Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Σταγονίδια;


Η έμπνευση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών να διορίσει ως υπάλληλο του υπουργείου του τον Ι Κωτούλα ήταν τελικά χρήσιμη.
Χάρη σε αυτή την καταπληκτική κίνηση και το βιβλίο του διάβασα και έμαθα ποιό είναι το περιοδικό "Patria" και οι παρέες που μαζεύονται στις "γιορτές" του.
 Κατ' αρχήν το βιβλίο όντως ρίχνει μία πιο ήπια ματιά στον ναζισμό και τα εγκλήματά του, φαίνεται να ξεχνάει πολλά από τα έκτροπα που οδήγησαν τον Χίτλερ στην εξουσία, ακόμα και πριν από τον πόλεμο, τα πογκρόμ κατά εβραίων, κομμουνιστών, ομοφυλόφιλων και άλλων "διαφορετικών" και ταυτόχρονα να υπερτονίζει τις δικαιολογίες εγκλημάτων ως κάτι το σχεδόν φυσιολογικό στις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν. Διάβασέ το και θα καταλάβεις.
Το πιο ευγενικό που θα μπορούσε να πει κανείς είναι πως ως σύγγραμμα είναι τουλάχιστον ανεπαρκές.
** Διάβασε την ανάλυση του Σαραντάκου και θα καταλάβεις πολλά
Αλλά το θέμα δεν είναι αν ο Κωτούλας είναι ένας έγκριτος ιστορικός ή όχι.
Το θέμα είναι ποιά νοοτροπία φέρνει στο υπουργείο που υπηρετεί και άρα την κυβέρνηση.
Το θέμα είναι αν η αίσθηση που δημιουργεί η ανάγνωση του βιβλίου του πως χαϊδεύει τους ναζί προέρχεται από κάποια ιδεολογική πεποίθηση που θα τον έκανε να βλέπει την όλη ιστορία πιο ευνοϊκά από ότι κάποιος άλλος και όχι αν απλά εκφράζει την "επιστημονική" του άποψη.
Ψάχνοντας για τον Κωτούλα πέρα από το αμφιλεγόμενο (sic) βιβλίο του είναι σχεδόν αδύνατο να μην πέσεις πάνω στο περιοδικό "patria" που τον καλούσε να μιλάει στις "γιορτές" του.
 Με εκλεκτή παρέα, τον Θάνο Πλεύρη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, το Μάκη Βορίδη, την Χριστίνα Σιδέρη, τον Νίκο Χιδίρογλου, τον Σπύρο Γιαννάτο, , τον εκδοτικό οίκο Λογχη (που σύμφωνα με τον Γεωργιάδη έχει συγκεκριμένη "ιδεολογική ταυτότητα"), τον καταδικασμένο 12 χρόνια φυλακή για βομβιστικές ενέργειες παρέα με τον Μιχαλολιάκο "εθνικοσοσιαλιστή" Καλέντζη της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" (*ευχαριστώ τον για την υπενθύμιση) και είμαι σίγουρος και άλλα μπουμπούκια του τόπου. ** Κάνε τον κόπο να δεις όλα τα links, αξίζουν.

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί;
Ξενοφοβία (sic) και αντικομμουνισμό.
Δεν είναι λοιπόν ένα βιβλίο που παρουσιάζει μία λίγο "διαφορετική" άποψη για τον ναζισμό το πρόβλημά μας, είναι άνθρωποι που κουβαλάνε ακραίες ιδέες σε κυβερνητικές θέσεις.

Δες ας πούμε μία ανάρτηση του περιοδικού με την διαφήμιση της γιορτής τους.
Αν κάνεις κλiκ στο εικονίδιο του youtube θα δεις το βίντεο στο youtube.
Περιλαμβάνεται στο "κανάλι" του "Panayotis Doumas", μαζί με σκηνές ας πούμε από την κηδεία του "αθάνατου" "στρατηγού" Ντερτιλή.
Μπορείς να δεις και άλλες ομιλίες σε αυτή την εκδήλωση, όπως ας πούμε του καθηγητή Ρωμανού που αναφέρεται σε Εβραίους, Σομαλούς και Πακιστανούς και αναλύει πως θα είναι πρόβλημα αν ένα παιδάκι μάθει πως Έλληνας μπορεί να είναι ένας μαύρος ας πούμε.
Ή το θερμό χειροκρότημα στον Θάνο Πλεύρη όταν λέει πως η λύση του μεταναστευτικού είναι να τους πυροβολούμε στα σύνορα και να τους κάνουμε την ζωή κόλαση αν καταφέρουν να γλυτώσουν.
Κατάλαβες ή θέλεις και άλλα παραδείγματα;

Άνθρωποι που πάντα ξέραμε πως υπήρχαν στην "πολυκατοικία" της Νέας Δημοκρατίας, αλλά που θεωρούταν περιθωριακές ομάδες της πλέον παίρνουν θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή ως φίλοι/σύμβουλοι του πρωθυπουργού, και ακόμα χειρότερο ως κρατικοί αξιωματούχοι, όπως είναι ένας σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών.
Εκείνοι που κάποτε θεωρούταν "σταγονίδια".

Και φυσικά οι "προοδευτικοί" κυβερνητικοί εταίροι σφυρίζουν αδιάφορα λες και αν έθεταν βέτο σε τέτοια φαινόμενα θα έπεφτε η κυβέρνηση, σαν την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για θέματα μετανάστευσης που θεωρεί πως δεν την αφορά το θέμα!

Αν δηλαδή μετά το μοντάζ του Διαμαντόπουλου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούσαν την απομάκρυνση του Μουρούτη και του Κεδίκογλου, ή αν μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ζητήσουν την απομάκρυνση του Κωτούλα, ο Σαμαράς για χάρη τους θα ρίξει την κυβέρνηση, θα βυθίσει την χώρα στο χάος, θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα τρώμε βελανίδια;

Και κάπως έτσι, για να μην ενοχληθεί το κυβερνητικό επιτελείο του Σαμαρά, έχουμε σήμερα κυβερνητικό εκπρόσωπο τον μοντέρ Κεδίκογλου, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού τον αχαρακτήριστο (δεν έχω λόγια πραγματικά) Μουρούτη, πρόεδρο της επιτροπής απόδημου Ελληνισμού της βουλής τον μεταναστοκυνηγό Άδωνι Γεωργιάδη, σύμβουλο για μεταναστευτικά θέματα τον Ιωάννη Κωτούλα, μέλος των ομάδων εργασίας για την μετανάστευση του περιοδικού "Patria", και να μην ξεχνάμε, με πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη, μέλος της επιτροπής του ευρωπαϊκού συμβουλίου για την ισότητα την Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής.

Και τα σταγονίδια γίνονται νεροποντή...

** Ενημέρωση 14/3/2013:
Αν ακόμα σου έχουν μείνει απορίες για τον Ιωάννη Κωτούλα (που δεν είναι ο μόνος στην σημερινή ΝΔ με τέτοιες απόψεις) τα σχόλια που έχει κάνει "Πολιτισμός Πολίτης" θα σου τις λύσει.

"Κάθε αντίδραση των Ελλήνων κατοίκων θα είναι πλέον δικαιολογημένη, Ό,ΤΙ και αν κάνουν κατά των λαθρομεταναστών και των ελληνόφωνων υποστηρικτών τους. Οι κάτοικοι της περιοχής να θυμούνται τι εστί ΣΥΡΙΖΑ, ένα περιθωριακό κόμμα που στρέφεται κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ και υπέρ των λαθρομεταναστών." Εδώ το σχόλιο.
***Λινκ από αποθηκευμένες σελίδες. Εξήγηση πιο κάτω

"Ορισμένοι αφελείς σύγχρονοί μας θεωρούν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειρηνιστές που φιλοσοφούσαν όλη μέρα και άλλη έγνοια δεν είχαν παρά την δημοκρατία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην πραγματικότητα κανείς τους δεν θα ήθελε να ζει στην αρχαία Ελλάδα. Το αρχαιοελληνικό θαύμα θεμελιώθηκε στον πόλεμο, τον επεκτατισμό, τη συντριβή των εχθρών, την υποταγή των αντιπάλων, τις διεκδικήσεις. Όπως και κάθε άλλο ιστορικό μεγαλείο. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μοίραζε λουλούδια στους Ασιάτες, αλλά θάνατο απλόχερα, το ίδιο και η Σπάρτη, η Αθήνα, οι Έλληνες στις αποικίες κατα των ιθαγενών. Στην ιστορία οι δυνατοί πράττουσι και οι αδύνατοι ξυγχωρούσι." Εδώ
***Λινκ από αποθηκευμένες σελίδες. Εξήγηση πιο κάτω

 "Κανείς σοβαρός άνθρωπος που νοιάζεται για το κοινωνικό σύνολο και το συμφέρον του ελληνικού λαού δεν θα ταχθεί υπέρ των μεταναστών. Μόνο κάτι γραφικοί του ΣΥΡΙΖΑ από τα σαλόνια τους στα βόρεια προάστια. Αν τους αγαπούν τόσο πολύ τους Αφγανούς ας τους πάρουν σπίτι τους." Εδώ
***Λινκ από αποθηκευμένες σελίδες. Εξήγηση πιο κάτω

"Αν δει κανείς τα πράγματα εντελώς ψυχρά και χωρίς συναισθηματισμούς, ο ΙΔΕΑ αποτελούσε μία οργάνωση προστασίας του αστικού δημοκρατικού καθεστώτος και του φιλοδυτικού προσανατολισμού της χώρας, η οποία τότε ήταν αυτονόητη.
Σε χώρες που βρίσκονταν στην περιφέρεια του δυτικού κόσμου και είχαν ασθενείς πολιτικές δομές(Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα) η ανάμειξη του στρατού ή εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων κρινόταν απαραίτητη από τις διοικητικές φυλοδυτικές ελίτ, ώστε να παραμένει η χώρα στο δυτικό στρατόπεδο." Εδώ
***Λινκ από αποθηκευμένες σελίδες. Εξήγηση πιο κάτω

Το κερασάκι όμως στην τούρτα είναι τα δύο σχόλια που έχει ανεβάσει στο "Πολιτισμός Πολίτης", στην ίδια ανάρτηση και με λίγη ώρα διαφορά:
Από το Πολιτισμός Πολίτης


***Ενημέρωση 15/3/2013 (και εξήγηση γιατί τα λινκ είναι από τα προσωρινά αποθηκευμένα):
Λίγες ώρες αφού αυτή η ανάρτηση αναδημοσιεύθηκε στο left.gr κάποιο μαγικό χέρι άρχισε το σβήσιμο, ψιλοβιαστικά και άτσαλα όπως κάνουν τα μαγικά χέρια τις ημέρες μας.

Μεταξύ των "θυμάτων" ήταν ολόκληρη η σελίδα που περιείχε τα 2 σχόλια αυτά με διαφορά λίγης ώρας μεταξύ τους:
Λες να το έβγαλα από το μυαλό μου πως υπήρχε ανάρτηση σε αυτό το ιστολόγιο με τέτοια σχόλια;
Δυστυχώς για εκείνους που προσπάθησαν να τα σβήσουν, υπάρχει αυτός ο αλήτης ο ρουφιάνος ο γούγλης που κρατάει αποθηκευμένες σελίδες.
Έτσι, αν βάλεις στο google "Κάθε αντίδραση των Ελλήνων κατοίκων θα είναι πλέον δικαιολογημένη, Ό,ΤΙ και αν κάνουν κατά" (σου το έχω έτοιμο να μην παιδεύεσαι) θα σου βγάλει αποτέλεσμα από το politismospolitis.org, μόνο που το κανονικό λινκ σε στέλνει σε σελίδα 404 (που σημαίνει πως δεν υπάρχει).
Όμως υπάρχει το "προσωρινά αποθηκευμένη" που σε βγάζει στην σελίδα όπως ήταν πριν λίγο καιρό, με τα σχόλια κανονικά.
Και επειδή ακόμα και τα προσωρινά αποθηκευμένα του google κάποτε σβήνονται πήρα κι ένα screenshot έτσι για να υπάρχει.

Άλλο "θύμα" υπήρξε η ανάρτηση που είχε αυτό το σχόλιο:
Όπως όμως και με την προηγούμενη, αρκεί να βάλεις στον γούγλη το "Κανείς σοβαρός άνθρωπος που νοιάζεται για το κοινωνικό σύνολο και το συμφέρον του ελληνικού " (για ευκολία εδώ) και θα δεις πως όχι μόνο τέτοια φράση υπήρχε στο site αυτό, αλλά κάνοντας κλικ στο "προσωρινά αποθηκευμένη" μπορείς να την δεις ακόμα. Ειδικά αυτή την σελίδα την έχει συγκρατήσει και το "wayback machine"
Και φυσικά υπάρχει για μεγαλύτερη σιγουριά άλλο ένα screenshot.

Μετά έχουμε σελίδες που παραμένουν, όπως αυτή με τίτλο "Ποιοι ήθελαν το 1967 εκτροπή και όχι εκλογές" αλλά έχουν σβηστεί τα σχόλια.

Πάλι, αν πας στο γούγλη (μη σε παιδεύω με την διαδικασία ξανά) και δεις την αποθηκευμένη σελίδα, θα δεις πως τα σχόλια εμφανίζονται, ενώ στην "κανονική" φαίνεται ο "Μαργαρίτης" (και άλλοι) να μιλάει μόνος του.

Είπαμε, βιαστικά και άτσαλα.

Εκτός όμως από σελίδες του politismospolitis.org, θύμα του πανικού κάποιων φαίνεται να υπήρξε και το ιστολόγιο του Ι Κωστούλα.
Βλέπεις, όταν σχολιάζεις κάτι σε ιστοσελίδες του google, το όνομα που εμφανίζεται στο σχόλιο είναι περίπου σαν υπογραφή, που συνδέει τον σχολιαστή με το προσωπικό του ιστολόγιο.
Έτσι, αν κάνεις κλικ στο "Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ" στα σχόλια του Κωτούλα στις αποθηκευμένες σελίδες του γούγλη, επισκέπτεσαι το ιστολόγιό του.
Ή τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι πριν μερικές ώρες.
Τώρα βγαίνεις σε μία σελίδα που σε πληροφορεί πως το ιστολόγιο αυτό καταργήθηκε.
Επειδή όμως όπως έχεις καταλάβει είμαι λίγο περίεργος τύπος και δεν θέλω να αφήνω αμφιβολίες, πήγαινε μια βόλτα πάλι στον ρουφιάνο τον γούγλη, πάτα ένα από τα "προσωρινά αποθηκευμένη" και θα δεις πως μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε κανονικά αυτό το ιστολόγιο.
Φαίνεται ο κύριος Κωτούλας προσπαθεί να σβήσει κάθε παρουσία του από το διαδίκτυο.
Γιατί άραγε;
Δεν είναι υπερήφανος γι αυτά που έγραφε στο ιστολόγιό του ή αλλού;
 **** Άλλη μία σελίδα που έπεσε θύμα του πανικού κάποιων είναι και το "Από το φιλί του Παπακαλιάτη στο φιλί του Λουδοβίκου!". (Ευχαριστώ τον fictionalities για την πληροφορία)
Είμαι σίγουρος πως αν κάποιος ψάξει αναλυτικά θα βρει αρκετές ακόμα.
Δες εδώ και την συλλογή του
Κάνε κλικ και εδώ για να δεις περισσότερα σχόλια από τον Ι Κωτούλα (ευχαριστώ τον "Σκευοφύλαξ")
Καταλαβαίνεις πόσο ανόητη και μάταιη ήταν η προσπάθεια να σβηστούν τα σχόλια.
Γιατί κύριοι;
Τι είναι αυτό που σας κάνει να σβήνετε αναρτήσεις ξαφνικά;

Εδώ να κάνουμε ένα ρεζουμέ γιατί έχουμε μπερδευτεί λίγο.
Έχουμε έναν καθηγητή γυμνασίου που από το καλοκαίρι έχει αποσπαστεί στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών (ως σύμβουλος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής λένε).
Αυτός ο καθηγητής έχει γράψει κι ένα βιβλίο που σύμφωνα με κάποιους υμνεί τον ναζισμό, σύμφωνα με τον Σαραντάκο "αποτελεί μια σύνοψη των ελαφρυντικών και των δικαιολογητικών που θα μπορούσε να συγκεντρώσει ένας ικανός συνήγορος υπεράσπισης σε μια δίκη του εθνικοσοσιαλισμού".
Εξ αιτίας αυτού ο καθηγητής-σύμβουλος δέχεται τα πυρά του left.gr στα οποία ανταποδίδει η ΝΔ σκούζοντας για τους γκέμπελς της αριστεράς που παραποιούν ένα επιστημονικό πόνημα για να βλάψουν μέσω ενός τίμιου και έγκριτου επιστήμονα την κυβέρνηση.
Στην πορεία όμως και εν μέσω κραυγών αποκαλύπτεται πως ο ίδιος αυτός καθηγητής και σύμβουλος υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κάνει κάτι περίεργες παρέες σε κάτι περίεργες "γιορτές" όπου παρακολουθεί βουλευτή να λέει πως πρέπει να πυροβολούμε τους μετανάστες και μετά να τους κάνουμε την ζωή κόλαση και τον χειροκροτεί στο τέλος.
Σαν να μην έφτανε αυτό έχει κάνει σε μία ιστοσελίδα αρκετά, σχόλια που κάθε άλλο παρά τονίζουν της δημοκρατικές του πεποιθήσεις ή τις σοβαρές του θέσεις για το μεταναστευτικό.
Και αντί προσπάθειας δικαιολόγησης (των αδικαιολόγητων εδώ που τα λέμε), κάποιοι το ρίχνουν στο "μπλάνκο", προσπαθώντας να σβήσουν τα καταπληκτικά σχόλια του νέου "επιστήμονα".
Όχι μόνο το προσωπικό του ιστολόγιο, ή τα σχόλιά του σε άλλα, αλλά και ολόκληρες σελίδες σε ένα site που φαινομενικά δεν έχει καμία σχέση με αυτόν ή την Νέα Δημοκρατία.
Στο ερώτημα αν είναι άσχετοι ή ανόητοι θα απαντούσα και τα δύο.
Άσχετοι γιατί θα έπρεπε να ξέρουν πως στο διαδίκτυο το να σβήσεις εντελώς τα ίχνη σου είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ανόητοι γιατί δεν ρώτησαν κάποιον που να ξέρει καλύτερα.
Το αποτέλεσμα είναι να εκτίθενται διπλά και όχι μόνοι τους.
Αλήθεια, το  politismospolitis.org τί ρόλο παίζει σε αυτή την ιστορία;
Γιατί έσβησε δύο τουλάχιστον αναρτήσεις;
Από ποιόν παίρνει εντολές;

Ο δε "επιστήμονας", γιατί έσπευσε να σβήσει το ιστολόγιό του;
Κανονικά θα έπρεπε να χαίρεται.
Εκεί που τα έλεγε μόνος του με μερικούς φίλους που θα βρει καλύτερη ευκαιρία να κάνει γνωστές τις απόψεις του;

Και τελικά από την στιγμή που όλα τα παραπάνω είχαν ήδη δημοσιευθεί και προφανώς τα είχε δει αρκετός κόσμος σε τι αποσκοπούσε το σβήσιμο;
Θα φτάνανε στο σημείο να με βγάλουν (και άλλους μαζί με εμένα) τρελό, ή ακόμα και συκοφάντη για να στηρίξουν το πουλέν τους στο υπουργείο εσωτερικών;
Όλα τα περιμένω πια από "ομάδες αλήθειας"...

Και εις ανώτερα...

Διάβασε επίσης:
Κι η κοπριά στα λάχανα
Κι η κοπριά στα λάχανα 2
Κι η κοπριά στα λάχανα 3
Κι η κοπριά στα λάχανα 4
Κι η κοπριά στα λάχανα 5
Οι κρυφές «συνιστώσες» της Ν.Δ.
Τα πρωτόκολλα και ο κ. Κωτούλας
Ο (άθεος Σιωνιστής) Αϊνστάιν καταγγέλλει το ελληνικό Κράτος
Δεν είναι ο Κωτούλας το θέμα, είναι οι κότες
Οι κρυφές «συνιστώσες» της Ν.Δ.
Η θεωρία των δύο άκρων και η θεωρία των συγκοινονούντων δοχείων 
Ο Ιωάννης Κωτούλας- και μόνον  
Ο Ναζιστής σύμβουλος του υπουργειου εσωτερικών, Ιωάννης Κωτούλας

10 σχόλια:

  1. Ασχετο αλλα..εκεινος ο Δημαριτης το καταλαβε το μονταζ η ακομα?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που τα λέμε καθόλου άσχετο.
      51η μέρα σήμερα και ακόμα εκεί στην ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να επιβεβαιώσουν το μοντάζ.
      Τέτοια βλέπουν εκεί στην ΝΔ/ΠΟΛΑΝ/δίκτυο21/Patria (κατά το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία) και ξεσαλώνουν.

      Διαγραφή
  2. Γερογκρινιάρη μπράβο σου, άψογο το άρθρο, το έχω μοιράσει παντού.

    Δεν γράφω μόνο για τα κοπλιμέντα όμως, αλλά να, κοίτα να δεις κάτι περίεργα πράγματα. Ο φίλος μας ο Κωτούλας (ή μήπως με όμικρον; ) έχει ξεκινήσει και σβήνει μανιωδώς σχόλια από τα σάιτ που παραπέμπεις!
    π.χ. κοίτα εδώ τώρα:
    http://www.politismospolitis.org/archives/1113

    και σύγκρινε με το πώς ήταν πριν:
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:4tqPwRoT7ogJ:www.politismospolitis.org/archives/1113+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a

    Επίσης, για έναν περίεργο πάλι λόγο, το blog ioanniskotoulas.blogspot.com έχει καταργηθεί!

    Μυστήρια πράγματα!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση στην ανάρτηση του σχολίου σου, δεν ήταν από πρόθεση, κάποιο λάθος είτε δικό μου είτε του μπλόγκερ.
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Όσο για την προσπάθεια να σβήσουν τα σχόλια (και όχι μόνο, έχουν σβήσει και αρκετές ολόκληρες αναρτήσεις) απλά τους εκθέτει διπλά.
      Το έχω παρατηρήσει και έχω ήδη ενημερώσει το κείμενο και τα links.
      Α, και επισήμως (όπως φαίνεται και στο ΦΕΚ του διορισμού του) με ω είναι.
      Όμως πραγματικά το θέμα δεν αφορά αυστηρά τον συγκεκριμένο αλλά την κατάντια της σημερινής ΝΔ και τα κόμματα (εκτός ΝΔ μην ξεχνάμε και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που ανέχονται αυτόν και άλλους τέτοιους σε κυβερνητικές θέσεις.

      Διαγραφή
  3. Γερογκρινιάρη μου, να σου τραβήξω κι εγώ την προσοχή λίγο. Ίσως θεωρήσεις πως είναι εκτός θέματος καθώς δεν θα αναφερθώ στους μετανάστες αλλά στους ομοφυλόφιλους. Ο κ. Κωτούλας σχολιάζει, με το ίδιο πάντα - εξαιρετικής αισθητικής (sic) - ύφος αυτή την, ας την ονομάσω, ομάδα ανθρώπων, στον ίδιο, φιλόξενο γι' αυτόν χώρο http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:www.politismospolitis.org/archives/3480. Αν φύγει κι αυτό cache, το 'χω και σε screenshot. "Κατατρεγμένες μειονότητες", με "χαμηλή αυτοεκτίμηση", "λόμπυ". Πολιτικός πολιτισμός, αισθητική, ψυχολογία, ψυχιατρική, κοινωνιολογία, ιστορία. Απ' όλα έχει η ΝΔ και μπορεί να πάει ακόμη πιο δεξιά αν χρειαστεί. Αν θυμάμαι καλά, παλιά δεν ψάχναν μόνο μετανάστες, Εβραίους, αριστερούς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δεν το θεωρώ εκτός θέματος.
      Όπως προδίδει και η ομιλία του Ρωμανού στην γιορτή "Patria", ρατσισμός, αντισημιτισμός, αντικομμουνισμός, ομοφοβία, αναθεώρηση της ιστορίας, όλα αυτά πάνε πακέτο με την ιδεολογία που αυτή η παρέα (πλέον με ισχυρές προσβάσεις στην ηγεσία της ΝΔ για να το πω ευγενικά) πρεσβεύει.
      Αν αυτά τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά σου θυμίζουν κάτι καθόλου τυχαίο δεν είναι.
      Το προσθέτω στο κυρίως κείμενο.
      Τόσο η φρασεολογία όσο και η διαγραφή της επίμαχης ανάρτησης είναι ενδεικτικά.
      Σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    2. Για να εμπλουτίσετε την ανάρτηση

      1) http://i48.tinypic.com/2nurg2c.jpg
      ή
      http://ioannismetaxasgr.blogspot.com/2009/09/28-1940.html?showComment=1256073460700#c3221740319787451122
      (κάτω-κάτω υπογράφει
      Ιωάννης Κωτούλας, ιστορικός
      http://ioanniskotoulas.blogspot.com)

      2) ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ
      "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ είπε"
      (περίπου 91 αποτελέσματα)
      http://goo.gl/E8rlC

      3) ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΕΝΙΚΑ
      Μπορείτε να βάλετε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο "ψαχτήρι" του Google,
      (i) την διεύθυνση http://www...
      ή
      (ii) (αν τον ξέρετε) τον τίτλο της ανάρτησης
      π.χ "Ποιοι ήθελαν το 1967 εκτροπή και όχι εκλογές"
      (έτσι σας δίνει και τις αναδημοσιεύσεις σε άλλες ιστοσελίδες)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ, πολύ χρήσιμο.
      Κάπως έτσι το έψαχνα αλλά είχα επικεντρωθεί στο politismospolitis.
      Αποδεικνύει πόσο ανόητη ήταν η προσπάθεια να σβήσουν αναρτήσεις και σχόλια.
      Πάντως δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ άλλο, νομίζω πως όποιος καταλαβαίνει κατάλαβε, όποιος δεν θέλει, τόμους να του δείξεις δεν πρόκειται να πειστεί.
      Θα βάλω λινκ στο google search και όποιος θέλει το ψάχνει περισσότερο.

      Διαγραφή