Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πρότυπο...


Δε με αφήνουν να αράξω με το "εξαιρετικό" εορταστικό πρόγραμμα της TV και τα μελομακάρονα της γιαγιάς με τίποτε!
Πάνω που είπα τέρμα για φέτος η Αννούλα, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε τη δημιουργία πρότυπων και πειραματικών σχολείων.
Σκοπός τους η αριστεία, αφού σύμφωνα πάντα με την ίδια «στόχος είναι να είναι εργαστήρια πειραματικών εκπαιδευτικών μεθόδων και "κυψέλες" αριστείας, που έχει ανάγκη η χώρα μας».
Με μια πρώτη ανάγνωση πρόκειται για σωστή απόφαση.
Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι πως μπορεί η υπουργός που θεωρεί ότι πρέπει στην ανώτατη εκπαίδευση να καταργηθεί η βάση του 10 να μιλάει για αριστεία.
Επιβεβαιώνεται μια ακόμη φορά η ικανότητα των ελλήνων πολιτικών να κάνουν το μαύρο άσπρο!

Δηλαδή ένα παιδί θα καλείται να αποδείξει τις ικανότητές του μπαίνοντας στο πειραματικό γυμνάσιο με εξετάσεις, θα τελειώνει την μέση εκπαίδευση με την αφρόκρεμα των μαθητών και των καθηγητών της δημόσιας εκπαίδευσης για να μπει μετά σε κάποιο τμήμα πανεπιστημίου με συμφοιτητές που πέρασαν με βαθμό μικρότερο του 10;
Η ίδια υπουργός που λίγους μήνες πριν με την απόφασή της υποβαθμίζει την ανώτατη παιδεία ψάχνει τρόπους να αναβαθμίσει τη μέση...
Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούσαν για το δικαίωμα του τενεκέ για ανώτατη εκπαίδευση, εκείνοι που επέτρεψαν την εισαγωγή σε ΤΕΙ φοιτητών με βαθμό μικρότερο του 3 μιλάνε για αριστεία!
Επιχειρήματα για την ορθότητα του ενός ή του άλλου υπάρχουν και φυσικά είναι σεβαστά, αλλά για να επιχειρηματολογείς υπέρ και των δύο πρέπει να είσαι πολύ... πολιτικός.
Φυσικά δεν αιφνιδιάζομαι, αφού πρόκειται για την ίδια υπουργό που πριν μερικούς μήνες έβλεπε την εισαγωγή στα ΤΕΙ ακόμα και με βαθμό 0,9 ως "υψηλό ανταγωνισμό αριστείας"...

Διαβάστε αν θέλετε τι έγραφα και παλιότερα εδώ, εδώ και εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου