Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Τα σύντομα της εβδομάδας 9 - 15/1/2017

Δευτέρα 9/1/2017

Χθες έγινε suspended ο λογαριασμός ενός (δικαίως) από τους πιο μισητούς ανθρώπους στον κόσμο, του Martin Shkreli. Και πολύ σωστά. Ο τύπος είχε φάει άγριο κόλλημα με μία συγγραφέα. Μπορείς να τα διαβάσεις εδώ Χρειάστηκε όμως να αναφερθεί η γυναίκα αυτή αλλά και πολλοί άλλοι απευθείας στον Jack Dorsey, CEO του twitter για να συμβεί αυτό. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Και σε άλλες περιπτώσεις όπου το θύμα ήταν σχετικά διάσημο και η δράση του θύτη προκάλεσε γενικότερη κατακραυγή το twitter αντέδρασε. Σε λίγες δηλαδή περιπτώσεις. Ελάχιστες σε σύγκριση με τις εκατοντάδες χιλιάδες παρόμοιων περιπτώσεων καθημερινά με θύματα και θύτες σχετικά άγνωστους ανθρώπους στις οποίες το twitter αδιαφορεί.

Stalker news.
Από media author πριν λίγες ημέρες, έγινα social media author και τώρα social media operator, του Τσίπρα πάντα, μεγάλη η χάρη του…

Χαρακτηριστικό βέβαια το γεγονός ότι χαφιές ζητάει την βοήθεια ενός φίλου του που είναι: Μέτρα: Φιλοχρυσαυγίτης, αντισημίτης, οπαδός της Λεπέν, οπαδός του Φαράζ, ομοφοβικός και σίγουρα έχω ξεχάσει μερικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ενοχλήθηκε που την είπα σε έναν άλλο ψεκασμένο φασίστα. Αλληλεγγύη.
Αυτός ο θρασύδειλος φασίστας που συκοφαντεί συστηματικά πίσω από μπλοκ έχει φυσικά και τους ανάλογους φίλους, όπως μεταξύ άλλων τον PapanGeorge που με ρουφιάνευε παρέα με τον ψυχοπαθή, λέγοντας φυσικά ανακρίβειες, χωρίς mention , φυσικά, και χωρίς, φυσικά πάντα, να απαντήσει. Ένα καλό το έχει αυτή η ιστορία και αυτό είναι πως έμαθα το ποιόν ορισμένων ανθρώπων για τους οποίους είχα καλύτερη γνώμη.
** Ενοχλήθηκε ο stalker φαίνεται από τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας που ανέβασα σήμερα και τα οποία αναφέρονται σε αυτόν και σήμερα μου έχει αφιερώσει ολόκληρο παραλήρημα με κάμποσα tweets. Και θα συνεχίσει να ενοχλείται γιατί θα συνεχίσω να αναφέρομαι σε αυτόν και άλλους σαν αυτόν. Το κάνω καιρό τώρα και δεν πρόκειται να σταματήσω, ας ρωτήσει και τον Μουρούτη, το Δεξί-Εξτρέμ και άλλους ομοίους του που προσπάθησαν να με κάνουν να το βουλώσω. Βέβαια το ότι νομίζει πως «ολόκληρο» το post τον αφορά εντάσσεται και αυτό στην βλάβη του.

Πάντως οφείλω μια εξήγηση γιατί καταλαβαίνω πως καταντάει βαρετό το να διαβάζετε (όσοι και αν διαβάζετε αυτό το blog) τα κατορθώματα ενός ψυχασθενούς. Το blog αυτό είναι προσωπικό. Και γράφω τα δικά μου. Και, προφανώς, το να έχεις έναν τέτοιο stalker είναι μία ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο εμπειρία. Οπότε θα συνεχίσω. Αν βαριέσαι είναι εύκολο να το προσπερνάς αφού θα είναι απλά μια παράγραφος.

Η Μέριλ Στρίπ στην απονομή κάποιου από τα εκατοντάδες βραβεία που έχει πάρει στην απίστευτη καριέρα της αναφέρθηκε και στον σύντομα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Και αναφέρθηκε στην αθλιότητα του Τράμπ να κοροϊδέψει έναν άνθρωπο με ειδικές ανάγκες επειδή είναι ταυτόχρονα δημοσιογράφος που του έχει ασκήσει κριτική. Την αθλιότητα αυτή μπορείς να την δεις εδώ και την εξαιρετική ομιλία της Στριπ εδώ Στην ουσία η Στριπ κατηγόρησε τον Τραμπ για μικρότητα. Για τον ποταπό τρόπο που επιτίθεται σε όποιον του κάνει κριτική. Και ο Τράμπ φρόντισε να την επιβεβαιώσει άμεσα. Αυτός ο μικρός άνθρωπος που δυσκολεύεται να βάλει 10 λέξεις την μία δίπλα στην άλλη, που αδυνατεί να αντιληφθεί βασικούς όρους ανθρώπινης συμπεριφοράς σε λίγες ημέρες και για 4 χρόνια τουλάχιστον θα είναι ο πρόεδρος της ισχυρότερης χώρας του κόσμου και διοικητής του ισχυρότερου στρατού στον κόσμο. Και έχει και εδώ οπαδούς αυτός ο τύπος.

Κάποιοι έχουν ξεφύγει εντελώς. Βέβαια παίζει να ήταν πάντα φευγάτοι. Βλέπεις, όταν διαφωνείς με κάτι το φυσιολογικό είναι να το πεις, να βρεις και κάποιο επιχείρημα να το στηρίξεις, άντε και να ρίξεις και κανά γαμωσταυρίδι αν σε πρήζει κάποιος με χαζομάρες. Το να βρεις ότι πιο άκυρο μπορεί να σκεφτεί νους, να κάτσεις να το γράψεις, να το διαβάσεις και να το θεωρήσεις αρκετά καλό ώστε να το κοινοποιήσεις σε μερικές χιλιάδες κόσμου σημαίνει ότι έχεις ξεφύγει λίγο.

Μετά τον Ρουβά, και ο Ρέμος συναντήθηκε με Κούλη. Οπότε, ή Α) η ΝΔ θα κατεβάσει το πιο κωμικό ψηφοδέλτιο έβερ, ή Β) ανοίγει μπουζουξτσίδικο. Κλεμμένο από εδώ.

Τρίτη 10/1/2017

Θέμος φίλε, μη δει κουράδα στο δρόμο του, αμέσως να την ξεπλύνει. Κλεμμένο από εδώ.

Στις ΗΠΑ το FBI συνέλαβε ένα πρώην στέλεχος της VW για την υπόθεση της απάτης με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της. Ο τύπος είχε απολυθεί μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και φαίνεται να έχει πάρει τον δρόμο για την φυλακή. Εδώ πάντως, στην ΕΕ και την Ελλάδα, δεν τρέχει τίποτα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ουσιαστικά ελεύθερες να κάνουν ότι θέλουν χωρίς συνέπειες.

Stalker news. Σήμερα είμαι media persona. Του Τσίπρα πάντα, αυτό είναι σταθερό. Media persona τώρα σαν ξερωγώ την Paris Hilton? Αν είναι να κάνω και sex tape να ανέβει το κασέ μου. Πέρα από την πλάκα βέβαια ο ομοφοβικός πυροβολημένος επικαλείται τα ομοφοβικά του Πούτιν και χαρακτηρίζει τους ομοφυλόφιλους «ανθρωποειδή». Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβει κάποιος. Και είναι τόσο συχνές τέτοιες αναφορές που δεν υπάρχει περίπτωση και διαδικτυακός συνομιλητής του να μην έχει καταλάβει. Ξέρουν και επιλέγουν να ανέχονται ή και να επικροτούν τέτοια φασιστικά παραληρήματα. Το να πεις ότι είναι όμοιοί του είναι η καλή εκδοχή. Χειρότεροι είναι. Γιατί ο συγκεκριμένος είναι προφανώς διαταραγμένος. Οι υπόλοιποι τι δικαιολογία έχουν;
Φυσικά δεν έμεινε στο ένα tweet, εμμονικός διαταραγμένος είναι, πως θα μπορούσε; Τα γνωστά, με κερασάκι. Τώρα έχει αρχίσει να πιάνει και άλλους. Όποιον δει να περνάει μπροστά του τον θεωρεί μετακλητό. Που το ξέρει; Υποθέτω ακούει φωνές. Και απειλεί κιόλας. Δες αν θες όλο το θρεντ. Έχει ενδιαφέρον. Ειδικά εκεί που πετάει ένα εντελώς άσχετο τουίτ στην DevaAleema ως… κάτι, μου είναι αδύνατο να παρακολουθήσω τέτοιον εγκέφαλο. Και φυσικά το κλείνει με κάτι σαν απειλή

Για τον Πολάκη είμαι από εκείνους που έχουν πει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να προσέχει τι λέει. Και θα ξαναπεί μαλακίες και θα ξαναέχουμε τα ίδια. Στο μεταξύ διατηρεί προσωπική σελίδα στο Facebook όπου μεταξύ άλλων ανεβάζει φωτογραφίες από χειρουργεία που έχει κάνει. Γιατί είναι χειρουργός. Το μόνο κακό σε αυτά είναι πως σε μία φωτογραφία ακτινογραφίας φαίνεται ονοματεπώνυμο ασθενούς και όφειλε να είναι πιο προσεκτικός. Όμως για να κάνεις θέμα τις φωτογραφίες χειρουργείου με τίτλο «ο αιματοβαμμένος Πολάκης» πρέπει να είσαι πολύ γελοίος. Όπως ο συντάκτης ενός άρθρου του MarketNews. Ή ο ακόμα πιο γελοίος, σταθερά γελοίος, αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στην βουλή.

Χθες οι δημοσιογράφοι της «αίθουσας σύνταξης» της ΕΡΤ είχαν εκτενή κουβέντα για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην χώρα μας. Συζήτηση στα πρότυπα άλλων εκπομπών όπου συζητάνε υποτίθεται και όλοι, λίγο ως πολύ, ως απόλυτα, συμφωνούν. Ότι θα πρέπει να εκδοθούν. φοβάμαι ότι το γκουβέρνο μας προετοιμάζει για την έκδοση των ανθρώπων αυτών σε μία χώρα που έχει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά στυγνής δικτατορίας και ας είναι εκλεγμένος ο πρόεδρός της. Και αν συμβεί θα είναι άλλο ένα έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα πάντως ξεκινάει η συζήτηση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο .

Μέσα σε όλα έχουμε και τον Πλεύρη να κάνει τον ευαίσθητο για τους πρόσφυγες. Τουλάχιστον ο Θανούλης που σπίρτο δεν τον λες μας υπενθυμίζει ότι μόλις το 2012 ζητούσε να πυροβολούν οι στρατιώτες μας άοπλους πρόσφυγες στα σύνορα. Ήθελε νεκρούς. Τώρα τον έπιασε ο πόνος.

Χθες το βράδυ μέσα στο βρωμόκρυο έκλεισε ένα από τα κέντρα στέγασης του δήμου Αθηναίων και πέταξαν έξω στο κρύο τους άστεγους που ήταν ήδη εκεί γιατί τελείωσε η βάρδια του υπαλλήλου και δεν ήρθε άλλος να τον αντικαταστήσει. Τι να πεις…

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που έφαγε ισόβια το 2013 (μειώθηκε στο εφετείο το 2014 σε 12 χρόνια) για υπεξαίρεση στον δήμο όταν ήταν δήμαρχος αποφυλακίστηκε λόγω υγείας. Είχε σοβαρό πρόβλημα λογικά. Και τα φώτα έκανε σκι στο Καϊμακτσαλάν. Κάνει θαύματα η επιστήμη.
Πως το είχε πει ο Καραμανλής για τους χουντικούς; Ε, τώρα όταν λέμε ισόβια υπολόγιζε ότι σε 3-4 χρονάκια θα κάνεις μέχρι και σκι. Στο μεταξύ υποτίθεται ότι έχει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Και οι δυσκολότερες κ πιο επικίνδυνες συνθήκες για έναν καρδιοπαθή είναι το κρύο (τσεκ), το μειωμένο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα, υψόμετρο δηλαδή (τσεκ) και η έντονη άσκηση (τσεκ και αυτό). Καλύτερο μέρος να πάει για να μας βγάλει την γλώσσα δύσκολα θα έβρισκε. Άντε το καλοκαίρι να τον δούμε να κάνει και σκούμπα.

Μ’ αυτά και με τα άλλα ξεπάχνιασαν και κάτι φασίστες και βγαίνουν να μιλήσουν κιόλας. Ευκαιρία να υπενθυμίσω. 1. Τον καλύτερο διαφημιστή της Χρυσής Αυγής, το δεξί Εξτρέμ. Μπορείς να διαβάσεις για αυτούς εδώ. Και 2, την ουρά τους, αδερφό blog που επίσης έριξε μπόλικη διαφήμιση στην ΧΑ, φτάνοντας σχεδόν να αποτελεί άτυπο όργανο της εγκληματικής αυτής συμμορίας. Για αυτόν μπορείς να διαβάσεις εδώ. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Κάτι έγραψαν τα παραπολιτικά για τον Καμμένο, αυτός τα πήρε και τους έκανε μήνυση για «κακουργηματική εκβίαση» και Κουρτάκης και Τζένος κατέληξαν στο αυτόφωρο. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά, όχι, δεν είναι κάθε δίωξη καθενός που φέρει τον τίτλο «δημοσιογράφος» απαράδεκτη. Μερικές μάλιστα μάλλον είναι απαραίτητες. Θυμίζω ότι τόσο ο Χίος, όσο και ο Παπαγιάννης, δημοσιογράφοι δηλώνουν. Και το ίδιο δήλωνε και ο συχωρεμένος ο Μαυρίκος. Δεν είδα κανέναν δημοσιογράφο να τους καταγγέλλει αυτούς. Αν οι δημοσιογράφοι ήθελαν να μας πείσουν ότι κάθε δίωξη εναντίων τους είναι πλήγμα στην ελευθεροτυπία και άλλα τέτοια σοβαρά θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα καταγγέλλανε τέτοιους «συναδέλφους» τους και όχι μόνο όταν θίγονται προσωπικά. Το ίδιο και οι πολιτικοί. Θυμάμαι για παράδειγμα τον Παπαγιάννη που ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης κατάφερε να καταδικάσει για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ μερικά χρόνια μετά ο Σίμος Κεδίκογλου κατήγγειλε για εκβιασμό και ο Κώστας Βαξεβάνης έστειλε στο αυτόφωρο. Λίγο αργότερα ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης, aka Μίλκος, τον χρησιμοποιούσε προεκλογικά. Οπότε όλοι αυτοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, ας κρατήσουν τις κορώνες τους για το πόσο κακό πράγμα είναι να χώνονται δημοσιογράφοι στην φυλακή με διαδικασίες αυτοφώρου. Από την άλλη βέβαια, η καταγγελία έρχεται από τον Πάνο Καμμένο. Και φέρει την αξιοπιστία που φέρουν άλλα που έχει πει ο Καμμένος. Οπότε από την μία έχεις δημοσιογράφους να σκούζουν για φίμωση και από την άλλη έναν υπουργό (μόνο που αυτός είναι ο Καμμένος) να καταγγέλλει εκβιασμό. Κανονικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητο να έχει οποιαδήποτε σχέση με εκβιασμό ένας δημοσιογράφος. Μόνο αδιανόητο δεν είναι όμως. Και κανονικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητο υπουργός να λέει μαλακίες. Ούτε αυτό όμως δεν είναι. Και άντε τώρα να βγάλεις άκρη.
*Αν πάντως ισχύει ότι η μήνυση έγινε για αναφορές του παραπολιτικά στο ανήλικο παιδί του Καμμένου, τότε καλά τους έκανε. Κάπου πρέπει να μπαίνει ένα όριο στην χυδαιότητα.

Αρχικά νόμισα πως είναι τρολιά, δεν είναι όμως. Υπάρχει κάποιος από τους άριστους εκεί στη ΝΔ να μας εξηγήσει τι θα πει «ευθυμισμός»;

Συμπληρώθηκε σήμερα ένας χρόνος από την εκλογή του Κούλη ως προέδρου της ΝΔ και το γιορτάζουν. Ακόμα και ο αντιπρόεδρος, ο Γεωργιάδης, που παλιότερα τον έλεγε «βαθύπλουτο γόνο του πολιτικού μας συστήματος» που «προφανώς δεν χρειάζεται να εργαστεί ποτέ στην ζωή του» και έχει φιλοσοφικές ανησυχίες και «καμία ανάγκη για οτιδήποτε όσον αφορά τη λύση των πραγματικών προβλημάτων της ζωής» και λαϊκιστή. Αυτά βέβαια το μακρινό 2011 (σελ. 11954, πρακτικά βουλής).Τώρα έχει pinned tweet ο αντιπρόεδρος αυτό «Χρόνια πολλά για τον ένα χρόνο ηγεσίας στον Πρόεδρο @kmitsotakis Πρόεδρε σύντομα Πρωθυπουργός με δύναμη και αντοχή διότι θα σου χρειαστούν».

Ήξερα ότι ο soon to be πλανητάρχης και ήρωας των απανταχού ψεκασμένων είναι πυροβολημένος, δεν ήξερα πόσο όμως. Και κάτι μου λέει πως ούτε αυτό δεν είναι το «καλύτερο» που μπορεί να πει ή που έχει πει. Το χειρότερο είναι ότι σε λίγες ημέρες δεν θα μπορεί να λέει μόνο, θα μπορεί και να κάνει. Πολλά.

Τετάρτη 11/1/2017

Σήμερα είχα τρεξίματα σε νοσοκομεία για δικό μου άνθρωπο. Μπορεί να τα γράψω σε κάποια φάση, όχι τώρα όμως. Ίσως για αυτό έγραψα τόσα πολλά χθες. Είναι ένας τρόπος να απασχολώ το κεφάλι μου με άλλα.

Ο stalker ξεκίνησε το παραλήρημά του από νωρίς. Επειδή έχει καταντήσει κουραστικό να αναφέρω κάθε μαλακία του ξεχωριστά θα τις κατηγοριοποιήσω και θα λέμε κάθε μέρα τι έχει επιτύχει. Αριθμός tweets που με αφορούν σήμερα, 4 και 5 απαντήσεις στον φασίστα φίλο του, 9 και άλλο ένα αργότερα, 10. Και ακόμα είναι μόλις 20:00. Και φυσικά ομοφοβικά παραληρήματα, προσπάθεια χαφιδισμού και ας μην τον παίρνει κανείς στα σοβαρά, χυδαιότητα, τα γνωστά. Και βαριέμαι να τα μετρήσω άλλο, νομίζω ότι ο καθένας καταλαβαίνει πως πρόκειται για διαταραγμένο.

Το Breidart είναι ένα από τα δημοφιλέστερα site της alt-right (βλέπε ακροδεξιά) των ΗΠΑ. Ένα site που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Τράμπ και που διαδίδει μίσος και μισαλλοδοξία. Κάποιοι άνθρωποι εκεί αποφάσισαν αντί να κάθονται να γκρινιάζουν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για αυτό και έτσι έφτιαξαν το site με αντίστοιχα social media, Sleeping Giants, που τους χτυπάει εκεί που πονάει. Στην τσέπη. Κινητοποιώντας κόσμο να αναφέρει με screenshots ποιες εταιρίες διαφημίζονται σε αυτό το site και να απευθύνονται στις εταιρίες αυτές ζητώντας τους να σταματήσουν να χρηματοδοτούν το μίσος. Και μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να πείσουν 570 εταιρίες να σταματήσουν να διαφημίζονται στο site αυτό. Στην Αγγλία το ίδιο κάνει το Stop Funding Hate για τις εφημερίδες Sun, Daily Mail και Daily Express. Εμείς εδώ συνεχίζουμε απλά να γκρινιάζουμε. Έχουμε άλλωστε και εμπειρία και είμαστε καλοί σε αυτό. Μόνο.

Τελευταία έχουν αρχίσει διάφοροι φασίστες να ξεπαχνιάζουν. Κανονικοί φασίστες, με όλο το νόημα της λέξης, όχι όπως την χρησιμοποιούν ορισμένοι εξ αριστερών για να χαρακτηρίσουν οτιδήποτε τους ενοχλεί ακυρώνοντας έτσι το νόημά της. Τελευταίο παράδειγμα το greekalert, ένα από τα γνωστά ακροδεξιά blogs. Νομίζουν βλέπεις πως τους έχουμε ξεχάσει όλοι, ή ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που μπήκαν χθες στο διαδίκτυο και δεν τους ξέρουν. Καμιά φορά όμως πέφτουν πάνω σε ανθρώπους που όχι μόνο τους θυμούνται, αλλά γνωρίζοντας την τάση των φασιστών να το παίζουν αθώες περιστερές έχουν φροντίσει να κρατήσουν και μερικά ενθύμια. Όπως για παράδειγμα το screenshot από την διαφήμιση του βιβλίου του Κασιδιάρη (ναι, έχει γράψει και βιβλίο ο ναζί) όταν δεν τον ήξερε ούτε ο περιπτεράς του. Το δημοσίευμα ήταν από το δεξί-εξτρέμ αλλά ως πηγή αναφέρονται το greekalert και ο στόχος. Θυμάμαι επίσης πως όταν το Δεξί-Εξτρέμ μιλούσε για «σοβαρά πατριωτικά ιστολόγια» μιλούσε για το επίσημο της Χρυσής Αυγής, το Greekalert και τον «Στόχο». Και δεν χρειάζεται να ανατρέξω καν στην μνήμη για να δω ότι ακόμα και σήμερα το Greekalert έχει στα αγαπημένα του ιστολόγια links για όλα τα ακροδεξιά έως ξεκάθαρα φασιστικά ελληνικά ιστολόγια. Τα έχει ακόμα. Ας μην μιλάνε λοιπόν, δεν τους ξεχάσαμε όλοι.

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει χαμός με την δημοσίευση μίας σειράς σημειώσεων για τις σχέσεις του Τράμπ με τους Ρώσους και τις υποψίες αν η FSB (η σημερινή KGB) έχει στοιχεία με τα οποία θα μπορούσαν να τον εκβιάσουν. Οι σημειώσεις αυτές δημοσιεύθηκαν αρχικά στην Huffington Post εν μέρη και πιο πρόσφατα στο σύνολό τους από το Buzzfeed με την ιστορία να υιοθετείται και από το CNN που έκανε εκτενές ρεπορτάζ για αυτό. Σύμφωνα με τα μέσα που τις δημοσιεύουν είναι της CIA στα πλαίσια της έρευνας για το αν και σε τι βαθμό θα μπορούσε να έχει επηρεάσει η Ρωσία τις εκλογές των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Πάντως στα memo αυτά αναφέρεται και κάτι για σεξουαλικά όργια με ιερόδουλες που συμπεριλάμβαναν ουρολαγνεία τα οποία έχει σε βίντεο η FSB. Το Penthouse «επικήρυξε» το βίντεο αυτό για 1 εκατομμύριο δολάρια. Και όλα αυτά τα λέμε για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ότι μπορεί να κυκλοφορεί ένα βίντεο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα γραφεία της FSB…

Πέμπτη 12/1/2017

Τρεξίματα και σήμερα και ελάχιστα είδα από όσα συμβαίνουν. Έναν μικρό χαμό είδα για την αγωγή του Καμμένου κατά του Πετρουλάκη. Σε αντίθεση με την περίπτωση των ανθρώπων του Παραπολιτικά, αν θυμάμαι καλά ο Πετρουλάκης δεν είχε γράψει κάτι τόσο χοντρό που να δικαιολογεί αγωγή, πόσο μάλλον για 2 εκατομμύρια που ζητούσε αρχικά ο Καμμένος (κάπου διάβασα ότι το κατέβασε τελικά στις 100 χιλιάδες). Το ότι ο Πετρουλάκης από την μεριά του είναι το χειρότερο είδος συκοφάντη, εκείνο που συκοφαντεί νεκρούς είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με την αγωγή του Καμμένου. Αν του έριχναν μία ξεγυρισμένη αγωγή οι συγγενείς του Γαλαξιάρχη θα ήμουν 100% υπέρ τους.

Ο ανώμαλος φασίστας stalker βέβαια συνεχίζει. Από την μία δεν μπορεί κάποιος να κάθεται να ασχολείται με έναν διαταραγμένο. Από την άλλη, είναι τέτοια η χυδαιότητα και η εμμονή του που δεν μου πάει να τα αφήνω αναπάντητα. Άλλωστε πάντα ξεφώνιζα τους φασίστες, και όχι μόνο όταν αποκτούσαν εμμονές μαζί μου. Ορισμένοι απέκτησαν μετά βέβαια. Βρήκα όμως νομίζω τον τρόπο και να μην ασχολούμαι και να συνεχίσω να τον ξεφωνίζω. Ένα bot. Σκεφτόμουν από καιρό να ψάξω να βρω πως γίνεται αυτό το πράγμα και μια και μου δόθηκε η ευκαιρία γιατί να μην το δοκιμάσω; Έφτιαξα λοιπόν ένα σκριπτάκι που αναφέρεται, με τυχαία σειρά και σε τυχαία (περίπου, είναι λίγο περίπλοκο να το εξηγήσω) χρονικά διαστήματα σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets του διαταραγμένου αυτού ψεκασμένου φασίστα. Και το ωραίο με το bot είναι ότι δεν κουράζεται, δεν θέλει διακοπές, δεν χρειάζεται ύπνο. Win-win φάση, και δεν με απασχολεί με τις αηδίες του και παίρνει την προσοχή για την οποία πασχίζει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Ναι, περισσότερο από έναν χρόνο, δεν είναι λάθος. Από τον Δεκέμβριο του 2015 βρίζει και δεν απαντούσα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και οι μόνοι που ασχολούνται είναι κάτι περίεργοι «άπλυτοι» σαν το @GoldenDawnWatch, και το @ypopto_mousi (κάντε follow αν δεν τους ακολουθείτε ήδη). Και γιατί να ασχοληθούν δηλαδή τα ΜΜΕ, δεν είναι δα και σημαντικό πράγμα το ότι ένα κόμμα του κοινοβουλίου ήταν ταυτόχρονα και δολοφονική εγκληματική οργάνωση, ο κόσμος δεν θέλει να ακούει τέτοια, ο κόσμος θέλει να βλέπει τον Θέμο να ξεπλένει τον Σώρρα.

Ένα από τα βασικότερα ένστικτα του ανθρώπου είναι να προστατεύει τα παιδιά του, ειδικά όταν είναι ανήλικα. Όχι τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπροστά στην ευκαιρία να εμφανιστεί ως καλός μπαμπάς δεν τον απασχολούν τέτοια θέματα φαίνεται. Κατά τα άλλα συνεχίζει τις αυθόρμητες φωτογραφίσεις ο πρόεδρος της ΝΔ, αυτή την φορά ως καπετάνιος. Όπως είπε και ο @beatBukowski « Αν ο στόχος του είναι "μία γελοία φωτογραφία τη μέρα", τότε το 2017 του εχει μπει με το δεξί.»

Α, επέστρεψε και ο ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ. Σωθήκαμε, σώθηκε και το ΠΑΣΟΚ. Ένα ενδιαφέρον το έχει το μαδομούνι που θα γίνει με τον Βενιζέλο αλλά κατά τα άλλα, nothing to see here, move on.

Όσο σκαλίζουν τον λογαριασμό του Τράμπ στο twitter τόσο βρίσκουν μαργαριτάρια που έχει γράψει ο soon to be πλανητάρχης. Όπως ότι το 2014 αναρωτιόταν «τι θα κάνει ο Ομπάμα όταν ο Πούτιν θα πάρει την Αλάσκα».Όχι, δεν είναι parody account, είναι το γνήσιο, το κανονικό account του Τράμπ.

Παρασκευή 13/1/2017

Έφυγε από το ποτάμι και πήγε στο ΠΑΣΟΚ ο Αχμέτ Ιλάν, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του πολιτικού γυρολόγου της 10ετίας. Μέχρι τώρα έχει θητεύσει σε ΝΔ, Δημοκρατική Συμμαχία, ΔΗΜΑΡ, ποτάμι και τώρα ΠΑΣΟΚ. Αύριο μεθαύριο βλέπουμε. Τον είχα αναφέρει και τον Δεκέμβριο του 2015 σε post για τον πολιτικό της πενταετίας.

Γύρισε και ο ΓΑΠ στο μαγαζί του μπαμπά του και ο παππούς του θα ήταν υπερήφανος. Έχει και τα παιδιά να σκεφτεί βλέπεις. Το μαγαζί τώρα όμως είναι υπό άλλη διεύθυνση, τα κλειδιά τα έχει η κόρη ενός καλού φίλου του μπαμπά. Με τον Μπένι να δούμε πως θα τα βολέψουν τώρα που θα αρχίσει να φωνάζει «απολύτως!» και να χτυπάει τα χέρια στα τραπέζια.

Βγήκε και η απόφαση του ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και όλοι ισχυρίζονται ότι τους δικαιώνει. Η ουσία είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Παππάς ήθελαν να κάνουν κάτι. Ούτε σε αυτό βέβαια δεν υπάρχει συμφωνία. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι και το σύνολο των ΜΜΕ και των παπαγάλων ισχυρίζονται πως ήθελε να γίνει «καναλάρχης», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να βάλει σε τάξη την ανομία. Δεν έχει σημασία όμως πια. Αυτό που μένει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παππάς ήθελαν να κάνουν κάτι και απέτυχαν. Παταγωδώς. Και βέβαια και αυτό έχει πολλές ερμηνείες. Άλλοι θα πουν πως αποδεικνύεται η ανικανότητά τους και άλλοι ότι έπεσαν αλλά ηρωικά μαχόμενοι κατά της παντοδύναμης διαπλοκής. Πάντως απέτυχαν. Και κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να επιβραβεύουμε την επιτυχία και όχι τις καλές (αν υπήρχαν) προθέσεις και την ηρωική προσπάθεια. Γιατί έχω αρχίσει να ψάχνω σε τι έχει πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματική επιτυχία, bottom line που λέμε στο χωριό. Αποτέλεσμα.

Stalker news. Ο παρανοϊκός φασίστας σήμερα μου αφιέρωσε ένα μόνο tweet. Ίσως να άρχισε να παίρνει τα φάρμακά του ξανά επιτέλους αν και το βρίσκω χλωμό. Θα δούμε αλλά μάλλον θα επανέλθει. Παραείναι βαριά η βλάβη του για να αποσυρθεί έτσι απλά. Πάντως το project με το bot που ασχολείται με την διαταραχή του ήταν ενδιαφέρον. Καιρό ήθελα να δω πως γίνεται και το ότι μπόρεσα να το κάνω με τις λίγες τεχνικές μου γνώσεις με ικανοποίησε. Και φυσικά δεν πρόκειται να το βγάλω από την πρίζα σύντομα. Έχει ακόμα να προσφέρει πολλά και μου είναι αδιάφορο αν ο βλαμμένος αποφάσισε να σταματήσει για οποιονδήποτε λόγο. Το bot ήρθε για να μείνει.

Μου έχουν πει να μην ασχολούμαι με το φασισταριό, διαφήμιση τους κάνεις λένε. Από μία άποψη έχουν δίκιο. Από την άλλη θέλω να τους διαφημίσω. Όσο μου αναλογεί να σου τους συστήσω. Να τους ξέρεις, να γνωριζόμαστε. Που στέκει ο καθένας. Και αν δίπλα του θέλουν να σταθούν περισσότεροι γνωρίζοντάς τον χαλάλι. Αρκεί να μην μου λένε μετά δεν ήξερα, δεν είναι αυτό που νομίζεις και τέτοια χαζά. Ο καθένας με τις επιλογές του.

Σάββατο 14/1/2017Stalker news. Βρήκε ευκαιρία ο διαταραγμένος να σπαμάρει το hashtag #ΔΕΝ_ΠΑΕΙ_ΑΛΛΟ για να πει τα δικά του. Φυσικά δεν βρήκε ανταπόκριση από κανέναν, παρά μόνο από κάποιον που έχει παρόμοια βλάβη αν και φαινόταν μέχρι πρόσφατα να την κρύβει καλύτερα. Το hastag είναι αντικυβερνητικό και υπέρ του εθνικού νομίσματος. Και μάλλον επιτυχημένο, αφού για κάποια ώρα ήταν νούμερο 1 τρέντ. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε άσχετους ανόητους να ψάχνουν κάποια συνωμοσία του twitter κατά του hashtag τους αλλά οκ, ο καθένας με την αντίληψή του. Πάντως επιχειρήματα υπάρχουν και, ελπίζω και κάποιοι σοβαροί άνθρωποι που να θέλουν εθνικό νόμισμα, ανεξαρτησία, ή ό,τι άλλο θέλουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους όμως είναι ότι έχουν μαζέψει ό,τι γραφικό ψεκασμένο υπάρχει εκτός (αλλά και εντός ορισμένοι) της ΧΑ. Αν λοιπόν θέλουν να μπορεί κάποιος να τους πάρει στοιχειωδώς στα σοβαρά καλό θα ήταν να πάρουν τις αποστάσεις τους από τέτοιους ανθρώπους. Όσο δεν το κάνουν θα παραμείνουν οι γραφικοί βλαμμένοι που σκούζουν στα social media χωρίς να βγαίνει κανένα νόημα πέρα από το ότι είναι γραφικοί βλαμμένοι. Αν νομίζουν ότι έτσι πρέπει να πορευτούν ας το κάνουν. Θα δούμε όλοι μαζί το αποτέλεσμα στο τέλος. Και είμαι τύπος I told you so.

Θέλοντας να αναφερθώ στον γαλαξιάρχη έγραψα λάθος το handle του, έγραψα galaxiarchis αντί του σωστού galaxYarchis. Και έπεσα πάνω σε ένα από τα ελεεινότερα αλλά δυστυχώς συχνά φαινόμενα του διαδικτύου. Τον χαβαλέ και την χυδαιότητα απέναντι σε έναν νεκρό. Κάποιος το θεώρησε αστείο να φτιάξει έναν τέτοιο λογαριασμό. Το «πλέον ακίνδυνος» που έχουν γράψει στο προφίλ αυτά τα ζώα δείχνει και γιατί τον μισούσαν τόσο.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2015 μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονταν στα Ουγγρικά σύνορα προσπαθώντας να φτάσουν σε βορειοευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ αυτών και παιδιά. Εκεί βρισκόταν και η εικονολήπτης ενός Ουγγρικού τηλεοπτικού δικτύου Petra Laszlo. Όταν κάποιοι από τους μετανάστες κατάφεραν να βρουν ένα κενό ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και άρχισαν να τρέχουν προσπαθώντας να διαφύγουν η Laszlo άρχισε να κλωτσάει. Ανθρώπους που απλά προσπαθούσαν να ξεφύγουν, να ζήσουν. Μεταξύ αυτών και ένα μικρό κορίτσι αλλά και έναν πατέρα που είχε αγκαλιά την μικρή κόρη του. Εκεί τα κατάφερε η Laszlo. Ο πατέρας έπεσε με το πανικόβλητο κοριτσάκι του αγκαλιά. Το πρόβλημα για την Laszlo ήταν πως η εικόνα αυτή βιντεοσκοπήθηκε από άλλα τηλεοπτικά συνεργεία και την είδε όλος ο κόσμος, κάτι που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Η Laszlo χθες καταδικάστηκε από Ουγγρικό δικαστήριο σε 3 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή, κάτι που αν στην Ουγγαρία είναι όπως εδώ δεν σημαίνει περίπου τίποτα ουσιαστικό.
Ένα χρόνο μετά το επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την Petra Laszlo, ίσως και στην ίδια περιοχή, στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας έγινε ένα άλλο επεισόδιο. Αυτή την φορά με πρωταγωνιστή έναν Σύριο πρόσφυγα που ζούσε αρκετά χρόνια στην Κύπρο και είχε άδεια παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ahmet Hamed. Ο Ahmet προσπαθούσε να βοηθήσει συγγενείς του να περάσουν τα σύνορα. Η Ουγγρική αστυνομία προσπαθούσε να τους αποτρέψει χρησιμοποιώντας χημικά και κανόνια νερού. Ο Ahmet συνελήφθη, κατηγορήθηκε με τον αντιτρομοκρατικό νόμο της Ουγγαρίας και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή. Λένε ότι πετούσε πέτρες και καλούσε τους άλλους πρόσφυγες να αντισταθούν. 10 χρόνια. Τρομοκράτης.
Ο Ahmet είναι ήδη στην φυλακή και αν και δεν μπορώ να πω ότι το ξέρω, δεν νομίζω να μπορέσει να βγει σύντομα. Η Petra όχι. Και πιθανότατα δεν θα πάει φυλακή. Το πολύ το εφετείο να επικυρώσει την ποινή της που είναι με αναστολή.
Και οι δύο αυτές ιστορίες είναι ίσως η καλύτερη περιγραφή που χρειάζεται κανείς για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το «ιδεώδες» και άλλα τέτοια όμορφα.

Κυριακή 16/1/2017

Φοβερός ο Μπάλντουιν ως Τράμπ άλλη μία φορά

Stalker news. Τα γνωστά. Σκυλιάζει. Ίσως λίγο περισσότερο τώρα αλλά το λίγο περισσότερο σε εκείνον που το τερματίζει συνεχώς δεν λέει τίποτα. Πάντως το bot που του έχω αφιερώσει δουλεύει μια χαρά και τώρα έχει και μερικά που αφορούν και κάτι διαφημιστές της ΧΑ. Και είναι υπέροχο. Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, εκτός ίσως, όταν έχω χρόνο και διάθεση να το εμπλουτίζω με νέα διαμάντια, όπως το τελευταίο του με το "αγαπημένο μου ρουφιανομπάρ". Το λινκ παραπέμπει στην "είδηση" πως η ΓΑΔΑ διατηρούσε κάποιο μπαρ στα εξάρχεια για να παρακολουθεί αναρχικούς και τα ρέστα. Δεν λέει όνομα αλλά λέει πως έκλεισε το 2008 και θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσει κάποιος τον βλαμμένο πως ξέρει ότι ήταν το αγαπημένο μου μια και δεν είχα ούτε λογαριασμό στο τουίτερ ούτε μπλογκ τότε, αλλά τέτοια είναι λεπτομέρειες. Στο μεταξύ δεν σύχναζα ποτέ εξάρχεια, έχω πάει μία δύο φορές για καφέ και σε μπαρ ποτέ από όσο θυμάμαι αλλά εντάξει. Κρίμα που το έκλεισαν όμως, ήταν μαθαίνω το αγαπημένο μου.

Κάτι βαρεμένοι μαζεύονται λέει κάθε μέρα έξω από το οικόπεδο που έχει αποφασιστεί να γίνει το τζαμί και προσεύχονται για να μην γίνει. Δηλαδή αν τελικά γίνει αυτό θα σημαίνει ότι ο Μωάμεθ είναι δυνατότερος από τον Χριστούλη; Και μάλιστα εντός έδρας;

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου