Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μαύρο στον Άδωνι

Από όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη δήλωσα ότι θα την στηρίξω για πολύ συγκεκριμένους λόγους που έγραψα εδώ και εδώ.

Τα δεδομένα όμως φαίνεται να έχουν αλλάξει και νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσω.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Γεωργιάδη τελευταίο με διαφορά. Το ίδιο και τα πρακτορεία στοιχημάτων. Αν και αναγνωρίζω τις αδυναμίες αυτών στο να προβλέψουν με οποιαδήποτε αξιοπιστία κάποιο αποτέλεσμα, πόσο μάλλον αυτό των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ που έχει πολλά προβλήματα, οι πιθανότητες που του δίνουν να περάσει στον δεύτερο γύρο είναι ελάχιστες.

Η καλύτερη, για τον Γεωργιάδη, δημοσκόπηση που έχω δει του δίνει στον πρώτο γύρο ένα 10,5% και το καλύτερο ποσοστό σε στοίχημα 10:1. Ξέρω ότι υπάρχουν και αρκετές διαδικτυακές αλλά ας μην πάμε εκεί, ξέρουμε νομίζω όλοι την αξία τέτοιων δημοσκοπήσεων.


Φαίνεται λοιπόν ότι το πιθανότερο είναι πως ο Γεωργιάδης δεν πρόκειται να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Αν ισχύσει αυτό, η μόνη ελπίδα του Άδωνι Γεωργιάδη και των υποστηρικτών του στη ΝΔ είναι αυτός να πάρει κάποιο «αξιοπρεπές» ποσοστό στον πρώτο γύρο. Αυτό θα τους επιτρέπει μετά να εμφανίζονται ως ένα τμήμα της ΝΔ που εκπροσωπεί πολλούς ψηφοφόρους και να διεκδικούν ενεργό ρόλο στην αυριανή ΝΔ.

Βέβαια ο Γεωργιάδης και 1% να πάρει θα ισχυρίζεται ότι είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος του λαού και τα ρέστα, την αμετροέπειά του την έχουμε συνηθίσει πια. Έχει όμως σημασία ποιο θα είναι το ποσοστό του.

Με ένα καλό ποσοστό, θα δημιουργηθεί μία νομιμοποιημένη ακροδεξιά συνιστώσα στην αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Σε ένα κόμμα που έχει σοβαρές πιθανότητες αύριο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Κάτι που μας αφορά όλους. Ασχέτως ποιος θα είναι τότε πρόεδρος της ΝΔ, ο Γεωργιάδης και η παρέα του με την νομιμοποίηση που θα του δίνει ένα καλό ποσοστό θα μπορούν να διεκδικούν η ακραία ρητορική τους να ακούγεται σοβαρά, και ίσως να γίνεται και κυβερνητική πολιτική.

Προφανώς δεν θα μπορούσα να στηρίξω κάτι τέτοιο και ελπίζω να μην βρεθούν και πολλοί άλλοι υποστηρικτές να το κάνουν.

Θα πάω να ψηφίσω ώστε αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του που λένε και βγει στον δεύτερο γύρο ο Γεωργιάδης να μπορώ να τον ψηφίσω, ελπίζοντας να γίνει πράγματι πρόεδρος της ΝΔ. Φυσικά και ο Τζιτζικώστας, με τον Βορίδη να φέρεται ως πιθανός «υπαρχηγός» του, αποκλείεται. Έτσι μένουν Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης ως οι μόνες επιλογές. Θα το σκεφτώ, μπορεί να στρίψω και κανένα κέρμα.

Ακραία στοιχεία όπως ο Γεωργιάδης και η παρέα του πρέπει να τίθενται στο περιθώριο. Η μόνη πιθανότητα να συμβεί αυτό στην σημερινή ΝΔ είναι όταν θα έχει αποτύχει καθοριστικά ένας από τους δύο. Είτε ο ίδιος ως υποψήφιος τώρα, είτε η ΝΔ με τον Γεωργιάδη πρόεδρό της αργότερα. Καθοριστικά όμως. Οποιαδήποτε ενδιάμεση κατάσταση απλά θα ισχυροποιήσει την παρουσία του σε ένα κόμμα του οποίου η στάση μας αφορά όλους.

Μαύρο λοιπόν στον Άδωνι για αρχή.

Αν τα καταφέρει να βγει στον δεύτερο γύρο, πράγμα από ότι φαίνεται απίθανο, τα ξαναλέμε. 

Διάβασε επίσης:
#adonisforpresident
#adonisforpresident 2. Τα καλύτερα έρχονται

5 σχόλια:

  1. Διάβασα το άρθρο που είχες γράψει περίπου 1 χρόνο πριν με τίτλο «Αντίλογος». Εκεί κάνεις ένα συλλογισμο, σωστό θα πω εγώ, και με βάση κάποιοα στοιχεία κατηγορείς το εν λόγω blogger ως φασίστα, γκεμπελίσκο και συκοφάντη. Όλα ωραία μέχρι εδώ.
    Μετά όμως έπεσα πάνω σε 2 άρθρα για τον Άδωνι Γεωργιάδη γραμμένα με διαφορά 2 μηνών, το πρώτο γιατί πρέπει να ψηφίσουμε Γεωργιάδη και το δεύτερο μαύρο στον Άδωνι. Ξεπερνώ το εύκολο αστείο περί κωλοτούμπας και θέλω να ασχοληθώ με το επιχείρημα των δύο άρθρων. Και το επιχείρημα είναι το ΙΔΙΟ, ότι είναι ακροδεξιός. Δηλαδή κάνεις δύο συλλογισμούς,χρησιμοποιείς τα ίδια περίπου επιχειρήματα και καταλήγεις σε 2 εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα. Οι εξηγήσεις μπορεί να είναι πολλές και δε θα ήθελα να σταθώ εκεί. Για παράδειγμα ότι άλλαξες γνώμη ή ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση ή ότι ο συλλογισμός έχει κάποιο πρόβλημα ή ότι φοβάσαι γιατί είδες ότι η υποψηφιότητά του ανεβαίνει ή συνδυασμός κάποιων από τα παραπάνω.
    Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στο επιχείρημα, το ακροδεξιός. Και εκεί έρχεται η ανφορά μου στο άρθρο σου για τον «Αντίλογο». Μήπως μπορείς να μας πεις ποιές είναι οι ακροδεξιές απόψεις του Γεωργιάδη; Πότε έχει καταφερθεί εναντίον της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού ή της ελευθερίας του λόγου; Κάποιοα ρατσιστικά σχόλια ίσως; Δεν είναι από του λίγους πολιτικούς που πηγαίνει οπουδήποτε τον καλούν ανεξαρτήτως του μέσου ή του χώρου που εκπροσωπεί;
    Μήπως τελικά τον να κατηγορείς κάποιον ως φασίστα, γκεμπελίσκο και συκοφάντη δεν είναι αρκετό για να αποδείξει ότι δεν είσαι φασίστας, γκεμπελίσκος και συκοφάντης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο αφορά την "κωλοτούμπα" ή σύγχιση που λες.
    Έγραψα "Ακραία στοιχεία όπως ο Γεωργιάδης και η παρέα του πρέπει να τίθενται στο περιθώριο. Η μόνη πιθανότητα να συμβεί αυτό στην σημερινή ΝΔ είναι όταν θα έχει αποτύχει καθοριστικά ένας από τους δύο. Είτε ο ίδιος ως υποψήφιος τώρα, είτε η ΝΔ με τον Γεωργιάδη πρόεδρό της αργότερα. Καθοριστικά όμως. Οποιαδήποτε ενδιάμεση κατάσταση απλά θα ισχυροποιήσει την παρουσία του σε ένα κόμμα του οποίου η στάση μας αφορά όλους."
    Το ίδιο έγραφα και πριν. Η νίκη του Άδωνι στις εκλογές και η ανάδειξή του σε πρόεδρο της ΝΔ είναι κάτι που ακόμα εύχομαι. Και όπως λέω αν καταφέρει παρά τις ενδείξεις να περάσει στον 2ο γύρο τότε θα τον στηρίξω όπως μπορώ. Τους λόγους για αυτό τους διάβασες στις προηγούμενες αναρτήσεις και δεν έχει νόημα να τους επαναλάβω. Και τους λόγους για την αλλαγή στάσης μου τώρα τους διάβασες (ελπίζω) σε αυτή την ανάρτηση. Νόμιζα πως είναι σαφές.

    Όσο αφορά το αν ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ακροδεξιός, αρκεί να δεις όλα τα ΜΜΕ πριν να συγκυβερνήσει το ΛΑΟΣ με τη ΝΔ τι έγραφαν. Ή το κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο. Ή... υπάρχουν πολλά. Ακόμα και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής όταν είχε ερωτηθεί αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΛΑΟΣ είχε απαντήσει όχι γιατί αυτοί είναι ακραίοι. Αν ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι ακροδεξιός δεν υπήρξε ποτέ ακροδεξιά στην Ελλάδα, τελεία.

    Αν ακόμα έχεις κάποιες αμφιβολίες μπορείς να διαβάσεις αυτό -> http://gerogriniaris.blogspot.gr/2013/01/blog-post_20.html , έχει πλάκα.
    Το γκεμπελίστας φαίστας και συκοφάντης επιστρέφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το επιχείρημα σου ότι ο Γεωργιάδης είναι ακροδεξιός επειδή των λένε έτσι τα ΜΜΕ και ο Καραμανλής δεν είναι επιχείρημα. Δηλαδή τα ΜΜΕ που τον προσκαλούν συστηματικά είναι τα ίδια ΜΜΕ που τον αποκαλούν ακροδεξιο; Ο Καραμανλής διέγραψε τον Καρατζαφέρη με τα περί Σαλώμης και ο ίδιος τότε είχε κατέβει με το σύνθημα του μεσαίου χώρου. Ο Καραμανλής του 2015 έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Γεωργιάδη. Αυτά δεν αποδεικνύουν τίποτα είναι μέσα στην πολιτική. Είναι το ίδιο που λένε κάποιοι ότι ο ΓΑΠ είναι προδότης απλά δε με καλυπτεί θέλω να μάθω το γιατί. Είναι κατά της δημοκρατίας, είναι κατά των μεταναστών(ΟΧΙ λαθρομεταναστών),είναι κατά του διαλόγου, έχει ασκήση βία σε κάποιον, έχει επιβάλλει σε κάποιον την άποψή του; Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι ο Γεωργιάδης ταυτίζεται με τη Χ.Α. η οποία του έχει επιτεθεί; Η Χ.Α. τι είναι αν ο Γεωργιάδης είναι ακροδεξιός;
    Τέλος για το κείμενο που έκανες λίνκ. Έχει δίκιο ο Γεωργιάδης που αναφέρεται στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς γιατί μόνο στα μάτια ενός αριστερου το κείμενο αυτό θα φαινόταν ακροδεξιό. Σκέψου μόνο αυτό το κείμενο να είχε γραφτεί από κάποιον Γάλλο, μια μέρα πριν τα γεγονότα του Παρισίου πόσο επίκαιρο θα ήταν.Το πρόβλημα των ΛΑΘΡΟμεταναστών και συγκεκριμένα του Ισλάμ είναι υπαρκτό πρόβλημα που πρέπει να συζητηθεί στην Ελλάδα και όχι να το αφορίζουμε με χαρακτηρισμούς τύπου «ακροδεξιός όποιος τα λέει αυτα». Εκτός αν θέλεις να μου πεις ότι καλώς μπαίνουν παράνομα μετανάστες στη χώρα και πρέπει να ενθαρρύνουμε και άλλους να μπουν. Η λέξη κλειδί εδώ είναι το παράνομα.
    Ανακαλώ την τελευταία παράγραφο του πρώτου σχολίου μόνο αν μου αποδείξεις ότι είναι ακροδεξιός και όχι να τον χαρακτηρίζεις έτσι επείδη διαφωνείς μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άθεε δεξιέ γράφεις:Η Χ.Α. τι είναι αν ο Γεωργιάδης είναι ακροδεξιός;

      η χα είναι νεοναζιστικό μόρφωμα και ναι ο αδωνης είναι ακροδεξιός. μην ντρέπεσαι γιαυτό.

      Διαγραφή
  4. Όλα σχετικά είναι αγαπητέ. Άμα στέκεσαι τέρμα δεξιά όλα αριστερά σου φαίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή