που καλώς ή κακώς ένοιωσε θιγμένη από κάτι που είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και του έκανε αγωγή.
Ο Δ. Παπαδημούλης ζήτησε την άρση της ασυλίας του. Η Βουλή την καταψήφισε. Δεν έχει σημασία αν η υπόθεση ήταν σοβαρή ή όχι, ούτε αν η Αλεξανδράτου είναι πορνοστάρ ή όχι. Το θέμα είναι πως ακόμα και όταν ένας βουλευτής φανερά τουλάχιστον δηλώνει πως θέλει να αρθεί η ασυλία του η βουλή δεν το κάνει. Γιατί άραγε; Φοβούνται μήπως δημιουργηθεί κάποιο προηγούμενο; Ας αφήσουν το δούλεμα, όταν ο ίδιος ο "θιγόμενος" δηλώνει πως δεν θέλει να επικαλεστεί την βουλευτική του ασυλία οφείλει η άρση της να είναι τυπικό και μόνο θέμα. Αντί για μόλις 17 ναι αν ήθελαν να προστατεύσουν το κύρος της βουλής έπρεπε να είναι 300 ναι. Κάτι τέτοια κολπάκια μόνο την οργή του κόσμου προκαλούν. Μετά ας μην διαμαρτύρονται όταν τους κατηγορούν όλους για συντεχνιακή συμπεριφορά. Όσο για τους 5 που ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, τι να σχολιάσει κανείς;

"Ἦρθε στό Ἅγιον Ὄρος καί γύριζε στά μοναστήρια ἕνας νέος ἡλικίας 16-17 χρόνων, ὁ Γιωργάκης. Ἀπό ἡλικίας τριῶν ἐτῶν οἱ γονεῖς του τόν ἔβαλαν σέ βουδδιστικό μοναστήρι στό Θιβέτ. Προχώρησε πολύ στήν Γιόγκα, ἔγινε τέλειος μάγος, μποροῦσε νά καλῆ ὅποιον δαίμονα ἤθελε. Εἶχε μαύρη ζώνη καί ἤξερε τέλεια καράτε. Μέ τήν δύναμη τοῦ Σατανᾶ ἔκανε ἐπιδείξεις πού προξενοῦσαν ἐντύπωση. Χτυποῦσε μέ τό χέρι του μεγάλες πέτρες καί ἔσπαζαν σάν καρύδια. Μποροῦσε νά διαβάζη κλειστά βιβλία. Ἔσπαζε στήν παλάμη του φουντούκια, ἔπεφταν κάτω τά τσόφλια καί οἱ καρποί ἔμεναν κολλημένοι στό χέρι του.
Κάποιοι μοναχοί ἔφεραν τόν Γιωργάκη στόν Γέροντα γιά νά τόν βοηθήση.
Ρώτησε τόν Γέροντα, τί δυνάμεις εἶχε καί τί μποροῦσε νά κάνη. Ἀπάντησε ὅτι ὁ ἴδιος δέν ἔχει καμμιά δύναμη καί ὅτι ὅλη ἡ δύναμη εἶναι τοῦ Θεοῦ.
Ὁ Γιωργάκης θέλοντας νά ἐπιδείξη τήν δύναμή του συγκέντρωσε τό βλέμμα του σέ μιά μεγάλη πέτρα πού ἦταν σέ ἀπόσταση καί ἡ πέτρα ἔγινε θρύψαλα. Τότε ὁ Γέροντας σταύρωσε μιά μικρή πέτρα καί τοῦ εἶπε νά τήν σπάση καί αὐτή. Αὐτός συγκεντρώθηκε, ἔκανε τά μαγικά του, ἀλλά δέν κατάφερε νά τήν σπάση. Τότε ἄρχισε νά τρέμη, καί οἱ σατανικές δυνάμεις, πού νόμιζε ὅτι ἔλεγχε, μή μπορώντας νά σπάσουν τήν πέτρα, στράφηκαν ἐναντίον του καί τόν ἐκσφενδόνισαν στήν ἄλλη ὄχθη τοῦ ρέματος. Ὁ Γέροντας τόν μάζεψε σέ ἄθλια κατάσταση.
«Ἄλλη φορά», διηγήθηκε ὁ Γέροντας, «ἐνῶ συζητούσαμε, ξαφνικά σηκώθηκε, μοῦ ἔπιασε τά χέρια καί μοῦ τά γύρισε πρός τά πίσω. «Ἄν μπορῆ, ἄς ἔρθη νά σ᾿ ἐλευθερώση ὁ Χατζεφεντῆς», μοῦ εἶπε. Τό αἰσθάνθηκα σάν βλασφημία. Κούνησα ἔτσι λίγο τά χέρια μου καί τινάχθηκε πέρα. Μετά σάν ἀντίδραση πήδησε ψηλά καί πῆγε νά μέ χτυπήση μέ τό
πόδι του, ἀλλά τό πόδι του σταμάτησε κοντά στό πρόσωπό μου, σάν νά βρῆκε ἕνα ἀόρατο ἐμπόδιο! Μέ φύλαξε ὁ Θεός». Τή νύχτα τόν κράτησα καί κοιμήθηκε στό Κελλί μου. Οἱ δαίμονες τόν ἔσυραν μέχρι κάτω στόν λάκκο καί τόν ἔδειραν γιά τήν ἀποτυχία του. Τό πρωί σέ κακή κατάσταση, τραυματισμένος, γεμᾶτος ἀγκάθια καί χώματα, ὡμολογοῦσε:
«Μέ ἔδειρε ὁ Σατάν, γιατί δέν μπόρεσα νά σέ νικήσω».
Ἔπεισε τόν Γιωργάκη νά τοῦ φέρη τά μαγικά του βιβλία καί τά ἔκαψε.
Ὁ Γέροντας τόν κράτησε λίγο κοντά του καί τόν βοήθησε, ὅσο ἔκανε ὑπακοή.
Ἐνδιαφέρθηκε νά μάθη, ἄν εἶναι βαπτισμένος, καί μάλιστα ἔμαθε καί σέ ποιά Ἐκκλησία εἶχε βαπτισθῆ. Ὁ Γιωργάκης συγκλονισμένος ἀπό τήν δύναμη καί τήν χάρι τοῦ Γέροντα, ἐπιθυμοῦσε νά γίνη μοναχός ἀλλά δέν μπόρεσε.
Ὁ Γέροντας χρησιμοποιοῦσε τήν περίπτωση τοῦ Γιωργάκη γιά νά ἀποδείξη πόσο μεγάλη εἶναι ἡ πλάνη αὐτῶν πού νομίζουν ὅτι ὅλες οἱ θρησκεῖες εἶναι ἴδιες, ὅλες τόν ἴδιο Θεό πιστεύουν, καί ὅτι δέν διαφέρουν οἱ Θιβετιανοί μοναχοί ἀπό τούς Ὀρθοδόξους."
Από το βιβλίο "ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
(1924-1994) Ὁ Ἀσυρματιστής τοῦ Στρατοῦ
καί τοῦ Θεοῦ" (σελ 46-47)
Δεν θα σχολιάσω πως ο Γέρον Παΐσιος εμφανίζεται να νικάει σε μάχη σώμα με σώμα τον σαολίν Γιωργάκη, ούτε το σημείο που ο Γέροντας Παΐσιος φέρεται να έκαψε τα βιβλία του αλλόθρησκου Γιωργάκη, αλλά το γεγονός πως αυτό το βιβλίο το εξέδωσε (και χρηματοδότησε;) το Γενικό Επιτελείο Στρατού!
Σκέψου μόνο πως στο Ελλαδιστάν του 2012 αν σατιρίσουμε την ιστορία αυτή μπορεί να βρεθούμε στην φυλακή για "κακόβουλη βλασφημία" και "εξύβριση των θείων"...
Άσε που μπορεί να φάμε τίποτα μπούφλες απ' τον "Σάταν"... (δεν άντεξα)

Πάνω που λες τα έχω δει όλα, έρχονται κάποια γεγονότα να σου υπενθυμίσουν πως ζεις στην εποχή της απολυτής παράνοιας και ακόμα και η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία. Η ΤΟ ΔΗΜ.ΑΡ Δράμας καλεί τους ψηφοφόρους της να συμμετέχουν στην γενική απεργία καταγγέλλοντας "τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας" και την "απουσία ενός συγκροτημένου αναπτυξιακού σχεδίου"! Η δήλωση είναι υπεράνω σχολίων. Όπως είπε και το left.gr "Ο γέροντας Παστίτσιος ωχριά μπροστά στο troll ΔΗΜΑΡ Δράμας"

Μεγάλη πορεία στο σύνταγμα σήμερα (όταν η αστυνομία λέει 30.000 καταλαβαίνεις), που είχε την συνήθη κατάληξη. Κάποιοι μπαχαλάκιδες άρχισαν τα δικά τους και τα ΜΑΤ βρήκαν αφορμή να διαλύσουν την πορεία. Τίποτα καινούριο εκτός από μία σημαντική διαφορά. Η καταστολή ήταν άμεση. Ένα σκηνικό που προφανώς θα βλέπουμε συχνά από εδώ και πέρα, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν θα γίνονται ανεκτές στην Ελληνική δημοκρατία.

Μεταξύ των πιο φανατικών χριστιανοταλιμπάν που θα ήθελαν μέχρι και τον αποκεφαλισμό του νεαρού που είχε την σελίδα "Γέροντας Παστίτσιος" είναι και εκείνοι που παρακολουθούν το έγκυρο μπλόγκ hellas-orhtodoxy. Ένα από τα μπλογκ που τσίμπησαν την τρολιά του "παστίτσιου" και όχι μόνο την έφαγαν αμάσητη αλλά την μηρυκάζουν ακόμα σαν να μην έγινε τίποτα. Ταλιμπάν του χριστιανισμού που ακόμα και ο Άνθιμος γι αυτούς είναι πολύ "δημοσιοσχεσίτης" και όχι αρκετά "ορθόδοξος". Έτσι είναι οι ταλιμπάν άλλωστε, αμετανόητα ηλίθιοι. Και από την άλλη μεριά έχεις την Χρυσή Αυγή που κατάφερε να εφαρμοστεί ο νόμος να αντιδρά γιατί... εφαρμόστηκε. Τελικά, οι χριστιανοταλιμπάν αυτοί μισούν τους ισλαμιστές ή μήπως απλά τους ζηλεύουν; Μάλλον το δεύτερο, τους ζηλεύουν και θα ήθελαν την δική τους "σαρία".

Ο επικά ηλίθιος (ή/και λαϊκιστής) θα βρει και ένα επικά ανόητο επιχείρημα υπέρ της δίωξης του δημιουργού της σελίδας "Γέρον Παστίτσιος". "Αν ισχύει η ελευθερία λόγου για τον Γέροντα Παστίτσιο, γιατί δεν ίσχυε για την Παπαχρήστου;" ρωτάει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για το θέμα της Παπαχρήστου όμως είχε κάνει ερώτηση και στην βουλή (με κάτι τέτοια διαμάντια καμαρώνει πως είναι πρώτος σε κοινοβουλευτικό "έργο"). Την απάντηση που πήρε τότε από το αρμόδιο υπουργείο κάνει πως την ξέχασε φυσικά, αφού το θέμα δεν είναι να υπερασπιστεί την Παπαχρήστου ή την απόφαση για την δίωξη του "Παστίτσιου", το θέμα είναι να φανεί συμπαθής και μαχητικός στους ανόητους, τους Ελληναράδες και τους χριστιανοταλιμπάν που τον ψηφίζουν. Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του υπουργείου στην ερώτησή του τότε, η Παπαχρήστου αν δεν είχε αποκλειστεί από την Ελληνική αποστολή τότε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής θα είχε αποκλειστεί από την διεθνή ολυμπιακή επιτροπή. Η Παπαχρήστου υπέπεσε σε μία "καθαρή παράβαση του Ολυμπιακού Χάρτη και αν δεν είχε επιληφθεί του θέματος η Ελληνική Αποστολή, θα είχε επιληφθεί η Δ.Ο.Ε." όπως είπε ο Mark Adams, εκπρόσωπος της Δ.Ο.Ε. και όπως τον ενημέρωσε επισήμως ο υφυπουργός "Παιδείας και θρησκευμάτων, πολιτισμού και αθλητισμού" Γιάννης Ιωαννίδης, με τον οποίο μάλιστα "συγκατοικούν" στο ίδιο κόμμα, την Νέα Δημοκρατία. Θα μπορούσε να τον έχει ρωτήσει απλά, και να μην έχει μπει στον κόπο να κάνει την ερώτηση στην βουλή από τότε, αλλά προφανώς δεν τον ενδιέφερε τόσο η απάντηση, όσο η ερώτηση η ίδια. Και σήμερα, αν τον ενδιέφερε η απάντηση θα μπορούσε να ανοίξει το αρχείο του και να την ξαναδιαβάσει αν και υποψιάζομαι πως τις απαντήσεις στις χαζοερωτήσεις του ούτε τις διαβάζει, ούτε φυσικά τις αρχειοθετεί. Αυτό που τον νοιάζει είναι οι ανόητες ερωτήσεις/δηλώσεις, εντός και εκτός βουλής για λαϊκή κατανάλωση και όποιος τσιμπήσει. Όσο για τον νεαρό που αποκαλεί "γελοίο που νομίζει ότι προσβάλλοντας την θρησκεία και τα Όσια και Ιερά των άλλων ανθρώπων, ότι κάνει και κάποιου είδους εξυπνάδα", δεν τον ξέρω, ούτε πρόλαβα να δω σε βάθος την συγκεκριμένη σελίδα. Όμως το ποιός είναι γελοίος ο νεαρός αυτός το απέδειξε με το παραπάνω. Ίσως γι αυτό σκυλιάσανε οι γελοίοι να τον καταδικάσουν. Και το γιατί το κράτος κινήθηκε τόσο γρήγορα και αποφασιστικά, και αυτό έχει την εξήγησή του.

Όσο ψάχνω το θέμα "Παστίτσιος" τόσο πιο περίεργη μου φαίνεται η σύλληψη. Διάβασε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το πως αντί να καταργηθεί ο νόμος περί βλασφημίας έγινε αυστηρότερος παρά την παραπλανητική δήλωση του υφυπουργού δικαιοσύνης στο TVXS, ένα άρθρο στο korydallos.blogspot που αναφέρει τους σχετικούς νόμους και το άρθρο του E-Lawyer για την νομική πλευρά του θέματος. Όπως και να το δεις, επική μαλακία!

Χθες μόλις έγραφα πόσο επικοί μαλάκες είναι εκείνοι που προσβλήθηκαν από την επικά ηλίθια ταινία που υποτίθεται πως προσβάλει το Ισλάμ. Σήμερα η επική ΕΛ.ΑΣ με ένα επικό Εισαγγελέα, μετά από καταγγελία ενός επικού κόμματος προχώρησε στην ακόμα επικότερη μαλακία της σύλληψης ενός 27χρονου γιατί είχε φτιάξει στο facebook σελίδα με θέμα τον "γέροντα παστίτσιο" σατιρίζοντας τον Γέροντα Παΐσιο. Σε αυτή την σελίδα σατίριζε εύστοχα την προσπάθεια αγιοποίησης του γέρου και την κερδοσκοπία γύρω από το όνομά του. Η επική δικαιολογία για την σύλληψη του 27χρονου ήταν η κατηγορία για "κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων". Επική μαλακία καθώς ο γέρος Παΐσιος δεν αποτελεί ούτε θρησκεία, ούτε αναγνωρισμένο άγιο καμία θρησκείας, είναι ένας απλός μοναχός τον οποίον κάποιοι γραφικοί χριστιανοταλιμπάν ανέδειξαν σε μορφή της πίστης τους χωρίς αυτό ποτέ να επισημοποιηθεί με κανέναν τρόπο από την επίσημη εκκλησία. Όσο λοιπόν βλασφημία είναι να δουλεύεις τον απλό αυτόν παπά, άλλο τόση είναι το "παρ' τον παππά" που λέγαμε κάποτε όταν βλέπαμε παππά στον δρόμο. Όσο βλασφημία είναι το δούλεμα του γραφικού γέροντα και των "σοφών" του λόγων, άλλο τόσο είναι η λοιδορία οποιουδήποτε ιερωμένου οποιασδήποτε αναγνωρισμένης θρησκείας, από τους ορθόδοξους χριστιανούς μέχρι τους Ινδουιστές, τους μουσουλμάνους και δεν ξέρω εγώ πόσων άλλων θρησκειών. Και φυσικά είναι λιγότερο βλάσφημο από τις χριστοπαναγίες που ακούγονται από τα στόματα των Ελλήνων με κάθε ευκαιρία. Αν πραγματικά αυτός ο νόμος εφαρμοζόταν, πόσοι έπρεπε να βρίσκονται τώρα στην φυλακή; Αλλά πέρα από το τυπικό του θέματος υπάρχει και το πολύ ουσιαστικότερο αν στην χώρα αυτή υπάρχει ελευθερία της έκφρασης. Από ότι φαίνεται όχι. Γιατί όταν η καταγγελία ενός θρησκόπληκτου νεοναζί βουλευτή μπορεί να οδηγήσει στην σύλληψη ενός πολίτη με μία τόσο αστεία αφορμή ποιός μπορεί να μιλάει για ελευθερία της έκφρασης; Η σύλληψη του 27χρονου δείχνει ακριβώς αυτό. Ακόμα και αν αθωωθεί αργότερα από κάποιο δικαστήριο ή όπως προβλέπω του επιβληθεί κάποια ελαφρά ποινή, το μήνυμα είναι σαφές. Κάτω τα χέρια (και τα πληκτρολόγια) από τους παπάδες, κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με αστυνομικούς που θα μπουκάρουν στο σπίτι σου, θα σου το κάνουν άνω κάτω, θα σου κατασχέσουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και θα σε οδηγήσουν στο κρατητήριο με χειροπέδες σαν κοινό εγκληματία. Και αυτό μάλιστα κατόπιν εορτής από την στιγμή που οι χριστιανοταλιμπάν είχαν ήδη καταφέρει να κλείσουν την επίμαχη σελίδα του facebook με πολλαπλά report πως προσέβαλλε την πίστη τους. Την πίστη των ηλιθίων σε θαύματα που είναι τόσο ισχυρή ώστε να τσιμπάνε στην κάθε τρολιά που τους σερβίρουν τα σκουπιδομπλόγκ από τα οποία ενημερώνονται, όπως τσίμπησαν και την είδηση για το θαύμα που έκανε ο "Γέροντας" δύο μέρες μετά τον θάνατό του. Την στιγμή δε που η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κινήθηκε τάχιστα για την σύλληψη του βλάσφημου νεαρού, δεν έχει δείξει την ίδια προθυμία να ασχοληθεί με άλλους που στα κοινωνικά δίκτυα διαφημίζουν τις δολοφονικές τους πράξεις και απειλούν με νέες εγκληματικές ενέργειες. Τον γέρο μην αγγίζεις, όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα. Αν το σκεφτείς καλύτερα μάλιστα η σάτιρα του facebook δεν στρέφονταν τόσο στον γέρο τον ίδιο, αλλά σε εκείνους που προσπαθούν να τον ανάγουν σε άγιο, ποιλλοί από αυτούς με την σκέψη στο προσωπικό τους κέρδος. Οι ηλίθιοι νίκησαν, ο Αριστοφάνης αν ζούσε στην εποχή μας θα κρύβονταν ή θα έψαχνε για δικηγόρο! Σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αλλά προφανώς όχι Ευρωπαϊκή), όχι στο Ιράν...

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου