Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αστεία, αν και επικίνδυνα, ανθρωπάκια

Η άνοδος της άκρας δεξιάς στην χώρα δεν είναι καθόλου αστείο πράγμα.
Είναι ένα επικίνδυνο, τραγικό φαινόμενο που μάλιστα όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο μοιάζει να αποκτά περισσότερη δυναμική ενδυναμωμένο χωρίς αμφιβολία από την οικονομική κρίση και την κατάρρευση των θεσμών, αλλά και την ανεύθυνη προσπάθεια κάποιων κομμάτων να προσεταιρισθούν τους οργισμένους Ελληναράδες για λίγα ψηφουλάκια, με την αμέριστη συνδρομή φυσικά των ΜΜΕ.

Όμως οι οπαδοί της, οι ακροδεξιοί κάθε ένας μεμονωμένος έχουν εδώ που τα λέμε την πλάκα τους.
Όσο επικίνδυνοι και αποκρουστικοί φαίνονται σαν μάζα, τόσο αστείοι και μικροί είναι όταν τους παρατηρήσεις μεμονωμένους, μία δυνατότητα που συχνά δίνουν τα social media και δεν μπορεί παρά να σου ξεφύγει ένα αυθόρμητο γέλιο.
Οι μπρατσαράδες Ελληναράδες υπερεθνικιστές, ρατσιστές και τόσα άλλα, όταν εκτίθενται στα social media αποκαλύπτουν την διανοητική τους γύμνια, την αδυναμία τους να αρθρώσουν λόγο και φαίνεται πόσο αδύναμα, γεμάτα θυμό, αλλά και αστεία ανθρωπάκια είναι.

Και αν τους παρατηρήσεις λίγο καλύτερα, θα δεις πως έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά.


Το πιο εμφανές αρχικά είναι τα κεφαλαία.


Όπως ίσως έχουν συνηθίσει να φωνάζουν στην πραγματική τους ζωή, έτσι και στα social media κραυγάζουν τις ιδέες τους με την ελπίδα να κινήσουν την προσοχή κάποιων, να ειδοποιήσουν για τον επερχόμενο κίνδυνο αφελληνισμού, ή να διαδώσουν άλλη μία σοκαριστική είδηση που διάβασαν στο τρωκτικό ή στον Στόχο.



Και το παραπάνω παράδειγμα μας οδηγεί στο 2ο χαρακτηριστικό πολλών τέτοιων Ελληναράδων.

Είναι τραγικά ανορθόγραφοι.


Φωνάζουν για την Ελληνική γλώσσα που έδωσε τα φώτα στην οικουμένη, τις 41.615 Ελληνικές λέξεις που έχει η Αγγλική γλώσσα (και αν τις πάρουμε πίσω να δούμε τι θα κάνουν!!) και ταυτόχρονα την κακοποιούν βάναυσα.


Υπάρχει ένας τρόπος να ξεφύγουν από τον βραχνά αυτόν της ορθογραφίας όμως και αυτός συχνά είναι τα greeklish. Μπορεί η ψυχή τους, η καρδιά τους, το είναι τους ολόκληρο αναπνέει και ζει μόνο για την Ελλάδα, τα ήθη, τα έθιμα και φυσικά την γλώσσα της χώρας τους, με μόνη εξαίρεση το πληκτρολόγιό τους από το οποίο η Ελλάδα λάμπει διά της απουσίας της.


Όμως όλα αυτά είναι εμφανή με την πρώτη ματιά, είναι η επιφάνεια, η εικόνα που αντικρίζεις αρχικά.

Αν ρίξεις μια λίγο βαθύτερη ματιά θα βρεις και άλλα κοινά.

Συχνά υπάρχουν εικόνες με την Αγία Σοφία χωρίς τους μιναρέδες (άλλωστε αυτή ήταν και στο διαφημιστικό βίντεο της ΝΔ), τα λησμονημένα άγια χώματα, καμιά φορά με κάποιο μήνυμα πως θα γίνουν πάλι δικά μας κάποτε, φυσικά με γραμματοσειρά comic sans και φυσικά σε κάποιο έντονο χρώμα, κατά προτίμηση κίτρινο ή το δικό μας γαλάζιο.


Αν δεν είναι η Αγία Σοφία, θα είναι κάποιος Σπαρτιάτης πολεμιστής.
 

Μπορεί ακόμα να έχουν κανέναν δικέφαλο αετό να κρατάει στο ένα χέρι την Ακρόπολη και στο άλλο την Αγία Σοφία(!!!)


Και φυσικά παίζουν κίονες, περικεφαλαίες, Σπαρτιάτες πολεμιστές και η Ελληνική σημαία με τον σταυρό. Και καμιά φορά και όλα μαζί, γιατί όχι;



Τι πίνουν;;;
Ίσως κάτι τέτοιο, ίσως πάλι όχι αλλά σίγουρα κάτι πίνουν...

(Ευχαριστώ τον για την εικόνα αυτή από το Daily Mail)

Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ με τις εικόνες αυτές θα δεις άλλο ένα, όχι τόσο εμφανές με την πρώτη ματιά χαρακτηριστικό.

Θα το δεις συνήθως να συνοδεύεται από το "αίσχος", "φρίκη", "φοβερό" "Ξυπνάτε ρε!", "σοκαριστικό" ή "διαδώστε το" σε κεφαλαία, καμιά φορά και με greeklish, και φυσικά με πολλά θαυμαστικά.


Άρθρα από τα έγκυρα τρωκτικό, φίμωτρο, από το επίσημο ή κάποιο ανεπίσημο site της Χρυσής Αυγής, από blogs με τίτλο αρχαιοπρεπή και άλλα τέτοια απολύτως έγκυρα site που αποκαλύπτουν άλλη μία συνομωσία κατά του Ελληνισμού από τα διεθνή σιωνιστικά λόμπι και τους ντόπιους οπαδούς της πολυπολιτισμικότητας που επιβουλεύονται την ύπαρξή μας επειδή φυσικά μας ζηλεύουν και μας φοβούνται.



Αλλά που λογαριάζουν φυσικά χωρίς τον ξενοδόχο!


Όσο για την θεματολογία των άρθρων που τους ενδιαφέρουν;

Αν δεν είναι για τέρατα αλλοδαπούς που βιάζουν και σκοτώνουν, θα είναι για τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή τις προκλήσεις της μειονότητας στην Θράκη, συχνά διανθισμένα με βαθυστόχαστες αναλύσεις για τις γεωστρατηγικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή μας ή κάποια προφητεία κάποιου παππά του Αγίου Όρους, κατά προτίμηση του γέρου Παΐσιου.







Εδώ θα κάνω μία μικρή παρένθεση για να πω πως πάντα με εντυπωσιάζει πως άνθρωποι που διακατέχονται από τέτοια καχυποψία σε οτιδήποτε κυκλοφορεί ως είδηση, είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν την πιο σοκαριστική «αποκάλυψη» του οποιουδήποτε μπλογκ αρκεί αυτό να έχει στην επικεφαλίδα μια περικεφαλαία και η αποκάλυψη αυτή να αφορά κάποιου είδους πλήγμα κατά του έθνους. 



 Όλα τα παραπάνω είναι κεφαλίδες από υπαρκτά μπλογκ (!!!)

Θα δεις ακόμα πως πολύ συχνά χρησιμοποιούν, ανορθόγραφα πάντα, με κεφαλαία συχνά, καμιά φορά και με greeklish όπως είπαμε πιο πάνω, τις λέξεις «άπλυτοι», «αναρχοσυριζαίοι», «αριστερούλιδες», «προδότες», «δοσίλογοι» και άλλα τέτοια.

 
Ειδικά αν κάποιος από όλους τους παραπάνω έχει το θράσος να απαντήσει, τότε αναλαμβάνουν τα άλλα αλάνθαστα χαρακτηριστικά Ελληναράδων στα social media, τα στερεότυπα επιχειρήματά τους.
«Αν σου αρέσουν οι λαθρομετανάστες να τους πάρεις σπίτι σου», «Εδώ είναι Ελλάδα, αν δεν σου αρέσει να πας στη Βόρεια Κορέα», «Αυτά να τα πεις στα χιλιάδες θύματα του Στάλιν» και άλλα τέτοια.


Δεν χρειάζεται να το ψάξεις πολύ, θα δεις να επαναλαμβάνονται οι φράσεις «να τους πάρεις σπίτι σου», Στάλιν, Βόρεια Κορέα, Κούβα και λιγότερο συχνά Βενεζουέλα, Τσαουσέσκου, Στάζι, KGB κλπ, που δίχως άλλο μαρτυρούν την ευρύτητα της σκέψης τους και την οξύνοια της αντίληψής τους.

Αν δε κοιτάξεις και λίγο καλύτερα, θα δεις πως αυτό το «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι» είναι πολύ σωστό.
 
Θα δεις φίλους όπως ο Κασιδιάρης, ο Άδωνις, το παράρτημα χρυσής αυγής άνω κορφούλας, τον proud to be Greek τουρκοφάγο με τη περικεφαλαία, διάφορους περίεργους με μαιάνδρους για avatar και άλλα τέτοια.
Καμιά φορά και όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, αυτού του δημοκρατικού κόμματος που επάξια τους αντιπροσωπεύει όλους αυτούς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Όσο για το bio, το proud to be Greek έχει τις περισσότερες πιθανότητες αλλά δεν είναι το μόνο, θα δεις διάφορα αρχαία ή αρχαιοπρεπή, σαν το ή ταν ή επί τας, ή άλλα, ηρωικά, όπως το ελευθερία η θάνατος και άλλα τέτοια, ή κάπου χωμένο το ΧΑ, το ΝΔ, ή κάτι αντικομουνιστικό.




Φυσικά κανένα από όλα τα παραπάνω δεν αρκούν να χαρακτηρίσεις κάποιον φασίστα, ακροδεξιό ή οτιδήποτε άλλο, αυτό το καταλαβαίνεις από όλα αυτά μαζί, αλλά και από γενικότερα τις ιδέες που προβάλλει ο καθένας.

Επίσης μην αρχίσεις, δεν υποτιμώ καθόλου το πόσο επικίνδυνοι είναι όλοι αυτοί και πόσο τραγικές συνέπειες ήδη έχει η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

Όμως δεν γίνεται όλη την ώρα να είμαστε σοβαροί και μετρημένοι, χρειάζεται και το χιούμορ καμιά φορά, δες το σαν διέξοδο.

Και έχει πλάκα πόσο οι ρατσιστές, Ελληναράδες ακροδεξιοί μοιάζουν μεταξύ τους και πόσο αυτό τους βγαίνει στα social media.
Από την άλλη μεριά, δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί μαζί τους, τραβάνε κι αυτοί τα ζόρια τους...


Δοκίμασέ το λοιπόν και δες από μόνος σου.

Προσπάθησε να βρεις λογαριασμούς στο twitter (φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει και με το facebook αλλά δεν ασχολούμαι με αυτό εγώ) που να έχουν κάποια ή ακόμα και όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, χωρίς να τους χαρακτηρίσεις από την αρχή, και δες πόσες θα είναι οι πιθανότητες αυτοί οι λογαριασμοί να ανήκουν σε ακροδεξιούς.

Αν αντέχουν τα νεύρα σου, δοκίμασε να μπεις σε κουβέντα μαζί τους και δες πόση ώρα θα αντέξουν πριν χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα την Βόρεια Κορέα ή τον Στάλιν.

Αν μπορείς να το κάνεις χωρίς να εξοργίζεσαι θα δεις πως έχουν και πλάκα τελικά.

Αστεία, φοβισμένα αλλά ας μην ξεχνάμε, και πολύ επικίνδυνα ανθρωπάκια…


Υγ. Όλοι αυτοί που περιγράφω παραπάνω είναι και αστείοι και επικίνδυνοι, αλλά ακόμα πιο επικίνδυνοι είναι οι έξυπνοι μεταξύ τους. Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι, άνθρωποι σαν τον Μιχαλολιάκο, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, ακόμα και τον σοσιαλιστή Λοβέρδο που για λίγες ψήφους δεν δίστασε να διαπομπέψει μερικές τοξικοεξαρτημένες πόρνες προεκλογικά.
Άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό στο να μπουν στο παιχνίδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας προκειμένου να ικανοποιήσουν την φιλοδοξία τους και άλλοι που είναι πραγματικά ρατιστές, φασιστοειδή με κοστούμι που κρύβονται κυρίως στην "μεγάλη συντηρητική παράταξη" αλλά όχι μόνο. Εδώ όμως είπαμε, ας κάνουμε την πλάκα μας όσο ακόμα μπορούμε και θα ασχοληθώ με αυτούς κάποια άλλη φορά.


Και μην μπερδεύεσαι, δεν περιορίζονται σε μόνο ένα κόμμα


Ενημέρωση 11/11/2012: Η ανάρτηση αυτή θα ήταν μισή χωρίς μνεία στην λατρεία των πυροβολημένων ελληναράδων στον Λιακόπουλο και τις θεωρίες του. Ιδιαίτερα στον θρύλο του νίντζα(!) πολέμαρχου που όχι μόνο θα απελευθερώσει τον μαρμαρωμένο βασιλιά...


αλλά θα διαλύσει και το CERN με τους 300 λεοντόμορφους σε 135 δευτερόλεπτα...


Και, φυσικά, μας ψεκάζουν...

Υγ2:  Ένας φίλος στο twitter σχολίασε: "Η ενσταση μου Είναι κάτι που παρατηρώ συχνά στην επιχειρηματολογία πολλών εδώ μέσα και έχει να κάνει με την ορθογραφία. Αν κάποιος είναι ανορθόγραφος (όπως εγώ πχ) δεν σημαίνει πως δεν έχει άποψη, καλή ή κακή είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί του.Το να προβάλεις σε κάποιον το επιχείρημα ότι είναι ανορθόγραφος άρα και οι απόψεις του φασιστικές αντιστοιχεί στο δικό του επιχείρημα περί Β.Κορέας,Στάλιν κτλ και αντίστροφα.Για μένα προσωπικά μετράει τι γράφει και τι λέι και πως το εκφράζει κάποιος και όχι η ορθογραφία του ή τα greekles.Τι να κάνουμε κάποιοι από εμάς διαλέξαμε τις θετικές επιστήμες,άλλοι είναι από μικροί στο μεροκάματο και την γραμματική (κακώς βέβαια) την φορτώσαμε στον κόκορα.Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ο ανορθόγραφος είναι φασίστας οποιασδήποτε απόχρωσης.Αυτή είναι η μικρή μου ένσταση στο άρθρο σου ,πάντα με καλή πρόθεση ελπίζω να έγινα κανανοητός." και οφείλω να απαντήσω.

Πρώτα απ όλα, το κείμενο είπαμε είναι κυρίως χιουμοριστικό. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν πολλοί ανορθόγραφοι και ένας από αυτούς είμαι κι εγώ, μονίμως όταν γράφω έχω ανοιχτό δίπλα το word για να ελέγχω την ορθογραφία μου. Αυτό φυσικά και δεν σημαίνει πως κάποιος που κάνει ορθογραφικά λάθη δεν μπορεί να έχει και άποψη και μάλιστα σοβαρή και εμπερειστατωμένη. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το θέμα της ορθογραφίας είναι δευτερεύον και συχνά και εγώ έχω μπει σε κουβέντα αγνοώντας την ορθογραφία, αρκεί ο άλλος να καταλαβαίνει τι λέει.
Άλλωστε όπως γράφω και στο κυρίως κείμενο, κανένα από τα παραπάνω δεν αρκεί από μόνο του για να χαρακτηρίσεις κάποιον.

Από την άλλη μεριά όμως όταν βλέπεις κάποιον να εκθειάζει το πόσο φοβερός λαός είμαστε και πόσο ανώτερη είναι η Ελληνική γλώσσα από τις άλλες, των βαρβάρων, και κάνει ορθογραφικά λάθη, μερικές φορές μάλιστα τερατώδη, ε τότε, ναι, ψοφάει να του κάνεις πλάκα.

Διάβασε επίσης:

Ανωρθωγραφήαις τοις Χρισύς Αβγείς
“Επειδή γελάμε με τους ένστολους και τους μαυροπουκαμισάδες”

10 σχόλια:

  1. συμφωνω 100% με το παραπανω κειμενο,το ερωτημα που ομως κανενας δεν θετει ειναι ποιος προετοιμασε το προσφορο εδαφος ωστε να δυναμωσουν τα ακραια φασιστικα φαινομενα,μηπως παρα πολυ μεγαλο μεριδιο εχει ο ευρυτερος χωρος της αριστερας που στην ζεση της για την αντιεξουσιαστικη αντικρατικη αντικαπιταλιστικη παλη καπου ισοπεδωσε τα παντα.με αφορμη το προσφατο γεγονος της παρου,ενα αποβλητο της κοινωνιας αφηνει ημιθανη ενα δεκαπενταχρονο κοριτσι,δεν ακουσα απο την αριστερα μια ισχυρη καταδικη της πραξης,αυτο που ακουσα ηταν οτι υπαρχουν και ελληνες αποβλητα της κοινωνια που μαλιστα δεν τιμωρουνται.οποτε ηθελημενα η οχι περναει στην κοινωνια ως αλλοθι για την πραξη του μεταναστη(συν τα παρελκομενα γιατι κρυβουν το προσωπο του αρα το χτυπησαν,ομολογησε χωρις μεταφραστη αρα ειναι στημενο κλπ),το πηρε το φασισταριο και το ομαδοποιησε στο συνολο των μεταναστων και αρχισε το πανηγυρι,και σε ρωτω αν εβγαινε η αριστερα και καταδικαζε το μεμονομενο γεγονος χωρις ναι μεν αλλα,αμα εβγαινε ο πακιστανικος συνδεσμος αν υπαρχει η οποιοδηποτε φορουμ μεταναστων και ζητουσε την παραδειγματικη τιμωρια του δραστη χωρις ναι μεν η αλλα ,ποσο πεδιο δρασης θα δινατε στους απανταχου φασιστες.(ρατσιστες με την ευρυτερη ενοια του ορου δε μπορω με σιγουρια να τους πω γιατι με εχουν μπερδεψει μιας και οι χρυσαυγιτισες σε κανεναν μαρουκο αμερικανο μια χαρα ανοιγουν τα ποδαρακια τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείς αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να πολιτικοποιήσω μία φρικτή ενέργεια που όμως είναι απλά αυτό.
      Μία φρικτή ενέργεια ενός φρικτού ανθρώπου που καμία σχέση δεν έχει με το αν αυτός ήταν Έλληνας, αλλοδαπός, νόμιμος ή παράνομος.
      Ως τέτοια καλώς δεν την σχολίασαν ιδιαίτερα οι πολιτικοί φορείς που δεν αποζητούν τον αποπροσανατολισμό και κακώς οι άλλοι και νομίζω καταλαβαίνεις ποιούς εννοώ.
      Εκείνο που χρειάζεται σχολιασμό είναι το πως ορισμένοι προσπαθούν ένα τέτοιο θέμα να το διογκώσουν, να το κάνουν εθνικό και να το χρησιμοποιήσουν για να γυρίσουν την κοινωνία μας άλλο ένα βήμα πιο πίσω.
      Ο μόνος που ίσως θα έπρεπε να σχολιάσει το γεγονός είναι ο σύλλογος Πακιστανών, για τους τύπους, όπως θα έπρεπε να σχολιάσει και ο κάθε σύλλογος Ελλήνων αν συνέβαινε κάτι τέτοιο από Έλληνα στο εξωτερικό.
      Ίσως κι όλας να το έχουν κάνει, μέσα σε τόσες κραυγές δεν θα ήταν περίεργο να έχει περάσει απαρατήρητο κάτι τέτοιο.
      Όμως δεν νομίζω να πιστεύεις πως γενικά οι μετανάστες επικροτούν αυτή την ενέργεια του συμπατριώτη τους.
      Από την άλλη ο χθεσινός φόνος Ιρακινού πιθανότατα από Χρυσαυγίτες έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές συμπατριώτες μας.
      Επί της ουσίας:
      Αυτό το κάθαρμα πρέπει να πάει φυλακή και να πληρώσει ακριβά γι αυτό που έκανε.
      Όμως πρέπει να πληρώσει μετά από κανονική δίκη, με δικηγόρο, με στοιχεία.
      Όχι για να προστατευτεί το τέρας της Πάρου όπως λένε κάποιοι ανεγκέφαλοι αλλά για να προστατευτούμε όλοι μας σαν κοινωνία.
      Γιατί στην τελική η τύχη του τύπου αυτού αν μπορούσε να αποσπαστεί από την κοινωνία, πραγματικά με αφήνει παγερά αδιάφορο.
      Αν ζούσαμε σε μία ζούγκλα χωρίς κανόνες, χωρίς δικαστές, χωρίς δικαστήρια, χωρίς δικηγόρους ίσως εγώ να ήμουν ο πρώτος που θα ξεκινούσα τον λιθοβολισμό του.
      Όμως δεν ζούμε ακόμα σε τέτοια κοινωνία.
      Και οι άναρθρες κραυγές που ζητάνε λυντσάρισμα του ιδίου και της δικηγόρου του και προς τα εκεί θέλουν να μας γυρίσουν.
      Το ίδιο και οι κραυγές που ζητάνε το κυνήγι όλων των μεταναστών, ναρκοπέδια στα σύνορα, επαναφορά θανατικής ποινής για να αναφερθώ στα πιο ανώδυνα από όσα έχω διαβάσει τελευταία.
      Το μεταναστευτικό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, δεν είναι ευλογία.
      Αλλά ως τέτοιο πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί και όχι ως ευκαιρία για κάποιους να σπείρουν τον σπόρο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας για βραχύβιο προσωπικό όφελος.
      Σπέρνουν θύελλες ορισμένοι, μην τους βοηθάς.

      Διαγραφή
    2. 2/2 Όμως πρέπει να σου πω πως σκέφτηκα να μην απαντήσω καθόλου σε όλα αυτά που γράφεις γιατί πέφτεις, ή θέλεις να βάλεις εμένα σε μία βασικότατη παγίδα.
      Τι σχέση έχει το συγκεκριμένο περιστατικό με την ανάρτηση αυτή;
      Δικαιώνεται ο σκατοκέφαλος ηλίθιος που ονειρεύεται να πάρουμε πίσω την πόλη, και να σφάξουμε όλους τους μετανάστες από αυτό το περιστατικό;
      Η αριστερά που κολλάει;
      Μπορεί να μην συμφωνείς με τις απόψεις της αλλά τα τελευταία 38 χρόνια αυτή σχεδιάζει και εφαρμόζει πολιτικές;
      Η αριστερά άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία όταν έγινε η πρώτη μεγάλη μαζική είσοδος μεταναστών στην χώρα;
      Η αριστερά φύλαγε τα σύνορα όλα αυτά τα χρόνια;
      Η αριστερά υπόγραψε το Δουβλίνο 2;
      Και τελικά αποτελεί ευκαιρία το περιστατικό αυτό ή θα αποτελεί ευκαιρία άλλο παρόμοιο για την διαμόρφωση της οποιασδήποτε πολιτικής;
      Τέτοια πολιτεία θέλεις να έχουμε;
      Πολιτεία που εκμεταλλεύεται εν θερμώ περιστατικά για να σχεδιάζει (λέμε τώρα) και να εφαρμόζει στο πόδι πολιτικές για ένα πολύ σοβαρό θέμα;
      Σε ένα μόνο θα συμφωνήσω μαζί σου, πως η αυτιστική συμπεριφορά της αριστεράς στο θέμα της έχει κάνει κακό.
      Από εκεί και πέρα, όλα όσα ζεις δεν είναι αποτέλεσμα καμίας αριστερής πολιτικής αλλά της παντελούς έλλειψης πολιτικής με αποκλειστική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και κανενός άλλου.
      Ούτε καν οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες που καταφέρνουν να φτάσουν στα σύνορά μας μετά από απίστευτες κακουχίες και συχνά με κίνδυνο της ζωής τους δεν σου φταίνε.
      Σκέψου το.
      Η μήπως φταίει που είναι μουσουλμάνοι;
      Όταν ερχόταν Ρώσοι μαφιόζοι ως τάχα μου παλιννοστούντες, συμμορίες Ρουμάνων και άλλοι τέτοιοι χριστιανοί που ήταν οι Ελληναράδες να φωνάξουν;
      Ψάξε να βρεις ποιοί φταίνε πραγματικά για όλη αυτή την κατάσταση και μην τσιμπάς τόσο εύκολα στην εύπεπτη προπαγάνδα.
      Αν το σκεφτείς λίγο θα καταλάβεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

      Διαγραφή
  2. ισως δεν διαβασες προσεκτικα,θετω ενα βασικο ερωτημα για τον αν η νοοτροπια της αριστερας δημιουργησε προσφορο εδαφος για την γιγαντωση του φασισμου στην ελλαδα,το προσφατο γεγονος της παρου το αναφερα σαν παραδειγμα στην καταδειξη της νοοτροπιας αυτης,συνδεση του εγληματικου περιστατικου ως μειζον πολιτικο θεμα το εκανε η ιδια οταν το συνεδεσε ως αφορμη για πογκρομ επειχηρησεων κατα των μεταναστων,και σε ρωταω μετα τη δημιουργια ρατσιστικου κλιματος τα τελευταια χρονια απο ολα τα μμε και μεγαλη μεριδα δημοκρατικων(ο θεος να τους κανει)πολιτικων γιατι να χρειαζοταν αφορμη το κρατος,εχει καλιεργηθει πλεον στην συνειδηση του μεσου ελληνα και αυτο ειναι το τραγικο οτι το μεγαλο μερος της ευθυνης το φερουν οι μεταναστες για ολα.τελος μιλησες για τιμωρια με κανονικη δικη και στοιχεια και συμφωνω απολυτα,εχτες ενα γλαστροειδες υποκειμενο με iq ραδικιου βγηκε σε σελιδα κοινωνικης δικτυωσης και με περισσο θρασος ομολογησε αν θες οτι ειναι ενας απο τους δραστες του φονου του ιρακινου,εγω προσωπικα (ως νοημων θελω να ελπιζω και να πιστευω) οτι ειναι αποκυημα της φαντασιας του ωστε να αποκτησει πρωσορινη οντοτητα (ετσι θεωρουν τα ανεγκεφελα ατομα)παρα πραγματικη πραξη,αυτο ομως δεν ανερει και το να ειναι πραγματικο γεγονος,περιμενω τις εξελιξεις και απο οτι διαβαζω υπαρχουν,εσυ προσωπικα και οι υπολοιποι αριστερων πεποιθησεων το ειδατε με μια ποιο ψυχραιμη ματια η αποφανθηκατε οτι εχετε την ομολογια ενος φονου,τελος παντων εχουμε διαφορετικη οπτικη για το ιδιο θεμα,παντως γεννηθηκα ως μεταναστης μεγαλωσα στην ελλαδα σπουδασα στο εξωτερικο και ζω στην ελλαδα οποτε βιωσα την διαφορετικοτητα ως μερος αυτης(με ολα τα επακολουθα) σε καποιες φασεις της ζωης μου.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αριστερά όπως εγώ τουλάχιστον την καταλαβαίνω είναι ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα.
    Κατά την γνώμη μου ξεπερνάει ακόμα και τον ορισμό "πολιτικό" αφού σήμερα είναι η μοναδική πολιτική "ταυτότητα" που μπορεί να ταυτιστεί με βασικές ανθρωπιστικές αρχές, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα, ξέρω πως και ο "κοινωνικός φιλελευθερισμός" διεκδικεί αυτό τον ρόλο αν και καθόλου δεν του φαίνεται.
    Επομένως ένα θέμα είναι τι ακριβώς εννοείς αριστερά, αλλά ας το αφήσουμε για αρχή.
    Η νοοτροπία της αριστεράς πάλι στο μεταναστευτικό είναι άλλο ένα θέμα προς συζήτηση, τι εννοεί και πως την καταλαβαίνει ο καθένας.
    Αν εννοείς πως προσποιούνται συχνά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ή ότι αυτό θα λυνόταν αν οι "ιμπεριαλιστές" σταματούσανε να πίνουν το αίμα των λαών της ανατολής θα σου απαντούσα πως ενώ έχουν κατά βάση ένα δίκιο, αυτή η άποψη είναι εντελώς ανεδαφική χωρίς καμία πρακτική αξία και ισοδυναμεί με πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα.
    Από την άλλη είναι η μοναδική αυτή την στιγμή ευρύτερη ομάδα ανθρώπων που αντιδρά στην εξαθλίωση και στοχοποίηση των μεταναστών και αυτό, αν θέλεις να θεωρείς τον εαυτό σου άνθρωπο οφείλεις να το σεβαστείς.
    Η αριστερά έχει χρησιμοποιηθεί όμως από πολιτικούς και ΜΜΕ σαν άλλοθι για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και φυσικά και για το μεταναστευτικό.
    Σου ξαναλέω, σκέψου το.
    Σοβαρά πιστεύεις πως φταίει η αριστερά για τους χιλιάδες μετανάστες που στοιβάζονται στην χώρα μας;
    Η αριστερά είχε τον έλεγχο των συνόρων τόσα χρόνια;
    Η αριστερά είχε τον έλεγχο της αστυνομίας;
    Της frontex;
    Του στρατού;
    Του λιμενικού;
    Γενικότερα της μεταναστευτικής πολιτικής;
    Των συμβάσεων με τη ΕΕ για τέτοια θέματα;
    Ή μήπως η αριστερά φταίει για την οικονομική κρίση;
    Ή νομίζεις πως η γιγάντωση του φασισμού και η ανάδειξη ξαφνικά του μεταναστευτικού δεν έχουν σχέση με την οικονομική κρίση;
    Αν μπορέσεις να απαντήσεις θετικά έστω και σε ένα από όλα αυτά τότε ναι, η αριστερά φταίει για την άνοδο του φασισμού.

    Ε λοιπόν, κάπου έχουμε μπερδέψει τους ρόλους.
    Δεν είναι ο ρόλος της αριστεράς να προσέχει τα σύνορα, ούτε της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να εκτοξεύει κατηγορίες ψάχνοντας δικαιολογίες για τις αποτυχίες της.

    Αν θέλεις κάποιον να κατηγορήσεις για την φασιστικοποίηση της κοινωνίας κοίτα αλλού.

    Κοίτα στον εαυτό σου θα έλεγα που παίζεις αυτή την στιγμή το παιχνίδι αυτό.

    Όσο για τα γλαστροειδή μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί δεν φοβούνται καθόλου πια;

    Και αν θέλεις μια απάντηση με λιγότερα λόγια, καμία νοοτροπία καμιάς επί μέρους ομάδας δεν προκάλεσε, ούτε και έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα.
    Τα προβλήματα δεν λύνονται, ούτε προκαλούνται από νοοτροπίες αλλά από πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράφεις:"Αν αντέχουν τα νεύρα σου, δοκίμασε να μπεις σε κουβέντα μαζί τους και δες πόση ώρα θα αντέξουν πριν χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα την Βόρεια Κορέα ή τον Στάλιν."Το θέμα δεν είναι πόσο θα αντέξουν αυτοί αλλά αν τα σχετικά υφίστανται ως επιχειρήματα.Επίσης διατυπώνεις ερωτήματα:"Η αριστερά φύλαγε τα σύνορα όλα αυτά τα χρόνια;" Που σαν ερώτημα έχει ευλογοφανή απάντηση:όχι.΄Ομως εμμέσως συνάγεται μια απάντηση:Αν ήταν θα τα φύλαγε.Συχνά προσπαθείς να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα προβάλλοντας την αντίθεση Μουσουλμάνοι-Χριστιανοί Ρώσοι μαφιόζοι.Το ρατσισμό και τη ξενοφοβία δεν την καταπολεμάς οικοδομώντας μιαν αντίθεση. Τα ατομικά περιστατικά δεν τα σχολιάζω γιατί είναι πράγματι φασιστικό μεμονωμένες συμπεριφορές να τις μεταφέρεις σε ομάδα ανθρώπων.Ακολουθείς ένα μονοπάτι,είναι φυσικά επιλογή,δεν το κρίνω αλλά δεν έχω την ίδια αντίληψη για τον τρόπο της συζήτησης,όχι γιατί ορισμένα μεμονωμένα δεν είναι αληθινά,αλλά για τον τρόπο συγκρότησης του όλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευλογοφανής απάντηση, οι αριστεροί δεν θα φύλαγαν τα σύνορα.
      Μπερδεύεις όπως σε βολεύει τους ακραίους διεθνιστές με τους αριστερούς γενικά.
      Θα μπορούσα να σου απαντήσω πως οι οπαδοί της ελεύθερης αγοράς νεοφιλελεύθεροι και άλλοι ίσως και να πολεμούσαν αλλά θα προτιμούσαν να διαπραγματευτούν απλά μια τιμή και αν ήταν συμφέρουσα ας πούμε θα έδιναν την Θράκη ολόκληρη χωρίς τουφεκιά.
      Θα μπορούσα επίσης να σου απαντήσω πως οι Δεξιοί γενικά θα έπαιρναν τα όπλα, όμως μέχρι να τουφεκίσουν όλους τους κομμουνιστές θα είχαν μπει οι Τούρκοι την Αλεξανδρούπολη.
      Τέτοια ανοησία άλλωστε μόνο με ανοησίες απαντιέται άλλωστε.
      Το παράδειγμα των Ρώσων είναι απλά γιατί όλα τα φυντάνια που περιγράφω παραπάνω τρελαίνονται για τα εγκλήματα που διαπράττονται από μουσουλμάνους, αλλά για τους άλλους κουβέντα.
      Και υπάρχει απλή εξήγηση γι αυτό.
      Το απλοϊκό μυαλό θέλει και εύκολο στόχο.
      Οι Πακιστανοί, Αφγανοί Μαύροι και άλλοι τέτοιοι εύκολα ξεχωρίζουν από την εμφάνιση ή το ντύσιμο, άσε που συνήθως είναι οι φτωχότεροι και οι πιο εύκολοι στόχοι.
      Δεν είναι τόσο εύκολο όμως όταν μιλάμε για τους υπόλοιπους.
      Η γνώμη μου είναι πως ούτε η εθνικότητα ούτε η θρησκεία θα πρέπει να είναι κριτήριο για την συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον.
      Όσο για τα υπόλοιπα, ψάξε το λίγο και θα δεις πως αν και φυσικά ο καθένας είναι διαφορετικός, ορισμένοι επιλέγουν να έχουν συγκεκριμένες αντιλήψεις, τρόπο έκφρασης και πηγές ενημέρωσης.
      Το να το παρατηρείς αυτό δεν αποτελεί φασισμό αλλά απλά αποτέλεσμα παρατήρησης.
      Και ορισμένοι επιλέγουν να ενημερώνονται από τον Λιακόπουλο, να περιμένουν την "απελευθέρωση" της Κωνσταντινούπολης και να μισούν τους συνανθρώπους τους με βάση το αίμα που κυκλοφορεί στις φλέβες τους.
      Ε, αυτοί είναι και αστείοι και επικίνδυνοι.
      Ε, αυτοί είναι και αστείοι και επικίνδυνοι.
      Αν δεν το βλέπεις αυτό ψάξου μήπως είσαι κι εσύ αστείος ή επικίνδυνος, ή και τα δύο.

      Διαγραφή
  5. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα να χαρακτηρίζομαι από κάποιον αστείος και επικίνδυνος, ούτως ή άλλως κάποιος κάποια στιγμή μπορεί να σε χαρακτηρίσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ποτέ δεν συμφωνούν όλοι. Το ότι κάποιοι ενημερώνονται από μια πηγή ενώ δεν προτιμούν άλλη που εμένα πιθανώς μου είναι αρεστή αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ δεν μιλάω μαζί τους. Στη δημοκρατία ισχύει η πειθώ. Πιθανώς δεν τα καταφέρνουμε πάντα αλλά κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο πολίτευμα που έχουμε. Ποτέ μου εξάλλου δεν χαρακτηρίζω την οπτική γωνία του άλλου εξαρχής ούτε επιθυμώ, αυτή την εποχή της σύγχυσης, να του κρεμάσω στα γρήγορα μια ταμπέλα να ξεμπερδεύω. Το να μιλάς μειωτικά για κάποιον σημαίνει ότι ως άνθρωπος δεν δέχεσαι ότι μπορεί να αλλάξει αφενός και αφετέρου τον προτρέπεις να οχυρώνεται στις θέσεις του, φυσικά κατά τη δική μου άποψη που δεν διεκδικεί την αυθεντία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα είναι λιγάκι πιο σύνθετο από κάτι ακαλλιέργητα άτομα που βρίσκουν και τα κάνουν και έχουν υπερπροβληθεί λόγω του ότι ξαφνικά η τηλεόραση ανακάλυψε το ιντερνετ.

    Οσοι απορούν για την άνοδο της ακροδεξιάς ξεχνάνε τους ανθρώπους που δεν έχουν μια γενική και θεωρητικής φύσεως φοβία της αριστεράς ή των μεταναστών που δεν είναι λευκοί χριστιανοί, αλλά μια πολύ συγκεκριμένη φοβία της ηρωοποίησης της 'επανάστασης' επι χάρτου και της απώλειας των κεκτημένων τους.

    Ψηφίζουν χα ακριβώς όπως ένας μικροτσου*** δέρνει τη γυναίκα του.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά βάση συμφωνώ.
      Μόνο να προσθέσω πως αυτό το κείμενο δεν αφορά μόνο τους οπαδούς της ΧΑ αλλά αυτούς που περιγράφω πιο πάνω όπου και αν βρίσκονται.
      Και βρίσκονται σε πολλά κόμματα ή πολιτικά μορφώματα ενδο ή εξωκοινοβουλευτικά, μικρά και μεγάλα.
      Καθόλου τυχαίο αφού η άνοδος της ΧΑ έδωσε ώθηση στα άλλα "δεξιά" ή περίπου κόμματα ρίξουν σε αγώνα πλειοδοσίας ρατσισμού και μισαλλοδοξίας
      Η ΧΑ δεν έχει αποκλειστικότητα στην ηλιθιότητα αν και δεν τα καταφέρνει και άσχημα στον τομέα.
      Επιπλέον είπα, αυτοί είναι οι εμφανώς αστείοι αν και επικίνδυνοι.
      Πίσω τους υπάρχουν φυσικά και οι καθόλου αστείοι συμφεροντολόγοι έξυπνοι ή
      εξυπνάκηδες που αναφέρεις.

      Διαγραφή