Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο κόσμος το ‘χει βούκινο.

Και αυτοί κρυφό καμάρι, μέχρι το Σάββατο που μας πέρασε.

Η σχέση της ακροδεξιάς Σαμαρικής ΝΔ_ με τα ακροδεξιά διαδικτυακά trolls και blogs είναι γνωστή σε όποιον έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με την πολιτική στο διαδίκτυο. Ειδικά στο twitter αρκεί να ασκήσεις καλόπιστη κριτική στον Σαμαρά και θα ξετρυπώσουν από το πουθενά κάτι περίεργοι λογαριασμοί να σε συνετίσουν.

Αρκεί μία ματιά συνήθως για να καταλάβεις ότι έχεις να κάνεις με ακροδεξιό troll. Αλλά και τα blogs που φαίνεται να συμπαθεί ιδιαίτερα η Σαμαρική ΝΔ_ είναι χαρακτηριστικά. Όπως ο διαφημιστής της ΧΑ και θαυμαστής της χούντας Δεξί-Εξτρέμ. Πρόκειται για ένα από τα λίγα blogs που ακόμα και μετά την άσκηση δίωξης κατά των στελεχών της ΧΑ το Δεξί-Εξτρέμ προσπάθησε να βάλει «πλάτη» στην αδερφή οργάνωση. Αυτό το blog έχει καθιερωθεί πλέον ως η ανεπίσημα επίσημη φωνή του κόμματος της ΝΔ_ στο διαδίκτυο. Με τον πιο επίσημο τρόπο. Όταν ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Αντώνη Σαμαρά αναδεικνύει ένα τέτοιο blog σε νούμερο ένα αγαπημένο λογαριασμό, τα πράγματα είναι επίσημα, είτε το παραδέχονται, είτε όχι.


Ο κόσμος το ‘χει βούκινο δηλαδή, αλλά αυτοί, κρυφό καμάρι. Δοκίμασε να ρωτήσεις οποιοδήποτε στέλεχος της ΝΔ_ στα social media για την σχέση του κόμματος με αυτά τα ακροδεξιά αποβράσματα και αν πάρεις απάντηση γράψε μου.

Κι εκεί που οι σχέσεις της επίσημης ΝΔ_, κυρίως διά του διευθυντή του γραφείου τύπου του Σαμαρά με τα βοθρολύματα της ακροδεξιάς στο διαδίκτυο ήταν γνωστές μεν, κρυφές δε, έρχεται ένα κομματικό μέσο, τα παραπολιτικά να τις βγάλει στην φόρα.


Σε άρθρο της εφημερίδας του Σαββάτου 10/1/2015, γίνεται μία συνοπτική παρουσίαση του μηχανισμού οργάνωσης της προεκλογικής καμπάνιας της Συγγρού. Εκεί αναφέρονται ως μέλη του επιτελείου του Γιώργου Μουρούτη οι «γαλάζιοι λογαριασμοί» dexiextrem, ΑΝΤΙπαράλογος, Lt.Col. Kilgore, «Μνημόνιο Δραχμής», «Ο Λαός Ξεχνά», BFilippos, DexiosThessalos, naxios κ.α.



Ο κόσμος το είχε βούκινο και τώρα, μέσω ενός Σαμαρικού έντυπου η ΝΔ_ το έχει φανερό καμάρι.

Και έχει πολύ ενδιαφέρον η ομάδα αυτή.

Το χουντοφασιστικό blog Δεξί-Εξτρέμ που αναρωτιόταν σε τι είχε άδικο ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και διαφήμιζε απροκάλυπτα την Χρυσή Αυγή και τον χρυσαυγίτικο φασιστο-χουντικό «Στόχο» (ανήμερα της «επαναστάσεως»), και που έχει καταγγελθεί δημοσίως ως εκβιαστής από τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη.

Το «αδελφό» του δεξί-εξτρέμ blog naxios, (αναφέρει ως συντάκτη του blog του μεταξύ άλλων και το Δεξί-Εξτρέμ) του οποίου ο διαχειριστής έχει συλληφθεί από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά από καταγγελία του Ραγκούση για εκβιασμό και που επίσης είχε φιλική στάση απέναντι στην ΧΑ.

Ο χουντο-βασιλικός «Φωνή Λογικής» που θαυμάζει τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, τους Χτες, τον δικτάτορα Παπαδόπουλο τον οποίο αποκαλεί «εθνάρχη» και φυσικά τον «Βασιλέα». Δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς κάτι άλλο για τον φασίστα αυτόν, τα σεξιστικά του χυδαία σχόλια είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Ο ΑΝΤΙπαράλογος που ένωνε την φωνή του με τον χρυσαυγίτη Γαλανόπουλο όταν αυτός μιλούσε για «λούγκρες» και θαύμαζε τον άλλο χρυσαυγίτη της παρέας, τον ιζνογκούντ που πλέον έχει εξαφανιστεί, έχει αφήσει όμως πίσω του αρκετούς κλώνους.

Ο «Ο Λαός Ξεχνά» με άβαταρ τον Μεταξά, 1ο τουίτ αφιερωμένο στους μετανάστες, (με στοιχεία από κανένα χρυσαυγίτικο site), που θεωρεί τους αριστερούς γενικώς «ιδεολογικούς απόγονους των συμμοριτών» και που δεν χάνει ευκαιρία να κάνει πλάκα με το πολυτεχνείο με τον άλλο «φίλο» της παρέας, τον «φωνή λογικής». Αργότερα οι «μετανάστες» του 1ου tweet έγιναν «λαθροεισβολείς-λαθρέποικοι» που γαμιούνται για τον «Ο Λαός Ξεχνά».

Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να συνεχίσω, το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται στους άλλους της ομάδας αυτής που φυσικά δεν εξαντλείται σε αυτά τα μέλη μόνο. Ένα παράδειγμα μέλους που δεν αναφέρει το ρεπορτάζ είναι ο «αντίλογος», άλλο ένα blog της ομάδας του δεξί-εξτρέμ που έχουν κοινούς διαχειριστές/συντάκτες, για το οποίο μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.

Αν βάλεις στην εξίσωση και τον εξοργιστικά γραφικό «αρχηγό» της ομάδας, τον απίθανο διευθυντή του γραφείου τύπου του Αντώνη Σαμαρά καταλαβαίνεις την κατάντια της σημερινής, ακροδεξιάς Σαμαρικής ΝΔ_.

Μία παρέα ακροδεξιών, αντικομμουνιστών που ελάχιστες διαφορές θα βρεις να έχουν με τους «γνήσιους» χρυσαυγίτες. Άλλωστε μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και δηλωμένοι χρυσαυγίτες όπως ο εξαφανισμένος πλέον Ιζνογκούντ και το Δεξί-Εξτρέμ με τις παραφυάδες του.

Μία παρέα που μόνο με γηπεδικούς όρους καταλαβαίνει την πολιτική αντιπαράθεση και που δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο. Μόνο τους όπλο οι κραυγές και ο γκεμπελισμός, από παραποιημένα βίντεο μέχρι ετεροχρονισμένες φωτογραφίες και στημένες ανοησίες, με πρωτοστάτη και οδηγό τον Γιώργο Μουρούτη, μέχρι και ξεκάθαρες συκοφαντίες αλλά και εκβιασμούς.

Δεν υπάρχει κόμμα χωρίς ακραίους, γραφικούς, βλαμμένους και αποβράσματα.

Μόνο που η σημερινή ΝΔ_ αυτούς τους έχει αναδείξει σε πρωταγωνιστές.

Με πρώτο και καλύτερο τον διευθυντή του γραφείου τύπου του Αντώνη Σαμαρά, που προφανώς δρα, όχι με την ανοχή του, αλλά με την πλήρη υποστήριξή του.

Διάβασε επίσης:
Προμοτέρ καμουφλαρισμένων ΧΑυγιτών
Βόθροι, φασίστες, μαθητές του Γκαίμπελς 
Ομάδα "fasistas"
Αντίλογος
Δια-μορφώστε Ναζί

2 σχόλια:

  1. κανονικό ξεβράκωμα! υπομονή, λίγες μέρες έμειναν για να τους "ξεράσει" η ιστορία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αληθεια θα επικρατησει. Αν δεν σας αρεσεις, να πατε στο Κιριμπατι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή