Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 27-2/6/2013

Πολύ ξύλο στον Τουρκία από μία αστυνομία προπονημένη στην άγρια καταστολή. Μια αστυνομία που όσο άνοιγε κεφάλια Κούρδων οι νοικοκυραίοι της Τουρκίας δεν ανησυχούσαν, πολλοί φαντάζομαι θα χαίρονταν κιόλας. Πολλοί από αυτούς τις τελευταίες ημέρες κατάλαβαν από την καλή τι θα πει αστυνομική βία. Κατάλαβες εσύ νοικοκυραίε μου Έλληνα που χαιρόσουνα με τα ανοιγμένα κεφάλια των "αγανακτισμένων" και τώρα με τα φώτοσοπ του Δένδια και τα δακρυγόνα στην Ιερισσό; Που αδιαφορείς για τις παράνομες απαγωγές υπό αστυνομική προστασία; Μπαα που να καταλάβεις, εσύ είσαι απασχολημένος να κατηγορείς τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα κακά αυτού του κόσμου και να χορεύεις στον ρυθμό των βραδινών δελτίων ειδήσεων.

Μέσα στον χαμό κυκλοφόρησε μία φωτογραφία γέφυρας του Βοσπόρου γεμάτη με κόσμο με την πληροφορία πως ήταν διαδηλωτές που πάνε προς την πλατεία Ταξίμ. Στην πραγματικότητα η φωτογραφία ήταν περσινή από τον μαραθώνιο της Κων/πολης. Κάποιοι την πάτησαν, μεταξύ αυτών η Ελευθεροτυπία και η Αυγή. Και έφαγαν το ανάλογο κράξιμο. Δικαίως. Μόνο που μέσα στον χαμό των εικόνων και των πληροφοριών με δεκάδες φωτογραφίες να κυκλοφορούν το ότι μία τελικά ήταν λάθος δεν το λες και έγκλημα. Και δεν το λες ούτε παραπληροφόρηση από την στιγμή που όντως υπήρχε πολύς κόσμος στις γέφυρες εκείνη την ώρα που κατευθύνονταν προς την πλατεία Ταξίμ. Δεκάδες άλλες φωτογραφίες το βεβαιώνουν.
Από την άλλη, εκείνοι που βλέπουν την πολιτική με καθαρά οπαδικούς όρους βρήκαν ευκαιρία να αρχίσουν να σκούζουν για γκεμπελισμό. Αναξιοπιστία σου λένε. Ποιοί; Εκείνοι που έκαναν γαργάρα (να μην σου πω το χάρηκαν κιόλας) το μοντάζ με καθαρή πρόθεση παραποίησης δηλώσεων βουλευτή και άλλες επικές κοτσάνες των πρωθυπουργικών σφουγγοκωλάριων, που ενημερώνονται από έγκυρα μπλογκ τύπου Δεξί Εξτρέμ. Βέβαια την στιγμή που από την δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας "αποκαλύπτεται" πόσο αναξιόπιστες φυλλάδες είναι η Ελευθεροτυπία και η Αυγή, το Πρώτο Θέμα απλά "την πάτησε". Μιλάνε για γκεμπελισμό οι γκεμπελίσκοι, για έμμισθους οι έμμισθοι, για φασισμό οι φασίστες. Και μιλάνε και για αξιοπιστία... *Από την άλλη μεριά το σαμαρικό "Παραπολιτικά" έστησε πλαστό ρεπορτάζ. Κανένα πρόβλημα για τους ανθυποσφουγγοκωλάριους της εξουσίας. ** Παραπληροφορούν οι "αριστερές φυλλάδες" γιατί έβαλαν μία (ΜΙΑ) φωτογραφία που δεν ήταν από τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, αν και το υπόλοιπο ρεπορτάζ δεν είχε στοιχεία παραπληροφόρησης. Οι δεξιές που στήνουν ρεπορτάζ και διαδίδουν πλαστά κατασκευασμένα ρεπορτάζ όμως απλά κάνουν την δουλειά τους...

"Η λύση; Αφού δεν διώκεται το μίσος για την πατρίδα, για να τους βάλουμε βαθιά στη φυλακή, πρέπει να έχουν τουλάχιστον την ίδια υπόλοιπη αντιμετώπιση με αυτή για τους παιδεραστές: Διαπόμπευση, κοινωνική απομόνωση και εκδίωξη από την εκπαίδευση. Είναι αδιανόητο ο λαός να μισθοδοτεί τους συκοφάντες του και τους διαφθορείς των παιδιών του. Και εκτός από αδιανόητο, είναι μολυσματικά επικίνδυνο για την συλλογική μας ύπαρξη..." Αποκαλυπτικός για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργικός φίλος, άλλος ένας, Φαήλος Κρανιδιώτης για το πως εννοεί την αποδοχή της αντίθετης άποψης. Αφού δεν μπορούμε να βάλουμε φυλακή εκείνους που θεωρεί ο Φαήλος γενίτσαρους, "Φουλαράτους ψευτοπροοδευτικούς αεριτζήδες" και άλλα τέτοια, προτείνει "να έχουν τουλάχιστον την ίδια υπόλοιπη αντιμετώπιση με αυτή για τους παιδεραστές". Άλλωστε είναι κάτι σαν τους παιδεραστές που "Συνήθως χρειάζεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να μη λιντσάρουν οι φίλοι, οι συγγενείς και αγανακτισμένοι πολίτες, το κτήνος που πάει με τις χειροπέδες να αντιμετωπίσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τις συνέπειες των πράξεών του". Αφού δεν μπορούνε να τους βάλουν φυλακή. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα που υποθέτω αν ο Φαήλος είχε στα χέρια του περισσότερη εξουσία από ότι έχει ένας "απλός" φίλος του πρωθυπουργού θα επιδίωκε να το λύσει. Βάλε και το "μερικά γερά πεύκα χρειάζονται, έστω κελιά αν κάποιοι δεν αντέχουν το αίμα" και καταλαβαίνεις αρκετά για το πως σκέφτεται το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά τι παρανοϊκό γράφει ο κάθε Φαήλος. Ούτε αν είναι φίλος του πρωθυπουργού της χώρας, αλλά το ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει τέτοιους φίλους. Και όχι μόνο τον Φαήλο, είναι πολλοί τέτοιοι στην σαμαροπαρέα. Αν έχεις δει αυτά που γράφω τελευταία και ειδικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον αντίλογο θα έχεις καταλάβει. Και ο σοφός λαός μας λέει "δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι".

Την στιγμή που στην Τουρκία γίνεται της κολάσεως και το CNN international δείχνει σκηνές από τις εκεί ταραχές, το CNN Turk δείχνει ντοκιμαντέρ για τους πιγκουίνους. Με μια πρώτη ματιά ακατανόητο, σουρεαλιστικό, γελοίο. Αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα απολύτως προβλέψιμο. Δημοκρατία...

Η καταγγελία πως στο κέντρο της Αθήνας γίνονται απαγωγές προσφύγων που καταλήγουν στις μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας από παρακρατικές ομάδες είναι βαρύτατη. Όταν μία τέτοια καταγγελία γίνεται από το 2ο κόμμα της χώρας, την αξιωματική αντιπολίτευση το θέμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σοβαρότητα. Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπάρχουν μάρτυρες για το περιστατικό που κάλεσαν την αστυνομία, κράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή και ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ! Σε οποιοδήποτε δημοκρατικό κράτος μία τέτοια καταγγελία θα είχε απαντηθεί με σοβαρότητα από την αστυνομία. Ακόμα και αν εμπλέκεται η ΕΥΠ ή υπάρχει κάποια συμφωνία σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών (κάτι που θα ήταν φυσικά παράνομο) έστω για τα μάτια του κόσμου θα ανακοινώνονταν κάποιου είδους έρευνα. Όχι όμως και από την αστυνομία του Δένδια και του Σαμαρά. Εδώ η αστυνομία απαντάει με δύο γραμμές ανακοίνωση της πλάκας. Καμία αναφορά στις βαρύτατες καταγγελίες πολιτών, οργανώσεων και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά μόνο ένα "ποιός είναι ο κύριος". Ανακοίνωση αστυνομίας μπανανίας. Για ΜΜΕ μπανανίας ας μην μιλήσουμε καν, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Αλλά μία χώρα δεν μπορεί να είναι μπανανία απλά επειδή έχει αστυνομία ΜΜΕ και κυβέρνηση μπανανίας. Πρέπει να έχει και τους ανάλογους πολίτες. Πολίτες σαν κάτι ανθυποσφουγγοκωλάριους που τους απασχολεί αν ο πρόσφυγας είχε χαρτιά, αν ήταν καταγεγραμμένος ή όχι. Ας κάνει ό,τι θέλει το παρακράτος, αρκεί να το κάνει στους "άλλους", τους "παράνομους", τους "λάθρο". Ανοχή της δράσης του παρακράτους ανακατεμένη με κραυγές για νόμο και τάξη. Μέχρι να σου χτυπήσει την πόρτα ηλίθιε.

Η Νέα Δημοκρατία του Πλεύρη, του Άδωνι, του Βορίδη, του Κωτούλα και του Σαμαρά κατέβασε δικό της αντιρατσιστικό. Και ο Μιχαλολιάκος ζήλεψε και λέει θα ανεβάσει και αυτός. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο, ΔΗΜΑΡ μαζί με ΠΑΣΟΚ το δικό τους. 4 αντιρατσιστικά νομοσχέδια μέχρι τώρα και δεν ξέρω αν ετοιμάζει κανένα και ο Καμμένος, και γιατί όχι, να κατεβάσουν και τίποτα σωματεία πρόταση που να ψηφιστεί σε λαϊκές συνελεύσεις ξερωγώ. Και μετά κάτι γατάκια ευρωπαίοι και κάτι ύπατες αρμοστείες μιλάνε για ρατσισμό στην Ελλάδα. Με τόσους αντιρατσιστές ρε; *Νταξ, οι ΑΝΕΛ δεν θέλουν νέο νομοσχέδιο αλλά πιστεύουν πως το μόνο που χρειάζεται είναι εναρμονισμός με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Που σημαίνει μικρές (ή μεγαλύτερες) αλλαγές στον υφιστάμενο νόμο. Που γίνονται μόνο με άλλον νόμο... 5 οι "προτάσεις". Όσες τα δάχτυλα του ενός χεριού. Με ανοιχτή παλάμη...

Χθες το βράδυ, με ένα ανώνυμο άρθρο της “ομάδας ειδήσεων” στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣΚΑΪ, ανέβηκε αυτή η “είδηση“. Το βίντεο του -μάλλον- νεκρού διαδηλωτή στην Τουρκία συνοδεύτηκε από ένα επεξηγηματικό κείμενο που θα ήταν αδιανόητο να γραφτεί ακόμη και από το υπουργείο εσωτερικών μίας στρατοκρατικής μπανανίας. Από τον "Γαλαξιάρχη".

Είδε ο Βορίδης την φίλη του Μαρίν Λεπέν να έχει μπελάδες και είπαν εκεί στην ΝΔ να κατεβάσουν δικό τους αντιρατσιστικό. Μην την πατήσουν και έχουν και οι εδώ τίποτα μπελάδες, δεν παίζουν με τέτοια πράγματα.

Έχεις τους πιο χυδαίους υβριστές στο tl σου, τους οποίους είναι προφανές πως συμπαθείς ιδιαιτέρως. Τύπους που κάνουν πολιτικά σχόλια τύπου "puta" σε μία Ισπανίδα που γράφει για την Ελλάδα, ή άλλους που το έχουν τερματίσει. Συνεχώς επαναλαμβάνεις γελοίες κατηγορίες τύπου "διακινητής πορνογραφίας" που συνοδεύονται από χαρακτηρισμούς τύπου "λεχρίτης" και σε προμοτάρει (ή μήπως πλέον συνεργάζεσαι κανονικά;) το εξίσου αν όχι περισσότερο χυδαίο "δεξί εξτρέμ". Και μετά πετάς στην χρονογραμμή σου ένα κείμενο για την χολή στο διαδίκτυο. Το διάβασες; Εσένα περιγράφει. Και την παρέα σου. Και τον εντολέα σου.

Όχι απλά φασίστες, ισλαμοφασίστες οι Τούρκοι. Και ο Ερντογάν χειρότερος από τους κεμαλιστές. Και γενοκτόνοι και πολλά άλλα. Βέβαια αυτό δεν μας εμποδίζει να τους στέλνουμε πακέτο πρόσφυγες.

Ο Άσαντ κατηγορεί τον Ερντογάν πως αντιμετωπίζει τον λαό του με βία και η Χρυσή Αυγή δηλώνει πως θα κατεβάσει τον δικό της αντιρατσιστικό νόμο. Το τερματίσαμε ή έχει ακόμα; **Προφανώς όχι! "Ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της να αποφεύγουν τη μετάβαση στην Τουρκία επειδή κινδυνεύει η ασφάλειά τους λόγω των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας". Και πάλι δεν ξέρω...

Αλληλεγγύη σε έναν λαό που εξεγείρεται κόντρα στην κρατική καταστολή. Ξέρω, σου είναι ακατανόητο. Να ήταν αριστεροί, δεξιοί, θρήσκοι, κάτι τέλος πάντων γνώριμο να μπορείς να του βάλεις μια ταμπέλα, ίσως και να το καταλάβαινες. Θα ήξερες κιόλας αν γουστάρεις ή σιχαίνεσαι. Έτσι όμως με τίποτα. Απολύτως ακατανόητο. Σε καταλαβαίνω.

Οι ταραχές στην Τουρκία μεταξύ άλλων ήταν άλλη μία ευκαιρία να φανεί κάτι για ορισμένους. Όταν είσαι εμπαθής λες χοντρές μαλακίες. Και όσο πιο εμπαθής τόσο χοντρότερες μαλακίες.

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία το ενδιαφέρον επενδυτών λένε κάποιοι. Ναι, ενδιαφέρονται για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο ενός από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Που όσο μένει σε ύφεση γίνεται όλο και πιο φθηνός προορισμός και άρα όλο και πιο ελκυστικός. Ενδιαφέρονται και για το νερό της Θεσσαλονίκης. Πράγματι, δείχνουν εμπιστοσύνη πως όσο φτωχοί και αν είναι οι Θεσσαλονικιοί θα συνεχίσουν να πίνουν νερό. Α, ενδιαφέρονται και για τον ΟΣΕ, το μονοπώλιο στις σιδηροδρομικές μεταφορές, λιμάνια και άλλα τέτοια που δείχνουν εμπιστοσύνη πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης με χερσαία σύνδεση με αυτή. Και πουλάει φθηνά. Και πλέον έχει και φθηνά μεροκάματα. Τόση εμπιστοσύνη...

Δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα. Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχουν κινήσεις που φέρνουν κάτι φρέσκο και μοντέρνο στην πολιτική σκηνή. Βοήθειά μας... *Βρες την διαφορά. Α, μαθαίνω έρχεται και ο Ρωσίας. Μεγαλεία...

Μία κοπέλα από την Αίγυπτο (άλλοι λένε Παλαιστίνη) βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη μετά από βίαιη καταστολή διαδηλώσεων από την αστυνομία, ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες. Ταυτόχρονα υπάρχουν πληροφορίες και για έναν νεκρό φοιτητή. Δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει εκεί, δεν ξέρω ποιοί είναι οι διαδηλωτές ή ποιά τα αιτήματά τους. Όπως πάω στοίχημα δεν ξέρουν ούτε εκείνοι που κάνουν πλάκα με την αστυνομική βιαιότητα ακόμα και όταν αυτή γίνεται εγκληματική. Ξέρω, τα έχουμε πει αυτά, δεν είναι φασίστες αλλά...

Όχι ρε, η Σαμαρική ΝΔ_/ΠΟΛΑΝ/Δίκτυο21 του Άδωνι, του Βορίδη, του Μουρούτη και άλλων παιδιών που ιδιωτικοποιεί μέχρι και το νερό ακραία φιλελεύθερη ή ακραία συντηρητική; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει Κωνσταντίνε!

Θυμηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες την Ρεπούση με την ευκαιρία του χορού του Ζαλόγγου και τις τσιρίδες της λαϊκής (ελαφρολαϊκής θα έλεγα αλλά συχνά πυκνά το γυρίζει σε βαριά ακροδεξιά τραγουδάκια) δεξιάς. Φυσικά ένας από όσους τσιρίζουν είναι και ο εθνικός μας επικοινωνιολόγος πίσω από το κλειδωμένο του τουίτερ αλλά γι αυτόν θα τα πούμε άλλη φορά. Κι έχουμε να πούμε... Ένας άλλος χαρακτηριστικός τσιρίδας της δεξιάς αυτής είναι ο Άδωνις. Ο Άδωνις βέβαια ως πρώην (λέμε τώρα) ΛΑΟΣ σκούζει από παλιά κατά της Ρεπούση. Όπως το 2007, που ο Άδωνις Γεωργιάδης αράδιαζε μερικά ΦΕΚ για να αποδείξει(;) πως η Μαρία Ρεπούση όταν έγραψε το περίφημο βιβλίο της δεν ήταν πτυχιούχος ιστορικός (αν και στο βιογραφικό της η ίδια αναφέρει διδακτορικό στην ιστορία από την Σορβόννη). Φαίνεται λοιπόν (γιατί το ΦΕΚ που αναφέρει ο Άδωνις δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα του εθνικού τυπογραφείου) πως η Μαρία Ρεπούση έχει πτυχίο Γαλλικής φιλολογίας και όχι ιστορίας. Πάντως στην συνέχεια ένα διδακτορικούλι τουλάχιστον το πήρε, αν και τι σημαίνει "διδακτορικό στην ιστορία" δεν καταλαβαίνω ακριβώς. Διδακτορικό στην ιστορία γενικώς; Ας είναι. Από την άλλη μεριά όμως ο Άδωνις που σκούζει για τους τίτλους της Μαρίας Ρεπούση πρόσφατα αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως πήρε πτυχίο στα 31 του. Μόνο που το 1994, σε ηλικία μόλις 22 ετών, όχι μόνο είχε γράψει βιβλίο περί της περί ομοφυλοφιλίας στην αρχαία Ελλάδα αλλά είχε ιδρύσει και το κέντρο ελευθέρων σπουδών "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ". Φυσικά χωρίς να έχει κανένα πτυχίο και φυσικά αυτοπροβάλλονταν από τότε ως ειδήμονας στην αρχαιοελληνική και όχι μόνο ιστορία, τόσο ώστε να έχει γράψει δύο βιβλία και να διατηρεί κέντρο ελευθέρων σπουδών. Ο Άδωνις λοιπόν που άνευ πτυχίου δίδασκε ιστορία και έγραφε ιστορικά βιβλία εγκαλούσε την Μαρία Ρεπούση που αν πιστέψουμε τους ισχυρισμούς του έγραψε ένα ιστορικό βιβλίο αφού πήρε το πτυχίο της, έστω στην Γαλλική φιλολογία αλλά και ένα διδακτορικό. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα δηλαδή... Παλιά του τέχνη του Άδωνι, με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε πριν λίγο καιρό να ακυρώσει αυτά που έλεγε ένας φοιτητής στο enikos.gr εστιάζοντας στο γεγονός πως στα 27 δεν είχε ακόμα πάρει πτυχίο. Είπαμε, τα ελαφρο(ακρο)δεξιά παλικάρια δεν παίζονται. Στον όρο μόνο δυσκολεύομαι γιατί δεν μου κολλάει να τους λέω δεξιούς σκέτο, ενώ το κεντροδεξιοί είναι για γέλια μόνο. Θα πρότεινα ελαφρολαϊκή ακροδεξιά ή ακραία ελαφρολαϊκή δεξιά ή κάτι τέτοιο.

Ο Νάνος Βαλαωρίτης έστειλε χθες επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά στην οποία, ευγενικά μεν σαφώς δε, τον εγκαλεί γιατί δεν καταδικάζει ευθέως την Χρυσή Αυγή και τις πρακτικές του και τον καλεί να δράσει κατά της ανόδου της. Η επιστολή θάφτηκε από τα συμβατικά ΜΜΕ αν και προβλήθηκε από πολλά διαδικτυακά. Σήμερα ήρθε η απάντηση από τον Σαμαρά. Η απάντηση ήταν κεντρικό θέμα σε κάθε δελτίο ειδήσεων. Απάντηση τύπου δεν τα ξέρεις καλά, εμείς κάνουμε το σωστό αλλά τελικά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμενόμενη. Υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα σε αυτή την ιστορία. Αρκεί μία επιστολή προς το γραφείο του πρωθυπουργού αν θέλει κάποιος από τους διανοούμενους αυτής της χώρας να λοιδορηθεί και ταυτόχρονα να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά. Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού είναι μανούλα σε κάτι τέτοια. Εδώ που τα λέμε όταν τελειώνεις την επιστολή σου στον Σαμαρά με το "Σας Χαιρετώ με απόλυτη εμπιστοσύνη στη δημοκρατική σας συνείδηση" είναι σαν να πηγαίνεις γυρεύοντας. **Επειδή φαίνεται δεν ήταν σαφές με ποιούς έμπλεξε ο Βαλαωρίτης όταν έστειλε επιστολή στον Σαμαρά ανέλαβαν τα τσιράκια του να το κάνουν σαφές. Αφού δεν έκατσε στα αυγά του και τόλμησε να ανταπαντήσει την επόμενη, οι μηχανισμοί της Σαμαρικής ακροδεξιάς ΝΔ_ ανέλαβαν να τον βάλουν στην θέση του. Έτσι ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης έγινε ο άρρωστος ΣΥΡΙΖΑίος Βαλαωρίτης, ξεμωραμένος και νούμερο. Αυτή είναι η Σαμαρική ΝΔ_. Θα ήθελα να ρωτήσω τον Νάνο Βαλαωρίτη αν ακόμα έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δημοκρατική συνείδηση του Σαμαρά. Τουλάχιστον όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να τους καταλαβαίνουν και να τους ξεφωνίζουν.

Σύμφωνα με το Reuters "On a trip to Canada last August, she burst into uncontrollable giggles when recounting a story of how Greece had refused to pay for German-made submarines it had ordered, claiming they tilted to one side - a defect no one but the Greeks could detect." Δηλαδή σε ελεύθερη δική μου μετάφραση, η Μέρκελ ξέσπασε σε γέλια διηγούμενη πως η Ελλάδα αρνούταν να πληρώσει Γερμανικά υποβρύχια που είχε παραγγείλει γιατί έλεγαν πως γέρνουν, ένα ελάττωμα που μόνο οι Έλληνες εντόπιζαν. Και γιατί να μην γελάει η Μέρκελ; Και τα πληρώσαμε και σκουριάζουν κάπου στα ναυπηγεία Ελευσίνας γιατί νομίζω πως δεν τα έχουμε παραλάβει επισήμως. Αλλά το καλύτερο, εκείνο που λογικά θα χαρίζει τρελό γέλιο όχι μόνο στην Μέρκελ αλλά σε κάθε Γερμανό πολίτη είναι πως η Φέροσταλ, η Γερμανική εταιρία που μοίραζε μίζες για να πουλάει υποβρύχια στην Ελλάδα και την Πορτογαλία εδώ και καιρό για αυτές τις μίζες έχει βρει τον μπελά της από την Γερμανική δικαιοσύνη την στιγμή που εμείς, ο κυρίως θιγόμενος δεν έχει κάνει μέχρι τώρα καμία σοβαρή ενέργεια. Δεν ξέρω σε τι στάδιο είναι η ιστορία με τα Γερμανικά δικαστήρια αλλά αν δεν έχει τελειώσει ακόμα σίγουρα θα καταλήξει η εταιρία να πληρώσει ένα σωρό λεφτά στο Γερμανικό δημόσιο γι αυτή την ιστορία. Μάντεψε το Ελληνικό δημόσιο τι θα πάρει.

Φαίνεται πως για το ελληνικό σχολείο το όνομα Κεμάλ είναι ταμπού. Θα βοηθούσε όμως να αποφεύγαμε τέτοιες καταστάσεις αν υπήρχε μία λίστα απαγορευμένων ονομάτων ώστε να ξέρουν και οι εκπαιδευτικοί.

Έπρεπε να γνωρίζουν ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ θεωρεί τους νεοναζί παραστρατημένα ξαδελφάκια που απλώς γουστάρουν λίγο Χίτλερ και πιστεύει ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα πρόβλημα ρατσισμού. Απλώς θεωρεί ότι κυκλοφορούν πολλοί αράπηδες στη χώρα. Μπορεί οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗ.ΜΑΡ να μην είναι ρατσιστές, αλλά θα έπρεπε να ξέρουν ότι την ακροδεξιά και αν την πλένεις, το κόμμα σου χαλάς. Του Στέλιου Κούλογλου.

Δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα όταν ακούμε ανοησίες από πολιτικούς, ειδικά από τους ΠΑΣΟΚους. Όταν όμως από στέλεχος κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά (της ΝΔ δηλαδή) διαβάζεις πως η αξιωματική αντιπολίτευση (ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) είναι δεκανίκι της ΝΔ μένεις άφωνος. Α, και σωματοφύλακας της ΧΑ... Νέα ΠΑΣΟΚική "λογική"...

Συνεχίζουν οι χυδαίες ύβρεις Σαμαρικών, φασιστών και χουντικών (πάλι πλεονασμός εις τριπλούν, ξέρω). Θα προβληματιζόμουν αν έλεγαν καλές κουβέντες.

Η ντροπή δεν είναι δουλειά. Υστερόγραφα: Keep calm and kiss ass.

Αυτό το θα ρθεις σαν αστραπή του Σπανουδάκη είναι ωραίο κομμάτι. Κρίμα που έχει γίνει κάτι σαν ο εθνικός ύμνος και το σύνθημα φασιστοειδών. Ξέρεις, εκείνων που στην προεκλογική τους καμπάνια είχαν βίντεο με την Αγιασοφιά χωρίς τους μιναρέδες. Μη μου πεις και άλλων, θα πάμε πάλι στην ερώτηση ποιά η διαφορά...

Ενδιαφέρουσα η στάση του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, στο θέμα της παραίτησης του Κρίτωνα Αρσένη. Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ευθέως πως ο ευρωβουλευτής του είναι διορισμένος αφού εκλέχθηκε με λίστα και όχι με σταυροδοσία και επομένως θα έπρεπε να παραδώσει και την έδρα του παραιτούμενος αφού η έδρα (και φυσικά το δικαίωμα λόγου και ψήφου στο ευρωκοινοβούλιο) ανήκει στο κόμμα. Αυτό σημαίνει πως και οι άλλοι ευρωβουλευτές είναι διορισμένοι και θα πρέπει όχι μόνο αν παραιτηθούν αλλά γενικώς να είναι φερέφωνα του κόμματος. Ας μην πούμε για τους διάφορους επίτροπους της Ευρωπαϊκής ένωσης που είναι πράγματι διορισμένοι. Επομένως η ευρωπαϊκή ένωση αποτελείται από ένα συνονθύλευμα διορισμένων παπαγάλων των κομμάτων της χώρας από την οποία προέρχονται. Αυτή είναι η αντίληψη του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο περί δημοκρατικής ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Όλοι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ αυτών και οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Άδωνις Γεωργιάδης είναι διορισμένοι. Βλέπεις οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου έγιναν με λίστα. Θα μου πεις εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων μπήκαν στην λίστα με την σειρά σταυρών που είχαν πάρει τον Μάιο. Σύμφωνοι, είναι διορισμένοι με το σχετικά αξιοκρατικό κριτήριο των ψήφων που έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές, δεν παύουν όμως να είναι διορισμένοι. Και λογικά ισχύουν όλα όσα ισχύουν για τον Κρίτωνα Αρσένη και για αυτούς. Δηλαδή θα πρέπει ως διορισμένοι να ακολουθούν την γραμμή του κόμματος και να μην κάνουν ό,τι αυτοί νομίζουν σωστό ακόμα και αν διαφωνούν με την κομματική γραμμή. Κομματικά φερέφωνα. Σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον διορισμένο Άδωνι Γεωργιάδη. Η ιστορία αυτή όμως δεν τελειώνει ούτε εδώ. Κατά καιρούς διάφοροι έχουν προτείνει να μην υπάρχουν σταυροί αλλά μόνο λίστα στις εκλογές. Μεταξύ αυτών ο Πάγκαλος του ΠΑΣΟΚ ας πούμε αλλά και άλλοι. Με άλλα λόγια θέλουν να θεσπιστεί μία βουλή αποκλειστικά διορισμένων κομματικών φερέφωνων. Πάμε για ένα ρεζουμέ; Σύμφωνα με την λογική του Γεωργιάδη, του ΠΑΣΟΚ και άλλων αυτή την στιγμή έχουμε ένα σύστημα διακυβέρνησης που αποτελείται από διορισμένα κομματικά φερέφωνα στην βουλή των Ελλήνων και διορισμένα κομματικά φερέφωνα στην Ευρωβουλή και τις διάφορες Ευρωπαϊκές επιτροπές. Και κάποιοι θέλουν αυτό να παγιωθεί και να είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κυβερνείται η χώρα στο μέλλον. Από διορισμένα κυβερνητικά φερέφωνα. Αυτή είναι η δημοκρατία που θέλουν τα διορισμένα κομματικά φερέφωνα...

Είναι άδικο να σε λένε ρατσιστή ή φασίστα όταν δεν είσαι. Είναι γκεμπελισμός να σου προσάπτουν αστήρικτα τέτοιους χαρακτηρισμούς. Όμως διαδίδεις ένα βίντεο που έχει ανεβάσει το GreekAlert. To site/οργάνωση που μιλάει για θολοκουλτουριάριδες ομοφυλόφιλους, για τις προφητείες του Παΐσιου, που του αρέσει ο φλογερός λόγος του Αμβρόσιου, που περιμένει να αναστηθεί ο μαρμαρωμένος βασιλιάς για να πάρει την "Πόλη" και τόσα άλλα. Ένα βίντεο που έχει ανεβάσει ο χρήστης "αντιπληροφόρηση" μαζί με ομιλίες του Κώστα Πλεύρη, γνωστές αντισημιτικές θεωρίας συνομωσίες και χαρακτηριστικά ρατσιστικά βίντεο και δεν κρύβει την ζήλια του για τα πογκρόμ των Ισραηλινών κατά μεταναστών. Ένα βίντεο παραγωγή του "white rabbit radio", ένα εξόφθαλμα ρατσιστικό site/blog/podcast που κύριος στόχος του είναι όπως λέει "να αποκαλύψει την γενοκτονία των λευκών κουνελιών" ενώ το μήνυμά τους είναι πως "να είσαι αντιρατσιστής σημαίνει να είσαι αντιλευκός". Ένα βίντεο που είναι προφανές πως απευθύνεται σε φασιστοειδή και ρατσιστές, ένα ανόητο πράγμα που μόνο κάποιος αρκετά ανόητος ώστε να είναι τα δύο αυτά θα μπορούσε να το θεωρήσει "έξυπνο, ευφυέστατο". Καταπληκτικό! Ένα βίντεο που "τυχαία" ανέβηκε στο youtube στις 20/4, ημέρα γενεθλίων του Χίτλερ. O Χίτλερ αντιρατσιστής. Ευφυέστατο. Όσο κι εσύ. Ξέρω, ξέρω, δεν είσαι ρατσιστής αλλά... Και δεν κάνεις μόνο αυτά. Λασπολογείς συνειδητά κατά παραγγελία. Με ανόητα δήθεν επιχειρήματα. Άλλωστε τόσο ο ρατσισμός όσο και ο φασισμός δεν συμβιβάζεται με την ευφυΐα, στην ηλιθιότητα ανθίζει. Ξέρω, ξέρω, ούτε φασίστας είσαι αλλά... Ούτε ανθυποσφουγγοκωλάριος. Ούτε ρατσιστής. Ούτε εσύ, ούτε οι συνάδελφοί σου, ούτε οι εντολείς σας... Θα προσέθετα στο ρατσιστής και φασίστας και το ηλίθιος αλλά θα ήταν πλεονασμός. Εις τριπλούν. **Φαίνεται πως ο "βεζύρης" έχει πλέον ενταχθεί πλήρως στην ομάδα "fasistas". Όμοιος στον όμοιο.

"Ο αρχηγός των κουκουλοφόρων είναι! Ο Τρίμης είναι ο αρχηγός τους!" Αυτό ακριβώς είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και αυτό ακριβώς είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της βουλής. Μπορείς να το δεις σε βίντεο ή στα πρακτικά. Όταν ο Τρίμης του έκανε μήνυση ο Άδωνις είπε: "Είμαι βουλευτής, είμαι στη Βουλή, μιλάω σε άλλο βουλευτή και το σχόλιο μου έχει πολιτική κριτική στον Αλ. Τσίπρα και στη σχέση του με τον Δ. Τρίμη. Δεν είναι προσωπικό σχόλιο στον Δ. Τρίμη τον οποίο δεν τον ξέρω και ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Είναι ο ορισμός της βουλευτικής ασυλίας με το πνεύμα της πολιτικής ελευθερίας του λόγου γι αυτό και αιτούμαι τη μη άρση ασυλίας μου". Και φυσικά τα φιλαράκια του στην βουλή έκριναν πως καλώς έπραξε ο Γεωργιάδης και αποφάσισαν να μην άρουν την ασυλία του. Ο κάθε Γεωργιάδης δηλαδή μπορεί να λέει τον κάθε πολίτη "αρχηγό των κουκουλοφόρων" και να μην καλείται να λογοδοτεί. Στην δικαιοσύνη, γιατί το ποιόν του φάνηκε άλλη μία φορά από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε και σε αυτή την περίπτωση. Και ο κόσμος κρίνει. Όχι φυσικά οι κλακαδόροι του, εκείνοι που έχουν δυο δράμια εγκέφαλο. Ο γενναίος Άδωνις πρώτα είπε "Ο Τρίμης είναι ο αρχηγός τους (των κουκουλοφόρων)!" και μετά ζήτησε την προστασία της βουλής για να μην λογοδοτήσει ισχυριζόμενος το γνωστό δεν το εννοούσα έτσι, εγώ άλλον εννοούσα, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, δεν έχω κάτι μαζί του. Όπως όλοι οι δειλοί, ανόητα ψέματα. Και όπως όλοι οι δειλοί μετά έκανε τον καμπόσο. *Μεταξύ αυτών που θεώρησαν πολιτική τοποθέτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έργου ενός βουλευτή το "Ο αρχηγός των κουκουλοφόρων είναι!" ήταν και ο Τατσόπουλος. Όλα τα ξεφτέρια έχουμε στείλει στην βουλή...

Έχω καταντήσει βαρετός αλλά δεν πειράζει, ας το πούμε άλλη μία φορά. Οι συμπάθειες δεν κρύβονται. Κατά τα άλλα η σαμαροδεξιά των ομάδων "fasistas" ανήκει στο συνταγματικό τόξο και πολεμάει κατά της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται απ τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα "εργαλεία" της.

Παραιτήθηκε ο Κρίτων Αρσένης από το ΠΑΣΟΚ. Καιρός ήταν, φαινόταν εδώ και καιρό πως δεν ταιριάζανε τα χνώτα του με του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Αυτόν τον τύπο πολύ θα τον συμπαθούσα αν δεν είχε εκλεγεί αρχικά με το ΠΑΣΟΚ του "λεφτά υπάρχουν".

"Σταματημένος στο κόκκινο φανάρι, ο οδηγός της BMW μισάνοιξε... πονηρά την πόρτα του και άδειασε το περιεχόμενο του σταχτοδοχείου του αμαξιού στο δρόμο, δίπλα στο ρείθρο της νησίδας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που βρισκόταν ακριβώς πίσω του, του κόρναρε επίμονα, κουνώντας ταυτόχρονα το χέρι, σαν μάλωμα, έξω από το παράθυρο. Για να εισπράξει μια... νεο-ελληνοπρεπέστατη απάντηση από τον «νοικοκύρη» κάτοχο της BMW, «ρε, άντε και παράτα μας!».
Βάζω στοίχημα, πως ο «μάγκας» νεοέλληνας οδηγός, είναι... αντιμνημονιακός..." γράφει ο "Θάνος Οικονομόπουλος". Και μετά αραδιάζει όλα τα άλλα κακά του "νεοέλληνα". Το αντιμνημονιακός πάντως πρώτο. Δεν μας λέει τι κοπής όμως. Αντιμνημονιακός του 2010-2011 σαν τον Σαμαρά αλλά και αρκετά από τα σημερινά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν πως ήταν κατά της εμπλοκής του ΔΝΤ και του μνημονίου τον Μάιο του 2010; Αντιμνημονιακός του 2011-12 σαν τον Κουβέλη ή αντιμνημονιακός του 2013 σαν τον Λοβέρδο και άλλους; Ή μήπως αντιμνημονιακός σαν τον Άδωνι και τον Βορίδη που ψήφισαν μόνο το 1ο άρθρο του 1ου μνημονίου συμφωνώντας επί της αρχής αλλά όχι με τα συγκεκριμένα μέτρα; Για να μην πούμε για τους αντιμνημονιακούς πριν τις εκλογές του 2012 και μπερδευτούμε, γιατί τότε όλοι σχεδόν αντιμνημονιακοί ήταν. Βέβαια άλλοι έλεγαν θα σκίσουν τα μνημόνια, άλλοι θα τα αλλάξουν, και άλλοι πως θα απαγκιστρωθούνε από αυτά αλλά δεν θυμάμαι πλην ορισμένων "Πάγκαλων" πολύ κόσμο να λέει μια χαρά είναι το μνημόνιο, ψηφίστε με να το συνεχίσω. Εκτός βέβαια από τον "λεφτά υπάρχουν" του 2009 Βενιζέλο και τους ΠΑΣΟΚους του που δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς γιατί θα τους έπαιρνε ο κόσμος με τις πέτρες. Ακόμα και αυτοί όμως κάτι ψέλλιζαν για αλλαγές και βελτιώσεις.
Σήμερα δε στους αντιμνημονιακούς μπορείς να προσθέσεις ακόμα και το ΔΝΤ που έχει παραδεχτεί ευθέως πως το πρόγραμμα ήταν λάθος.
Δεν ήξερα πως είναι τόσο εύκολο να τους καταλάβεις όλους αυτούς τους αντιμνημονιακούς τύπους. Απλά τους παρακολουθείς για λίγο και αν τους δεις να αδειάζουν το τασάκι στην άσφαλτο ξέρεις...
Έχω κι εγώ μία ιστορία όμως.
"Καλημέρα είπε μπαίνοντας και κάθισε στο γραφείο του. Σήμερα ποιόν συμπαθούμε και ποιόν "βαράμε" αναρωτήθηκε και άνοιξε τα mail του. Αφού διάβασε το memo της διοίκησης ήπιε μια τζούρα καφέ, άναψε τσιγάρο και άρχισε να πληκτρολογεί. Βάζω στοίχημα πως ο "μάγκας" δηλώνει... δημοσιογράφος. Αντιμνημονιακός σήμερα..." Gerogriniaris. Ένας πολίτης που εδώ και καιρό θεωρεί τον διαχωρισμό μνημονιακός-αντιμνημονιακός αποπροσανατολιστικό. Μόνο που μου την δίνουν τέτοιου είδους "μνημονιακές" ιστορίες...

Υπερβολές τα 7.000 μηνιάτικο που έλεγε ο Κασιδιάρης είχε πει ο Άδωνις, και ως απάντηση έδωσε ένα εκκαθαριστικό που φαίνονται (αν και όχι καθαρά) πολύ λιγότερα. Μόνο που ο Άδωνις μόνο από τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει βγάζει αφορολόγητα πάνω από 8.000 τον μήνα. Θα μου πεις άλλη μία φορά ο Άδωνις "κτίζει" ολόκληρα ψέματα από μισές αλήθειες, και τι έγινε; Τίποτα το συνταρακτικό εδώ που τα λέμε, έχει καταντήσει ρουτίνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Βορίδης, αποκαλεί ακροδεξιές, θέσεις που πλέον είναι στην ατζέντα όλων των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ε.Ε. όπως οι "περιοριστικές πολιτικές" για τους μετανάστες. Θα είχε ενδιαφέρον να τον ρωτούσε κάποιος δημοσιογράφος αν το "η ζωή τους να είναι χειρότερη από κόλαση" που έλεγε ο Θάνος Πλεύρης παρέα με τον Μάκη Βορίδη και άλλους στις γιορτές patria είναι σε αυτές τις "περιοριστικές πολιτικές" που λέει. Είπαμε όμως που να βρεις δημοσιογράφο στην τηλεόραση. Θα μπορούσε βέβαια τέτοιες ερωτήσεις να τις κάνει και ο Σκουρλέτης που ήταν παρών στο στούντιο αλλά για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει απλά να περιμένει την επόμενη αήθη επίθεση για να το γυρίσει στην άμυνα. Πάντα στην άμυνα και πάντα αδιάβαστοι.

Ο "ανδρός πεσούσης" προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικά και να θέλεις δεν μπορείς να τα αφήσεις ασχολίαστα. Καλή επιστροφή στο 4% "σύντροφοι".

Το πιθανότερο είναι ο μέσος πολίτης να μην ξέρει ποιός είναι ο Π Μπαλτάκος όπως δεν θα ξέρει την "κρυπτεία". Εκτός και αν έχει ασχοληθεί με την παρέα του Σαμαρά, την ακροδεξιά, και την Χρυσή Αυγή. Διάβασε το σχετικό άρθρο του "ιού" και θα καταλάβεις.

Φουσκώσαμε από υπερηφάνεια με τις επιτυχίες των δικών μας παιδιών στις Κάννες. Της Αντέλ Εξαρχόπουλος και του Αλεξάντερ Πέιν δηλαδή που βραβεύτηκαν στις Κάννες. Θα σε γελάσω γιατί βραβεύτηκαν, δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα. Γενικώς πάντως καμαρώνουμε για τις επιτυχίες δικών μας όπως η Αντέλ που δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, που δεν μιλάει Ελληνικά και της οποίας η επιτυχία έγινε δυνατή σε μία χώρα με κινηματογραφική παράδοση όπως η Γαλλία, και τον Αλεξάντερ που είναι κομματάκι περισσότερο Έλληνας αφού κάτι Ελληνικά μιλάει. Μόνο που και τα δύο αυτά δικά μας παιδιά γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, σπούδασαν και σταδιοδρόμησαν στο εξωτερικό. Η επιτυχία τους έγινε δυνατή λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν και επικρατούν στις χώρες στις οποίες ζουν και εργάζονται σε αντίθεση με τα εδώ δικά μας παιδιά των οποίων την αποτυχία εξασφαλίζει το εδώ περιβάλλον. Άσε που τόσο η Αντέλ όσο και ο Πέιν εδώ θα είχαν να αντιμετωπίσουν και κανέναν Πειραιώς Σεραφείμ ή κανέναν Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Τέτοιες επιτυχίες αντί να μας κάνουν υπερήφανους θα έπρεπε να μας προβληματίζουν. Όπως και το πόση ανάγκη έχουμε να υιοθετήσουμε επιτυχίες άλλων ως δικές μας.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου