Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

#adonisforpresident 2. Τα καλύτερα έρχονται

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται αντιμέτωπη με τις επιλογές της.

Η γελοιότητα της τρεχάλας του Γεωργιάδη στα σκαλιά της ΝΔ θα μείνει να θυμίζει ότι όταν ανοίγεις τις πόρτες σου σε γελοίους θα πρέπει να περιμένεις γελοιότητες. Όπως και το δράμα της συλλογής ψήφων μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά και την δύσκολη θέση στην οποία έφερε την ΚΕΦΕ με την εκπρόθεσμη κατάθεση της υποψηφιότητάς του. Η γελοιοποίηση της διαδικασίας και των οργάνων ήταν κάτι που έπρεπε να το περιμένουν εκεί στη ΝΔ.

Η εικόνα βέβαια αυτή είναι «πταίσμα» μπροστά στην ουσία του θέματος.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πλέον επισήμως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Μαζί με αυτόν η παλαβή ακροδεξιά τάση της ΝΔ επισημοποιείται και οι κεντρώοι, όσοι έχουν απομείνει, έρχονται αντιμέτωποι με το κάρμα.

Γιατί ακροδεξιά;

Γιατί δεν είμαστε όλοι χρυσόψαρα. Τα χρυσόψαρα ας ψάξουν να βρουν τι έγραφαν όλα τα μέσα ενημέρωσης για το ΛΑΟΣ και τα στελέχη του, όχι κάποτε παλιά στο παρελθόν αλλά μέχρι και λίγο πριν αποφασίσει το ΛΑΟΣ να συγκυβερνήσει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2011. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι στα ίδια μέσα βέβαια τώρα αποφεύγουν τέτοιους χαρακτηρισμούς. Ίσως αυτό να εξηγείται από την καταπληκτική ατάκα του Μπάμπη Παπαδημητρίου περί σοβαρής χρυσής αυγής ή τον χαρακτηρισμό των πογκρόμ της ΧΑ από τον Κατσιμάτη της Καθημερινής ως ακτιβισμό. Ίσως από το ότι οι πρώτες ενέργειες του «φιλελεύθερου» Άδωνι Γεωργιάδη ως υπουργού αφορούσε τροπολογία για την φορολογία των μέσων ενημέρωσης σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας. Ας ψάξουν τα χρυσόψαρα λοιπόν, όχι πολύ παλιά, μόλις 3-4 χρόνια πριν. Αν δεν τους αρκούν τα δημοσιεύματα ας ψάξουν τις ερωτήσεις στην βουλή. Όχι του Γεωργιάδη, των χρυσαυγιτών. Και μετά του Γεωργιάδη. Και αν βρουν ερώτηση των ναζί που να μην έχει κάνει παρόμοια, συχνά με ακόμα πιο ακραία φρασεολογία, του Γεωργιάδη να μας πούνε.

Γιατί κάρμα;

Γιατί οι κεντρώοι προκειμένου να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στην εξουσία παρακολουθούσαν άπραγοι τον Σαμαρά να κάνει την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης απειλεί να ολοκληρώσει.

Η επίθεση που δέχτηκε η εφορευτική επιτροπή, οι Καραμανλικοί, οι Μητσοτακικοί και πολλοί άλλοι που θεωρούσαν μέχρι σήμερα την ΝΔ ένα κεντρώο κόμμα και «σπίτι» τους ήταν απλά ενδεικτική.

Μέχρι και ο ίδιος ο Γεωργιάδης αναγκάστηκε να παρέμβει για να σταματήσουν οι επιθέσεις των υποστηρικτών του. Όχι βέβαια πριν «λυθεί» το πρόβλημα της υποψηφιότητάς.

*Update: Λίγο αργότερα ο Άδωνις ευχαρίστησε όλους αυτούς που έβριζαν τον Παπαμιμίκο, την ΚΕΦΕ αλλά και συνολικά τη ΝΔ. Καταλάβατε ή να κάνει και κακούλια;


Καιρό τώρα οι κεντρώοι-κεντροδεξιοί της ΝΔ παρακολουθούσαν τον Σαμαρά να στήνει τον μηχανισμό του. Το «παρατηρητήριο» ας πούμε είναι ένα μόνο από τα λαμπρά παραδείγματα αλλά  υπάρχουν και πολλά άλλα.


Οι δε πρώην ΛΑΟΣ έφεραν μαζί τους τα δικά τους «εργαλεία» τα οποία ποτέ δεν έγιναν εργαλεία της «παράταξης», όπως ακριβώς έκανε και ο Βορίδης όταν αποφάσισε να αναστείλει, τυπικά μόνο, την λειτουργία του Εθνικού Μετώπου και να ενταχθεί στο ΛΑΟΣ. Το Εθνικό Μέτωπο δεν διαλύθηκε ποτέ, αποτέλεσε διακριτή ομάδα μέσα στο ΛΑΟΣ, όπως ακριβώς και οι πρώην ΛΑΟΣ αποτέλούν διακριτή ομάδα εντός της ΝΔ.

Λένε ότι ο Βορίδης (ίσως σε μια προσπάθεια να ενταχθεί κανονικά πια στη ΝΔ) τα έχει σπάσει με τον Άδωνι. Αυτό, αν ισχύει, δεν ακυρώνει την ύπαρξη της ομάδας ΛΑΟΣ εντός της ΝΔ, απλά κάνει τον Άδωνι τον μοναδικό εκφραστή της.
Οι κεντρώοι της ΝΔ πλέον θα πρέπει να απολογούνται για τα καραγκιοζιλίκια της παλαβής ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος την οποία οι ίδιοι άφησαν να δημιουργηθεί.

Την ίδια στιγμή κινδυνεύουν αυτή η παλαβή ακροδεξιά να γίνει κυρίαρχη στο κόμμα, βάζοντάς τους στο περιθώριο. Και στην προσπάθεια να αντισταθούν σε αυτή την μετάλλαξη βρίσκονται χωρίς όπλα, χωρίς social media, χωρίς blogs, χωρίς ακόμα και παραδοσιακά ΜΜΕ αφού καιρό τώρα έχουν παραδώσει τα κλειδιά των μηχανισμών του κόμματος.

Όλα αυτά δικαιώνουν όσα έγραφα πριν από λίγες ημέρες αλλά μόνο εν μέρει. Αν ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν καταφέρει τελικά να γίνει πρόεδρος της ΝΔ θα έχει γίνει η μισή δουλειά. Η ΝΔ θα έχει μεν επισήμως μια ισχυρή ακροδεξιά ομάδα αλλά θα μπορεί να ισχυρίζεται ακόμα ότι είναι κεντροδεξιό κόμμα. Θα πείθει λιγότερους βέβαια αλλά θα το ισχυρίζεται. Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους παρατρεχάμενούς του θα αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη που θα διεκδικεί μερίδιο της εξουσίας. Όποια και αν είναι τελικά η ηγεσία της ΝΔ θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την παλαβή ακροδεξιά συνιστώσα και τις απόψεις της.

Μισές δουλειές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρέπει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ για όλους τους λόγους που έγραφα στην προηγούμενη ανάρτηση και που εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο. Η μετάλλαξη πρέπει να ολοκληρωθεί.

Καλή δύναμη Άδωνι.

Τα καλύτερα έρχονται.



ΥΓ. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να γίνει κανένα ατύχημα και να δούμε τον Άδωνι Γεωργιάδη πρωθυπουργό. Αν ο σοφός αυτός λαός έχει τέτοια φιλοδοξία ας το δούμε και αυτό, δίκαιο θα είναι. Κάρμα.

2 σχόλια:

  1. όσο πλησιάζει η ημερομηνία εκλογής προέδρου τόσο αυξάνεται το γελοιόμετρο. Χθες
    παρουσίασε τις θέσεις του και φυσικά έσπασε τα κοντέρ. Αν μπορείς και έχεις τα νεύρα και την υπομονή άκουσε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητώ συγνώμη που δεν δημοσίευσα το σχόλιό σου νωρίτερα, δεν το είχα δει αν και είχα ρίξει μια ματιά στα pending σχόλια. Πάντως ελπίζω να μην πιστεύεις ότι υπήρξε κάτι σαν λογοκρισία.
      Επί της ουσίας, αν και πλέον για τους λόγους που έγραψα στην τελευταία ανάρτηση, δεν στηρίζω, ελπίζω πραγματικά να τα καταφέρει και να γίνει πρόεδρας της ΝΔ.
      Θα δούμε και άλλες τέτοιες γελοιότητες και θα υποχρεωθούν πολλοί να πάρουν θέση απέναντί τους :-)

      Διαγραφή