Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 13-19/5/2013

Από όταν ασχολήθηκα με τον Μουρούτη ένας σωρός σφουγγοκωλάριοι του (και ο ίδιος φυσικά) φαγώθηκαν να με κάνουν έμμισθο, ρουφιάνο, συκοφάντη, μέχρι και πορνόγερο. Ας μην συζητήσουμε πως χαρακτηρίζεις τον σφουγγοκωλάριο ενός κρατικού υπαλλήλου. Ας πούμε για μια στιγμή πως καταφέρνουν με κάποιον τρόπο να αποδείξουν πως είμαι ένα ρεμάλι, έμμισθος του σύριζα, διεφθαρμένος συκοφάντης πορνόγερος. Αυτά και άλλα που μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι τους θα τα δεχτώ αρκεί να βρεθεί ένας να μου απαντήσει μερικές απορίες. Αν εγώ είμαι όλα αυτά, το ΦΕΚ του διορισμού του Μουρούτη στο γραφείο του τότε υπουργού πολιτισμού θα πάψει να υπάρχει; Εκείνα που λένε για τον διορισμό του σε δύο διαφορετικά ΔΣ της ΟΠΑΠ θα αλλάξουν ως δια μαγείας; Το ΦΕΚ του διορισμού της συζύγου του στην ΓΓ Ολυμπιακής Αξιοποίησης θα εξαφανιστεί; Το αγαπημένο τους Δεξί Εξτρέμ θα πάψει να είναι η ομάδα φασίστας; Η ομάδα αλήθειας θα πάψει να είναι μία ομάδα παραποίησης της αλήθειας που στελεχώνεται από έμμισθα στελέχη της ΝΔ; Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πάψει να είναι ένας ακραίος τηλεπωλητής και θα γίνει ένας σοβαρός κεντροδεξιός; Η κοπριά θα σταματήσει να βρωμάει; Τα σταγονίδια θα εξαφανιστούνε και θα κάνει ξαστεριά; Ξαφνικά όλα τα παραμύθια της ΝΔ_ θα γίνουν παρεξηγημένες αλήθειες; Ή μήπως αυτοί που αδιαφορώντας για όλα τα παραπάνω συνεχίζουν να ενημερώνονται από φασιστοομάδες και τους απασχολεί αν ο "γερογκρινιάρης" είναι αριστερός ρουφιάνος θα πάψουν να είναι ηλίθιοι; Γιατί με αυτά έχω ασχοληθεί όλο το 2013.
Αν θέλουν θα μπορούσαμε να πάμε και πιο πίσω αλλά τότε μπορεί να πέφταμε και σε ορισμένα τα οποία τους άρεσαν και να προβληματιστούν τελικά τίνος έμμισθος είμαι. Και όλα αυτά, όσο μπορώ, τα έχω αποδείξει με συγκεκριμένα στοιχεία που όσο έμμισθο ή ελεεινό και τρισάθλιο και αν με παρουσιάσουν δεν αλλάζουν. Ούτε ο Μουρούτης ούτε οι σφουγγοκωλάριοι του δεν έχουν δοκιμάσει να αμφισβητήσουν κάτι από όλα αυτά. Ούτε το παραμικρό. Και ας τους προκαλώ συνεχώς. Η μόνη τους προσπάθεια είναι να μειώσουν αυτόν που τα γράφει. Και ίσως να τα εξαφανίσουν. Προσπαθώντας όμως να επιτεθούν προσωπικά σε εμένα και άλλους, την στιγμή που αποφεύγουν να αναφερθούν σε οτιδήποτε εσφαλμένο ή ψευδές που μπορεί να έχω γράψει, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποκαλύψουν την δική τους γύμνια επιχειρημάτων. Και πως είναι ακριβώς αυτό που έγραψα. Σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας, κλακαδόροι μιας ακροδεξιάς δράκας που το μόνο που ξέρει είναι οι παλιές μέθοδοι της ακροδεξιάς και τίποτα άλλο.

Από τους πρωταγωνιστές της επίθεσης είναι ο @iznogood_gr. Είναι δελεαστικό να απαντήσω αλλά όσο και αν προσπάθησα δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να αποδεικνύει το πόσο αστείος (αν και λιγάκι ενοχλητικός) τύπος είναι από την χρονογραμμή του. Συναγωνίζεται αυτή του εθνικού μας επικοινωνιολόγου. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

Ο Γιώργος Μουρούτης πλέον είμαι σίγουρος πως έχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Αναρωτιόμουν παλιότερα αν έχει υπάρξει άλλος διευθυντής γραφείου τύπου προέδρου μεγάλου κόμματος που η παρουσία του στα social media να τον έχει κάνει πιο αντιπαθή αλλά δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος, μπορεί να έχει υπάρξει και αντιπαθέστερος. Άλλος που να έχει κλειδώσει τον λογαριασμό του; Επικοινωνιολόγος μεγάλου κόμματος που αρνείται να επικοινωνεί; Θα μπορούσε. Που να έχει φτάσει να σβήσει εντελώς τον λογαριασμό του; Ίσως. Που να απαντά σε ερωτήσεις πολιτών με απειλές για δικαστήρια και αγωγές; Δεν πιστεύω σε δημοκρατίες του πολιτισμένου κόσμου αλλά σίγουρα σε τίποτα περίεργα καθεστώτα θα υπάρχουν ακόμα και χειρότεροι. Όμως επικοινωνιολόγος διευθυντής γραφείου τύπου πρωθυπουργού με τέτοια μανία καταδίωξης που κατά την πορεία του στα social media να έχει κλειδώσει ΤΡΕΙΣ φορές τον λογαριασμό του γιατί προφανώς δεν ξέρει πως να διαχειριστεί την κριτική (έστω και τις κακόβουλες από κάποιους επιθέσεις); Τέτοιο είδος επικοινωνιολόγου σε τέτοια κορυφαία θέση χώρας με τέτοια συμπεριφορά είμαι σίγουρος πως δεν έχει υπάρξει παγκοσμίως. Ναι, είναι η τρίτη φορά που ο εθνικός μας επικοινωνιολόγος και διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού κλειδώνει τον προφανώς antisocial media λογαριασμό του.

Έφαγε suspend ο gveltsi στο τουίτερ κι έγινε κακός χαμός. Όχι ακριβώς χαμός βέβαια αφού ούτε πολλοί ασχολήθηκαν ούτε διάρκεια δεν είχε η "διαμαρτυρία". Λίγοι εκλεκτοί έσκουζαν για τον ήρωα που οι "συριζαίοι" φίμωσαν. Όπως καταλαβαίνεις ειπώθηκαν πολλές μπαρούφες. Ο εθνικός μας επικοινωνιολόγος φυσικά πρωταγωνίστησε και πάλι και άνετα θα έπαιρνε το βραβείο μπαρούφας αν δεν υπήρχε σκληρός ανταγωνισμός από ένα κόσμημα της δημοσιογραφίας, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο ποιός κερδίζει. Επί της ουσίας τα έχουμε ξαναπεί, ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους να φας suspend είναι να παρενοχλείς συνεχώς με αναφορές άλλους χρήστες που δεν σε ακολουθούν και που σε έχουν μπλοκάρει. Κι ένας τρόπος να κάνεις τους άλλους να σε μπλοκάρουν, ακόμα και τον πιο υπομονετικό, είναι να βρίζεις χυδαία συνεχώς. Ο gveltsi το ήξερε και το αποζητούσε αυτό. Και δεν είναι το πρώτο του suspend, έχει ξαναφάει. Τότε ήταν για πολύ λίγο και προφανώς προειδοποιητικό. Βέβαια για το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού για ότι συμβαίνει στο διαδίκτυο φταίει ο γέρος. Και δεν μπορείς να έχεις απαίτηση από τύπους που ακόμα κάνουν πως πιστεύουν τέτοιες ανοησίες να καταλάβουν θέματα όπως οι όροι χρήσης μιας υπηρεσίας όπως το twitter. Άλλωστε τι να την κάνεις την αλήθεια όταν έχεις ένα παραμύθι που εξυπηρετεί καλύτερα και πρόθυμους να το διαδώσουν; Ούτε συνεννοημένοι να ήταν...

Όταν κυβερνούσε ο ΓΑΠ με την απίστευτη παρέα του τους είχα "ξεσκίσει". Ήταν και νέο το μπλογκ και ομολογώ πως μερικές φορές ο τρόπος μου δεν ήταν καν κόσμιος. Συνήθως πάντως προσπαθούσα να το κάνω με στοιχεία. Φυσικά και τότε υπήρξαν εκείνοι που με έλεγαν έμμισθο, της Συγγρού φυσικά, και ας έριχνα που και που καμιά "καρπαζιά" και προς τα εκεί. Πάντως δεν είχα καθημερινά κάποιο μεγαλοστέλεχος να απειλεί με μηνύσεις και να με συκοφαντεί. Ακόμα και ο ακραίος Άδωνις ποτέ δεν αντέδρασε με τον τρόπο που αντιδρά η στενή παρέα του Σαμαρά, ** διόρθωση, ο Άδωνις προφανώς ξέρει who's the boss** και ας τον έχω ξεσκίσει κι αυτόν. Και όταν λέω για την παρέα του Σαμαρά δεν εννοώ μόνο τον Μουρούτη, υπάρχει και ο Φαήλος, η ομάδα φασίστας, οι κλακαδόροι τους, και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι, στελέχη και μη. Και δεν απειλούν ή βρίζουν μόνο εμένα, είναι πρακτική που εφαρμόζουν γενικώς σε όλους, από απλούς πολίτες μέχρι δημοσιογράφους. Αν ο ίδιος ο Σαμαράς είχε διαφορετική νοοτροπία θα τους μάζευε λίγο, τουλάχιστον τον διευθυντή του γραφείου τύπου του. Το ότι δεν το κάνει δείχνει την νοοτροπία του ιδίου του Σαμαρά και όλης της στενής παρέας του. Όπως επί ΠΑΣΟΚ έριχνα καμιά ξώφαλτση και προς ΝΔ μεριά, έτσι και τώρα, αν και τα χώνω κυρίως στην ΝΔ_ και λιγότερο στις κυβερνητικές εταίρες τρώει και καμιά ο σύριζα όταν πιστεύω πως την έχει κάνει την μαλακία του. Όμως ήταν λάθος μου, με έπεισε ο Μουρούτης και η παρέα του. Βλέπεις η μόνη ρεαλιστικά ικανή δύναμη αυτή την στιγμή να ανατρέψει αυτό το παρεάκι και να το στείλει σπίτι του είναι ο σύριζα. Οι "δημοκράτες" της ΝΔ_ πλέον (όσοι υπήρχαν) είναι στο περιθώριο και δεν τολμάνε να βγάλουν κουβέντα. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπό διάλυση (επιτέλους), η ΔΗΜΑΡ για γέλια, οι "ανεξάρτητοι έλληνες" ανέκδοτο και το ΚΚΕ περιμένει με 4,5% να αποκτήσει ταξική συνείδηση και να ωριμάσει ο λαός. Για τους ναζί της ΧΑ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, αυτοί αν δεν ήταν εφιάλτης θα ήταν ανέκδοτο, άσε που σε πολύ λίγα διαφωνούν με την σημερινή ΝΔ_. Η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική που μένει λοιπόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει πως, δημοσκοπικά τουλάχιστον, ακόμα να μπορεί να κοντράρει αυτούς τους επικίνδυνους τύπους. Οι ανοησίες που πετάνε καθημερινά σχεδόν διάφοροι συριζαίοι, το στην καλύτερη ελλιπές σχέδιο εξόδου από την κρίση, τα αντιμνημονιακά τους κολλήματα, οι περίεργες θέσεις τους για πολλά θέματα δεν με ενδιαφέρουν πια. Έχω πειστεί απολύτως πως οποιαδήποτε εναλλακτική στην παρέα του σημερινού πρωθυπουργού αν εξαιρέσουμε τους ναζί είναι καλύτερη. Τέρμα στην οποιαδήποτε κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα λοιπόν. Δεν έχω γλείψει κανέναν ούτε είμαι κομματικό στέλεχος κανενός και δεν σκοπεύω να γίνω. Όμως η κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ πλέον θεωρώ πως έχει πολύ μικρότερη σημασία. Μέρχι τουλάχιστον να φύγει αυτή η παρέα από το Μαξίμου και μετά ξανασυζητάμε. *Μην αρχίσουν ορισμένοι, δεν έχω αυταπάτες πως έχω κάποια τεράστια δύναμη. Το λιθαράκι μου βάζω όσο μπορώ και όσο μου αναλογεί προσπαθώντας ταυτόχρονα να κάνω αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα η πολλοστή φορά που αποκαλύπτονται οι χρυσαυγίτες ως αυτό που πραγματικά είναι: Ναζί. Καλό είναι πάντως να μην το ξεχνάμε. Από την άλλη το κόμμα αυτό δεν θα είχε καμία ελπίδα χωρίς την διαρκή και επίμονη νομιμοποίηση του συνόλου των θέσεών του από τα κόμματα με πρώτο και καλύτερο την ΝΔ_/ΠΟΛΑΝ/Δίκτυο21 και των ΜΜΕ που σιγοντάρουν. Βλέπεις ακόμα και αν αποδείξεις πως όλοι αυτοί χαιρετούσαν ναζιστικά και παρέλαυναν με το βήμα της χήνας αυτό που βλέπει ο σημερινός κοντόφθαλμος ψηφοφόρος τους είναι η μισαλλόδοξη ρατσιστική και αντιαριστερή τους ρητορική. Κάτι σαν την ΝΔ_ δηλαδή με λίγα παραπάνω σύμβολα και με έναν δήθεν αλλά ελκυστικό τσαμπουκά.

Καναδός τουρίστας προχώρησε στην αγορά 2 παγωτών από το περίπτερο του κυρ Ανέστη στην Πλάκα,δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα. @Panos_Zacharis

Πριν από μερικούς μήνες η ομάδα αλήθειας της ΝΔ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του unfollow του ίδιου του Μουρούτη (μεταξύ άλλων) παραποίησε ένα βίντεο με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου ώστε να φαίνεται πως καλεί τους "συντρόφους του" να βάλουν την βόμβα στο Mall όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να πιστέψει πως ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού δεν είχε συνεννοηθεί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πριν ο δεύτερος βγάλει ανακοίνωση για "φιλοτρομοκράτη" βουλευτή που "καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα". Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση καλεί την δικαιοσύνη "να παρέμβει άμεσα". Δηλαδή αν το βίντεο ήταν λίγο καλύτερα παραποιημένο και αν δεν υπήρχε αλλού το γνήσιο για να γίνει αντιπαραβολή η ηγετική ομάδα της ΝΔ_ ίσως να είχε καταφέρει να οδηγήσει στην φυλακή έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης με βάση ένα βίντεο που η ίδια είχε παραποιήσει. Όσο αδιανόητο και αν ακούγεται αυτό, είναι ακριβώς αυτό που συνέβη! Και αυτό δεν έγινε μέσω της κομματικής ιστοσελίδας της ΝΔ, αλλά επισήμως από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσω ανακοίνωσης που ανέβηκε και παραμένει στο site του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ελληνικής δημοκρατίας. Το τραγικό είναι που το σύνολο του πολιτικού κόσμου εκτός από το θύμα της γκεμπελίστικης αυτής επίθεσης τον ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να το ανέχεται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, αν εξαιρέσουμε τον Ανδρέα Παπαδόπουλο της ΔΗΜΑΡ που ακόμα προσπαθεί να επιβεβαιώσει το μοντάζ. Όμως και το αρχικό βίντεο υπήρχε και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση που μιλούσε για παραποίηση δηλώσεων, όμως υπήρχε επίσης κάτι άλλο σημαντικό. ΜΜΕ πρόθυμα να αναπαράγουν τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου, μεταξύ αυτών το MEGA. Δεν ξέρω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε συγκεκριμένα με το MEGA, ίσως ήταν το 1ο που το αναπαρήγαγε ή εκείνο που έδωσε την μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό ή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια εμπάθεια με τον σταθμό. Γεγονός είναι πάντως πως χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις διαψεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να διασταυρώσουν το προφανές ψεύδος αναπαρήγαγαν το βίντεο ως πραγματικό. Θα μου πεις μα να μην αναπαραγάγουν τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου; Απλή απάντηση με 2 ονόματα. Σίμος Κεδίκογλου και Γιώργος Μουρούτης. Τους ξέρουν καλά και επομένως ξέρανε πως μία τόσο τερατώδεις ανακοίνωση θα έπρεπε να διπλοτσεκαριστεί και μόνο λόγω προέλευσης. Όμως το ΕΣΡ δεν έχει την ίδια άποψη. Το ΕΣΡ μερικούς μήνες μετά την προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα έκρινε το MEGA αθώο. Δεν ξέρω τι περισσότερο να προσθέσω. Ίσως την άλλη φορά τα γαλάζια παιδιά να τα καταφέρουν καλύτερα και να χώσουν τον στόχο τους στην φυλακή με το επόμενο παραποιημένο βίντεο. Το MEGA πάντως θα είναι εκεί να καλύψει την σύλληψη του τρομοκράτη...

Πάνω που λέω δεν θα ασχοληθώ άλλο είναι λες και το κάνουν επίτηδες. Ο Μουρούτης λέει είναι υπερήφανος που εργάστηκε για το μουσείο ακρόπολης το οποίο σήμερα είναι 3ο παγκοσμίως. Και πάνω που λες ναι, σε αυτό όσοι συνέβαλαν αξίζουν συγχαρητήρια, του θυμίζει κάποιος το θεματάκι της πρόσληψης Μεσσήνιων σε αυτό για να απαντήσει ο Μουρούτης "Ούτε ένας". Μα ούτε ένας βρε Γιώργο;;; Ούτε ένας;;; Διάβασε περισσότερα από τον Ροΐδη, ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια εκεί. Ελπίζω να μην τον πει και αυτόν εκβιαστή και συκοφάντη και τον πάρω στον λαιμό του. Εγώ τα είπαμε, θα σαπίσω στα κάτεργα γιατί έχω ακόμα το θράσος να απευθύνω τον λόγο σε κοτζάμ διευθυντή γραφείου τύπου πρωθυπουργού. Ας πρόσεχα...

Πριν λίγο καιρό ο Μπερλουσκόνι κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Mediaset και μένει η καταδίκη του. Η εισαγγελέας έχει προτείνει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, απαγόρευση άσκησης δημοσίου αξιώματος για πέντε έτη και διοίκησης εταιρείας για τρία έτη. Δεν είναι η μόνη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο καβαλιέρε, και η υπόθεση "ρούμπιγκέιτ" πλησιάζει στο τέλος της. Οι κατηγορίες είναι συμμετοχή σε δίκτυο πορνείας όπου συμμετείχαν και ανήλικες και βρίσκεται αντιμέτωπος με εξαετή ποινή φυλάκισης αν τελικά καταδικαστεί. Φοροφυγάς με την βούλα, πορνόγερος σίγουρα, εγκληματικά πορνόγερος μένει να αποδειχτεί. Αυτά θα περίμενε κανείς να προκαλούν απέχθεια στους ενάρετους δεξιούς αλλά φαίνεται πως έχουν μία ευελιξία σε τέτοια ηθικά θέματα. Ανρωτιέμαι αν τελικά καταδικαστεί και για την δεύτερη υπόθεση ο Μπερλουσκόνι τι θα έχει να πει ο θαυμαστής του Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι ενάρετοι δεξιοί που πανηγυρίζανε για τα υψηλά ποσοστά που κατάφερε στις τελευταίες εκλογές.

Η βρεφική θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 40% σύμφωνα με τους NY Times, τα νέα κρούσματα νέων μολύνσεων από HIV διπλασιάστηκαν, η ελονοσία εμφανίζεται ξανά μετά από δεκαετίες. Δεν λέει μόνο αυτά το NY Times, συγκρίνει και τα αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα με εκείνα στην Ισλανδία. Προφανώς λαϊκίζουν.

Αν και τελευταία έχει επισκιαστεί από τον Μουρούτη, ο Άδωνις δεν πάει πίσω στις μπαρούφες. Όταν τον ρώτησε η Τσαπανίδου αν θα έχουμε ανάπτυξη αλλά με μισθούς Ταϊβάν, αυτός απάντησε με το γνωστό του ύφος ξερόλα πως οι μισθοί στην Ταϊβάν είναι τεράστιοι, πως είναι μια χώρα με τρομακτική ανάπτυξη και πως ο μέσος μισθός είναι σαν της Ιαπωνίας. Ναι, τεράστιος μισθός 478 ευρώ (621,5US$), και τρομακτική ανάπτυξη 1,5% όσο για τους μισθούς Ιαπωνίας αν και εκεί έχουν ένα πολύπλοκο σύστημα πες πως στην Ταϊβάν είναι ο μισός για να είσαι περίπου μέσα... Άδωνις είναι αυτός, τέτοιες μπαρούφες θα πει με τέτοιο ύφος απόλυτης βεβαιότητας. Όταν βέβαια η Τσαπανίδου που είδε το σχόλιό μου του είπε τον μισθό, αυτός έκανε σαν να μην έγινε τίποτα. Οι ψηφοφόροι του βέβαια θα λένε πάλι έσκισε ο Άδωνις τους ΣΥΡΙΖΑίους και άλλα τέτοια γραφικά που συνηθίζουν. Το έχω ξαναπεί, ο τύπος μου θυμίζει περισσότερο ιεροκήρυκα της μιας και μοναδικής μπαρούφας παρά σοβαρό, ή και ασόβαρο εδώ που τα λέμε, πολιτικό.

Πριν λίγες ημέρες ο Παπαδημούλης επικαλέστηκε ομιλία του Σαμαρά στην οποία έκανε λόγο για χουντικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε τότε κατ' αυτόν το ΠΑΣΟΚ και έγραψε "Προσφυγή σε χουντικές μεθόδους η επιστράτευση". Ο Σαμαράς στην συγκεκριμένη ομιλία μιλούσε για την απαγόρευση συναθροίσεων που είχε επιβάλει το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών στις Σέρρες. Προφανώς ήταν "φάουλ" του Παπαδημούλη η αναφορά σε αυτή την ομιλία ως ομιλία που αφορούσε επιστράτευση, θα έπρεπε να είναι πιο διαβασμένος πριν το κάνει. Και έδωσε την τέλεια πάσα στους Μουρούτηδες να σκούζουν. Εκεί βέβαια που τερματίζει η ειρωνεία είναι όταν ο ίδιος ο Μουρούτης που χρεώνεται το μοντάζ του βίντεο του Διαμαντόπουλου μέσω της ομάδας αλήθειας λέει (κατά λέξη!) "το μονταρισμενο χαλκειο του @papadimoulis". Είπε και άλλα ωραία ο Μουρούτης. Σαν να μην έφτανε αυτό, είπε πως ο Παπαδημούλης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός γιατί είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την στιγμή που στο site του κυβερνητικού εκπροσώπου ακόμα υπάρχει η ανακοίνωση για τον φιλοτρομοκράτη Διαμαντόπουλο! Για την ακρίβεια ο Σαμαράς μιλούσε για την απαγόρευση συγκεντρώσεων όπως μπορείς να δεις στο κείμενο της ομιλίας του ή στο βίντεο. Επί της ουσίας όμως στις "πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής" που αναφέρει θα μπορούσε κανείς άνετα να συμπεριλάμβάνεται και την προληπτική επιστράτευση. Τελικά ο καβγάς είναι στο τι δείχνει το χουντόμετρο. Ήταν πιο χουντικό αυτό που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ τότε, βασισμένο σε νόμο της χούντας ή αυτό που κάνει η ΝΔ τώρα βασισμένη σε νόμο του '74, που έγινε αμέσως μετά την χούντα σε περίοδο ακόμα ανώμαλη; Το δικό μου το χουντόμετρο ίσως παραείναι ευαίσθητο και δεν μπορεί να μετρήσει τέτοιες λεπτές διαφορές. Και στις δύο περιπτώσεις τερματίζει. Όσο για το θράσος του κάθε Μουρούτη να μιλάει για μοντέρ και χαλκεία, ας πρόσεχαν οι Παπαδημούληδες. Όταν κάτι μαλάκες σαν την αφεντιά μου ασχολούταν με τον ρόλο της ομάδας αλήθειας ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμόταν και θυμήθηκε 3 μήνες μετά να κάνει μήνυση. Μια μήνυση που ήρθε αφού η ομάδα αλήθειας έχει αλλάξει server και έχουν σβηστεί τα στοιχεία που θα οδηγούσαν στους πραγματικά υπεύθυνους. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ο Παπαδημούλης και άλλοι ΣΥΡΙΖΑίοι άφησαν αναπάντητες ουσιαστικά τις τσιρίδες της θρασύτατης όπως πάντα Συγγρού και έκαναν σαν να μην θυμούνται το μοντάζ του Διαμαντόπουλου. Μήπως καλά τους κάνει τελικά ο κάθε Μουρούτης; Εγώ πάντως γέλασα πολύ με το "μονταρισμενο χαλκειο" που πέταξε ο Μουρούτης και διασκέδασα με την αμήχανη αντίδραση του Παπαδημούλη. Μόνο που κάπως έτσι ξεχνάμε το χουντόμετρο, αυτό σκουριάζει σιγά σιγά και δεχόμαστε όλο και περισσότερα τέτοια ως φυσιολογικά. Περαστικά μας.

Ξέρω έχει καταντήσει κουραστικό αλλά ο εθνικός μας επικοινωνιολόγος επιμένει και με αναγκάζει να αναφέρομαι σε αυτόν. Όπως έχεις μάθει πια με κατηγορεί πως τον συκοφαντώ και τον εκβιάζω. Όμως ότι έχω πει μέχρι τώρα γι αυτόν και την σύζυγό του είναι με στοιχεία. Επιπλέον τον έχω ρωτήσει πολλές φορές αν κάτι από όλα αυτά είναι ψευδές και δεν έχει απαντήσει. Από την άλλη και εγώ αλλά και άλλοι τον έχουν προκαλέσει να πει ποιό ήταν το αντάλλαγμα που απαίτησα και μιλάει για εκβιασμό. Ούτε σε αυτό δεν έχει απαντήσει. Με λίγα λόγια υπάρχει από μέρος μου σκληρή κριτική αλλά με στοιχεία. Καμία συκοφαντία και φυσικά κανείς εκβιασμός. Δεν θέλω τίποτα από αυτόν, μάλιστα επιθυμώ να συνεχίσει να εκτίθεται με τον τρόπο που σχεδόν καθημερινά κάνει και να εκθέτει έτσι την ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, του οποίου είναι ο στενότερος ίσως συνεργάτης. Η νοοτροπία που προδίδει η συμπεριφορά του πρωθυπουργικού επικοινωνιολόγου είναι προφανές πως αντανακλά την νοοτροπία του ίδιου του πρωθυπουργού και της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Από την άλλη ο ίδιος ο κύριος Μουρούτης έχει εκτοξεύσει προφανή ψέματα εναντίων μου, ανοησίες που δεν χρειάζονται καν συζήτηση. Και το να χρησιμοποιείς ένα προφανές ψέμα για να μειώσεις κάποιον, αυτό λέγεται συκοφαντία. Χθες προχώρησε άλλο ένα βήμα. "Ο εκβιαστής επιμένει. Ας πρόσεχε" έγραψε και παραθέτει εικόνα από σχόλιό μου που τον αφορά. Το οποίο όμως θα πρέπει να έχει κανείς νοσηρή φαντασία για να το θεωρήσει εκβιαστικό, υβριστικό ή συκοφαντικό (αναφερόταν σε αυτό που έγραψε για το Τυμπάκι). Δηλαδή κύριε Μουρούτη να προσέχω τι; Να μην σου απευθύνω τον λόγο (μιλάμε για τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού) για να μην έχω μπελάδες; Αυτό δεν ακούγεται λίγο εκβιαστικό; Βλέπεις πως αρχίζει να φαίνεται ποιός είναι ο συκοφάντης εκβιαστής; Αναρωτιέμαι μόνο αν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη της οποίας ο πρωθυπουργός επιτρέπει στον διευθυντή του γραφείου τύπου του να απαντά κατ' αυτό τον τρόπο. Στην Ασία ή την Αφρική μήπως; Εγώ δεν έχω υπ όψιν μου άλλο τέτοιο παράδειγμα, αν κάποιος από τους αναγνώστες ξέρει κάποιο παρόμοιο "φαινόμενο" πολύ θα ήθελα να μου το πει κι εμένα.

Στις Σκουριές την ημέρα της μητέρας περίπου 60 γυναίκες προσπάθησαν να ανέβουν στο δάσος. Αν πιστέψεις τα στελέχη της ΝΔ χύμηξαν σαν λυσσασμένες και άρχισαν να δαγκώνουν τους ματατζήδες που εκείνη την στιγμή μάζευαν πεταλούδες για την συλλογή τους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία από αυτές και άλλες τρεις να προσαχθούν. Προσαγωγές που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σωστά, άλλωστε φαίνεται η βάρβαρη επίθεση των γυναικών αυτών κατά των αστυνομικών στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Στην συνέχεια κόσμος από το χωριό (την Ιερισσό αν δεν κάνω λάθος) κατευθύνθηκε προς το σημείο που έγινε το επεισόδιο, υποψιάζομαι όχι σε πολύ ήρεμη ψυχική κατάσταση και συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων αυτών τραυματίστηκαν 7 ή 8 αστυνομικοί. Ο εθνικός μας επικοινωνιολόγος δείχνοντας πόση σοβαρότητα τον διακρίνει από πολύ νωρίς μίλησε για 7 τραυματίες αστυνομικούς από "όπλο διασποράς". Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι όπλο διασποράς, υποθέτω κυνηγετικό όπλο αλλά Μουρούτης είναι αυτός, η φαντασία του καλπάζει, μπορεί μέχρι και cluster bombs να εννοούσε. Οι τραυματίες οδηγήθηκαν στο κέντρο υγείας και μετά στο νοσοκομείο Πολυγύρου χωρίς να νοσηλευτούν εκτός από έναν που από τον Πολύγυρο μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και από εκεί στο ΑΧΕΠΑ. Βγήκε και δελτίο τύπου που αναφέρει πως ο ασθενής είναι σε γενική κατάσταση, η πορεία του σταθερή και προς το παρόν πως δεν χρειάζεται να χειρουργηθεί. Βέβαια τα ΜΜΕ με μία φωνή λένε πως η κατάσταση του αστυνομικού είναι κρίσιμη. Με άλλα λόγια ο τραυματισμός του αστυνομικού εφόσον ισχύουν αυτά που λέει το ανακοινωθέν του ΑΧΕΠΑ (θραύσμα στο μεσοθωράκιο) ήταν επικίνδυνος αλλά δεν απειλεί την ζωή του άμεσα, ούτε η κατάστασή του μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμη. Και τσιρίδες από τα ΜΜΕ δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην ενημέρωση παρά μόνο στην παραπληροφόρηση αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα. Το θέμα τελικά είναι που πάει η κατάσταση στις Σκουριές. Από την μία ένας πληθυσμός που αντιδρά όλο και πιο έντονα και από την άλλη ένα κράτος που καταστέλλει όλο και πιο δυναμικά. Η κατάσταση εδώ και καιρό οδηγείται στο σημερινό, αν όχι σε χειρότερα περιστατικά. Ποιά πρέπει να είναι η αντίδραση ενός κράτους κάτω από τέτοιες συνθήκες; Να τσακίσει τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους ή να υποχωρήσει και να προσπαθήσει να βρει κάποιου είδους συναινετική λύση πριν να είναι αργά; Θα μπορούσα να παραθέσω τις απόψεις διαφόρων για τέτοια θέματα αλλά μπορεί ο καθένας να πει σιγά μην ακούσουμε την άποψη του ενός ή του άλλου αριστερού μπαχαλάκια, αριστερού που έτσι κι αλλιώς είναι αντίθετος με κάθε επένδυση. Ας δούμε όμως τις απόψεις άλλων που ούτε μπαχαλάκηδες ούτε αριστερούς, ούτε αντίθετους με τις επενδύσεις τους λες. Όπως το "Η αντίσταση μιας κοινωνίας, κρίνεται από το τι υπηρετεί κάθε φορά η κάθε πράξη. Να το πω πολύ απλά: εάν η αντίσταση εξυπηρετεί ένα ηθικό αίτημα, δεν μπορεί να καμφθεί αυτό το ηθικό αίτημα από την επίκληση της νομιμότητας" του Μάκη Βορίδη, ή το "Πολύ φοβούμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες (πετούν δυναμίτες, πυροβολούν κλπ) το κακό μπορεί να συμβή ανά πάσα στιγμή. Οι δυνάμεις των Ματ πρέπει να αποχωρήσουν από εκεί όσο είναι καιρός" του Άδωνι Γεωργιάδη. Θα μπορούσα να πω και το "όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας. Όταν διαρρηγνύεται το Κοινωνικό Συμβόλαιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το λαό, τότε καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους νόμους και διαχέεται κάθε είδους αντικοινωνική προδιάθεση." του Αντώνη Σαμαρά. Δεν τους λες και αριστερούς. Εγώ από την μεριά μου, ο έμμισθος της Κουμουνδούρου θα προσθέσω πως δεν γίνεται αντίσταση πυροβολώντας αστυνομικούς. Η ζωή του αστυνομικού έχει την ίδια αξία με την ζωή του καθένα μας και τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να έχουν την στήριξη κανενός. Όμως αυτοί που σπρώχνουν την κατάσταση στα άκρα δεν είναι οι πολίτες. Ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς επιζητούν ακόμα και νεκρούς η ευθύνη βαραίνει το κράτος που θα πρέπει να βρει διέξοδο στο αδιέξοδο που προκαλούν οι τακτικές του. Αν δεν το κάνει αυτό όσους και να βάλει στην φυλακή θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα. Αλλά τι ξέρω εγώ, εγώ είμαι ένας αριστερός έμμισθος της Κουμουνδούρου...

Η ΟΛΜΕ συνεδρίασε μέσα στο Σαββατοκύριακο και αποφάσισε να προτείνει στις τοπικές ΕΛΜΕ απεργία 24ωρη κατ' αρχήν και μετά ίσως και διαρκείας. Μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις οι αλήτες. Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι εξετάσεις δεν έχουν αρχίσει ακόμα, ούτε η απεργία. Υπήρχε όμως ο εθνικός κίνδυνος οι εξετάσεις να αναβληθούν για μερικές ημέρες ΑΝ οι τοπικές ΕΛΜΕ συμφωνούσαν και ΑΝ η απεργία γινόταν διαρκείας και ΑΝ απεργούσαν αρκετοί εκπαιδευτικοί και ΑΝ οι ΕΛΜΕ δεν έβαζαν αρκετούς εκπαιδευτικούς ως προσωπικό ασφαλείας. Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο η κυβέρνηση προχώρησε στην απόφαση επίταξης του συνόλου των εκπαιδευτικών, όχι εκείνων που θα χρειαζόταν για τις πανελλαδικές, τύπωσε μέσα στο σαββατοκύριακο 88.000 φύλλα πορείας και άρχισε να τα μοιράζει από την Δευτέρα, πριν προλάβει καν να αποφασιστεί τελικά ποιοί, πότε και για πόσο θα απεργήσουν. Προληπτική επίταξη (επιστράτευση είναι αλλά όπως έχουν πει οι ίδιοι οι νομοθέτες στον νέο νόμο άλλαξε ο όρος για να είναι πιο εύπεπτος). Την ίδια στιγμή στην Δανία οι εκπαιδευτικοί απεργούν ένα μήνα τώρα ενώ στην Γερμανία έχουν ξεκινήσει απεργία που απειλεί εξετάσεις των μαθητών που αν έχω καταλάβει καλά είναι κάτι σαν τις δικές μας πανελλαδικές. Μόνο η δική μας δημοκρατική κυβέρνηση έσπευσε να τους επιστρατεύσει, οι κουτόφραγκοι κάθονται και συζητάνε. 22 φορές έχει γίνει επιστράτευση από την πτώση της χούντας, 5 τα τελευταία 3 χρόνια, 3 από αυτές μόνο το τελευταίο εξάμηνο, αλλά έχω την εντύπωση πως προληπτική επιστράτευση εργαζομένων, πριν καν απεργήσουν μία ημέρα δεν έχει ξαναγίνει όχι στην χώρα μας αλλά πουθενά στον αναπτυγμένο κόσμο, ειδικά στην ευρωπαϊκή ένωση κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Είναι όμως νόμιμο; Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό δικαιοσύνης όχι! Και μάλιστα, τότε, ο τώρα υπουργός, μιλούσε για απεργία ναυτεργατών που ήταν σε εξέλιξη και που είχε δημιουργήσει προβλήματα στην διακίνηση τροφίμων, φαρμάκων, ασθενών κλπ, πράγμα που είχε σαφώς μεγαλύτερη επικινδυνότητα για το κοινωνικό σύνολο. Τότε ο σημερινός υπουργός δικαιοσύνης είχε χαρακτηρίσει παράνομη (μη νόμιμη) την επιστράτευση. Σήμερα που αυτή γίνεται προληπτικά και για μικρότερης σημασίας για το κοινωνικό σύνολο τους απεργία σωπαίνει. Χωρίς ντροπή. Δεν ξέρω αν είχαν δίκιο οι επίδοξοι απεργοί. Θα μπορούσα να συζητήσω κάθε άποψη. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Και αν δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία υπάρχουν και τα δικαστήρια που τα τελευταία χρόνια βγάζουν παράνομες όλες τις απεργίες έτσι κι αλλιώς, και ας διαφωνεί και με αυτή την πρακτική ο υπουργός δικαιοσύνης αφού έλεγε πως "Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι με το μέρος του εργοδότη". Η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο δεν συζήτησε, δεν προσέφυγε ούτε καν για τους τύπους σε κάποιο δικαστήριο αλλά προχώρησε σε μία παράνομη σύμφωνα με τον υπουργό δικαιοσύνης πρακτική και μάλιστα προληπτικά. Πάντως δεν έμεινε άφωνος ο υπουργός. Σε συνέντευξη στον 984 άστραψε και βρόντηξε (καλά, λέμε και κανένα ανέκδοτο)... για το αντιρατσιστικό του νομοσχέδιο. Για την επίταξη περιμένω να δω τι θα πει. Με αγωνία...

Nonews-NEWS: Ο Φαήλος Κρανιδιώτης απαγγέλλει Κική Δημουλά...: Βρε, τι τους έμελλε να πάθουν στα καλά καθούμενα δεξιοί άνθρωποι! Από προχθές που η Κική Δημουλά έκανε τις γνωστές δηλώσεις για τους ...

Κάτι επεισόδια σαν το σημερινό μεταξύ Χρυσής Αυγής και προεδρεύοντος εκείνη την ώρα Γιάννη Δραγασάκη εκτός των άλλων είναι αποκαλυπτικά των προθέσεων των κομμάτων του τάχαμου συνταγματικού τόξου. Δεν θα τις δεις ξεκάθαρα στις επίσημες ανακοινώσεις αλλά στις ανεπίσημες αντιδράσεις και δηλώσεις των στελεχών τους, όπως τα περί σαβουάρ βίβρ του Φαήλου Κρανιδιώτη ή περί άκρων του Χιδίρογλου με τα οποία συμφωνεί η Αλ Σαλέχ και μηχανισμών όπως η "ομάδα fasistas" που δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες. Αντιδράσεις σαν αυτή της Αλ Σαλέχ χέρι χέρι με τον Χιδίρογλου είναι ιδιαίτερα ενδεικτικές. Τάχα μου σοσιαλδημοκράτες χέρι χέρι με ακροδεξιούς ταγμένοι στον αγώνα κατά των άκρων, αρκεί σε αυτά να βρίσκεται ευκαιρία να συμπεριλαμβάνεται ο νούμερο ένα εχθρός, ο σύριζα και ας νομιμοποιείται έτσι η ακροδεξιά. Τελικά η πουτάνα δεν θέλει καν να κρυφτεί, στα μούτρα μας το λέει ξεκάθαρα.

Πριν από λίγες ημέρες συνελήφθησαν δύο άτομα που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε κατάστημα αλλοδαπού. Νωρίτερα είχαν απειλήσει άλλον. Παλιότερα ήταν στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά την αντιφασιστική μοτοπορεία. Ο ένας έχει κατηγορία για μικροποσότητα ναρκωτικών. Και πιθανότατα η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Όμως ούτε αναρχικοί είναι, ούτε μένουν στην Ιερισσό. Χρυσαυγίτες είναι. Έτσι ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για πλημμελήματα και τους άφησε ελεύθερους. Όταν μια κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε επικαλείται "νόμο και τάξη" μπορείς να είσαι σίγουρος πως κάτι άλλο εννοεί. Νόμος και τάξη για τους αντιπάλους, για τους άλλους περίπου νόμος και περίπου τάξη. Και είναι προφανές πως τους χρυσαυγίτες δεν τους θεωρεί αντιπάλους. Πρόκειται για τους ίδιους χρυσαυγίτες που σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ και blogs ήταν "κάτοικοι" της περιοχής.

Η προβολή των αυτοκτονιών από τα ΜΜΕ μπορεί να οδηγήσει από μόνη της σε αύξηση αυτοκτονιών. Με αυτό το σκεπτικό δεν πρέπει να προβάλλονται οι αυτοκτονίες. Όμως είναι ένα γεγονός που οφείλει να απασχολήσει στα πλαίσια σοβαρής συζήτησης για τα αποτελέσματα της κρίσης. Από την άλλη έχεις τους διάφορους πολιτικούς ή άλλους υποστηρικτές των πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης να αρνούνται τα αποτελέσματα αυτά. Και αυτό είναι ψέμα. Άλλο είναι να προστατεύεις το ευρύ κοινό από τις συνέπειες κάποιων δημοσιευμάτων και άλλο να λες ψέματα στο κοινό. Οι αυτοκτονίες έχουν λοιπόν αυξηθεί και μάλιστα πολύ. Και εκείνοι που το αρνούνται αυτό είναι απλά ψεύτες.

Τάχα μου άντρακλες. Έχεις τατού "sieg heil" στο μπράτσο, είσαι βουλευτής του κόμματος που ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης πλέον ξέρει πολύ καλά τι πρεσβεύει αλλά όταν έρθει η ώρα να μιλήσεις γι αυτό αβαβά, εγώ δεν, ήμουν μικρός, ό,τι να ναι. Κότες λυράτες οι άντρακλες που θα σώσουν την Ελλάδα από τους λαθροεισβολείς. Πάντως αν τους τελειώσουν οι Ηλιόπουλοι που ντρέπονται να πουν ξεκάθαρα την ιδεολογία τους πάντα υπάρχουν οι Φαήλοι της ΝΔ/ΠΟΛΑΝ/Δίκτυο21 που περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Ξέρουν άλλωστε εκεί στην ΝΔ/ΠΟΛΑΝ/Δίκτυο21 από ξέπλυμα.

Μια εβδομάδα έχει ο πρωθυπουργός στην Κίνα, πράγμα που δείχνει και πόση σημασία δίνει στις σχέσεις με τον κομμουνιστικό αυτόν οικονομικό γίγαντα. Οι σημαντικότερες επαφές του Αντώνη Σαμαρά μετά τα κρίσιμα για την οικονομία eurogroup. Συναντήσεις στις οποίες παίζεται το μέλλον της χώρας και που μακάρι να έχουν θετικό αποτέλεσμα. Όπως και στα eurogroup τον πρωθυπουργό της χώρας σε αυτές τις κρισιμότατες συναντήσεις συνοδεύουν οι κύριοι Παπασταύρου, Λαζαρίδης και Μουρούτης. Τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, άνθρωποι που διαμορφώνουν το μέλλον μας και για τους οποίους ελάχιστα είναι γνωστά. Ο Παπασταύρου ήταν ουσιαστικά άγνωστος μέχρι να γίνει θέμα η παρουσία του ονόματός του στην λίστα Λαγκάρντ αλλά θα πρέπει να ψάξει κανείς για να βρει κάτι σαν βιογραφικό. Γι αυτόν όμως κάτι θα βρεις. Ο Λαζαρίδης αν και γνωστός στους κύκλους της Σαμαρικής δεξιάς δεν έχει ούτε ένα βιογραφικό τριών γραμμών για τα μάτια του κόσμου στο site της βουλής, και πουθενά δεν θα βρεις επίσημο βιογραφικό. Ο δε Μουρούτης απειλεί με μηνύσεις αν τον ρωτήσεις για αυτό. Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό και γιατί δεν υπάρχουν πουθενά τα βιογραφικά τους;

Ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων σήμερα. Μνήμης, όχι μίσους, για ένα έγκλημα που διαπράχτηκε και που είναι ιστορικό γεγονός. Και τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να προσποιούμαστε πως δεν έγιναν ή πως δεν έχουν σημασία, όπως δεν πρέπει να προσπαθούμε να τα εκμεταλλευόμαστε πολιτικά όπως ορισμένοι κάνουν. Ημέρα μνήμης γενοκτονίας. Να την θυμούμαστε και να την τιμούμε, όχι για να καλλιεργούν κάποιοι την μισαλλοδοξία αλλά για να πολεμάμε την μισαλλοδοξία. Γίνεται να θυμούμαστε την συμβολή του Κεμάλ σε αυτή χωρίς ταυτόχρονα να τιμούμε τον Ντερτιλή που το ίδιο έκανε σε μικρότερη έκταση σε τουρκοκυπριακά χωριά στην Κύπρο; Είναι μια μέρα μνήμης που δεν ανήκει σε εκείνους που ενδόμυχα θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο στους άλλους, μια ημέρα μνήμης που ανήκει σε εκείνους μόνο που την τιμούν. Και τέτοιοι είναι μόνο εκείνοι που αρνούνται την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, όχι οι άλλοι που μιλάνε για κτηνοβάτες ισλαμοφασίστες. Αυτά έκαναν ανεκτά τέτοια εγκλήματα στην ιστορία του ανθρώπου. Και ας υπογράφουν ως σύλλογοι "ποντιακού κινήματος". Ή όπως καλύτερα και με πολύ λιγότερες λέξεις είπε ο @dr_tasos "Άκου χρυσαυγίτη, οι γενοκτονίες δεν είναι σαν το φαΐ, που σ αρέσει μόνο της μανούλας σου. Ή τις καταδικάζεις όλες ή το βουλώνεις σε όλες."

Η ΜΕΒΓΑΛ έχει 5,5 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενούς της. Ο Πέτρος Παπαδάκης, ιδιοκτήτης της εταιρίας βρίσκεται στην Κίνα μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας. Από την μία λες ίσως αν καταφέρει να προσελκύσει κινέζικες επενδύσεις να μπορέσει να πληρώσει και τους εργαζόμενούς του. Από την άλλη όμως, αν χρωστάς στο δημόσιο πας φυλακή. Αν έχεις απλήρωτους εργαζομένους μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε βοηθάει να κάνεις μπίζνες. Θέμα προτεραιοτήτων είναι...

13 χρόνια μετά από ένα περιστατικό στο οποίο φαίνεται να δολοφονούνται έναν μικρό παιδί και ο πατέρας του, Ισραηλινή κρατική επιτροπή κατέληξε πως το παιδί που φαίνεται στο βίντεο δεν είναι αυτό που οι αρχικές αναφορές έλεγαν και πως είναι πιθανό να μην πέθανε. Η αναφορά περιέχει επίσης συστάσεις προς δημοσιογράφους για καλύτερη κάλυψη τέτοιων γεγονότων. Μάλιστα. Βέβαια στο βίντεο φαίνεται καθαρά πως ένας άοπλος άνδρας κρυμμένος πίσω από ένα βαρέλι και προσπαθώντας να καλύψει πίσω από την πλάτη του ένα τρομοκρατημένο παιδί δέχεται πυρά και τραυματίζεται σοβαρά, πιθανότατα θανάσιμα. Το δε παιδί... φαίνεται, λένε, πως κουνάει το χέρι του... Καταπληκτικά νέα. Δεν μπορώ φυσικά να ξέρω από που προήλθαν τα πυρά. Όμως το ρεζουμέ της Ισραηλινής αναφοράς είναι πως αν και κάποιοι προσπάθησαν τελικά δεν κατάφεραν να σκοτώσουν ένα παιδί, μόνο τον πατέρα του. Μόνο. Ίσως. 13 χρόνια μετά. Να ησυχάσουμε λοιπόν, γιατί κάποιοι νόμιζαν πως γίνονται βαρβαρότητες εκεί. Δες και το βίντεο αν έχεις γερό στομάχι.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

5 σχόλια:

  1. http://aldurah.com/the-al-durah-incident/the-evidence/

    Βρέθηκε εδώ
    http://elderofziyon.blogspot.gr/2013/05/arab-stamps-commemorating-al-dura-hoax.html
    μαζί με αυτά
    http://www.pmo.gov.il/English/MediaCenter/Spokesman/Pages/spokeadora190513.aspx
    http://www.pmo.gov.il/English/MediaCenter/Events/Documents/adora.doc

    Επιλεκτική και μονόπλευρη η παρουσίασή σου
    http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_al-Durrah_incident

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν παρουσίαση μπορεί να ήταν μονόπλευρη παρουσίαση αλλά δεν είναι.
      Είναι άποψη λίγων γραμμών που αποφεύγει να μπει στα γεγονότα.
      Αν επίσης δεν είχε λινκ για άρθρο της haarez και το raw video από το γεγονός που επίσης είναι από την haarez ίσως θα μπορούσες να μιλήσεις για μονόπλευρη παρουσίαση.
      Το ίδιο θα μπορούσες να πεις αν έγραφα πως τα πυρά ήταν Ισραηλινών.
      Αλλά μια και με προκαλείς πάμε λίγο παρακάτω.
      13 χρόνια έρευνα έκαναν οι Ισραηλινοί για το συγκεκριμένο συμβάν.
      Γιατί;
      Γιατί ήταν κακό pr!
      Αν οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για τον θάνατο (ή τραυματισμό) ενός παιδιού και του πατέρα του θα έπρεπε να μην κάνουν άλλη δουλειά από επιτροπές.
      Και προφανώς δεν το κάνουν.
      Όσο για τα περί μονομέρειας, υποθέτω ισχυρίζεσαι πως μία κρατική επιτροπή του Ισραήλ είναι ανεξάρτητη...
      Μπράβο πάντως για την τάχιστη απάντηση...

      Διαγραφή
  2. Δεν σε προκαλώ, λυπάμαι αν το βλέπεις έτσι. Και ας ανταπάντησες τάχιστα, χωρίς να διαβάσεις αυτά που σου έστειλα. Εκτός αν τα ερωτήματα που θέτεις είναι ρητορικά (που δεν θέλω να το νομίζω). Ενα δημοσίευμα μιας εφημερίδας δεν είναι απόδειξη. Aς υποθέσουμε αντίστοιχα πως εγώ θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μιά σελίδα δεξιάς Ελληνικής εφημερίδας για να δείξω αυτό που θέλω, δεν ξέρω αν με εννοείς. Μην ψάχνεις για την πολιτική μου τοποθέτηση (δεν έχω), ούτε για "ομάδες" όπως υπονοείς (δεν ανήκω) και λοιπά παρόμοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Το "Επιλεκτική και μονόπλευρη η παρουσίασή σου" είναι πρόκληση.
      Θα δεχτώ καλόπιστα την εξήγησή σου πως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή σου αλλά είναι.
      2. Νομίζω πως έχω δείξει με τις αναρτήσεις μου πως ψάχνω αντικειμενικά στοιχεία και πως αυτές έχουν πολλές αξιόπιστες συνδέσεις ώστε να είναι όσο γίνεται λιγότερο αμφισβητήσιμες.
      Δεν πιστεύω να περιμένεις το ίδιο να συμβαίνει σε ένα σχόλιο λίγων σειρών που αφορά στην συγκεκριμένη δημοσίευση της haarez και που για να μην είναι "μονόπλευρη" έχει λινκ τόσο στο άρθρο το ίδιο όσο και στο βίντεο.
      Όταν και αν βρω χρόνο να κάνω μία ολοκληρωμένη ανάρτηση για το θέμα μπορείς να με κατηγορήσεις αν δεν βάλω αρκετές συνδέσεις, όχι όμως για ένα σχόλιο λίγων σειρών.
      3. Η άποψή σου παρά του ότι συνοδεύεται από άδικη κατά την γνώμη μου αρνητική κρίση για εμένα δημοσιεύθηκε μαζί με τα λινκς.

      Διαγραφή
  3. Περίμενα πιο έξυπνη προσέγγιση, σχετικά με το δεν υπάρχει άλλη ικανή δύναμη παρά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. πιστεύεις πραγματικά ότι η λύση είναι το άλλο μεγάλο κόμμα? πάλι δικομματισμός? τι θα πει επειδή το λένε οι δημοσκοπήσεις! οι έξυπνοι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από τις δημοσκοπήσεις! υπάρχουν ένα σωρό μικρά κόμματα που μπορεί ο καθένας να βρει έναν εκφραστή! και μόνο τότε, σε συνδυασμό με την αναλογική κατανομή εδρών, θα έχουμε πραγματική δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή