Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 10-16/9/2012

Ο πρίγκιπας Χάρη της Μ Βρετανίας μετά τις γυμνές φωτογραφίες του που κυκλοφόρησαν χρειαζόταν κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσει την σοβαρότητά του ως γαλαζοαίματος. Κυκλοφόρησαν λοιπόν εικόνες του από το Αφγανιστάν όπου πήγε, λένε, να υπηρετήσει ως συγκυβερνήτης σε επιθετικό ελικόπτερο. Υπάρχουν αρκετά φτωχόπαιδα εκεί που βρήκαν στον στρατό την λύση του οικονομικού προβλήματός τους, υπάρχουν ακόμα και καριερίστες του στρατού, γενικά άλλωστε ο στρατός της Μ Βρετανίας αποτελείται από επαγγελματίες που για τον έναν ή τον άλλο λόγο επέλεξαν μία καριέρα που θα τους οδηγούσε σε κάποιο πεδίο μάχης. Και δεν έχουν έλλειψη στόχων για να "εξασκηθούν", μία ματιά στους αριθμούς θυμάτων μεταξύ "μαχητών" αλλά και αμάχων Αφγανών εύκολα το αποδεικνύει αυτό. Όμως όσο ανήθικο και αν είναι ένας επαγγελματίας στρατιώτης χειριζόμενος ένα υπερόπλο να δολοφονεί ανθρώπους σε μία μακρινή χώρα, το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις όταν αυτό το κάνει ένας χομπίστας για δημόσιες σχέσεις. Ακόμα και αυτήν όμως, την εικόνα δεν την έχει ιδιαίτερη ανάγκη, αφού δεν φαίνεται πολύ πιθανό να είναι αυτός ο διάδοχος του θρόνου. Θα μπορούσε να συνεχίσει τα πάρτι του στο Λας Βέγκας ή αλλού, αρκούσε να είναι λίγο πιο προσεκτικός και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Όμως ο πρίγκιπας που μεγάλωσε στα μεταξωτά αυτό ακριβώς είναι. Ένας μάχιμος από χόμπι, ένας στρατιώτης που δεν έχει κανέναν λόγο να είναι εκεί που είναι, που όχι μόνο δεν τον χρειάζεται εκεί η χώρα του αλλά που αποτελεί βαρύδι για τις ένοπλες δυνάμεις της, αφού θα πρέπει επιπλέον να ασχολούνται και με την φύλαξή του, μην πάθει κάτι το παιδί του παλατιού. Ένας χομπίστας που πήγε στην άλλη άκρη του κόσμου και που κάνοντας το χόμπι του μπορεί και να σκοτώσει και μερικούς αθώους πολίτες αυτής της χώρας για να βελτιώσει την "εικόνα" του στους πολίτες της πατρίδας του. Δολοφόνος από χόμπι, για φιγούρα. Σαν να κυνηγάει πέρδικες στα χωράφια της αυτού μεγαλειότητος της γιαγιάς του για σπορ. Μόνο που στο στόχαστρό του έχει ανθρώπους.


Η είδηση δεν είναι πως οι τράπεζες της Ελβετίας αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τις εκεί καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών. Η είδηση είναι πως ήδη από τις 25 Απριλίου είχαν απαντήσει αρνητικά με επιστολή τους και κάποιοι συνέχιζαν το δούλεμα πως τα στοιχεία όπου να 'ναι έρχονται. Και αν αρνούνται για τους βουλευτές που υποτίθεται έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους (πλην βεβαίως εκείνων της ΝΔ) πως ακριβώς θα δώσουν για τους υπόλοιπους πολίτες; Άγριο δούλεμα. Πέσε τώρα πάλι από τα σύννεφα.

Η Χρυσή Αυγή σήμερα πάλι μοίραζε φαγητό σε Έλληνες. Όταν πλησίασε μία άπορη αλλοδαπή υπερήλικη γυναίκα και ζήτησε λίγο φαγητό, ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος δεν αρκέστηκε να της αρνηθεί. Με εμφανή ικανοποίηση (χαρά θα έλεγα) την ειρωνεύτηκε χυδαία την ώρα που την έδιωχνε. Έλληνας μπορεί να είναι, άνθρωπος δεν είναι.

Το κοινωνικό κράτος δεν χρειάζεται, είναι ξεπερασμένο πράγμα. Για όσους δοκιμάζονται υπάρχει και η ελεημοσύνη. Ξέρεις πόσα προβλήματα μπορούν να λυθούν με μία βόλτα στα φανάρια;

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στο youtube αυτό το βίντεο που "προσβάλλει" τον Μωάμεθ. Το βίντεο μοιάζει να έχει φτιαχτεί από παιδάκια του δημοτικού, δεν μπορώ να πιστέψω πως επαγγελματίες ή έστω σοβαροί ενήλικες έκατσαν κι έφτιαξαν αυτή την γελοιότητα. Τελικά όμως το ερώτημα είναι ποιός είναι πιο γελοίος, αυτός που έκατσε και έφτιαξε αυτή την παπαριά ή αυτός που έκατσε την είδε και ένοιωσε θιγμένος από αυτή; Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποιοι έξυπνοι το εκμεταλλεύτηκαν μια χαρά.

"Άγρια ναζιστική επίθεση κατά μεταναστών στην Καλαμάτα" γράφει ο τίτλος αλλά η ουσία είναι στο:"Η Αστυνομία, που ειδοποιήθηκε από περίοικους, όταν έφτασε στην περιοχή προσήγαγε πέντε μετανάστες, από τους οποίους οι δύο ήταν παράνομα στη χώρα." Κατάλαβες τώρα;

Όπως έλεγα πριν από λίγες ημέρες, όταν πιάνονται Χρυσαυγίτες με 60 "εμπρηστικές βόμβες" ελάχιστοι το μαθαίνουν. Όταν όμως πιαστούν αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, αριστεροί γενικά με μία κροτίδα... τεράστιο θέμα που το λένε σε όλες τις ειήσεις των τηλεοπτικών σταθμών, πιθανότατα για περισσότερες από μία ημέρες. Και μήν νομίζεις πως ζούμε κάτι νέο. Νόμιζες δηλαδή πως κάποιοι άλλαξαν τόσο ριζικά;

Τα έχουμε πει για τον σταυρωμένο χριστιανό, την βιασμένη χριστιανή, τους Τούρκους που κάψανε την Χίο και που σκοπεύουν να κάψουν και την Σάμο, την Αγγλίδα και Γερμανίδα αθλήτριες που μας προσέβαλλαν, το "Hellenic quest", τον Πακιστανό που ήταν πράκτορας και μεταξύ των καταληψιών της Υπατίας και τόσα άλλα. Η παραπληροφόρηση υπέρ των Ελληναράδων της Χρυσής Αυγής προχωράει ακάθεκτη με το Πρώτο Θέμα του κομιστή που "αποκαλύπτει" πως μέλη της Χρυσής Αυγής έσπασαν στο ξύλο γιατρό που ζήτησε φακελάκι. Μόνο που τέτοιο περιστατικό δεν υπήρξε. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η φυλλάδα του όψιμου υποστηρικτή των νεοναζί επιδίδεται σε αυτού του είδους την παραπληροφόρηση.

Ο Γ Μουρούτης είναι ο διευθυντής τύπου του γραφείου του Α Σαμαρά και υπεύθυνος social media της ΝΔ. Είχε δε, όπως είναι φυσικό, λογαριασμό στο twitter. Λίγο καιρό αφού άνοιξε τον λογαριασμό αυτό είχε καταφέρει να γίνει τόσο αντιπαθής που παρά του ότι είχε μπλοκάρει το μισό Ελληνικό twitter, κατέληξε να κλειδώσει τον λογαριασμό του για να βρει την ησυχία του. Όμως ακόμα κι έτσι η λαμπερή του προσωπικότητα και η επικοινωνιακή του δεινότητα δεν μπορούσαν να κρυφτούν και συνέχισε να δέχεται τις βολές του κόσμου. Τελικά φαίνεται πως διέγραψε τον λογαριασμό του στο twitter για να βρει την ησυχία του ή, το πιθανότερο, για να σταματήσει να εκτίθεται αυτός και το κόμμα για το οποίο εργάζεται. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τέτοιο παράδειγμα "επιτυχίας" διεθνώς. Αν κάποιος έχει πολύ θα ήθελα να το ακούσω. Υπεύθυνος social media, διευθυντής γραφείου τύπου του πρωθυπουργού που η μικρή του διαδρομή στα social media να είναι τόσο τραγικά αποτυχημένη πρέπει να είναι μοναδική περίπτωση παγκοσμίως. Δεν μπορώ να φανταστώ ακόμα και αν ήθελαν πως θα μπορούσαν να βρουν κάποιον χειρότερο.

Πριν λίγες ημέρες στην Ραφήνα δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής επικεφαλής μίας ομάδας 50 περίπου μελών της "οργάνωσης" έσπασαν πάγκους και εμπόρευμα αλλοδαπών μικροπωλητών που και νομίμως βρισκόταν στην χώρα και άδεια είχαν για τους πάγκους τους. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Ραφήνας που επίσης δήλωσε πως ο δήμος του δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία. Η στελεχάρα της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή δεν είδε προφανώς κάποιο πρόβλημα με την δράση της Χρυσής Αυγής αλλά επέλεξε να σχολιάσει την έλλειψη δημοτικής αστυνομίας με το ευφυέστατο "Δήμαρχε Ραφήνας, Αφού δε διαθέτεις δημοτική αστυνομία γιατί δίνεις άδεια για πανηγύρια;". Πέρα από την ανοησία του ίδιου του σχολίου (άραγε πανηγύρια επιτρέπεται να κάνουν μόνο όσα χωριά έχουν δημοτική αστυνομία;) έχει σημασία που επιλέγει να κάνει κριτική η Φωτεινή Πιπιλή. Όχι στην Χρυσή Αυγή, αλλά στον δήμαρχο. Και δεν είναι το μοναδικό στέλεχος της ΝΔ που κλείνει το μάτι στους Ελληναράδες που επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές. Όπως έχουμε ξαναπεί ελάχιστες διαφορές έχουν πλέον η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή, ο καυγάς γίνεται γιατί απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Η ΝΔ προσπαθεί να προσεταιριστεί το ξενοφοβικό ακροδεξιό κοινό που εκφράζεται μέσω της Χρυσής Αυγής αδιαφορώντας αν με την συμπεριφορά της ενισχύει την μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία. Και ξέρει πως θα αποτύχει σε μεγάλο βαθμό. Γιατί οι αγανακτισμένοι Ελληναράδες ποτέ δεν θα δουν στην ΝΔ το δυναμικό αντισυστημικό κόμμα που υποτίθεται πως είναι η ΧΑ. Ξέρουν πως συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ναζιστικής αυτής εγκληματικής οργάνωσης αλλά τους είναι αδιάφορο. Θεωρούν πως θα μπορέσουν να ελέγξουν την άνοδο αυτή και προσδοκούν ίσως ακόμα και σε κάποια συνεργασία στο μέλλον ώστε να ανακόψουν την άνοδο της αριστεράς. Μέχρι εκεί φτάνει ο πατριωτισμός τους. Ψηφουλάκια κι ας γίνουμε Βαϊμάρη.

Κλείνει ο 902 του ΚΚΕ και που θα πουλάνε τώρα τα κατσαρολικά και τα ρολόγια τους οι αντιιμπεριαλιστές... Αν και μου σπάει τα νεύρα ώρες ώρες ο πιτσιρίκος αυτή τη φορά τα λέει πολύ καλά. Χαιρετίσματα σύντροφοι, ευτυχώς ή δυστυχώς έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα εδώ και χρόνια.

"Πέθανε ο 33χρονος που έσκασε στα χέρια του εμπρηστικός μηχανισμός" λέει το Newit.gr. Αν και το άρθρο νομίζω είναι σωστό, εγώ θα άλλαζα λίγο τον τίτλο και θα έγραφα "Πέθανε ο 33χρονος χρυσαυγίτης που έσκασε στα χέρια του εμπρηστικός μηχανισμός". Περίεργο όμως δεν ακούσαμε τίποτα για το θέμα από τις τηλεοράσεις, εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι. Φαντάσου όμως να βρισκόταν 60 εμπρηστικοί μηχανισμοί σε σπίτι ενός αριστερού, γενικότερα, ας ήταν και οικολόγος-πράσινος. Ή φαντάσου να βρισκόταν 60 εμπρηστικοί μηχανισμοί σε σπίτι μουσουλμάνου, οποιασδήποτε καταγωγής, ας ήταν και Ολανδός για παράδειγμα τι θα είχε γίνει. Πιο απλά, φαντάσου να είχαν βρεθεί 60 εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σπίτι ποιουδήποτε δεν είναι ακροδεξιός "Ελληναράς", σκέψου τελικά τι έγινε και θα καταλάβεις που είμαστε και προς τα που πάμε.

"Αν κατι συνδέει ΧΑ-ΣΥΡΙΖΑ ειναι η άρνηση να καταλάβουν οτι οποιοι διαφωνουν μαζι τους μπορει τελικα να μην εξυπηρετουν σκοτεινά συμφέροντα.." λέει ο Ζούλας. Εγώ πάλι νομίζω πως "αν κάτι συνδέει ΧΑ-ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ηλίθιοι που στην προσπάθειά τους να μειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν την ΧΑ Και μερικοί π αυτό επιδιώκουν". Όσο για δημοσιογράφους που εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα, αν είναι δυνατόν, δεν έχουμε τέτοιους δημοσιογράφους στην χώρα μας.

"Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της VPRC , δεν μπορεί και δεν πρέπει να μην κρύψει την ανοδική τάση των Ναζί. Η αντίθεσή μας στα μνημόνια και στη λιτότητα που θρέφει την Χρυσή Αυγή μπορεί και πρέπει να συνοδευτεί από ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο!" Εσύ τι καταλαβαίνεις από αυτή την δήλωση; Η parapolitiki κατάλαβε πως πρόκειται για κυνική ομολογία...

Ένας από τους πιστότερους διαδικτυακούς "φίλους" του Άδωνι, το @_s_o_n_i_d, ανέλαβε να μας μεταφέρει "όλη την αλήθεια για το ψέμα του πολυτεχνείου". Με λίγα λόγια πως ο καημένος ο Παπαδόπουλος ήθελε να κάνει δημοκρατικές εκλογές και ανατράπηκε από τον Ιωαννίδη με παρέμβαση των Αμερικανών και την βοήθεια των παραστρατημένων φοιτητών. Και φυσικά πως δεν υπήρχαν νεκροί στο πολυτεχνείο. Με αυτή την "αλήθεια" φαίνεται να συμφωνούν και τα άλλα μέλη της παρέας, @2marietta2 @Arkady1975 και @breeg75. Συμπτωματικά πρόκειται για το γνωστό παρεάκι στο οποίο έχω αναφερθεί εδώ και εδώ. Υποθέτω πως για να συμφωνεί όλο το "παρεάκι" των πιστών υποστηρικτών του Άδωνι θα συμφωνεί και αυτός αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος. Έτσι ρώτησα, ζήτησα και από άλλους να τον ρωτήσουν, ακόμα και από το ίδιο το παρεάκι ζήτησα μια και μιλάνε με τον μεγάλο αυτόν τηλεπολιτικό. Ακόμα δεν είχα κάποια απάντηση. Βλέπεις, σημασία δεν έχει τι προωθεί το "παρεάκι" αλλά κυρίως γιατί; Αν θέλει να μας πει κάτι ο Άδωνις ας το πει μόνος του, δεν νομίζω έχει ανάγκη τους κλακαδόρους του. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, μπορεί όπως στην περίπτωση του evonymos να πρόκειται απλά για φίλους τους οποίους "έχει το θάρρος να ζητήσει να ανεβάσουν κάτι", αλλά δεν τους ελέγχει κιόλας. Όπως και να έχει, ο τηλεβουλευτής έχει και ευχέρεια στον λόγο, και ιστορικές γνώσεις, και τα λέει έξω από τα δόντια. Είναι απλή η ερώτηση αν συμφωνεί με την "αλήθεια" αυτή. Βέβαια από την άλλη λένε δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι. Και αν κρίνω από τους φίλους του, μάλλον συμφωνεί. Αν κρίνω και από την ευκολία με την οποία μετακόμισε από το ΛΑΟΣ στην ΝΔ, σε περίπτωση που η ΝΔ αρχίσει να πέφτει δημοσκοπικά και παράλληλα συνεχιστεί η άνοδος της ΧΑ, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν αργότερα συμφωνήσει και με την άλλη αλήθεια. Εκείνη για το ολοκαύτωμα που προωθεί ο Μιχαλολιάκος...

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

2 σχόλια: