Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 28/1-3/2/2013


Υπόθεση εργασίας: Είσαι, υποτίθεται, "αριστερός", "προοδευτικός" και τέτοια ωραία. Ένας πολιτικός προσπαθεί να βγάλει την διεθνή αμνηστία περίπου μπακάλικο, μέχρι και όργανο της αριστεράς. Ο ίδιος πολιτικός που βρήκε ευκαιρία μέχρι και τον Κορκονέα να υπερασπιστεί. Ένας πολιτικός που είναι γνωστός για τις απόψεις του. Ένας πολιτικός όμως με το κόμμα του οποίου το κόμμα σου συνεργάζεται. Κάποιος σου το υπενθυμίζει. Τι απαντάς; Τρελίτσα...
Με τέτοιους "προοεδυτικούς" θα προοδεύσουμε σίγουρα.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας είπε μία χοντρή μαλακία. Συμβαίνει. Γι αυτή του την μαλακία τα άκουσε στο τουίτερ. Αυτό και αν συμβαίνει. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας είναι δημοσιογράφος που γράφει μεταξύ άλλων στην Καθημερινή, άσε που τον ακολουθεί κοντά 10.000 κόσμος στο τουίτερ. Έχει επομένως την δυνατότητα να απευθύνεται σε ευρύ κοινό όποτε θέλει να πει κάτι. Θα μπορούσε λοιπόν είτε να προσπαθήσει να υποστηρίξει την μαλακία που είπε, είτε να την πάρει πίσω με ένα σόρυ λάθος ή και οτιδήποτε ενδιάμεσο. Εκεί όμως είναι που φαίνεται η "μαγκιά" του δημοσιογράφου. Έκανε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αποφάσισε να μιλήσει για "φερέφωνα του διαδικτύου" τελειώνοντας το άρθρο του με το "Και γι’ αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο, ακόμη και όσα μόλις διαβάσατε να τύχουν μιας συντεταγμένης κατασυκοφάντησης, αν κριθούν ότι βλάπτουν έναν εκ των δύο μονομάχων...". Έξυπνο σίγουρα. Όχι μόνο κάνεις πως δεν κατάλαβες γιατί σε βρίζει ο κόσμος όλος αλλά σε ένα φαινομενικά άσχετο θέμα βάζεις έτοιμη και την απάντηση. Δεν είναι που λέω μαλακίες, είναι που οι άλλοι με κατασυκοφαντούν συντεταγμένα. Μαγκιά! ** Ίσως να το αδίκησα, ίσως πάλι όχι. Ο Κ Ζούλας πάντως επέλεξε να απαντήσει επί της ουσίας. Δυστυχώς κατά την ταπεινή μου γνώμη περίπου επί της ουσίας. Γιατί ξεκινάει πρώτα απ όλα με ένα ψέμα. Λέει πως το τουιτ του έγινε πριν δημοσιευθούν οι φωτογραφίες. Θα έπρεπε ως έγκριτος δημοσιογράφος να ελέγξει αυτόν του τον ισχυρισμό. Θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρει πως τα τουιτ έχουν εντυπωμένη μέρα και ώρα επάνω τους. Το δικό του για παράδειγμα έγινε στις 9:22 PM - 2 Feb 13 ενώ ήδη από τις 8:31 PM - 2 Feb 13 αν όχι νωρίτερα υπάρχουν αναφορές στις παραποιημένες φωτογραφίες. Και δυστυχώς, Κωνσταντίνε, ακόμα και έτσι να ήταν τα πράγματα, αυτό που έγραψες δεν ήταν σαφής αιτιολόγηση της εκδικητικής παράνομης βίας από την μεριά της αστυνομίας και δύσκολα παρερμηνεύεται. Προσπαθώντας να βγάλεις χρυσαυγίτες αυτούς που σε έκραξαν δεν καταφέρνεις τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνεις πως σωστά τα άκουσες. Όχι για τον πατέρα σου, ούτε για οποιονδήποτε συγγενή σου. Το κέρδισες με το σπαθί σου.


Αντιστάθηκαν στην σύλληψη και έφαγαν και δυο φάπες παραπάνω, δεν χάλασε και ο κόσμος. Αυτό λένε εκείνοι που έτσι και αλλιώς θα αθώωναν την αστυνομία για οτιδήποτε, εκείνοι που μέχρι και για τον Κορκονέα βρίσκουν ελαφρυντικά. Αυτό που δεν μας λένε είναι γιατί τότε η αστυνομία παραποίησε τις φωτογραφίες που βγήκαν στην δημοσιότητα αφού "δεν τρέχει και τίποτα". Δεν είναι απλά οι δυο φάπες που μπορεί να έφαγαν στο τμήμα οι συλληφθέντες, είναι ο προφανής βίαιος εξαναγκασμός τους να στηθούν μπροστά στην κάμερα, η παραποίηση των φωτογραφιών από την αστυνομία και κυρίως το γεγονός πως η αστυνομία δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί φωτογραφίες φανερά, χωρίς να νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί γι αυτό. Γιατί έχει την στήριξη των νοικοκυραίων. Φοβισμένα ανθρωπάκια, πρόθυμα να παραδώσουν τα δικαιώματά τους. Σε αυτούς στηρίζονται τέτοια καθεστώτα.

"Άλλο ένα χαστούκι για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στην χώρα μας, αυτή την φορά από τον ΟΗΕ. Και στο καπάκι και άλλο, από τον επίτροπο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μασάει ο Δένδιας, και από ότι φαίνεται δεν μασάει ούτε ο "αριστερός" Ρουπακιώτης. Όπως δεν μασάνε από τέτοια, μέχρι που τα θεωρούν τίτλους τιμής διάφοροι δικτατορίσκοι ή δικτατορίζοντες σε όλο τον κόσμο." έγραφα πριν λίγες ημέρες. Σήμερα επιβεβαιώθηκα πλήρως. Σε κάτι τέτοιες στιγμές φαίνονται οι αληθινές πεποιθήσεις των "δημοκρατών" που μας κυβερνάνε. Δεν του έφτασε του Άδωνι να μείνει στην περιφρόνηση της Διεθνούς Αμνηστίας, έπρεπε να δείξει και την συμπάθειά του στον Κορκονέα, έναν καταδικασμένο ψυχρό δολοφόνο ενός 15χρονου άοπλου παιδιού.

Όχι μόνο δεν θα βρεις σοβαρό δημοσιογράφο σήμερα να υποστηρίξει το "ε ρε ένας Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται", αλλά είναι μια φράση που προκαλεί ρίγη αποτροπιασμού και σχεδόν καθολική καταδίκη. Το "ε ρε μία μπουμπουλίνας που μας χρειάζεται" από την άλλη, φαίνεται να μην μας χαλάει τόσο πολύ, μέχρι που ορισμένοι εμμέσως πλην σαφώς το υποστηρίζουν. Μόνο που τους έχω νέα. Όπως δεν μπορούσε να υπάρξει ο Παπαδόπουλος χωρίς την μπουμπουλίνας, έτσι και η μπουμπουλίνας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς "Παπαδόπουλο". Κατάλαβες ανόητε;

Πέθανε ο Ντερτιλής. Όχι απλά ένας πραξικοπηματίας, ένας αμετανόητος δολοφόνος που εκτός από την συμβολή του στο πραξικόπημα του 67 και την δολοφονία του Μυρογιάννη κατά τα γεγονότα του πολυτεχνείου είχε στο "βιογραφικό" του "εκκαθαρίσεις" τουρκοκυπριακών χωριών στην Κύπρο το 1964. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όταν λέμε εκκαθαρίσεις εννοούμε δολοφονίες αμάχων και άοπλων που μόνο τους έγκλημα ήταν η καταγωγή τους. Η κηδεία του ήταν φυσικά ευκαιρία να δούμε πως τέτοια καθάρματα έχουν θαυμαστές. Όπως ο Γ. Γεωργίου, "πρέσβης επί τιμή" και πρώην βουλευτής, αλλά όχι μόνο. Από διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέχρι και αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας. Φυσικά δεν ήταν ο μόνος πολιτικός στην κηδεία. Παρόντες και βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και ο Κ Πλεύρης. Και την τελετή τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος που παρομοίασε τον Ντερτιλή με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη... Για να μην ξεχνάμε πως οι χουντικοί ποτέ δεν σπρώχτηκαν στο περιθώριο αυτής της χώρας, απλά κρύφτηκαν, όχι πολύ επιμελώς, φορώντας δήθεν δημοκρατικό μανδύα σε συγκριμένα "αδερφά" κόμματα και την εκκλησία.

Κάθε φορά επιβεβαιώνεται πως η σημερινή Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε πανηλίθιους. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Πως αλλιώς να εξηγήσεις το βίντεο με τον Διαμαντόπουλο (το οποίο σοβαροί, υποτίθεται, υπερασπίζονται), το "αμάν πια αυτός ο Λαφαζάνης" (που δείχνει πως εκτός από ηλίθιους απευθύνονται και σε εντελώς αγράμματους), την ρητορική για την "φορολόγηση των πιστών", και τώρα τον αποτροπιασμό τους για μία ξεκάθαρη τρολιά; Δεν είναι ηλίθιοι, απευθύνονται σε ηλίθιους νοικοκυραίε μου. Και έχουν εσένα να τους επιβραβεύεις, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της τακτικής τους...

Άλλο ένα χαστούκι για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στην χώρα μας, αυτή την φορά από τον ΟΗΕ. Και στο καπάκι και άλλο, από τον επίτροπο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μασάει ο Δένδιας, και από ότι φαίνεται δεν μασάει ούτε ο "αριστερός" Ρουπακιώτης. Όπως δεν μασάνε από τέτοια, μέχρι που τα θεωρούν τίτλους τιμής διάφοροι δικτατορίσκοι ή δικτατορίζοντες σε όλο τον κόσμο.

Η οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου σήμερα δεν είναι σε καμία περίπτωση καλή είδηση. Ακόμα και αν πρόκειται για τις φιλιππινέζες κάποιου επιχειρηματία. Άλλωστε ο επιχειρηματίας δεν έχει πρόβλημα, έχει αρκετές φιλιππινέζες να κάνουν παρκέ και παράθυρα.

Ωραία πράγματα. Έλληνας πρέσβης σε συνέντευξή του είπε πως η φύλαξη της βουλής έχει δοθεί σε μισθοφόρους. (Η ιστορία που αναφέρει με τον δημοσιογράφο την 28η Οκτωβρίου αφορά δημοσιογράφο της ΕΤ3 και όχι τους Αρβανίτη-Κασίμη. Προφανώς όταν κάνουν αναπαραγωγή ειδήσεων εκεί στην iefimerida δεν θεωρούν πως πρέπει να το ψάχνουν λίγο πριν σχολιάσουν.) Δες και την συνέντευξη ολόκληρη εδώ:"Ambassador Leonidas Chrysanthopoulos on the Greek economic crisis: could this Greek Tragedy lead to civil war?".

Βρήκαν λέει υπόπτους για την ιστορία με την Μαρφίν και τα ΜΜΕ δίνουν ρέστα. ΜΜΕ όπως ο ΣΚΑΙ, που δεν θα μπορούσε μα μεγαλύτερη σαφήνεια να καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται, να δηλώνει τον αποτροπιασμό της για την δολοφονία των ανθρώπων στην Μαρφίν και την θλίψη του για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Μόνο που ξέχασαν, αν και φρόντισαν να διαβάσουν την ανακοίνωση της οικογένειας της Αγγελικής Αθανασοπούλου, λίγες λέξεις. Το "όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο." Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν τα ΜΜΕ της χώρας αυτής;

Στην καταγγελία ότι το ΠΑΣΟΚ ξόδεψε για την προεκλογική του εκστρατεία 35 εκατομμύρια από κοινοτικούς πόρους που προορίζονταν για εκπαίδευση δασκάλων για παιδιά με αυτισμό προχώρησε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Αυτιστικού Φάσματος, Γιάννης Σταυρόπουλος, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής. Αν αφορούσε μια τέτοια καταγγελία κάποιον άλλο, θα έλεγες μα γίνονται τέτοια πράγματα; Αυτή είναι η κατάντια της πολιτικής μας. Όχι τόσο τα 35 που έφαγε ή δεν έφαγε το ΠΑΣΟΚ από τα παιδιά με αυτισμό, αλλά το ότι ακόμα και κάτι τόσο απίστευτο ακούγεται μέχρι και σύνηθες. Και φυσικά δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, ούτε υπάρχει περίπτωση να πιστέψει κανείς πως θα υπάρξει σοβαρή διερεύνηση μιας τέτοιας φοβερής καταγγελίας.

Για φαντάσου κάποιος να έφτιαχνε μια ομάδα που σκοπός της λέει θα ήτανε να βρίσκει την αλήθεια πίσω από τα ψέματα των πολιτικών και αυτή η "ομάδα αλήθειας" να ξεκινούσε λέγοντας ψέματα σχειτκά με το ποιοί είναι. Θα ήταν ό,τι πιο γελοίο, δεν νομίζεις;

Θύμα hacking έπεσε η μητρόπολη Πειραιώς. Από μόνη της μια τέτοια είδηση έχει την πλάκα της, την ανεβάζει σε άλλο επίπεδο όμως η ανακοίνωση της μητρόπολης για το θέμα.

Μερικά πράγματα δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις να τα περιγράψεις, μέχρι που έρχεται κάποιος και με 2 κουβέντες τα κάνει τόσο ξεκάθαρα. Εμετικά, αλλά ξεκάθαρα.

Απειλές μέχρι και ξυλοδαρμού καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μπορεί να έχει χίλια δίκια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έλεγα πως η στάση της στις προηγούμενες επιτροπές ήταν ανόητη. Γιατί όταν έχεις κάνει μία ερώτηση διάρκειας 80κάτι λεπτά, πως θα απαντήσεις σε εκείνους που σε αποκαλούν κουραστικό; Μονίμως οι κακόπιστοι θα σου κουνάνε στην μούρη το 80άλεπτο αυτό. Ελπίζω να έχει βάλει μυαλό, να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της κατά συνείδηση όπως λέει, αλλά δεν φτάνει η συνείδηση και το πάθος, χρειάζεται και αυτοσυγκράτηση και εξυπνάδα. Έτσι κι αλλιώς οι επιτροπές θεατράκι είναι, ας μην υποβαθμίζουν τουλάχιστον, όλοι τους, την παράσταση. **Ίσως η Ζωή Κωνσταντοπούλου να είναι θύμα μιας άθλιας προπαγάνδας. Αναρωτιέμαι όμως πως βοηθάνε να διορθωθεί αυτό παρεμβάσεις σαν την σημερινή στην εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου στον ΣΚΑΙ. Η ίδια η Κωνσταντοπούλου έχει σταθεί μια στιγμή να το σκεφτεί αυτό άραγε; Μάλλον όχι.

Το κυνήγι της "είδησης" οδηγεί σε ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Ή μήπως είναι, πιο συγκεκριμένα, το κυνήγι της είδησης με άραβες επενδυτές;

Στην προκαταρκτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ κατέθεσε ο πρέσβης Κώστας Χαλαστάνης που την παρέλαβε τότε από τις γαλλικές αρχές. Και είπε πως δεν ήξερε τι έχει μέσα ο φάκελος, πως την έστειλε στην Αθήνα με κλητήρα, πως ο κλητήρας επέστρεψε με έγγραφο παραλαβής το οποίο έχει χάσει(!) και πως τα εισιτήρια του κλητήρα τα πλήρωσε από την τσέπη του χωρίς ποτέ να πάρει πίσω τα χρήματα αυτά. Κάτι τέτοια διαβάζεις και λες μα τι μπουρδέλο κράτος έχουμε. Όμως για μια στιγμή, ποιό κράτος; Στην συγκεκριμένη υπόθεση το κράτος ουσιαστικά είναι ο ίδιος ο πρέσβης. Και έχει ευθύνες για τα έγγραφα που διακινεί, τόσο την λίστα όσο και το έγγραφο παραλαβής της. Και καθαρίζει με ένα... το έχασα! Γι αυτό έχουμε μπουρδέλο κράτος. Και επειδή θα μείνει ατιμώρητος, αυτός και άλλοι που χειρίστηκαν το θέμα αυτό θα συνεχίσουμε να έχουμε μπουρδέλο κράτος.

"Η απουσία ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής και η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγούν, για μια ακόμα φορά, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο.
Μπορεί να διαφωνούμε με τα μπλόκα στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη, που δυστυχώς δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Παπανδρέου.
Δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου και το αρμόδιο Υπουργείο παρακολουθεί απλά ως σχολιαστής των εξελίξεων.
Οι συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ, του αγροτικού ρεύματος και των καυσίμων, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας, αλλά και η απουσία συγκροτημένου σχεδίου από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου προκαλούν ασφυξία στον Έλληνα αγρότη.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον κ. Παπανδρέου, αντί να ενεργοποιεί, κατά την πάγια τακτική του, τον κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέφει, δηλαδή, τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, να λάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με βασικό στόχο την προστασία του αγροτικού εισοδήματος μέσα στην οικονομική κρίση".
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011.

"Η καθυστέρηση της κυβέρνησης να αρχίσει ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες είναι ενδεικτική της πρόθεσής της να επενδύσει στην κόπωση των αγροτών που είναι στα «μπλόκα» και στη δυσφορία άλλων κοινωνικών ομάδων από το κλείσιμο των δρόμων. Ακολουθεί τη γνωστή τακτική του «διαίρει και βασίλευε» με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας από την παράταση των αποκλεισμών στο εθνικό δίκτυο."
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ. 01/02/10

Υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα με λευκούς γάμους στην Θεσσαλονίκη. Φαντάζομαι και αυτή στην προεκλογική της εκστρατεία θα μιλούσε για την λαίλαπα των λαθρομεταναστών.

Κάπου μεταξύ των δηλώσεων του Κουράκη και της νέας φιλανθρωπικής δράσης της Μαριάννας Βαρδινογιάννη το MEGA ξέχασε να δώσει την είδηση με την ΑΚΤΩΡ, τον ΕΡΓΟΣΕ και 30 ψωροεκατομμύρια.

Καταπληκτικό το πάνελ του Πρετεντέρη απόψε, με Ντόρα Μπακογιάννη και Ανδρέα Λοβέρδο. Δηλαδή, ένας δημοσιογράφος που έχει παραδεχτεί πως έλεγε ψέματα κατ εντολή, με μία πολιτικό που έλεγε πως ο πρόεδρος του κόμματος με το ψηφοδέλτιο του οποίου εκλέχθηκε είναι σχεδόν ψυχοπαθής, και έναν πολιτικό που μέχρι πριν λίγους μήνες υπηρετούσε με πάθος την πολιτική που σήμερα καταγγέλλει. Με άλλα λόγια τρεις διαπιστωμένα ψεύτες που προσπαθούν να πείσουν τον τηλεθεατή πως ο τέταρτος της παρέας, ο Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ του λέει ψέματα...

"Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!»". Το είπε ο Πρετεντέρης σε συνέντευξη. Ένας διαμορφωτής κοινής γνώμης σε ένα από τα μεγαλύτερα σε επιρροή ΜΜΕ της χώρας και δεν σηκώθηκαν και τα γραφεία τους να τους φάνε. Ένα μήνυμα πως όχι μόνο καλά έκανε αλλά και ο επόμενος φέρελπις "Πρετεντέρης" το ίδιο πρέπει να κάνει αν θέλει να γίνει επιτυχημένος "δημοσιογράφος". Έτσι δουλεύουν σήμερα τα ΜΜΕ. Περαστικά μας, αν και δεν το βλέπω. Από την άλλη, εκείνο το γιαουρτάκι που είχε φάει ο Πρετεντέρης στην Αντίπαρο τότε μου είχε φανεί ανόητο. Δεν έχει νόημα να στοχοποιείς δημοσιογράφους είχα σκεφτεί και τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε άλλα μονοπάτια, επικίνδυνα. Μετά την δήλωσή του αυτή ένα έχω να πω. Να αγιάσει το χέρι του γιαουρτοβόλου!

Οι απόψεις που εξέφρασε ο Κουράκης έχουν υιοθετηθεί στο παρελθόν από πολλούς μεταξύ αυτών και ο Γ Στουρνάρας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφέρουν παρασάγγας απάντησε ο Στουρνάρας απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δες το επίμαχο απόσπασμα με αυτά που είπε ο Κουράκης, και μετά αυτό με τον Στουρνάρα και πες μου. Προφανώς "διαφέρουν παρασάγγας" σημαίνει "δεν είναι ακριβώς ίδιες". Κάποιος να διορθώσει το βικιλεξικό. Πριν όμως εμπλέξουμε στην κουβέντα τον Μπαμπινιώτη, μήπως θα ήταν καλύτερα να μας πει ο κύριος Στουρνάρας την δική του πρόταση για το πως θα έπρεπε να πληρώνονται οι κληρικοί; Γιατί δεν νομίζω πως υποστηρίζει την μισθοδοσία τους από το κράτος. Μήπως πέρα από τις κραυγές των ευσεβών τουρκοφάγων και μεταναστοφάγων χριστιανών της Νέας Δημοκρατίας να μας έλεγαν την γνώμη τους και οι "προοδευτικοί" της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης και θα επιστρέψουμε στην δραχμή αν έστω και μία φορά εκφράσουν διαφορετική άποψη από τους κυβερνητικούς τους εταίρους που συνομιλούν με τον Θεό; **Και να μην ξεχάσω: Που 'σαι Σίμο, και τα δύο βίντεο αυτά αποσπάσματα είναι, όχι μοντάζ. Οκ?

Όταν διάβασα την είδηση πως η πείνα στην Βόρεια Κορέα εξωθεί ακόμα και στον κανιβαλισμό ήμουν σίγουρος πως κάποιος ανόητος θα βρισκόταν να κάνει την γνωστή σύνδεση μεταξύ Β Κορέας και αριστεράς. Και ήμουν σίγουρος πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, μανούλα σε τέτοιες μπουρδολογίες, θα ήταν από τους πρώτους. Καμία σημασία δεν έχει αν η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται ή όχι. Όμως τελικά τον υποτίμησα. Κατάφερε να κάνει ταυτόχρονα σύνδεση με το μνημόνιο! Ξεπερνάει την φαντασία ο τύπος. Ώρες ώρες σκέφτομαι μήπως δεν είναι αληθινό πρόσωπο αλλά κάτι άλλο. Κάποιο πρόγραμμα της NASA ας πούμε, ένα πρόγραμμα που χειρίζεται κάποιος υπερυπολογιστής που τρέχει κάποιου είδους εξελιγμένο πειραματικό πρόγραμμα τύπου extreme bullshit generator. Δεν εξηγείται αλλιώς. Τόση παραγωγικότητα ανοησίας είναι υπεράνθρωπη.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου