Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Quiz

Μάντεψε ποιό κόμμα έχει φτιάξει το βίντεο αυτό...


Απάντηση...
Πιο κάτω...












Λίγο ακόμα....








Κοντεύεις!











Έφτασες!


Προφητικό;
Από τις σπάνιες περιπτώσεις που ακούμε κάτι σωστό από το ΠΑΣΟΚ.
Πράγματι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έχουν κυβερνήσει αυτόν τον τόπο τα τελευταία 38 χρόνια δεν σεβάστηκαν τίποτα.
Και έχουν το θράσος να "ζητούν ξανά να συνεχίσουν τα ίδια"!
Θα τους δώσεις αυτή τη δυνατότητα;
Θα τους επιβραβεύσεις για το "έργο" τους;

Υγ. Ζητώ συγνώμη, αρχικά το βιντεάκι της απάντησης ήταν λάθος και παρέμεινε για μερικές ημέρες έτσι. Από σήμερα 28/4 έχω βάλει την σωστή απάντηση.

2 σχόλια:

  1. Καιρό τώρα παρακολουθώ το blog σου μια και βρίσκω τα θέματα πολύ ενδιαφέροντα ενώ ο σχολιασμός σου συνήθως με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.Επειδή λοιπόν θεωρώ την κρίση σου σωστή απάντησέ μου,σε παρακαλώ,σε τούτο:
    Πιστεύεις ότι πραγματικά σ'αυτές τις εκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι;Ο ηλίθιος Έλληνας θα τους "μαυρίσει" ως οφείλει ή θα ΄χουμε μία από τα ίδια;Σίγουρα τα ποσοστά τους θα ΄ναι μικρότερα,πόσο κάτω όμως;

    Δημήτρης

    ΥΣ:Ο πατέρας μου δεν τολμάει να μου πει πως θα ξανα-ψηφίσει ΝΔ,αν και είναι συνταξιούχος δάσκαλος(μεγάλη περικοπή σύνταξης,υψηλό νοητικό επίπεδο) γιατί γνωρίζει ότι θα πέσει κράξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά δεν έχω ιδέα τι μπορεί να γίνει στις εκλογές.
      Το κακό είναι ότι φαίνεται πως ακόμα και αν δεν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ+ΝΔ θα έχουν αρκετούς βουλευτές ώστε να φέρουν αντιστάσεις σε κάθε εξέλιξη που θα μείωνε την επιρροή τους.
      Ελπίζουν (και φοβάμαι) πως αν κρατηθούν στα πράγματα έστω και με συνεργασίες στην επόμενη βουλή ίσως να μπορέσουν να καρπωθούν την όποια βελτίωση ή έστω σταθεροποίηση θα έρθει σε 4 χρόνια από τώρα και έτσι να επανέλθουν στις μεθεπόμενες εκλογές.
      Αυτό που με στεναχωρεί είναι πως δεν βλέπω τις υπόλοιπες δυνάμεις να πιέζουν για μια πιο μόνιμη λύση.
      Ως τέτοια εννοώ μια σοβαρή συνταγματική αναθεώρηση που θα έσπαγε τα παιχνίδια με τους εκλογικούς νόμους, την ασυλία των πολιτικών τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και άλλα τέτοια, και τελικά το μονοπώλιο της εξουσίας που είχαν μέχρι τώρα τα δύο "μεγάλα" κόμματα.
      Αν δεν γίνουν τέτοιες κινήσεις ακόμα και αν κάποιοι πολιτικοί πληρώσουν την σημερινή κρίση, το σύστημα ως σύνολο θα επανέλθει και θα έχουμε πάλι τα ίδια.
      Η ελπίδα μου είναι να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερα ποσοστά ώστε η ικανότητά τους να επηρεάσουν τα πράγματα να είναι μειωμένη.
      Μην ξεχνάς επιπλέον τον καιροσκοπισμό των στελεχών τους.
      Αν μυριστούν πως χάνουν τις ελπίδες τους να κυβερνήσουν θα διαλυθούν.
      Ότι και να γίνει θα δούμε σε λίγες ημέρες.

      Ευχαριστώ για το σχόλιο

      Διαγραφή