Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τίποτα

Ομολογώ πως αν και με εξοργίζει η κοινοτυπία των ανακοινώσεων της ΔΗΜ.ΑΡ. για μείζονα πολιτικά θέματα, ενδόμυχα θαυμάζω τον συντάκτη τους.
Αποτελούν παράδειγμα του πως να μιλάς χωρίς να λες τίποτα απολύτως, και όπως και αν το δεις είναι εντυπωσιακά επιτυχημένες σε αυτό που κάνουν.

Δες για παράδειγμα την ανακοίνωση για την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ.

Με ελάχιστες αλλαγές μπορεί να κολλήσει σε οποιοδήποτε θέμα που αφορά αξιοκρατία ή παραίτηση. "Η ___ παρακολουθεί με προσοχή το θέμα ___.
Η ανακοίνωση του ___, σύμφωνα με την οποία ___, καθιστούν αναγκαίο να τονιστεί για άλλη μια φορά ότι οι επιλογές των στελεχών πρέπει να γίνονται με αντικειμενικό τρόπο.
Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι πολίτες ζητούν και προκρίνουν τη θεσμική αξιολόγηση με μοναδικό κριτήριο τα προσόντα των υποψήφιων για οποιαδήποτε δημόσια θέση, ιδιαίτερα δε στο ___ και όχι οποιεσδήποτε άλλες «περγαμηνές»."
 Εξαιρετικό!
Αντικαθιστώντας τα "___" με κάποιο σχετικό κείμενο έχεις μία απάντηση για οποιοδήποτε σχετικό με αξιοκρατία ή παραίτηση θέμα!


Δες και την ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την απεργία στην Χαλυβουργία και την "παρουσία" των ΜΑΤ:
"Οι εξελίξεις στο ___ αποκτούν δραματικό χαρακτήρα.
Το υπουργείο ___, οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να υπάρξει άμεση λύση, ___.
Η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις.
Πρέπει να υπάρξει λύση."
Τέλειο!
Οτιδήποτε αφορά απεργία ή/και καταστολή μπορεί να απαντηθεί με ελάχιστες αλλαγές στο αρχικό κείμενο.

Αυτές οι ανακοινώσεις φυσικά δεν είναι οι μοναδικές "τιποτολογίες" και σίγουρα δεν θα είναι οι τελευταίες της ΔΗΜ.ΑΡ.
Πραγματικά η στάση αυτή της ΔΗΜ.ΑΡ., ενός κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί να εμφανίζεται ως απλός σχολιαστής των συμβάντων και μάλιστα ουδέτερος με εξοργίζει.
Από την άλλη μεριά όμως ο τρόπος που καταφέρνει να σχολιάζει χωρίς να παίρνει θέση είναι άξιος θαυμασμού.

2 σχόλια:

  1. Κάπου κυκλοφορούσε ένας πίνακας εκμάθησης της ξύλινης,άνευ περιεχομένου γλώσσας των πολιτικών,χωρισμένος σε στήλες και σειρές που περιείχαν μεμονωμένες φράσεις και συνδυάζοντας τις μπορούσες κάλλιστα να πεις κάτι που όσο βαρύγδουπο ακουγόταν,τόσο κενό ήταν.Μήπως τον έχεις υπόψιν σου;

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν είδα το KKE generator (δες εδώ αν δεν το έχεις δει) μου κίνησε το ενδιαφέρον και ψάχνοντας βρήκα αρκετά generators αυτόματης γραφής πολιτικών λόγων, όμως αν θυμάμαι καλά όλα στα Αγγλικά και μου φαίνεται όλα Αμερικάνικα.
      Για Ελληνικό κάτι μου θυμίζει αυτό που είπες αλλά δεν έχω βρει κάτι τελευταία.

      Διαγραφή