Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τα σύντομα της Εβδομάδας 29/10-4/11/2012

Ένα άρθρο, 500 σελίδες, κατατίθεται αύριο (Δευτέρα), ψηφίζεται Τετάρτη. Θρίαμβος του κοινοβουλευτισμού πάλι. (@xasodikis)

Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα, πρώτα οι μετανάστες, μετά οι αδερφές, οι καλλιτέχνες, οι "γύφτοι", οι αριστεροί, οι δημοσιογράφοι και πάει λέγοντας...

Οι νόμοι περί προστασίας καταναλωτών πολλές φορές μοιάζουν με νόμους προστασίας ηλιθίων. Όταν βάση ενός τέτοιου νόμου ας πούμε επιβάλονται πρόστιμα σε εταιρίες που πουλάνε ενεργειακά βραχιόλια επειδή ισχυρίζονται κάτι απίθανα όπως ότι "χαρίζουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία, ότι είναι αθλητικά προϊόντα τεχνολογίας για καλύτερες επιδόσεις, ότι βελτιώνουν την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και βοηθούν στην καθημερινή, καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού του ανθρώπου" ουσιατικά αυτό που κάνει ο νόμος είναι να προστατεύσει τους ανόητους που πιστεύουν τέτοιες ανοησίες. Σαν εκείνον τον απίθανο τύπο που είχαμε για πρωθυπουργό και που τώρα διδάσκει στο Χάρβαρντ...

Ένα σχόλιο του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη στην πρωινή τους εκπομπή για τον Δένδια στάθηκε αφορμή για το κόψιμό τους από την ΕΡΤ. Θα μπορούσαμε να συζητάμε με τις ώρες για το αν το σύντομο αυτό σχόλιο έδειξε εμπάθεια κατά του Δένδια, αν ήταν αρκετό να δικαιολογήσει την ενέργεια της ΕΡΤ και για τα όρια ελέγχου των λεγόμενων από δημοσιογράφους στην δημόσια τηλεόραση και κατά πόσο πρέπει να υφίστανται τέτοια. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται. Αρκούν οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου για τον Κώστα Αρβανίτη ώστε να καταλάβει κανείς πιο είναι το κλίμα που επικρατεί στην ΕΡΤ και ποιός είναι ο πραγματικός στόχος της διοίκησης. Δεν χρειάζεται καν να μιλήσει κανείς για το βιογραφικό του Νίκου Σίμου, για τον ρόλο του Αιμίλιου Λιάτσου, ή για τα δεκάδες κομματικά στελέχη που βρήκαν "στέγη" εκεί αμέσως μετά τις εκλογές. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο αφού η δήλωση του Νίκου Σίμου είναι σαφής. Copy-paste η Μουρούτικη επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας και των παπαγάλων της απέναντι σε όποιον θεωρούν αντίπαλο. "Είσαι ΣΥΡΙΖΑίος!". Εντύπωση μου κάνει που ξέχασε το "άπλυτος". Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την προαναγγελία εκκαθαρίσεων που έκανε ο διευθυντής τύπου τότε του γραφείου του Σαμαρά. Και να σκεφτείς πως δεν τον χωνεύω τον Αρβανίτη...
Όσο για την Μαριλένα Κατσίμη, ο τρόπος που βρήκαν να την "χτυπήσουν", όσο και τα μέσα αλλά και εκείνοι που τα διαδίδουν μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζεται κανένα παραπάνω σχόλιο. Όταν βλέπεις το "δεξιό" Δεξί Εξτρέμ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον "Στόχο" καταλαβαίνεις. Οι τελευταίες γενικές εκλογές όπως ξαναείπα ήταν επιβράβευση από έναν τρομοκρατημένο λαό μίας από τις πιο βρώμικες προεκλογικές περιόδους της χώρας. Οι "Μουρούτειες" αυτές τακτικές επιβραβεύτηκαν, γιατί να σταματήσουν τώρα; Εδώ και καιρό όποιος σηκώσει κεφάλι με ή χωρίς εισαγωγικά δέχεται τις πιο χυδαίες επιθέσεις και αυτό θα συνεχίσει. Αυτό επέλεξε ο "κυρίαρχος λαός", αυτό έλαβε. Την λογοκριμένη δημοσιογραφία του Λιάτσου για κυρίως πιάτο και για όποιον δεν "πείθεται" το "γλυκό" της χυδαιολογίας των σκουπιδιμπλόγκ και "εφημερίδων". Εύγε νοικοκύρη μου, να χαίρεσαι την επιλογή σου.

Πριν λίγο καιρό είπα να παρακολουθήσω την επιτροπή της βουλής που ερευνούσε το θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Ήταν η συνεδρίαση που θα ζητούσαν εξηγήσεις από τον Βενιζέλο. Μετά από σχεδόν μία ώρα συζήτηση για την διαδικασία, πήρε τον λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου που χρειάστηκε 26 λεπτά για να κάνει τις ερωτήσεις της. Φυσικά και δεν άντεξα να συνεχίσω να παρακολουθώ αυτό το θεατράκι. Χθες ήταν η σειρά του Στουρνάρα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρειάστηκε 82 λεπτά για να κάνει τις ερωτήσεις της! Την πρώτη φορά, γιατί επανήλθε με ερωτήσεις διάρκειας πάνω από 20 λεπτά! Μόνο για τις ερωτήσεις της Κωνσταντοπούλου με άλλα λόγια χρειάστηκε περισσότερη από μιάμιση ώρα. Φαίνεται θεώρησε επιτυχημένη την τακτική που χρησιμοποίησε με τον Βενιζέλο και είπε να την πάει ένα βήμα παρακάτω με τον Στουρνάρα. Αν είχε χιούμορ ο Στουρνάρας θα απαντούσε "μπορείτε παρακαλώ να επαναλάβετε την ερώτηση;". Απορώ μόνο στον επόμενο πόση ώρα θα χρειαστεί. Όταν χρειάζεσαι 82 λεπτά για να θέσεις τις ερωτήσεις σου κάτι δεν πάει καλά.

Η Χρυσή Αυγή "ενόχλησε" τον υφυπουργό υγείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου με θέμα την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έρχεται. Η Χρυσή Αυγή είναι γνωστό πως αμφισβητεί την ιστορία της εξέγερσης και θα προτιμούσε να διδάσκονται διαφορετικά τα γεγονότα αυτά στα σχολεία. Ο υφυπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φάνηκε να ενοχλείται από τις αιτιάσεις των νεοναζί. Αντί όμως να ενοχλείται με τους νεοναζί χρυσαυγίτες μήπως θα έπρεπε να ρωτήσει τον συνάδελφό του στην Νέα Δημοκρατία Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα; Αν δεν του κάνει ο Γεωργιάδης θα μπορούσε να ρωτήσει ένα άλλο προβεβλημένο στέλεχος του κόμματός του, ας πούμε τον Μ. Βορίδη που μάλιστα ως πρώην πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ φαντάζομαι θα έχει μελετήσει το θέμα. Όπως έχει πει ο μέγας πολιτικός Άδωνις Γεωργιάδης "είναι άνανδρο να απευθύνεσαι στο εκλογικό σώμα και να κρύβεις τις πραγματικές σου πεποιθήσεις". Ας σταματήσουν λοιπόν το δούλεμα εκεί στην Νέα Δημοκρατία και ας παραδεχτούν την απλή αλήθεια που σε μια από τις σπάνιες στιγμές ειλικρίνειας είπε ο Μ. Ψωμιάδης. Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα. Ελάχιστα τους χωρίζουν ιδεολογικά και το πολυτεχνείο σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά.

Ψαχνόταν η Νέα Δημοκρατία να πει κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ξεφτέρια του 2ου είχαν καιρό να πούνε κάποια ανοησία. Κανένα πρόβλημα, ας είναι καλά το photoshop. Παίρνουμε ένα άρθρο του 2009, σβήνουμε την ημερομηνία και το παρουσιάζουμε ως χθεσινό. Πήρε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία ένα άρθρο που είχε γράψει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2009 σχετικά με τις εθνικές επετείους, έσβησε την ημερομηνία και το έκανε "σημαία" της. Αν δεν ήταν επικίνδυνο το θέμα θα είχε πλάκα. Το άρθρο αφορά θέσεις ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι συγκυριακές και δεν αλλάζουν από την μία χρονιά στην άλλη, επομένως η Νέα Δημοκρατία δεν είχε κανέναν ουσιαστικό λόγο να κάνει αυτό που έκανε. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αναφερθούν στο θέμα χωρίς να παραποιήσουν καθόλου την αλήθεια και δεν θα άλλαζε κάτι στην ουσία. Η ευκολία με την οποία σπεύδουν να παραποιήσουν την αλήθεια εκεί που δεν χρειάζεται δυστυχώς δείχνει την νοοτροπία που κυριαρχεί εκεί στην Συγγρού. Και αυτή η νοοτροπία όταν εκφράζεται σε ένα κόμμα εξουσίας τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα.

Είδε ο Άδωνις Γεωργιάδης κείμενο του Θεόδωρου Βάρδα, γνωστού εμπόρου και πρόεδρου του συνδέσμου επιχειρήσεων λιανικής που μάλιστα απευθύνονταν σε εκείνον και χάρηκε. Έτσι το αναμετάδωσε στο τουίτερ. Το ότι στο κείμενό του τα χώνει στους πολιτικούς εμμέσως πλην σαφώς ή ότι αν το διαβάσεις σου δίνεται η εντύπωση πως περιγράφει τον ίδιο τον Γεωργιάδη προφανώς δεν το κατάλαβε ο μέγας αυτός τηλεπωλητής. Ούτε πως αναφέρεται με επικριτική διάθεση στους εφοπλιστές.

Το έχω ξαναπεί, φαίνεται πως το μοναδικό που πραγματικά χωρίζει τους χριστιανοταλιμπάν από τους μουσουλμάνους "ταλιμπάν" είναι η ζήλεια. Δεν είναι που διαφωνούν σε πολλά πολλά, απλά οι δικοί μας ζηλεύουν τους μουσουλμάνους που στις χώρες τους έχουν πολλή περισσότερη δύναμη. Διαφωνείς; Δοκίμασε να βρεις τις διαφορές μεταξύ αυτού και αυτού.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου