Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Βουτηγμένος στα σκατά ο Στρος Καν...


Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης για σεξουαλική παρενόχληση, παράνομη κατακράτηση και απόπειρα βιασμού!
Ο κύριος Στρος Καν που έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση μιας Ουγγαρέζας υπαλλήλου του ΔΝΤ, συνελήφθη μέσα στο αεροπλάνο της Air France λίγα λεπτά πριν αυτό απογειωθεί για το Παρίσι, ξημερώματα Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, μια 32αχρονη καμαριέρα του Sofitel Hotel στη Νέα Υόρκη ισχυρίζεται πως ο κ Στρος Καν της επιτέθηκε σεξουαλικά και αποπειράθηκε να τη βιάσει αφού κλείδωσε την έξοδο της σουίτας στην οποία διέμενε, όταν αυτή νομίζοντας πως η σουίτα ήταν άδεια μπήκε για να καθαρίσει.
Τα συμφέροντα για την ενοχοποίηση του Στρος Καν είναι τεράστια, και θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι αθώος. Σημειώνω πως στο παρελθόν είχε ξανά κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, μιας υφισταμένου του στο ΔΝΤ. Τότε την είχε γλυτώσει με μια δημόσια δήλωση μετάνοιας για τη "συμπεριφορά του" χωρίς όμως να αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης.
Αυτή τη φορά η αστυνομία ισχυρίζεται πως έχει στοιχεία και θα προχωρήσει σε επίσημη άσκηση ποινικής δίωξης.
Δεδομένου ότι εκεί σέβονται τους νόμους και είναι πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα, μπορώ να πω, (με μια δόση ικανοποίησης πρέπει να ομολογήσω):
ο Στρος Καν είναι βουτηγμένος στα σκατά, ή με "δικά του" λόγια:
"la réalité, c'est que, il est dans la merde."


Update: Η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων εξέδωσε μια ολιγόλογη ανακοίνωση όπου επιβεβαιώνει τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν. Δήλωσε πως το ΔΝΤ δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση, το θέμα θα χειριστεί ο προσωπικός του δικηγόρος και οι τοπικές αρχές.
Το ΔΝΤ παραμένει λειτουργικό, συμπλήρωσε.
Εδώ που τα λέμε, η ανακοίνωση αυτή είναι αναμενόμενη αν και ψιλοαδειάζει τον σοσιαλιστή διευθυντή του ΔΝΤ.
Θα μπορούσα να την παραλείψω, αλλά ... είναι ευκαιρία να το ξαναπώ...

Vous êtes dans la merde monsieur
Dominique Strauss Kahn!


LMAO, Male




Πηγές:
Προεδρική Δημοκρατία
The New York Times
Reuters
Statement on IMF Managing Director Dominique Strauss-Kahn

Υγ. Μια και το θέμα αναφέρεται σε πολλά blogs, πρέπει να διευκρινίσω εδώ πως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η σύλληψη του Στρος Καν μπορεί να βοηθήσει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε στα σκατά, και μάλιστα πιο βαθειά απ' ότι πριν λίγο καιρό. Απλά είναι ευχάριστο να έχεις παρέα μία τόσο σημαντική προσωπικότητα, έναν προβεβλημένο σοσιαλιστή και φίλο του πρωθυπουργού μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου