Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 4-10/6/2012

Αδελφές παρατάξεις η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή. Οι περισσότεροι το ξέρουμε, η ΝΔ προσπαθεί να το κρύψει, αλλά ο Πανίκας το λέει ξεκάθαρα.

Η Χριστίνα Σιδέρη εμμέσως πλην σαφώς επικροτεί τις μπουνιές που έφαγε η Κανέλλη από τον Κασσιδιάρη. Αν δεις και τι γράφει για μουσουλμάνους, ομοφυλόφιλους και μετανάστες στο twitter καταλαβαίνεις για τι άτομο μιλάμε. Μαθαίνω πως είναι τομεάρχης της ΝΔ και στενή λένε συνεργάτης του Σαμαρά, αλλά πριν το σχολιάσω αποφάσισα να απευθυνθώ σε αυτήν πρώτα. "Μας τα έχεις πρήξει που θα πρέπει να σου απολογηθώ και για τις απόψεις μου" ήταν η "απάντηση". Φαίνεται όμως τέτοιες απλές ερωτήσεις εκνευρίζουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Βλέπεις δεν είναι μόνο η Σιδέρη που δεν απαντάει, αλλά και ο Μηταράκης (ΣΣ το τελευταίο screenshot έχει λάθος στην ημερομηνία. Το σωστό εδώ προς αποφυγή παρεξηγήσεων). Γιατί άραγε; Αυτοί διεκδικούν την ψήφο σου. Είπαμε, η Χρυσή Αυγή είναι σίγουρα πρόβλημα, αλλά αν στο πολύ άμεσο μέλλον αποκτήσουμε κυβέρνηση με ακροδεξιά στοιχεία αυτή θα είναι της Νέας Δημοκρατίας και όχι της Χρυσής Αυγής.

Βοηθήστε τον Θόδωρα! Για να είμαι ειλικρινής τρελαίνομαι να βλέπω τον Πάγκαλο να τρώγεται με τα ρούχα του τώρα που δεν έχει με τι να ασχοληθεί. Ο ογκόλιθος αυτός της πολιτικής ανοησίας αποφάσισε να γράψει και βιβλίο για το μαζί τα φάγαμε και ζητάει την βοήθειά μας. Θέλει και crowdsourcing μη χέσω. Γι αυτό έχει αναρτήσει μία φόρμα όπου μπορεί κανείς να του στείλει ανώνυμα την "ιστορία" του. Βοηθήστε τον λοιπόν όλοι παρακαλώ. Γράψτε του, αν δεν έχετε κάποια ιστορία, είμαι σίγουρος πως δεν θα δυσκολευτείτε να του πείτε την γνώμη σας για τον ίδιο. Αν δεν έχεις διάθεση ή ευχέρεια να το πεις με δικά σου λόγια, εδώ θα βρεις πολύ καλά κείμενα άλλων (και του ιδίου) για τον αγαπητό πρώην βουλευτή, υπουργό και ανθυποαντιπρόεδρο. Αν τέλος βαριέστε ακόμα και αυτό, σας έχω την λύση. Αυτόματη κατασκευή ιστορίας στα Αγγλικά, ή μία ομιλία σε στυλ ΚΚΕ για να θυμάται και τα νιάτα του. Βοηθήστε τον Θόδωρα να καταλάβει τι σημαίνει πραγματικά croudsourcing...


Ναι, η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής είναι σίγουρα πρόβλημα. Όμως αν αύριο κυβερνάνε ακροδεξιοί, αυτοί της Νέας Δημοκρατίας θα είναι.

Ξεφτέρια έχουν γίνει ορισμένοι πολιτικοί στα social media. Σαν τον Μηταράκη ας πούμε που σε άσχετη κουβέντα όταν σχολίασα πως το όνομά του είναι περίεργο που δεν είναι με "υ" πετάχτηκε να απαντήσει, και ας μην τον είχα κάνει "mention". Όταν όμως ευθέως του έθεσα μια λίγο πιο σοβαρή ερώτηση, μούγκα. Δεν πειράζει, η μη απάντηση μιλάει εξ ίσου δυνατά με την όποια απάντηση θα έδινε. Θα συνεχίσω άλλωστε να ρωτάω, παρακολούθα με και θα δεις :-)

Ο εκπρόσωπος τύπου (!!) της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έδειξε την άποψή του περί διαλόγου ρίχνοντας ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου και πλακώνοντας στις γροθιές την Λιάνα Κανέλλη. Μεταξύ εκείνων που εγκρίνουν την συμπεριφορά του αυτή (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι), και η Χριστίνα Σιδέρη, τομεάρχης της ΝΔ. Αν η κυρία Σιδέρη επικροτεί την βιαιοπραγία κατά μίας γυναίκας επειδή έχει διαφορετική άποψη, πως θα της φαινόταν άραγε αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε αυτήν; Τουλάχιστον όμως αυτή δεν κρύβει ούτε ούτε την ξενοφοβία ούτε την ομοφοβία της. Άλλοι, και φοβάμαι είναι πολλοί τέτοιοι στην ΝΔ τέτοιοι κρύβονται στην "πολυσυλλεκτικότητα". Ο Η Κασιδιάρης καταζητείται μετά από εισαγγελική εντολή, αλλά η αστυνομία λέει δεν μπορεί να τον εντοπίσει. Στο κινητό του τον πήρανε ή μήπως δεν το έχουν; Ας ρωτήσουν κανέναν Δελτά ή ΜΑΤά να τους το πει αν δεν το βρίσκουν. Εν τω μεταξύ τα ξημερώματα ένας νεαρός Έλληνας σκότωσε Αλβανό που προσπαθούσε να ληστέψει σπίτια στην Παιανία και που μαζί με τον συνεργό του φαίνεται πως τρομοκρατούσαν την περιοχή για αρκετή ώρα. Η αστυνομία "ερευνούσε" την περιοχή μετά τις καταγγελίες των κατοίκων. Στις Σέρρες πιάστηκαν στα χέρια υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στην Πάντειο για άλλη μια φορά υπήρξε συμπλοκή μεταξύ φοιτητών (ή αναρχικών; ή αντιεξουσιαστών;) και Χρυσαυγιτών. Στην Αθήνα Ισραηλινός δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους με καδρόνια και κατέληξε στο νοσοκομείο. Και ακόμα δεν έχουμε πιάσει πάτο... Και όχι, για όλα αυτά δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η "ακυβερνησία"!

Η ΝΔ αποφάσισε να απαντάει στις επικρίσεις για την πρόσφατη διαφήμιση με τα παιδιά και τον δάσκαλο κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει την κριτική. Απαντάει πως όλα τα κόμματα έχουν χρησιμοποιήσει παιδιά στις διαφημίσεις τους. Γνωστή και δοκιμασμένη τεχνική. Το θέμα φυσικά δεν είναι η χρησιμοποίηση παιδιών αλλά η χρήση τεχνικών εκφοβισμού του προηγούμενου αιώνα.

Παρατήρησες κάτι; Πριν τις εκλογές της 6/5 το θέμα της εξόδους από το Ευρώ δεν έπαιζε τόσο έντονα. Μετά άρχισε να εμφανίζεται δειλά δειλά, αλλά και πάλι δεν ήταν το πρώτο θέμα στις αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, άλλωστε ακόμα και πριν τις εκλογές της 6/5 όλα τα κόμματα μιλούσαν για κάποιου είδους αλλαγή του μνημονίου. Μέχρι που βγήκε η Μέρκελ (ή μάλλον πηγές από το περιβάλλον της) και μίλησε για δημοψήφισμα για Ευρώ ή δραχμή. Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε αν και χλιαρά τις δηλώσεις της Μέρκελ και μετά ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την επιθυμία της. Ποτέ στο παρελθόν δεν θυμάμαι άλλες εκλογές να έχουν ένα τόσο έντονα δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Η ΝΔ έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο και σχεδόν το έχει καταφέρει. Η ευθυγράμμιση αυτή του Σαμαρά με την επιθυμία της Μέρκελ θα ανταμειφθεί; Η ΝΔ έχει χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική πόλωσης και παλιότερα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2009. Τότε βέβαια ήταν "αντιμνημονιακή"...

Σωστό το σύνθημα "με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε". Πιο σωστό όμως το "με το μέλλον των παιδιών μας αρκετά παίξατε".

Η ΝΔ έβγαλε ένα νέο σποτάκι. Δεν αποτελεί έκπληξη πως δεν πρωτοτύπησαν. Επικοινωνιακές πρακτικές εκφοβισμού του προηγούμενου αιώνα.

Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας έχει τίτλο και κεντρικό σύνθημα "με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε". Σύμφωνοι, αλλά πιο σωστά θα ήταν να έλεγε "με το μέλλον των παιδιών μας αρκετά παίξατε 38 χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ". Τον πούλο τώρα και αν γλυτώσουν και την φυλακή πρέπει να νιώθουν και τυχεροί!

Για την κατάσταση στην υγεία φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Λοβέρδος. Συγκεκριμένα είπε "Ζούμε την πρώτη πράξη της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της στάσης του οποίου δεν πήραμε 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα, με τμήμα του οποίου θα είχε λυθεί αμέσως αυτό το θέμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας". Τότε δεν αντέδρασε όμως, δεν τον χάλασε που ένα δισεκατομμύριο ήδη συμφωνημένα για τα οποία ήδη είχαν παρθεί τα όποια μέτρα χρειαζόταν δεν δόθηκε. Τότε η ωμή αυτή παρέμβαση στα εσωτερικά μας θέματα και η αθέτηση της δανειακής σύμβασης πρώτα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας γιατί τότε τον βόλευε, ο εκβιασμός ήταν υπέρ του και κατά των αντιπάλων του. Ούτε αντέδρασε όταν το Ρόϊτερς (που δεν είναι Βήμα ούτε Καθημερινή) μιλούσε για παρέμβαση του Παπαδήμου ώστε ο Μπαρόσο να "μαλώσει" τον Τσίπρα. Ούτε αντέδρασε γιατί οι τράπεζες μόλις μια εβδομάδα πριν πήραν 18 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Όπως άλλωστε δεν είχε πρόβλημμα με το "λεφτά υπάρχουν" προεκλογικά και τόσα άλλα αμέσως μετά. Για να μην πω τι έκανε στα δύο χρόνια που ήταν υπουργός υγείας. Οι 25 ημέρες που λείπει φταίνε για όλα τα κακά του ΕΣΥ και όχι αυτά τα δύο χρόνια; Αυτές είναι οι προτεραιότητές τους όμως. Πρώτα να κερδίσουμε μερικά ψηφουλάκια ακόμα και εις βάρος των ασθενών αλλά και όλων των Ελλήνων και μετά όλα τα άλλα. Αυτός είναι ο πατριωτισμός τους, αυτή είναι η ανθρωπιά τους.

Χθες, το Βήμα της Κυριακής είχε άρθρο του έγκριτου είμαι σίγουρος Βασίλη Χιώτη με τίτλο "Αναποφάσιστοι, νέοι και Αθηναίοι κρίνουν τον νικητή", όπου αναλύει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Μόνο που έκαναν ένα μικρό λαθάκι και τα ποσοστά που έδινε η public issue στον ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλαν στην ΝΔ και το αντίστροφο. Τυχαίο φυσικά είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ήταν και η μοναδική που έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% έναντι της ΝΔ που είχε 25,5%. Το θέμα το πήρε "πρέφα" το red notebok και μετά από λίγο κράξιμο το σχετικό γραφικό "εξαφανίστηκε" από το site της εφημερίδας χωρίς κουβέντα, ούτε καν μία υποσημείωση για το λάθος. Όμως η έντυπη έκδοση εξακολουθεί να υπάρχει, το ίδιο και η αποθηκευμένη στο google. Έγκριτα και ωραία...

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα σχολιάσει άλλο ένα σιχαμένο άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη (το σχόλιο εδώ). Ο Πολύφημος τα είπε πολύ καλύτερα, αξίζει να τον διαβάσεις. Είπαμε, αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τον Πάσχο τόσο χειρότερα για την αλήθεια.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου