Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μαζί τα φύγαμε;

"Όλοι μαζί τα... φύγαμε τα λεφτά"
Αυτό είπε ο κύριος Π. Νικολούδης πρόεδρος της επιτροπής κατά της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, και συμπλήρωσε: "σας διαβεβαιώ τεκμηριωμένα ότι το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας ένα μεγάλο αριθμό πολιτικών, είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα. Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους"
Δε μας είπε βέβαια σε ποιόν ακριβώς πολιτικό αναφέρεται.
Προφανώς θα εννοεί τον Τσοβόλα, απ' ότι θυμάμαι είναι ο μοναδικός πολιτικός σε αυτή τη χώρα που πλήρωσε για σκάνδαλο.

Βέβαια μετά από όχι πολύ καιρό ίδρυσε κόμμα του οποίου έγινε πρόεδρος, μπήκε στη βουλή για λίγο καιρό και πιθανότατα τώρα που ιδιωτεύει θα παίρνει και βουλευτική σύνταξη.
Αφού λοιπόν ο κύριος Νικολούδης με τους αδιάφθορους του ελέγχει τη νομιμοποίηση εσόδων και δεν έχει πέσει προφανώς στην αντίληψή του άλλος πολιτικός που να εμπλέκεται σε κάτι τέτοιο (αλλιώς κάποιος θα είχε στερηθεί βουλευτικής ιδιότητας και πολιτικών δικαιωμάτων) τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το μόνο σκάνδαλο της χώρας αυτής ήταν το σκάνδαλο Κοσκωτά το οποίο οργάνωσε μόνος του ο Τσοβόλας με τον Κοσκωτά, χωρίς κανένας άλλος να γνωρίζει τίποτε...
Η διαφθορά δεν προέρχεται από τους πολιτικούς, αλλά από τους πολίτες...
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το πολιτικό της σύστημα αλλά οι ανθέλληνες Έλληνες πολίτες...
Για άλλη μια φορά τα φερέφωνα της πολιτικής ευθυγραμμίζονται πλήρως με την κεντρική γραμμή του "μαζί τα φάγαμε", και επομένως "'η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", εννοώντας πάντα τους πολίτες και εξαιρώντας τους πολιτικούς.
Πρόκειται φυσικά για κεντρική πολιτική γραμμή και όχι για απλές πορδολογίες του Πάγκαλου όπως έγραφα και παλιότερα, και μάλιστα επιτυχημένη.
Άρχισε με "αποκαλύψεις" για τους μεγαλογιατρούς του κολωνακίου, για άνεργους σκαφάτους, μετά πήρε η μπόρα τους δημόσιους υπαλλήλους, τους φορτηγατζήδες, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους πολιτικούς μηχανικούς αλλά ως δια μαγείας άφησε έξω τους δικηγόρους (η πλειοψηφία των βουλευτών) και τους πολιτικούς και τα κόμματα.
Μαζί λέγοντας εννοούν τους πολίτες, εσένα και εμένα, αλλάζουμε λέγοντας εννοούν πάλι εμάς, όχι όμως εκείνους.
Και ο καλύτερος τρόπος να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους, αλλά και να μην αλλάξουν οι πολιτικοί μας είναι να βάλουν τους πολίτες να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιός δουλεύει περισσότερο και ποιος φοροδιαφεύγει λιγότερο!
Ο πολιτικός κόσμος επιστρατεύει "ανεξάρτητους" κρατικούς λειτουργούς.
Παλιότερα ήταν ο Καπελέρης που είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια, και έκανε "αποκαλύψεις" για το μέγεθος της φοροδιαφυγής.
Εκείνος εξαργύρωσε τις ώρες που αντί να κάνει τη δουλειά του ήταν στα δελτία ειδήσεων με την αναβάθμισή του σε γενικό γραμματέα στη θέση του παραιτηθέντος Δ. Γεωργακόπουλου ...
Μήπως ο κύριος Νικολούδης πήρε το μήνυμα που εμμέσως πλην σαφώς έστειλε η κυβέρνηση;

Update 22/11/2011: Σήμερα ο οικονομικός εισαγγελέας κάλεσε τον κύριο Καπελέρη ως ύποπτο για ανείσπρακτα πρόστιμα από λαθρεμπόριο καυσίμων που φθάνουν τα 15.000.000 ευρώ. Αυτά για τους "αδιάφθορους" του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου