Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ομάδα "fasistas"


Μία ενδιαφέρουσα ανακάλυψη του Λεωνίδα Σακλαμπάνη πριν μερικές ημέρες μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Ο Λεωνίδας ανακάλυψε ένα παλιό μπλογκ, το fasistes.blogspot.com.

Τίποτα περίεργο μέχρι εδώ, το διαδίκτυο είναι γεμάτο φασιστομπλογκ. Το ενδιαφέρον με αυτό είναι η μοναδική του ανάρτηση που έγινε στις 9 Ιουνίου του 2008 και σύμφωνα με την οποία "Το κατάστημα, ένεκα της περιόδου, μεταφέρθηκε..." στο dexiextrem.blogspot.com και άλλαξε όνομα σε "Δεξί Εξτρέμ".

Ναι, το αγαπημένο μπλογκ των κεντρο(sic)δεξιών της Νέας Δημοκρατίας παλιότερα ονομάζονταν fasistes.blogspot.com.
Μπορεί να άλλαξε όνομα αλλά ακόμα υπάρχουν παλιές αναρτήσεις που έχουν το παλιό τους χαρακτηριστικό όνομα όπως αυτή εδώ.

Σχεδόν όλα τα στελέχη της ΝΔ με παρουσία στο διαδίκτυο αναπαραγάγουν αναρτήσεις από αυτό το μπλογκ, με αποκορύφωμα τον Φαήλο Κρανιδιώτη που έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια, και τον Γιώργο Μουρούτη για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες πως με κάποιον τρόπο συνδέεται με το μπλογκ αυτό.


Yπόνοιες στις οποίες ποτέ δεν απάντησε από όσο ξέρω.
Η πλάκα είναι πως Φαήλος και Μουρούτης δεν χάνουν ευκαιρία να κατηγορήσουν για έμμισθους κουκουλοφόρους του διαδικτύου οποιονδήποτε τους αντιμιλήσει στο τουίτερ, την στιγμή που δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα, όχι μόνο να συνομιλούν με το Δεξί-Εξτρέμ αλλά και να αναπαραγάγουν τα "άρθρα" του αρκετά συχνά.

Το παραπάνω είναι ενιαίο τμήμα του timeline του διεθυντή γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Αν τους ρωτήσεις αν θεωρούν σοβαρή ενημέρωση ένα τέτοιο μπλογκ και σε τιμήσουν με απάντηση, αυτή θα είναι του στυλ "σιγά μην ενημερώνομαι από το left.gr".

Επί της ουσίας, αν συμφωνούν με το ύφος και το περιεχόμενο αυτού του μπλογκ και γιατί το προωθούν κουβέντα.

Και δεν είναι μόνο ο Μουρούτης, πολλοί νεοδημοκράτες πλέον ενημερώνονται από αυτό το μπλογκ, χωρίς να δείχνει να τους απασχολεί η εμετική φρασεολογία επιπέδου γυμνασίου που χρησιμοποιεί, ούτε και η ξεκάθαρη συμπάθεια που έχει δείξει και δείχνει στην χούντα ή την χρυσή αυγή.

Το μπλογκ αυτό έχει γίνει ο συνδετικός κρίκος της δεξιάς με την ακροδεξιά στην Ελλάδα (αν και οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο αυτών ειδικά τον τελευταίο καιρό γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτες).

Αρκεί να δεις ποιοι κάνουν RT τις αναρτήσεις (φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που το κάνουν με διάθεση αποδοκιμασίας) και ποιοί συνομιλούν με φιλική διάθεση μαζί του και καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.

Το μπλογκ αυτό επιπλέον δεν αποτελεί ερασιτεχνική δουλειά κάποιου αλλά είναι προφανές πως και περισσότεροι του ενός ασχολούνται και μοιάζει με επαγγελματική δουλειά, αφού ανεβάζει δεκάδες αναρτήσεις την ημέρα κατά τα πρότυπα των διαφόρων τρωκτικοειδών.

Το γεγονός πως πρόκειται προφανώς για ομάδα, ακροδεξιών, ανώνυμων "κουκουλοφόρων του διαδικτύου" όπως θα έλεγε ο Μουρούτης δεν τον εμποδίζει να το κάνει συστηματικά RT αλλά και να συνομιλεί μαζί τους.



Δεν είναι μόνο το μπλογκ που ξεκίνησε ως φασίστες, είναι και η ομάδα που είχε υιοθετήσει το όνομα αυτό.

Ως "ιδιοκτήτης" φαίνεται το προφίλ "Φασίστας Μπουουου" που δηλώνει αγαπημένη μουσική το "Trionfi" του Carl Orf που "έκανε πρεμιέρα το 1937 στη ναζιστική Γερμανία και αποτέλεσε τον ύμνο των Γερμανών ναζιστών" όπως φροντίζει να τονίσει στο προφίλ του και αγαπημένο του βιβλίο το "Ο ξεχασμένος στρατιώτης-Αναμνήσεις απο τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο" "του Γκυ Σαζέρ (ενός 16χρονου Αλσατού που κατατάχθηκε εθελοντικά στο Γερμανικό Στρατό και πολέμησε στο Ρώσικό Μέτωπο)" όπως επίσης φροντίζει να τονίσει.

Ο ίδιος διατηρεί "πρόχειρο" μπλογκ fasistas1.blogspot.com και είναι ο "fasistas1" της ομάδας.

Κατά την μεταφορά και μετονομασία του fasistas.blogspot στο dexiextrem.blogspot μεταφέρθηκαν και τα σχόλια όπου fasistas1, fasistas2 και fasistas3 (του οποίου το προφίλ παραπέμπει στο fasistes.blogspot.com) συνομιλούν με τους αναγνώστες ως συντάκτες του μπλογκ. Ακόμα και σε άλλα μπλογκ ή site σχολιάζανε οι "φασίστες" του πρώην fasistes.blogspot.com και τώρα dexiextrem.blogspot.com αλλά και αναρτήσεις όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως το Δεξί εξτρέμ ξεκίνησε ως fasistes.blogspot.com.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σχολιάζουν όλοι μαζί όπως για παράδειγμα εδώ, αλλά και σε έναν από τους πολλούς "κλώνους" του μπλογκ τους στο wordpress.

Κάποιοι τους είχαν πάρει χαμπάρι από καιρό και τους σχολιάζανε αναλόγως.

Ενδιαφέρον εκτός από την επιλογή των username έχει και η επιλογή avatar από τον fasistas1.


Το έμβλημα της χούντας…

Ο "fasistas1" διατηρούσε και κανάλι στο youtube, με username fasistas1 και όνομα καναλιού dexiextrem. Το κανάλι υπάρχει ακόμα στο youtube ανενεργό από καιρό, παραπέμπει στο dexiextrem.blogspot φυσικά, αλλά δεν μπορείς να δεις κάτι άλλο εκτός από μερικά βίντεο που έχει ανεβάσει.

Ευτυχώς το "bloopers team" παλιότερα είχε παρατηρήσει την δραστηριότητά του και κράτησε ένα screenshot όπου φαίνεται πως μεταξύ των μόλις 7 φίλων του ήταν και ένας "xrysaygiths" και από τα αγαπημένα του βίντεο, στο οποίο έδωσε 5 αστέρια, το "όλη η αλήθεια για την αριστερά" του Κώστα Πλεύρη.** Και όπως παρατήρησε ο "Αρχειοφύλακς" και ο "δημοκράτης" "SakisAthens®, παλιός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το 2007 ο ίδιος "fasistas1" σχολίαζε για την γνωστή υπόθεση του Κύπριου φοιτητή και της ζαρντινιέρας στην Θεσσαλονίκη, υπέρ φυσικά της αστυνομίας και κατά του φοιτητή με άβαταρ όπως είπαμε το χουντικό "πουλί" σε σχετική ανάρτηση τότε περί δικαίωσης του Πολύδωρα.

Οι ίδιοι οι "fasistas" του Δεξί εξτρέμ δηλώνουν πως το όνομα που είχαν διαλέξει για το μπλογκ τους είναι ένα "αστείο" που προέρχεται από το πως αναφέρονται σε αυτούς διάφοροι "αριστεροί" και πως δεν είναι φασίστες αλλά κεντροδεξιοί.
Κεντροδεξιοί που συμπαθούν τον Παπαδόπουλο, τον "στόχο", την χρυσή αυγή, παίζουν με τον όρο "φασισμός", βάζουν για άβαταρ το έμβλημα της χούντας και πολλά άλλα.

Το πόσο αστείο είναι ας το κρίνει ο καθένας.
Ίσως όσο αστείο είναι να λες το 1967 χρονιά της εθνοσωτηρίου επαναστάσεως. *αυτό μου είχε ξεφύγει και το θύμισε το "bloopers team web radio" μαζί με άλλα πολύ ενδιαφέροντα. (δες και τις επόμενες 4 εικόνες)

Πάμε για ένα ρεζουμέ εδώ.

Το Δεξί-Εξτρέμ είναι ένα καθαρά δεξιό μπλογκ, εγώ θα το χαρακτήριζα ακροδεξιό αλλά τέτοιοι χαρακτηρισμοί θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι σχετικοί.

Αυτό το μπλογκ έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό αρκετά στελέχη της "μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης".

Έχουν αφεθεί υπόνοιες πως ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Μουρούτης είναι πίσω από το μπλογκ αυτό.

Ο ίδιος δεν έχει απαντήσει ποτέ στις υπόνοιες αυτές παρά του ότι έχει προκληθεί και φυσικά δεν τις έχει διαψεύσει από όσο ξέρω.

Το μπλογκ αυτό ξεκίνησε ως fasistes.blogspot.com, με συντακτική ομάδα που αποτελούταν τουλάχιστον από 3 "fasistes", τους fasistas1, fasistas2 και fasistas3 εκ των οποίων ο 1 (που πιθανότατα λέγεται Άκης) είχε τότε ως "έμβλημα" το σύμβολο της χούντας και άλλος (ή μήπως ο ίδιος;) δηλώνει πως γεννήθηκε επί εθνοσωτηρίου επαναστάσεως (το 1967).

Το μπλογκ αυτό μαζί με την ονομασία δεν άλλαξε και ύφος ή προσανατολισμό.

Συνεχίζει να θέτει ερωτήματα του στυλ που είχε άδικο ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, χρησιμοποιεί χυδαία φρασεολογία όπως "στα παπάρια μας τι λέει η διεθνής αμνηστία", διαφημίζει τον φασιστικό "στόχο" και επιτίθεται με αυτό το στυλ σε οποιονδήποτε θεωρεί "αντίπαλο" της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και μετριοπαθείς που διαφωνούν εκτός από την χρυσή αυγή, με την οποία συχνά φαίνεται να συμφωνεί, όπως στην περίπτωση που ο Κασιδιάρης χτύπησε την Κανέλλη, ή την "Πρωτοβουλία Χρυσής Αυγής ενάντια στους απατεώνες του ΠΑΣΟΚ" για να δώσω δύο μόνο παραδείγματα.

Αυτό το μπλογκ είναι το αγαπημένο (και όχι μόνο όπως λένε φήμες που δεν έχουν διαψευστεί) των "δημοκρατών" της "μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης" και μάλιστα όχι απλών οπαδών αλλά πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών.
Στελεχών που ενοχλούνται από τον "δημοσιογραφικό φασισμό" κατά τα άλλα.


Ούτε η φρασεολογία, ούτε ο πολιτικός προσανατολισμός, ούτε η ανωνυμία, ούτε η προφανής ύπαρξη ομάδας πίσω από αυτό, τίποτα από όλα αυτά δεν φαίνεται να ενοχλούν τον κύριο Μουρούτη και τα άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που κατά τα άλλα ενοχλούνται από τους κουκουλοφόρους του διαδικτύου και δηλώνουν αντίθετοι στον φασισμό.


Άραγε η προέλευσή του θα τους ενοχλήσει;

Μάλλον όχι. Θα συνεχίσουν να προωθούν αυτό το μπλογκ κανονικά σαν να μην συνέβη τίποτα.
Άλλωστε δεν είναι το μόνο ακροδεξιό site που προωθούν (αλλά για τα υπόλοιπα θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση)

Και οι "δημοκράτες" "κεντροαριστεροί" που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση θα κάνουν γαργάρα για άλλη μία φορά τις επιλογές της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργικού γραφείου.

Όπως άλλωστε έκαναν γαργάρα το μοντάζ δηλώσεων πολιτικών τους αντιπάλων από την ομάδα αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας που όπως αποκάλυψε το unfollow έχει πολύ στενότερη σχέση με το κράτος και τον πρωθυπουργό από ότι φαίνεται.
Ίσως περιμένουν να  "επιβεβαιώσουν" το μοντάζ πρώτα.
Όπως έκαναν γαργάρα τον διορισμό του Κωτούλα στο γραφείο του υφυπουργού εσωτερικών.
Όπως καθημερινά κάνουν γαργάρα τόσα.

Έτσι προχωράνε άλλωστε οι "fasistas".

Με ακροδεξιές γαργάρες δήθεν δημοκρατών…

Υγ. Η κριτική που δέχτηκα μετά την δημοσιοποίηση αυτής της ανάρτησης ήταν ανάλογη του επιπέδου και στην ουσία της ιδεολογίας που εκπροσωπεί αυτή η "ομάδα".
Κριτική με χαρακτηρισμούς "λεχρίτης", "πορνόγερος", και άλλα εξίσου πολιτικά και εξίσου τεκμηριωμένα.
Απλά επιβεβαιώνεται και με το παραπάνω πως το "φασίστες" μόνο για πλάκα δεν το λένε.
Αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό τους.

Υγ2.
Αν βρέθηκες σε αυτή την σελίδα κάνοντας κλικ σύνδεσμο από το ιστολόγιο του vasper, η εξήγηση είναι πολύ απλή.

Ο vasper υπήρξε φίλος (αν δεν του αρέσει ο χαρακτηρισμός αυτός τον αλλάζω ευχαρίστως με το συνεργάτης) του Δεξί-Εξτρέμ.
Μαζί με άλλα τέτοια, ίσως και χειρότερα φασιστοειδή (όπως ο vaggelakas που δήλωνε αγαπημένα βιβλία όλα του Πλεύρη και του Γεωργαλά για παράδειγμα), συμμετείχαν στο "ΣΥΡΙΖΑ watch" και στους "Αδέσμευτους" bloggers (αυτός και το Δεξί-Εξτρέμ μόνο από όσο ξέρω), ιστολόγια που είχαν φτιαχτεί από μέλη της ΝΔ για ευνόητους λόγους και φαντάζομαι με γνώση και παρότρυνση του κόμματος.
Μάλιστα οι "Αδέσμευτοι" είχαν πάρει συγχαρητήρια και από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η συνεργασία δεν λήγει εκεί, τα φαιστομπλόγκ αυτά και πολλά ακόμα εξακολουθούν να έχουν λινκ για το ιστολόγιο του vasper και το αντίστροφο, ενώ ο ένας έχει αρκετές αναδημοσιεύσεις του άλλου, με κορυφαίο παράδειγμα την διαμαρτυρία του Δεξί-Εξτρέμ για την προφυλάκιση ενός παιδιού
της ΕΩ όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Το παιδί της ΕΩ στο οποίο αναφέρεται η ανάρτηση είναι ο δημοσιογράφος της Ελεύθερης Ώρας και του Ελεύθερου Κόσμου Δημήτρης Παπαγεωργίου, που συνελήφθη όταν με ομάδα των λεγόμενων "Αυτόνομων Εθνικιστών" επιτέθηκε σε αντιρατσιστική εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Αμπελοκήπων και κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με καμια 40αριά άλλους.
Όπως διαβάζω στο jungle report ο λόγος που κρίθηκε προφυκακιστέος τότε ο Παπαγεωργίου ίσως να είναι πως έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε 7 μήνες φυλάκιση για επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του "Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος" αλλά είχε εμπλακεί και σε υπόθεση μαχαιρώματος αριστεριστών από χρυσαυγίτες για την οποία όμως είχε τότε αθωωθεί. 
Άλλοι που είχαν τότε διαμαρτυρηθεί για την προφυλάκισή του είναι ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θάνος Πλεύρης με ομιλίες τους στην βουλή αλλά και το σύννολο του ακροδεξιού (αλλά τέρμα ακροδεξιού μιλάμε) τμήματος της μπλογκόσφαιρας.

Ο vasper έχει αφαιρέσει το Δεξί-Εξτρέμ από τα ιστολόγια που "διαβάζει καθημερινά" πια.
Όχι όμως άλλα μέλη της ίδιας ομάδας όπως για παράδειγμα το εξίσου ακροδεξιό και χυδαίο antilogos και άλλα.
Χυδαία φασιστοειδή και εμετικούς υβριστές.
Πόσο φασιστοειδή;
Αρκετά ώστε να προσπαθούν να στήσουν προβοκατόρικα blogs.
Πόσο υβριστές;
Τόσο ώστε να χρησιμοποιούν την ατάκα του προφανώς μέντορά τους Κώστα Πλεύρη περί αυνανισμού σε προχωρημένη ηλικία, ή τόσο ώστε να αναμεταδίδουν μέχρι και τα δελτία τύπου της Χρυσής Αυγής και στελεχών τους, και να διαφημίζουν την φυλλάδα "στόχος"
Πόσο παρεάκι;
Τόσο ώστε ο ένας να συμμετέχει στο blog του άλλου.
ΣΣ. αυτά είναι λίγα μόνο από παραδείγματα του τι ρόλο παίζει το παρεάκι αυτό. Έχω σκοπό όταν προλάβω να αναφερθώ εκτενώς.

Με αυτό λοιπόν το φασισταριό ο vasper αρνείται να κόψει τις σχέσεις του.
Και δεν μιλάμε για σχέσεις όπως ένα καφεδάκι στη πλατεία ή ένα τηλεφώνημα τύπου τι κάνεις βρε συνάδελφε, χάθηκες, πότε θα πιούμε κανένα τσιπουράκι.

Εκτός από τα λινκς προς αυτό το σκουπιδαριό, ως blogs που "διαβάζει καθημερινά", εξακολουθεί να αναδημοσιεύει μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 δημοσίευε και τις "e-epiloges", που είναι συλλογή αναρτήσεων αυτής της ομάδας και εξακολουθεί να έχει αναρτημένες τις αναδημοσιεύσεις των.
Με άλλα λόγια εξακολουθεί να στέλνει κόσμο από το blog του σε αυτό τον οχετό.
Του ζήτησα να αποφασίσει, ή να βγάλει το δικό μου blog από την λίστα αυτή, ή να βγάλει το φασισταριό αλλά αρνήθηκε.
Η σχέση φυσικά είναι αμοιβαία, αν όχι όλα, τα περισσότερα blogs της ομάδας αυτής έχουν λινκς για το blog του vasper.

Πλέον όμως δεν γίνεται να είσαι και με τους φασίστες και με τους άλλους.

Δεν γίνεται να είσαι "πειρατής" (και μάλιστα υποψήφιος στις τελευταίες και μοναδικές εκλογές του κόμματος) αλλά να σκορπίζεις ακροδεξιό φασιστικό διλητήριο, έστω και εμμέσως μέσω του  blog σου αγαπητέ vasper.

Έτσι, και μέχρι να αποφασίσει με ποιόν είναι, όποιος έρχεται από το ιστολόγιο του vasper θα ανακατευθύνεται σε αυτή την ανάρτηση.
Μέχρι να βρω τον χρόνο να αναφερθώ γενικότερα και συνολικότερα στην παρέα αυτή με κάποια νέα ανάρτηση που θα στεναχωρήσει και άλλο κόσμο.

Λυπάμαι αλλά εδώ που έχει φτάσει το πράγμα η ανοχή στον φασισμό δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Αν θέλεις τώρα κάνε τον κόπο να διαβάσεις όλο το άρθρο για το Δεξί Εξτρέμ ή ομάδα fasistas πήγαινε στην αρχή της σελίδας κάνοντας κλικ εδώ.
Είναι νομίζω ενδιαφέρον.



Διάβασε επίσης:

Κοίτα ποιός μιλάει...
Σταγονίδια;
Μεγάλα ψέματα, ψέματα, ψεματάκια, ανακρίβειες και ανακολουθίες
Κι η κοπριά στα λάχανα
Κι η κοπριά στα λάχανα 2
Κι η κοπριά στα λάχανα 3
Κι η κοπριά στα λάχανα 4
Κι η κοπριά στα λάχανα 5
Evonymos
Η θεωρία των δύο άκρων και η θεωρία των συγκοινονούντων δοχείων
Οι κρυφές «συνιστώσες» της Ν.Δ.

31 σχόλια:

  1. Στο screenshot των bloopers team σου διέφυγε ο sakisathens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, μου διέφυγε :-)
      Ευχαριστώ πολύ, πως μπορούσε να μου διαφύγει τέτοιο αστέρι σαν τον
      SakisAthens®

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω σελίδα στο Facebook (και ούτε θα έχω), αν θέλεις μοίρασέ το.
    Σχετικά με την αλλαγή φωτογραφίας εδώ
    http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/g.-misiakas-h-chrush-augh-einai-o-sundetikos-krikos-anamesa-sthn-thewria-ka
    Η αρχική ανάρτηση σωσμένη εδώ (με τον online converter web2pdf)
    http://smashupload.com/files/0KZNPSB9/Sturmabteilung_www-xryshaygh-com.pdf
    Mπορείς να δεις και αυτά
    http://koinonikosethnikismos.wordpress.com/2013/01/04/%cf%84-%ce%bf-%ce%b2%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/
    http://koinonikosethnikismos.files.wordpress.com/2013/01/giorgos-misiakas__large.jpg?w=400&h=330
    http://2.bp.blogspot.com/-2i1fZsmNM5I/UWa9U2WNHAI/AAAAAAAAHpY/IIYgNjZRclE/s1600/giorgos-misiakas__article.jpg
    http://xrushaughsarwnikou.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5025.html
    http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.xryshaygh.com/assets/images/preview/8493/giorgos-misiakas__slider.jpg&imgrefurl=http://www.xryshaygh.com/index.php/site/el.stat.-schedon-15-ekat.-anergoi-272-neo-arnhtiko-rekor&usg=__xB4tMfxeU4HnqY9BIazn58Jf-XU=&h=383&w=640&sz=34&hl=en&start=3&zoom=1&tbnid=pS9pdulGtYGRnM:&tbnh=140&tbnw=233&ei=WaJnUcnTLuOd0AXHjoGwDw&prev=/search%3Fq%3Dgiorgos-misiakas__article.jpg%26tbnh%3D140%26tbnw%3D210%26um%3D1%26sa%3DN%26hl%3Den%26biw%3D1280%26bih%3D827%26tbs%3Dsimg:CAQSEgme0wxmPQ_1t-yEeRYv3MdXcQw%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=423&vpy=169&dur=3188&hovh=174&hovw=290&tx=174&ty=99&page=1&ved=1t:429,r:2,s:0,i:62

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, βλέπω πως όντως αλλάξανε την φωτό αλλά ίσως κάτι μου διαφεύγει.
      Ο ίδιος είναι και στην άλλη φωτό μετά την αλλαγή αν δεν κάνω λάθος.
      Γιατί μπήκαν στον κόπο να την αλλάξουν;
      Έχεις καταλάβει;

      Διαγραφή
    2. Γιατί στην αρχική φωτό που κατέβασαν, ο Μίσιακας φοράει μπλούζα με το σήμα Sturmabteilung (SA) μιας παραστρατιωτικής ομάδας των ναζί.

      Πηγή:jungle-report

      link: http://mcaf.ee/4okhu

      Διαγραφή
  3. Δες εδώ
    http://left.gr/news/e-ohi-kai-nostalgoi-toy-hitler-oi-hrysaygites-0
    όπου δίνεται και η πηγή
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=499480950118749
    Περισσότερα
    http://archive.adl.org/hate_symbols/Sturmabteilung.asp
    και
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung

    Αν θέλεις κάνε tweet (ούτε στο twitter είμαι) και στον Simonknowz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιασα! :-)
      Άλλη μια φορά οι θρασύδειλοι χρυσαυγίτες προσπαθούν να κρύψουν το προφανές.
      Ευχαριστώ για την πληροφορία!
      Θα το διαδώσω

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι να σου πουν εσένα κάτι αμέσως να το διαδόσεις!!!!
      Απαπα, σ' έχει φοβηθεί το μάτι μου!!!

      Διαγραφή
  4. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63812249
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΣΙΑΚΑΣ
    Τον πληρώνει η Βουλή για να υμνεί τους ναζί
    ΕΘΝΟΣ 13/4/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ
      Κατά τα άλλα "Δωρικός" είναι ο χαιρετισμός τους...

      Διαγραφή
  5. Μία διόρθωση: Γράφεις <>

    Ο τίτλος του section δεν ήταν ποτέ αυτός που έχεις βάλει σε εισαγωγικά. Ήταν πάντα: "ΔΙΑΒΆΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ.."

    Όταν έχω χρόνο σε ενημερώνω για τέτοια λαθάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α ναι... και δεν υπάρχουν e-Επιλογές σχεδόν ένα χρόνο ακριβώς γιατί δεν συμφωνώ μαζί τους... Αλλά ΠΟΥ εσύ... το ψέμα... ψέμα.. Διόρθωσέ το και αυτό σε παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διόρθωσε και το "καθημερινά εξακολουθώ..."
    http://adesmeutoi.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω έλεγχο ποιοι βάζουν το δικό μου link, κόψε το μαζί με το εξακολουθεί να αναδημοσιεύει και τις "e-epiloges"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΙΚΑ: Τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Αλλάζει μόνο η στάση μας απέναντί τους και απέναντι στα μελλοντικά γεγονότα. Ότι και να κάνω για σένα θα είμαι "φίλος με φασίστες" ,εκτός αν πάψεις να είσαι εσύ φανατικός ζηλωτής... Κάτι τύποι σαν και σένα είναι αυτοί που λέω ΔΗΘΕΝ!! Γιατί; Μα γιατί είστε κολλημένοι και αυτοδίκαιοι. Δεν ξέρω τι παρελθόν έχεις και τι έχεις σβήσει, αλλά εγώ δεν σβήνω το παρελθόν... μαθαίνω από αυτό και προχωράω...

    Ευχαριστώ για τις διορθώσεις και μακάρι η ευαισθησία που έχουμε τώρα να υπήρχε και νωρίτερα. Ίσως κάποια παιδιά να ζούσαν σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από ότι είδα αποφεύγεις κάποια απαντητικά σχόλια... Κλασσικός αυτοδίκαιος ζηλωτής...

    Ω ναι... είσαι δίκαιος...!!!! Χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι Χαχαχαχαχαχα !!!
      Ρε παλικάρι μου έχεις σχολιάσει 4 φορές χωρίς να δίνεις καμία απάντηση, και σε χαλάει που εγώ δεν απαντώ για εσένα;;

      Ω ναι, είσαι τζιμάνι...!!! Χαχαχαχαχαχα
      Καλησπέρα.

      Διαγραφή
    2. Κι επειδή παρατράβηξε.
      Σου είπα να γράψεις αν θέλεις ένα σύντομο κείμενο να το συμπεριλάβω, δεν το έκανες.
      Σου είπα τα σχόλια είναι ανοιχτά να γράψεις ό,τι θέλεις, και πάλι δεν έγραψες καμία "απάντηση".
      Αλλά θέλεις να γράψω εγώ τι;
      Αποφεύγω τι;
      Είσαι πραγματικά τόσο χαζός ή οι κακές παρέες με τα φασιστάκια σου αφήσαν κατάλοιπα;

      Διαγραφή
    3. Ρε μεγάλε, το καταλαβαίνεις ότι μόνο κακό κάνεις; Δεν έχω καμία σχετική παρέα και η σχέση με το Δεξί Εξτρέμ ήταν όταν ήταν στην ΝΔ.

      Οι άλλοι είναι στην ΝΔ ή στους ΑΝΕΛ ή ανεξάρτητοι ή οπουδήποτε θέλουν.

      Μέντιουμ είμαι να ξέρω τι θα κάνει ο άλλος 2-3 χρόνια μετά ή πρέπει να ξεκοκαλίζω όλες τις ανακοινώσεις τους;

      Εσύ είσαι κυνηγός φασιστών. ΜΠΡΑΒΟ σου. Απλά ξεκόλλα από τον φανατισμό σου...

      ΕΓΩ δεν είμαι φασίστας, δεν ήμουν ποτέ και τους κυνηγάω. Μόνο που εγώ πάω στους ίδιους τους φασίστες και με έχουν μέχρι και απειλήσει. Εσύ πας σε lite bloggers!!!

      ΜΠΡΑΒΟ σου και πάλι... ωωωω ακριβοδίκαιε...

      Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Τι απάντηση θες ρε αφού δεν θέλεις καν να διαβάσεις τι λέω ή τι κάνω;

      Διαγραφή
    4. 1ον Ζητώ συγνώμη για την μη ανάρτηση του σχολίου σου (και άλλων), δεν ήταν σε καμία περίπτωση από πρόθεση.
      Τελευταία έχεις δει πως δεν πολυασχολούμαι με το blog και με τις αλλαγές στο layout του gmail χάνω τις ειδοποιήσεις.

      2ον Δεν με ενδιαφέρει αν κάνω καλό ή κακό, κάνω αυτό που μου λέει η συνείδησή μου.
      Όσοι χαΐδέψανε τον φασισμό (όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο φυσικά) έχουν αποδεδειγμένα βαμμένα τα χέρια τους με αίμα.

      3ον Δεν ήξερες πριν από 2-3 χρόνια. Δηλαδή το 2011 και το 2010.
      Το 2011 που το Δεξί Εξτρέμ διαφήμιζε τον "στόχο" και τις "εκδηλώσεις" του Μιχαλολιάκου, ή το 2010 που διαφήμιζε το βιβλίο του Κασιδιάρη και αναδημοσίευε άρθρο σύμφωνα με το οποίο 3 είναι τα σωστά πατριωτικά blogs, ης Χρυσής Αυγής, ο Στόχος και το greekalert

      4ον Εξακολουθείς να έχεις λινκς για τους περισσότερους της ομάδας αυτής.
      Έχεις λινκ για τον antilogo, που έγραφε και γράφει στο δεξί εξτρέμ το ταχάλια και το naxios και που διαφήμιζε μέχρι πριν λίγο καιρό τα μαθήματα ιστορίας της ΧΑ
      Έχεις λινκ για το taxalia, το blog το οποίο "μοιράζονται" Δεξί-Εξτρέμ, Αντίλογος και άλλα καλόπαιδα για τα οποία μόλις προλάβω θα μιλήσουμε με λεπτομέρειες.
      Το blog που προωθούσε απροκάλυπτα την τοπική οργάνωση της ΧΑ και που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα προσπαθούσε να πείσει πως "ο καβγάς έγινε για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμαίν"

      Έχεις και άλλα λινκς, ακόμα και αναδημοσιεύσεις, ξέρεις πολύ καλά πως θα μπορούσα να ανεβάσω με αυτά όχι ανάρτηση, αναρτήσεις, βιβλίο με τις αναρτήσεις που έχουν ανεβάσει τα εμέσματα της διαδικτυακής σου παρέας.

      Αλλά μετανοημένε μου πειρατή πότε μετάνιωσες;

      Το 2012 που κατέβηκες υποψήφιος με τους πειρατές;
      Και από τότε πόσους αναγνώστες του blog σου έχεις στείλει σε αυτά τα ακροδεξιά σιχάματα;
      Πόσοι από το blog σου κατευθύνθηκαν στην διαδικτυακή τηλεόραση της ΧΑ ή το ηλεκτρονικό της κατάστημα;
      Μπορώ να συνεχίσω, να σου κατεβάσω κανένα σεντόνι σε πόσα εμετικά άρθρα μπορεί να έχουν καταλήξει οι επισκέπτες του blog σου αφού "μετανόησες" και αποφάσισες να γίνεις "πειρατής" αλλά δεν νομίζω πως έχει νόημα.

      Και κάτι τελευταίο.
      Πόσες αναρτήσεις τελευταία περί της θεωρίας των 2 άκρων έχεις προωθήσει εμμέσως μέσω των συνδέσμων από το blog σου;

      Ε λοιπόν μετανοημένε όψιμε πειρατή θα μου επιτρέψεις για όλα αυτά να μην δεχτώ τις απαντήσεις σου, ούτε τις δικαιολογίες σου.

      Απεναντίας, θα μου επιτρέψεις να θεωρώ τον ρόλο που παίζεις ύποπτο.
      Γράφεις για δικαιώματα, εμφανίζεσαι αντιρατσιστής και αντιφασίστας (τον τελευταίο καιρό) και ταυτόχρονα ταΐζεις με κοινό τα πιο εμετικά blogs της ακροδεξιάς μπλογκόσφαιρας.

      Αν αυτό εμένα με κάνει φανατικό και επιζήμιο στα μάτια σου, χαρά μου.

      Και πες στην παρέα σου ότι δεν ξεμπερδέψατε ακόμα.

      Διαγραφή
    5. Όχι... δεν το παίζω ούτε αντιφασίστας ούτε αντιρατσιστής. Την γνώμη μου λέω και αν σου φαίνεται αντιφασιστική ή αντιρατσιστική... μπράβο σου.

      Πόσοι αλήθεια από το blog σου έχουν πάει στο site της Χρυσής Αυγής και στα άλλα φασιστοblog με τις αναφορές σου; Μάλλον πολλοί περισσότεροι καθώς έχει πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα!!!

      Τα links τα είχα αφήσει εκεί, δεν είχα ασχοληθεί και δεν με ενδιαφέρει τι βλακείες βάζεις με το νου σου. Δεν είμαι ντετέκτιβ, ούτε το παίζω. Είμαι ΕΓΩ. Αντιθέτως εσένα δεν σε ξέρω και δεν ξέρω και τι ρόλο παίζεις. Καλό σου βράδυ... Δεν θα ασχοληθώ άλλο καθώς δεν έχει νόημα. Εσύ ασχολήσου όσο θέλεις.

      Διαγραφή
    6. Τουλάχιστον έβγαλες το λινκ για το μπλογκ μου, κάτι είναι και αυτό.
      Προφανώς για να μην επισκέπτεται κόσμος φασιστομπλόγκ.
      Μην ασχολείσαι, καλά θα κάνεις.
      Θα ασχοληθώ όμως εγώ.
      Με όλη την φασιστοπαρέα σου.

      Διαγραφή
    7. Πριν βάλεις το "αντιφασιστικό link" σου, τα άρθρα αυτά τα είχαν δει... 5-6. Μετά που το έβαλες πήγε στους 250! Έλεος με την ανοησία... http://en.wikipedia.org/wiki/Streisand_effect

      Με θεωρείς φασίστα, εγώ σε θεωρώ άσχετο με την πραγματικότητα. Το κλείνουμε εκεί γιατί έχουμε και δουλειές. Τι να κάνουμε; Κανείς δεν μπορεί να του έχει όλους ευχαριστημένους!!!

      Διαγραφή
    8. The Streisand effect is the phenomenon whereby an attempt to hide, remove, or censor a piece of information has the unintended consequence of publicizing the information more widely, usually facilitated by the Internet.

      Καμία πρόθεση δεν είχα (όπως σου έχω ήδη πει) να κρύψω ή να λογοκρίνω κανέναν.
      Αντιθέτως, προτιμώ να συνεχίσεις να προβάλλεις τα φασισταριά και να διατηρήσεις τόσο τα λινκς όσο και τις αναρτήσεις.
      Και να μην το κάνεις εσύ θα το κάνω εγώ για εσένα.
      Ο κόσμος (σαν εμένα ας πούμε) που σκέφτεται να ρίξει την ψήφο του στους πειρατές καλό θα είναι να ξέρει τι ακριβώς ρόλο παίζουν.
      Από εκεί και πέρα ας κρίνουν.
      Ο φίλος σου το Δεξί-Εξτρέμ άλλωστε μου προσέφερε 500αρικάκι για την "διαφήμιση" και του είπα πως δέχομαι.
      Βέβαια δεν μου εξήγησε από που να περάσω να το πάρω, από την Συγγρού ή τα γραφεία της ΧΑ και τελικά 500αρικάκι δεν είδα αλλά δεν πειράζει.
      Εγώ θα συνεχίσω την "διαφήμιση" της παρέας σου.
      Άλλωστε τους το χρωστάω, έχουν κάνει και αυτοί την ανάλογη στο πρόσωπό μου.

      Η "διαφήμιση" θα συνεχιστεί.
      Για καιρό.
      Όσοι θιχτούν ας πρόσεχαν τις παρέες τους.
      Μην το παίρνεις προσωπικά, έρχονται και άλλοι.

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ GeroGriniaris... respect! Εξαιρετική δουλειά, αλλά...
    ...ριξε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και μια ματιά σ' αυτό εδώ

    http://omadeon.wordpress.com/2013/10/07/takis-fotopopulos-slanders-omadeon/#update3

    Υποψιάζομαι πλέον για ΒΑΣΙΜΟΥΣ λόγους ότι έχουμε έναν... ιδιότυπο χαφιέ ανάμεσά μας (όσοι δηλαδή τον αναπαράγουν).
    (κατάλαβες ΠΟΙΟΝ εννοώ...)

    Εναν "βάσιμο λόγο" στον έδωσα ήδη.

    Ενας (άλλος) "βάσιμος λόγος" που αλίευσα (αλλού) είναι ότι... περιγράφει σαν καταδικασμένο να αποτύχει (αυθημερόν) ΚΑΘΕ εγχείρημα "εθνικής ανεξαρτοποίησης" σαν αυτό ακριβώς... που πρεσβεύει ο ίδιος, αλλά... τότε ΓΙΑΤΙ το πρεσβεύει? Μήπως... ΔΕΕΕΝ το πρεσβεύει, αλλά ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ?

    Θάπρεπε να το ερευνήσουμε το θέμα... ΄;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψάχνω το θέμα, να είσαι σίγουρος.
      Τον Φωτόπουλο δεν τον είχα παρακολουθήσει και δεν ξέρω τι ρόλο παίζει.
      Τελευταία θα έχεις παρατηρήσει πως το blog είναι σχετικά ανενεργό, έχω κουραστεί και δύσκολα γράφω εδώ.
      Θα προσπαθήσω όμως να προσθέσω κάτι.
      Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

      Διαγραφή
    2. Όσο για το διαδικτυακός λασπολόγος μην το παίρνεις και πολύ προσωπικά, υπάρχουν και χειρότερα :-)
      http://taxalia.blogspot.com/2013/09/gerogriniaris.html

      Διαγραφή