Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 10-16/6/2013

Καταπληκτικοί, απίθανοι ανεξάντλητοι οι εθνικοί μας επικοινωνιολόγοι! Προτείνω ακόμα και αν αλλάξει η κυβέρνηση να τους διατηρήσουν με κάποιον τρόπο σε κρατικό πόστο, δεν θα μπορέσουν να βρουν ομάδα να τους μοιάζει καν! Τα πήρε χθες ο Γιώργος Μουρούτης με την κατάσταση της ΕΡΤ και άστραψε και βρόντησε. Ξεκλείδωσε τον λογαριασμό του στο τουίτερ και έσκουξε "Η Ν.Δ. σπάει την μαύρη ομερτά που επιβάλουν οι συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας. Η θέση μας θα ακουστεί. Ξεκινάμε!" Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο συνεργάτης του "head of Greek priminister Parliamentary press-office" Νίκος Τσούτσιας ανακοίνωνε: "η Νεα Δημοκρατια θα δημοσιοποιει τις θεσεις της μεσω διαδικτυου.Η δικη μας φωνη θα ακουστει, παρα τις αντιθετες προσπαθειες. Ξεκιναμε!" Ξεκινάνε ξεκινάνε και πουθενά δεν πάνε όμως τα σαΐνια του γραφείου τύπου του Σαμαρά γιατί το site τους nd.gr είχε πέσει από αρκετά νωρίτερα! Δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος αν την στιγμή που έκαναν τις στομφώδεις τους ανακοινώσεις είχε επανέλθει αλλά ήταν προφανές πως είχε σοβαρά προβλήματα. Δεν ξέρω αν ήταν θύμα κάποιας κυβερνοεπίθεσης, γιατί δεν είχαν βγάλει μέχρι εκείνη την ώρα κάποια ανακοίνωση που να εξηγούν τι έχει γίνει, αλλά με τέτοια σαΐνια που είναι μπορεί και να τραβήξανε λάθος καλώδιο προσπαθώντας να κατεβάσουν το σήμα της ΕΡΤ. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό με τους δύο υπεύθυνους τύπου του πρωθυπουργού να ανακοινώνουν με στόμφο την επικοινωνιακή αντεπίθεση της ΝΔ_ μέσω διαδικτύου την στιγμή που το site τους δεν λειτουργούσε! Κορυφαία επικοινωνιακή ομάδα σου λέω! Στη συνέχεια ο Μουρούτης κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά και ζήτησε... να καταδικάσει την κυβερνοεπίθεση η ΕΣΗΕΑ! Καταπληκτικός σου λέω!
Είδαν κι απόειδαν και αποφάσισαν να ανεβάσουν διαδικτυακό ραδιόφωνο με το αστείο όνομα yooradio . Φυσικά με την γνωστή προχειρότητα, μέσω USTREAM, δωρεάν (μα τόσο τσίπηδες) με αποτέλεσμα το πρόγραμμα από χαζοπόπ τραγουδάκια και μπούρδες στελεχών της ΝΔ για διαφημίσεις video games. Έτσι, απέναντι στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, τους έμπειρους δημοσιογράφους της και το σήμα της που μέσω διαδικτύου και με την βοήθεια της EBU που έφτασε μέχρι και 1 εκατομμύριο μοναδικούς τηλεθεατές, η ΝΔ_ αντιπαράθεσε ένα διαδικτυακό ερασιτεχνικό δωρεάν ραδιοφωνάκι του οποίου το πρόγραμμα προφανώς κάποιος γαλάζιος ξάδερφος διάλεγε. Στο ενδιάμεσο ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του Αντώνη Σαμαρά πρόλαβε να κατηγορήσει δημοσιογράφο που του άσκησε κριτική για κάτι σχετικό με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και indymedia (βγάλε άκρη τι ακριβώς εννοούσε), αλλά και να απειλήσει με μηνύσεις ένα περιοδικό και μία πολίτη. Όλα αυτά μέσα σε λίγες ώρες! Το δε διαδικτυακό ραδιοφωνάκι που έστησαν την ώρα της ομιλίας του Σαμαρά στο Ναύπλιο την Κυριακή έπαιζε χαζοτράγουδα με αποτέλεσμα όσοι τον έβλεπαν μέσω διαδικτύου, ακόμα και οι "δικοί τους", να τον βλέπουν μέσω ΕΡΤ. Απορώ πως δεν κατήγγειλε και αυτή την "φίμωση" του πρωθυπουργού ο Γιώργος Μουρούτης. Το διαδικτυακό ραδιοφωνάκι που οι επικοινωνιολόγοι του Σαμαρά έριξαν στην μάχη κόντρα στην ΕΡΤ είναι από μόνο του καταπληκτική περίπτωση. Ένα διαδικτυακό ραδιοφωνάκι που από τις "καρδιοπάθειες "ON AIR TWRAAAAAA", τα "gossip and the city", "τα panda... ΟΛΑ στον αέρα", και άλλα τέτοια ΟΝΝΕΔίτικα το γύρισε στην πολιτική ανάλυση προσφέροντας άφθονο γέλιο. Άλλαξε και "τίτλο". Aπό το ξεκαρδιστικό "young original optimistic" που ήταν το έκαναν "your own opinion". Και πρέπει να έφτασε να έχει μέχρι και 200 μοναδικούς ακροατές σε κάποια φάση. Τρελή επιτυχία! Άπαιχτοι σου λέω! Προτείνω ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που πέσει αυτό το γκουβέρνο τους επικοινωνιολόγους του να τους κρατήσουμε, ξέρω ΄γω ως επίτιμους εθνικούς επικοινωνιολόγους. Είναι αναντικατάστατοι!

Υπάρχει χειρότερο να είσαι ανθυποσφουγγοκωλάριος; Τελικά υπάρχει. Να είσαι ανθυποσφουγγοκωλάριος και να σε έχει γραμμένο ο προϊστάμενος.

Μεταξύ των καταπληκτικών επιχειρημάτων της σαμαροπαρέας (ανεπισήμως από όσο ξέρω και μέσω social media) για την κατάσταση της ΕΡΤ, είναι πως οι αντιδράσεις οφείλονται στο γεγονός, πως στις εκλογές της ΠΟΟΣΠΕΡΤ, η συμμαχία για τα ΜΜΕ που μεταξύ άλλων πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε πολλές ψήφους. Κυκλοφορούν και τα σχετικά δημοσιεύματα. Άθελά τους πάλι καρφώνονται φυσικά. Γιατί αν η ΝΔ είχε πλειοψηφία νομίζουν πως οι συνδικαλιστές της ΝΔ θα έλεγαν κι ευχαριστώ στον Σαμαρά που τους απολύει; Αλλά το χοντρό κάρφωμα είναι η ουσιαστική παραδοχή πως αφού ένα συνδικαλιστικό όργανο δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση αυτή θεωρεί λύση του προβλήματος να το καταργήσει καταργώντας τον εργοδότη του. Τόσο δημοκράτες.

Ποιος ο ρόλος της Digea στο κλείσιμο της ΕΡΤ; Διάβασε αυτό και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Επ! Που πας; Διάβασέ το λεω!!!

Αν το μείγμα τυχοδιωκτισμού και εκδικητικότητας της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά δώσουν ραντεβού με την Χρυσή Αυγή, το δικό μας επόμενο ραντεβού θα είναι στη Μακρόνησο. Του Στέλιου Κούλογλου.

Τους φαντάζομαι σαν τσατισμένα πιτσιρίκια σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο που όμως δεν χρησιμοποιείται πια να ξηλώνουν καλώδια με μανία. Μετά τους αναμεταδότες αναλογικού σήματος, τις απαγορεύσεις, τις απειλές και το κόψιμο του σήματος του 902 από την digea εξακολουθούν να προσπαθούν να εξαφανίσουν ένα τηλεοπτικό σήμα με κάθε τρόπο. Το site ert.gr όχι μόνο σταμάτησε να λειτουργεί αλλά άλλαξε και διαχειριστή (registrar) πλέον και δεν ξέρω τι απέγιναν τα αρχεία που είχε ο προηγούμενος server με ειδήσεις, βίντεο και ένα σωρό πληροφορίες. Το αποτέλεσμα ξεπερνάει την ίδια την ΕΡΤ αφού πολλά λινκς από άλλα site θα σταματήσουν να λειτουργούν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην μανία τους να σταματήσουν την εκπομπή της ΕΡΤ υπάρχουν πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί πως ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ πίεσε και κατάφερε να διακοπεί το σήμα της EBU μέσω του οποίου έβγαινε η ΕΡΤ δορυφορικά. Όλα αυτά δεν δείχνουν αποφασιστικότητα αλλά αυταρχική νοοτροπία και πανικό των ακροδεξιών που ποτέ δεν έμαθαν να αναδιπλώνονται. Το μόνο που ξέρουν είναι να οδηγούν τα πράγματα στα άκρα. Και να γελοιοποιούνται, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών της ΕΡΤ πλέον την παρακολουθεί μέσω διαδικτύου το οποίο όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να ελέγξουν. Μένει να συνεχίσουν να προσπαθούν για να συνεχίσουν να γελοιοποιούνται. Όπως όλα τα πεισμωμένα πιτσιρίκια, αν δεν κυβερνούσαν θα ήταν για γέλιο και κατανόηση.

Το ξύλο που τρώει ο αυτοφωράκιας της υπόθεσης ΕΡΤ δεν περιγράφεται την στιγμή που ο άλλος, ο λίγο πιο έξυπνος απ τον πανηλίθιο (καταλαβαίνεις) δοξάζεται κρυπτόμενος, έχει την πλάκα του. Μην ξεχνάμε όμως πως δεν έτυχε, πέτυχε. Τέτοιo success story δεν σου κάθεται έτσι στα καλά καθούμενα, θέλει προγραμματισμό από νωρίς. Μπράβο Αντωνάκη!

Εκτός από την digea φαίνεται το μακρύ χέρι του παρακράτους (γιατί κράτος που κάνει τέτοιες ενέργειες δεν νοείται) έφτασε και στην ΕΕΤΤ και έτσι κατέβασε από το διαδίκτυο το nerit.gr. Το διαδίκτυο δεν είναι και δεν πρέπει να είναι στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, πόσο μάλλον κανενός παρακράτους. Διαδίκτυο, το τελευταίο οχυρό, πρέπει να το υπερασπιστούμε.

Εξαιρετικό κείμενο του radiobubble. Προς εργαζόμενους #ERT ενταύθα.

Με τόσες επικοινωνιακές γκάφες στην υπόθεση κλεισίματος της ΕΡΤ ήμουν σίγουρος πως από πίσω κρυβόταν ο πάντα απίθανος εθνικός μας επικοινωννιολόγος. Το ρεπορτάζ της Βασιλικής Σιούτη ήρθε ως επιβεβαίωση. Αναμενόμενο.

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα πρόεδρε. Αν και εδώ που τα λέμε έχεις και τα Παπανδρεϊκά μεσαία σου που δεν σε τιμούνε ιδιαιτέρως αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Ξεκίνησες αντάρτης στα 15 να 'ούμε για να καταλήξεις πρόεδρος της δημοκρατίας της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της από τότε που ήσουν αντάρτης. Και κατάντησες να υπογράφεις ό,τι σου φέρνουν εκλεγμένοι και μη εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων που έφτασαν στο γραφείο σου με αντισυνταγματικές διαδικασίες και μεθοδεύσεις πέρα από κάθε πρόβλεψη του συντάγματος και του κανονισμού της βουλής. Και ακόμα και τώρα που οι μόνοι που στηρίζουν την τελευταία απόφαση μιας παρέας ακροδεξιών είναι η παρέα αυτή και τα αδερφάκια της στην χρυσή αυγή, δεν τολμάς ούτε μια κουβέντα στα ίσια να πεις έτσι για τα μάτια του κόσμου. Μια κουβέντα την οποία η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα υποδέχονταν με ικανοποίηση και την χαρά πως τουλάχιστον ο πρόεδρος δεν κρύβεται. Αντί αυτού διαρροές του περιβάλλοντος για δυσαρέσκεια και άλλα τέτοια αντάρτικα. Λυπάμαι πρόεδρε. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Τη δωρεά που έκανε στο τμήμα Αρχείου και Μουσείου της ΕΡΤ, των πάνω από χιλίων δίσκων βυνιλίου και cd, με σπάνιες εκτελέσεις έργων κλασικής μουσικής, ζητά πίσω ο κ. Μανώλης Βραχνάκης από το Ηράκλειο. Δεν βρέχει, σας φτύνουν.

Η εμφάνιση στην ΝΕΤ του Γεωργιάδη πριν λίγες ημέρες και του Ντινόπουλου χθες με έβαλαν σε σκέψεις. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μου φαίνεται δεν έχουν μάθει να είναι αντιμέτωποι με κάφρους. Και αυτό κατ αρχήν είναι καλό. Έχουν συνηθίσει να αφήνουν τους πολιτικούς να μιλάνε χωρίς να τους διακόπτουν, και να μην τοποθετούνται αλλά να κάνουν ερωτήσεις. Όλα αυτά είναι σωστά. Όμως όταν έχεις απέναντί σου κάποιον που σε συκοφαντεί η άμυνα δεν είναι η καλύτερη τακτική. Απέναντι στην συκοφαντία τύπου δουλεύετε στην ερτ και ταυτόχρονα πηγαίνετε σε άλλα κανάλια, ειδικά όταν το λέει αυτό ο Άδωνις σε δύο δημοσιογράφους που ποτέ δεν το έκαναν γιατί απαγορεύεται η απάντηση δεν μπορεί να είναι η ερώτηση πότε; Οι μόνοι που είχαν δικαίωμα να κάνουν αυτό για το οποίο κατηγόρησε ο Άδωνις τους δημοσιογράφους της ΝΕΤ είναι οι σύμβουλοι που διόρισαν τα δύο διοικητικά συμβούλια που ο πολιτικός τους προϊστάμενος Σίμος Κεδίκογλου διόρισε με την σειρά του. Ο Άδωνις και άλλοι τέτοιοι δεν ενδιαφέρονται να πείσουν για το αληθές αυτού που λένε. Ενδιαφέρονται για να δημιουργούνε εντυπώσεις. Είναι καθ έξιν ψεύτες με ριζωμένη γκεμπελίστικη νοοτροπία. Η απάντηση σε τέτοιους τύπους μπορεί να είναι μόνο αιχμηρή. Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο "είσαι ψεύτης". "Είσαι συκοφάντης". Φυσικά να συνοδεύεται με τους λόγους γιατί ο απέναντι είναι ψεύτης και συκοφάντης.

Για νέα του Μουρούτη έψαχνα και δες τι βρήκα :-)

"Αν σε σας δεν φαίνεται εντυπωσιακά φτωχό και ίσως και επικίνδυνο το προσωπικό που περιβάλλει τον Πρωθυπουργό της χώρας, δεν έχουμε τα ίδια κριτήρια." γράφει στο protagon ο Πετρουλάκης. Να πω τώρα εγώ τα έλεγα; Δεν έχει σημασία, τουλάχιστον αρχίζει να τους παίρνει χαμπάρι ο κόσμος και αυτό έχει σημασία. Και οι αποκαλύπτονται συνεχώς με τις μεθοδεύσεις τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο αυτοφωράκιας της υπόθεσης ΕΡΤ δέχεται και τα περισσότερα βέλη. Και για αυτοοφωράκια βάζουν πάντα τον πιο χαζό οι έξυπνοι. Έξυπνοι που κρύβονται αυτές τις μέρες. Διάβασε λοιπόν τι γράφει για τον αυτοφωράκια Σίμο ο Νίκο Άγκο και ο Γιάννης Κριτσαντώνης που ήταν κάποτε αρχισυντάκτης του.

Υποθέτω στην ομάδα εκείνων που θα αποφασίσουν το μέλλον της "νέας" διαφανούς και κυρίως αξιοκρατικής ΕΡΤ θα είναι και ο Γιώργος Μουρούτης. Ο Αξιοκρατικά βεβαίως διορισμένος σε διάφορες κρατικές θέσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, σύζυγος της επίσης χωρίς αμφιβολία αξιοκρατικά επίσης διορισμένης Όλιας με επίσης σύμφωνα με το periodista και τον Γ Κογιάννη διορισμένο στην ΕΡΤ κουμπάρο. Αξιοκρατικά χωρίς αμφιβολία. Ο σκύλος μόνο φαίνεται δεν έχει τα τυπικά προσόντα να διοριστεί σε κάποια κρατική θέση.

Ρε τι τραβάνε εκεί στην Σαμαροπαρέα πίσω από τους κλειδωμένους λογαριασμούς και τα κλειστά γραφεία τους. Δεν φτάνει το τρολάρισμα με το www.nerit.gr (που έγινε θέμα μέχρι και στον bloomberg) και τον 902, την στιγμή που η ebu αναμεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο, το site της ΝΔ, το www.nd.gr έχει πέσει (14/6/13 ~20:00), το site του Κεδίκογλου είναι suspended, το εφετείο Αθηνών χθες έδειχνε ΝΕΤ και οι anonymous ανακοινώσανε πως έχουν χακάρει την βουλή. Και με όλα αυτά βγαίνει και νέα δημοσκόπηση με την ΝΔ 2μονάδες+ κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλά το πας Αντωνάκη.

Όχι ρε, δεν είσαι φασίστας, κακοήθειες... Το έχω ξαναπεί, καιρός ορισμένοι που δηλώνουν κεντροδεξιοί να βγουν από την "ντουλάπα". Να φωνάξουν δυνατά "είμαι φασίστας". Κρίμα να περάσουν μια ζωή κρυφές. Ειδικά τώρα που οι ομοϊδεάτες τους κυβερνάνε, που έχουν ενταχθεί στις ομάδες φασίστας που τους ταιριάζουνε κρίμα κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους. Και μετά να μας λένε παραμύθια για δημοκρατικό τόξο και άλλες παπαριές. Δημοκρατικό τόξο με φασίστες κορίτσια δεν γίνεται και αφήστε τα παραμύθια. Πες τε το τόξο αντισύριζα με κάθε τρόπο, ακόμα και με συνεργασία με φασίστες να συννενοηθούμε. Και με κάθε τίμημα. Μόνο κορίτσια μην είστε σίγουρες πως το φίδι που έχετε στον κόρφο σας θα σας λυπηθεί όταν έρθει η δική σας ώρα. Έτσι είναι οι φασίστες.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν για την "νέα" ΕΡΤ είναι αυτό που είχαν επεξεργαστεί ο Αλιβιζάτος με τον Μόσιαλο. Το είπε ο Στουρνάρας στην βουλή. Όπως είπαμε όμως αυταρχική κυβέρνηση σημαίνει και ανικανότητα και προχειρότητα στα όρια της γελοιότητας. Μέσα στην βιασύνη τους λοιπόν πλάκωσαν το copy-paste αλλά ξέχασαν ότι από τότε έχουν αλλάξει τα Υπουργεία και πλέον δεν υπάρχει Υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού με αποτέλεσμα να τους κράζει και ο υποστηρικτής του κλεισίματος της ΕΡΤ Θάνος Τζήμερος. Στο μεταξύ τόσο ο Μόσιαλος όσο και ο Αλιβιζάτος των οποίων λέει η κυβέρνηση πως το νομοσχέδιο θέλει να προωθήσει απορρίπτουν τις ενέργειες της παρέας του Σαμαρά. Είπαμε, εκτός των άλλων, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων καθεστώτων είναι και η γελοιότητα.

Ενδείξεις πως μία κυβέρνηση έχει χάσει την νομιμοποίηση και έχει μετατραπεί σε αυταρχικό αντιδημοκρατικό καθεστώς είναι η καταστρατήγηση του συντάγματος, όπως η έκδοση φετφάδων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου από την μειοψηφία, οι επιστρατεύσεις απεργών όπως του μετρό, ή εκείνων που σκέφτηκαν να απεργήσουν όπως οι καθηγητές, η δίωξη πολιτικών αντιπάλων, όπως η δίωξη του Διαμαντόπουλου που δεν έγινε μεν επιχειρήθηκε δε με βάση ένα παραποιημένο βίντεο, οι απειλές, όπως η απειλή πως οι καταληψίες της ΕΡΤ δεν θα πάρουν αποζημίωση ή ότι θα αφαιρεθούν οι άδειες εκείνων που αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ, και η διεθνής κατακραυγή. Όλα αυτά τα έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες. Τα ΜΑΤ στον Υμηττό και τον Χορτιάτη, το κατέβασμα διακοπτών από την digea, οι απειλές κατά εργαζομένων, τα απειλητικά mail του υπουργείου οικονομικών, η στήριξη της ebu που αναμεταδίδει το σήμα της ΝΕΤ σε όλο τον κόσμο και πολλά άλλα δείχνουν ξεκάθαρα την διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και καθεστώτος. Ένα άλλο όμως σημαντικό χαρακτηριστικό της αυταρχικής διακυβέρνησης είναι η γελοιότητα. Τα αυταρχικά καθεστώτα βιάζονται, αντιδρούν σπασμωδικά στην αντίσταση και επιλέγουν ανεπαρκείς φανατικούς για να τους κάνουν την δουλειά με προχειρότητα. Όλα αυτά καταλήγουν στο να ρεζιλεύονται οι κάθε τέτοιου είδους δικτατορίσκοι και οι σφουγγοκωλάριοί τους. Όπως η προχειρότητα με την οποία επιλέχθηκε το όνομα. Σαν να μην έφτανε η λέξη "ίντερνετ" για να αναδείξει την γελοιότητα της παρέας αυτής που προσποιείται πως κυβερνάει, ήρθε η αμέλειά της να κατοχυρώσει το όνομα με αποτέλεσμα μία από τις καλύτερες τρολιές που έχουμε δει. Μέχρι και το σοβαρό bloomberg ένα γέλιο το έριξε. Η γελοιότητά τους δεν τελείωσε φυσικά εκεί. Στο άγχος τους να καταστείλουν την φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ έβαλαν κάποιον υπάλληλο στην digea να παρακολουθεί τον 902. Με το που έβαζε μερικά δευτερόλεπτα σήμα από την ΝΕΤ έπεφταν μπάρες, για να επιστρέψει το σήμα με το που επέστρεφε η εικόνα του 902. Το αποτέλεσμα χθες το βράδυ ήταν απολαυστικό με τον εκφωνητή του 902 να παίζει με τον λογοκριτή του, προκαλώντας τον να μειώσει τον χρόνο αντίδρασής του. Το τεχνοφοβικό ΚΚΕ χθες τρολάριζε κυβέρνηση και digea που υιοθέτησε πλήρως τον ρόλο του λογοκριτή του καθεστώτος. Έτσι ολοκληρώνεται η εικόνα της κυβέρνησης αυτής. Με την γελοιότητα.

Φοβεροί έμπνευση των "anonymous". Τώρα μπορείς να δεις την "παράνομη" εκπομπή της ΝΕΤ μέσα από το site του εφετείου Αθηνών. Και σε περίπτωση που τα τζιμάνια του υπουργείου αυτή την φορά καταφέρουν να επαναφέρουν το site σε λιγότερο από καμιά 15αριά ημέρες χωρίς να τους το χακάρουν ξανά όπως το υπουργείο δικαιοσύνης πριν λίγο καιρό πάρε και ένα screenshot να το καμαρώσεις :-)

Τέτοιες ιδιοφυίες που χειρίζονται το θέμα της "νέας" ΕΡΤ δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν μία (τουλάχιστον) καταπληκτική εντυπωσιακή κοτσάνα! Μέσα στην βιασύνη και τον προφανή πανικό τους ανακοίνωσαν το όνομα "ΝΕΡΙΤ" πριν να κατοχυρώσουν τον διαδικτυακό τομέα. Και εγένετο www.nerit.gr, μόνο όχι ακριβώς όπως την υπολόγιζαν εκεί στην σαμαροπαρέα. Κάνε κλικ εδώ και θα καταλάβεις, έχει πλάκα. Δεν είμαι σίγουρος αν μεταξύ αυτών που έχουν αναλάβει την δημιουργία της "ΝΕΡΙΤ" είναι και ο Μουρούτης, όμως μετά την τελευταία γκάφα κάτι μου λέει πως είναι. **Τόσο ρόμπα έγινε το σαμαροπαρεάκι που έγιναν θέμα και στο bloomberg. Αυτά τα σαϊνια σώζουν την πατρίδα είπαμε ε;

Πλάκα είχε η παρέμβαση του Άδωνι στην ΝΕΤ σήμερα. Δεν θα σχολιάσω το στρίμωγμα που έφαγε και έκανε πως δεν καταλάβαινε, μπορείς να το δεις στο βίντεο. Θα σχολιάσω πως μνημόνευσε τον Μόσιαλο. Και μου έδωσε την ευκαιρία να θυμηθώ τι έλεγε τότε ο Σίμος Κεδίκογλου. Θα αρκούσε να αλλάξει κανείς τα ονόματα για να το χρησιμοποιήσει αυτούσιο ως αντίλογο στις αλλαγές που κάνει σήμερα ο Κεδίκογλου και στηρίζει με θέρμη ο Άδωνις. Φαντάσου να πρότεινε τότε ο Μόσιαλος κλείσιμο της ΕΡΤ μόνο...

Το κατάφερε και αυτό η ακροδεξιά. Η ΕΡΤ διαφημίζει το indymedia και το indymedia αναμεταδίδει ΕΡΤ διαδικτυακά! Ξεκίνησαν να κλείσουν το indymedia και κατέληξαν να κάνουν indymedia την ΕΡΤ! Και στην τηλεόραση ο 902, το ΚΚΕ δηλαδή, έχει παραχωρήσει ουσιαστικά την συχνότητά του παρά τις συνεχείς διακοπές του σήματος από την Digea. Σήματος του οποίου η αναμετάδοση είναι παράνομη σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών στο οποίο πλέον ανήκει η ΕΡΤ. Ο 902, το indymedia, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλούς περιφερειακούς σταθμούς, η ebu, το ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου, το zougla.gr, το The Press Project, η αφεντομουτσουνάρα μου και άλλοι πολλοί μικροί και μεγάλοι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναμεταδίδουμε το σήμα της ΕΡΤ, με άλλα λόγια παρανομούμε. Ακόμα και η ίδια η Digea παρανομεί αφήνοντας το σήμα μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας να φτάνει στον 902 (*αργότερα το διόρθωσε κόβοντας το σήμα. Πάω στοίχημα πως ο σφουγγοκωλάριος, ξέρεις εσύ, ξύπνησε καυλωμένος και άρχισε τα τηλέφωνα). Δύο ξεκάθαρες ενδείξεις της αντιδημοκρατικής αυταρχικής κυβέρνησης. Προκαλεί πολίτες και φορείς να παρανομούν (με παράλογους και ανήθικους νόμους και φιρμάνια) και ταυτόχρονα ενώνει πολίτες και φορείς αντιθέτων συμφερόντων και ιδεολογιών εναντίον της. Και σε περίπτωση που δεν έχεις πειστεί ποιοί θέλουν το κλείσιμο της ΕΡΤ μετά την Χρυσή Αυγή για το θέμα στο πλευρό του Σαμαρά βρέθηκε και ο Καρατζαφέρης. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις...

Δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο στην βουλή και αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα την δώσουμε είπε ο Φώτης Κουβέλης. Τρόμος στο Μαξίμου. Όοοοοταν έρθει το νομοσχέδιο, αλλά καλοκαιράκι έρχεται, διακόπτονται οι εργασίες της βουλής και από Σεπτέμβρη βλέπουμε... Στο μεταξύ το σχέδιο είναι να έχει δημιουργηθεί η νέα "ΕΡΤ" και να έχουν γίνει οι "απαραίτητες" προσλήψεις, με την διαδικασία του επείγοντος φυσικά αφού δεν θα υπάρχει χρόνος για σοβαρή αξιολόγηση όπως δεν θα υπάρχει χρόνος για σοβαρό σχεδιασμό του νέου οργανισμού. Όταν όμως έρθει για κύρωση η πράξη νομοθετικού περιεχομένου η ΔΗΜΑΡ δεν θα την ψηφίσει, ξεκάθαρα πράγματα, το είπε ο μπαρμπαφώτης. Είπε επίσης πως ααααν ο Σαμαράς ζητήσει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα την δώσει. Αν. Μέχρι τότε όμως οι βουλευτές του θα ψηφίζουν κανονικά "κυβερνητικά" και θα περιμένουν να τεθεί θέμα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης για να τρίξουν τα δόντια του Σαμαρά. Θες από την μια να βρίσεις, από την άλλη μένεις άφωνος, σχεδόν θαυμάζεις την ικανότητα του Φώτη Κουβέλη να κάνει τον μάγκα την στιγμή που κατεβάζει τα βρακιά του και σκύβει... Και πως οι υπόλοιποι βουλευτές του, σαν νεοσύλλεκτα φανταράκια κοιτάνε τι κάνει ο "παλιός" για να τον μιμηθούν. Κι επειδή αυτοί οι 14 έχουν ονοματεπώνυμο είναι ασέβεια να μην τους αναφέρουμε. Αυτοί που διαφωνούν κάθετα με τις ενέργειες της παρέας του Σαμαρά και θα του τρίξουν τα δόντια κάποτε στο μέλλον αν και όταν και ίσως είναι οι εξής 14. Κουβέλης Ευαγγέλου Φώτιος - Φανούριος (ο παλιός που λέγαμε, που τα ψάρια κοιτάνε με την άκρη του ματιού τι θα κάνει για να τον μιμηθούν), Κυρίτσης Δημητρίου Γεώργιος, Αναγνωστάκης Θεοδώρου Δημήτριος, Φούντα Νικολάου Νίκη, Ψύρρας Θεοδώρου Θωμάς, Ξηροτύρη - Αικατερινάρη Γεωργίου Ασημίνα, Μάρκου Δημοσθένη Αικατερίνη, Ρεπούση Βασιλείου Μαρία, Γιαννακάκη Γεωργίου Μαρία, Τσούκαλης Σπυρίδωνος Νικόλαος, Πανούσης Αποστόλου Ιωάννης, Ψαριανός Νικολάου Γρηγόριος, Οικονόμου Αθανασίου Βασίλειος, Λυκούδης Διονυσίου Σπυρίδων.

Έβγαλε φιρμάνι το γκουβέρνο, παράνομη η αναμετάδοση τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σήματος από την ΕΡΤ και αυτοί που την κάνουν κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με "όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία". Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο χαρακτηριστικό για μία φασιστική κυβέρνηση από την απαγόρευση τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών εκπομπών και την επίμονη προσπάθεια να εφαρμοστεί με όλα τα μέσα. Τεχνικά όπως το κατέβασμα των διακοπτών τόσο των αναμεταδοτών της ΕΡΤ όσο και το κόψιμο από την Digea των σταθμών που αναμεταδίδουν. Αστυνομικά όπως τα ΜΑΤ γύρω από το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, το στούντιο της Μουρούζη, το στούντιο της ΕΤ3 στην Θεσσαλονίκη και φαντάζομαι και αλλού. Δικαστικά όπως η απειλεί με κυρώσεις όλων όσοι αναμεταδίδουν. Ανήθικοι νόμοι που σε κάνουν να νιώθεις ανάγκη να τους παραβείς και ευφορία όταν βλέπεις και άλλους να το κάνουν είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό μιας κυβέρνησης που μόνο δημοκρατική δεν την λες.

Η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν αναμενόμενη όπως και η στήριξή τους από πολύ κόσμο, συναδέλφους τους από άλλα ιδιωτικά ή κρατικά ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Και η απάντηση της παρέας του Σαμαρά (γιατί είναι χοντρό να το λέμε αυτό το παρεάκι κυβέρνηση) επίσης αναμενόμενη. Όπως κάθε "δημοκράτης" που σέβεται τον εαυτό του προσπάθησε με κάθε τρόπο να κλείσει τα μικρόφωνα της ΕΡΤ και ταυτόχρονα να συκοφαντήσει τους εργαζομένους. Έκοψαν την σύνδεση internet στο ραδιομέγαρο, παράταξαν τα ΜΑΤ πίσω από το ραδιομέγαρο στην Αγ Παρασκευή και έξω από το στούντιο της Μουρούζη και άρχισαν τις απειλές πως αν δεν σταματήσει η "κατάληψη" θα υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ και συλλήψεις με την διαδικασία του αυτοφώρου. Ταυτόχρονα εκτόξευσαν την παρανοϊκή απειλή πως όποιος συλληφθεί δεν θα δικαιούται αποζημίωση απόλυσης και δεν θα είναι υποψήφιος για επαναπρόσληψη στην νέα δημόσια τηλεόραση αν και όποτε αυτή δημιουργηθεί, ούτε σε άλλον δημόσιο οργανισμό. Λίγο νωρίτερα, άγνωστο με ποιές διαδικασίες ή τίνος εντολές άρχισε να κόβεται σταδιακά από τους επίγειους σταθμούς, τόσο το αναλογικό όσο και το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ. Φυσικά μαζί με το σήμα της ΕΡΤ εξαφανίστηκαν το BBC World, η Deutsche Welle, το κανάλι της Βουλής και άλλες συχνότητες. Με το δέ κόψιμο του ίντερνετ που ακολούθησε κόπηκε η πρόσβαση και στο ψηφειακό αρχείο της ΕΡΤ. Η ΝΕΤ συνέχισε να εκπέμπει μέσω δορυφόρου από το ραδιομέγαρο της Αγ Παρασκευής, αλλά και αρκετοί περιφερικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ συνέχισαν να εκπέμπουν αναλογικά. Το κανάλι ZOOM και ο 902 ανέλαβαν να αναμεταδίδουν την εικόνα της ΕΡΤ και πολύ γρήγορα το σήμα και αυτών των καναλιών διακόπηκε από την Digea! Ειδικά ο 902 επέμεινε και όταν επανήλθε το σήμα του άρχισε ξανά την αναμετάδοση της ΝΕΤ για να φάει πάλι "πόρτα" από την Digea. Στο τέλος περιέργως(;) κόπηκε και η δορυφορική αναμετάδοση! Στην χώρα που κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν έχει άδεια εκπομπής παρά μόνο προσωρινές άδειες, η μόνη νόμιμη συχνότητα έγινε με μία απόφαση μίας παρέας ανθρώπων παράνομη και ξεκίνησε μία εντατική προσπάθεια να πάψει η εκπομπή της. Το δυσκίνητο υποτίθεται αυτό κράτος δείχνει τις προτεραιότητές του. Με 3 κλούβες ΜΑΤ να απειλούν τον μοναδικό εργαζόμενο που βρίσκονταν στα στούντιο της οδού Μουρούζη, τις συχνότητες να πέφτουν σε χρόνο ρεκόρ σε όλη την χώρα και την Digea να κατεβάζει τους διακόπτες σε άλλους σταθμούς που προσπάθησαν να αναμεταδώσουν το σήμα της ΝΕΤ. Και φυσικά με τα γνωστά φασιστοsite των σαμαροφυλάκων ανέλαβαν αρχικά να "εξηγήσουν" όλες τις ενέργειες αυτές και στην συνέχεια να κυκλοφορήσουν λίστες μισθοδοσίας του 2009. Του Καραμανλή δηλαδή! Αυτές βόλευαν, αυτές έβγαλαν... Εσύ πάντως νοικοκύρη μου μην ταράζεσαι. Όσο κοιτάς έξω από το παράθυρο και δεν βλέπεις τανκς μην ανησυχείς, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα... **Δεν περίμενα να φτάσω να λέω καλά λόγια για τον σύριζα αλλά η σαμαροπαρέα τον μοντέρ με έβαλαν να το κάνω και αυτό. Το να λέω όμως καλά λόγια για το zougla ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Και πάλι η σαμαροπαρέα με την μανία της να κατεβάζουν διακόπτες, με αναγκάζουν. Μπράβο λοιπόν στο zougla.gr που είναι το μοναδικό μέσο που από την πρώτη στιγμή αναμετέδιδε το πρόγραμμα της ΝΕΤ στο διαδίκτυο και ακόμα και όταν κόπηκε η δορυφορική σύνδεση της ΝΕΤ τους προσέφερε λινκ ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει διαδικτυακά η ΝΕΤ. Μπράβο στον ζούγκλα. Φίλοι δεν γίναμε, εξακολουθώ να έχω την χειρότερη γνώμη για τον τύπο αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση του αξίζουν συγχαρητήρια.

Η κυβέρνηση είναι τρικομματική. Όχι γιατί οι ακροδεξιοί του Σαμαρά αποφάσισαν να επιδιώξουν ευρύτερη συναίνεση. Η δυσφορία τους για την συνεργασία αυτή είναι εμφανής εδώ και καιρό, το ίδιο και οι προστριβές μεταξύ των εταίρων στο κυβερνητικό σχήμα. Μόνο που η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε να σχηματίσει μόνη της κυβέρνηση. Μπορεί ελέω εκλογικού νόμου οι 1.825.609 ψήφοι ή το 18,3% του εκλογικού σώματος να μετατράπηκε σε 31,55% και 129 βουλευτές στην βουλή αλλά ακόμα και έτσι δεν έχει την περίφημη "δεδηλωμένη" στην βουλή. Χωρίς την στήριξη των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν κυβερνάει, απλά σκούζει. Έτσι λέει αυτή η έρμη και ταυτόχρονα κουτσουρεμένη "δημοκρατία" μας. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως τα βλέπει λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Με την θεωρητική στήριξη λιγότερο από 2 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και 129 βουλευτών συστηματικά αγνοεί τις επιθυμίες οποιουδήποτε άλλου και επιβάλλει αυτά που μαζί με μία μικρή παρέα σαμαροφυλάκων αποφασίζει. Με την ανοχή μέχρι τώρα όμως των υπολοίπων. Και οι σαμαροφύλακες τέτοια θέλουν για να αποθρασύνονται. Και χθες με την υπογραφή δύο υπουργών αποφάσισε να καταργήσει την ΕΡΤ χωρίς να ενημερώσει, ούτε τους κυβερνητικούς του εταίρους, ούτε καν τους βουλευτές του που μέχρι λίγες ημέρες πριν απέρριπταν κάθε τέτοια περίπτωση. Ο Σαμαράς και το ολιγάριθμο παρεάκι του πήραν μία πρωτοφανή απόφαση. Χωρίς καμία ουσιαστική νομιμοποίηση. Στην πραγματικότητα ούτε καν τυπική νομιμοποίηση δεν υπάρχει αφού η δεδηλωμένη μετά τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν υφίσταται τουλάχιστον γι αυτό το θέμα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση, πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προβλέπεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ιδιαίτερα επείγουσες. Τα έχουμε ξαναπεί, έτσι είναι η ακροδεξιά. Αποθρασύνεται με κάθε μικρή νίκη. Και θεωρεί νίκη το να επιβάλλει τις αποφάσεις της στους άλλους με κάθε μέσο. Στο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν προλαβαίνουν να παραγγέλνουν καλσόν με δηλώσεις τύπου δεν θα το ψηφίσουμε όποτε και αν έρθει που συνοδεύονται από την επιβεβαίωση πως δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση για τον λόγο αυτό. Με άλλα λόγια δεν σκοπεύουν να κάνουν τίποτα από το να υποταχθούν για άλλη μία φορά στις προειλημμένες αποφάσεις που η παρέα του Σαμαρά με τσαμπουκά και μόνο τους επιβάλλει. Μέχρι τον επόμενο ακροδεξιό τσαμπουκά της παρέας που κυβερνάει την χώρα και την επόμενη ξεφτίλα του πολιτεύματος, της βουλής, του συντάγματος και των "κυβερνητικών εταίρων" συμπεριλαμβανομένων αρκετών βουλευτών της ίδιας της ΝΔ_

"Παρακαλώ την κυβέρνηση να προστατέψει την περιουσία του κράτους στο ραδιομεγαρο. Ολοι αυτοί οι λεχριτοκοπριτες θα κάνουν πλιάτσικο φευγοντας". Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Για 2000 ανθρώπους. Λεχριτοκοπρίτες. Η αμετροέπεια του "δεξιού"; Όχι, η αναλγησία, ο μισανθρωπισμός, η σκατοψυχία δεν είναι χαρακτηριστικό του απλά "δεξιού". Είναι χαρακτηριστικό του φασίστα μέχρι το κόκαλο. Μόνο αυτός μπορεί να μισεί τόσο ανθρώπους για τους οποίους δεν γνωρίζει τίποτα. Και η αναπαραγωγή τέτοιων εμετικών χαρακτηρισμών μπορεί να γίνει μόνο από όμοιό του. Όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πες με περίεργο αλλά το να μιλάς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να λες την λέξη οικογενειοκρατία μου φαίνεται κάπως. Μπαρδόν, αριστερή οικογενειοκρατία είπε. Οκ τότε όλα καλά.

Ώρες ώρες λες δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι, δεν γίνεται. Ούτε 5άχρονα δεν θα έγραφαν τέτοιες ανοησίες. Και το πιστεύω, δεν είναι τόσο ηλίθιοι, τόσο φασίστες, τόσο γκεμπελίσκοι είναι. Μόνο έτσι μπορείς να βάλεις σε αυτό το βίντεο τίτλο "Βιντεο για που γελιο: Πιτσιρικαδες διακωμωδουν τον Θεοδωρακη". Θα μου πεις περιμένεις κάτι καλύτερο από την παρέα που βρίσκει το βίντεο 'ο χίτλερ αντιρατσιστής' καταπληκτικό; Απλά δεν παύω να εντυπωσιάζομαι...

Μην ξεχνάς, η ΕΡΤ όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει αλλά είναι η καλύτερη ΕΡΤ που έχεις δει ποτέ. Δες την εδώ διαδικτυακά και θα καταλάβεις.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου