Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ένας διαδηλωτής χαροπαλεύει...

"Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα..."

"Η χρήση των οργάνων της τάξης με μόνο στόχο τη βίαιη καταστολή έχει αντικαταστήσει τον κοινωνικό διάλογο και είναι η μόνη οργανωμένη απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην αντίδραση των φοιτητών, των μαθητών και όλης της ελληνικής κοινωνίας.
Οι ταραχές και τα επεισόδια, αποτελούν καταδικαστέα μορφή δράσης, καθώς στρέφονται εναντίον των πολιτών και των περιουσιών τους, χωρίς πολιτική λογική και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα στον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία. Όλα αυτά όμως αποτελούν το αποτέλεσμα. Το αίτιο είναι η ανυποχώρητη στάση αυτής της κυβέρνησης απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των πολιτών, η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων και η έλλειψη κεντρικής διοίκησης και σχεδιασμού."


"Σήμερα αποδείχτηκε πλήρως ανεπαρκής η κυβέρνηση @@@@@@@. Μόνο ερώτημα που απομένει στον πολίτη είναι, αν αυτό οφείλεται απλά σε ανικανότητα ή και σε συνειδητή πολιτική πόλωσης και αξιοποίησης της βίας ως μεθόδου επηρεασμού της κοινής γνώμης.
Οι ευθύνες βαρύνουν προσωπικά τον πρωθυπουργό της χώρας.
Επιβάλλεται να προχωρήσει τουλάχιστον στην άμεση απομάκρυνση του ακατάλληλου και επικίνδυνου υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. @@@@@, καθώς και της αποδεδειγμένα ανεπαρκούς ηγεσίας της Αστυνομίας."

Τελικά δεν έχει σημασία ποιός μιλάει. Απλά άλλαξε τα "@" στο παραπάνω και μπορείς να έχεις άνετα δηλώσεις για το κάθε κόμμα.
Το μόνο που αλλάζει είναι ποιός είναι κυβέρνηση και ποιός αντιπολίτευση.
Αύριο περιμένουμε τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις από τη ΝΔ. Λες και όταν αλλάζουν υπουργεία και πόστα αλλάζουν και την κασέτα...

Εν τω μεταξύ ένας 30χρονος διαδηλωτής βαριά τραυματίας από επεισόδια στην πορεία χαροπαλεύει...
Και αυτός σε ζαρντινιέρα χτύπησε;
Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ που παρακολουθούσε (με ικανοποίηση;) καιρό τώρα τα ΜΑΤ να ανοίγουν κεφάλια θα δηλώσει τον αποτροπιασμό του;

Όταν στήνεις με επιμέλεια συνθήκες βίας δεν μπορείς να μιλάς για ατύχημα!

Update 14/5: H Αθήνα βράζει. Ακροδεξιοί κυνηγάνε λαθρομετανάστες στο κέντρο, οι πολίτες έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους και στον Κορυδαλλό.
Την ημέρα της κηδείας του δολοφονημένου στο κέντρο πατέρα δύο παιδιών, με τον διαδηλωτή σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, άλλοι τρεις άνθρωποι στο νοσοκομείο, από βόμβες μολότοφ κουκουλοφόρων εναντίων του αστυνομικού τμήματος εξαρχείων.
Τρείς πολίτες, από τους οποίους ο ένας πολύ σοβαρά διασωληνωμένος στην εντατική.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Παπουτσής κάνει κύρηγμα στα σώματα ασφαλείας περί δημοκρατίας, και τα δελτία ειδήσεων περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενώ ο Πρωθυπουργός... στο Όσλο δίνει τα φώτα του για την ατιμετώπιση της ανεργίας και την ανάπτυξη...
Έχουν χάσει πλήρως, όχι μόνο τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά κάθε επαφή με την πραγματικότητα!

Διάβασε επίσης:
Νεκρός στα 44 – Ποιοι δοξολογούν τη βία;
Μία ερώτηση κύριοι υπουργοί
Υπάρχει ζωή χωρίς μπάτσους;
Το έγκλημα και οι λαθρομετανάστες 
Παρατήρησες κάτι;
Όπου η Ελλάδα αρχίζει να θυμίζει Μέση Ανατολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου