Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Τσατισμένα ομιλούντα αυγά...

Πριν λίγο καιρό είχα ασχοληθεί με τους υποστηρικτές του Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter.

Για να μην σε πρήζω, περιληπτικά ανακάλυψα πως έχει τουλάχιστον έναν (πιθανότατα περισσότερους) διαχειριστές accounts που το μόνο που κάνουν είναι να απαντούν σε οποιαδήποτε κριτική κάνει οποιοσδήποτε στο twitter για το αφεντικό τους.

Αν διαβάσεις το άρθρο θα καταλάβεις και θεωρώ πως μιλάμε για αυτούσια μεταφορά των κλακαδόρων που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι πολιτευτές στους δρόμους για να χειροκροτούν ή να τραμπουκίζουν, στο twitter.

Από τα "αυγά", δηλαδή ανενεργούς ουσιαστικά λογαριασμούς που δημιουργούνται κατά χιλιάδες προκειμένου να ακολουθήσουν κάποιον πολιτευτή προκειμένου αυτός να φαίνεται δημοφιλής, πήγαμε στα ομιλούντα αυγά, που είναι λιγότερα φυσικά, αλλά πίσω τους βρίσκονται πραγματικοί χρήστες που διαχειρίζονται μερικά ψεύτικα accounts με μόνο σκοπό να στηρίζουν Άδωνι ή να τραμπουκίζουν εκείνους που θεωρούν εχθρούς του.

Περάσαμε από τα απλά στα "ομιλούντα αυγά" και από εκείνα φτάσαμε στα "τσατισμένα αυγά"…


Η γνώμη μου είναι πως δεν πρόκειται καθόλου για εθελοντές, αλλά για οργανωμένη ομάδα έμμισθων υπαλλήλων. Ένας τουλάχιστον εξ αυτών απαντούσε σε σχόλια για τον Άδωνι με ρυθμό που έφτανε τα 800 tweets την ώρα. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που πρόκειται για φανατισμένους εθελοντές δεν αλλάζει κάτι.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται σε αυτή την ανάρτηση να προσθέσω άλλα στοιχεία γι αυτούς, η προηγούμενη σχετική νομίζω τα λέει όλα.

Για το θέμα έχω ζητήσει δεκάδες φορές από τον ίδιο τον Άδωνι (ή καλύτερα από αυτόν που διαχειρίζεται το επίσημο account του) κάποιο σχόλιο αλλά δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

Από την φασαρία όμως που έγινε άρχισαν και άλλοι να ψυλλιάζονται με ποιους μιλούσαν όταν κάποιος "υποστηρικτής" του Άδωνι πεταγόταν να μιλήσει και να αποκαλύπτουν τα ομιλούντα αυγά του υποψήφιου βουλευτή.
Αυτό, και η επιμονή μου να ρωτάω δημοσίως τον Άδωνι μέσω του twitter για το θέμα, φαίνεται πως ενόχλησε και η ομάδα αυτή αποφάσισε να αντιδράσει με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν, με ύβρεις και συκοφαντίες.

Έτσι χθες έπιασαν δουλειά.

Πρώτα χτύπησε το @mairanikolinako με βιντεάκι που απευθύνονταν εκτός από εμένα στους @zissiszaggas, @_GiaNt_, @Anarchogata, @Urfurslaag @mhtsosz, @Foudouki_ και δεν ξέρω αν υπήρχαν και άλλοι "στόχοι".
Ένα account με avatar από κάποιο hairstyling site που αρκεί μια ματιά στα στατιστικά του (δες ειδικά replies και retweets) για να καταλάβει κανείς τι ρόλο παίζει.
(Φαίνεται προκειμένου να δείξουν πως πρόκειται για πραγματικούς χρήστες τα αυγά του Άδωνι (και άλλων προφανώς) βάζουν και φωτογραφίες τώρα, όπως πριν από λίγο καιρό ο @Antreas14453521 που τότε είχε για avatar φωτογραφία ενός τύπου, του Thomas Godard.
Μετά το κράξιμο που έφαγε από κάποιους παρατηρητικούς χρήστες του twitter ο διαχειριστής αυτού του λογαριασμού, έβγαλε από το avatar την φωτογραφία και εγκατέλειψε το account.)

Μετά ο @neogiannhs με κατηγόρησε πως του έχω κλέψει το avatar για αρχή, αλλά σύντομα άρχισε κανονικά το βρίσιμο.
Εδώ δεν χρειάζονται καν στατιστικά, 16 tweets έχει όλα κι όλα, στα μισά λιβανίζει τον Άδωνι και στα υπόλοιπα βρίζει εμένα.

Και περίπου την ίδια ώρα τα άκουσα από έναν φαινομενικά άσχετο με τον Γεωργιάδη λογαριασμό, τον @kwstantinos38, που με αποκάλεσε μεταξύ άλλων δοσίλογο. Για τον τελευταίο δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν ήταν στο ίδιο "κόλπο", ούτε έχω διάθεση να το ψάξω αλλά η χρονική συγκυρία μου φαίνεται περίεργη.

Συντονισμός λοιπόν τουλάχιστον δύο accounts εναντίων μου με προφανή αιτία το γεγονός πως με στοιχεία αποκάλυψα τον τρόπο με τον οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιεί το twitter.

Κατ αρχήν θα έπρεπε να τους ευχαριστήσω, θεωρώ πραγματικά πως οι δικές τους ύβρεις ανεβάζουν το κύρος μου για όποιον παρακολουθούσε τον στημένο αυτόν καβγά. Είμαι σίγουρος πως και περισσότερους followers μου χαρίσανε και καλύτερο ranking.

Δεύτερον, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναθυμίσω την αρχική ανάρτηση που τόσο πολύ τους ενόχλησε με αποτέλεσμα αυτή να έχει αρκετούς επισκέπτες μέσα σε λίγες ώρες (ξεπέρασαν τους 80 μέσα σε λίγη ώρα, καλός αριθμός για Σάββατο βράδυ τριημέρου που πολύς κόσμος λείπει). Έτσι ενημερώθηκαν μερικοί ακόμα για τις μεθόδους αυτές.

Τρίτον και καθόλου αμελητέο, είναι πως με διασκέδασαν αρκετά. Αν και δεν είχα ιδιαίτερη όρεξη να ασχοληθώ, τελικά έριξα αρκετό γέλιο μαζί τους. Μόνο που ο συσχετισμός ήταν άδικος. Μόνο δύο (ή μήπως τελικά ήταν τρεις;) εναντίον ενός ήταν σαν να κλέβω εκκλησία ή όπως καλύτερα το έθεσε ο @akisbroumel σαν να κλέβω μουσείο επί Γερουλάνου. Ελπίζω την επόμενη φορά η ομαδούλα αυτή να κάνει κάτι καλύτερο γιατί το πράγμα γίνεται βαρετό. Τουλάχιστον ας βρει ανθρώπους που να ξέρουν στοιχειώδη ορθογραφία ή έστω πώς να αλλάζουν γλώσσα στο πληκτρολόγιο.

Η ενόχληση από τις ύβρεις και τις συκοφαντίες της ομάδας αυτής επομένως ήταν πολύ μικρή και τα θετικά της επίθεσης αυτής σίγουρα περισσότερα από τα αρνητικά.

Όμως πέρα από το γελοίο του καβγά υπάρχει ένα σημαντικό συμπέρασμα που είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν ορισμένοι πολιτικοί.

Κανένας δεν νοιάζεται για τον καβγά μου με οποιονδήποτε, αλλά νομίζω πως έχει μεγάλη σημασία το πώς πορεύεται ένας άνθρωπος που ζητάει την ψήφο μας για να κυβερνήσει.

Όταν αυτός είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιεί κλακαδόρους, πληρωμένους ή εθελοντές δεν έχει καμία σημασία, για να τραμπουκίζουν, να συκοφαντούν και να υβρίζουν οποιονδήποτε πει κάτι αρνητικό για τον πολιτευτή, αυτό είναι πολύ σοβαρό.

Δείχνει ξεκάθαρα πως αυτή είναι η νοοτροπία που πρεσβεύει ο συγκεκριμένος πολιτευτής και με παρόμοιες μεθόδους θα πορευτεί και όταν με το καλό (ή μάλλον με το κακό) εκλεχθεί.

Δείχνει πως θα χρησιμοποιήσει την εξουσία που θα του δώσουν οι ψηφοφόροι του, πως θα προσπαθήσει να ανελιχθεί σε ακόμα μεγαλύτερη εξουσία και πως κατάφερε μέχρι τώρα να φτάσει εκεί που έφτασε.

Δείχνει  πως θεωρεί πως πρέπει να χειραγωγεί τους ψηφοφόρους και πως αντιδρά στην κριτική και τον αντίλογο.

Δείχνει όμως και το ποιόν των επιλογών του κόμματος που τον επέλεξε ως υποψήφιο, αν και αυτό δεν χρειάζεται πολλή σκέψη, μία ματιά στους υπόλοιπους συνυποψήφιούς του αρκεί.

Ελπίζω μόνο ο κόσμος που παρακολούθησε αυτόν τον καβγά (ή άλλους τέτοιους) να μην μείνει στο ποιος έχει δίκιο ή ποιος είπε την καλύτερη ατάκα, αλλά να προβληματιστεί σοβαρά για το θέμα.

Τουλάχιστον ελπίζω και πιστεύω πως οι αντιδράσεις των τσατισμένων αυγών του Άδωνι βοηθάνε περισσότερο κόσμο να καταλάβει με ποιόν έχει να κάνει.

Ενημέρωση 20/8/2012: Είπαμε, οι "φίλοι" του άδωνι τσατίζονται κι όλας άμα του την λες


Αφορμή αυτό το tweet 
Δεν νομίζω χρειάζονται σχόλια  

* Ο γενναίος αυτός που θα με "τσεκάρει" με την παρέα του αργότερα έσβησε τον λογαριασμό του εντελώς. Φυσικά δεν έχει καμία σημασία αφού έχω όλα τα στοιχεία που χρειάζομαι σε screenshots.
Αν χρειαστεί θα τα πούμε.

Φυσικά και τον πιστεύω...

***Τελικά ο Άδωνις αναγκάστηκε να παραδεχτεί ευθέως πως επικοινωνεί με τον "evonymos" και έχει "το θάρρος" να του ζητήσει να ανεβάσει κάτι κατά παραγγελία...

Ενημέρωση 19/11/2012: Μην πεις κακιά κουβέντα για τον Άδωνι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εμφανιστεί κάποιος θαυμαστής του να σε "βάλει στην θέση σου".
Με σχόλια, επί της ουσίας άσχετα, αρκεί να ρίχνουν λάσπη.
Είναι γνωστή γκεμπελίστικη μέθοδος.
Αν ρίξεις αρκετή λάσπη, κάτι θα μείνει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση (αλλά και παλιότερα) την εργολαβία ανέλαβε ο anavdos. *(Κάτι ονόματα ε; evonymos, anavdos... που τα βρίσκουν)
Ο anavdos πρέπει να παραδεχτώ, είναι περίπτωση.
Ένας "τύπος" που άνοιξε τον λογαριασμό του στο twitter τον Δεκέμβρη του 2009 αλλά μέχρι τον Ιούλιο του 2012, 2 χρόνια και 7 μήνες αργότερα δηλαδή, δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει τους 111 followers.
Μετά έπαθε κρίση ιδιοφυίας και μέσα σε λιγότερους από 4 μήνες κατάφερε να "μαζέψει" 4666 followers.
Και όλα αυτά με 460 tweets, δηλαδή με κάθε τουίτ (κατά μέσο όρο) 10 χρήστες τρελαίνονταν με την ευφυΐα του και αποφάσιζαν να τον ακολουθήσουν!
Υποθέτω με εμπνευσμένες ατάκες σαν αυτήν.
Συγνώμη, αυτή ήταν στις 23/12/2012, δηλαδή πριν την κρίση ευφυΐας!
Τότε πρέπει να ήταν κάτι σαν αυτό, ή αυτό ή αυτό.

Ενώ στατιστικά ο "τύπος" έχει 0,4 tweets ανά ημέρα, έχει 3,8 followers ανά ημέρα.
Συνολικά!
Γιατί αν κρίνουμε από ως ημέρα που έπαθε την κρίση ευφυΐας την 29/7/2012, τότε μιλάμε για μέσο όρο 38 followers την ημέρα!

Αυτό και αν είναι επιτυχία στα social media!
Όπως λέγαμε, όχι απλά αυγά, ομιλούντα αυγά, και καμιά φορά και τσατισμένα αυγά.
Και "περιέργως", εξαιρετικά επιτυχημένα αυγά.

Διάβασε επίσης:

Evonymos

Ομιλούντα (την αρχαιοελληνική) αυγά
Ανεξάρτητα Ελληνικά αυγά
Ο Άδωνις, οι Γερμανοτσολιάδες και η απάτη.
Payroll 
Παράσιτα και απατεώνες στο twitter
Twitter: Έως και το 46% των followers εταιρειών μπορεί να είναι Bots

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική δουλειά! Είχα κάνει παλιότερα αντίστοιχη αποκάλυψη για τα κόμματα εδώ http://bit.ly/Rwnh9e χρησιμοποιώντας εργαλείο που τα υπολογίζει αρκετά καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, ιδιαίτερα τιμητικό όταν προέρχεται από κάποιον που έχει ασχοληθεί με το θέμα.

      Διαγραφή