Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Χτύπα τα πόδια τσίφτισσα, τσιγγάνα χρυσαύγτισσα...

Στο διαδίκτυο και ειδικά στα social media κρύβονται σε κοινή θέα οι πιο περίεργες ιστορίες.

Περιδιαβαίνοντας το τουίτερ έπεσα πάνω στον λογαριασμό τουίτερ της "IPPOLYTIAMAZON".

Ένας λογαριασμός στο τουίτερ που συνδέεται με το μπλόγκ και "κίνημα" "Επαναστατικό κίνημα γυναικών Ελλάδος"

Σύμφωνα με το μπλόγκ του "κινήματος" με έμβλημα τον αετό και την Ελληνική σημαία:
"ΙΠΠΟΛΥΤΗ ΑΜΑΖΩΝ (ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ)
Το Επαναστατικό Κίνημα Γυναικών Ελλάδος έχει στόχο να συσπειρώσει όλες της γυναίκες που έχουν δράση με μαχητικότητα , αισιοδοξία και δυναμισμό . Χωρίς καμία επανάπαυση, θα εντείνει μπροστά στην επίθεση που κλιμακώνεται. Οι απολύσεις αυξάνονται και η ανεργία διογκώνεται, ενώ την ίδια στιγμή περικόπτονται ακόμα και τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας .
ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ!!!!ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!!!
Κανένας εφησυχασμός δε χωράει μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να βγάλει η κυβέρνηση από το συρτάρι. Το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ καλεί τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να μετατρέψουν την αγανάκτηση τους σε οργανωμένη δράση, σε εναντίωση στη στρατηγική του κεφαλαίου..ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΕΣ ……Ξεσηκωμός τώρα! Δεν υπάρχει άλλη λύση!!!!!!!!!!"


Ένα "επαναστατικό κίνημα" γυναικών που είναι έτοιμες να πολεμήσουν για τα ιδανικά τους.
Ιδανικά που φαίνεται να το κάνουν φιλικό προς την Χρυσή Αυγή όπως φαίνεται και από αρκετές καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα τους που έχει μάλιστα ειδικό τμήμα για τις καταχωρήσεις αυτές.


Μέχρι εδώ θα μου πεις, που είναι το περίεργο, 7% ψήφισε την Χρυσή Αυγή και σήμερα αυτοί φαίνονται να είναι ακόμα περισσότεροι, γιατί να κάνει εντύπωση άλλο ένα κίνημα έστω και γυναικών που έχει κάποιες ομοιότητες με την ΧΑ;

Το περίεργο αρχίζει αν ψάξει κάποιος να βρει ποιά είναι η γυναίκα του άβαταρ.

 
Όπως μου είπε μία φίλη πρόκειται για την Βαλεντίνα Στρατάκη, την σχεδιάστρια ρούχων των τσιγγάνων (ρομ αν το προτιμάς) αν και η ίδια είναι "κρητικοπούλα"


Τα ντεφιλέ της μάλιστα (τα οποία στήριζε και ο Αλέξανδρος Χατζής) έκαναν τόση αίσθηση που 
έφτασε μέχρι στο BBC



Σύμφωνα μάλιστα με τον reporter του bbc πρόκειται για την προσπάθεια μίας γυναίκας να σπάσει την προκατάληψη κατά των τσιγγάνων...

Βέβαια, για άβαταρ μπορεί να βάλει ο καθένας ό,τι θέλει, αυτό δεν σημαίνει τίποτα.
Μόνο που αν κάποιος ψάξει θα βρει πως υπάρχει "κανάλι" στο youtube, το "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΔΑ" του χρήστη "sarantapentari" όπου ανεβαίνουν βίντεο από τα ντεφιλέ και τις παρουσίες της Βαλεντίνης Στρατάκη στα ΜΜΕ, αλλά και βίντεο σχετικά με το "Επαναστατικό Κίνημα Γυναικών Ελλάδας, Ιππολύτη-Αμαζών".
Δεν μπορούσα να φανταστώ πως πρόκειται για σύμπτωση.

Μέχρι τώρα έχω ενοχλήσει στο twitter τους διαχειριστές του ιστοτόπου, στο mail
thepower@otenet.gr που βρήκα από ανακοίνωση τύπου του συλλόγου "the power rom" και με σχόλιο στο site του "επαναστατικού κινήματος γυναικών", αλλά δεν είχα καμία απάντηση.
Όχι πως δεν είδαν την ερώτηση, απλά επιλέγουν να μην απαντήσουν.

Απάντηση δεν υπήρξε, υπήρξε όμως τουλάχιστον μία καταχώρηση αρνητική για την Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα τους.
Άλλες όμως, που οι περισσότερες την εκθειάζουν, όπως και άλλες που μιλάνε για "γύφτους" εξακολουθούν να υπάρχουν εκεί μέσα.

Τελικά το "μυστήριο" λύθηκε τηλεφωνικά, αφού το κινητό της υπάρχει σε κάποια ανακοίνωση του συλλόγου "power rom".
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία μου είπε πως αυτή δημιούργησε τον σύλλογο πριν πολλά χρόνια αλλά απογοητεύτηκε αφού "είναι σαν τους αλλοδαπούς αυτοί", "σαν τους Πακιστανούς" αφού η καταγωγή τους είναι από Ινδία και έπαψε εδώ και πολλά χρόνια να έχει σχέση με τον σύλλογο αυτό.
Επιπλέον επιβεβαίωσε πως είναι η ίδια Β Στρατάκη που είχε βιοτεχνία ρούχων για αθίγγανους αλλά και αυτή έχει πάψει να λειτουργεί τώρα.
Για την Χρυσή Αυγή μου είπε πως καμία σχέση δεν έχει και πως δεν ασχολείται με την πολιτική αλλά επίσης επιβεβαίωσε πως το "επαναστατικό κίνημα γυναικών Ιππολύτη" είναι δικό της δημιούργημα.

Το πόσο απολιτικό είναι το "κίνημα" νομίζω μπορεί να το καταλάβει ο καθένας με λίγο διάβασμα στην ιστοσελίδα του.
Το ίδιο και αν έχει σχέση με εθνικισμό και ρατσισμό (πράγματα που οφείλω να πω πως η ίδια αρνείται).
Θα βρεις βέβαια και άλλα που ίσως να εξηγούν όλα τα προηγούμενα...

Με άλλα λόγια η ίδια Βαλεντίνα Στρατάκη ίδρυσε τον σύλλογο συμπαράστασης αρωγής επιμόρφωσης rom και σχεδιάστρια μόδας για rom, που η φήμη της ξεπέρασε τα Ελληνικά σύνορα κι έφτασε να γίνει θέμα στο bbc, για τις προσπάθειές της να βοηθήσει τους τσιγγάνους, τώρα είναι ιδρυτικό μέλος του "επαναστατικού κινήματος γυναικών Ιππολύτη-Αμαζών".
Μια εμφανώς εθνικιστική οργάνωση που μπορεί να αρνείται την σχέση της με την Χρυσή Αυγή και οτιδήποτε έχει να κάνει με πολιτική αλλά που φαίνεται να μην έχει ιδεολογικά και πολλά να χωρίσει μαζί της.

Από συμπαραστάτρια των ρομ σε (περίπου;) διώκτριά τους αν και ιδιαίτερα ωφελημένη από την σχέση της με αυτούς ...

Δεν ξέρω πλέον τι να σχολιάσω, ένα είναι σίγουρο, ζούμε σε περίεργες εποχές...

9 σχόλια:

  1. οποιος ειναι α-πολιτικος δεν μπορει να ειναι συνειδητος πολιτης αρα ευκολα υιοθετει εθνικιστικες και ρατσιστικες αποψεις ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μιλούσα μάλλον για ευρύτερη άγνοια.
      Δεν μπορείς να λες είμαι α-πολιτικός και να φτιάχνεις "επαναστατικό" κίνημα.
      Απλά δείχνει την άγνοια πολλών κυρίως του εθνικιστικού χώρου που μη έχοντας άλλον "μπούσουλα" στη ζωή τους στρέφονται στο μοναδικό που διδάχτηκαν και συνέχισαν να ακούνε σε όλη την ζωή τους.
      Έναν αχταρμά εθνικισμού, Ελληνοπρέπειας, Χριστιανισμού ανακατωμένα με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και θρύλους που τους βοηθούν να φτιάξουν μία δικιά τους αφελή κοσμοθεωρία με την οποία προσπαθούν να ερμηνεύσουν το παρόν και να σχεδιάσουν το μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Ενώ εσύ έχεις καλύτερη κοσμοθεωρία, και λαμπρά σχέδια για το μέλλον μας.

      Διαγραφή
    3. "Η Reptilians είναι μια συμμαχία των κλεφτών στασιαστές πειρατών που δρουν ως καρκίνο κατά την Παγκόσμια Οργανισμό. Αρχικά, πριν από εκατομμύρια χρόνια, που επαναστάτησε ενάντια στην Οικουμενική Νόμου και της Τάξης και της Γαλαξιακής κυβέρνησης / Ομοσπονδία. Από τότε, έχουν αναρωτηθεί στο Σύμπαν σαν πειρατές κλέβει τις πλανητικές πρώτων και πολύτιμα υλικά, χρησιμοποιώντας τις αρχικές πλανητικές πληθυσμούς ως σκλάβοι («δούλοι του Θεού»), οι οποίοι δεσμεύονται να λάβουν τις πρώτες ύλες και τα κρύσταλλα του κάθε πλανήτη επί της επιφάνει"
      (link από το παραπάνω κείμενο, από το blog της Βαλεντίνας)

      Πως θα μπορύσα να έχω καλύτερη κοσμοθεωρία εγώ;

      Διαγραφή
    4. Τα σκεπτικό σου πάντα ξεκινά με την παραδοχή ότι ο συνομιλητής πού αντιδρά είναι οπαδός του αντίπαλου στο θέμα. Αυτό δεν είναι αριστερή νοοτροπία λεκτικής στο έχω ξαναπεί. Είναι αμερικανιά καμουφλαρισμένη.
      Σαφώς η τύπισα είναι της παρακμιακής χριστιανοδεξιάς αισθητικής. Δε μπήκε ούτε στο λογικό κόπο να δει τι βγαίνει στο μεταφραστήρι να το σουλουπώσει. Γκάου μπίου.

      Περίμενα λοιπόν το δικό σου επιχείρημα "κοσμοθεωρίας και μέλλοντος" αλλά πού. Από ότι καταλαβαίνω η αριστερά περιμένει πιά νέους οπαδούς μόνο από την απελπισία τους ή από τα γέλια τους για την ποιότητα του αντιπάλου. Αυτό δεν θα είναι πλήθος πιστών αλλά αγέλη στον άνεμο.

      Διαγραφή
    5. Καταλαβαίνεις (ελπίζω) πως είναι λίγο δύσκολο να σε πάρει κανείς σοβαρά όταν βάζεις σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.

      Ακόμα και αν υποθέσω πως απαντούσες στο δικό μου σχόλιο και όχι στην ανάρτηση ζητάς καλύτερη κοσμοθεωρία από τον "αχταρμά εθνικισμού, Ελληνοπρέπειας, Χριστιανισμού" που αναφέρω;

      Πάλι όπως καταλαβαίνεις (ελπίζω) τέτοιο σχόλιο δεν δικαιούται σοβαρή απάντηση.

      Υπάρχουν όμως και τα προηγούμενα σχόλιά σου στα οποία έχεις επαναλάβει για καμουφλαρισμένη αμερικανιά, ""προοδευτική" μάσκα που έχει αναλάβει την προώθηση δυτικών συμφερόντων", ξένους δημοσιογράφους που "βρίσκονται σε συνεργασία με τους δικούς μας αριστερούς και με απώτερες επιδιώξεις", όπως υποθέτω είναι η "παροξυσμένη συντρόφισσα του ιντιπέτεντ".

      Καταλαβαίνεις (ελπίζω) πως κανένα από όλα αυτά δεν βοηθάνε να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά.

      Θα προσπαθήσω όμως και παρακαλώ να το εκτιμήσεις, δεν είναι εύκολο όπως καταλαβαίνεις (ελπίζω).

      Δεν με ενδιαφέρει να σου εξηγήσω (ούτε και κανενός άλλου) καμία κοσμοθεωρία εδώ, ούτε και να δώσω κανενός είδους περιγραφή του μέλλοντος.

      Κατά τα άλλα οι απόψεις μου για πολλά θέματα είναι γραμμένες εδώ σε κοινή θέα και αν θέλεις να τις βρεις δεν είναι πολύ δύσκολο.

      Οι δικές σου;

      Διαγραφή
    6. Α η παροξυσμένη του ιντιπέντεντ πού την ενημερώσατε αρμοδίως. Για πες έτσι είναι τα παρακάτω;

      "murdering ethnic minorities in Athens" !!!

      "promote hate attacks on homosexuals and people with disabilities" !!! Ειδικά το "promote attacks on people with disabilities" έστω σα πιθανότητα στη κοινωνία της Ελλαδίτσας μυρίζει αμερικανιά από χιλιόμετρα!

      "immigrants are afraid to go out alone" !!!!!!!

      και λοιπά θεάρεστης λασπίτσας πού βαριέμαι να αντιγράφω. Άμα είναι να τσακώσουμε τους φασίστες ας πάρει η μπάλα και όλη τη χώρα. Τι στο καλό.

      Πίκρα φίλε μου. Είστε και εσείς μέρος του συστήματος. Ο καθένας το ρόλο του και εμείς ο κοσμάκης στη μέση. Οι αριστερά μιλάτε μόνο για δικαιώματα ξένων (παράνομων και άγνωστων τι μέρος του λόγου είναι). Οι δεξιά απαντάνε μόνο για "έθνη και αίματα" και έτσι ρατσιστικοποιείται η υπόθεση με αποτέλεσμα τσιμουδιά από όλους για τα δικά μας δικαιώματα πού πατικώνονται κατάφορα από τα ξενάκια τα κακόμοιρα τα παραπεταμένα. Έλα πες την αλήθεια από την αρχή για εκεί πήγαινε η δουλειά πού πήρατε δεξοί κι αριστεροί. Ναι μάτια μου; Ο καθένας σας φυσικά θα ωφεληθεί τα δικά του και ο ξένος παράγοντας το σκοπό του.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ καί το ΚΚ γιατί δε ψήφισαν ενάντια στη ΧΑ είπαμε; Δε το συγκράτησα γαμώτο.

      Για ποια δικιά σου κοσμοθεωρία να με πεις μετά ταλαίπωρε και ποιο μέλλον μας. Αφού δε ντρέπεσαι κιόλας τι να σου πω...

      Διαγραφή
    7. Δεν έχω καταλάβει αν αμφισβητείς την πραγματικότητα ή απλά την επικροτείς.
      Οι ρατσιστικές επιθέσεις είναι γεγονός και αν τις αμφισβητείς κάτι δεν πάει καλά με τις πηγές σου, δεν θα καθίσω να ασχοληθώ να σε ενημερώσω, και το διαδίκτυο και άλλα μέσα είναι γεμάτα σχετικές αναφορές.

      Επίσης η "συμπάθεια" του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος που συμπαθείς προς τους ομοφυλόφιλους και ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, δεν την κρύβουν καν.

      Όσο για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί δεν ψήφισαν ενάντια στην ΧΑ, το θεωρώ τεράστια μαλακία αλλά στην τελική γραμμένους τους έχω.
      Αν νομίζεις πως εδώ θα βρεις απολογητή κομμάτων είσαι γελασμένος.

      Αλλά προφανώς δεν σε ενοχλούν αυτά τα χαραλτηριστικά της ΧΑ, φαίνεται να τα γουστάρεις κιόλας.
      Δεν σε ενοχλεί η ρατσιστική βία, δεν σε ενοχλούν οι απόψεις της ΧΑ περί καθαρότητας της "φυλής", ή περί ομοφυλόφυλων και αναπήρων, σε ενοχλεί η κριτική κατά της ΧΑ.

      Αλλά εγώ θα έπρεπε να ντρέπομαι...

      Διαγραφή
  2. η "κυρια" δεν με απασχολει κ πολυ..
    τροφη για σκεψεις μου εδωσε οπως ωραια διατυπωνεις
    "Απλά δείχνει την άγνοια πολλών κυρίως του εθνικιστικού χώρου που μη έχοντας άλλον "μπούσουλα" στη ζωή τους στρέφονται στο μοναδικό που διδάχτηκαν και συνέχισαν να ακούνε σε όλη την ζωή τους.
    Έναν αχταρμά εθνικισμού, Ελληνοπρέπειας, Χριστιανισμού ανακατωμένα με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και θρύλους που τους βοηθούν να φτιάξουν μία δικιά τους αφελή κοσμοθεωρία με την οποία προσπαθούν να ερμηνεύσουν το παρόν και να σχεδιάσουν το μέλλον."

    και δυστυχως ισχυει για πολλους του "αλλου" χωρου που βγαζουν την χουλιγκανια τους και αλλα στις πορειες χωρις ιδεολογια η οτιδηποτε αλλο.. "Πιτσιρικας ηθελα να γινω ΟΥΚ και τωρα σπαω βιτρινες.."
    Δεν λεω οτι ειναι το ιδιο εννοειται αλλα το βρηκα παρεμφερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή